Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πλήθος κόσμου στο κοιμητήριο του Παπάγου Είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο


Το τελευταίο αντίο είπαν στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, συγγενείς, φίλοι, παλιοί του σύντροφοι και πλήθος κόσμου στο νεκροταφείο του Δήμου Παπάγου.
3
Το «παρών»  έδωσαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και πολλά ιστορικά στελέχη του Κινήματος, που βρέθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής τους πορείας δίπλα στον «συγκεντρωσιάρχη» του Ανδρέα Παπανδρέου.
1
Στελέχη, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και πολλοί άλλοι. Επίσης το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.
ΚΗΔΕΙΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
3
4
5
7
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ένα από τα πλέον ιστορικά  στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 66 ετών.προοδευτική
panag
panagiotakopoulos20
    http://www.matrix24.gr/

Read more...

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης Δάνεια πρώτης κατοικίας έως 140.000 ευρώ θα μπορούν να αναθέτουν προς διαχείριση οι τράπεζες


Η κυβέρνηση υποχώρησε στις πιέσεις των δανειστών μπροστά στην εμπλοκή, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και υποχώρησε στα δύο ζητήματα στα οποία ήγειραν ενστάσεις οι θεσμοί: Στην εξαίρεση της πώλησης ή διαχείρισης των δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και στην εξαίρεση από πώληση  των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με όριο τα 140.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε το Matrix24.  Τη δυνατότητα στις τράπεζες να παραχωρήσουν προς διαχείριση δάνεια με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, δίνει η τροπολογία η οποία κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή, από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών.
akinita-708
Σύμφωνα με την τροπολογία, συνεχίζεται η αναστολή έως τις 31.12.2017 για την πώληση και μεταβίβαση των δανείων με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, και παύει αυτή η αναστολή ως προς τη δυνατότητα ανάθεσης της διαχείρισης αυτών.
Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας:
Τροποποιείται η παρ. 8 του άρθρου 3 του ν. 4354/2015 (όπως αυτό ισχύει μετά το άρθρο 70 του ν. 4389/2016), σχετικά με τις συμβάσεις πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Ειδικότερα:
α. Η προβλεπόμενη αναστολή, έως 31.12.2017, εφαρμογής των άρθρων 1 έως 3 του ν. 4354/2015 για τα δάνεια και τις πιστώσεις με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ περιορίζεται μόνο στο άρθρο 3.
Συνεχίζεται δηλαδή η αναστολή των διατάξεων για τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης των εν λόγω δανείων και παύει ως προς τη δυνατότητα ανάθεσης της διαχείρισης αυτών
β. Καταργείται η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση των πάσης φύσεως δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανωτέρω διατάξεις (για την ανάθεση της διαχείρισης και τη πώληση και μεταβίβαση
Η ρύθμιση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΚΚΕ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η προστασία πώλησης στα funds ισχύει. Το μόνο που έγινε είναι να διορθωθεί ένα λάθος και να ξεκαθαριστεί ότι οι τράπεζες μπορεί να χρησιμοποιήσουν εταιρείες εξυπηρέτησης».
Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Βρούτσης και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι πλέον «έσβησε» τις κόκκινες γραμμές και πια εκείνοι που μιλούσαν για «κοράκια» τώρα τα βαφτίζουν «περιστέρια» και τους παραδίδουν και την πρώτη κατοικία.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από το ΚΚΕ, αφενός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε την τροπολογία μεσούσης της συζήτησης στην Ολομέλεια, ώστε να μην προλάβει το Κομμουνιστικό Κόμμα να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία. Επί της ουσίας της ρύθμισης, καταλόγισε στην κυβέρνηση πλήρη υπαναχώρηση από τα υπεσχημένα σε βαθμό να «δίνει στα κοράκια» και την πρώτη κατοικία. «Σας είπαμε αθεόφοβους. Δεν ίδρωσε το αυτί σας. Δεν έχουμε άλλα λόγια πια, τα ξεπεράσατε όλα», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ Στο Υπερταμείο και τα τουριστικά ακίνητα κυριότητας ΕΟΤ


Στο Υπερταμείο και τα τουριστικά ακίνητα κυριότητας ΕΟΤ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ (το λεγόμενο Υπερταμείο) και τα τουριστικά ακίνητα, κυριότητας ΕΟΤ -τα οποία ούτως ή άλλως εκμεταλλεύεται η ΕΤΑΔ ως έχουσα την επικαρπία αυτών- έτσι ώστε όλα τα προσφερόμενα προς αξιοποίηση ακίνητα να τελούν υπό ενιαίο καθεστώς.

