Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

''ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ''...


Ενώ το μυστήριο ως προς το ποιος είναι θαμμένος στο εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη παραμένει, τα σενάρια ότι ο τύμβος Καστά συνδέεται...
με τον Μέγα Αλέξανδρο φουντώνουν.


Σύμφωνα με το xronometro.com, η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ -που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και έχει γίνει αντιπαθητική στην Ελλάδα επειδή υποστηρίζει την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο των Γλυπτών του Παρθενώνα- με ανάρτηση της στο προσωπικό της ιστολόγιο, θίγει το θέμα της εύρεσης επιγραφών στον τάφο στην Αμφίπολη στην ανασκαφή του μεγάλου τύμβου επισημαίνοντας ότι δεν βρέθηκαν μέσα, αλλά έξω από τον τάφο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι σε μία από αυτές εμφανίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δηλώνει πεπεισμένη ότι στην Αμφίπολη βρίσκεται ο τάφος του Μακεδόνα βασιλιά.

Πιο αναλυτικά η ίδια σημειώνει, μην περιμένετε να βρεθούν μεγάλες επιγραφές αλλά μικρές, τόσο μικρές όσο ένα μονόγραμμα, που ωστόσο στο παρελθόν αποδείχθηκε χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε άλλα μνημεία. Όσον αφορά στην Αμφίπολη τονίζει πως όταν έγινε θέμα η εύρεση των επιγραφών, ο «ντόρος» δεν είχε σχέση με κάτι που εντοπίστηκε την συγκεκριμένη ημέρα αλλά πολύ νωρίτερα, καθώς αφορά σε εύρημα που ήταν γνωστό όταν επισκέφτηκε το χώρο της ανασκαφής, στις 12 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Επ’ αυτού η Αμερικανίδα αρχαιολόγος γράφει ότι βρέθηκαν δύο επιγραφές αλλά περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την μία, αυτή που είναι έξω από τον τάφο και όχι την δεύτερη, αυτή που σήμερα φυλάσσεται στο μουσείο της Αμφίπολης.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της, η κυρία Κινγκ δημοσιεύει φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι εμφανίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μάλιστα προσθέτει ότι στην φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι σαν να το έχουν καλύψει με στόκο, για να μη φαίνεται, προφανώς. Μάλιστα, στη συνέχεια παραθέτει φωτογραφία του περιβόλου με το επίμαχο σημείο αλλά και εικόνες από νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα οποία εμφανίζεται το ίδιο μονόγραμμα, ώστε να κάνει κανείς μία σύγκριση.




Η ίδια λέει πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε την ανακάλυψη μιας τόσο συναρπαστικής επιγραφής, όσο αυτή που θα έλεγε: «Αλέξανδρος, εδώ είναι δεμένο το άλογό του και θάφτηκε στην Αμφίπολη» και προσθέτει ότι αυτού τους είδους το μονόγραμμα ήταν σημαντικό για τη χρονολόγηση του ναού της Αθηνάς στο Ίλιον, που ο Αλέξανδρος είχε υποσχεθεί στη διαθήκη του.




Στην συνέχεια, η κυρία Κινγκ αναφέρεται -μεταξύ άλλων- και στο Λιοντάρι της Αμφίπολης επισημαίνοντας ότι συμφωνεί με την άποψη ότι πολλά από τα μάρμαρα που βρέθηκαν πλησίον του ανήκουν στον περίβολο του μνημείου και καταλήγει σε σχέση με τα σενάρια που υπάρχουν για το ποιος είναι θαμμένος στον τάφο ότι «η αίσθησή μου είναι ότι ένα μνημείο αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί μόνο για τον Αλέξανδρο, πιθανόν ως ένα οικογενειακό μαυσωλείο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε για την ταφή του».



