Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Βαρύ κατηγορητήριο για Σμπώκο

Με ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο το οποίο κάνει λόγο για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ, που κατάφερε μάλιστα να αυξήσει σε 80 εκατομμύρια ως περιουσιακά στοιχεία, θα απολογηθεί στις 5 Οκτωβρίου ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος.
 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, από τις αρχές του 2000 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2010, ο κ. Σμπώκος κατείχε και απέκρυψε το ποσό του 1.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος του ποσού της παράνομης περιουσίας, τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκίες του πρώην υπουργού, με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ.

Read more...

Καρχιμάκης: Κατασκευασμένη η λίστα

Την αντίδραση του Μιχάλη Καρχιμάκη προκάλεσε η δημοσιοποίηση της λίστας με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, στην οποία περιλαμβάνεται και το δικό του όνομα.
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
«Το όνομα μου δεν ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει σε καμία λίστα του ΣΔΟΕ
Είναι λίστα κατασκευασμένη .
Τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα και αποκτημένα με πλήρη διαφάνεια.
θεωρώ ντροπή να σπιλώνονται με αυτό τον τρόπο πολιτικοί που έδωσαν αγώνες για την διαφάνεια .
Και θα αμυνθώ με κάθε έννομο τρόπο.
Πρόκειται για ένα βρώμικο παιγνίδι και δεν θα μου κλείσει κανείς το στόμα.
Συγκρούομαι και θα συνεχίσω να συγκρούομαι κάθε μέρα με την φαυλότητα και την αδιαφάνεια.
Η μοναδική περιουσία μου είναι όσα δηλώνω στο πόθεν έσχες μου,
το καθαρό μου όνομα και οι αξίες μου που δεν έπαψα ποτέ να τις υπηρετώ».


Read more...

Η απάντηση του Καμμένου για τη λίστα

Την αντίδραση και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου προκάλεσε η δημοσιοποίηση της λίστας με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, στην οποία περιλαμβάνεται το όνομα του.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Θέλω να πιστεύω ότι εκ παραδρομής και όχι με δόλο εμφανίστηκε το όνομά μου να ερευνάται για ακίνητα στο Γαλαξίδι. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα ακίνητο σε εκείνη την περιοχή ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ακίνητα στο Γαλαξίδι λόγω καταγωγής ανήκουν στην οικογένειά μου.

Είκοσι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας έχω ενοχλήσει πολλούς. Σκοπεύω να ενοχλήσω περισσότερους.

Δεν πρόκειται να σιωπήσω ούτε να καταστώ ποτέ όμηρος. Χαίρομαι για την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, αν υπάρχει, όπως και για οποιαδήποτε έρευνα αφορά πολιτικά πρόσωπα."

Read more...

Και στην λίστα του ΣΔΟΕ ο Μεϊμαράκης

Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες
Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 36. Η λίστα βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Η λίστα

Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.

Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία.

Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα που απεστάλη στις 18 Ιουλίου 2012. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγεται έλεγχος κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ιδιώτη. Έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πηγή των δηλωθέντων εισοδημάτων του από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

-Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία ίσως να μην είναι στο όνομά του.

Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007).

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.

Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης.

Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.

Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη.

Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.

Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου.

Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

Ιωάννης Αθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρος, σε διάφορες εταιρίες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. Έχει γίνει καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει. Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.

Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.

Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.

Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.

Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών.

Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός

Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.

Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης. Ελέγχεται μετά από καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών για παράνομο πλουτισμό.

Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.
enikos.gr

Read more...

Στη δημοσιότητα λίστα με ονόματα πολιτικών που φέρεται να ελέγχει το ΣΔΟΕ

Ποια ονόματα δημοσίευσε το zougla.gr


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την ώρα που η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ετοιμάζεται να απευθύνει πρόσκληση προς τους νυν και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ προκειμένου να ενημερώσουν για το ποιες περιπτώσεις βουλευτών απασχόλησαν ή απασχολούν το ΣΔΟΕ, το φως της δημοσιότητας είδε λίστα με τα ονόματα πολιτικών προσώπων που φέρεται να ελέγχει το ΣΔΟΕ τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα ονόματα αφορούν στη λίστα που έγινε γνωστή ως εκείνη των «32 πολιτικών προσώπων» που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος.

Για τους περισσότερους έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο zougla.gr, τα ονόματα των πολιτικών που ερευνώνται είναι 36 και είναι τα ακόλουθα:

  • Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
  • Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής ΝΔ, πρώην δήμαρχος Αθηνών.
  • Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής.
  • Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός
  • Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού.
  • Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
  • Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
  • Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ.
  • Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
  • Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ.
  • Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
  • Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ.
  • Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας.
  • Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία.
  • Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά.
  • Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
  • Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους.
  • Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ.
  • Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ.
  • Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ.
  • Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ.
  • Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
  • Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ.
  • Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ.
  • Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.
  • Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
  • Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.
  • Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
  • Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.
  • Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
  • Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.
  • Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
  • Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης.
  • Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
  • Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείρηση.
Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποδέχτηκε την Πέμπτη πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και πρόκειται να καλέσει -ενδεχομένως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας- τους νυν και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ προκειμένου να ενημερώσουν για το «αν και ποιες περιπτώσεις εν ενεργεία βουλευτών απασχόλησαν ή απασχολούν και με ποια αποτελέσματα το ΣΔΟΕ».