Αυτό προβλέπει τροπολογία, που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος


Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος
O υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Κατατέθηκε στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της με τον τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».

O νέος αναπτυξιακός νόμος αναμένεται να ψηφιστεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι προβλέπουν οι διατάξεις Ψηφίστηκαν και τα τελευταία προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση


Ψηφίστηκαν και τα τελευταία προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Σε μία και μόνη συνεδρίαση ψηφίστηκαν οι τροπολογίες με τα επιπλέον προαπαιτούμενα για τη δόση. Οι ρυθμίσεις αφορούν στα ειδικά μισθολόγια και τα θέματα των μισθολογικών ωριμάνσεων, στον ΕΝΦΙΑ, στο ΕΚΑΣ και άλλες συνταξιοδοτικές διατάξεις, στον ΑΔΜΗΕ, στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια κλπ.
  • Ειδικά μισθολόγια: Δίνεται παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να εξευρεθούν τα ισοδύναμα. Έτσι, για το θέμα των ειδικών μισθολογίων προβλέπεται ότι η αναστολή για τη διετία 2017-2018 κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, γιατροί, δικαστές, διπλωμάτες, μέλη ΔΕΠ-ΑΕΙ κ.ά.) δεν εφαρμόζεται υπό την προϋπόθεση ότι οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης εξοικονόμησης δαπανών εξειδικεύονται και νομοθετούνται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και τίθενται σε εφαρμογή από την 1 Ιανουαρίου 2017.
  • Για τον «κόφτη»: Επαναδιατυπώνονται διατάξεις για τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής σχετικά με την έκθεση που θα υποβάλλει κάθε χρόνο ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή και στην ΕΕ, όπως επίσης και ότι η προβλεπόμενη αναστολή επιβολής του μηχανισμού σε εξαιρετικές περιπτώσεις (φυσικές καταστροφές κλπ.) θα γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς. Ακόμα, διασαφηνίζεται ο μαθηματικός τύπος, βάσει του οποίου δύναται να μειωθούν τα ανώτατα όρια εκτέλεσης των δαπανών του προϋπολογισμού.
  • Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ: Επέρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις που αφορούν την εταιρεία και τις θυγατρικές της. Μεταξύ αυτών προβλέπεται ότι το ΤΧΣ για την διανομή των κερδών του οποίου ισχύουν όσα προβλέπει ο νόμος 3864/2010 (άρθρο 12), θα μεταφέρει ποσά απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο.
  • Για ΕΚΑΣ και οικογενειακή παροχή: Ορίζεται ως χρόνος εφαρμογής των νέων κριτηρίων χορήγησής του η 1 Ιουνίου 2016 αντί 1 Ιανουαρίου 2016, ενώ τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις του ασφαλιστικού όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Συγκεκριμένα, αποσαφηνίζεται ότι οι διατάξεις για την οικογενειακή παροχή δεν εφαρμόζονται για τα πρόσωπα που οι συντάξεις τους υπολογίζονται με το νέο ασφαλιστικό. Επίσης, προβλέπεται ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης που θα περικοπεί σε περίπτωση εργασίας συνταξιούχων του Δημοσίου, θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Ακόμα, ρυθμίζεται κατά ενιαίο τρόπο για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους ο υπολογισμός του ποσού της εφάπαξ παροχής για τον ασφαλιστικό χρόνο έως και την 31.12.2013. Επίσης, καταργούνται οι ειδικώς οριζόμενοι πόροι ασφαλιστικών ταμείων που έχουν υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. 
  • Για ΑΔΜΗΕ ΑΕ: Ρυθμίζονται θέματα δημοπράτησης προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας για ανακατανομή των μεριδίων στο διασυνδεδεμένο σύστημα, των μεριδίων της ΔΕΗ Α.Ε. και των εναλλακτικών παρόχων. Ακόμα, επανακαθορίζεται μειούμενο (από πέντε σε τέσσερις μήνες) το χρονικό όριο εντός του οποίου διενεργείται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή στον οποίο θα μεταβιβαστούν μετοχές της ΑΔΜΗΕ ΑΕ και προσδιορίζεται ρητά το χρονικό διάστημα από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του οποίου η ΔΕΗ Α.Ε. θα πρέπει να έχει λάβει γνωμοδότηση προκειμένου να προβεί στη σύναψη της αγοραπωλησίας μετοχών του ΑΔΜΗΕ.
  • Εταιρείες Διαχείρισης και Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια:Τροποποιείται η προϋπόθεση καταβολής σε μετρητά και σε ελληνική τράπεζα ποσού 4,5 εκ. ευρώ ως ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο προκειμένου οι εταιρείες αυτές να λαμβάνουν άδεια να χορηγούν νέα δάνεια και πιστώσεις. Στις περιπτώσεις που μεταβιβάζεται απαίτηση από εξυπηρετούμενο δάνειο ή πίστωση για την εξυπηρέτηση του οποίου έχει συμφωνηθεί κυμαινόμενο επιτόκιο, δεν επιτρέπεται να προσδιορίζεται περιθώριο επιπλέον του επιτοκίου αναφοράς υψηλότερο εκείνου που είχε προσδιορίσει η τράπεζα.  
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες...




