Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

NEOΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Ο ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ...


Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη ο Ηλίας Σταμέλος(υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση) δήμαρχος Καισαριανής παίρνοντας..
τον δημαρχιακό θώκο από τον έως χθες δήμαρχο Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ). Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3933 ψήφους, έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7930 από τους 23833 δημότες Καισαριανής.


Στο δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης (που υποστηρίζεται από τη ΝΔ). Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β΄ Κυριακή και 47,37% την α΄ Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α΄ Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας -που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές- με καταμετρημένα τα 10 από τα 39 εκλογικά τμήματα προηγείται ο Αθανάσιος Πανωλιάσκος (που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ). Ακολουθεί η Ιωάννα Κριεκούκη (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και τρίτος ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος (που υποστηρίζεται από τη ΝΔ). Σημειώνεται ότι στις εκλογές της περασμένης ΄Ανοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β΄ Κυριακή και 38,01% την α΄ Κυριακή.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/neo.html

Read more...

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ...


Μία συνολική παρουσίαση των ευρημάτων στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Η ανασκαφική ομάδα...
με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη έκανε μία αποτίμηση των όσων έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα στο μοναδικό ταφικό μνημείο, που έχει στρέψει επάνω του το παγκόσμιο ενδιαφέρον.


Στην αναλυτική παρουσίαση δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ανθρώπινου σκελετού που βρέθηκε στον υπόγειο θάλαμο του Τάφου της Αμφίπολης. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους ανασκαφείς και παρουσιάζουν τα οστά όπως βρέθηκαν, μέσα στο χώμα, στον υπόγειο θάλαμο του Τύμβου Καστά. Σημειώνεται πως για λόγους ασφαλείας των ίδιων των οστών, έχουν μεταφερθεί στο εργαστήριο μαζί με το χώμα στο οποίο βρέθηκαν και πλέον η αγωνία για το ποιος είναι ο νεκρός του εντυπωσιακού μνημείου κορυφώνεται.



Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση του Σαββάτου, ο σκελετός είχε «πειραχθεί» από τους τυμβωρύχους, όμως έχουν βρεθεί το κρανίο, η γνάθος, οστά των χεριών και των ποδιών, καθώς και τα οστά της λεκάνης που όμως είναι θρυμματισμένα. Για την μελέτησή τους θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθούν πλήρως όλα τα σπασμένα κομμάτια.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια ότι ο νεκρός της Αμφίπολης είναι ο Μέγας Αλέξανδρος «φούντωσαν», όταν η κυρία Περιστέρη ανέφερε ότι μεταξύ των κινητών ευρημάτων που προέκυψαν από την ανασκαφή, υπάρχουν και νομίσματα της εποχής του μεγάλου στρατηλάτη, τα οποία,ωστόσο, όπως σημείωσε, κυκλοφορούσαν ευρέως και για αιώνες αργότερα.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της παγκοσμίου φήμης αρχαιολόγου Ντόροθι Κινγκ, λίγη ώρα μετά την παρουσίαση. Η Κινγκ που έχει υποστηρίξει πως στην Αμφίπολη είναι θαμμένος είτε ο Μέγας Αλέξανδρος είτε ο Ηφαιστίωνας,  έγραψε στο blog της: «Ενθουσιάστηκα βλέποντας ότι όλη η ομάδα παρουσίασε τα καταπληκτικά ευρήματα της και τα εξήγησε σήμερα με σαφήνεια στον κόσμο. Όπως έγραψα και στο Twitter, είναι η ανασκαφή τους και η ημέρα τους να λάμψουν. Δεν είναι δική μου (έτσι δεν θα προβώ σε σχόλια στον Τύπο και δεν θα γράψω σχετικά στο site σήμερα)».



