Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός με "παλινόρθωση" της πολιτικής γελοιότητας!...


Ο ενεργών κατά τις υπαγορεύσεις της κεφαλής του, άμοιρος σύνεσης και ψυχικής ισορροπίας, με επιρρέπεια στην ακριτολογία και στη διανθισμένη με προσδοκίες ακατάσχετη ψευδολογία, ως "τρόφιμος" του Μαξίμου με...
"συμπαραστάτες" του την πολιτική επιπολαιότητα και τους σοφιστικούς συλλογισμούς των αθυρόγλωσσων συνεργατών του, «έγραψε» και πάλι ανακοινώνοντας έναν ανασχηματισμό που καταδείχνει, όχι απλώς έλλειψη προπαρασκευής, σχεδίου και έμψυχου πολιτικού δυναμικού, αλλά και το διάλληλο κύκλο της πολιτικής γελοιότητας…

Ποιοι επελέγησαν να στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα της συμφοράς; Πρόσωπα εν πολλοίς με «αφοσίωση» στην πολιτική βλακεία, «μπροστάρηδες» στην εκποίηση κάθε λογικής θεώρησης των πραγμάτων, κεκράκτες της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, αδαήμονες και αθυρόστομοι με «συγκρουσιακή» και νευρωτική ενίοτε συμπεριφορά, αναμφίβολα απαίδευτοι και από ανεπάγγελτοι έως μερικώς ή παρασιτικώς απασχολούμενοι στο παρελθόν. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι της πολιτικής ντεκατέντσιας του τόπου όλοι τους!.. Κάποιοι εξ” αυτών προσωποποιήσεις της κιτς λογικής της πολιτικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική αξιοπρέπεια!

Αυτό είναι το «προφίλ» της ανασχηματισμένης κυβέρνησης. Οι λεπτομέρειες και οι αναλύσεις δεν έχουν καμία μα καμία σημασία, ανεξάρτητα πως παρουσιάζεται ήδη ο ανασχηματισμός από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους και τα «στημένα» ρεπορτάζ των καναλιών και τους δημοσιογραφίσκους της εξαγορασμένης παχυλής επιβίωσης.

Και η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί θα έπρεπε να ενδιαφέρουν το κόμμα. Και εν προκειμένω τη δικομματική κυβέρνηση και κανέναν άλλο. Επειδή όμως οι προσδοκίες των πολιτών «πολιορκούνται» μονίμως από τους «επιδρομείς» της παραπληροφόρησης, το ενδιαφέρον του λαού οξύνεται εξ” εθισμού με την κάθε κυβερνητική αλλαγή.

Από το συγκεκριμένο κυβερνητικό δίδυμο, ωστόσο, όσο κι αν ανασχηματιστεί σε πρόσωπα, το μόνο που μπορεί να περιμένει ασφαλώς ο λαός είναι ο ανασχηματισμός της ανικανότητας με την «παλινόρθωση» της πολιτικής γελοιότητας. Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει κανείς διαφορετικό από μια κυβέρνηση «αναπαλαιωμένη», που έδειξε όλες τις μεταμορφώσεις της σε δύο χρόνια. Το παιχνίδι των ανασχηματισμών εξάλλου, είναι παιχνίδι εξουσίας και όχι ουσίας. Γι” αυτό και δεν συνηθίζεται σε χώρες με προηγμένο πολιτισμό και με κόμματα που σέβονται τους πολίτες…

Η Ελάδα δυστυχώς θα είναι πάντα, εκτός κάποιου θαύματος που πάντα εκδηλώνεται την έσχατη ώρα, ο Οιδίποδας του Τειρεσία «Τυφλή στα μάτια και στο νου». Οποτε η ανυπαρξία ιδεών και συγκεκριμένης πορείας, καθιέρωσε για δεκαετίες ως μόνο πρόγραμμα το «άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις». Κάποοι βέβαια παραμέθυσαν φανερά και καταγγέλθηκαν ως άσωτοι.

Οσοι όμως μακράν των θνητών σοσιαλιστών (χωρίς σοσιαλισμό) και των φιλελευθέρων (χωρίς φιλελευθερισμό) κατανάλωσαν νέκταρ και αμβροσία στα δώματα του Ολύμπου, κρατούν το προνόμιο του «πόθεν έσχες» ως να μην «έσχον». Οι δε σημερινοί «ανασχηματισμοί» σε «σωτήρες» μας, οι οποίοι μάλιστα με το ανασχηματισμένο κυβερνητικό προσωπείο, διεκδικούν την προοπτική της τετραετίας στην εξουσία, για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της «σωτηρίας» της δεινοπαθούσης ελληνικής κοινωνίας, μας επιφυλάσσουν πολλές οδυνηρές εκπλήξεις…

Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους; Η Ελλάδα είναι νικημένη χώρα. Νικημένη από τους Ελληνες. Οι ξένοι μας βρίσκουν νικημένους. Δεν χρειάζεται να μας νικήσουν. Η Ελλάδα «ποτέ δεν πεθαίνει».

Πεθαίνουν όμως οι Ελληνες. Και φυσικά δεν πεθαίνει η Ελλάδα από τα όποια πολιτικά τερτίπια. Απομειώνεται όμως από τις ολέθριες πολιτικές και στο μέλλον δεν αποκλείεται να ξοφλήσει. Στην Ελλάδα νίκησαν αλληλδιαδόχως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν λέω σοσιαλισμός και φιλελευθερισμός, γιατί ουδεμία σχέση έχουν τα δύο αυτά υπό διάλυση πλέον κόμματα, μ” αυτές τις προαναφερόμενες ιδεολογίες και το σύστημα αξιών τους.

Η «νίκη» τους δεν έφερε τίποτα ή σχεδόν τίποτα από τις προσδοκίες των πολιτών. Αφαίρεσε μάλιστα πολλά απ” όσα είχε φτιάξει το «αστικό»μας πολίτευμα.