Η αρχαιολόγος δεν παραλείπει να σχολιάσει και το περίφημο πλέον ψηφιδωτό που βρέθηκε μέσα στον τάφο. Σχετικά με το κενό που υπάρχει στο κέντρο του ψηφιδωτού, εκφράζει την άποψη ότι φιλοξενούσε κάποιο βωμό και δεν είναι φυσική φθορά. «Ίσως να υπήρχε ένα μικρό δοχείο/βωμός που φιλοξενούσε μια φωτιά που φώτιζε το δωμάτιο και το μωσαϊκό, λίγο πριν από τις μαρμάρινες πύλες του 3ο δωματίου» λέει. «Ο βωμός είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά αν είχε προγραμματιστεί, το σχέδιο του μωσαϊκού θα μπορούσε πιθανότατα να το έχουν περάσει γύρω από αυτόν. Αν αυτό προστέθηκε αργότερα, το μάρμαρο θα στεκόταν από μόνο του και δεν θα χρειάζονταν να το βλάψει», προσθέτει.



Η σχετική ανάρτηση έχει γίνει από τις 13 Οκτωβρίου και δεν έχει ούτε επιβεβαιωθεί ούτε διαψευσθεί. Εκείνο που κάνει αξιοσημείωτη την συγκεκριμένη δημοσίευση δεν είναι μόνο η ιδιότητα της κυρίας Κινγκ, ως αρχαιολόγου, ούτε η συστηματική ενασχόλησή της με την γλυπτική και την διακόσμηση μεγάλων αρχαίων ελληνικών μνημείων, αλλά κυρίως το γεγονός ότι έχει πολύ καλή πληροφόρηση σχετικά με την ανασκαφή και μέχρι σήμερα σχολιάζοντας σε τακτική βάση τις ανακαλύψεις στην Αμφίπολη έχει δικαιωθεί στις εκτιμήσεις της.

Η απάντηση της Λίνας Μενδώνη
«Η ύπαρξη γραμμάτων στον περίβολο έχει ανακοινωθεί ήδη από το 2013, δεν είναι κάτι που απέκρυψε κανείς», σχολίασε σχετικά η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χωρίς να απαντά αν πρόκειται ή όχι για το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Πρόκειται για τεκτονικά γράμματα-σύμβολα τα οποία ήταν σημάδια των μαστόρων-κατασκευαστών του περιβόλου για να τοποθετούν σωστά τις πλάκες», σημείωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι αυτά «επίσης βοηθούν πολύ στην σωστή χρονολόγηση του τάφου.Π.χ. το γράμμα Ε είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και το συναντάμε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα».

«Τώρα σχετικά με το αν σημαίνουν και κάτι παραπάνω αυτό μπορεί να το αποδείξει μόνο η μελέτη που θα γίνει», κατέληξε η κυρία Μενδώνη.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_1176.html

Read more...

OTAN Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΕΝΙΣΧΥΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...


ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΑΟ, ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΟΜΩΣ ΕΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Πολλοί δεν το γνωρίζουν, στο αρχείο του Fimotro όμως υπάρχουν σχεδόν τα πάντα. Η οικογένεια τουΑλαφούζου κατά το παρελθόν είχε ενισχύσει τον Ολυμπιακό στα...
δύσκολα χρόνια μετά τον Γουλανδρήκαι τον Νταϊφά, με 1 εκατομμύριο ευρώ. Η ενίσχυση αφορούσε τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής την οικονομική βοήθεια έδωσε τόσο ο πατέρας Αριστείδης, όσο και ο γιός του Γιάννης! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΟ που δεν βάζει ούτε ευρώ στην ομάδα του! Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/otan.html

Read more...

Ανοιχτός ο μίνι ανασχηματισμός ...



 Ενεργό παραμένει το σενάριο του μίνι - ανασχηματισμού, με αφορμή την επικείμενη αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.
 Πρόθυμοι να αναλάβουν θέσεις στην παρούσα φάση, δεν είναι πολλοί. Ωστόσο...
όταν πέσει το τηλέφωνο από Μαξίμου, τότε θα μεταβληθεί η στάση αρκετών , για να μην πούμε όλων.

parapolitika.gr 

Read more...

