Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μίζα 11 εκατ. ευρώ για τα υποβρύχια που «γέρνουν» σε εταιρεία-φάντασμα στις Παρθένες Νήσους



Μίζα 11 εκατ. ευρώ για τα υποβρύχια που «γέρνουν» σε εταιρεία-φάντασμα στις Παρθένες Νήσους
Nέα στοιχεία για την κατασκευή των περίφημων ελληνικών υποβρυχίων που «γέρνουν» από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal φέρνει στο φως δημοσίευμα του γερμανικού περιοσδικού Der Spiegel.

Σε δημοσίευμα με αντικείμενο τις «άγνωστες μίζες της Ferrostaal» γίνεται αναφορά στον «σκοτεινό» ρόλο του πρώην επικεφαλής της εταιρείας Ματίας Μίτσερλιχ, για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες από τις εισαγγελικές αρχές του Μονάχου για την αγορά υποβρυχίων από την Ελλάδα.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για εκταμίευση μια «περίεργης» προμήθειας ύψους 11 εκατ. ευρώ από μία εταιρεία-φάντασμα. Η εταιρεία αυτή φέρεται να εδρεύει στις Παρθένες Νήσους.

Ο ίδιος ο Μίτσερλιχ, πάντως, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ σημειώνεται ότι για την υπόθεση της Ελλάδας είναι ύποπτος για απιστία.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο αποκαλύφθηκε, έπειτα από γραπτή απόφαση που διέρρευσε το δικαστήριο του Μονάχου, ότι δόθηκε σε πρόσωπα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το ένα τρίτο από τις μίζες, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την παραγγελία των τεσσάρων γερμανικών υποβρύχιων।
http://newpost.gr
Read more...

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου Λούκας Τ. Κατσέλη και Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρη Καστανίδη στον Πύργο

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου Λούκας Τ. Κατσέλη και Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρη Καστανίδη στην Ηλεία

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Νομού Ηλείας, την Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 11: 30 π.μ. στο Δημαρχείο του ΠΥΡΓΟΥ.


Read more...

Απίστευτο! Μόνος ένας... υποψήφιος ΠΑΣΟΚ στην Δράμα!


Ποιος είναι ο... ήρωας όπως τον χαρακτηρίζουν στην τοπική κοινωνία...

Μία μόνο αίτηση κατατέθηκε για θέση υποψηφίου βουλευτή και στην Δράμα, αποδεικνύοντας ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για το ΠΑΣΟΚ.
Φαίνεται πως ο πρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος θα αναλάβει ο ίδιος, τηλεφωνώντας σε στελέχη του κόμματος, να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια! Ποιος ήταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Δράμα που υπέβαλλε αίτηση;
Ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης και πρώην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου Δράμας, Λάζαρος Ζουρνατζής.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Δράμας πάντως, σύμφωνα με το godrama।gr, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της, πρότεινε για υποψηφίους και τους:Θανάση Τσελέμπη, Χριστόφορο Κορυφίδη, Γρηγόρη Μιχαηλίδη, Στέλιο Παπαδόπουλου, Δέσποινα Φεσατίδου, Δημήτρη Καστρίτη, Γιάννη Παπουτσή

parapolitika.gr


Read more...

Για να γνωρίζεις τι ψηφίζεις!



Read more...

Χωρίς σύνταξη έως και έξι χρόνια κινδυνεύουν να μείνουν 300.000 Ιταλοί

Θύματα της αλλαγής νομοθεσίας


Η υπουργός Εργασίας, Έλσα Φορνέρο
Η υπουργός Εργασίας, Έλσα Φορνέρο


Ρώμη, Ιταλία
Πάνω από 300.000 εργαζόμενοι με πάνω από τριάντα χρόνια καταβεβλημένων ενσήμων κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη για δύο ως έξι από τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι μέχρι το τέλος του 2011 αποφάσισαν να επωφεληθούν από ειδικά προγράμματα εθελούσιας εξόδου, βασιζόμενοι στο ότι το πολύ μέσα σε ένα χρόνο θα μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη.

Ωστόσο, μετά την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, αυτοί οι πρώην εργαζόμενοι και μελλοντικοί συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν από 24 ως και 72 μήνες για να τους καταβληθεί η πρώτη τους σύνταξη.

Πρόκειται για «εργασιακά σύμφωνα» που υπεγράφησαν από επιχειρήσεις που εκπόνησαν πρόγραμμα για την μείωση του προσωπικού με πολλούς υπαλλήλους και ανώτερα στελέχη τους, βάσει νομοθεσίας που θεωρείται, πλέον, ξεπερασμένη.

Είναι ένα «ασύλληπτο μπέρδεμα που αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες ανθρώπους», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, Il Messagero.

Σύμφωνα με τους αναλυτές «η σημαντική αυτή αναβολή της συνταξιοδότησης, αφορά, κυρίως, πολίτες που γεννήθηκαν το 1952 και 1953. Μόνο στον τραπεζικό τομέα, ξεπερνούν τους είκοσι χιλιάδες».

Το πρόβλημα κατήγγειλε το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.

Η κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, αφού αρχικά είχε απαντήσει ότι «το πρόβλημα αφορά το πολύ 50.000 ανθρώπους», δεσμεύθηκε διά στόματος της υπουργού Εργασίας Έλσας Φορνέρο «να βρει λύση μέχρι τα τέλη Ιουνίου».

Συμμετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La7, ο υφυπουργός Οικονομικών, Τζανφράνκο Πολίλο, δήλωσε ότι «για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να αποφασισθεί η επιστροφή στις διάφορες επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν, θεωρώντας, κατά συνέπεια, άκυρες τις παραιτήσεις τους».

Η υπουργός Εργασίας Φορνέρο άφησε να εννοηθεί όμως ότι είναι κάθετα αντίθετη: «η κυβέρνηση αναζητά μια λύση στο δραματικό αυτό πρόβλημα. Αλλά η λύση αυτή, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί κάποιο απόγευμα από τηλεοράσεως», είπε η Φορνέρο.

Το αβέβαιο μέλλον των «θυμάτων της εθελούσιας εξόδου» και η ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης, πρόκειται να αποτελέσει ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς και διεκδίκησης των μαζικών διαδηλώσεων που τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil, οργανώνουν για τις επόμενες εβδομάδες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Δήλωση Προέδρου «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκας Τ. Κατσέλη για την εκτίναξη της ανεργίας.

