Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Πειραματικά εμβόλια για τον Έμπολα...



... από τον Καναδά στον ΠΟΥ...
Η καναδική κυβέρνηση θα αποστείλει 800 φιαλίδια του πειραματικού εμβολίου για τον Εμπολα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη από τη Δευτέρα και...
με τρεις διαδοχικές αποστολές, ανακοίνωσε η Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά. 

 
Ο ΠΟΥ, σε συνεννόηση με τις υγειονομικές αρχές των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα διανεμηθεί και θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο, ανακοίνωσε η καναδική υπηρεσία.
Κλινικές δοκιμές του εμβολίου πραγματοποιούνται σε ανθρώπους στο Walter Reed Army Institute of Research στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από επιτυχείς δοκιμές σε ζώα.
 
Η κυβέρνηση του Καναδά είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα δωρίσει 800 έως 1.000 δόσεις του εμβολίου VSV-EBOV στον ΠΟΥ για χρήση στην Αφρική, ωστόσο το εμβόλιο παρέμεινε έκτοτε σε κυβερνητικό εργαστήριο, καθώς αξιωματούχοι του Καναδά και του ΠΟΥ προσπαθούσα να διαχειρισθούν πρακτικά και ηθικά ζητήματα.
 
Το εμβόλιο παρασκευάσθηκε στο Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Καναδά, στο Ουίνιπεγκ της Μανιτόμπα.
 
Σύμφωνα με την καναδική κυβέρνηση, εξαιτίας του πειραματικού χαρακτήρα του εμβολίου, δεν είναι βέβαιο πόσοι άνθρωποι μπορούν να εμβολιασθούν με την ποσότητα που θα αποσταλεί.
 
Την εμπορική άδεια του εμβολίου κατέχει η NewLink Genetics Corp, με έδρα την Αϊόβα, η οποία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην παραγωγή δεκάδων χιλιάδων δόσεων σε διάστημα ενός ή δύο μηνών.
 

Read more...

Νέα δημοσκόπηση: 7,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...



Στις 7,5 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με όσα καταγράφει δημοσκόπηση που διενήργησε το ...
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη μέτρηση, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 27,5%, έναντι 20% της ΝΔ.

Ακολουθούν:

- Το Ποτάμι με 7,5%,

- Χρυσή Αυγή με 6,5%,

- ΚΚΕ με 5,5%,

- ΠΑΣΟΚ/Ελιά με 4%,

- ΑΝΕΛ με 2,5%,

- ΛΑΟΣ με 1,5%

- ΔΗΜΑΡ με 0,5%.

parapolitika.gr

Read more...

"Έτσι στέλναμε τις μίζες στην Ελλάδα"...




 Όλο το σύστημα παράνομων πληρωμών στη χώρα μας για τις προμήθειες στον τομέα ραντάρ αποκάλυψε στην ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη πρώην στέλεχος της εταιρείας Ericsson.
Ο ...
70χρονος σήμερα Σουηδός Νένζελ Λις Ολοφ Μόρτεν, που δούλευε σε αυτόν τον τομέα, κατέθεσε τον περασμένο Ιούνιο στο ελληνικό προξενείο στη Στοκχόλμη. Προσκόμισε, μάλιστα, δύο έγγραφα – φωτιά με πληρωμές από το 2000, όπου αποκαλύπτεται ότι σε μόλις μία εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2000 διοχετεύθηκαν, μέσω δικηγόρων σε υπεράκτια εταιρεία δύο ποσά που αγγίζουν τα 21 εκατ. ελβετικά φράγκα. Και αυτή η πληρωμή βέβαια δεν είναι η μόνη και αφορά μόνο μία προμήθεια.
Ο Σουηδός προσήλθε αυθόρμητα και η κατάθεση, που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», μοιάζει να έχει βγει από ταινία με αστυνομική πλοκή. Η ανακρίτρια, τελικά, αλίευσε «λαβράκι», καθώς το στέλεχος της εταιρείας εργαζόταν από το 1985 ως το 2002, έχοντας ως τομέα ευθύνης τις πωλήσεις σε αναδυόμενες αγορές.
Η κ. Μπράτη ερευνά την υπόθεση του μεσάζοντα Χρήστου Τούμπα, αντιπροσώπου της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, ειδικότερα δε την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων ραντάρ για την αεροπορία (ΑΣΕΠΕ) με υπεργολάβο την Ericsson.
Την υπόθεση αποκάλυψε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε με 250.000 ευρώ από τον Τούμπα, κατηγορούμενο για δωροδοκία που έχει ήδη απολογηθεί.
Δειτε ΕΔΩ το δημοσίευμα...