Εχει θα μου πείτε σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερή ιδεολογία, όταν τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του, του προέδρου του κόμματος συμπεριλαμβανομένου κι ας αναμηρυκάζει τη λέξη «Αριστερά» σε κάθε λεκτικό του βήμα, προέρχονται από την αστική τάξη ή συμπλέουν με την πλουτοκρατία, διαθέτοντας υπέρογκες καταθέσεις σε ξένες τράπεζες;

Τώρα έθεσαν στόχο όλοι τους, αφού μας ρήμαξαν τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία, αφού μας καθυπόταξαν στις συνέπειες της ανικανότητάς τους με πληθωρική κοροιδία και γελοιότητα, να μας βάλουν σε πορεία προς το τέρμα. Αυτή θα είναι η μεγάλη ήττα της Ελλάδας. Και φυσικά όλων των Ελλήνων. Τίμιο εκ μέρους τους πάντως! Δεν φείδονται μηχανορραφιών και κοροιδίας προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Το «κραυγάζουν» με τις ενέργειές τους. Τι φταίνε αυτοί αν ένα ικανοποιητικό μέρος των Ελλήνων εθελοτυφλεί; Τύφλα ζητάνε οι Ελληνες; Τύφλα τους προσφέρουν! Και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να μην αλλαξοπιστήσουν οι τυφλοί πιστοί.

Αυτό όμως σημαίνει ότι η Ελλάδα κυβερνιέται, το «κυβερνιέται» βέβαια καθ” υπερβολήν, με σκισμένα φλάμπουρα, ανιδεολόγητα, άσκοπα και τυχάρπαστα. Αυτή είναι η προκάτ, μεγάλη ήττα. Δηλαδή είπαν και είπαμε: Θα κυβερνηθούμε από ηττημένες ιδέες, με κατεβασμένες σημαίες, με άδειες καρδιές, με υποταγή στο πεπρωμένο μας, με την υποτέλεια που αρμόζει στον ραγιά και που επιζητεί το ελάχιστο πλέον, για να έχει κάποιες ισχνές προσδοκίες!..

Με τη «στάση»μας νικήσαμε τον εαυτό μας και υποταχθήκαμε στο μαζικό γιουρούσι των κομμάτων της ξευτίλας. Ας θρηνούν εκ των υστέρων κάποιες Μαγδαληνές… Νικήσαμε τη συνείδηση του Ελληνα, ώστε να μην αντιδρά. Χειμερία νάρκη. Νικήσαμε βασικά τη λογική. Γι” αυτό και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Νικήσαμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε ώριμα φρούτα για κάθε εκμετάλλευση και για κάθε χρήση. Οπότε και περιμένουμε με αδημονία ή ευελπιστούμε ότι κάτι θα αλλάξει με τον εκάστοτε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Και το χειρότερο: Εκμηδενίσαμε τις προσωπικές και εθνικές τύψεις. Υπέροχοι, τελικά εξαθλιωμένοι, «απελευθερωμένοι» από κάθε προοπτική κοινωνικής προόδου και αναμφίβολα μοιραίοι. Και θα διαπιστώσουμε πως μας προδίδουν, όσο κι αν μας παραπλανούν με ανασχηματισμούς και υποσχέσεις για ανάπτυξη και άλλες ηχηρές πολιτικές ασυναρτησίες. Αν και υπάρχει ένα φαινόμενο ακόμη πιο αποκαρδιωτικό και από την προδοσία. Η φτήνεια!..Μας μετέτρεψαν σε σκλάβους της ευτέλειας, παγιδευμένους σε ανόητες προσδοκίες, γελοία πάθη, ιδιοτέλειες υπό το κράτος του πανικού, εξευτελιστικές κομματικές αναπηρίες, στο φόβο και στην ασυμμετρία με την εσωτερική μας αξίωση για αξιοπρέπεια και ελευθερία!..
tribune.gr

Read more...

Ασθενοφόρο παρέλαβε την τραυματία στο υπουργείο Οικονομικών...



ΦΩΤΟ...

Μια γυναίκα τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Νίκης έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η τραυματίας αποχώρησε από το σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως...
σύμφωνα με καταγγελίες, δυσκολεύτηκε να φτάσει στο σημείο εξαιτίας της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να συμπαρασταθεί στον αγώνα των καθαριστριών βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στο ασθενοφόρο να μπει στην Νίκης και να παραλάβει την τραυματία.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των ασπίδων τους και μικρή χρήση χημικών απώθησαν τις καθαρίστριες στην οδό Νίκης, επιτρέποντας την είσοδο του υπουργού στο κτίριο του υπουργείου. Δυο από τις δύο καθαρίστριες που βρίσκονταν στο σημείο τραυματίστηκαν όταν τις απώθησαν οι αστυνομικοί.Δείτε τις φωτό...



 newsbeast.gr


Read more...

Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΥΠΟΙΚ...



Μια καθαρίστρια τραυματισμένη...

Άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν πριν από λίγο με τις ασπίδες τους τις καθαρίστριες που...
είχαν κλείσει και τις δύο εισόδους του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί μια καθαρίστρια...
enikos.gr

Read more...

ΑΠΟ ''ΑΝΤΑΡΤΗΣ'' ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ , ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...


Ο 63χρονος βουλευτής ΠέλλαςΓιώργος Καρασμάνης είναι από το απόγευμα της Δευτέρας ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παίρνοντας τη σκυτάλη...
από τον καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Ο κ. Καρασμάνης, ο οποίος είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο, είχε πρωταγωνιστήσει στην κόντρα μερίδας βουλευτών της ΝΔ με την κυβέρνηση για το θέμα του γάλακτος στο οποίο είχε εμπλακεί και το υπουργείο τα ηνία του οποίου αναλαμβάνει. Τότε είχε ταχθεί υπερ των αγελαδοτρόφων δημοσιοποιώντας τη διαφωνία του στις 23 Μαρτίου με μια μακροσκελή επιστολή στην οποία εξέφραζε την αντίθεσή του με τις προωθούμενες διατάξεις.

Ο κ. Καρασμάνης από αύριο θα κληθεί να συνεργαστεί με τους δύο αναπληρωτές υπουργούς του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τον Γιάννη Κουτσούκο και τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Στέλεχος της ΝΔ από το 1974 ο Γιώργος Καρασμάνης το Νοέμβριο του 2004 είχε εκλεγεί τομεάρχης στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ την περίοδο 1996-2003 ήταν αρμόδιος της Ν.Δ για τις σχέσεις με την Ε.Ε, την Α.Τ.Ε και την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, για τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για τον οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τη φυτική παραγωγή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_78.html

Read more...