Δήλωση Προέδρου «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκας Τ. Κατσέλη για την εκτίναξη της ανεργίας.

«Η εκτίναξη της ανεργίας είναι επακόλουθο της «τυφλής» εμμονής στον αδιέξοδο δρόμο του Μνημονίου το οποίο βαθαίνει την ύφεση και διαλύει τον κοινωνικό ιστό.

Οι πιέσεις της τρόικα για περαιτέρω συμπίεση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η αδυναμία της Κυβέρνησης Παπαδήμου και των κομμάτων που την στηρίζουν να διαπραγματευθούν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, στέλνουν ένα και μόνο μήνυμα: συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου για ριζική αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου.

Ανάπτυξη, αξιοπρεπή εργασία και κοινωνική συνοχή αποτελούν για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ «κόκκινες γραμμές» απέναντι της πολιτικής του «ναι σε όλα» που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πρεσβεύουν.»


Read more...

Η Ελλάδα δεν παραιτείται των αξιώσεών της, λέει το ΥΠΕΞ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Απάντηση στο Βερολίνο


Το υπουργείο Εξωτερικών
Το υπουργείο Εξωτερικών (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη δήλωση του γερμανικού ΥΠΕΞ για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές» και «ισχύουν στο ακέραιο, όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων».

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, ανέφερε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και πρόσθεσε ότι η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του θέματος, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη χώρα μας.

Στην ανακοίνωση επίσης, επισημαίνεται, η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι το ζήτημα αυτό μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ξανά, με τη δέουσα τεκμηρίωση που θα ενισχύσει την ισχύ των επιχειρημάτων μας, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Αποσύρει την επίμαχη τροπολογία για τα βυτιοφόρα ο Μάκης Βορίδης

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την απόφασή του να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία για τα βυτιοφόρα, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από την απόφαση του να εντάξει σε καθεστώς «επιλεκτικής προστασίας» τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης.

«Επειδή εδώ έχουμε συγκυβέρνηση και επειδή οι γνώμες των συγκυβερνώντων κομμάτων πρέπει να γίνονται σεβαστές, εφόσον το ΠΑΣΟΚ έχει αντίρρηση για οποιοδήποτε λόγο, έχει διαφορετική οπτική στο συγκεκριμένο ζήτημα, εγώ δεσμεύτηκα ότι πράγματι οι συγκεκριμένες διατάξεις θα απαλειφθούν από την τροπολογία» ανέφερε.

Σύμφωνα με την τροπολογία για την περίοδο από 2012 έως 2020 οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσεως δεν θα μπορούσαν να τα μετατρέψουν σε βυτιοφόρα, ενώ όσοι ήθελαν να πάρουν άδεια για βυτιοφόρο θα έπρεπε να διαθέτουν όχημα υψηλής τεχνολογίας, παράμετρος που σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για να ανοίξει ο κλάδος.

«Με αυτή την πρόταση τροπολογίας δεν κλεινόταν τίποτε, διότι εκείνο το οποίο είναι πραγματικότητα είναι πως αύριο το πρωί όποιος θέλει μπορεί να έρθει να πάρει από το υπουργείο μία νέα άδεια οδικού μεταφορέα είτε για βυτιοφόρα είτε για ο,τιδήποτε άλλο. Επομένως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός» λέει ο κ.Βορίδης.

Και προσθέτει: «Αντίθετα ο σκοπός αυτής της τροπολογίας ήταν να περιορίσει την ελεύθερη μεταβίβαση αδειών μεταξύ των παλαιών μεταφορέων ακριβώς για να ενισχύσει την έκδοση νέων αδειών μεταφορέων. Ήταν λοιπόν σε μια λογική ενεργοποίησης του ανοίγματος της αγοράς και όχι στη λογική του κλεισίματος» τονίζει ο υπουργός.

Η τροπολογία αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πρώην υπουργών Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα περνούσε από τη Βουλή.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παραιτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας η Δρέττα και κατεβαίνει στη Β' Αθήνας



Παραιτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας η Δρέττα και κατεβαίνει στη Β' Αθήνας
Την παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε η Αθηνά Δρέττα.

Η κυρία Δρέττα προχωρησε στην κίνηση αυτή ώστε να είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας।
http://newpost.gr

Read more...

Δήλωση της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκας Τ. Κατσέλη για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΛΟΥΚΑΣ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Η δήλωση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι «δεν αποτελεί θέμα το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα» αποτελεί βάναυση προσβολή της ευαισθησίας και της ιστορικής μνήμης του Ελληνικού Λαού.

Γενικόλογες δηλώσεις υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι «το ζήτημα των αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό» δεν αρκούν. Όταν μάλιστα οι ίδιοι οι υπουργοί παραδέχονται ότι ουδέποτε το ελληνικό κράτος ασχολήθηκε σοβαρά και οργανωμένα με το ζήτημα.

Απέναντι στην προκλητική στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να θέσει με τρόπο σοβαρό, οργανωμένο και αποφασιστικό προς τη Γερμανική πλευρά το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων εκ της Γερμανικής Κατοχής. Αποτελεί την ελάχιστη τιμή για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Η ιστορία δεν έχει ούτε ημερομηνία λήξης ούτε παραγράφεται.


Read more...

Περάστε κόσμε, το Δημόσιο προσλαμβάνει!

Προσλήψεις στο παρά πέντε των εκλογών σε Δήμους και υπουργείο Πολιτισμού



Νέες προσλήψεις στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr μετά και τις αποκαλύψεις μας την περασμένη εβδομάδα για το θέμα των ΕΛΤΑ και της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν σε σφοδρή επίθεση από τη μεριά της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, το δρόμο για 6.000 νέες προσλήψεις άνοιξε με εγκύκλιο της λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εσωτερικών η κα. Φώφη Γεννηματά. Προσλήψεις που αφορούν σε προσωπικό καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης στους Δήμους της χώρας. Η εν λόγω απόφαση έχει μάλιστα ήδη περάσει σε ΦΕΚ άρα μέσα στην προεκλογική περίοδο θα γίνουν οι τοποθετήσεις και σαφώς δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη χρονική της συγκυρία και δεδομένου του ρόλου της κας. Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ και την προεκλογική του καμπάνια.