Στη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών Βενιζέλος: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα και υποβρύχιο στην Ανατολική Μεσόγειο


Βενιζέλος: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα και υποβρύχιο στην Ανατολική Μεσόγειο
  (Φωτογραφία:  Icon )

Λευκωσία, Κύπρος
Φρεγάτα και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας θα πλέουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδη και παρουσία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, σημείωσε ότι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Η φρεγάτα, προσέθεσε, αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή, UNIFIL, και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ, Active Endeavour.

«Υπάρχει πολύ σημαντική συμμετοχή της Ελλάδας στην αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο και μας ζητήθηκε από πλευράς ΟΗΕ, λόγω και της κρίσης στην περιοχή, να έχουμε αναβαθμισμένη παρουσία σε επίπεδο ενδεχομένως φρεγάτας και μετέχουμε στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ με υποβρύχιο» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στην κρίσιμη περιοχή. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή είναι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε τη συμφωνία που υπεγράφη για έρευνα και διάσωση στο θαλάσσιο χώρο που αντιστοιχούν και μέσω των οποίων ενώνονται τα FIR Κύπρου και Ελλάδας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «υπάρχει πλήρης συντονισμός και ανάλυση και σχεδιασμός σε βάθος, με απόλυτη ψυχραιμία, με βάση αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θαλάσσης».

Όπως είπε, «για μας, η ύπαρξη, η διεθνής νομική προσωπικότητα, η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η βάση για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, όχι μόνο της ελληνοκυπριακής αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αυτό πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό από τουρκικής πλευράς».

Ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μεταξύ άλλων, την οργάνωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη εβδομάδα και τη συμμετοχή του ιδίου και του πρωθυπουργού στη συνάντηση των αρχηγών των κυπριακών κομμάτων.

Τέλος, συζητήθηκε και ο σχεδιασμός της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου, που είναι η πρώτη παρόμοιου επιπέδου συνάντηση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στις 24 Οκτωβρίου "τραβήχτηκαν" οι φωτογραφίες της Αμφίπολης!...


Αμφίπολη: Στη δημοσιότητα τα τμήματα από τα φτερά των Σφιγγών (pics&vid)Πριν από τέσσερις ημέρες βγήκαν οι φωτογραφίες με τα σπασμένα φτερά των Σφιγγών, που δόθηκαν σήμερα (χθες) στην δημοσιότητα, κάτι που...
αποδεικνύει αυτό που φημολογείται πως η ανασκαφική έρευνα είναι πολύ πιο μπροστά από όσα μαθαίνουμε εμείς. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του parapolitika.gr , αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την σημερινή ανακοίνωση , η οποία ήταν αμφίσημη και άφησε πολλά υπονοούμενα και μαζί την παραφιλολογία να οργιάζει,καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε πως η ανασκαφή μπορεί και να έφτασε στο τέρμα. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
parapolitika.gr

Read more...