Η επιχείρηση «Ελγίνεια» των Βρετανών και στην Αμφίπολη
Στο μεταξύ, σε μία τρομερή αποκάλυψη προχώρησε το Σάββατο ο αρχιτέκτων Μιχάλης Λεφαντζής, ο ένας εκ των τριών ειδικών που ηγούνται της διεπιστημονικής ομάδας στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Με τις πρώτες φράσεις του κατά την παρουσίαση των μέχρι στιγμής δεδομένων σχετικά με την έρευνα στον Τύμβο Καστά, ο κ. Λεφαντζής διηγήθηκε, βάσει ιστορικών μαρτυριών, πώς, παρά λίγο, η Ελλάδα να έχει υποστεί μια ακόμη αδιάντροπη λεηλασία της αρχαίας της κληρονομιάς, σχεδόν αντίστοιχη με εκείνη του λόρδου Έλγιν στην Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεφαντζής είπε: «Η ιστορία μας ξεκινά στις 3 Οκτώβρη του 1916. Αποδίδω ένα κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση. 'Σήμερα έγινε η επιχείρηση κατάληψης του Γενίκιοϊ. Χρησιμοποιήσαμε έξι φορτηγίδες για να περάσουμε από τις οχυρές θέσεις γύρω από το ποτάμι. Σήμερα θα φτάσουμε στο Ρούπελ, μάλλον μέχρι το τέλος της ημέρας'. Αυτά τα λέει ο στρατηγός Σερ Τζορτζ Μίλνε, το 1916, ως διοικητής της ταξιαρχίας Shropshire. Είναι η ταξιαρχία του Βρετανικού πεζικού που θα μετέφερε 1.000 κομμάτια από τον περίβολο του Τύμβου Καστά, τα συγκέντρωσε από την πόλη, μαζί με τον Λέοντα και ήταν έτοιμη να τα μεταφέρει στην Αγγλία, στο Λονδίνο».

» Από αυτή τη μαρτυρία μπορούμε να ξεκινήσουμε τώρα. Ο γιατρός της ταξιαρχίας και οι τρεις αρχαιολόγοι που ήταν στρατευμένοι, με τη βοήθεια των στρατιωτών, συγκέντρωσαν 1.000 αρχαία μέλη από το Στρυμόνα και την ευρύτερη περιοχή του Γενίκιοϊ και των λόφων του, όπως λεγόταν τότε η Αμφίπολη και ο λόφος 133. Πολλά από αυτά είχαν βρεθεί ήδη από το 1912. Τα 11 κομμάτια του Λέοντα που βρέθηκαν από το 1911-'12 σε ακτίνα δύο μιλίων μέσα στον Στρυμόνα σε ρωμαϊκά και βυζαντινά φράγματα για την αποξήρανση της λίμνης του Εχινού που είναι στην περιοχή, είχαν γύρω τους αυτά τα 1.000 μαρμάρινα κομμάτια. Οι Αγγλοι τα φόρτωσαν σε τέσσερις φορτηγίδες, πιστεύοντας πως είχαν ένα μεγάλο Λιοντάρι και τα κομμάτια από ένα τεράστιο βάθρο».

» Οι Βρετανοί συνέχισαν να μεταφέρουν τα αρχαία μέλη έως τη στιγμή που οι Βούλγαροι και οι Αυστριακοί βούλιαξαν τις φορτηγίδες και έτσι αυτό το εγχείρημα απέτυχε. Τα κομμάτια έμειναν για πάρα πολλά χρόνια στον πάτο του Στρυμόνα, στο σημείο όπου σήμερα είναι η γέφυρα. Πάντως, μια πρώτη ταύτιση και απόδοση του υλικού είχε μόλις γίνει από τους Άγγλους. Από το 1919 και εξής ακολούθησαν οι εργασίες των αρχαιολόγων, Ελλήνων και ξένων».



Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικούς μήνες, στο φως της δημοσιότητας είχαν έρθει φωτογραφίες, που απεικονίζουν στρατιώτες από σύνταγμα του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου, να κρατούν με υπερηφάνεια κρανία που βρέθηκαν γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης στην Ελλάδα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να έχουν λεηλατήσει τον τάφο, σχεδόν πριν από έναν αιώνα.

Η Ταξιαρχία Shropshire του Βασιλικού Ελαφρού Πεζικού του (KSLI), ένα στρατιωτικό σώμα του Ηνωμένου Βασιλείου, σχηματίστηκε το 1881 και εστάλη στη Θεσσαλονίκη το 1915, στο Βαλκανικό μέτωπο του Α' Παγκοσμίου πολέμου. Πέρασε σχεδόν τρία χρόνια, πολεμώντας τους Βούλγαρους στη Μακεδονία.