''EΛΠΙΖΩ Η ΝΔ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ''...


ΕΙΡΩΝΙΚΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗ, ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ  Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
Έντονα ειρωνική ήταν η κριτική της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ...
στο άκουσμα της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης.

Επικεντρώνοντας τα σχόλιά της στην μεγαλύτερη σε αριθμό παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση η Ραχήλ Μακρή έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης από την Σοφία Βούλτεψη: «Ελπίζω η ΝΔ να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Βενιζέλου που ορκίζεται αύριο».

Υποστήριξε, δε, ότι πλέον στην εξουσία βρίσκεται η ΕΛΙΑ καταλήγοντας στην κριτική της με τη φράση «Ρε πως καταντήσατε ετσι την ΝΔ».





Λίγη ώρα αργότερα η κυρία Μακρή προχώρησε στην έκδοση εκτενέστερης δήλωσης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «υποκύπτει στις πιέσεις για την εαρινή σύναξη των πρασινοφρουρών σε κυβερνητικούς θώκους»

Αναλυτικά η δήλωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των ΑΝΕΛ έχει ως εξής:

Στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος ανασχηματισμού ο κ. Σαμαράς εκτέλεσε πειθήνια τις εντολές Βενιζέλου για άμεση ή έμμεση ανάθεση όλων των σημαντικών Υπουργείων στους εκλεκτούς ενός κόμματος μηδενικού αντικρίσματος στην κοινωνία. Το κύκνειο άσμα του κομματικού μορφώματος που ονομάστηκε Ελιά για να παραγράψει τα χρέη κακοδιαχείρισης και πιθανής απάτης, διαφημίζεται από τα στελέχη του ως νίκη άξια θριαμβευτικής ασπίδας.

Σε μια από τις τελευταίες επιδρομές στον κρατικό μηχανισμό, υπουργοποιούνται όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν παρέα στον κ. Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού. Η Πολιτική άνοιξη του κ. Σαμαρά αποδεικνύεται πολύ λίγη σε ικανότητες και πολύ μικρή σε ανάστημα για να σταματήσει την κάθοδο των μυρίων που ελέγχουν τις αναθέσεις των Υποδομών, τις επιχορηγήσεις της Παιδείας, τα κονδύλια για το Περιβάλλον, το μέλλον της Ενέργειας και όλα όσα τους ανατέθηκαν με τον ανασχηματισμό της Συγκυβέρνησης.

Στη ύστατη κίνηση εντυπωσιασμού δημιουργείται ένα προπέτασμα καπνού από πρόσωπο έκπληξη στο Υπουργείο Οικονομικών. Ένα Υπουργείο που λαμβάνει από την τρόικα διαταγές για την δημοσιονομική πολιτική και εκτελεί την κοινή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο νέος τσάρος της οικονομίας είναι γυμνός από αρμοδιότητες, παρά την περί του αντιθέτου διαφήμιση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουμε ότι η ανάγκη αλλαγής επικεντρώνεται στις πολιτικές και όχι στα πρόσωπα. Ο Ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά τις συνέπειες μιας Συγκυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ουτοπίας με την διαφθορά ενός πρώην σοσιαλιστικού κόμματος. Δεν μας ενδιαφέρουν τα βολέματα των κομματικά πειθαρχημένων, ούτε οι μεταγραφές της ντροπής. Παλεύουμε για την ανατροπή της Κυβέρνησης που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, θυσιάζοντας το μέλλον όλων εμάς των υπολοίπων.

Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/e_10.html

Read more...

Ντόλιος: Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με τον Ντινόπουλο...


Δεν έχουμε άλλη λύση...

"Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε (με τον Αργύρη Ντινόπουλο) δεν υπάρχει άλλη λύση", υποστήριξε σήμερα ο υφυπουργός εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Σχολιάζοντας...
τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Ντόλιος υποστήριξε: "Δεν πέταξα από τη χαρά μου, έχουν αλλάξει οι καιροί και δεν είναι ευχάριστες πλέον οι υπουργικές καρέκλες. Υπάρχουν θέσεις και απόψεις που κατατέθηκαν στη Βουλή για το συγκεκριμένο υπουργείο που εκτιμήθηκαν".

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν μπορούν να γίνουν θαύματα γιατί οι βασικές πολιτικές παραμένουν οι ίδιες, αλλά πρέπει να στηριχθεί η προνοιακού χαρακτήρα δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υποκαθιστούν αδυναμίες του κράτους».

Τέλος με αφορμή τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να είναι προεκλογική, ο υφυπουργός υποστήριξε πως "το θέμα του χρόνου είναι κρίσιμο ζήτημα και αν θεωρήσουμε ότι είμαστε κυβέρνηση μακράς πνοής,  θα πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα των υπουργείων"...
capital.gr

Read more...

Σαν πρωθυπουργός ο Βενιζέλος!...


Τον λόγο στον "κύριο αντιπρόεδρο" έδωσε με το τέλος της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φανερά καταπονημένος από την πρωινή περιπέτεια της υγείας του , διάβασε ένα μακροσκελές κείμενο από "μέσα" όπως συνηθίζουμε να λέμε, ενώ...
η ομιλία του αν την άκουγε κάποιος θα νόμιζε ότι είναι εκείνος ο πρωθυπουργός, κάνοντας συνεχείς παραινέσεις και δίνοντας συμβουλές προς τους υπουργούς...
parapolitika.gr

Read more...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος

Ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής Νίκος Κούζηλος. Εντός της εβδομάδας και οι Ελένη Ζαρούλια και Μιχάλης Αρβανίτης
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος.
Ο βουλευτής ολοκλήρωσε την απολογία και κρίθηκε προφυλακιστέος από τον ανακριτή  .
Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου και ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης στις 13 Ιουνίου.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζουν την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.
http://news247.gr/

Read more...

ΣΑΜΑΡΑΣ : "ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"!


ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με την ευχή να είναι όλοι «σιδεροκέφαλοι» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στους νέους υπουργούς, κατά τη διάρκεια της πρώτης...
συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου. «Ότι πετύχαμε αυτά τα δύο χρόνια, τα πετύχαμε με τις θυσίες του λαού» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Φάνηκαν φυσικά και αδυναμίες αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Η χώρα μας σήμερα είναι πολύ πιο αξιόπιστη. Τώρα μιλάμε για το μέλλον, τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε για το μέλλον».