25% η συμμετοχή Φυσικό αέριο: Τι θα ισχύσει για την αυτόνομη εγκατάσταση


Φυσικό αέριο: Τι θα ισχύσει για την αυτόνομη εγκατάσταση
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε προ ημερών η ρύθμιση που αφορά την δημόσια και ατομική θέρμανση φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αντίθετες απόψεις υπήρξαν στο ΥΠΕΚΑ, σχετικά με την ειδική παράμετρο που αφορά την συμμετοχή στα πάγια κοινόχρηστα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης, όσων ενοίκων πολυκατοικιών θελήσουν να τοποθετήσουν αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου.
Η εν λόγω ρύθμιση τελικά εντάχθηκε στο νομοσχέδιο και η συμμετοχή φτάνει έως και το 25% των κοινόχρηστων δαπανών της πολυκατοικίας για την θέρμανση.
Στο in.gr μίλησαν η προϊσταμένη δημοσιότητας της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου Αττικής (ΕΠΑ), Ελένη Ράπτη, αλλά και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς.
Όλοι μπορούν, αρκεί να υποάρχει δίκτυο
Η Ελένη Ράπτη, προϊσταμένη δημοσιότητας της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου Αττικής (ΕΠΑ), εξηγεί στο in.gr το καθεστώς που ίσχυε και επίκειται να αλλάξει το προσεχές διάστημα με το εν λόγω νομοσχέδιο.
«Αν κάποιος επιθυμούσε να αυτονομηθεί από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας που διαμένει, έπρεπε να έχει το ποσοστό του 50+1% των ψήφων της γενικής συνέλευσης. Η πολιτεία κινείται προς την άρση αυτής της δέσμευσης».
Η μοναδική προϋπόθεση για την εγκατάσταση ανεξάρτητου καυστήρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με την κ. Ράπτη, είναι η ύπαρξη δικτύου της ΕΠΑ στην οδό που βρίσκεται η οικία.
Κόστος και διαδικασία
Όσον αφορά την διαδικασία, ανέφερε ότι «η ΕΠΑ κατόπιν αιτήματος κατασκευάζει την παροχή και εγκαθιστά τον μετρητή. Στην συνέχεια, ο ένοικος πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον μηχανικό για να συντάξει μελέτη έτσι ώστε να γίνει η εσωτερική σύνδεση», ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που απαιτείται είναι ένας ατομικός λέβητας με ενσωματωμένο καυστήρα, με την συγκεκριμένη συσκευή να τοποθετείται είτε εντός είτε εκτός της οικίας. Η σύνδεση γίνεται μέσω εξωτερικών σωληνώσεων που φτάνουν από το μετρητή μέχρι και τον επίτοιχο λέβητα».
Σχετικά με το κόστος, η κ. Ράπτη τόνισε πως «αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως αν έχουμε να κάνουμε με μονοκατοικία ή πολυκατοικία και σε ποιον όροφο βρίσκεται το διαμέρισμα αυτής. Η τιμή εκκίνησης για την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης ανέρχεται στα 1.500 ευρώ».
Τέλος, το εν λόγω αυτόνομο σύστημα εκτός από οικονομική θέρμανση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και για ζεστό νερό χρήσης. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ενδεχόμενη παρέμβαση στις σωληνώσεις του νερού.
Πλεονεκτήματα
Η τιμή του φυσικού αερίου σε σχέση με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα αποτελεί το κύριο πλεονέκτημα, με την κ. Ράπτη να τονίζει ότι «το φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο κατά 30% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και κατά 60% πιο φθηνό από το ρεύμα. Επίσης, εκτός του ότι παρέχει αυτονομία στον καταναλωτή, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και απόλυτα ασφαλές».
Υπέρ οι ιδιοκτήτες
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων μετά την ένταξη της ειδικής παραμέτρου στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία όσοι ένοικοι επιλέξουν την αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, θα πρέπει να συμβάλλουν στις κοινόχρηστες δαπάνες για την θέρμανση της πολυκατοικίας.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, μίλησε στο in.gr τονίζοντας την σημαντικότητα της πρότασης της ΠΟΜΙΔΑ για συμμετοχή έως και 25% στα πάγια έξοδα θέρμανσης της πολυκατοικίας των ενοίκων που θα στραφούν στην αυτόνομη λύση θέρμανσης με φυσικό αέριο.
«Το ιδανικό, η εγκατάσταση κεντρικού καυστήρα»
Συγκεκριμένα, ο κ. Παραδιάς τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς με την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ θα ανοίξει η πόρτα σε όλες τις πολυκατοικίες για την χρήση φυσικού αερίου», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «το ιδανικό θα ήταν η εγκατάσταση κεντρικού καυστήρα σε κάθε πολυκατοικία και αυτό γιατί από την εμπειρία μας ξέρουμε πως η αυτόνομη θέρμανση είναι ένα ακριβό "παιχνίδι"».
Τέλος, ο κ. Παραδιάς ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρχει ποσοστό συμμετοχής όσων αυτονομηθούν στη παλιά κεντρική θέρμανση, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τους οικονομικά ασθενέστερους ενοίκους», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «στόχος μας είναι το ποσοστό της συμμετοχής να μην είναι απαγορευτικό και σίγουρα να μην λειτουργεί ως αντικίνητρο».
Επιδότηση έως 60% σε 50.000 οικογένειες
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή τόνισε ότι «δρομολογούμε την ταχύτερη δυνατή  διείσδυση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά της χώρας», ενώ σχετικά με την επιδότηση της σύνδεσης ανέφερε πως «επιδοτούμε έως 60% τη σύνδεση για 50.000 οικογένειες σε Αττική-Θεσσαλονίκη-Θεσσαλία. Ήδη, στην Αττική οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 200%, στη Θεσσαλονίκη κατά 300% και στη Θεσσαλία κατά 450%».
Άγγελος Προβολισιάνος
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Όταν ο Μιχαλολιάκος αποκαλούσε το Άουσβιτς: «Πανέμορφο τοπίο...