Την ίδια ώρα, σε προσλήψεις 680 εποχικών υπαλλήλων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας (όπου ενδεχομένως θα πολιτευτεί) πηγαίνει ο Γιώργος Γερουλάνος. Από αυτούς 450 θα είναι φύλακες, 140 νυχτοφύλακες και 90 καθαριστές. πρόκειται για προσλήψεις που αφορούν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (που βρίσκεται στην Α΄Αθήνας παρεμπιπτόντως), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (επίσης στην ίδια εκλογική περιοχή), το Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας κ.ά.

Θυμιζουμε εδώ ότι το protothema.gr είχε προ ημερών αποκαλύψει το ότι έχουν δρομολογηθεί περί τις 1.000 προεκλογικές προσλήψεις στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) με έντονη, τότε, την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας।
protothema.gr
Read more...

Σωρεία παραβάσεων από τα ανταλλακτήρια χρυσού διαπίστωσε το ΣΔΟΕ

Δεσμεύθηκαν και θυρίδες


Ejξετάζεται η θέσπιση πλαισίου με έκδοση Υπουργικής Απόφασης, για τον καλύτερο τρόπο καταγραφής στα βιβλία των διενεργούμενων πράξεων από τα ενεχυροδανειστήρια
Ejξετάζεται η θέσπιση πλαισίου με έκδοση Υπουργικής Απόφασης, για τον καλύτερο τρόπο καταγραφής στα βιβλία των διενεργούμενων πράξεων από τα ενεχυροδανειστήρια (Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και παραβάσεις ΦΠΑ έφερε στο φως ο έλεγχος για τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, που λειτουργούν ως ανταλλακτήρια χρυσού και τα οποία ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ.

Τα στοιχεία, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δείχνουν ότι σε 93 ελέγχους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, στις 58 από αυτές διαπιστώθηκαν 674 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων- μεταξύ των οποίων και αγορά 135 κιλών χρυσού χωρίς παραστατικά- και 7 παραβάσεις ΦΠΑ.

Ο κ. Σαχινίδης ενημερώνει, επίσης, ότι κατά τους ελέγχους διενεργήθηκαν 7 κατασχέσεις βιβλίων-στοιχείων και δεσμεύτηκαν θυρίδες, καθώς επίσης και 130 ενέχυρα.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, προς απάντηση ερωτήσεων που είχαν κατατεθεί από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο και Άγγελο Κολοκοτρώνη, σχετικών με τους ελέγχους σε ανταλλακτήρια χρυσού.

Ο υπουργός ενημερώνει, με την απάντησή του, ότι «εξετάζεται, πλέον, η θέσπιση πλαισίου με έκδοση Υπουργικής Απόφασης, για τον καλύτερο τρόπο καταγραφής στα βιβλία και στοιχείων των διενεργούμενων πράξεων από τα ενεχυροδανειστήρια, με στόχο την αποτελεσματική φορολογική παρακολούθηση των συναλλαγών που διενεργούνται από τις επιχειρήσεις αυτές».

Αναφέρει, επίσης, ο κ. Σαχινίδης ότι έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις, για την άμεση διενέργεια ελέγχων στις επιχειρήσεις ενεχυροδανειστηρίων, αργυραμοιβών και ασχολουμένων με την τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων, κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών.

Στο πλαίσιο των ελεγκτικών επαληθεύσεων και εφόσον κριθεί σκόπιμο, διερευνώνται και οι πηγές χρηματοδότησης των επιτηδευματιών αυτών, εξηγεί ο κ. Σαχινίδης, καθότι η λειτουργία τους απαιτεί υψηλή ρευστότητα.

Επίσης, στις περιπτώσεις λειτουργίας χωρίς την προβλεπόμενη άδεια της αστυνομικής αρχής ή μη τήρησης ή πλημμελούς τήρησης του ενιαίου βιβλίου της αστυνομικής αρχής, ενημερώνεται με σχετικό πληροφοριακό δελτίο η αρμόδια αστυνομική αρχή.

Και οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ, που είχαν καταθέσει ερωτήσεις για τους ελέγχους στα ανταλλακτήρια χρυσού, έχουν ζητήσει αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων αυτών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ο Γκιουλέκας επιστρέφει στη ΝΔ ...



Επιστολή με την οποία δηλώνει ότι τάσσεται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό με την στάση του να... πληγώσει την παράταξη και το κόμμα, έστειλε πριν από λίγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας.

Ο βουλευτής ακολουθώντας τον δρόμο τον κ. Τζήμα, Καρασμάνη, Παπασιώζο και Βαγιωνά, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Σαμαρά για πανστρατιά κι έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να ανοίξει πλέον ο δρόμος της επιστροφής του στο κόμμα.
parapolitika.gr



Read more...

Δεν θα «τσιμπήσει» η Αριστερά στα «καλοπιάσματα» του ΠΑΣΟΚ


Γράφει: Τάσος Παππάς στο aixmi.gr

Σαν να μην έχει συμβεί τίποτε τα τελευταία χρόνια στη χώρα συμπεριφέρονται μερικά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζουν την παλιά τους «τέχνη κόσκινο» στο θέμα των πολιτικών συμμαχιών. Παίρνουν το γνωστό αυστηρό ύφος τους, κατακεραυνώνουν τη Δεξιά, απορρίπτουν κάθε ιδέα για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και προτείνουν προοδευτική διακυβέρνηση με τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς. Οι άνθρωποι, αν δεν εξαπατούν συνειδητά τους πολίτες, φαίνεται πως έχουν μείνει κολλημένοι στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, τότε που η μυθολογία περί συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων είχε πολλούς οπαδούς.

Το πώς αντιλαμβανόταν το ΠΑΣΟΚ τη συνεννόηση με τα κόμματα της Αριστεράς το ξέρουν πια και οι πέτρες. Θυμόταν την Αριστερά όταν είχε προβλήματα [περίοδος σκανδάλων 1989] και παραμονές των εκλογών, ενώ από την επόμενη της νίκης του ξεκινούσε τη μονοκομματική πορεία του, χωρίς ωστόσο να παραιτείται από τη ρητορική της συνεργασίας. Στα λόγια ήταν θερμό, στις πράξεις ξινό. Ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα παραμυθιάσματος στην ιστορία της Μεταπολίτευσης έχει μείνει η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου στον Χαρίλαο Φλωράκη: «Χαρίλαε μη χάνεσαι, θα σε πάρω τηλέφωνο σύντομα για να κανονίσουμε το σχηματισμό κυβέρνησης» φέρεται να είπε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ στον ιστορική ηγέτη του ΚΚΕ, το βράδυ που εκείνος επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές του 1981.