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Πριν από δύο χρόνια βλέπαμε πώς θα αποτρέψουμε την καταστροφή. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πολλά.. Πριν δυο χρόνια δεν ήταν εύκολο να είσαι υπουργός, να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις… Κάθε υπουργός που υπηρέτησε μέχρι τώρα προσέφερε πολλά, βγήκε μπροστά και στάθηκε όρθιος μπροστά σε κάθε προσπάθεια... Η εμπειρία αυτή έδωσε στον καθένα, ένα πολιτικό κεφάλαιο που θα αξιοποιηθεί στο μέλλον…».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1292.html

Read more...

Συστάσεις για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις ΔΝΤ: Μέτρα 5,7 δισ. ευρώ, με ανατροπές σε ασφαλιστικό, εργασιακά, Δημόσιο


ΔΝΤ: Μέτρα 5,7 δισ. ευρώ, με ανατροπές σε ασφαλιστικό, εργασιακά, Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, διατήρηση φόρων και αναθεώρηση του ΦΠΑ αποκαλύπτει μεταξύ άλλων η έκθεση αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα που δόθηκε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα.
Η έκθεση περιγράφει την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους 5,7 δισ. ευρώ προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016, ενώ αποκαλύπτει πως το ελληνικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει μετά τον Μάιο του 2015 χρηματοδοτικό κενό ύψους 12,6 δισ. ευρώ.
Αυστηρή στάση κρατά το ΔΝΤ στο θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών τις οποίες τοποθετεί ακόμη και 6 δισ. ευρώ υψηλότερα (στο ακραίο σενάριο) σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το Ταμείο διαπιστώνει κόπωση των ελληνικών Αρχών στη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ στέκεται στη σημασία της δέσμευσης της ζώνης του ευρώ να στηρίξει την Ελλάδα, παρέχοντας πρόσθετη χρηματοδότηση και περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. 
Το ΔΝΤ εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% του ΑΕΠ φέτος, μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης και με ρυθμό 2,9% του ΑΕΠ το 2015. Συγκεκριμένα, αναγνωρίζει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι στην αρχή ενός ενάρετου κύκλου, κάτι που όπως τονίζει αντανακλά πάνω απ' όλα την αποφασιστικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση, η οποία έβγαλε προς το παρόν από το τραπέζι το κίνδυνο του Grexit.
Το Ταμείο εμφανίζεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το γεγονός ότι οι εξαγωγές έχουν αποτύχει να αποτελέσουν ισχυρή κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ευρώ- περιφέρειας, κάτι που όπως υποστηρίζει καταδεικνύει ότι «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ακόμη πολύ μακριά από την κρίσιμη μάζα που απαιτείται για να επιτευχθεί μια πιο διατηρήσιμη βελτίωση του αισθήματος των επενδυτών».
Νέα μέτρα 7,7 δισ. ευρώ στην τετραετία
Το Ταμείο επισημαίνει πως απαιτούνται επιπλέον μέτρα για να κλείσει το κενό της διετίας 2015-2016 και να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις του προσωπικού του Ταμείου καταδεικνύουν ένα κενό της τάξης του 1% του ΑΕΠ το 2015 σε σχέση με το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, ενώ κενό αναμένεται και το 2016 ακόμη και εάν ληφθούν μόνιμης φύσης μέτρα. Αθροιστικά την τετραετία 2014-2017 το δημοσιονομικό κενό τοποθετείται στα 7,7 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την έκθεση η πορεία προσαρμογής για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας θα πρέπει να αποσκοπεί στην επίτευξη γενικών πρωτογενών πλεονασμάτων τουλάχιστον 2,75 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) το 2014, 5,65 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ) το 2015 και 8,9 δισ. ευρώ (4,5% του ΑΕΠ) το 2016. Οι δε στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα συνεπάγονται συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα 2,9% του ΑΕΠ το 2014, 2,1% του ΑΕΠ το 2015 και 0,7% του ΑΕΠ το 2016.
«Οι σημερινές προβλέψεις υποδεικνύουν την ύπαρξη δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2015, το οποίο οι (ελληνικές) αρχές προτίθενται να κλείσουν, σε πρώτο βαθμό, μέσω της επέκτασης μέτρων που εκπνέουν, περιλαμβανομένης της εισφοράς αλληλεγγύης», αναφέρεται στην έκθεση και υπογραμμίζεται πως κυβέρνηση και τρόικα θα εξετάσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εκ νέου το δημοσιονομικό κενό του 2015. Τότε θα διαφανεί και το εάν και κατά πόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, αλλά και το εάν υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των φορολογικών συντελεστών. 
Χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. ευρώ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπογραμμίζει πολλαπλώς στην έκθεσή του τη συνεχιζόμενη δέσμευση των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ να στηρίξουν την Ελλάδα, παρέχοντας πρόσθετη χρηματοδότηση και περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.
Το ΔΝΤ σημειώνει πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο για τους επόμενους 12 μήνες (Μάιος 2015). Και ότι καθώς απομένουν 1,9 δισ. ευρώ ως δεσμευμένη χρηματοδότηση από τους ευρωπαίους εταίρους, οι ελληνικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές για να καλύψουν μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τοποθετεί στα 12,6 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος μετά τον Μάιο του 2015. Αν και το Ταμείο αναφέρει πως οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδος προβλέπεται να μειωθούν από το 23% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, στο 6% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, ως αποτέλεσμα του ευνοϊκού προφίλ ωρίμανσης του ελληνικού χρέους και των προβλεπόμενων υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, ωστόσο σημειώνει πως η Ελλάδα αναμένεται να συνεχίσει να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη δημόσια χρηματοδότηση με ευνοϊκά επιτόκια και διάρκειες.
Για τα επίπεδα του χρέους το ΔΝΤ αναφέρει πως αφού κορυφωθεί στο περίπου 174% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, το χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 128% του ΑΕΠ το 2020 και στο 117% του ΑΕΠ το 2022, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα ανακούφισης από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.
Αυτή η ταχεία μείωση του χρέους θα στηριχθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 4% του ΑΕΠ, καθώς και στους σχετικά υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ. «Η βιωσιμότητα (του χρέους) εξακολουθεί να υπόκεινται σε αξιοσημείωτους καθοδικούς κινδύνους, ιδίως, σε δημοσιονομικές αστοχίες, καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στην αργή αύξηση της ανταγωνιστικότητας, και στον υψηλότερο από το αναμενόμενο αποπληθωρισμό», υπογραμμίζει το ΔΝΤ.
Για τις αποκρατικοποιήσεις η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει πως ο στόχος εσόδων για το 2014 έχει μειωθεί από τα 2,7 δισ. ευρώ στα 1,5 δισ. ευρώ και ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της μείωσης αναμένεται να ανακτηθεί το διάστημα 2015-2016. Για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις έως το 2022 το Ταμείο τα προσδιορίζει πλέον στα 22,4 δισ. ευρώ.
Από την έκθεση προκύπτει πως  αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στα τέλη του Αυγούστου συνδέεται με δόση ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ενώ και η αξιολόγηση του Νοεμβρίου συνδέεται με δόση αντίστοιχου ύψους (3,5 δισ. ευρώ).
Η «κόπωση» προσαρμογής