  
...για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες»...
Να σβήσουν το ναζιστικό τους παρελθόν επιχειρούν τα προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά τα ντοκουμέντα και οι ομιλίες τους διαψεύδουν.
Όσοι έχουμε δει την ...ταινία του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση "The Cleaners" για την προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν στο βρετανικό Channel 4 πριν από ένα χρόνο, θυμόμαστε την σκηνή με τον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Λύρη, να επισκέπτεται γραφείο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και να προσπαθεί να πείσει τους παρόντες υπαλλήλους ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός και μάλιστα "δωρικός" φτάνοντας να... μετρά και μοίρες για να βρει διαφορές μεταξύ ναζιστικού και "αρχαιοελληνικού χαιρετισμού".

Η οργάνωση, βλέπετε, γνώριζε ότι για να προχωρήσει στο ευρύ κοινό έπρεπε να μπερδέψει όσους περισσότερους μπορούσε, καθώς ο Χίτλερ και η σβάστικα προκαλούν αποστροφή ακόμα. Ποιο παιδί άλλωστε δεν έχει ακούσει τις ιστορίες πείνας, θανάτου και αγώνα από τον παππού ή τη γιαγιά του;
Δεν είναι τυχαίο πως στους "Πυρήνες Υποδοχής" η οργάνωση δεν θέλει να θέλει να λέει "για ευνόητους λόγους", στα νέα μέλη τον όρο εθνικοσοσιαλισμός, όπως είχε αποκαλύψει η "Αυγή".

Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο προφυλακισμένος πια Ηλίας Κασιδιάρης ισχυριζόταν πως είναι "αντιχιτλερικός" παρά τη σβάστικα στο χέρι του και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε αμέτρητες φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δεν είναι όμως επίσης τυχαίο πως στις συγκεντρώσεις στα γραφεία της Χ.Α. ανά την Ελλάδα, ο Ν. Μιχαλολιάκος "ζυμώνει" τα μέλη και τους συμπαθούντες την οργάνωση με λόγους που παραπέμπουν ευθέως σε ναζισμό, με τον αντισημιτισμό να είναι βασικό κομμάτι του.

"Οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη πήρανε το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι. Ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο τοπίο για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες... (γέλια)... Όπου απολάμβαναν, είχε γράψει ένας φίλος μου ένα κείμενο λέει 'όπου απολάμβαναν... στο βάθος του στρατοπέδου υπήρχαν τα κτήρια με τις ψηλές καμινάδες όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες". Και η ομιλία καταλήγει: "Λοιπόν, τα είπαμε σήμερα, μορφωνόμαστε, να μάθουμε τον εχθρό μας, είναι ο διεθνής σιωνισμός ο πρώτος, όλα τα άλλα είναι παρακλάδια, αλλά από εκεί και πέρα αγωνιζόμαστε, έτσι; Δεν κοιμόμαστε, ούτε βιβλιοθηκάριοι, ούτε βιβλιοσκώληκες. Η ζωή είναι στον αγώνα, ώστε την επόμενη φορά να μην πετύχει με την πέτρα του ο Δαυίδ τον Γολιάθ, αλλά να του κόψουμε το χέρι, σύμφωνοι; Να είστε καλά, ελεύθεροι". Με τα λόγια αυτά για παράδειγμα, ο Ν. Μιχαλολιάκος κλείνει την ομιλία του στα γραφεία τοπικής με θέμα "Τα πρωτόκολλα της Σιών" παραπέμποντας ευθέως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως προκύπτει από βίντεο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με πηγές της "Α" το οποίο ήταν αποθηκευμένο στον υπολογιστή του ιδίου.