Αντιδράσεις

«Θέλω να πιστεύω ότι εκ παραδρομής και όχι με δόλο εμφανίστηκε το όνομά μου να ερευνάται για ακίνητα στο Γαλαξίδι. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα ακίνητο σε εκείνη την περιοχή ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ακίνητα στο Γαλαξίδι λόγω καταγωγής ανήκουν στην οικογένειά μου» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος .
«Είκοσι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας έχω ενοχλήσει πολλούς. Σκοπεύω να ενοχλήσω περισσότερους.  Δεν πρόκειται να σιωπήσω ούτε να καταστώ ποτέ όμηρος. Χαίρομαι για την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, αν υπάρχει, όπως και για οποιαδήποτε έρευνα αφορά πολιτικά πρόσωπα» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
«Να διερευνηθούν όλα, για δούμε ποιοι οφέλησαν τον τόπο και ποιοι τον έβλαψαν» δήλωσε ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

«Δεν νομίζω καν ότι η λίστα είναι πραγματική. Υπάρχουν πολλές μαϊμού λίστες που κυκλοφορούν. Εγώ δεν έχω ποτέ ασχοληθεί… Δεν έχω κάτι να κρύψω» δήλωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Το όνομα μου δεν μπορεί να υπάρχει σε καμία λίστα του ΣΔΟΕ. Είναι λίστα κατασκευασμένη. Τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα και αποκτημένα με πλήρη διαφάνεια» δήλωσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
«Θεωρώ ντροπή να σπιλώνονται με αυτό τον τρόπο πολιτικοί που έδωσαν αγώνες για την διαφάνεια. Και θα αμυνθώ με κάθε έννομο τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


To Reuters «καρφώνει» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα χρέη τους


http://newpost.gr/post/156768/To-Reuters-karfonei-nd-kai-pasok-gia-ta-xrei-toys/ 
Το χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει σε ειδικό αφιέρωμά του, στην πρώτη σελίδα, το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας πως τα δύοκόμματα είναι επιβαρυμένα με χρέη που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το Reuters, έγκειται στο γεγονός ότι μεγάλος μέρος του κομματικού χρέους προέρχεται από τραπεζικά δάνεια που εκταμιεύτηκαν με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις που θα λάμβαναν τα δύο κόμματα.
Η χρηματοδότηση αυτή όμως έχει μειωθεί συγκριτικά με το παρελθόν και ως εκ τούτου οι δύο κομματικές παρατάξεις έχουν μείνει με χρέη που είναι πλέον αναντίστοιχα με το συρρικνωμένα έσοδά τους.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν μη κατονομασμένες τραπεζικές πηγές του Reuters, τα αθροιστικά χρέηΝέας Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 232 εκατομμύρια ευρώ, συγκριτικά με μόλις 32 εκατομμύρια που έλαβαν σε επιχορηγήσεις το 2011, «ποσό που είναι προορισμένο να υποχωρήσει».
Σύμφωνα με δηλώσεις του Λέανδρου Ρακιντζή, γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζουν τα δύο κόμματα καταδεικνύει ένα πρόβλημα στο σύστημα κομματικής χρηματοδότησης.
«Αυτά τα κόμματα δεν μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος, οπότε υπάρχει ένας φαύλος κύκλος στον οποίο εξαρτώνται από τις τράπεζες. Αυτό δημιουργεί μία αλληλοεξάρτηση μεταξύ πολιτικών και τραπεζών», σχολίασε στο διεθνές πρακτορείο ο κ. Ρακιντζής.

Read more...

Όλοι ήξεραν

Εξώδικη ενημερωτική επιστολή φέρεται να είχε στείλει στις 11 Απριλίου 2011, προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο επιχειρηματίας και πρώην συνέταιρος του Γιάννη Καρούζου, Γιώργος Ζωγραφάκης, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Real News.
Στην επιστολή, την οποία ο κ. Νικολόπουλος επισυνάπτει στην ερώτηση του, ο κ. Ζωγραφάκης κάνει λόγο για τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και βλάπτει οικονομικά το ελληνικό δημόσιο Κατηγορεί δε τον όμιλο Καρούζου για απάτες.
«Αυτό το οικονομικό έγκλημα διέπρατταν για πολλά χρόνια ωσότου βρέθηκε ένας έντιμος εφοριακός και δεν κατάφεραν να τον εξαγοράσουν. Τότε το έγκλημα αυτό έφτασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς με διάφορα νομικά κόλπα κατάφεραν επί δέκα χρόνια να δικάζονται και ποτέ να μην καταδικάζονται, ώσπου το ζεύγος Καρούζου προσέγγισε έναν πρώην υπουργό και έναν πρώην μεγάλο Αξιωματούχο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αυτοί οι δύο , οι καθένας από το πόσο του, κατάφεραν να βγάλουν λάδι το ζεύγος Καρούζου», αναφέρει σε κάποιο σημείο.
Στη συνέχεια ο κ. Ζωγραφάκης περιγράφει πως στήθηκε το «μεγάλο κόλπο», όπως το χαρακτηρίζει: «Προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην εξώδικη ενημερωτική επιστολή του. Ενώ, παρακάτω επισημαίνεται : «Όπως καταλαβαίνετε κύριε πρόεδρε όλα αυτά δεν τα διέπραξαν μόνοι τους είχαν και βοηθούς, και οι βοηθοί ήταν: Οι παλιοί που τους γλύτωσαν από την φυλακή, επίσης οι παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και οι νέοι όπως υπουργοί, βουλευτές (των προηγούμενων), Τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».
Στην επιστολή δεν αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου,  οπότε είναι άγνωστο, αν η επιστολή είχε φτάσει στους βουλευτές.
O κ. Ζωγραφάκης αναφέρεται στον τότε υπουργό Οικονομικών,«Κ. Υπουργέ σας έχω στείλει τόσες καταγγελίες που όσο και αν προσπαθήσετε να με πείσετε ότι δεν έφτασε στα χέρια σας τίποτα, δεν μπορώ να σας πιστέψω. Το μόνο που κατάφερα με τόσες πολλές καταγγελίες είναι να δώσετε και παράσημα στον κύριο Καπελέρη μη τυχόν δεν μπορέσει να προστατεύσει καλά τους φοροφυγάδες».
Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε η Real News, ο Γιώργος Ζωγραφάκης σε ενημερωτική του επιστολή του προς το ΣΔΟΕ αναφέρει ότι «ο πραγματικός σκοπός του Ομίλου ήταν να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών», χωρίς να τους κατονομάζει. Ο πρώην συνέταιρος του κουμπάρου του Προέδρου της Βουλής, καταγγέλλει ότι ο Όμιλος είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» των χρημάτων που έπαιρναν οι πρώην υπουργοί από μίζες και στην συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό.


 enikos.gr

Read more...

Σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, φορολογία, Δημόσιο, Υγεία, Δήμους, Παιδεία Όλα τα μέτρα-«φωτιά» που συμφωνήσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Το ολοκληρωμένο πακέτο των μέτρων που συμφωνήθηκαν σήμερα το πρωί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διέρρευσε αργά το απόγευμα . Σύμφωνα με την διαρροή τα μέτρα περιλαμβάνουν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δώρα, επιδόματα, περιστολή δαπανών σε όλο το πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής. Αναλυτικά Συντάξεις Κύριες και επικουρικές συντάξεις: Κλιμακωτές μειώσεις Δώρα συνταξιούχων: Καταργούνται εκτός του ΟΓΑ Συντάξεις ΟΓΑ: Μειώνονται κατά 30 ευρώ Εφάπαξ: Μειώνονται κατά 20-30% σε 22 Ταμεία. Επιπλέον, επιβάλλεται εισφορά σε όσους πήραν αυξημένο εφάπαξ τα προηγούμενα χρόνια…. Όρια ηλικίας: Αυξάνεται το γενικό όριο συνταξιοδότησης στα 67 από τα 65. Έτη ασφάλισης: Αυξάνονται στα 20 από τα 15 έτη που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση. Συντάξεις ανύπαντρων θυγατέρων: Πλαφόν στα 720 ευρώ. Συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων: Μειώνονται λόγω της κατάργησης των ειδικών μισθολογίων. Συντάξεις ενστόλων: Μείωσης λόγω κατάργηση της αυτόματης μισθολογικής προαγωγής Φορολογία Ελεύθεροι επαγγελματίες: Καταργείται το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες Ενιαίος συντελεστής 30-35% για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ Αύξηση της παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα στο 20-25% Αγρότες: Φορολόγηση με λογιστικό τρόπο (τήρηση βιβλίων) Νέα φορολογική κλίμακα από 1η Ιανουαρίου 2013 με λιγότερα κλιμάκια για μισθωτούς συνταξιούχους Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 30-35% για μισθωτούς-συνταξιούχους. Αφορά όσους δηλώνουν πάνω από 100.000 ευρώ. Μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο Ειδικά μισθολόγια: Μειώνονται οι αποδοχές ένστολων, δικαστικών, γιατρών ΕΣΥ, διπλωματών κα. Δώρα: Καταργούνται πλήρως τα δώρα (χριστουγέννων, πάσχα, επίδομα αδείας) στους δημοσίους υπαλλήλους ΔΕΚΟ: Προχωρά η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ Εφεδρεία: Εφαρμόζεται νέου τύπου εργασιακή εφεδρεία στους δημοσίους υπαλλήλους με διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων τα επόμενα δύο χρόνια Επιδόματα: Μείωση 50% των επιδομάτων για τμηματάρχες, διευθυντές και γενικούς διευθυντές Μισθολογικές προαγωγές: Καταργούνται για τα σώματα ασφαλείας Κοινωνικά επιδόματα Προνοιακά επιδόματα: Θα δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια ΕΚΑΣ: Θα δίνεται μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 64 έτη (από 60 που είναι σήμερα). Εποχιακά επιδόματα: Πλήρης κατάργηση και αντικατάστασή τους με ειδικά επιδόματα ανεργίας Νεφροπαθείς: Μείωση δαπανών για τη μετακίνησή τους Φοροαπαλλαγές: Μειώνονται διάφορες φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα. Διατηρούνται για αναπηρία άνω του 67%, τυφλούς και νεφροπαθείς Υγεία ΟΓΑ: Αυξάνονται οι εισφορές των συνταξιούχων του ΟΓΑ Μειώνεται η φαρμακευτική δαπάνη Δημόσιο – Δήμοι Καταργούνται ή συγχωνεύονται νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου Εισιτήρια: Αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς κατά 25% ΚΑΠ: Μειώνονται οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) Μειώνονται τα επενδυτικά κεφάλαια για τους Δήμους Παιδεία ΑΕΙ/ΤΕΙ: Συγχωνεύονται ή καταργούνται δεκάδες ιδρύματα Δίδακτρα: Επιβάλλονται δίδακτρα σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Αναπληρωτές: Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίες ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των καθηγητών Δωρεάν βιβλία: Μειώνεται η δαπάνη για δωρεάν βιβλία σε ΑΕΙ/ΤΕ.protothema.gr

Read more...

ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Όλοι γνώριζαν για το «Karouzos gate» από τον Ιανουάριο του 2011

http://newpost.gr/post/156632/uloi-gnorizan-gia-to-Karouzos-gate-apo-ton-ianoyario-toy-2011/Με εξώδικη ενημερωτική επιστολή τον Ιανουάριο του 2011 προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, το ΣΔΟΕ, πολιτικά κόμματα, όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε επτά εφημερίδες και επτά επιλεγμένους δημοσιογράφους (Παπαχελάς, Τέλλογλου, Ρίζος, Χατζηνικολάου, Τράγκας, Κανέλλη και Κύρτσος) ο Γιώργος Ζωγραφάκης ενημερώνει λεπτομερώς για τη γνωριμία του με τον Γιάννη Καρούζο, καταγγέλλει σοβαρές παρατυπίες του ΣΔΟΕ, τα συμφέροντα πίσω από την πτώχευση Καρούζου και τις... επίμαχες αγοραπωλησίες ακινήτων. Ωστόσο, προκύπτει το εύλογο ερώτημα εφόσον την εν λόγω επιστολή έλαβαν υπουργός, πολιτικοί, ΣΔΟΕ και δημοσιογράφοι ουδείς δημοσιοποίησε το θέμα και δεν κινήθηκε καμία διαδικασία... Η γνωριμία Ζωγραφάκη- Καρούζου Ο κ. Ζωγραφάκης αναφέρει ότι είχε αντιδικία με τον κ. Καρούζο και στην επίμονη προσπάθειά του να την λύσουν εξωδικαστικά συναντήθηκαν προσωπικά. Ο κ. Καρούζος του εκμυστηρεύτηκε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο από τον κ. Ζωγραφάκη δεν εκλήφθησαν ως σοβαρά και για αυτό το λόγο προσφέρθηκε να τον βοήθησει. Κάπως έτσι άρχισε η συνεργασία των δύο ανδρών, η οποία εξελίχθηκε σε στενή φιλία. Μάλιστα, ο κ. Ζωγραφάκης ανέφερε ότι οι συνεργάτες του ομίλου Καρούζου ήταν ένα χρόνο απλήρωτοι, ενώ βοηθούσε οικονομικά ο ίδιος ακόμα και τον Γιάννη Καρούζο δανείζοντάς του χρήματα. Αφού ο κ. Ζωγραφάκης, όπως περιγράφει, είχε συνδράμει στη σωτηρία του ομίλου, ξαφνικά ο κ. Καρούζος δηλώνει πτώχευση και μάλιστα χωρίς να τον ενημερώσει. Η συνεργασία Στις 15 Σεμπτεμβρίου του 2010 «υπέγραψα συμφωνητικό συνεργασίας με τον Γιάννη Καρούζο ως νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών του ομίλου του, ως φυσικό πρόσωπο» γράφει ο κ. Ζωγραφάκης. Ο νέος πια εκπρόσωπος του ομίλου Καρούζου ανακαλύπτει ότι κάποιοι επιχειρηματίες και πιθανόν πολιτικοί που δεν κατονομάζει είχαν συμφέρον να πτωχεύσει ο όμιλος καθώς έπρεπε να χαθούν τα ίχνη παράνομων αγοραπωλησιών ακινήτων. Η πτώχευση και οι απειλές Ο δε κ. Καρούζος είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο άρθρο 107 και όχι στο άρθρο 99, σύμφωνα με το οποίο ο ιδιώτης δηλώνει μόνος του στο δικαστήριο ότι πτώχευσε. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Ζωγραφάκης επισημαίνει στην επιστολή «όταν κατάλαβα ότι αντιλήφθηκα το οργανωμένο σχέδιο πτώχευσης πίσω από τον όμιλο άρχισαν όλοι να με υποθάλπτουν και να επιχειρούν την εξόντωσή μου. Αυτό όμως αποδείχτηκε δύσκολο έργο. Κατάφερα να αγοράσω μέρος των μετοχών του ομίλου Καρούζος. Σε ραντεβού που καθορίστηκε στη Γλυφάδα στο εστιατόριο Δελφίνια με συνάντησε ένας αυτοαποκαλούμενος δικηγόρος του ομίλου, ο οποίος προσπάθησε να με εξαγοράσει έναντι 100.000.000 ευρώ(!) για να παραιτηθώ από την διάσωση της επιχείρησης. Μου υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα μου εξασφαλίσει νόμιμη δουλειά σε πρεσβεία». Ο κ. Ζωγραφάκης σημειώνει ότι αρνείται την πρόταση λέγοντας «Εμένα με λένε Γιώργο Ζωγραφάκη και δεν εξαγοράζομαι». Στην πορεία, εμπλεκόμενες τράπεζες, σφραγίζουν τα γραφεία της επιχείρησης και το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση πτώχευσης. «Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι τα ακίνητα του ομίλου ήδη έχουν μοιραστεί σε διάφορους κλεπταποδόχους» σημειώνει ο κ. Ζωγραφάκης. Ο Ζωγραφάκης αναφέρει στην επιστολή και τον Καραλή, πρώην λογιστή του Καρούζου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. « Αν μάθουν τα στοιχεία που έχω θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο αυτοί οι κύριοι για να μου τα πάρουν» γράφει σχετικά με τα πρόσωπα που τον εκβίαζαν για όσα ήξερε για τον Καρούζο. Ο δε Καραλής φέρεται να δήλωσε στον Ζωγραφάκη ότι «το ΣΔΟΕ είναι δικό μου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα». Οι.. παρατυπίες του ΣΔΟΕ Στη συνέχεια ο κ. Ζωγραφάκης κάνει λόγο για την επίσκεψη του ΣΔΟΕ στην εταιρεία και αναρωτιέται για ποιον λόγο πήγαν. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πλέον δεν θέλει να είναι συνιδιοκτήτης ενός ομίλου «που κουβαλάει τόσες αμαρτίες». Ο κ. Ζωγραφάκης αναλυτικά μιλάει για το πως οδήγησε το ΣΔΟΕ στο γραφείο του κ. Καρούζου και θέτει κάποια ερωτήματα, όπως γιατί δεν κατευθύνθηκαν απευθείας στο γραφείο του κ. Καρούζου, για ποιον λόγο δεν ζήτησαν τα βιβλία της ατομικής επιχείρησης αλλά άρχισαν να μελετούν τα έγγραφα που βρίσκονταν πάνω στο γραφείο και γιατί δεν κάλεσαν τον εισαγγελέα να ανοίξει το κλειδωμένο προσωπικό γραφείο του αρχιτέκτονα Ιωάννη Καρούζου. Επίσης, ο κ. Ζωγραφάκης επειδή υποψιάστηκε πως μπορεί να μην ήταν το ΣΔΟΕ αυτό που είχε έρθει για έλεγχο, κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να διαπιστώσει την ταυτότητά τους, ενώ μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η αστυνομία στο τηλεφώνημά του. Ο ίδιος τονίζει πως οι ελεγκτές εκνευρίστηκαν, όταν πληροφορήθηκαν για την κλήση της αστυνομίας απείλησαν πως θα πάρουν τους υπολογιστές και τον server. Ο κ. Ζωγραφάκης υπογραμμίζει πως οι ελεγκτές αρκέστηκαν στα έγγραφα που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι και θεωρεί πως ίσως ήθελαν να ελέγξουν μόνο τον ίδιο και όχι τον κ. Καρούζο. Ακόμη, σημειώνει πως σε κάποια ντουλάπα υπήρχε ένας φάκελος για τον οποίο δεν ήξερε ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Καρούζος που βρίσκεται, οι ελεγκτές όμως τον ζητούσαν επίμονα. Ο... Λιβανός Το πιο κρίσιμο ερώτημα που θέτει ο κ. Ζωγραφάκης είναι γιατί ενώ ένας μεσίτης «μάλλον ο Λιβανός» είχε κάνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ πολύ καιρό πριν, το ΣΔΟΕ δεν έκανε ποτέ έλεγχο, ενώ μάλιστα έχει την υπερεξουσία να ανοίγει όποιο γραφείο θέλει όποτε θέλει, ακόμη και στην περίπτωση του ομίλου Καρούζου που τα γραφεία ήταν σφραγισμένα. Επισημαίνει δε πως μάλλον το πρόβλημα ήταν ο ίδιος και όχι ο κ. Καρούζος, καθώς αυτός διαχειριζόταν τον όμιλο εκείνο το διάστημα. «Όταν έφυγαν οι ελεγκτές άφησαν δύο έγγραφα, στο ένα έγραφε εντός 5 ημερών να προσκομιστουν τα βιβλία της ατομικής επιχείρησης του Καρούζου στην υπηρεσία και το άλλο έγγραφο έλεγε εντός 10 ημερών να μεταβεί ο Καρούζος στο ΣΔΟΕ για να δώσει εξηγήσεις. Σε πέντε μέρες το ΣΔΟΕ ήρθε για δεύτερη φορά, και αφού βρήκε κλειστό το αρχιτεκτονικό γραφείο του Καρούζου άφησε ξανά για δεύτερη φορά τα ίδια χαρτιά. Είχα λοιπόν μια ελπίδα μόλις τους είδα από την κάμερα ασφαλείας ότι θα έρθουν μέσα να με ζητήσουν και να με ρωτήσουν τι ξέρω εγώ. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε», λέει χαρακτηριστικά. Ακόμη, ο κ. Ζωγραφάκης αναφέρεται στην επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και ο όμιλος, καθώς κατατέθηκε αγωγή κατά του κ. Καρούζου μαζί με προσωρινή διαταγή για μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων, αλλά ο ίδιος τονίζει ότι στα χέρια του δεν είχε τα έγγραφα αυτά με τα οποία θα μπορούσε να αντικρούσει την αγωγή γιατί τα είχε πάρει το ΣΔΟΕ. Υπενθυμίζεται ότι αίτημα περί προσωρινής διαταγής απερρίφθη. Στη συνέχεια κάνει λόγο για μια άλλη επίσκεψη του ΣΔΟΕ, κατά την οποία οι ελεγκτές ήθελαν να ελέγξουν την εταιρεία «Γ-Β Επενδύσεων Α.Ε.» την οποία ο κ. Ζωγραφάκης είχε ιδρύσει πρόσφατα (50 ημέρες πριν), με σκοπό να αποτρέψει την πτώχευση του ομίλου. Παράλληλα, οι ελεγκτές ζήτησαν και πήραν τα συμβόλαια με τα οποία αγόρασε τις μετοχές. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν υπονοεί κάτι για τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αλλά αναρωτιέται από ποιον πήραν εντολές και μιλάει λεπτομερώς για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν, όταν μπήκαν στο προσωπικό του γραφείο. «Άρχισα να να χάνω και την αξιοπρέπεια μου από κάποιους συνεργάτες και υπαλλήλους μου γιατί βλέποντας το ΣΔΟΕ αντί να πάει να ψάχνει στα γραφεία του ομίλου Καρούζου ψάχνει στα δικά μου και έτσι νομίζουν ότι έχω κάνει κάτι που δεν το ξέρουν», σημειώνει. Καταγγελίες για... υπόκοσμο που παρακολούθουσε τις κινήσεις του Επιπλέον, κάνει λόγο για «περιέργους τύπους» που παρακολουθούσαν τον ίδιο και τον κ. Καρούζο και για την καταγγελία που αποφάσισαν να κάνουν εν ονόματι του κ. Καρούζου με όσα στοιχεία τους είχαν απομείνει. Τέλος, κάνει στο ΣΔΟΕ μια δημόσια πρόταση, λέγοντας να τον καλέσει να δώσει ό,τι πληροφορίες θέλει, με την προϋπόθεση όμως κατά τη διαδικασία να παρευρίσκονται δύο δημοσιογράφοι, εκ των οποίων ο ένας να είναι δικής του επιλογής. Οι ύποπτοι βουλευτές και υπουργοί, το ξέπλυμα χρήματος Ο Γιώργος Ζωγραφάκης καταγγέλλει ακόμα ότι «ο πραγματικός σκοπός του Ομίλου ήταν να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών», χωρίς να τους κατονομάζει. Ο πρώην συνέταιρος του κουμπάρου του Προέδρου της Βουλής, καταγγέλλει ότι ο όμιλος είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» των χρημάτων που έπαιρναν οι πρώην υπουργοί από μίζες και στην συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό. Αναστασία Γαλάνη, Ντία Μούλου Σχετικά θέματα: Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Έλα να... γλύψεις τον δικό μου, είναι πιο ωραίος! Η πραγματική «εξομολόγηση» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Χατζηνικολάου: «Βαγγέλη, όταν βγάλεις το παντελόνι, να πηγαίνεις τοίχο-τοίχο» Ο φυγόδικος Ιωάννης Καρούζος διαμένει σε σουίτα ξενοδοχείου! Σχετικές φωτογραφίες: http://newpost.gr