Το καλαμπούρι συνεχίστηκε, πήρε ταπεινωτικές για την Αριστερά μορφές όταν τα κόμματά της αντιμετωπίζονταν από την πράσινη γραφειοκρατία σαν τσόντες στη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» [‘ΠΑΣΟΚ και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις’ ήταν το τηλεοπτικό σλόγκαν] και είχε αποτέλεσμα αφού πολύς κόσμος έβλεπε τη Δεξιά σαν μπαμπούλα και το ΠΑΣΟΚ ως το προοδευτικό καταφύγιο. Οι αυταπάτες της ηγεσίας της Αριστεράς για τις πραγματικές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ σιγά-σιγά υποχώρησαν και οι αριστεροί πολίτες διαπίστωσαν με οδυνηρό τρόπο ότι αυτό το παιχνίδι το χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ για να τους κρατά εγκλωβισμένους στο δίπολο Δεξιά-αντιδεξιά.

Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς πού ποντάρουν σήμερα οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ επαναφέροντας στο προσκήνιο το ίδιο μοτίβο. Υπάρχει περίπτωση να «τσιμπήσει» κάποιο από τα κόμματα της; Το ΚΚΕ; Ούτε κατά διάνοια. Ο ΣΥΡΙΖΑ; Αποκλείεται. Η ΔΗΜΑΡ; Δεν έχει κανένα λόγο να βάλει πλάτη για να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να εξαγνιστεί πολιτικά και ιδεολογικά και να ανακάμψει εκλογικά. Ενδεχομένως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να πιστεύει ότι μπορεί να δελεαστούν οι οπαδοί του που έχουν μετακινηθεί προς τ’ αριστερά και εκείνοι που το ψήφισαν το 2009 και παραμένουν ακόμη δίβουλοι στην περιοχή των αναποφάσιστων.

Βάση συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά δεν υπάρχει। Τότε που πράγματι υπήρχε [τη δεκαετία του ‘70] το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να την υπονομεύσει για να μην αποκτήσει συνεταίρους στη διακυβέρνηση. Υπάρχει, όμως, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Τα δύο κόμματα ψήφισαν τις πολιτικές που εφαρμόζονται, δεσμεύτηκαν απέναντι στους δανειστές ότι δεν θα παρεκκλίνουν και στην παρούσα φάση είναι τα πιο συγγενή σχήματα στην πολιτική ζωή. Αμφότερα ανήκουν στον αστερισμό του νεοφιλελευθερισμού.

http://papaioannou


Read more...

Ο Αρχιμήδης πίσω από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων!


Την «υπογραφή» του Αρχιμήδη πίσω από τα γρανάζια του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων είδαν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες σε νέες έρευνες.

H αρχαία κατασκευή, που πιστεύεται ότι ήταν μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, ανακαλύφθηκε το 1900 σε πλοίο που ναυάγησε το 80 π.Χ. ήλίγο αργότερα ανατολικά των Αντικυθήρων.

Ο καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών αστρονόμος Ξενοφών Μουσάς έρχεται τώρα να διατυπώσει μια καινούργια θεωρία αναφορικά με την πατρότητα του Μηχανισμού, βασισμένη σε υπολογισμούς που έκανε ο ειδικευμένος στις αρχαιές εκλέιψεις δρ Γέρεν Χένρικσον στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλας στη Σουηδία.

Σύμφωνα με τη θεωρία, οι ηλιακές εκλείψεις που είναι καταγεγγραμένες ως αρχείο στον Μηχανισμό, στην κλίμακα των εκλείψεων που διαθέτει, συνέβησαν σε χρονικό διάστημα 54 ετών και παρατηρήθηκαν σχεδόν όλες στις Συρακούσες από τον Αρχιμήδη και μαθητές του.

Μερικές από τις παρατητήσεις των εκλείψεων έγιναν πριν από τον θάνατο του Αρχιμήδη το 212 π.Χ. και άλλες έπειτα από αυτόν. Παρατηρήθηκαν όλες από τις Συρακούσες, πλην μίας που παρατηρήθηκε από το Ταυρομένιο (σημερινή Ταορμίνα).

Πιο συγκεκριμένα οι ηλιακές εκλείψεις προβλέπονται στον Μηχανισμό από ένα ημερολόγιο που απεικονίζεται σε μια ελικοειδή κλίμακα. Το ημερολόγιο είναι χωρισμένο σε τρεις επάλληλες περιόδους 223 σεληνιακών μηνών που αντιστοιχούν σε 54 χρόνια, και είναι η περίοδος που επαναλαμβάνονται οι εκλείψεις», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ξενοφών Μουσάς.

«Στο ημερολόγιο είναι καταγεγραμμένοι οι χρόνοι των εκλείψεων, δηλαδή το έτος, ο μήνας και η ώρα. Η ώρα
κατά την οποία παρατηρείται μια ηλιακή έκλειψη υποδεικνύει και την τοποθεσία απ’ όπου γίνεται η παρατήρηση. Με τη συνδρομή του ειδικού σε αρχαίες εκλείψεις δρος Γ. Χένρικσον, που έκανε τους υπολογισμούς, διαπιστώνεται ότι οι εκλείψεις είχαν παρατηρηθεί από τις Συρακούσες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αρχιμήδης πρέπει να έκανε τις παρατηρήσεις, τις οποίες συνέχισαν οι μαθητές του μετά τον θάνατό του».

Το γεγονός αυτό, κατά τον Ξενοφώντα Μουσά, σημαίνει ότι ο Αρχιμήδης είχε δημιουργήσει τη δική του φιλοσοφική σχολή και μαζί με τους μαθητές του παρατηρούσαν ηλιακές εκλείψεις με τη χρήση και ρολογιών (ωροσκόπων) που εκείνος είχε κατασκευάσει.