Στην ίδια μάλιστα ομιλία, κατά τις ίδιες πάντα πηγές, υποδεικνύει και ποια ορολογία να χρησιμοποιούν για να μην κινδυνεύουν από δικαστικές διώξεις: "Η πλέον προσφερόμενη μάλλον ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιούμε και την οποία μετά βίας κατά κάποιον τρόπο επιτρέπει και ο νόμος, έτσι; είναι αντισιωνισμός, διότι ο αντιεβραϊσμός μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι".
Και βέβαια από τα αποθηκευμένα έγγραφα στον υπολογιστή του "αρχηγού" δεν λείπουν και οι 20 αρχές προπαγάνδας του Γκαίμπελς με υπογραμμίσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Α".

Προετοίμαζαν την προπαγάνδα

Ένα ακόμα παράδειγμα της προσπάθειας να κρύψουν τα πραγματικά πιστεύω τους είναι η περίπτωση με το τατουάζ του Παναγιώτη Ηλιόπουλου με το ναζιστικό πρόσταγμα «Sieg Heil» που είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια αιμοληψίας τον Μάιο του 2013. Τότε είχε ισχυριστεί, θυμίζουμε, ότι το είχε κάνει 15 ετών, χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει και πως του άρεσε η γραμματοσειρά.

Τα μηνύματα (SMS) όμως που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν πως ένα χρόνο πριν ο Π. Ηλιόπουλος ενημέρωνε τον εκπρόσωπο τύπου της Χ.Α. Ηλ. Κασιδιάρη τι θα έλεγε αν τον ρωτούσαν σχετικά στο μέλλον και προετοίμαζε την αντίδρασή του, που τελικά ήταν διαφορετική. Συγκεκριμένα, ο Π. Ηλιόπουλος φέρεται να στέλνει στις 2 Οκτωβρίου 2012, λίγους μήνες δηλαδή αφότου είχαν μπει στη Βουλή, δύο μηνύματα στον Ηλ. Κασιδιάρη (διατηρείται η ορθογραφία): "AN ME PΩTHΣEI ΣTO ΠOΛYYYYY MEΛΛON KANEIΣ... HMOYN 15 XPONΩN K ΠHΓA NA XTYΠHΣΩ ENA TATOYAZ ME EΘNIKIΣTIKO ΣYNΘHMA. EIΔA AYTO, MOY EIΠAN ΣHMAINEI "ZHTΩ H NIKH" KAI TO XTYΠHΣA ΓIATI ME ANTIΠPOΣΩΠEYEI ΣAN ENNOIA. OYTE HΞEPA ΠOIOI TO XPHΣIMOΠOIOYΣAN K ΔE ME ENNOIAZE KIOΛAΣ!" και "MHNYMA AΠO ZOYMΠO KAΛO: ΠIAΣAPIKH ATAKA OTAN ΘA KΛEINEIΣ TO ΘEMA: K ΓIA NA TO KΛEIΣOYME TO ΘEMA, ΣTA 15 MOY TΩPA ΘA NTPEΠOMOYN AN EIXA KANEI ΣΦYPOΔPEΠANO K OXI TO ZHTΩ H NIKH".

Θυμίζουμε πως ο Ζούμπος που αναφέρεται στο μήνυμα είναι ο συνεργάτης του Ηλ. Κασιδιάρη που φέρεται να είναι ο ενδιάμεσος στην επικοινωνία Κασιδιάρη - Μπαλτάκου, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της "Εφ. Συν.".