...με χρέη από 30 ευρώ...

Την αποστολή e-mails σε 50.000 φορολογούμενους με παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους από 30 έως 500 ευρώ ο καθένας...
ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι ειδοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 και υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή τους άνω του τριμήνου. 

Από τη ΓΓΔΕ εξαιρέθηκαν οι οφειλές σε ρύθμιση, σε αναστολή είσπραξης ή εκτέλεσης, οι οφειλές ανεπίδεκτες είσπραξης, καθώς και οι οφειλέτες κάτω των 18 ετών.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της ΓΓΔΕ, δεν τίθεται θέμα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, οι οποίοι θα καλούνται να εισέλθουν στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας (www.gsis.gr) με τους προσωπικούς κωδικούς τους, για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στην άμεση «τακτοποίηση» της εκκρεμότητας.

in.gr

Read more...

Είκοσι έξι χρόνια στον παιδόφιλο...


dikastirio-570

crimenet.gr

Για δύο βιασμούς παιδιών 14 και 15 χρόνων καταδικάσθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο...
ο 40χρονος Φιλ. Λεβεντός από το Περιστέρι χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Τα παιδια εντόπιζε μέσω διαδικτύου και την υπόθεση αποκάλυψε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος υπό τον Μ.Σφακιανάκη.

Read more...

Εκτός δημοσίου 493 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία....



Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια ο έλεγχος στους δημόσιους υπαλλήλους για πλαστά πτυχία και μόνο 493 δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν εκτός δημοσίου, ανακοίνωσε στη Βουλή...
ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Συγκεκριμένα οι ανακλήσεις διορισμού ανά έτος έχουν ως εξής:
2013: 46
2014: 243
2015: 156
2016 (έως τέλος Απριλίου): 48.
«Γίνεται εκ του πλαγίου επίθεση στον καλό δημόσιο τομέα, αυτόν που θέλουμε να αναπτύξουμε», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας στη σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου.
«Όλη η ιστορία από το 2014 επενδύθηκε με μεγαλύτερο βάρος απ’ ό,τι της αναλογούσε. Οι 493 αναλογούν στο 0,08% των υπαλλήλων», επεσήμανε ο Χρ. Βερναρδάκης και χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο» τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με τα πλαστά πτυχία.

naftemporiki.gr

Read more...

Ανάκληση του πρέσβη της Τουρκίας στη Γερμανία για διαβουλεύσεις...


 
Οργή στην Άγκυρα για το γερμανικό ψήφισμα περί γενοκτονίας των Αρμενίων...

Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γερμανία ανακαλείται στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η κίνηση αποτελεί άμεση απάντηση της Τουρκίας στην...

αναγνώριση από τη γερμανική Κάτω Βουλή της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915 ως «γενοκτονίας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η απόφαση των Γερμανών θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Γιλντιρίμ, από την πλευρά του, μίλησε για αποτέλεσμα της δράσης ενός «ρατσιστικού αρμενικού λόμπι», το οποίο οδήγησε τη γερμανική Βουλή σε μια «λάθος απόφαση».

Για «κενό γράμμα» έκανε λόγο νωρίτερα η τουρκική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε η Μπούντεσταγκ σχεδόν ομόφωνα, για ιστορικό λάθος μίλησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, ενώ «ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη γερμανική ενέργεια ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το ψήφισμα «τραυμάτισε σοβαρά τις σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας», δήλωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού, κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας Γιασίν Ακτάι.

Σχεδόν ομόφωνη η έγκριση

Εισηγητές του ψηφίσματος ήταν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή τα συνεργαζομένα κεντροδεξιά CDU/CSU υπό την Άγκελα Μέρκελ και το κεντροαριστερό SPD.

H συνεδρίαση ωστόσο πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία της καγκελαρίου, η οποία επικαλέστηκε συμμετοχή της σε συνέδριο για την Ψηφιακή Οικονομία, του αντικαγκελάριου και αρχηγού του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο του κλάδου των κατασκευών και του υπουργού Εξωτερικών, επίσης στελέχους του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λατινική Αμερική.

Τον όρο «γενοκτονία» χρησιμοποίησε πρώτος ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ το 2015, αντίστοιχο ψήφισμα όμως αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή εκείνη την περίοδο, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις...
 

Πηγή: naftemporiki.gr

Read more...

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από Δευτέρα σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ...


 
Σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την...
ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας».

Συγκεκριμένα αποφάσισαν: 

  • Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
  • Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00
  • Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016:  Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας
  • Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00 
  • Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας
  • Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τονίζουν ότι «οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια».

Όπως επισημαίνουν, με τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται και διεκδικούν Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς καθώς και δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Αναφερουν ακόμη πως οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και τρεις μήνες Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατηγορούν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας ότι «υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα»...

Read more...

Δικαιούχοι, προϋποθέσεις και καταβαλλόμενα ποσά...


για το ΕΚΑΣ...

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για το ΕΚΑΣ. Σε αυτή καταγράφονται οι απαραίτητες πληροφορίες για τους δικαιούχους...
τις προϋποθέσεις και τα καταβαλλόμενα ποσά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας ορίζει τα εξής:
Δικαιούχα πρόσωπα

Το ΕΚΑΣ καταβάλλεται, εφόσον, επιπρόσθετα, πληρούνται οι ηλικιακές προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά κριτήρια και οι λοιπές προϋποθέσεις που ακολουθούν:

α) Σε όσους λαμβάνουν ήδη κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4387/2016 σύνταξη (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου) των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ φορέων κύριας ασφάλισης, πλην ΟΓΑ, καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος.

β) Σε όσους δικαιούνται σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου) από τους ανωτέρω οργανισμούς κύριας ασφάλισης, η καταβολή της οποίας, σύμφωνα με την απόφαση συνταξιοδότησης του αρμόδιου φορέα κύριας ασφάλισης, αρχίζει πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, ήτοι μέχρι και 12/5/2016. Επομένως, όσοι καταστούν συνταξιούχοι των ανωτέρω φορέων κύριας ασφάλισης από την 13/5/2016 και εφεξής, δεν δικαιούνται το ΕΚΑΣ, ανεξαρτήτως αν πληρούν ή όχι τα κριτήρια της παραγράφου Β του παρόντος.
Προϋποθέσεις καταβολής του ΕΚΑΣ για το έτος 2016

Για να δικαιωθούν το ΕΚΑΣ έτους 2016 τα πρόσωπα της παραγράφου Α, θα πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Το προαναφερόμενο όριο ηλικίας δεν απαιτείται για τους συνταξιούχους, λόγω αναπηρίας με ποσοστό 80% και άνω και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη, λόγω θανάτου του γονέα τους. Στην περίπτωση που κάποιος ο οποίος υπάγεται στα δικαιούχα πρόσωπα της ανωτέρω παραγράφου Α του παρόντος, συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας 65ο εντός του 2016, δικαιούται το ΕΚΑΣ 2016 και αυτό καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας μήνα.

β) Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημά τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.972 ευρώ.

Προκειμένου να προσδιορισθεί το εισόδημα αυτό, δεν λαμβάνονται υπόψη:

    Τα ποσά που αντιστοιχούν σε σύνταξη θυμάτων πολέμου και αναπήρων πολεμικής περιόδου κατά την εκτέλεση στρατιωτικής υπηρεσίας, καθώς και θυμάτων τρομοκρατίας. Στο σημείο αυτό και για την αποφυγή παρερμηνειών, σημειώνεται ότι ως προς τα θύματα πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, σχετική αναλυτική ερμηνεία έχει δοθεί με το έγγραφο του υπουργείου Φ80000/126/24.6.2015.
    Τα ποσά που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα αρμοδιότητας Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που χορηγούνται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αντίθετα, συνυπολογίζονται στο κριτήριο αυτό το επίδομα απόλυτης αναπηρίας, το επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας, το καθαρό ποσό από συντάξεις και μισθούς αλλοδαπής προέλευσης, τα ποσά στρατιωτικής σύνταξης που χορηγούνται σε αναπήρους ειρηνικής περιόδου.

γ) Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου να μην υπερβαίνει το ποσό των 8.884 ευρώ.

δ) Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ. Τα ποσά που ορίζονται στις ανωτέρω περιπτώσεις β, γ, δ, αφορούν εισοδήματα που δηλώθηκαν κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, δηλαδή εξετάζονται τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2014 έως 31.12.2014.

ε) Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται στο συνταξιούχο κατά το μήνα έναρξης ισχύος της κοινοποιούμενης διάταξης, (ήτοι, σύνταξη μηνός Μαΐου 2016), συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως επιδομάτων, να μην υπερβαίνει τα 664 ευρώ. Διευκρινίζεται στο σημείο αυτό ότι για την εξέταση του κριτηρίου αυτού ο κρίσιμος μήνας (Μάιος 2016) πρέπει να είναι μήνας πλήρους συνταξιοδότησης. Τα καταβληθέντα από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα ποσά ΕΚΑΣ δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την εξέταση των ανωτέρω εισοδηματικών κριτηρίων.

στ) Ειδικά όσον αφορά στους αλλοδαπούς-πολίτες τρίτων χωρών-δικαιούχους του ΕΚΑΣ, εκτός από τον όρο της μόνιμης διαμονής τους στην Ελλάδα και με σκοπό τη διασφάλιση χορήγησής του σε νόμιμα διαμένοντες, απαιτείται πλέον ρητώς η διαμονή τους στη χώρα να είναι και νόμιμη.
Ποσά ΕΚΑΣ για το έτος 2016

Τα καταβαλλόμενα, μηνιαίως, ποσά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από συντάξεις, κύριες και επικουρικές, μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα, απεικονίζονται στην ακόλουθη κλίμακα:

Ποσό εισοδήματος έως 7.216,00 ευρώ - ποσό ΕΚΑΣ 230,00 ευρώ.

Ποσό εισοδήματος από 7.216,01 μέχρι 7.518,00 ευρώ - ποσό ΕΚΑΣ 172,50 ευρώ.

Ποσό εισοδήματος από 7.518,01 μέχρι 7.720,00 ευρώ - ποσό ΕΚΑΣ 115,00 ευρώ.

Ποσό εισοδήματος από 7.720,01 μέχρι 7.972,00 ευρώ - ποσό ΕΚΑΣ 57,50 ευρώ.

Τα ανωτέρω ποσά επιδόματος χορηγούνται στους συνταξιούχους, λόγω γήρατος και αναπηρίας, που λαμβάνουν πλήρη σύνταξη.