Οι κατάλογοι με τις ηλιακές εκλείψεις θεωρείται πολύ πιθανόν ότι περιήλθαν στη γνώση του πλέον φημισμένου αστρονόμου Ίππαρχου, ο οποίος έζησε την εποχή που κατασκευάστηκε ο Μηχανισμός.

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο ίδιος κατασκεύασε ή επέβλεψε την κατασκευή του Μηχανισμού στα φημισμένα εργαστήρια της πολύ πλούσιας Ρόδου, η οποία είχε εξαιρετική παράδοση στη φιλοσοφία και τις επιστήμες για αιώνες».

Ο Ίππαρχος ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό της διάρκειας του τροπικού έτους και με τη μέτρηση των εκλειπτικών συντεταγμένων των απλανών αστέρων. Ετσι οδηγήθηκε στη θεμελιώδους σημασίας ανακάλυψη του φαινομένου της μεταπτώσεως των ισημεριών, πάνω στο οποίο στηρίζεται ολόκληρο το σημερινό οικοδόμημα της αστρονομίας θέσεως.

iefimerida

http://papaioannou


Read more...

Βολές Ρέππα κατά Βορίδη...















"Αυτά δεν περνούν. Τέτοιες διατάξεις δεν τις ψηφίζουμε"...
Ακόμη ένα κυβερνητικό μέτωπο ανοίγει με αφορμή το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Αφορμή αυτή τη φορά αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε ο... υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, σχετικά με τις άδειες για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, η οποία ήδη έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5μ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, κάλεσε τον κ. Βορίδη να αποσύρει την τροπολογία. «Αυτά δεν περνούν. Τέτοιες διατάξεις δεν τις ψηφίζουμε. Η αγορά έχει ανοίξει και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήματα πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία των Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως «το υπουργείο κλείνει εκ νέου το επάγγελμα της μεταφοράς καυσίμων έως το 2020, καθώς διατηρεί τα προκλητικά προνόμια για μια μειοψηφία 700-800 βυτιοφορέων ΔΧ, ικανοποιώντας συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ και λειτουργώντας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», ενώ ζητεί την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, των πολιτικών κομμάτων, αλλά και της ίδιας της Βουλής, «προκειμένου να πάψει αυτό το θέατρο του παραλόγου».

Να σημειωθεί πως βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, «οι άδειες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία μέχρι την έναρξη ισχύος του Νόμου 3887/2010» (πρόκειται για τον νόμο Ρέππα που ρυθμίζει το άνοιγμα του επαγγέλματος του μεταφορέα), δηλαδή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, «δεν μπορούν να μετατραπούν σε άδειες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και θερμής ασφάλτου μέχρι τη λήξη της μεταβατικής περιόδου που ορίζεται η 27η Ιανουαρίου 2020».

Ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν ισχύει για τις άδειες φορτηγών ΔΧ που τίθενται σε κυκλοφορία στο όνομα μεταφορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν, σύμφωνα με τον Νόμο 3887/2010 και διαθέτουν άδεια οδικών μεταφορών.



Read more...

Eπικοινωνιακή «φούσκα» το σχέδιο «προστασίας» των υπερχρεωμένων νοικοκυριών..



Τα χαρίζουν όλα στους τραπεζίτες:...
Τι και αν χιλιάδες νοικοκυριά βυθίζονται υπό το βάρος των δανείων, της συνεχούς μείωσης των εισοδημάτων και των αλλεπάλληλων φόρων. Οι τράπεζες να’ ναι καλά. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών από τη μία και ο Γιώργος Κουτρουμάνης ως πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή από την άλλη, ξήλωσαν όλα... τα σχέδια προστασίας των δανειοληπτών η οικονομική σωτηρία των οποίων εξαρτάται πλέον σχεδόν αποκλειστικά από τη διάθεση και την πολιτική της εκάστοτε τράπεζας.

Το δήθεν σχέδιο «προστασίας» όσων έχουν λυγίσει υπό το βάρος των χρεών, αποδείχτηκε μια επικοινωνιακή «φούσκα»: σχέδιο για «κούρεμα» των δανείων των ιδιωτών δεν υπήρξε ποτέ, και αν υπήρξε αποσύρθηκε άρον-άρον. Το μοναδικό «κούρεμα» μπορεί να γίνει μόνο αν κάποιος προσφύγει στον νόμο Κατσέλη.

Όμως, ο νόμος αφορά μόνο μια πολύ μικρή μερίδα δανειοληπτών οι οποίοι δεν έχουν ακίνητη περιουσία στο όνομά τους και πνίγονται κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια και τις κάρτες. Τους υγιείς οικογενειάρχες που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση λόγω της μείωσης του μισθού τους, της μη πληρωμής από την πλευρά των εργοδοτών και της απόλυσης, δεν τους «πιάνει» καθώς τους υποχρεώνει να πουλήσουν τα ακίνητά τους ή να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για τη διάσωση της κύριας κατοικίας τους

Η κυβέρνηση αρνήθηκε να προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων που να διέπουν τις διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τους δανειολήπτες για την αναχρηματοδότηση των οφειλών. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν έτοιμες νομοθετικές διατάξεις, αυτές ουδέποτε κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο.

Τι προέβλεπαν; Το στοιχειώδες. Αφαιρούσαν από τις τράπεζες το δικαίωμα να αυξάνουν το επιτόκιο κατά βούληση σε όσους δανειολήπτες ζητούσαν αναχρηματοδότηση του δανείου τους. Χωρίς αυτή τη διάταξη, ο δανειολήπτης δεν έχει περιθώριο επιλογής. Ή θα δεχτεί τους επαχθείς όρους της τράπεζας ή δεν θα αναχρηματοδοτήσει το δάνειό του.

Η τροπολογία με τις ευνοϊκές για τους δανειολήπτες αλλαγές στον νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αποσύρθηκε…νύχτα. Μεταξύ των ρυθμίσεων, ήταν και αυτή που προέβλεπε το εξής: για να διασώσει κάποιος την κύρια κατοικία του, θα πρέπει να αποπληρώσει τις οφειλές του που να αντιστοιχεί στο 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας του. Με τη σημερινή του μορφή, ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να αποπληρώσει αυτό το ποσό σε 20 χρόνια.
Η τροπολογία που αποσύρθηκε, προέβλεπε παράταση στα 35 χρόνια γεγονός που θα μείωνε αισθητά τη μηνιαία δόση.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η μοναδική υπηρεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει κάποιος για να διαμαρτυρηθεί για τις πρακτικές των τραπεζών, αλλάζει έδρα για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Από το Ανάπτυξης, πήγε στο Εργασίας και τώρα επιστρέφει πάλι στο Ανάπτυξης. Από τις πολλές …μετακομίσεις, κινδυνεύει να χάσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης.