Ο συλλέκτης Χρήστος Παππάς και οι επιστολές του

Θα ήταν παράλειψή μας να μην σταθούμε έστω και λίγο στον Χρ. Παππά, οι φωτογραφίες του οποίου να χαιρετά ναζιστικά αγκαλιά με τον Ν. Μιχαλολιάκο σε νεαρή ηλικία ή να ποζάρει στο μαυσωλείο του Μουσολίνι, χαιρετώντας φυσικά ναζιστικά ή να μαθαίνει τον ανήλικο γιο του να χαιρετά έτσι, έχουν ήδη κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπολογιστής του βρίθει φωτογραφιών ναζιστικών συμβόλων και επιστολών, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν, εκτός από τις επιστολές στον Λεόν Ντεγκρέλ, οι επιστολές στη Λένι Ρίφενσταλ, στη χήρα του Meinoud Rost van Tonningen, του δεύτερου αρχηγού του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στην Ολλανδία και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κατά τη γερμανική κατοχή, η οποία είναι γνωστή στην Ολλανδία ως "Μαύρη Χήρα", καθώς μετά τον θάνατο του συζύγου της η ίδια συνέχισε την προπαγάνδα υπέρ του ναζισμού.

Ο Χρήστος Παππάς, κατα τις ίδιες πηγές, αναζητούσε μέσω Ίντερνετ διάφορα αντικείμενα των ναζί και προσπαθούσε να τα αποκτήσει, από κάρτες και φωτογραφίες με ιδιόχειρες αφιερώσεις από ναζί μέχρι δαχτυλίδια του German African Corps κ.ά.

Η ΑΥΓΗ

Read more...

Φάκλαρης: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει υπόγειος θάλαμος στο ταφικό μνημείο...




Νακάσης: «Πιθανότατα ο Νέαρχος στην Αμφίπολη»
ΒΙΝΤΕΟ...
Εξαιρετικά απίθανο θεωρεί το ενδεχόμενο να υπάρχει υπόγειος θάλαμος στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης ο αρχαιολόγος, Παναγιώτης Φάκλαρης, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Σε κανέναν μακεδονικό τάφο δεν έχει...
βρεθεί υπόγειος θάλαμος από κάτω», τόνισε ο κ. Φάκλαρης διευκρινίζοντας πως ακόμα και αν υπάρχει υπόγειος θάλαμος θα είναι συλημένος.
Παράλληλα, εκτίμησε πως στον τύμβο Καστά ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι τάφοι ενώ σημείωσε πως η τυμβωρυχία στο ταφικό μνημείο χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους.

Δείτε το βίντεο, EΔΩ...

«Πιθανότατα ο Νέαρχος στην Αμφίπολη»

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών, Αθανάσιος Νακάσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τάφος της Αμφίπολης σίγουρα δεν είναι βασιλικός.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι «Δε θα επέτρεπαν οι Μακεδόνες κάποιος από τη δυναστεία να ταφεί εκτός Μακεδονίας». 
Κατά τον κ. Νακάση, ο πιθανότερος ένοικος του τάφου της Αμφίπολης είναι ο Νέαρχος, επειδή ήταν Αμφιπολίτης.
Πάντως, ο κ. Νακάσης υποστηρίζει ότι το μέγεθος του μνημείου δεν είναι κατ' ανάγκη ευθέως ανάλογο με τη σημαντικότητα του νεκρού.
«Είναι πιθανόν οι Καρυάτιδες να είναι μεταγενέστερες. Να έγινε δηλαδή σε χρόνο ύστερο κάποιου είδους ανακαίνιση του τάφου και να προστέθηκαν τα πανύψηλα γυναικεία αγάλματα», είπε ακόμα ο κ. Νακάσης.
Δείτε το βίντεο:


πηγη enikos.gr

Read more...

Βρέθηκε αρχαιοελληνικό ναυάγιο στη Σικελία...



