Σάββατο 24 Μαΐου 2014

"Είχαμε χρόνια να ζήσουμε έναν τέτοιο σεισμό"...





Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χάνος δηλωσε πως «ήταν ένας πάρα πολύ ισχυρός σεισμός. Είχαμε χρόνια να ζήσουμε έναν τέτοιο σεισμό. Ήταν ...
μεγάλος όπως μάθαμε 6,5 Ρίχτερ και είχε διάρκεια. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για τραυματίες ενώ υπήρξαν και ζημιές σε παλιά σπίτια αλλά και σε οικοσυσκευές». 

Read more...

Τσιπρας: Ο λαός να νικήσει το παλιό, φθαρμένο σύστημα...


 Τσιπρας: Ο λαός να νικήσει το παλιό, φθαρμένο σύστημα
«Εκλογές - δημοψήφισμα» ...
Τη θέση ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι δημοψήφισμα για την ανατροπή του Μνημονίου και τον τερματισμό της λιτότητας επαναλαμβάνει σε συνεντεύξεις του ο Αλέξης Τσίπρας. Τονίζει ότι...
ο λαός μπορεί να νικήσει το παλιό, φθαρμένο σύστημα και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το δρόμο της ανασυγκρότησης της χώρας, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αυγή", ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει «προσκλητήριο αξιοπρέπειας κόντα στην υποτέλεια χωρίς τέλος». Όπως λέει: «Ο Σαμαράς είναι το παλιό που φεύγει, κρύφτηκε πίσω από τις πλατες της Μέρκελ και του Γιούνκερ αλλά δεν θα κρυφτεί πίσω από τις κάλπες».

Παράλληλα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει το σύνθημα «στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν», ενώ υπογραμμίζει ότι «ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του είαι η περιπέτεια της χώρας».

«Αν κερδίσουν οι οπαδοί του μνημονίου χάνουμε για πάντα υγεία, σχολεία, δουλειά» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν: «Ζητώ μια Κυριακή, λίγη ώρα από την Κυριακή».

Επιπλέον, στη συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι «πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες ξεπερνάνε το παρελθόν και ενώνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Την Κυριακή τελειώνει η εποχή της μεταπολίτευσης. Τη Δευτέρα ξημερώνει μια νέα Ελλάδα. Της ενότητας, της αξιοπρέπειας, της οικονομικής και κοινωνικής ασφάλειας, της δημοκρατικής ομαλότητας» υπογραμμίζει.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κωδικός "προβοκάτσια" ...




Ετοιμάζεται για προβοκατόρικες ενέργειες.
Μέχρι τα εκλογικά του κέντρα είναι έτοιμος να κάψει...

iepiloges.blogspot

Το θολωμένο του μυαλό από την ήττα που έρχεται, τον σπρώχνει σε ακρότητες. Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Μιχαλολιάκος είναι...
έτοιμος να προβεί σε προβοκατόρικες ενέργειες προκειμένου να ρίξει στο παρα πέντε λάσπη κατά του αντιπάλου συνδυασμού, του Μώραλη.
Λενε πως ετοιμάζεται να κάψει μέχρι και εκλογικά του κέντρα και να πει, κοιτάξτε πως με πολεμάνε οι αντίπαλοί μου.
Δεν μπορεί να συμβιβαστεί, έχει τρελαθεί ο άνθρωπος μπροστά στην όπως όλα δείχνουν ήττα που έρχεται .

Read more...

Μικροζημιές και ελαφρά τραυματίες Σεισμός 6,3 βαθμών μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης


Σεισμός 6,3 βαθμών μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης
Ο χάρτης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών σημειώθηκε στις 12:25 το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, ενώ ακολούθησαν σε μικρό χρονικό διάστημα αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους μεταξύ 4 και 5 βαθμών στο Β.Αιγαίο, στο τόξο που εκτείνεται από τη Χαλκιδική έως τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού προσδιορίζεται στους 6,3 βαθμούς και το εστιακό του βάθος στα 27 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο υπολογίζεται στα 20 χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης και 296 χλμ βόρεια βορειοανατολικά της Αθήνας - 210 χλμ ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, στο χάρτη σεισμικής δραστηριότητας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός καταγράφηκε με μέγεθος 6,5 βαθμούς και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Περίπου 10 λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό, στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση 5 βαθμών, ενώ η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Β.Αιγαίου συνεχίστηκε με δονήσεις προς την πλευρά της Τουρκίας [με επίκεντρο τον Κόλπο του Ξηρού (Κόλπο του Σάρου) και ανατολικά της Ίμβρου], καθώς και προς την πλευρά της Χαλκιδικής.