Στο τραπέζι έπεσε και το σχέδιο μετατροπής της γενικής γραμματείας σε ανεξάρτητη αρχή με στόχο την καλύτερη προστασία του καταναλωτή. Και αυτό το σχέδιο όμως απορρίφθηκε από την κυβέρνηση

Ούτε καν τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό των 1500 ευρώ δεν τόλμησε να περάσει η κυβέρνηση για να μην θίξει τις τράπεζες. Η ρύθμιση προέβλεπε ότι κάθε πολίτης θα είχε το δικαίωμα να διατηρεί μια κατάθεση 1500 ευρώ στην οποία η τράπεζα δεν θα μπορούσε να βάλει…. χέρι ακόμη και αν ο κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού είχε οφειλές. Αυτό πλέον δεν υπάρχει. Υποτίθεται ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αφήνουν στον τραπεζικό λογαριασμό τουλάχιστον έναν μισθό αλλά και αυτή η διάταξη έχει καταστρατηγηθεί στο παρελθόν.

ΥΓ: υποτίθεται ότι θα πρέπει να κατατεθεί η υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει στους δημοσίους υπαλλήλους να μην πληρώνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών ποσό που να υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου μισθού. Την απόφαση, την είχε τάξει ο Βενιζέλος, εδώ και έναν μήνα; Γιατί δεν έχει υπογραφεί ακόμη;


Γεωργία Παππά
moneypost.gr



Read more...

Εκτος και η Σούλα Μερεντίτη,


Και άλλη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές!

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να απομακρυνθούν από την πολιτική και να μην συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές…
Άλλη μια αποχώρηση από την πολιτική έγινε γνωστή σήμερα, καθώς η βουλευτής Τρικάλων με το ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με το thessalianews, τη θέση της στο ψηφοδέλτιο είναι πολύ πιθανό να πάρει ο Τρικαλινός ψυχίατρος Γιώργος Οικονόμου, γιος του παλιού βουλευτή και υφυπουργού υγείας με το ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Οικονόμου.

Ο κ. Γιώργος Οικονόμου είναι γαμπρός της Σούλας Μερεντίτη, καθώς είναι παντρεμένος με την κόρη της।

http://papaioannou.


Read more...

ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ: Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ψηφοδέλτιο...



ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ...
Ούτε οι "Βενιζελικοί" δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα. Ετσι χθες το απόγευμα με έκληξη διαπίστωσαν στην Γεροκωστοπούλου, πως μόνο οι δύο βουλευτές Θαν. Παπαδόπουλος και Κ. Σπηλιόπουλος είχαν ενδιαφερθεί ενώ κανένας από τους...
υποψηφίους των προηγούμενων εκλογών δεν υπέβαλε υποψηφιότητα μηδέ εξαιρουμένης της Δήμητρας Μπάστα, σήμερα γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας - Ηπείρου, ενώ ο "Βενιζελικός" Μιλιτιάδης Βέρρας ήδη σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό πώς δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος. Ο μόνος που αυτοπροτάθηκε ήταν ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών.

Μπροστά στον κίνδυνο του διασυρμού, με πρόταση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Παν. Αλεξόπουλο το όργανο μπήκε στη διαδικασία των προτάσεων, προκειμένου να φτιαχτεί μια υποτυπώδης λίστα. Μάλιστα στη λίστα έβαλαν και ονόματα στελεχών... που δεν είχαν ρωτήσει!

Από τα Μέλη της Νομαρχιακής προτάθηκαν οι:

Από τον γραμματέα, όλοι οι πρώην βουλευτές και πολιτευτές πλην αυτών που αποχώρησαν.

Επίσης προτάθηκαν οι πέντε πρώτοι του περιφερειακού συμβουλίου ( Αγγελόπουλος Γ, Πετρόπουλος Θαν., Γερ. Φεσιάν, Καρπέτας Κων. και Αθανασόπουλος Γ.)

Επίσης στο τραπέζι μπήκε και το όνομα του επικεφαλής στην «Ενωτική Κίνηση Πάτρας» Δημ. Κατσικόπουλου , ενώ προτάθηκαν και οι Μ. Κίτρου, Γ. Λάζαρης, Τρ. Φωτόπουλος, Ιάσωνας Φωτήλας και ο καθηγητής Δημ. Δουγένης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΕΡΡΑ

Οι καιροί ου μενετοί. Οι περιστάσεις συγκρίνονται μόνο με τις περιόδους που ο Ελληνισμός ασφυκτιούσε από την ξενοδουλεία. Αναλαμβάνω το χρέος που μου αναλογεί. Το χρέος της λογοδοσίας στον κόσμο που μ’ εμπιστεύτηκε και με ακολούθησε στον συναρπαστικό, μα τόσο μελαγχολικό και απαισιόδοξο σήμερα, δρόμο της πολιτικής.

Σε βασανιστικά ερωτήματα του τελευταίου 15ημερου θεωρώ τις απαντήσεις που έδωσα ορθές και τις αποφάσεις μου λυτρωτικές. Η αποσύνδεσή μου από το τωρινό ΠΑΣΟΚ δε μου επιτρέπει να είμαι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Μου το «απαγόρευσαν» οι πολλές εκατοντάδες των αγαπημένων και ειλικρινών φίλων μου. Οι συμμαχητές και σύντροφοι που είμαστε ευλαβικά προσηλωμένοι στις ιδρυτικές αρχές και αξίες του παλιού, καλού ΠΑΣΟΚ.

Έμαθα στη ζωή μου να σέβομαι και να παραμένω πεισματικά αμετακίνητος σε ιδεολογίες και διακηρύξεις που υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Με βάση τις ανωτέρω αρχές έταξα τον εαυτό μου στις προσταγές του Αχαϊκού λαού, με κύρια και αποκλειστική υποχρέωσή μου να τον εκπροσωπώ, να τον διερμηνεύω και να βρίσκομαι πάντα σε αρμονία με τη βούλησή του και σε ευθέως ανάλογη σχέση μαζί του.