Read more...

Σε οριστική λύση για τα αυθαίρετα έως τα τέλη Ιανουαρίου προχωρά το ΥΠΕΚΑ

Κωδικοποίηση όλων των ρυθμίσεων


Η 28η Ιουλίου 2011 είναι η «κόκκινη γραμμή» για κάθε νέα ρύθμιση που θα γίνει για τα αυθαίρετα
Η 28η Ιουλίου 2011 είναι η «κόκκινη γραμμή» για κάθε νέα ρύθμιση που θα γίνει για τα αυθαίρετα   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Σε οριστική λύση και όχι απλή «τακτοποίηση», όσον αφορά τις μικρές αυθαίρετες παραβάσεις, προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως είπε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλαφάτης, το σχέδιο, με το οποίο θα επιχειρηθεί να επιλυθεί το θέμα με πιο ουσιαστικό τρόπο, θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Ειδική ομάδα εργασίας, εδώ και έναν μήνα, επεξεργάζεται το συγκεκριμένο σχέδιο, προσέθεσε.

«Δεν θα αδικηθεί κανείς. Δεν πρόκειται για μέτρα που θα δώσουν την εικόνα της άνισης μεταχείρισης», τόνισε.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, θα γίνει κωδικοποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Ο νόμος 4014 συμπληρώθηκε με άλλες 40 με 50 τροπολογίες. Θα κωδικοποιήσουμε το νόμο σε ένα ενιαίο κείμενο», επισήμανε.

Στη συνέχεια, όπως είπε, θα γίνει κατηγοριοποίηση όλων των αυθαιρεσιών.

«Είναι άλλη αυθαιρεσία να αλλάξει θέση η κουζίνα -μια μετατροπή που ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην την γνωρίζει-, είναι διαφορετική μια αυθαιρεσία σε κτήριο με οικοδομική άδεια και πιο σοβαρή μια αυθαιρεσία σε ένα εξ΄ ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Κόκκινη γραμμή η 28η Ιουλίου 2011

Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε νέα ρύθμιση θα αφορά κτήρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός (και χρήσεις που έχουν εγκατασταθεί) έως τις 28/7/2011 όπως όριζε ο νόμος 4014. «Η ημερομηνία αυτή αποτελεί κόκκινη γραμμή», σημείωσε.

Αφού γίνει η κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων, τότε, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, θα δοθεί οριστική λύση σε κάποιες περιπτώσεις μικροαυθαιρεσιών, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Σχετικά με τις διευκολύνσεις που είχε ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ στις 11 Σεπτεμβρίου, οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

Όσα αυθαίρετα η νομοθεσία δεν θεωρεί «τακτοποιήσιμα» θα κατεδαφιστούν, υποστήριξε ο ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σάκης Κουρουζίδης.

Μολονότι έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία κατεδάφιση στα περίφημα αυθαίρετα της Μυκόνου και άλλων περιοχών, τα οποία χτίστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου 2011 (προκειμένου να τακτοποιηθούν με τον ν. 4014) ο κ. Κουρουζίδης επισήμανε ότι ξεκίνησε η συνεργασία ΟΚΧΕ (Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος) και ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) για το θέμα.

«Θα γίνει σύγκριση δορυφορικών αεροφωτογραφιών που τραβήχτηκαν μετά την ψήφιση του νόμου με προηγούμενες», δήλωσε.

Όπως είπε, ήδη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εξασφάλισε 3 εκατομμύρια ευρώ για να προχωρήσει στην υλοποίηση 1.000 πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε 12 νομούς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία, λέει ο Βενιζέλος...




«Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν όχι μέχρι το 2014 αλλά μέχρι το 2016», δήλωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, προκαλώντας σύγχυση μιας και νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών είχε τονίσει πως η επιμήκυνση θα είναι μέχρι το 2014.

«Η επιμήκυνση είναι ... αυτή που μας επιτρέπει να έχουμε ένα φιλικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας πως «πρέπει το πακέτο να περιλαμβάνει τη βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που οδηγεί σε συζήτηση για μείωση του χρέους με ασφάλεια».

Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της ρήτρας αντικατάστασης των μέτρων σε περίπτωση που αποτύχουν, ενώ χαρακτήρισε «θανατηφόρα τη φράση θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».


Read more...

ΑΠΟ 1/10 Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΓΑ



Αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου η διαδικασία καταγραφής των συνταξιούχων και όσων...
δικαιούνται επιδόματα από τον ΟΓΑ. 

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ, που θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ ή στην τράπεζα, στην οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους.

Για τους δικαιούχους που δεν θα προσέλθουν έως τις 30 Νοεμβρίου στα ΕΛ.ΤΑ ή στις τράπεζες για να δηλώσουν την παρουσία τους ή δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον ανταποκριτή του ΟΓΑ, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από τον Ιανουάριο του 2013.