Τον περισσότερο καιρό, είχε βάση στο μέτωπο του Στρυμόνα, μεταξύ της λίμνης Δοϊράνης και της Αμφίπολης, όπου κατασκεύασε χαρακώματα έλαβε μέρος σε πλήθος μαχών.

Ωστόσο, μάλλον η Ταξιαρχία είχε και μια παράλληλη δράση, εκτός από το να πολεμά -ιδιαίτερα στον τομέα του ελληνικού πολιτισμού και των αρχαίων καταλοίπων του.

Read more...

''ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ''...


Σοκ και δέος θα προκαλέσουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οι τρεις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου...
που επιβάλλουν την αναδρομική επιστροφή τεράστιων ποσών στους συνταξιούχους ενστόλους όλων των Σωμάτων στους πανεπιστημιακούς καθηγητές και στους διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ.


Πρόκειται για περικοπές συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα. Η επιστροφή των ποσών θα δημιουργήσει τεράστιες μαύρες τρύπες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με ισοδύναμα. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας  του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθησαν σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση των συνταξιούχων ενστόλων η Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ και 2 κατά) αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.

Κατά συνέπεια, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η κυβερνητική πράξη περιορισμού των συντάξεων των ενστόλων «δεν έχει νόμιμο έρεισμα και είναι άνευ αντικειμένου». Κατόπιν αυτών, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωσε το ύψος των συντάξεων και διαβίβασε απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) εντολή για άμεση αναδρομική αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα.

Η επιστροφή των ποσών θα δημιουργήσει μαύρες τρύπες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με ισοδύναμα


Ετσι, αυτόματα, το ΓΛΚ, χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Οικονομικών, θα αναπροσαρμόσει τις συντάξεις των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012.
Παράλληλα, η Ολομέλεια έκρινε αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών. Το ΓΛΚ, σύμφωνα με το πνεύμα της δικαστικής απόφασης, θα επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους ενστόλους τα ποσά των συντάξεών τους που παρακρατήθηκαν μέχρι τώρα, ενώ παράλληλα δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει όσα παρακρατήθηκαν από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τώρα σε δόσεις (ή επιστροφή σε ένα μικρό μόνο ποσοστό), όπως έκανε με τους δικαστικούς λειτουργούς.
Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές στις συντάξεις των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών κ.λπ.) και των ειδικών μισθολογίων, όπως οι καθηγητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι γιατροί διευθυντές του ΕΣΥ, έγιναν κατά τις επιταγές του νόμου 4093/2012.

Τις έκριναν αντίθετες με το Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε από τους δικαστές ότι η περικοπή των συντάξεων των στρατιωτικών είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές:

1) Της ισότητας, ως προς την κατανομή των δημοσίων βαρών που γίνεται ανάλογα με τις δυνάμεις του κάθε φορολογούμενου πολίτη, αφού οι ένστολοι έχουν πληγεί δυσανάλογα σε σχέση με άλλες ομάδες πολιτών.

2) Του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφού με τις μειώσεις των συντάξεων πλήττεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνταξιούχων στρατιωτικών.

3) Της αναλογικότητας, καθώς δεν αιτιολογείται, αλλά ούτε τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία ότι η αναγκαιότητα της μείωσης των συντάξεων θα συμβάλει στην επίτευξη του σκοπού της περιστολής των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Ακόμη, επισημάνθηκε ότι οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων των ενστόλων έρχονται σε ευθεία και πλήρη αντίθεση με το άρθρο 25 του Συντάγματος, καθώς οι μειώσεις δεν ενδείκνυνται ως το πλέον πρόσφορο μέτρο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού της περιστολής των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάσκεψη οι δικαστές τόνισαν ότι δεν προκύπτει ότι εξαντλήθηκε κάθε άλλο πρόσφορο μέτρο για να περιοριστεί το κρατικό έλλειμμα, έτσι ώστε να αποτραπεί η επιβάρυνση για πολλοστή φορά της ίδιας κατηγορίας πολιτών, όπως αυτή των συνταξιούχων στρατιωτικών.

Παράλληλα, οι περικοπές των συντάξεων των ενστόλων παραβιάζουν και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος μετά από τήρηση των αρχών: α) της ισότητας, β) της ισότητας στην κατανομή των βαρών και γ) της αναλογικότητας.