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Read more...

Ψάχνοντας όνομα για το νέο μνημόνιο...


Θα ονομαστεί άραγε "ομπρέλα των Βρυξελλών" σύμφωνα με την Real, "Μνημόνιο light" κατά το πρωτοσέλιδο του Βήματος, ή μήπως "Γραμμή προληπτικής πίστωσης" όπως γράφει η Καθημερινή και τις άλλες κυριακάτικες εφημερίδες; 
Το βέβαιο είναι ότι...
η έξοδος από το μνημόνιο παραπέμφθηκε στις καλένδες:  έχει πλέον αντικατασταθεί από την ονοματολογία για την νέα συμφωνία που θα υπογραφεί με τους δανειστές και το ΔΝΤ.
Όπως και να ονομαστεί, το νέο μνημόνιο θα ισοδυναμεί με μια νέα λεόντειο συμφωνία, καθώς έρχεται μετά την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης και τον θυμό των δανειστών για τις κινήσεις της. Στο eurogroup αυτής της εβδομάδας ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δέχθηκε τα ομαδικά πυρά όλων των συναδέλφων του για τις κινήσεις της κυβέρνησης που είχαν προκαλέσει το κραχ στην Αθήνα, αναθερμαίνοντας την κρίση στην ευρωζώνη. Ο Σόιμπλε δήλωσε δύο φορές "nervous" (νευρικός, εκνευρισμένος) στην ομιλία του σύμφωνα με την Real, ενώ ο Φιλανδός Κατάινεν έκανε μια κριτική εφ όλης της ύλης στην Ελλάδα και ζήτησε μέτρα για το 2015.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός, σημειώνει το Bήμα, στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, "η οποία κοινοποιήθηκε σε όλα τα διεθνή πρακτορεία" έκανε στροφή 180 μοιρών: "δεσμεύθηκε για πιστή τήρηση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα από την παρέμβαση του έλειπε κάθε αναφορά για τέλος του Μνημονίου, αυτόνομη πορεία στις αγορές και εγκατάλειψη εκ μέρους της Ελλάδας των υπολειπόμενων δόσεων του ΔΝΤ".
Ενώ όμως όπως αποκαλύπτεται η αρνητική στάση Ευρωπαίων και ΔΝΤ πριν το κραχ οφειλόταν στο γεγονός ότι ζητούσαν να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο πριν συζητήσουν για το χρέος και την πορεία της Ελλάδας, η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την παταγώδη αποτυχία της σαν όπλο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό επικοινωνιακό επιχείρημα της κυβέρνησης θα είναι ότι "οι ψευδαισθήσεις κάποιων πως η χώρα μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς συνέπειες με τα λεφτά των άλλων, οδηγεί στην δημοσιονομική κόλαση".
Προς το παρόν,αυτό που ακολουθεί είναι η "επίσκεψη κόλαση" σύμφωνα με την Real. Η τρόικα επιστρέφει με φόρα ζητώντας "απολύσεις, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, φορολογικά κλπ". Η "Καθημερινή" στο κύριο άρθρο της, βλέπει αντίθετα ότι κάπως έτσι η κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει την χώρα στον.. παράδεισο: " με σχέδιο, χωρίς πανικό και με καθαρές κουβέντες μπορεί να εξηγήσει γιατί η χώρα χρειάζεται ένα δίχτυ ασφαλείας σε ένα επικίνδυνο διεθνές περιβάλλον και να πείσει την κοινή γνώμη για την ψήφιση λίγων(sic) διαρθρωτικών αλλαγών, που θα κλείσουν την διαπραγμάτευση με την τρόικα".
 
 tvxs.gr

Read more...

