Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι «Βόμβα» στην αγορά-Βάζει λουκέτο η «Ηλεκτρονική» μετά από 66 χρόνια


Τέλος εποχής για την Ηλεκτρονική, καθώς η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών δεν κατάφερε τελικά να αντισταθεί στην κρίση και το σκληρό ανταγωνισμό και σε λίγες ημέρες κατεβάζει τα ρολά.
il
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 50 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.
Ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια προσπάθησε με αναδιαρθρώσεις και προωθητικές κινήσεις να σώσει την αλυσίδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αυτή τη φορά θα αποδειχτούν αληθινές.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιωάννης Στρούτσης τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλάκαταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο.
Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Το αφεντικό της Ηλεκτρονικής, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6 % στην Κύπρο.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Εισβολή πολιτών στο Δημαρχείο Χίου...


Φραστική επίθεση δέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ... 

Σε τεταμένο κλίμα άρχισε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Απριλίου 2016 και συνεχίζεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, που ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, για να...
εξελιχθεί σε εισβολή των πολιτών στο δημαρχείο και διακοπή της συνεδρίασης μετά από λίγη ώρα, λόγω επεισοδίων.

Στην οδό Δημοκρατίας, έξω από το δημαρχείο και στην πλατεία Βουνακίου έχουν συγκεντρωθεί πολίτες και κυρίως με εκείνους που ζητάνε την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι. Ανάλογη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο έχουν αλληλέγγυοι πολίτες.

Λίγα, μόλις, λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου διεκόπη από τον πρόεδρό του κ. Κλέαρχο Χρύση η διαδικασία, αφού είχε αρχίσει να εκτρέπεται η κατάσταση έξω από την αίθουσα, στον προθάλαμο του συμβουλίου.

Στον χώρο εισήλθαν πολίτες της Χίου, που διαφωνούν στην υπάρχουσα κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Χίου, δημιουργήθηκε αναστάτωση με φωνές και αντιδικίες μεταξύ άλλων πολιτών, που παραβρίσκονται στη συνεδρίαση.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εισήγηση του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, διεκόπη για λίγη ώρα η συνεδρίαση. Με την επανάληψή της ο κ. Βουρνούς διατύπωσε τα αιτήματα προς την κυβέρνηση, ουσιαστικά έτσι όπως τίθενται στο εξώδικα που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

Ακολούθησε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις, διέκοψε την παρέμβασή του και άρχισε εκ νέου, καταθέτοντας τις κυβερνητικές απόψεις και τις ενέργειες που γίνονται, ενώ έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών να μεταφερθεί με το Tera Jet στο hot spot της Λέρου...

Read more...

Ενάντια στο Ασφαλιστικό «Λουκέτο» την Πέμπτη στη χώρα, 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


«Λουκέτο» την Πέμπτη στη χώρα, 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Με την 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι.
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση. Στην κινητοποίηση της Πέμπτης δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έφοδος της ελβετικής αστυνομίας...


UEFA

...στην έδρα της UEFA...

Η εμπλοκή του ονόματος του νυν προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στις αποκαλύψεις των «Panama Papers», οδήγησε την ελβετική αστυνομία να κάνει έφοδο την Τετάρτη στα γραφεία της UEFA στη Νιόν!

Οι...
έρευνες επικεντρώνονται στο συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων που υπεγράφησαν το 2006 με δύο επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.
Ομοσπονδιακοί υπάλληλοι οργάνωσαν μια αιφνιδιαστική επιχείρηση στην έδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κατάσχεσαν έγγραφα σχετικά με τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο πρώην γενικός γραμματέας της UEFA.

Η UEFA επιβεβαίωσε την επιδρομή της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της αναφέροντας τα εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σήμερα δεχτήκαμε μία επίσκεψη από την ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία, που είχε στα χέρια της ένταλμα που ζητούσε να δει τα συμβόλαια μεταξύ της UEFA και της Cross Trading/Teleamazonas. Όπως είναι φυσικό η UEFA παρέδωσε όλα στα στοιχεία και συνεργάζεται πλήρως».  

efsyn.gr

Read more...

«Κλειδώνει» αύριο η εθνική σύνταξη...




Στην αυριανή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών αναμένεται να «κλειδώσει» ένα από τα βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό, που είναι η διαμόρφωση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ με 20 έτη ασφάλισης.

Το...
αντίστοιχο ποσό για τα 15 έτη ασφάλισης θα είναι 345 ευρώ.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των πιστωτών έχουν ήδη συμφωνήσει με αυτή την πρόταση του υπουργείου Εργασίας.

Η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ θα χορηγείται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ενώ για όσους έχουν λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης, θα υπάρχει μια μείωση κατά 2% ανά έτος, μεταξύ του 19ου και 15ου έτους ασφάλισης.

Naftemporiki.gr


Read more...

Και άλλος ένας υπερασπιστής του ΔΝΤ…


Θεοδωράκης: Οι λαϊκισμοί δεν λύνουν το πρόβλημα στο προσφυγικό

Συνωστίζονται στην «ουρά» για να «προστατέψουν» το Ταμείο…

Ο Σταύρος δεν κατανοεί προς τι η σύγκρουση με το ΔΝΤ. Το Ταμείο, κατά τον πρόεδρο του Ποταμιού, «ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα…



 και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες».

«Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;» ρωτάει ο Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984. 

