Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο άτομα Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης στην Κυψέλη


Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης στην Κυψέλη
Για την υπόθεση συνελήφθη ως «εγκέφαλος» ένας 48χρονος υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, καθώς και ένας 53χρονος που είχε σχέση με νυκτερινό κέντρο   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας πριν από τρεις εβδομάδες στην Κυψέλη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση συνελήφθη ως «εγκέφαλος» ένας 48χρονος υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, καθώς και ένας 53χρονος που είχε σχέση με νυκτερινό κέντρο, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.

Οι δράστες δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ομολόγησαν τις πράξεις τους και επικαλέστηκαν ως κίνητρο την άσχημη οικονομική κατάσταση. Και οι τρεις δεν ήταν στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον της 27χρονης, αλλά είχαν μάθει για αυτήν από τρίτο πρόσωπο, ενώ χρησιμοποίησαν το προφίλ της στο Facebook για να μάθουν για τις συνήθειές της.

Το χρονικό της απαγωγής

Η 27χρονη απήχθη την 31η Οκτωβρίου, από την περιοχή της Κυψέλης και αφέθηκε ελεύθερη μετά από δέκα ημέρες -συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου- στην ίδια περιοχή, αφού προηγουμένως οι οικείοι της είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ, ως λύτρα.

Σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης σε σχετική συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή, επισημάνθηκε πως οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31/10/2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη, έξω από την οικία της στην Κυψέλη.

Ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 02-11-2014, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07/11/2014, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Εγκέφαλος ο 48χρονος

Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε στη Λούτσα το κρησφύγετο των δραστών και αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης. Το σπίτι ανήκει στην πεθερά του 48χρονου. Για τη διακρίβωση της διαδρομής των δραστών χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας και κινητά.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της αρπαγής ο 48χρονος και ο 53χρονος, ομογενής από το Καζακστάν, οι οποίοι μετά την προσαγωγή τους στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ομολόγησαν την πράξη τους και επικαλέστηκαν ως κίνητρο την άσχημη οικονομική κατάσταση.

Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και επιμέρους ενέργειες για την απαγωγή, η οποία σχεδιαζόταν επί ένα εξάμηνο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.

Στην οικία του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 11 φυσίγγια κρότου, μεταλλική αμπούλα, καθώς και πλαστική συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια.

Το DNA του 48χρονου ταυτοποιήθηκε σε ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης. Για τον συνεργό τους που αναζητείται έγινε μόνο γνωστό ότι είναι αλβανικής καταγωγής, ονομάζεται Αλέκος και ήταν φύλακας στο σπίτι που κρατούσαν την κοπέλα.

Συγχαρητήρια Κικίλια


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής «για το χειρισμό και την άμεση εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης απαγωγής».

Και πρόσθεσε ότι: «Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος απέδειξαν για πολλοστή φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, επιβεβαίωσαν την πίστη στον όρκο και στο καθήκον τους να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη».

Ευχαρίστησε επίσης τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας «για τη σοβαρή και ώριμη στάση, που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της ομηρίας της 27χρονης κοπέλας».

Επιπλέον τόνισε πως «η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, κάτι που -ειδικά στην σημερινή εποχή- αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας μας και ευημερίας του λαού μας.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα...




Οι έρευνες για τις μίζες, έχουν επεκταθεί, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», και στο Ινστιτούτο του ΛΑ.Ο.Σ., μετά την καταγγελία του  πρώην...
διευθυντή του κόμματος, ότι εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν ως κρατική ενίσχυση για το ίδρυμα, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. 
Την ίδια στιγμή,  αποκαλύφθηκαν  εικονικά τιμολόγια στην εταιρεία που φέρεται να ανήκει στον Καρατζαφέρη.

Εκτός από ένα ποσό 1,65 εκατ. ευρώ, με βάση εμβάσματα, που φέρονται να προέρχονται από offshore εταιρείες στο όνομα του, ο  Καρατζαφέρης διαθέτει portfolio στην τράπεζα RBC από κοινού με το γιο του, Γιάννη, συνολικού ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και Πόθεν Έσχες συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

Η εφημερίδα φιλοξενεί στις σελίδες της και ένα εκτενές προφίλ του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Απαριθμεί τις επαγγελματικές διακυμάνσεις στην καριέρα του κ. Καρατζαφέρη που έχει από πολύ νεαρή ηλικία ασχοληθεί διαδοχικά με: πώληση σανού, ως γαλακτοπώλης, ραδιοφωνικός παραγωγός, αυτοσχέδιος μουσικοσυνθέτης, κομφερανσιέ, body builder, διαφημιστής, δημοσιογράφος και παρουσιαστής αλλά και με επιχειρηματικές δραστηριότητες: υπήρξε συνιδιοκτήτης σχολής μανεκέν με τη σύζυγο του Βένη, εκδότης, ιδιοκτήτης καναλιού.

Ως προς την πολιτική του καριέρα, έχει υπάρξει βουλευτής, ιδρυτής και αρχηγός κόμματος, ευρωβουλευτής, ενώ συμμετείχε και σε κυβέρνηση συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ακόμη η πολύ καλή σχέση που διατηρεί ανέκαθεν με την Εκκλησία. 