Η καταγραφή γίνεται μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας καθορίζονται με εγκύκλιο της διοίκησης του ΟΓΑ. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι «οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ πρέπει, μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, να προσέλθουν οι ίδιοι στον φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ, επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.
2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγξει αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί, θα πρέπει να το δηλώσει, άμεσα, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνει.

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου ή επιδοματούχου να προσέλθει ο ίδιος στα ΕΛ.ΤΑ ή στην τράπεζα, η καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει από τον αρμόδιο Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας, α) με την προσκόμιση πληρεξούσιου ή εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής β) το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του συνταξιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου γ) οποιοδήποτε δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η αδυναμία του συνταξιούχου να προσέλθει στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα (π.χ. ιατρική βεβαίωση, βεβαίωση νοσηλείας κλπ) δ) το έγγραφο του ΟΓΑ με τα στοιχεία του δικαιούχου.

Προβλέπεται, επίσης, ότι τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες, παρά μόνο στον αρμόδιο ανταποκριτή».

Read more...

Νέα σκληρά μέτρα 40 δισ. φέρνει ο προϋπολογισμός της Ισπανίας για το 2013

Ενώ η κοινωνία βράζει...


Ο προϋπολογισμός λιτότητας έρχεται εν μέσω ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκιας
Ο προϋπολογισμός λιτότητας έρχεται εν μέσω ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκιας   (Φωτογραφία:  Reuters )

Μαδρίτη, Ισπανία
Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2013 που προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας, με έμφαση στις κοινωνικές δαπάνες, εν μέσω της ογκούμενης λαϊκής αγανάκτησης και της αυξανόμενης πίεσης των διεθνών αγορών οι οποίες σχεδόν έχουν προεξοφλήσει ότι η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης θα προσφύγει σε δανειακή βοήθεια.

Παράλληλα τρία από τα βασικά στελέχη της ο υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος, ο υπουργός Προϋπολογισμού, Κριστομπάλ Μοντόρο, και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Σοράγια ντε Σανταμαρία, σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από υπουργικό συμβούλιο έκαναν λεπτομερείς αναφορές στα μέτρα.

«Είναι ένας προϋπολογισμός εξόδου από την κρίση» τόνισε η αντιπρόεδρος ντε Σανταμαρία.

Η βασική πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι ότι η ύφεση για το 2013 θα είναι 0,5% –κατά τον Μοντόρο θα είναι «ήπια» και ευελπιστεί ότι θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης– και ότι η επίσημη ανεργία θα πέσει ελαφρά από το περίπου 25% που είναι σήμερα, το υψηλότερο στην Ευρώπη (με την Ελλάδα να ακολουθεί κατά πόδας).

Παραταύτα, άλλοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ύφεση θα φτάσει στο 1,6% και ότι η ανεργία θα αυξηθεί και άλλο.

Η προσαρμογή, λέει η κυβέρνηση, θα βασίζεται κατά 58% στην περικοπή των δαπανών με το υπόλοιπο μέρος να καλύπτεται από την αύξηση των φόρων και των εσόδων.

Το βάρος στις περικοπές

Το κατατεθειμένο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει περικοπές ύψους 40 δισεκ. ευρώ για το 2013. Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει 15 δισεκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ κι άλλων φόρων, ενώ αναμένει να εξοικονομήσει άλλα 7 δισ. από τις περικοπές στα κονδύλια για τις Αυτόνομες Περιφέρειες (πέντε έχουν ζητήσει βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση) οι οποίες διαχειρίζονται μόνες τους τις δαπάνες για υγεία και παιδεία.

Οι δαπάνες των υπουργείων θα περικοπούν κατά 12% κατά μέσον όρο, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να προβλέπονται για τον πολιτισμό–φτάνουν στο 30%, όπως γράφει η El Pais. Παράλληλα θα ιδρυθεί ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των δημόσιων οικονομικών η οποία θα επιβλέπει τους προϋπολογισμούς όλων των διοικητικών Αρχών και θα επιτηρεί αυστηρά την τήρηση των στόχων για το έλλειμμα.

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα για τρίτο συνεχόμενο έτος, όπως τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές, όμως η κυβέρνηση ευελπιστεί σε αναπροσαρμογή των συντάξεων σε σχέση προς τον πληθωρισμό, παρά το μεγάλο κόστος που αυτό συνεπάγεται (3,5-4,5 δισ. ευρώ) σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Σημαντικά αυξημένο είναι και το ποσό για τα τοκοχρεωλύσια τα οποία θα είναι κατά 9 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2012.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα περικοπών εξαιρέσεις θα είναι μόνο οι αυξήσεις σε συντάξεις και στις υποτροφίες.

Αλλά την ίδια ώρα η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει ένα αποθεματικό ταμείο για τις συντάξεις για να καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες· από αυτόν τον συνταξιοδοτικό κουμπαρά θα χρησιμοποιήσει περί τα τρία δισ. ευρώ από τα 68 που διαθέτει.

Η κυβέρνηση ήδη έχει περικόψει 27 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012, προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών έπειτα από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του παρελθόντος έτους.

Σύμφωνα πάντως με την El Pais, το έλλειμμα του 2011 πρόκειται γι’ άλλη μία φορά να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, στο 10%, έναντι 8,9% που υπολογιζόταν έως σήμερα, παραμένοντας μακράν μεγαλύτερο του 6%, επίπεδο που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση προς τις Βρυξέλλες.

Για το 2013 κυβερνητικός στόχος είναι να μειωθεί στο 4,5%.