Το ΔΝΤ σημειώνει στην έκθεσή του πως η κόπωση στην προσαρμογή είναι πλέον εμφανής κάτι που αποδεικνύεται, όπως αναφέρει, από τις πρωτοβουλίες για το «κοινωνικό μέρισμα» και τις δηλώσεις τύπου «όχι νέα μέτρα». Σύμφωνα με το Ταμείο η συγκεκριμένη στάση της πολιτικής ηγεσίας δείχνει ότι όσο προχωρά το πρόγραμμα η πολιτική δέσμευση για την στρατηγική του χρέους θα δοκιμαστεί σοβαρά.
«Η στρατηγική αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε αξιοσημείωτη αύξηση σε μισθούς και συντάξεις από τα σημερινά επίπεδα για την περίοδο μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2016», σημειώνεται στην έκθεση. Προστίθεται δε, πως ενώ υπάρχουν «επιτέλους» σημάδια βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, η πρόοδος εξακολουθεί να απογοητεύει και αυτή η πρόκληση εξακολουθεί να αποτελεί ένα κρίσιμο κίνδυνο για το πρόγραμμα.
Για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις το ΔΝΤ αναφέρει πως προχωρούν, αν και με άνισο τρόπο. Ενδεικτικά για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας υπογραμμίζει πως καθυστέρησαν, αλλά και ότι είναι ζωτικής σημασίας στο πλαίσιο της επόμενης αναθεώρησης του προγράμματος να αρθούν οι περιορισμοί σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, κάτι που όπως υποστηρίζει θα βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα.
Στην έκθεση σημειώνεται πως οι ελληνικές αρχές θα επανεξετάσουν την ανάγκη για περαιτέρω μεταρρύθμιση των συντάξεων για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του ασφαλιστικού συστήματος. Όπως σημειώνεται, οι ασφαλιστικές δαπάνες στην Ελλάδα ανέρχονται στο 17% του ΑΕΠ και συγκαταλέγονται μεταξύ των υψηλότερων στην ΕΕ. Το ΔΝΤ σημειώνει πως η σύνδεση μεταξύ εισφορών και οφέλους είναι «αδύναμη», ενώ το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι κατακερματισμένο με τους κανόνες παροχών να διαφέρουν σημαντικά ανά ταμείο, κάτι που ισχύει ειδικά στον ΟΑΕΕ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προαναγγέλλει νέες αλλαγές στον κατώτατο μισθό με μείωση των ωριμάνσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς των μισθολογικών ωριμάνσεων για τους μακροχρόνια ανέργους, ώστε να έχουν οι επιχειρήσεις κίνητρο για προσλήψεις από ανέργους αυτής της κατηγορίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για τα επιδόματα που προκύπτουν από την πρόοδο του χρόνου εργασίας, όπως το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας. Το ΔΝΤ αναφέρει πως τα εν λόγω επιδόματα θα πρέπει να περικοπούν κατά 50% στις περιπτώσεις μακροχρόνια ανέργων εργαζομένων (σημειώνεται πως σύμφωνα με τον ν. 4046/2012, οι μισθολογικές ωριμάνσεις έχουν ανασταλεί έως ότου το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί σε επίπεδα κάτω του 10%).
Προειδοποιήσεις για τις τράπεζες
Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα επανεξεταστούν στο πλαίσιο της επικείμενης αξιολόγησης και ότι στο ενδιάμεσο διάστημα οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εντείνουν την εποπτεία και τη διατήρηση του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το Ταμείο υποστηρίζει πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν σήμερα μια «σοβαρή απειλή» για την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να στηρίξουν την ανάκαμψη. Το Ταμείο επιμένει πως τα τεστ της Τράπεζας της Ελλάδος υιοθέτησαν «αισιόδοξες παραδοχές» σχετικά με την ικανότητα των τραπεζών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Σχετικά αναφέρει πως στα αποτελέσματα του τεστ κόπωσης, της Τράπεζας της Ελλάδα οι εκτιμώμενες ανάγκες κεφαλαίου προσδιορίζονται στα 6,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με το βασικό σενάριο και στα 9,4 δισ. ευρώ σε σχέση με το δυσμενές σενάριο. Ωστόσο, το ΔΝΤ διατυπώνει ενστάσεις επί της μεθοδολογίας της Τράπεζας της Ελλάδα λέγοντας πως κατά τις δικές τους παραδοχές τόσο η αθέτηση των υποχρεώσεων των δανειοληπτών, όσο και το πιθανώς δυσμενέστερο μακροοικονομικό σενάριο θα μπορούσαν να γεννήσουν επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες άνω των 6 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες.
Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη σταθερότητα» του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο προειδοποιεί ότι οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα αναγκάσουν τις τράπεζες σε παρατεταμένη απομόχλευση, με συνακόλουθο κίνδυνο για την οικονομία. Κατά την άποψη του ΔΝΤ, «είναι σημαντικό οι ρυθμιστικές αρχές να μην διστάσουν να αναγκάσουν τις τράπεζες να αναγνωρίσουν τις απώλειες με βάση πιο ρεαλιστικές παραδοχές».
Τα διαρθρωτικά ορόσημα
Η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται και στα νέα «διαρθρωτικά ορόσημα» που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση έως το Μάρτιο του 2015.
Συγκεκριμένα, αρχής γενόμενης από τα τέλη Μαΐου 2014 η κυβέρνηση πρέπει να εισαγάγει νέο κώδικα συμπεριφοράς για τις τράπεζες, να θεσπίσει αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Ιούνιος 2014), να ενσωματώσει τις συστάσεις της μελέτης του ΟΟΣΑ για το διοικητικό φορτίο (Σεπτέμβριος 2014), να θεσπίσει νομοθεσία για τη φορολόγηση των συλλογικών επενδυτικών οχημάτων  (Σεπτέμβριος 2014), να διευρύνει τον ορισμό της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής (Σεπτέμβριος 2014), να ευθυγραμμίσει το μη μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ (Σεπτέμβριος 2014).
Στα νέα «διαρθρωτικά ορόσημα» περιλαμβάνεται η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, ο εξορθολογισμός των συντελεστών του φόρου και η απλούστευση στη διαχείρισή του (Οκτώβριος 2014). Ακόμη, τον ίδιο μήνα θα υπάρξουν αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου που θα εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στους δημοσιονομικούς κανόνες.
Έως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ενισχύσει το πλαίσιο για την προσωπική και εταιρική αφερεγγυότητα, να έχει θεσπίσει νομοθεσία για την ευθυγράμμιση του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ , αλλά και να έχει ψηφίσει μέτρα που θα εναρμονίσουν το πλαίσιο βιομηχανικών ενεργειών της Ελλάδας με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό.
Το Νοέμβριο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υιοθετήσει πακέτο μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο (στο επίκεντρο θα βρεθούν κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ). Τον ίδιο μήνα θα πρέπει να έχουν αντιμετωπισθεί όλα τα θέματα που έχουν προσδιορισθεί από την έκθεση του ΟΟΣΑ σχετικά με τα εμπόδια στον ανταγωνισμό, στο χονδρικό εμπόριο, στις κατασκευές, στις τηλεπικοινωνίες και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Τέλος, το Δεκέμβριο θα πρέπει να έχει ψηφισθεί όλη η δευτερογενής νομοθεσία σχετικά με την αδειοδότηση των επενδύσεων και μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2015 θα πρέπει να έχει αναθεωρηθεί η διαδικασία παρακολούθησης των Δημόσιων Λογαριασμών.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι λέει ο Θ. Πάγκαλος για τη νέα κυβέρνηση