πηγη "Πρωτο Θεμα"

Read more...

Πολυτεχνείο 1980...



 Ανέκδοτες Φωτογραφίες...
Η απαγορευμένη αντιαμερικανική πορεία
  Η δολοφονία των δύο νέων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν ήρθε σε τυχαία χρονική συγκυρία...
Όπως αναφέρεται στο ιστορικό λεύκωμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το φθινόπωρο του 1980 η κυβέρνηση Ράλλη είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης ατζέντας την άρση όλων των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις της Ελλάδας με το «δυτικό κόσμο». Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 Οκτωβρίου 1980 η Ελλάδα έγινε ξανά δεκτή στη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, ενώ η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση των συμφωνιών παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και ο Ευάγγελος Αβέρωφ, τότε υπουργός άμυνας, συμμετείχε για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση στην Επιτροπή Πυρηνικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.
Η αντίδραση του λαού ήταν έντονη, ενώ διάχυτος ήταν ο αντιαμερικανισμός ιδίως ανάμεσα στους φοιτητές, καθώς ήταν φρέσκες ακόμα οι μνήμες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και του αμερικανικού παράγοντα στην ελληνική στρατιωτική Χούντα. Ωστόσο, για την κυβέρνηση, το ενδεχόμενο η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου να κινηθεί προς την αμερικανική πρεσβεία αποτελούσε εξέλιξη που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση απαγορεύει στην πορεία να κατευθυνθεί προς την Αμερικάνικη πρεσβεία και θέτει ως όριο την πλατεία Συντάγματος: οι διαδηλωτές μπορούσαν να φτάσουν μόνο ως το Σύνταγμα και εκεί να διαλυθούν.
Η στάση της αντιπολίτευσης παραμένει υποτονική. Με το βλέμμα στραμμένο προς τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και μπροστά στην επιθετική στάση της κυβέρνησης που δηλώνει αποφασισμένη να σταματήσει με τη βία οποιαδήποτε προσπάθεια να φτάσει η πορεία στην πρεσβεία, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ γρήγορα συμβιβάζονται με την κυβερνητική απαγόρευση. Στο ίδιο πλαίσιο, το κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ – αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από τα μέλη της ΚΝΕ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ – αποφασίζει να πειθαρχήσει στην απαγόρευση, ενώ η αριστερή μειοψηφία, αποτελούμενη από οργανώσεις όπως οι ΠΠΣΠ, ΑΑΣΠΕ, ΕΚΟΝ, Ρήγας Φεραίος-Β’ Πανελλαδική, ΚΚΕ (μ-λ), ΕΚΚΕ και άλλες, αποφασίζουν να συνεχίσουν προς την αμερικανική πρεσβεία.
Καναλιώτης

Όλες τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο Καναλιώτης
Κυριακή 16 Νοέμβρη 1980.
Μπλοκ του ΚΚΕ (μ-λ) που ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΠΣΠ,
κατεβαίνει την Ιπποκράτους



Ιπποκράτους
Οδός Ρήγα Φεραίου (Προπύλαια)
Πανεπιστημίου (Προπύλαια)
Πανεπιστημίου (πρός Ομόνοια)
  
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Βρήκαν 6 εκ. ευρώ σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη...



Κάτοχος της offshore Catalina Ltd, δήλωνε το 1993 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με το "Πόθεν Έσχες" εκείνης της χρονιάς.

Όπως αναφέρει "Το...
Βήμα της Κυριακής", στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών, έχουν μπει δύο εταιρείες. Ειδικότερα, πρόκειται για την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.



Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000.

Πριν από 20 χρόνια, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά ως νεοεκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής δήλωση "Πόθεν Έσχες". Στον κωδικό "Α1.3" σχετικά με τη "συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση", αναφέρονται η City News SA και η Catilina Ltd (όπως ακριβώς αναγράφεται).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που παρουσιάζει και το σχετικό έγγραφο της δήλωσης από το 1994, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Η μοναδική εταιρική συμμετοχή, που υπάρχει στα "πόθεν έσχες" του κ. Καρατζαφέρη, είναι της συζύγου του, η οποία εμφανίζεται ως "εταίρος ΕΠΕ" σε επιχείρηση "παροχής υπηρεσιών" με έτος έναρξης το 2000 και κεφάλαιο εισφοράς τα 17.608 ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία αυτή εμφανίζεται στη δήλωση του 2011 να πέρασε με γονική παροχή στον γιο του κ. Καρατζαφέρη, ενώ στη δήλωση του 2012 δεν αναφέρεται.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1994, όταν ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε την Catalina Ltd, δεν ήταν παράνομο ένας πολιτικός να κατέχει υπεράκτια εταιρεία, χωρίς βέβαια αυτό να είναι και ηθικό.

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε το 2010 όμως, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, ισοδυναμεί με έκπτωση από το αξιώμά τους, ενώ απειλούνται με ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και χρηματικά πρόστιμα από 10.000 έως 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου συμμετοχής τους.

Ο κ. Καρατζαφέρης ερευνάται αν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του τις δύο υπεράκτιες εταιρείες και η διαδικασάι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αργότερο ως την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των "πόθεν έσχες"), στον αρμόδιο εισαγγελέα.
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

πηγη parapolitika.gr 

Read more...