Σε αυτή τη χώρα «χορτάσαμε» από ρεαλιστές. Από ανθρώπους που λένε «βάστα γερά ΔΝΤ». Που αναφέρουν ότι το Ταμείο κάνει σωστά τα πάντα.  Λέει ο Σταύρος πως οι τεχνοκράτες θέλουν λιγότερα μέτρα. Από πού προκύπτει αυτό; 

Γιατί η γραμμή του ΔΝΤ λέει το εξής: Είτε θα κόψουμε το χρέος και θα θέσουμε μικρότερους δημοσιονομικούς στόχους – πράγμα εκ των πραγμάτων ανέφικτο από τη στιγμή που το Βερολίνο «ανατριχιάζει» στην ιδέα ενός κουρέματος, είτε θα ζητήσουμε και άλλα μέτρα ώστε να βγαίνουν οι στόχοι και το χρέος να μείνει έτσι «βιώσιμο» στα χαρτιά με δύο – τρεις παραμετρικές αλλαγές. 

Δεν έπιασε ο πόνος το ΔΝΤ ούτε για τους φορολογούμενους, ούτε για τους συνταξιούχους. Απλώς θέλει να περάσει η γραμμή του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και απεργάζεται κάθε τρόπο (βλέπε πιστωτικό γεγονός) για να το πετύχει. Και ο Σταύρος ή αδυνατεί ή δεν θέλει να το κατανοήσει…


Read more...

«Πράσινο φως» για προσλήψεις στο δημόσιο...



Την πρόσληψη 3.737 ατόμων, την κατανομή 134 και την κίνηση διαδικασιών για 111 προσλήψεις, ενέκρινε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση...
της Επιτροπής της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) 33/2006, θα προσληφθούν 3.564 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών, σε έργα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΔΕΗ.

Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, 103 προσλήψεις ως έκτακτο προσωπικό στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εβδομήντα άλλες ως έκτακτο προσωπικό στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Κατανέμονται, επιπλέον, 54 δόκιμοι ειρηνοδίκες Δ’ τάξεως, που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την υπ' αριθμ. 104572/24.12.2014 απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι οποίοι καταλαμβάνουν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις ειρηνοδικών των Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της χώρας, για το 2016. Οι υπόλοιπες 80 κατανομές αφορούν σε δικαστικούς λειτουργούς, απόφοιτους της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, εκ των οποίων 21 για τη Διοικητική Δικαιοσύνη, 45 για την Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη και 14 για τους Εισαγγελείς.

Δόθηκε επίσης το «πράσινο φως» για να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην ΑΔΜΗΕ του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και 35 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, στον ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Read more...

Αποχή λογιστών – φοροτεχνικών έως τις 18 Απριλίου...


Φορολογικές δηλώσεις

Κλείνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες...
μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι αύριο θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως σημειώνουν.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί –πολύ απλά– δεν θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ, Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι -λογιστές και φοροτεχνικοί– στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΟΕΕΕ, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.


efsyn.gr

Read more...

"Απάντηση στους καταστροφολόγους"...


Παππάς: Η απάντηση στους καταστροφολόγους

ΦΩΤΟ...

Με ένα γράφημα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, παρουσιάζει 8 σημεία σχετικά με την...
ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα έγραψε: "απάντηση στους καταστροφολόγους".


Read more...

Οι οδηγίες του ΥΠΟΙΚ για τις δηλώσεις...



Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα του Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσίευσε...
μέσω της Διαύγειας τις πρώτες οδηγίες συμπλήρωσης.
Η εγκύκλιος παρέχει διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του Ε3, την κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωση φορολογικού έτους 2015, έντυπο το οποίο συμπληρώνεται από ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι οδηγίες δίδονται δεδομένου ότι και φέτος υπήρξαν αλλαγές στους κωδικούς του εντύπου Ε3, η συμπλήρωση των οποίων απαιτεί διευκρινίσεις. 


Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Read more...

Panama Papers - Νέα εξέλιξη στο σκάνδαλο...


Panama Papers - Νέα εξέλιξη στο σκάνδαλο με τις offshore

Η δικηγορική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των Panama Papers για τους φορολογικούς παραδείσους που ξέσπασε την Κυριακή, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι...
έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από κεντρικούς διακομιστές (server) στο εξωτερικό και υπέβαλε μήνυση γι’ αυτό.

"Έχουμε μια τεχνική έκθεση, η οποία λέει ότι πέσαμε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από ξένους σέρβερ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, διευθυντής και συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι τη Δευτέρα "κατατέθηκε μήνυση στην εισαγγελία".

"Κανείς δεν μιλάει για την ηλεκτρονική επίθεση" από τον Τύπο, ο οποίος έχει κατακλυστεί εδώ και δύο ημέρες από τις αποκαλύψεις αυτές, σημείωσε ο ίδιος, μολονότι, όπως είπε, "αυτό είναι το μόνο έγκλημα που έχει διαπραχθεί".

Ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν βάσει των 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων που αποσπάστηκαν από το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας του επικεντρώθηκαν στους πιο διάσημους από τους πελάτες της, περιφρονώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

"Δεν το καταλαβαίνουμε. Ο κόσμος βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα του να αποδεχθεί ότι η ιδιωτική ζωή δεν αποτελεί πλέον ένα ανθρώπινο δικαίωμα", σχολίασε.

Τα σχόλια αυτά του Ραμόν Φονσέκα Μόρα γίνονται δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις από εφημερίδες σε όλον τον κόσμο του σκανδάλου αυτού για ένα ευρύ σύστημα φοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται υψηλόβαθμοι πολιτικοί ή αθλητικοί αξιωματούχοι, ή δισεκατομμυριούχοι.

Read more...