Με συντριπτική πλειοψηφία (21 υπέρ και 8 κατά) η Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψη και πάλι κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι αντισυνταγματικό το αναδρομικό ψαλίδισμα των συντάξεων που έγινε τον Αύγουστο του 2012, σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012, στους συνταξιούχους δύο κατηγοριών του ειδικού μισθολογίου. Συγκεκριμένα, στα απόμαχα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (καθηγητών) και στους γιατρούς διευθυντές του ΕΣΥ. Οι δύο αυτές κατηγορίες συνταξιούχων ζητούσαν να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι μειώσεις που επέφερε στις συντάξεις τους αναδρομικά από 1.8.2012 έως σήμερα ο νόμος 4093/2012. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου απεφάνθη ότι οι περικοπές των συντάξεων παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, την αξιοκρατία, την ιδιοκτησία κ.λπ.

Παράλληλα, αποφάνθηκαν ότι οι επίμαχες περικοπές των συντάξεων των καθηγητών και των γιατρών είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_28.html

Read more...

Στο κόμμα Μπαλτάκου ο Καπερνάρος...


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για ΠτΔ...


Την συμμετοχή του στο κόμμα Ρίζες του Τάκη Μπαλτάκου ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος, ενώ...
άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ρ/σ Real και ερωτηθείς αν θα μετέχει στο κόμμα του κ. Μπαλτάκου, απάντησε: «Βεβαίως. Όταν αποφασίσουμε ότι αυτό το πράγμα θα πάρει σάρκα και οστά. Είμαστε έτοιμοι. Αλλά δεν θα κάνουμε ένα ακόμα κόμμα».

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Καπερνάρος σημείωσε: «Δεν δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο. Και η ζωή ακόμα είναι μελλοντικό και ενδεχόμενο γεγονός».

«Είχα πει πρώτος από τον Σεπτέμβριο ότι δεν θα ψηφίσω, ύστερα από τις επαφές που είχα με κόσμο που με στήριξε και μου έκανε την τιμή να πάω στη βουλή. Έκτοτε δεν πρέπει να παρακολουθούμε τις συνθήκες, τα γεγονότα, τα πρόσωπα και το τι γίνεται σχετικά με την πατρίδα μας;», συμπλήρωσε...
left.gr

Read more...

Και η Β1 Νομαρχιακή Επ. Αθήνας ζητά Συνέδριο ΠΑΣΟΚ...


 
Τεράστια η πίεση από τα μέλη...
Η Β1 Ν.Ε Αθήνας (που περιλαμβάνει πολυπληθείς περιοχές Καλλιθέα, Άλιμο, Μοσχάτο, Ν. Σμυρνη, Π. Φαληρο κλπ) σε συνεδρίασή της στις 27/11/2014 με θέμα την πορεία του Κινήματος, αποφάσισε ...
και προτείνει την άμεση διεξαγωγή ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπου θα επαναπροσδιορίσει τις ασκούμενες πολιτικές του Κινήματος και θα αποτελέσει την αφετηρία επανάκαμψής του. Στην λήψη της απόφασης αυτής, έλαβε υπόψη την αυξανόμενη πίεση από τα μέλη των οργανώσεων για άμεσες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα βγάλουν από το τέλμα το Κίνημά μας. Υπάρχει αναγκαιότητα για ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα, το οποίο θα συμβάλλει στην επιστροφή των απομακρυσμένων και δυσαρεστημένων πρώην μελών και ψηφοφόρων μας, σε μια ιδιαιτέρως κομβική περίοδο αφού με αφορμή την επικείμενη εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας υπάρχει το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών.
Είναι αυτονόητο, ότι η διεξαγωγή του Συνεδρίου πρέπει να προηγηθεί χρονικά οποιουδήποτε Συνεδρίου ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων.
Για τη Β1 Ν.Ε
Ο Γραμματέας


smartpost.gr

Read more...

Ραγκούσης: Ο Παπανδρέου είναι η μόνη λύση...


Ραγκούσης: Ο Παπανδρέου είναι η μόνη λύση
Τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρεί ως την μόνη λύση στα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά 90,1".
«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ...
η μόνη λύση που μπορεί να σκεφτεί κανείς ώστε να επιλυθούν προβλήματα που δεν αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρώην υπουργός καταλογίζοντας ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση για την αποτυχία...