Τι λέει ο Θ. Πάγκαλος για τη νέα κυβέρνηση
Για άλλη μία φορά άφησε «άφωνους» του συνομιλητές του ο πρώην Υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας σε συνέντευξή του «Αυτό που είπα, το μαζί τα φάγαμε, είναι τελείως λάθος. Αν το ξανάγραφα και το ξαναέλεγα, θα ήταν «μαζί τα τρώμε». Βέβαια τα τρώμε ακόμα, αβέρτα! Και το ξέρει όλος ο λαός που μας ακούει...»
Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm», χαρακτήρισε ως «αξιόλογη επιλογή τεχνοκράτη» τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρτούβελη, σημειώνοντας επίσης πως έχει «μεγάλη κυβερνητική πείρα και διεθνές κύρος, αξιολογότατος και με ικανότητα να κυκλοφορήσει σε διεθνείς χώρους. Η πολιτική πρέπει να είναι σταθερή, συνεπής και μετριοπαθής».
Ενώ αναφέρθηκε και στους νεοεισερχόμενους στην Κυβέρνηση Ανδρέα Λοβέρδο και Αργύρη Ντινόπουλο και τον Μάκη Βορίδη. Για τον κ. Λοβέρδο τόνισε: «Ο κ. Λοβέρδος έχει μια μακρά διαδρομή και έχει δώσει εξετάσεις και στο υπουργείο Υγείας και έχει κάνει μεταρρυθμίσεις και στο υπουργείο Εργασίας. Άρα, είναι ένας πολιτικός δοκιμασμένης και παλαιάς εμβέλειας και πρέπει να δοκιμάζονται και κάποιοι νέοι». Ενώ για τον κ. Ντινόπουλο επεσήμανε: «Ο κ. Ντινόπουλος, παρότι δεν μου αρέσει καθόλου το στυλ του, που δεν επικαλείται και ο ίδιος πλέον, είναι νέος. Έχει χρόνια στη Βουλή, ήταν δήμαρχος και ξέρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει ασχοληθεί με το συνδικαλιστικό των δημάρχων και πολιτικά είναι πολύ δραστήριος. Έρχεται τώρα να εφαρμόσει αυτά που ξέρει και αυτά που θα μάθει. Θα δούμε. Ο κ. Βορίδης είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, αλλά έχω μία επιφύλαξη: όταν κατέβηκε στις εκλογές, στη δική μου περιφέρεια, επέδειξε μια ελαστικότητα απέναντι σε ψηφοθηρικές τοποθετήσεις, διότι όπου πήγαινε, ήταν με τα αιτήματα κάθε περιοχής. Ήταν υπερβολικά ευέλικτος. Και το ίδιο ήταν και στο υπουργείο του». Ενώ έκλεισε με τη φράση: « Όταν μπαίνεις στην κυβέρνηση, είσαι στο μοναστήρι. Δεν γίνεται και μοναστήρι και σεξ... Γίνεται;»
egiakoumis.gr

Read more...

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΑ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ...


Την πόρτα του ανακριτή πέρασε λίγο μετά τις εννέα το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος, ο οποίος μαζί με τους, Ελένη Ζαρούλια και Μιχάλη Αρβανίτη,...
είχαν λάβει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζουν την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

 Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου και ο Μιχάλης Αρβανίτης στις 13 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουκούτσης, έπειτα από την απολογία του ενώπιον των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ.