* Όσον αφορά τα εργασιακά, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ρυθμιστικό διάταγμα για την Εθνική Επιτροπή Διαιτησίας, που θα είναι τριμερής —επιχείρηση, εργαζόμενοι, κυβέρνηση— και θα αποτελεί το «ύστατο μέτρο» για να αποφευχθεί το αδιέξοδο που μπορεί να δημιουργείται ανάμεσα σε εργοδοσία κι εργαζομένους όταν δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία για τα μισθολογικά.

Μεταρρυθμίσεις ή εξωτερική βοήθεια;


Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες και αποκαλύπτονται με το προσχέδιο, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τις εξαγωγές, παραμένει το ερώτημα «μήπως αυτό αποτελεί τον προθάλαμο για προσφυγή της χώρας σε δανειακή βοήθεια», αναρωτιούνται οι αναλυτές της Renta4.

«Εισηγούμενη μέτρα που ήδη αξίωναν το ΔΝΤ και η ΕΕ η κυβέρνηση πασχίζει να αποφύγει την λήψη άλλων μέτρων προκειμένου να μπορέσει στο μέλλον να προσφύγει στο σχέδιο δανεισμού της», δηλαδή «προλειαίνει το έδαφος για μία συμφωνία διάσωσης που θα τεθεί γρήγορα σε εφαρμογή», τονίζει ο Μπεν Μέι, αναλυτής της Capital Economics.

Σε κάθε περίπτωση, τους επόμενους έξι μήνες η κυβέρνηση θα εισάγει προς ψήφιση 43 νόμους για την μεταρρύθμιση της οικονομίας με το βάρος να πέφτει στην ενέργεια, τις υπηρεσίες και τον τηλεπικοινωνιακό τομέα. Ακόμη θα υπάρξουν αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και νέες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Η ψήφιση, και κυρίως η τήρηση του προϋπολογισμού, θα αποτελέσει αποφασιστική δοκιμασία για τη Μαδρίτη: «η αξιοπιστία του θα επιταχύνει, ή όχι, την προσφυγή της χώρας στο δανεισμό», προειδοποιεί ο χρηματοοικονομικός οίκος Link Securities.

Η νευρικότητα των αγορών απέναντι στην Ισπανία δεν κατευνάσθηκε, παρά την παρέμβαση της ΕΚΤ με την ανακοίνωση ευνοϊκών μέτρων και δεν φαίνεται να υποχωρεί και η αμφιθυμία τους όσο η Μαδρίτη δεν αποφασίζει να προσφύγει εξ ολοκλήρου στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς: ενδεικτική είναι η άνοδος των επιτοκίων δανεισμού της άνω του 6%, που θεωρείται δυσβάστακτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Read more...

Μεϊμαράκης: Να βγάλει κι ο Χατζηνικολάου τα δικά του πόθεν έσχες...



Εντολή να δοθούν εντός της ημέρας από τη Βουλή όλα τα "πόθεν έσχες" του από το 1989 έως σήμερα, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης, ενώ δήλωσε, ότι θα συνεννοηθεί με τους νομικούς συμβούλους της Βουλής, ώστε να...
εξουσιοδοτηθεί η όποια αρμόδια, υπεύθυνη δημόσια αρχή, για να ερευνήσει και να ανοίξει οποιονδήποτε λογαριασμό έχει σε οποιαδήποτε χώρα.

Ακόμη, κάλεσε και τον εκδότη της εφημερίδας Real News, Νίκο Χατζηνικολάου, "να δείξει την ίδια προσωπική ευθιξία και να πράξει το ίδιο" και με τα πόθεν έσχες του και με τους λογαριασμούς του.

"Πιστεύω ότι και ο Νίκος θα κάνει το ίδιο. Θέλω να ξέρω ποιος είναι ο κριτής μου. Για να ξέρει και η κοινή γνώμη. Υπάρχει ο νόμος Κακλαμάνη, που αφορά και τους εκδότες. Αν έχει προσωπική ευθιξία, ας το κάνει", σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: "Είπα και επαναλαμβάνω ότι θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να λάμψει όλη η αλήθεια. Θα δημοσιοποιήσω το πόρισμα μόλις έρθει και οτιδήποτε με αφορά".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι έτοιμος να παραιτηθεί ακόμα και τώρα, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: "Δεν μπορώ να λειτουργώ μόνο ως πρόεδρος της Βουλής. Είμαι και κομματικό στέλεχος και πατέρας και σύζυγος".

"Να χυθεί άπλετο φως" ζητά ο Παυλόπουλος

Να χυθεί άπλετο φως, με την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, για τις καταγγελίες που εμπλέκουν τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

"Δεν πρέπει να μείνει τίποτα και αυτό είναι προς το συμφέρον ιδίως των πολιτικών προσώπων. Εγώ πιστεύω ότι είναι συκοφαντίες, αλλά η δικαιοσύνη είναι εκείνη η οποία θα αποδείξει και ο έλεγχος που θα γίνει, βεβαίως, από τα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας που θα επικουρήσουν το έργο της", τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

Kληθείς να σχολιάσει τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης στην εφημερίδα Realnews και τον εκδότη της, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για εκρηκτικό χαρακτήρα του Προέδρου της Βουλής.

Έρευνα για διαρροές από τη δικογραφία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή σε κυριακάτικη εφημερίδα, στοιχείων της δικογραφίας στην οποία ενεπλάκησαν τα ονόματα των πολιτικών Β. Μειμαράκη, Μ. Λιάπη και Γ. Βουλγαράκη διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από αναφορά που υπέβαλε ο εμπλεκόμενος στην επιχειρηματική αντιδικία, επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός, κτηματομεσίτης, που κατήγγειλε την εμπλοκή των τριών πολιτικών σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, στην αναφορά που υπέβαλε στρέφεται κατά παντός αρμοδίου του ΣΔΟΕ για τη διαρροή της υπόθεσης και εγγράφων της δικογραφίας.

Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης.


Read more...