Ο σεισμός των 6,3 βαθμών είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αλεξανδρούπολη (όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα), την Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική. Παράλληλα, έγινε αισθητός στα τουρκικά παράλια, αλλά και στη Βουλγαρία.

Από την Τουρκία υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες, λόγω του πανικού που επικράτησε, ενώ υπάρχουν και αναφορές για ζημιές σε παλιές κατοικίες στην Ίμβρο.

Μικροζημιές και ελαφρά τραυματίες στη Λήμνο

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές, αλλά υπήρξαν μικροτραυματισμοί.

Ειδικότερα, μία βρετανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, όταν έπεσε τμήμα ψευδοροφής. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από το γιατρό του αεροδρομίου.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα μια μητέρα και το παιδί της από το χωριό Κορνός, που κατά τη διάρκεια του σεισμού προσπάθησαν να προστατευθούν κάτω από ένα τραπέζι.

Από το σεισμό έχουν σημειωθεί μικροζημιές σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και μια μάντρα κοντά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, καθώς και μικροζημιές στο εσωτερικό κατοικιών.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι υπάρχουν ζημιές και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας στη Λήμνο.

Πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για κατάρρευση κτιρίων, ενώ το αεροδρόμιο της Λήμνου λειτουργεί κανονικά.

Στα νησιά μεταβαίνει ο Γ.Μιχελάκης


Μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη μεταβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, ενώ μετά από συνεννόηση του Αντ.Σαμαρά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια, στα σεισμόπληκτα νησιά μεταβαίνουν επίσης ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με τον υπουργό Αμυνας Δημ.Αβραμόπουλο. Με εντολή του Δημ.Αβραμόπουλου τέθηκε σε ετοιμότητα ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια σε Σαμοθράκη και Λήμνο, εφ' όσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε σχετικές οδηγίες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και στη συνέχεια επικοινώνησε με τους δημάρχους Λήμνου και Σαμοθράκης προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σχετικά με τον ισχυρό σεισμό, ο διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας, δήλωσε: «Πρόκειται για σεισμό, που έγινε στο σύστημα της τάφρου του βορείου Αιγαίου, όπου έχουν σημειωθεί ισχυροί σεισμοί στο παρελθόν. Είναι η προς τα δυτικά προέκταση του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ψήφος για μία νέα Ελλάδα» Τσίπρας: Οι εκλογές «ιστορική ευκαιρία» που δεν θα πάει χαμένη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Από Δευτέρα, ο λαός μας με τη ψήφο του βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη. Που δε θα τρώει καρπαζιές, ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη. Και μια Ελλάδα που θα απαιτεί δικαιοσύνη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη, κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, και έθεσε το δίλημμα: «ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνια;»