Αντίθετα, το ΕΚΑΣ ισούται με τα 2/3 των προαναφερόμενων ποσών για τους συνταξιούχους:

α) Λόγω γήρατος και αναπηρίας που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, δηλαδή είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί σε όριο ηλικίας μικρότερο του αντίστοιχου πλήρους ή με ποσοστό αναπηρίας χαμηλότερο εκείνου που κατά περίπτωση και ασφαλιστικό φορέα προβλέπεται για χορήγηση πλήρους σύνταξης.

β) Που δεν θεμελιώνουν αυτοτελές δικαίωμα συνταξιοδότησης με χρόνο ασφάλισης που έχουν πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Ειδικά, για τα πρόσωπα της ανωτέρω περίπτωσης β), η τυχόν μη καταβληθείσα πριν από την έναρξη ισχύος της κοινοποιούμενης διάταξης διαφορά του 1/3 του ποσού ΕΚΑΣ, δεν χορηγείται.

Στις περιπτώσεις των συνταξιούχων, λόγω αναπηρίας, οποιαδήποτε μεταβολή του ποσοστού αναπηρίας τους (αυξητική ή μειωτική) εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ, δεν επιφέρει καμία μεταβολή στο ποσό αυτού. Ενδεικτικό παράδειγμα: Συνταξιούχος αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ετών 66 με ποσοστό 80%-δικαιούχος ΕΚΑΣ 2016-επανακρίνεται από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ τον Σεπτέμβριο 2016 με ποσοστό αναπηρίας 70%. Ο συνταξιούχος αυτός θα συνεχίσει να λαμβάνει πλήρες ποσό ΕΚΑΣ για όλο το 2016 και η μείωση κατά 1/3 του δικαιούμενου ποσού θα επέλθει το 2017, εφόσον, βέβαια, δικαιούται, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, το ΕΚΑΣ του 2017.

Στις περιπτώσεις προσώπων που είναι συνδικαιούχοι σύνταξης, λόγω θανάτου, τα ποσά του ΕΚΑΣ επιμερίζονται κατά το ίδιο ποσοστό επιμερισμού της σύνταξης, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του οικείου ασφαλιστικού φορέα τους, άλλως από την κληρονομική μερίδα τους.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις των συνταξιούχων, που, ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για χορήγηση του ΕΚΑΣ στο μέχρι 31/12/2015 χρονικό διάστημα, δεν άσκησαν το δικαίωμά τους αυτό ή δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα και, εφόσον δεν έχει επέλθει παραγραφή, σύμφωνα με το άρθρο 137 του ν. 3655/2008 και την παρ. 6 του άρθρου 40 του α.ν. 1846/1951, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 2556/1997, όπως ισχύουν, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου ν. 4387/2016, τόσο για τις ηλικιακές προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος όσο και ως προς το ύψος των εισοδηματικών κριτηρίων.

Διευκρινίζεται ότι τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου ασθένειας και εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του αρ. 38 του ν. 3863/2010, όπως ισχύει (παρ. 7 του κοινοποιούμενου άρθρου).
Φορέας καταβολής

Όπως ορίζεται ρητά, το ΕΚΑΣ καταβάλλεται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, η λειτουργία του οποίου ως φορέα κοινωνικής ασφάλισης αρχίζει από 1-1-2017, ημερομηνία από την οποία εντάσσονται στο φορέα αυτό αυτοδίκαια οι υφιστάμενοι φορείς κύριας ασφάλισης, πλην της Τράπεζας της Ελλάδος. Συνεπώς, για το τρέχον έτος, το επίδομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους από τους φορείς κύριας ασφάλισης που το κατέβαλαν ως αυτοτελείς φορείς.

Όσον αφορά την καταβολή του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους διαμένοντες εκτός Ελλάδας, ορίζεται ρητώς ότι το επίδομα δεν καταβάλλεται σε δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΟΧ και Ελβετίας. Επομένως, σε δικαιούχους Έλληνες πολίτες και πολίτες χωρών- μελών της ΕΕ, ΕΟΧ και Ελβετίας, η απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος τελεί υπό την προϋπόθεση της μόνιμης διαμονής (κατοικίας) εντός της ΕΕ, ΕΟΧ και Ελβετίας.
Επιστρέφουν το ΕΚΑΣ Ιουνίου χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι

Νωρίτερα, με παρέμβασή του στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει ότι περίπου 90.000 συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ Ιουνίου, που έλαβαν μαζί με τη σύνταξη Μαΐου.
«Αυτό που κατόρθωσε η κυβέρνηση είναι να μην ισχύσει η μείωση του ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους που δεν πληρούν πλέον τα νέα εισοδηματικά κριτήρια από την 1η Ιανουαρίου, αλλά και από την 1η Ιουνίου, και κατά συνέπεια δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν αναδρομικά τα χρήματα που έχουν λάβει για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα εξισορροπηθεί με την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης, διευκρινίζοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ψηφίσει τη συγκεκριμένη δέσμευση τον περασμένο Ιούλιο...


Πηγή: efsyn.gr

Read more...

Παρουσία του πρωθυπουργού τα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια»...


Παρουσία του πρωθυπουργού τα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια» H ελληνική ναυτιλία παραμένει ένας σημαντικός και διαρκώς ανανεωμένος ισχυρός παράγοντας της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας θέσεις εργασίας...
και πολλαπλή επιχειρηματική δραστηριότητα, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας στη Διεθνή Έκθεση «Ποσειδώνια» έχει μια ειδική κατεύθυνση, που είναι η ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας μέσα από την αξιοποίηση του ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ως συγκριτικό πλεονέκτημα. Προσέθεσε ότι στον πυρήνα αυτής της πολιτικής είναι η ποιοτική αναβάθμιση και εκπαίδευση των Ελλήνων ναυτικών, η προσέλκυση περισσότερων πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, αλλά και ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Θέλουμε να εφαρμόσουμε διαχρονικά ένα σχέδιο που να αποσκοπεί στην ανάπτυξη ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και τεχνογνωσίας εντός Ελλάδας και ΕΕ, τόνισε και προσέθεσε ότι στελέχη του υπουργείου στη διάρκεια της έκθεσης θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων αντιπροσωπειών ναυτιλιακών κρατών, με διμερείς ανταλλαγές απόψεων και εμβάθυνση της συνεργασίας.

Επιθυμούμε να προάγουμε τη ναυτιλία και γιατί όχι να επανακαθορίσουμε και τις προτεραιότητες που θα συνοδεύουν την αναπτυξιακή της πορεία τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε.

Ο υπουργός τόνισε, επίσης ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η περαιτέρω υποστήριξη και ποιοτική αναβάθμιση του ναυτικού επαγγέλματος, η διατήρηση και ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού νηολογίου, η ύπαρξη ισχυρής ναυτιλιακής διοίκησης με ισχυρή διεθνή παρουσία και αποτελεσματική εφαρμογή της διεθνούς και ευρωπαϊκής ναυτιλιακής νομοθεσίας με παράλληλη παροχή απλοποιημένων διαδικασιών νηολόγησης πλοίων, η διασφάλιση ενός δυναμικού φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για όλο το εύρος των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με κέντρο τον Πειραιά και, τέλος, η υποστήριξη του ελληνικού πλοίου και του Έλληνα ναυτικού σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες του χρόνου, μέσω του υπουργείου Ναυτιλίας και του εκτεταμένου δικτύου υπηρεσιών που διαθέτει σε όλο τον κόσμο.
Στόχος της πολιτικής μας, είπε ο κ.Δρίτσας, είναι να προσελκύσουμε πλοία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις στη χώρα, προκειμένου να αναδείξουμε τις σημαντικές προοπτικές στο ναυτιλιακό τομέα τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, με στόχο να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνικό μέρισμα.

Προγράμματα δράσης, τόνισε, μπορούν να αναδειχθούν για όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες, για τις οποίες η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο θαλάσσιος τουρισμός, η κρουαζιέρα και το διαμετακομιστικό εμπόριο, μέσω των ελληνικών λιμένων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ανέφερε ότι είναι ευχή όλης της κοινωνίας της πόλης να επιστρέψει η έκθεση στο φυσικό της χώρο, στο μεγάλο λιμάνι και ότι γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο –προσέθεσε- ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για να ανοίξει αυτή η συζήτηση.