Read more...

Πεταλωτής: Η μεγαλή Δημοκρατική Παράταξη ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή διαδικασία...


petalotis
Σαφέστατα ο καθένας έχει τις απόψεις του περί Δημοκρατίας,ΠΑΣΟΚ, Παράταξης, διαδικασιών, προσώπων πρώην, νυν και μελλόντων.
Ο καθένας έχει τη δική του οπτική (αν και...
με την παρούσα θολότητα και ρευστότητα μάλλον για διαίσθηση περισσότερο μιλάμε), τις δικές του εμπειρίες και κίνητρα. Όλα σεβαστά και κατανοητά.
Η τελευταία όμως απόπειρα για τεκμηρίωση της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Παράταξη, χρησιμοποιώντας αποστροφές των λόγων του Ανδρέα και του Γιώργου Παπανδρέου όταν πολύ σωστά ακόμη και στις εποχές της «παντοδυναμίας» του Κινήματος αναφερόταν στην ανάγκη για συγκλίσεις αναφερόμενοι στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη , η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή διαδικασία . 
Η συγκρότηση δημοκρατικής παράταξης προυποθέτει πολιτική δουλειά, σύγκλιση ουσίας σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο, στόχους και συγκεκριμένες συγκρούσεις με συντηρητικές απόψεις, πολιτικές, πρακτικές και συμφέροντα.
Και σε μια τέτοια διαδικασία αυτονόητα θα είμασταν όλοι μαζί.
Η απλή συμφωνία όμως , σε επίπεδο μικρόκοσμου, με μετρημένα στα δάχτυλα πρόσωπα, άλλα αξιόλογα και άλλα στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορα, χωρίς πολιτικό διακύβευμα, μόνον δημιουργία Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι. Απλώς είναι ακόμη μια ονομασία μετά την Ελιά .
Όσοι λοιπόν κάνουν συγκολλήσεις και ασκούνται σε διαρκείς τακτικισμούς, ας είναι πιο προσεκτικοί κι ας μην αυτοαπαξιώνονται στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να υπάρξουν μέσα απο «τεκμηριώσεις» που προκαλούν γέλιο, διαρροές που επίσης προκαλούν και κριτική για » ανόητο κομματικό πατριωτισμό» όσων αρνούνται στοιχειωδώς να συμμεριστούν απόψεις και τακτικές που αφανίζουν ολοταχώς ό,τι απόμεινε στο ΠΑΣΟΚ.
Να σεβαστούμε τουλάχιστον αυτόν τον κόσμο που αρνείται να ταυτιστεί με την δεξιά, αλλά και δεν προσχωρεί στις «αριστερές» λαικιστικές σειρήνες, τουλάχιστον με την ίδια ευκολία που οι εκ του κομματικού άμβωνος ομιλούντες συγκρίνουν την «σοβαρή στάση» του πολιτικού σιωπηλού Καραμανλή με την «αδιανόητη και καταστροφική για τη χώρα» στάση του Παπανδρέου , ο οποίος τολμά και μιλά.
Οι νέοκοποι δε του εγχειρήματος αυτού, οι περισσότεροι απο τους οποίους
ήταν πάντα συμπλεγματικά διακείμενοι προς το ΠΑΣΟΚ, είναι και αυτοί που φέρνοντας το «νέο» στο «φθαρμένο» χώρο μας, δίνουν ρεσιτάλ ύβρεων.

Και μια επίκαιρη παρατήρηση . “Οταν ο κ. Σαμαράς παραλαμβάνων το χρυσό κλειδί της πόλης του Ναυπλίου εν μέσω πολλών λυρισμών, μήπως μπερδεύτηκε και είπε «η μοίρα έφερε να είμαι πρωθυπουργός στην πιο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο εδω και δεκαετίες», αντί να πει ότι η μοίρα της χώρας τον έφερε να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πιο κρίσιμη περίοδο και επι τρία χρόνια φερόταν πρωτοφανώς ανεύθυνα …

Read more...

Εντοπίστηκε το Καλάσνικοφ του δράστη του Μικρολίμανου...


 
Το Καλάσνικοφ του αλβανικής καταγωγής κακοποιού Αρμπέρ Μπάκο εντοπίστηκε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1.
Στο σημείο...