Η απολογία του κ. Κουκούτση διήρκεσε οκτώ ώρες, ενώ ο βουλευτής της ΧΑ κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την κακουργηματική κατηγορία που του αποδίδεται περί ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα, ο κ. Κουκούτσης αφέθηκε ελεύθερος, με τους εξής όρους:

- περιορισμός κατ' οίκον υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με εξαίρεση τη μεταφορά του στη Βουλή για την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων και στα νοσοκομεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3912.html

Read more...

Η Χρυσή Αυγή στις πορείες του μίσους του 2011...


 Η Χρυσή Αυγή στις πορείες του μίσους του 2011 
Στη δημοσιότητα νέες «αποκαλυπτικές» φωτογραφίες... 
Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες για τη δράση της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσω του ...ιστολογίου που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που ανακύπτουν και θα χρησιμοποιηθούν από την πολιτική αγωγή στις επερχόμενες δίκες των Χρυσαυγιτών.

Οι φωτογραφίες, τις οποίες αναδημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», είναι από πορεία εναντίον αλλοδαπών αμέσως μετά τη δολοφονία Καντάρη το 2011.

Κασιδιάρης, Μπούκουρας, Ηλιόπουλος και Παναγιώταρος απεικονίζονται στις φωτογραφίες να συμμετέχουν στο πογκρόμ κατά των αλλοδαπών.





πηγη newsbeast.gr

Read more...

Την Πέμπτη η απόφαση, για τις καθαρίστριες...




Την Πέμπτη θα βγει η απόφαση για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζομενες που ...
βρίσκονταν με αλληλέγγυες ομάδες στον Άρειο Πάγο για να παρακολουθήσουν την εκδίκαση αναστολής του ΥΠΟΙΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης, επιστρέφουν στο YΠΟΙΚ στην Καραγεώργη Σερβίας, όπου συνεχίζουν την καθιστική τους διαμαρτυρία...

Read more...

Ο Χαρδούβελης "έβλεπε" ανάπτυξη τον Σεπτέμβρη του 2010...





Τα λόγια μπορεί συχνά να "πετούν", όπως αυτά που βγήκαν από τα χείλη του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, που φέρεται να αγωνιά για τους ανέργους και εμφανίζεται έτοιμος να τρέξει στον "μαραθώνιο που έχουμε μπροστά μας", όμως...
scripta manent.

Τέσσερα χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2010, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του οικονομικού γραφείου επί πρωθυπουργίας Σημίτη και Παπαδήμου, έγραφε στην Καθημερινή για τον "Σεπτέβριο της ανάπτυξης" και έδινε τα εύσημά του στην κυβέρνηση Παπανδρέου, του "λεφτά υπάρχουν", υποστηρίζοντας ότι "μέχρι σήμερα μας έχει εκπλήξει θετικά".

"Ενώ έως το πρώτο τρίμηνο του 2010 έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις και τις αγορές, προσπαθώντας να κατανοήσει τη νέα πραγματικότητα, από τον Μάιο και την υπογραφή του Μνημονίου βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα μπροστά", δήλωνε χαρακτηριστικά και διατύπωνε την πεποίηθησή του ότι "καταλυτικό ρόλο στην επίσπευση έχει η αναγνώριση ότι άλλη διέξοδος δεν υπάρχει".

Χαρακτήριζε δε θετική την παρουσία της τρόικας στη σημερινή συγκυρία, "καθώς ενεργοποιεί την αδρανή δημόσια γραφειοκρατία προς την επίσπευση των στόχων, μεταδίδει γνώση από την πείρα που διαθέτει και, σε ορισμένες περιπτώσεις, διορθώνει αποκλίσεις".

Έγραφε επίσης, πως "φαίνεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται φέτος, ενώ από το 2011 οι στόχοι είναι ευκολότεροι, αφού, σύμφωνα με το σταθεροποιητικό πρόγραμμα, η απαιτούμενη περαιτέρω μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων είναι σχετικά μικρή".

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Γκίκα Χαρδούβελη στην "Καθημερινή"

Πηγη avgi.gr

Read more...

Σε εξέλιξη η πρώτη κυβερνητική κρίση...


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πρώτη κυβερνητική κρίση, καθώς ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν πρόκειται να...
υπογράψει καμία απόλυση, παρά το ότι οι απολύσεις είναι μέσα στα προαπαιτούμενα. Εξήγησε μάλιστα στον κ. Μητσοτάκη πως εάν αναγκαστεί να το κάνει τότε θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Παιδείας.

parapolitika.gr

Read more...

Ξεκινά ο επανέλεγχος Από κόσκινο ακόμη 40.000 συμβάσεις δημοσίων υπαλλήλων


Από κόσκινο ακόμη 40.000 συμβάσεις δημοσίων υπαλλήλων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ξεκινά ο επανέλεγχος των περίπου 40.000 συμβάσεων δημοσίων υπαλλήλων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου (αφορά κυρίως το «νόμο Παυλόπουλου», αλλά και συμβάσεις επί υπουργίας Βάσω Παπανδρέου), μετά και την κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Τον επανέλεγχο των συμβάσεων θα διεξάγει το ΑΣΕΠ, ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες σε συμβάσεις, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι θα απολύονται αυτοδικαίως, χωρίς να λαμβάνουν αποζημίωση.
Η διαδικασία ελέγχου θα γίνει από κλιμάκια με τουλάχιστον δύο μέλη (ένας επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητή από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος του Δημοσίου), ενώ εκτός Δημοσίου θα τεθούν μετά από εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο πόρισμα και απόφαση του ΑΣΕΠ.
Εκτός δημοσίου θα βρεθούν όσοι υπάλληλοι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει αναληθή ή ανακριβή στοιχεία, πάνω στα οποία στηρίχτηκε η απόφαση μετατροπής της σύμβασης, έχει παρασιωπήσει ή αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία, έχει προβεί σε οποιαδήποτε άλλη μη νόμιμη ενέργεια, αναφορικά με τη συνδρομή των κατά περίπτωση νόμιμων προϋποθέσεων για τη μετατροπή της σύμβασης.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την αποστολή από τις διευθύνσεις διοικητικού ή άλλες οργανικές μονάδες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ονομαστικό κατάλογο όλων των υπαλλήλων, των οποίων οι συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ή έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει ανά φορέα το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου, την κατηγορία και ειδικότητα προσωπικού στην οποία ανήκει, εκείνη στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου, τις διατάξεις βάσει των οποίων έγινε η μετατροπή της σύμβαση σε αορίστου χρόνου και την ακριβή ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης.
Στις περιπτώσεις που μετά τη μετατροπή της σύμβασης ο υπάλληλος μεταφέρθηκε-μετετάχθη σε άλλον φορέα, με την ίδια ή διαφορετική ειδικότητα από αυτήν στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης, η αναγραφή του φορέα, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η μετατροπή της σύμβασης, αποτελεί απαραίτητο πληροφοριακό στοιχείο του ως άνω καταλόγου.
Τα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάζονται συγκεντρωτικά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο ΑΣΕΠ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Με τα φώτα στραμμένα στον Γκ.Χαρδούβελη η ορκωμοσία