Παράλληλα, εξαπέλυσε σκληρή διμέτωπη επίθεση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε.
Ανέφερε ότι «θέληση των Ελλήνων είναι να βάλουν ένα τέλος στην αθλιότητα των τελευταίων χρόνων. Να βάλουν τέλος στην εξουσία και στο καθεστώς της φθοράς, της διαφθοράς, της ψευτιάς, των εκβιασμών και του φόβου. Να ανοίξουν με την ψήφο τους, με τον αγώνα τους, έναν άλλο δρόμο για τα παιδιά τους και την πατρίδα».
Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «αφήνουμε πίσω την παλιά Ελλάδα της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, της αδικίας, της λεηλασίας, και χτίζουμε μαζί, την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής, της δημοκρατίας».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους, της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε.
Ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί».
Σύμφωνα με τον ίδιο, από Δευτέρα ο λαός με την ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα, «μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη, που δε θα τρώει καρπαζιές, ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη».
Ακολούθως αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά, πρόσωπο με πρόσωπο, του ετέθη από έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις που χρωστά εδώ και 70 χρόνια».
Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που, όπως είπε, «όχι μόνο δεν καταδίκασαν τη νέα άθλια παρέμβαση στα εσωτερικά μας, αλλά τη διακινούν και ως τρόπαιο προεκλογικό».
Μίλησε για ντροπή και είπε ότι οι ίδιοι «έχουν ξεχάσει όχι μόνο τι θα πει αξιοπρέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, ήθος» και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι εξαπάτησε τον λαό, «ότι θα διαπραγματευτεί δεκάξι σημεία του μνημονίου, έβαλε μετά τις εκλογές το μνημόνιο πάνω από το δημοκρατικό σύνταγμα της χώρας».
Ο ίδιος ανεβάζοντας ακόμη τους τόνους ενάντια στον πρωθυπουργό συνέχισε την επίθεση του λέγοντας ότι υπόσχεται παντεσπάνι σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί.
Ακολούθησε επίθεση προς τον κ. Βενιζέλο, αναφέροντας ότι «έγινε μέγας αυλάρχης στην αυλή του Σαμαρά και ακόλουθος της ακροδεξιάς, συνεργός στην ύβρη κατά του ελληνικού λαού».
Επιπλέον, αφού τόνισε ότι δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση και ο ολοκληρωτισμός της υποταγής στο Βερολίνο και στα μνημόνια, έκανε λόγο για καθεστώς του φόβου, του ζόφου, της ανεργίας, της αγριότητας και της καταστροφής.
Ακόμη, εμμένοντας στη διμέτωπη επίθεσή του, επισήμανε ότι «αποστάτησαν από την ευθύνη τους να διαφυλάξουν τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την αξιοπρέπεια της χώρας». «Και η αποστασία τους είναι στίγμα από το οποίο δεν μπορούν να απαλλαγούν, όσο κι αν επικαλούνται την ανωτέρα βία και τη σωτηρία της πατρίδα» συμπλήρωσε.
Χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ως την αποφασιστική αναμέτρηση, δημοψήφισμα για τη ζωή και ιστορική ευκαιρία που ο ελληνικός λαός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη.
Υπογράμμισε ότι την περασμένη Κυριακή έγινε ένα μεγάλο βήμα και στην αυτοδιοίκηση και μίλησε για νέες δυνάμεις που μπήκαν στο προσκήνιο.
Επίσης, κάλεσε του πολίτες αυτήν την Κυριακή να ενώσουν «την οργή και τον θυμό τους με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη», τονίζοντας ότι κάθε κάλπη θα βγάλει το δικό της, ξεχωριστό πολιτικό μήνυμα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υποστήριξη των υποψηφίων του ΚΚΕ απέναντι μνημονιακών υποψηφίων, λέγοντας πως «εμείς βάζουμε το συμφέρον του λαού και την ενότητα της αριστεράς πάνω από κομματικούς υπολογισμούς και εμφύλιες ρητορείες».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι «η ΝΔ του Σαμαρά έσπειρε και καλλιέργησε σαν επίμονος κηπουρός το δηλητηριώδες και σαρκοφάγο φυτό του φασισμού», προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εχθρός του συστήματος, όπως πλασάρεται, αλλά το μακρύ φονικό χέρι του συστήματος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας την ομιλία του, υπογράμμισε «ότι διασώσουμε τις συντάξεις ακριβώς γιατί θα ανατρέψουμε την πολιτική που δεν έχει σταματήσει να τις μειώνει με τελικό σκοπό να τις εξαφανίσει».
Ακόμη ανέπτυξε μια σειρά από δεσμεύσεις, όπως για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στηριγμένο απόλυτα στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα, για το ξερίζωμα των μηχανισμών που νέμονται το δημόσιο χρήμα, τη δημόσια εξουσία και τη δημόσια περιουσία, για την ενεργοποίηση συμμαχιών σε όλη την Ευρώπη και για την άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής στην Ευρώπη ώστε να δρομολογηθεί η μεγάλη λύση για το ελληνικό χρέος.
Επίσης, είπε ότι «δεσμευόμαστε για την επαναφορά της ισότιμης θέσης της χώρας μέσα στην Ευρώπη και μέσα στην ευρωζώνη μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που θα επιβεβαιώσει το γράμμα και την ισχύ των θεμελιωδών συνθηκών που η χώρα έχει υπογράψει», και μίλησε και για μια σειρά άλλων δεσμεύσεων, όπως δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ενεργοποίηση προγράμματος αναδιαρθρώσεων, δραστική μείωση της ανεργίας, στήριξη των αγροτών.
«Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα χορέψουμε μαζί το καλύτερο πεντοζάλι», σημείωσε ο κ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

''ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ''...


Η πολιτική τάξη οδήγησε εν γνώσει της αυτές τις χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία) στην καταστροφή, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ...
και κάνει λόγο για σημαντικά προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας ήδη από το 2008.