ΦΩΤΟ...
Σε βάθος 125 μέτρων αυτοδύτες ανακάλυψαν ένα αρχαιοελληνικό ναυάγιο στα Αιόλια Νησιά, βόρεια της Σικελίας.
Μετά από έρευνες ετών, οι δύτες βρέθηκαν μπροστά στο...
ναυάγιο  του πλοίου ανοιχτά της νήσου Παναρέα, περίπου 64 χιλιόμετρα βόρεια της Σικελίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι το ναυάγιο χρονολογείται το 218 π.Χ.
Το πλοίο φαίνεται να μετέφερε αμφορείς με κρασί και λάδι κι εκτιμάται ότι ναυάγησε κατά τη διάρκεια του Β' Καρχηδονιακού Πολέμου, όταν η Ρώμη και η Καρχηδόνα ανταγωνίζονταν για τη ναυτική υπεροχή.
Λόγω της εξαιρετικής σημασίας και αξίας του ναυαγίου, η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή της  οργάνωσης Global Underwater Explorer (παγκόσμιοι υποβρύχιοι εξερευνητές), που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι σε ναυάγια.
Το φορτίο των αμφορέων  που βρέθηκε στον πυθμένα της θάλασσας  είναι σε άριστη κατάσταση ενώ μεταξύ των ευρημάτων είναι και η άγκυρα του πλοίου που ήταν πιασμένη σε έναν βράχο. Βρέθηκε επίσης ένα θυσιαστήριο με ελληνική επιγραφή.
Την καταγραφή του ναυαγίου έχουν αναλάβει ενάλιοι αρχαιολόγοι «που θα βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση των αρχαίων θαλάσσιων μονοπατιών», όπως τονίζουν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες της Ιταλίας.
Υλικό που δημοσιεύθηκε από τους δύτες της Global Underwater Explorer δείχνει τις έρευνές τους γύρω από το ξύλινο σκάφος, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010 και φέρει το όνομα Παναρέα ΙΙΙ.
Δείτε τις φωτογραφίες

ΦΩΤΟ-Βρέθηκε αρχαιοελληνικό ναυάγιο στη Σικελία

Read more...

Economist: Σε ποιες χώρες να μην επενδύσετε...


Economist: Σε ποιες χώρες να μην επενδύσετε 

Στην κορυφή της λίστας η Ελλάδα...

Τις συστάσεις της για όσους θέλουν να επενδύσουν στην ευρωπαϊκή περιφέρεια δημοσίευσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα. Στην έκθεσή της «Doing Business» η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει...
τις δικές της συμβουλές και εκτιμήσεις στους επενδυτές που θέλουν πάρουν το ρίσκο και να ρίξουν χρήματα σε κάποια χώρα της Ευρώπης. 
Θλιβερό συμπέρασμα είναι η πρωτιά της Ελλάδας στη λίστα «Πού να μην κάνετε επενδύσεις!» στο διάγραμμα που δημοσιεύει ο Economist. Στη «μαύρη» λίστα των προς επένδυση χωρών ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία και η Κύπρος.
 
Όπως αναφέρει ο Economist, τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν πολλή συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης.
 
Όπως σημειώνει το άρθρο του Economist, σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, που επλήγησαν σκληρά από την οικονομική κρίση, είναι αρκετά πιο χρονοβόρο το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση σε σύγκριση με τη Γερμανία και τη Γαλλία που οι συνθήκες είναι σαφώς ευνοϊκότερες. Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Economist, αφού επισημαίνει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, τονίζει ότι ένας επιχειρηματίας μπορεί να χρειαστεί ακόμα και τέσσερα χρόνια! «Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στην Ελλάδα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά», σχολιάζει ο Economist.
 
newsbeast.gr

Read more...

Τη σκυτάλη παίρνουν τα τέλη κυκλοφορίας...


 
Στο Taxis αναμένεται να αναρτηθούν το προσεχές Σάββατο 1η Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 από τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους ...
1 δισ. ευρώ περίπου. 
Όπως και τα προηγούμενα δύο έτη οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
 
Η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει, όπως κάθε έτος, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. Το ύψος των τελών διαμορφώνεται ως εξής:
 
Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010 
• Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
• Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
• Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
• Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
• Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
• Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
• Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
• Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
• Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
• Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
• Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.
 
Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010
• Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
• Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
• Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
• Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
• Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
• Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
• Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
• Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.


real.gr

Read more...