Με τα φώτα στραμμένα στον Γκ.Χαρδούβελη η ορκωμοσία
Από την τελετή της ορκωμοσίας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τα φώτα στραμμένα πάνω στον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον πρωθυπουργό, τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, την οποία απαρτίζουν 46 άτομα, με 17 νέα πρόσωπα, εκ των οποίων οι οκτώ είναι υπουργοί (Χαρδούβελης Οικονομικών, Λοβέρδος Παιδείας, Κικίλιας Δημόσιας Τάξης, Βορίδης Υγείας, Τασούλας Πολιτισμού, Καρασμάνης Αγρ. Ανάπτυξης, Ντινόπουλος Εσωτερικών, Ορφανός Μακεδονίας-Θράκης). Δεκατρία άτομα του νέου κυβερνητικού σχήματος προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Στην τελετή ορκωμοσίας δεν παρέστη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος,, ο οποίος πριν από λίγη ώρα πήρε εξιτήριο από το νοσκομείο έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραστεί στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει αμέσως μετά, έχει ως εξής:

Υπουργείο ΕξωτερικώνΥπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο ΟικονομικώνΥπουργός: Γκίκας Χαρδούβελης
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργείο ΆμυναςΥπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός Γ.Λαμπρόπουλος

Υπουργείο ΕσωτερικώνΥπουργός: Αργ.Ντινόπουλος
Υφυπουργός: Θεόφιλος Λεονταρίδης
Υφυπουργός: Γ.Ντόλιος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής ΔιακυβέρνησηςΥπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Οδ.Κωνσταντινόπουλος
Υφυπουργός: Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Αλ.Δερμετζόπουλος
Υφυπουργός: Κ.Κουκοδήμος

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Κ.Τασούλας
Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός: Ν.Ταγαράς
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Υπουργός: Γ.Βρούτσης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου
Yφυπουργός: Γ.Πλακιωτάκης
Υφυπουργός: Αντ.Μπέζας

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Μάκης Βορίδης
Υφυπουργός: Κ.Παπακώστα
Αναπληρωτής υπουργός: Λ.Γρηγοράκος

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Γ.Καρασμάνης
Αναπληρωτής υπουργός: Π.Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Υπουργός: Γιώργος Ορφανός

Υπουργός Επικρατείας 
Δημήτρης Σταμάτης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Βούλτεψη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ...


ΜΕ 8% ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
Αυτό που συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί στην σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου. Ένα κόμμα που φθίνει συνεχώς στις εκλογές, αναβαθμίζεται στους ανασχηματισμούς, παίρνει περισσότερα πρόσωπα στο νέο...
υπουργικό συμβούλιο και από εκεί που ήταν υπόθεση του Σαμαρά το υπουργείο Οικονομικών, τελικά πάλι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει το νέο "τσάρο" της Οικονομίας! Δεν ξέρουμε εάν το κάνει επίτηδες ο Βενιζέλος ή του το προσφέρουν από την Συγγρού, εμείς πάντως του βγάζουμε το καπέλο.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5389.html

Read more...

Ένας "Παπαδήμος" εγγύηση στην Τρόικα...


... και η "Λαϊκή Δεξιά" των τηλεπαραθύρων για ξεκάρφωμα....
Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία παρουσίασε η κυρία Σοφία Βούλτεψη είναι ένα σχήμα με δύο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρώτον, η επιλογή του κυρίου Γκίκα Χαρδούβελλη στην θέση του Υπουργού Οικονομικών με ή χωρίς τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, εγγυάται την...
συνέχιση της πολιτικής με άξονα τις ανάγκες των τραπεζιτών και αυστηρή εφαρμογή της λιτότητας. Ο νέος υπουργός έχει πλούσιο ακαδημαϊκό βιογραφικό αλλά ως αναφορές στα δημόσια πράγματα τους κ. Σημίτη και Παπαδήμο, αλλά και την Eurobank της οποίας είναι στέλεχος.

Δεύτερον, ο κύριος Σαμαράς αναθέτει υπουργείο σε τηλεοπτικούς ρήτορες της λαϊκίστικης Δεξιάς για να συγκρατήσει απώλειες προς τα δεξιά του, ή να επαναπατρίσει ψηφοφόρους. Συνολικά η κυβέρνηση είναι σαφώς πιο δεξιά και πιο συντηρητική. Ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ, έχει τους πιο δεξιούς. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε τις απόψεις των λαϊκών δεξιών στα θέματα της ιδιωτικοποίησης του νερού, ή της καταστροφής των παραλιών.

Περιττό να αναφέρουμε ότι, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση με αυτήν την πολιτική φυσιογνωμία ακυρώνει αυτομάτως κάθε συζήτηση περί κεντροαριστεράς που να το αφορά.

Γιατί επέλεξε ο Α. Σαμαράς να σχηματίσει μία τόσο προφανώς εκλογική κυβέρνηση;
Τα εκκαθαριστικά δεν μπορούν να αποκρύπτονται για πάντα
Το ΠΑΣΟΚ είναι σε διαδικασία ημιδιαφανής
Και κοντά σ' αυτά, ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να προταθεί για πρόεδρος καθιστώντας έτσι πιο πιθανή την αναγκαστική προσφυγή σε εκλογές τον Φεβρουάριο

Φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα των εκλογών ο Σαμαράς αντί να το ακούει από τα κανάλια. 

Κυρίτσης Γιώργος

Read more...