«Το 2008 εξετάσαμε το συνταξιοδοτικό σύστημα των κρατών-μελών μας και η Ελλάδα είχε το πιο γενναιόδωρο από όλα», δηλώνει ο κ. Γκουρία σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» και επισημαίνει ότι ήδη τότε το συνταξιοδοτικό σύστημα ήταν έτοιμο να καταρρεύσει, όπως και συνολικά τα δημοσιονομικά της χώρας.

Η Ελλάδα είχε το πλέον γενναιόδωρο σύστημα, αλλά μεταξύ των πρωτοπόρων ήταν επίσης η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ και εξηγεί ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, καθώς, όπως λέει, κοντόφθαλμες και κακές αποφάσεις διαπέρασαν το σύνολο της δημόσιας διοίκησης στις χώρες αυτές.

Ερωτώμενος εάν αυτές οι χώρες με τις μεταρρυθμίσεις που δρομολόγησαν τελευταία θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ιστορίες επιτυχίας για την Ευρωζώνη, όπως η Γερμανία, ο κ. Γκουρία δηλώνει ότι η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Γερμανία είναι το αποτέλεσμα 15 ετών επίπονης εργασίας.

«Οι χώρες υπό κρίση απέχουν πολύ από αυτό. Πρέπει ακόμη να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους. Στα δημοσιονομικά το έχουν επιτύχει, τώρα πρέπει να βάλουν σε τάξη την οικονομία και αυτό σημαίνει κυρίως μείωση της ανεργίας, κυρίως της νεανικής, η οποία αποτελεί τεράστιο βάρος για τις κοινωνίες. Ας είμαστε ρεαλιστές: αυτές οι χώρες έχουν ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά τους».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

''Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010 ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ''...


«Μια χρεοκοπία της Ελλάδας, τον Μάιο του 2010, θα ήταν η καλύτερη επιλογή» υποστηρίζει ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW), Μαρσέλ Φράτσερενώ σημειώνει ότι...
στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας η διάσωση αποτελούσε ορθή επιλογή.

Ο κ. Φράτσερ χαρακτήρισε την Ελλάδα «αποτυχημένο κράτος» («failed state») και θεωρεί ότι ένα νέο «κούρεμα» χρέους είναι αναπόφευκτο.

«Εκ των υστέρων είναι κανείς σοφότερος. Κοιτάζοντας πίσω, μία χρεοκοπία της Ελλάδας τον Μάιο του 2010 θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Η Ελλάδα είναι μία "αμαρτωλή" περίπτωση. Τα προβλήματα της χώρας δεν θα έχουν λυθεί ούτε σε δέκα χρόνια. Η Ελλάδα αποτελεί ένα αποτυχημένο κράτος με μία αδύναμη δημοκρατία και χωρίς λειτουργούντες θεσμούς» δηλώνει.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι «δεν θα το αποφύγουμε» και προσθέτει ότι «θα πρέπει να δούμε πώς το υψηλό δημόσιο χρέος θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί με βιώσιμο τρόπο. Ένα "κούρεμα" είναι αναπόφευκτο».

Πηγή: newmoney.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/2010.html

Read more...

Στις 4,3 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ...


...για τις ευρωεκλογές...


Με 4,3 μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα με την νέα...
δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr.

Ακόμη πιο αναιμικό είναι το ποσοστό της Ελιάς που κυμαίνεται στο 4,3% (4,9% στην προηγούμενη μέτρησητου tvxs.gr). Την ίδια ώρα αρκετά υψηλό εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 11,4% εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.


Σε γενικές γραμμές οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν προσδώσει χαρακτήρα Εθνικών Εκλογών, στις ευρωκάλπες ενώ οι ψηφοφόροι δείχνουν μέχρι στιγμής να επιλέγουν τη συσπείρωση γύρω από τους δυο μεγάλους πόλους (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ). Διαβάστε την ανάλυση του διευθυντή της Palmos Analysis, Πασχάλη – Αλέξανδρου Τεμεκενίδη: Ευρωεκλογές: Τα σενάρια και η επόμενη ημέρα

Πιο αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26,1% και η ΝΔ 21,8%. Το 11,4% των ερωτηθέντων απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποσοστό που τους φέρνει... στην τρίτη θέση. Ποσοστό 7,3% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή την οποία ακολουθούν το Ποτάμι με 5,9%, η Ελιά με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2,7%. Ποσοστό 1,7% συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ, 1,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι και 1,3% το ΛΑΟΣ. Το 4,5% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 1,3% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει ενώ το 4,7% δίνει την απάντηση «Δεν ξέρω/Δεν Απαντώ». Λευκό ή Άκυρο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη του 1,8%.