καταδύθηκαν άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών παρουσία ανδρών της Ασφάλειας Αττικής και της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και εντόπισαν το συγκεκριμένο όπλο.

Αρχικά οι έρευνες την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γίνει στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο των ερευνών υποδείχθηκε από τον προφυλακισθέντα. Η πύλη Ε-1 είναι κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στην περιοχή της Δραπετσώνας.
Θυμίζουμε ότι ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο στις 22 Νοεμβρίου, ξημερώματα Σαββάτου, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Read more...

Ετοιμος να κατεβάσει και τώρα νέο κόμμα, ο Μπαλτάκος...




Αν υπάρχει, φυσικά, σκοπιμότητα...
 BINTEO...


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 
Ολα είναι έτοιμα για το νέο κόμμα του -πρωην στενου συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά- Παναγιώτη Μπαλτάκου, το  οποίο, όπως είπε στην Πόπη Τσαπανίδου (STAR), "θα σχετίζεται με την ορθοδοξία και τις ένοπλες δυνάμεις" και θα έχει "αμιγως δεξιά γραμμή". 
Μάλιστα, έχει βρει και το όνομα. Θα το λέει... 
"Ρίζες".
Ωστόσο, διευκρίνισε, πως,  μόνο αν υπάρχεισκοπιμότητα θα κατεβάσει το νέο κόμμα - μη βλάψει και την παράταξη!- αν και βλέπει ενα κενό στην Δεξιά.
Οσον αφορά τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, απάντησε με Ρίτσο: "Καταλαβαινόμαστε τώρα δε χρειάζονται περισσότερα".

 Θα συμπορευτούμε με τον Καπερνάρο, είπε, ενώ εχει καλή άποψη για τον Ζώη. 
Τέλος, για τη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη, δηλωσε μεταξύ άλλων, πως, "έπρεπε να το κάνω"... 
Δειτε τα ΒΙΝΤΕΟ:



Read more...

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μελάς...




Mε επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Παναγιώτης Μελάς ανεξαρτητοποιήθηκε από...
το κόμμα των ΑΝΕΛ...

Read more...

«Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης» Βενιζέλος: Η χώρα δεν θα ξαναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας


Βενιζέλος: Η χώρα δεν θα ξαναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
«Η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, γιατί δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση του τρέχοντος ευρωπαϊκού προγράμματος, την ολοκλήρωση μιας από τις πολλές αξιολογήσεις της τρόικας, αλλά «πρόκειται για την διαπραγμάτευση με την οποία ολοκληρώνεται μια επίπονη προσπάθεια πέντε ετών, πρόκειται για τον επανακαθορισμό της σχέσης μας με τους ευρωπαίους εταίρους».
Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε, είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό, στόχος είναι αυτό να συμβεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogoup, σε κάθε περίπτωση να έχει ολοκληρωθεί πριν εμφανιστούν οποιεσδήποτε ανάγκες «και σε κάθε περίπτωση, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».
«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης» είπε ο κ. Βενιζέλος.
Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ταυτόχρονα και τη «νέα φάση, την αλλαγή σελίδας, μια νέα κατάσταση για τη χώρα, χωρίς μνημόνιο με την έννοια των ασφυκτικής υπαγόρευσης όρων, χωρίς τρόικα, δηλαδή χωρίς τον ιδιάζοντα ρόλο του ΔΝΤ ως επιτηρητή των επιτηρητών της χώρας, αλλά με τους μηχανισμούς παρακολούθησης εν λειτουργία μέσα στο τακτικό θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη. Αυτό προβλέπει και τη συνεργασία με το ΔΝΤ, αλλά με έναν διαφορετικό πολύ πιο ευέλικτο τρόπο» είπε.
Σημείωσε ακόμη ότι στη διαπραγμάτευση αυτή την περίοδο δεν περιλαμβάνεται το ζήτημα της προοπτικής του ελληνικού δημοσίου χρέους που -όπως είπε ο ίδιος- «είναι και εξυπηρετήσιμο και βιώσιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια νέα γενιά παρεμβάσεων».
Πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα, αφού διαμορφωθεί το επόμενο θεσμικό πλαίσιο της χώρας και αφού ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα, να επιτευχθεί η πιο γενναία και αποτελεσματική εφαρμογή των προβλέψεων που ήδη υπάρχουν σε σχέση με το χρέος. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η πολιτική αβεβαιότητα είναι αυτή που επηρεάζει περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο τη διαπραγμάτευση.
Τόνισε: «Έχουμε ήδη επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες που αφορούν αυτό το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε έναν λειτουργικό, αλλά διαφορετικό ρόλο για το ΔΝΤ που θα επιτρέψει στη χώρα να αποκτήσει πολύ σημαντικούς βαθμούς διακριτικής ευχέρειας και αποφασιστικότητας, στρέφοντας την προσοχή της στην πραγματική οικονομία, στη διατήρηση και την ενθάρρυνση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να απαντήσει με σαφή τρόπο τι σημαίνει για τον απλό πολίτη μια επίπονη και μακρά διαπραγμάτευση, πού μπορεί να καταλήξει και τι κίνδυνοι υπάρχουν να εγκλωβιστεί ξανά η χώρα σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας: «Η απάντησή μου είναι πολύ απλή και σαφής: η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις».
Είπε, επίσης, ότι «η νομοθεσία που εφαρμόζεται, γιατί ισχύει σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται ελάχιστες προσθήκες ή βελτιώσεις και ως εκ του τούτου ένα κλίμα πανικού που κάποιοι επιδιώκουν να καλλιεργήσουν είναι παντελώς αβάσιμο και δεν σχετίζεται με τη φιλοσοφία της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται». 
Τέτοιου είδους κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, συνέχισε, ακούγονται με επιφυλακτικότητα, γιατί κι άλλες φορές τις έχει επαναλάβει η κυβέρνηση, «αλλά η διαπραγμάτευση έχει παραταθεί και τώρα που έχουμε φτάσει πια στο τέλος, υπάρχει μια κόπωση».