Αυτή η αμετακίνητη στάση ζωής στον επιστημονικό, επαγγελματικό και πολιτικό στίβο των ενασχολήσεων μου εκτίμησα το τελευταίο 15ημερο ότι θα έμπαινε σε ρίσκο. Κινδύνευα να καταστώ ένας κοινός παραβάτης των αξιακών αρχών μου. Για να καταλήξω στην απόφασή μου χρειάσθηκε να αφυδατωθεί η ψυχή μου. Μια ψυχή που είναι δοσμένη μόνο στο ιδρυτικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη του ’74, το οποίο δεν επιδέχεται εκ μέρους μου παρερμηνειών και εκπτώσεων.

Ανέμενα ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα προχωρούσε σε ουσιαστικό επανακαθορισμό της σχέσης του κινήματος με την κοινωνία, αυτή τη μεγάλη δεξαμενή ισχύος του πάλαι ποτέ ισχυρού και ένδοξου ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται η προσθήκη της δικής μου άποψης για να επικυρωθεί η πικρή αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με την κοινωνία. Είναι ουτοπία και αυταπάτη σήμερα να βαυκαλίζεται η ηγεσία του ότι μπορεί να ξαναζωντανέψει το «όλον ΠΑΣΟΚ» με πρόσωπα, συνταγές, όρους και νοσηρές νοοτροπίες του παρελθόντος. Ανέμενα, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα την ολική ρήξη με το παραμορφωμένο ΠΑΣΟΚ της τελευταίας 3ετίας. Ανέμενα, πέραν της συγγνώμης για τα σημερινά δεινά του λαού, γενναία αυτοκριτική που θα αποκτούσε πειστικό χαρακτήρα, μόνο αν το ΠΑΣΟΚ επανερχόταν με καθαρές θέσεις στην πατριωτική κοίτη, υπερασπιζόμενο και αγωνιζόμενο για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Μίλησα με πολυάριθμους φίλους μου. Είναι αυτοί, με τους οποίους πριν 15 ημέρες, σπεύσαμε στην εσωκομματική κάλπη για να καταθέσουμε τις μικρές μας δυνάμεις προκειμένου ο Ευάγγελος Βενιζέλος να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κινητοποιήσαμε συγγενείς, γνωστούς κι άλλους φίλους για να αποκτήσει εύρος η εκλογή του. Δυστυχώς, γρήγορα διαψευσθήκαμε. Σήμερα υλοποιώ τη βούλησή τους, αποστασιοποιούμαι από το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και παραμένω πιστός στο ΠΑΣΟΚ της Ελλάδας που ανήκει στους Έλληνες και του λαού που δικαιούνται να βρίσκεται με αυθεντικό τρόπο στην εξουσία, εκπροσωπούμενος από εκείνους που σέβονται τις επιταγές του και όχι από λαμόγια, καιροσκόπους, αριβίστες και αμοραλιστές που δεν ορρωδούν προς ουδενός και κυρίως προσβάλλουν τα πατριωτικά ιδεώδη και τις αρχές με τις οποίες γαλουχηθήκαμε στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ταυτόχρονα δεν εννοώ να συμπράξω σε ισοπεδωτικές πολιτικές που καταργούν τα εργασιακά, κοινωνικά και προνοιακά δικαιώματα, ευνοούν τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις της ευτέλειας και της πείνας, επιτρέπουν στην ανεργία να καλπάζει, διατηρούν διογκωμένο το μεταναστευτικό πρόβλημα, ενώ στα εθνικά θέματα τηρείται ύποπτη «σιγή ασυρμάτου».

Ένα μικρότερο, καθαρό, εξαγνισμένο ΠΑΣΟΚ σε τούτη τη συγκυρία, λειτουργώντας κάτω από συνθήκες αυτομαστιγώματος, θα προοιωνιζόταν ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Ωστόσο με θλίψη μου διαπίστωσα ότι είναι υποταγμένο και δέσμιο της βραχύβιας σκοπιμότητας της επικείμενης βουλευτικής κάλπης.

Εξελέγην δύο φορές βουλευτής στις πρώτες θέσεις. Με τίμησε και μια τρίτη φορά ο λαός της Αχαϊας με 20.000 σταυρούς. Πορεύτηκα ασυμβίβαστα και αδιαπραγμάτευτα. Είχα το σθένος να διακηρύξω ότι το κληρονομικό προνόμιο ενίοτε δεν επαρκεί για να γίνει επιτυχής διαχείριση του ιστορικού βάρους, που συνεπάγεται το κολοσσιαίο πολιτικό διαμέτρημα του λαοπρόβλητου Ανδρέα Παπανδρέου. Αποφάσισα να καθίσω στην «άκρη» μου. Μια «άκρη» που «γεμίζει» τόσο πολύ από την επιστήμη μου, την οποία διακονώ επί 35 συναπτά έτη και που είναι συνυφασμένη με μια πλατιά κοινωνική συνεισφορά.

Η λύτρωση μου χαρίζει ελευθερία, περιφρουρεί την υπερηφάνειά μου, με καθιστά σύμμαχο και συναγωνιστή του δοκιμαζόμενου λαού. Είναι δύσβατος ο δρόμος και μακρύς ο χρόνος μέχρι να κάνει ξαστεριά. Έχω όμως, τη βαθιά πεποίθηση ότι κάποια 3η Σεπτέμβρη του μέλλοντος θα ξαναβρεθούμε στους μπαξέδες και θα ανθίσει πάλι η ελπίδα και η αισιοδοξία στον τόπο.



ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΕΡΡΑΣ

Πρώην βουλευής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας

dete.gr



Read more...

Ανησυχία για νέες μειώσεις στις συντάξεις μετά τις εκλογές

Σίγουρο το «ψαλίδι» στο εφάπαξ


Οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 11 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 μπορούν να αναζητηθούν, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα εισπραχθούν
Οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 11 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 μπορούν να αναζητηθούν, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα εισπραχθούν (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ενός νέους γύρου μειώσεων στις συντάξεις μετά τις εκλογές, ενώ δεδομένες θεωρούνται οι περικοπές στο εφάπαξ.