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ...


Με κείμενο συμβολής που κατέθεσε στο προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής,  η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επέκταση του προγράμματος ...
της Θεσσαλονίκης, απορρίπτει ανοίγματα προς τον ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και ζητά συλλογικές αποφάσεις στο κόμμα.


Συγκεκριμένα η Αριστερή πλατφόρμα ζητά το άμεσο κυβερνητικό πρόγραμμα να εμπλουτισθεί και να ριζοσπαστικοποιηθεί περιλαμβάνοντας ως αιχμές τα ακόλουθα μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν και την ικανοποιητικότερη χρηματοδότησή του:

- τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
- την άμεση θέση τον τραπεζών κάτω από δημόσια ιδιοκτισία, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, για μια νέα αποκλειστικά αναπτυξιακή και κοινωνική χρηματοπιστωτική πολιτική
- τη λήψη άμεσων μέτρων στο πλαίσιο της ριζικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος σε βάρος του πλούτου και υπέρ των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων
-  ένα ενισχυμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη διαμόρφωση θέσεων πλήρους απασχόλησης
- την διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με το πέρασμα σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας
-  την ενίσχυση ενός όλο και πιο ευρέως κοινωνικού και συνεταιριστικού τομέα της οικονομίας και ιδίως την ενίσχυση της λαικής συμμετοχή, του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου που θα θέτουν μεγάλες τομές στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα
- την στήριξη και ανασυγκρότηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος

Επίσης, σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει: «Δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε και να ξαναστήσουμε το φθαρμένο ηγετικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος και ιδίως του ΠΑΣΟΚ κάτω από οποιαδήποτε μεταμφίεση».
Από την άλλη πλευρά στο ίδιο κείμενο σημειώνεται πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιμείνει στην επίτευξη κοινής δράσης με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Τέλος ένα από τα σημεία του κειμένου συμβολής είναι και η πρόταση για περαιτέρω ενίσχυση της συλλογικής λειτουργίας. Επί τούτου αναφέρεται:

«Σημερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται η ισχυροποίηση και η αναβάθμιση του ρόλου του κόμματος, η εξασφάλιση της δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας του».

Αυτό το κείμενο συμβολής ενδεχομένως μέχρι αύριο να πάρει τη μορφή τροπολογίας και να κατατεθεί στο σώμα της Κεντρικής Επιτροπής.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_5438.html

Read more...

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο Βασικός μισθός 680 ευρώ και αποδοχές ανάλογα με το επίπεδο σπουδών


Βασικός μισθός 680 ευρώ και αποδοχές ανάλογα με το επίπεδο σπουδών
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέο τοπίο αμοιβών διαμορφώνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Ο βασικός μισθός θα είναι στα 680 ευρώ και προβλέπονται μειώσεις (από 2% έως 12%), αλλά και αυξήσεις στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα ανάλογα με το επίπεδο των σπουδών τους.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο μισθός πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα βρεθεί πολύ σύντομα στα 680 ευρώ (από 780 σήμερα).

Ο μισθός αυτός αντιστοιχεί στον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), αλλά καταβάλλεται επί 12 μήνες, αντί 14 στον ιδιωτικό τομέα (δεδομένου ότι στις επιχειρήσεις δεν έχουν περικοπεί τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας).

Αναλογικά, ο βασικός μισθός για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημόσιο θα είναι 748 ευρώ (από 858 ευρώ), για υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης 996 ευρώ (από 1.037 ευρώ) και για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 1.070 ευρώ (από 1.092 ευρώ).

Μικρές μειώσεις θα υποστούν και οι υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, λόγω του «ψαλιδίσματος» της προσωπικής διαφοράς που κράτησαν στις αμοιβές τους μετά τις περικοπές του 2012.

Την ίδια στιγμή, αυξήσεις θα πρέπει να περιμένουν γιατροί του ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και όσοι κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...