«Πέντε χρόνια αγωνίζεται η ελληνική οικονομία να αποκτήσει την αυτοπεποίθησή της και η χώρα να ανακτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο» πρόσθεσε.
«Ακριβώς επειδή δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε μέτρα που λειτουργούν κατά τρόπο ενοχλητικό ή βλαπτικό για τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας και ιδίως για την κοινωνία, δεν έχουμε συμφωνήσει και παρατείνεται η διαπραγμάτευση» υπογράμμισε.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η διαπραγμάτευση παρατείνεται γιατί στόχος είναι ένα καθαρό συμφωνημένο πλαίσιο και για τον τρόπο που λήγει το πρόγραμμα αλλά και για αυτό που θα υπάρχει ως θώρακας προστασίας της χώρας μετά την 1η Ιανουαρίου.
Υποστήριξε ότι τα πράγματα θα ήταν πιο απλά αν δεν υπήρχε πολιτική αβεβαιότητα, αν υπήρχε συναίνεση γύρω από τα αυτονόητα, χαρακτηρίζοντας «αυτονόητο» να υπάρξει συναίνεση γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Αντέξαμε και τώρα που μπορούμε να ολοκληρώσουμε την πολύ δύσκολη προσπάθεια και να ανοίξουμε μια άλλη σελίδα πρέπει να κάνουμε δύο απλά πράγματα: να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε πετύχει και να συμφωνήσουμε ότι οι κίνδυνοι είναι πάντα παρόντες» είπε. Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι όσα επιτεύχθηκαν με θυσίες σε πέντε χρόνια, μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες με πολύ μεγάλη ευκολία.
«Ο ίδιος όμως ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δίνει την τελική απάντηση σε όλα» είπε, τονίζοντας ότι στους πολίτες εναπόκειται να κάνουν τις επιλογές και να ασκήσουν τις πιέσεις που οδηγούν σε συναινέσεις, σε συνεννόηση, σε συγκρότηση αξιόπιστου εσωτερικού μετώπου με το οποίο μπορεί πιο εύκολα να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.
«Και επειδή θα ολοκληρωθεί πριν συγκροτηθεί το μέτωπο αυτό» κατέληξε «ελπίζουμε με τις νέες συνθήκες να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το νέο πλαίσιο μετά το μνημόνιο και μετά την τρόικα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...