«Παρά τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, ο ποντοπόρος στόλος της Ελλάδας καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στον κόσμο και επεκτείνεται συνεχώς, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις τρέχουσες 350 παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων», σημείωσε ο Γεώργιος Δ. Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Ε. Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανέφερε ότι «τα Ποσειδώνια προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία του κλάδου της εμπορικής ναυτιλίας και τις απαραίτητες υπηρεσίες που προσφέρει στο διεθνές εμπόριο και στην παγκόσμια οικονομία».

Η εντυπωσιακή αυτή έκθεση δείχνει έμπρακτα και την ανεκτίμητη συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην οικονομία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο κ. Βενιάμης και προσέθεσε ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και μέσω αντίξοων συνθηκών που απορρέουν τόσο από πιέσεις της παγκόσμιας αγοράς όσο και από πρόσφατες άστοχες προσεγγίσεις ευρωπαϊκών οργάνων, η ελληνική ναυτιλία διατηρεί την πρώτη θέση, διεθνώς, με το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε deadweight και το 50% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλοξενεί με υπερηφάνεια το πιο σημαντικό διεθνές εμπορικό γεγονός της ναυτιλίας.

Επίσης, ο Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, δήλωσε: «Ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται σθεναρά να ανακάμψει, μετά από πολλά χρόνια οικονομικής δυσχέρειας, η ναυτιλιακή βιομηχανία, ως υπόδειγμα εφευρετικότητας και προνοητικότητας, αναδεικνύεται ο ηγέτης στις περισσότερες αγορές μεταφοράς ξηρού φορτίου. Παρότι πολλοί τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας υφίστανται οδυνηρές προσαρμογές, ο κλάδος με τη θετική του στάση δείχνει ότι όχι μόνο είναι ικανός να επιβιώσει, αλλά και να ευημερήσει. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της ναυτιλιακής βιομηχανίας με κάθε δυνατό τρόπο, διότι, χωρίς τη ναυτική της κληρονομιά, η Ελλάδα δεν θα ήταν η περήφανη χώρα που είναι σήμερα».

«Η ανάπτυξη των Ποσειδωνίων είναι αποτέλεσμα της ικανότητας της ελληνικής ναυτιλίας να προσαρμόζεται στις σύγχρονες προκλήσεις και να διατηρεί την ηγετική θέση στον κλάδο, χάρη στο δυναμισμό, την επιχειρηματική οξυδέρκειά της και τη συνεχή αναβάθμιση και ανανέωση του προϊόντος της», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ.

Οι διοργανωτές της έκθεσης ανέφεραν ότι με αύξηση του εκθεσιακού χώρου που υπερβαίνει το 15% και συνολική έκταση που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, τα φετινά Ποσειδώνια θα είναι τα μεγαλύτερα στη σχεδόν 50ετή ιστορία τους.

Στην έκθεση περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες θα δώσουν το «παρών», ενώ συνολικά περίπου 20.000 επισκέπτες αναμένεται να περιηγηθούν στις αίθουσες όπου περισσότερα από 200 ναυπηγεία, με προεξάρχοντα κράτη την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πλοιοκτητών του μεγαλύτερου στόλου, παγκοσμίως, σε μία εκδήλωση που έχει γίνει συνώνυμο της επίτευξης συμφωνιών για ναυπηγήσεις νέων πλοίων.

Επιπροσθέτως, πάνω από 80 εκθέτες από τον κλάδο της Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) συμμετέχουν στα φετινά Ποσειδώνια και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πλοιοκτητριών εταιρειών για «έξυπνα πλοία», όπως υπαγορεύεται από τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο και την ανάγκη για βελτίωση της απόδοσης των πλοίων.
Η έκθεση θα αποτελέσει κέντρο παρουσίασης των πλέον σύγχρονων προϊόντων και τεχνολογικών εξελίξεων τόσο σε εξειδικευμένους τεχνικούς τομείς, όπως τα συστήματα διαχείρισης έρματος (ballast water treatment systems) και τα συστήματα πρόωσης όσο και στον τομέα των υπηρεσιών και, ειδικά, στους κλάδους της υγείας, της ασφάλειας και της εκπαίδευσης...

 


Read more...