Ποσοστό 30,8% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής αναφορικά με τις ευρωεκλογές. Η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 26,3% και διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,8% και την ακολουθεί στο 7,8% το Ποτάμι. Ποσοστό 5,9% συγκεντρώνει η Ελιά και 4,5% το ΚΚΕ ενώ 4% είναι το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ. Η ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%, το ΛΑΟΣ 1,6% ενώ άλλο κόμμα ψηφίζει το 5,8%.




Την ίδια ώρα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 67% με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων (6%) προς το Ποτάμι. Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει συσπείρωση στο 63% χάνοντας ψήφους κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ (5%) και τη Χρυσή Αυγή (5%). Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλή συσπείρωση με δεδομένη την εκλογική περίοδο στο 33% με ένα 19% των ψηφοφόρων του να μετακινείται προς το ΣΥΡΙΖΑ κι ένα 15% να δηλώνει αναποφάσιστο.


Το 56% των πολιτών πάντως δεν θέλουν πρόωρες εκλογές καθώς στην ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία απαντούν «ναι». «Όχι» απαντά το 40% των ερωτηθέντων.



Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές της Κυριακής με ποσοστό 47% έναντι 35% που συγκεντρώνει η ΝΔ. 


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 41%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%. Ποσοστό 29% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα «κανένας από τους δύο».


tvxs.gr

Read more...

Η τηλεοπτική και η... πραγματική εικόνα...


από τη συγκέντρωση του Σαμαρά στο Σύνταγμα..


Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του σκηνοθέτη (όπως ήδη επεσήμανε τοNonews), η πραγματική εικόνα της συγκέντρωσης, δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Η…
Πλατεία δεν ήταν γεμάτη. Αυτά που έδειξε η τηλεόραση ήταν οφθαλμαπάτη.

Οι δυο φωτογραφίες από MEGA και «Δρομογράφο» αναρτήθηκαν από τοgreki

Read more...

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος…


στην ομιλία του Μώραλη στον Πειραιά(ΦΩΤΟ)…

Από του Σαμαρά (καλά, για τον Μιχαλολιάκο δεν το συζητάμε) ήταν μεγαλύτερη η συγκέντρωση του Μώραλη.

Για συγκέντρωση υποψηφίου δημάρχου ένα πλήθος που ξεπερνούσε τις…
7.000 – και μάλιστα σε μια περίοδο σαν τη σημερινή – θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο.

Όπως διαβάζουμε στα parapolitika.gr:

Στην πλατεία Κανάρη έκανε την προεκλογική του ομιλία ο Γιάννης Μώραλης μπροστά σε 7.000 Πειραιώτες, που έστειλαν μήνυμα ΑΛΛΑΓΗΣ και νίκης για τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με παλιά τραγούδια του Πειραιά , που θύμισαν σε όλους την πειραιώτικη μπέσα και υπερηφάνεια, με τους υποψηφίους συμβούλους να ανεβαίνουν όλοι στην εξέδρα και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη να στέλνει μήνυμα νίκης!.





Read more...

Βάζει… μέσο, για να χάσει…


Δίνει συνέχεια συνεντεύξεις και εκτίθεται τηλεοπτικώς..

Δεν του ‘γινε μάθημα η ήττα από τον Γιώργο…

Από το πρωί ως το βράδυ, σ’ όποιο κανάλι κι αν στραφείς, θα πέσεις πάνω στον Βενιζέλο. Το πρωί ξεκίνησε με το MEGA και συνέχισε αργότερα με τη ΝΕΡΙΤ, το Bluesky και το «Ε».

Βενιζέλος και…
Ντόρα Μπακογιάννη, κάναν το ίδιο λάθος στις αναμετρήσεις που είχαν με τους Παπανδρέου και Σαμαρά. Η υπερβολική έκθεση στον τηλεοπτικό φακό τους κατέστρεψε (και οι δυο ξεκίνησαν με τεράστια ποσοστά, που έφταναν μέχρι και το 70% υπέρ της υποψηφιότητας τους, στη συνέχεια έκαναν τον αγώνα ντέρμπι και στο τέλος τον έχασαν).

Ο Βενιζέλος που δεν διδάσκεται από την ιστορία γενικώς, επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Είναι που είναι καταρρακωμένο – και κρυμμένο πίσω από την «Ελιά» - το ΠΑΣΟΚ, η τηλεοπτική πλημμυρίδα με την φάτσα του, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα…

Read more...