Το ασφαλιστικό σύστημα δοκιμάζεται από την καθίζηση των εσόδων, την «έκρηξη» των οφειλών προς τα Ταμεία, την εισφοροδιαφυγή και βεβαίως το «κούρεμα» από το PSI, από το οποίο οι ζημίες ανήλθαν σε 12 δισ. ευρώ περίπου.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας την Κυριακή στο Mega, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών, εφόσον συνεχισθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, καθώς υπογράμμισε ότι τα Ταμεία θα χρειασθούν 41 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η «μαύρη τρύπα» των Ταμείων θα διαμορφωθεί εφέτος περί τα 9 δισ. ευρώ.

Η αύξηση της ανεργίας στο 24% περίπου (1,2 εκατ. άτομα) έως τα τέλη του έτους, θα ζημιώσει το ασφαλισιτκό σύστημα κατά 6 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παράταση στις δηλώσεις

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, παρατείνονται μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου 2012 οι προθεσμίες για την υποβολή της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα -η οποία έληγε την 30η Απριλίου- και της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, η οποία έληγε την 31η Μαΐου 2012.

Εξ άλλου, η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2008 έως και 2011 θα παραμείνει ανοικτή τις επόμενες ημέρες ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

enikos.gr


Read more...

Στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στη Βουλή μπαίνει το νεοϊδρυθέν κόμμα του Πάνου Καμμένου, "Ανεξάρτητοι Έλληνες" όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος πριν λίγο στο twitter του.

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" συγκροτούν πλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά την προσχώρηση και του βουλευτή Βοιωτίας, Μιχάλη Γιαννάκη.

enikos.gr


Read more...

Ρέκβιεμ για την «πρωθυπουργίσιμη» Βάσω Παπανδρέου

Ρέκβιεμ για την «πρωθυπουργίσιμη» Βάσω Παπανδρέου
Τα ξένοιαστα πρώτα χρόνια της πρώτης δεύτερης χιλιετίας η Βάσω Παπανδρέου είχε ειδικό βάρος στο πολιτικό σύστημα. Είχε προκαλέσει τον Ανδρέα, είχε ενεργό ρόλο στην πρωθυπουργοποίηση του Σημίτη, στην οκταετία του οποίου ήταν συνεχώς κορυφαίος υπουργός. Ανήκε δικαιωματικά στους οκτώ «πρωθυπουργίσιμους» που με περισσή έπαρση είχε ανακαλύψει ο Σκανδαλίδης στο ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης.

Η αποκαθήλωση από τα αξιώματα ήταν η αρχή της παρακμής για πολλούς και η Βάσω δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ως υπεύθυνη Οικονομικών του κόμματος δεν έλαμψε. Η έφεση της να βλέπει παντού σκάνδαλα είχε σαν αποτέλεσμα το κόμμα να καταγγέλλει πολιτικές και έργα που είχε δρομολογήσει το ίδιο, όπως την πώληση της Εμπορικής στην Credit Agricole.

Η Βάσω συμπαρατάχθηκε με το Γιώργο στην υπόθεση της διαδοχής, όταν εκείνος εδραιώθηκε όμως έσπευσε να την αντικαταστήσει με την ευνοούμενη της οικογένειας Λούκα Κατσέλη. Αυτό ήταν το προειδοποιητικό καμπανάκι, ότι δεν θα γινόταν ξανά υπουργός, το οποίο η Βάσω προτίμησε τότε να αγνοήσει. Ο Γιώργος της εμπιστεύτηκε τον τομέα Άμυνας, ως τις εκλογές. Υπουργό εκεί όρισε το Βενιζέλο.

Για την λεγόμενη και «σιδηρά κυρία» του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ένας ρόλος ως προέδρου της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στο περιβάλλον του Γιώργου προσπάθησαν να ξεχάσουν την ύπαρξη της. Όσοι ξέρουν, λένε πως ούτε ο Παπακωνσταντίνου, ούτε ο ίδιος ο ΓΑΠ την πήραν μια φορά στο τηλέφωνο μετά τις εκλογές. Λάθος τους, γιατί η Βάσω και το αντικείμενο ήξερε (από πολύ νωρίς είχε ζητήσει μέτρα) και τη ζωή δύσκολη μπορούσε να τους κάνει και δεν είχε κανένα δισταγμό. Πολύ νωρίς, οι συνεδριάσεις της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων μετατράπηκαν σε κόλαση για την κυβέρνηση.

Η πρώτη κατηγορία άλλωστε, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήρθε από την ίδια τη Βάσω για την υπόθεση Τ+10.

Η Βάσω ψήφισε το πρώτο μνημόνιο η αποστασιοποίηση της όμως από την κυβέρνηση ήταν εμφανής, βδομάδα με τη βδομάδα. Ταυτόχρονα υπήρξε πορεία προσέγγισης με το Βενιζέλο. Ο αυτοκαταστροφικός Γιώργος ωστόσο επέμενε να μην καταλαβαίνει τι γινόταν γύρω του. Στην κρίση του δημοψηφίσματος ήταν η Βάσω που του έδωσε τη χαριστική βολή, βαζοντας στο τραπέζι την ατζέντα της αντικατάστασης του. Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και μετά εκλογές, είχε ζητήσει τότε, αυτό και έγινε.

Το πρόβλημα της Βάσως ήταν ότι δεν είχε στρατηγική. Αν και διαφωνούσε πλήρως με το μνημόνιο, ως εξέχων στέλεχος του εκσυγχρονισμού δεν μπορούσε να υπηρετήσει αντιμνημονιακές λογικές με την ελαφρότητα της Λούκας, ούτε να συνταχθεί με το ρεύμα του εύκολου λαϊκισμού. Συνεπής στην κριτική της το Φεβρουάριο καταψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση, δίνοντας στο Γιώργο την ευκαιρία να τη διαγράψει.

Περίμενε ίσως, ότι ο Βενιζέλος, για την ανάδειξη του οποίου σε αρχηγό έκανε πολλά, θα την έπαιρνε πίσω στο κόμμα. Όσο εκείνη ωστόσο περίμενε ένα τηλεφώνημα, εκείνος εξήρε την απόφαση της να μην πολιτευτεί σαν παράδειγμα για την ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ! Το τηλεφώνημα, δεν ήρθε, στην πολιτική της σταδιοδρομία πέφτουν οι τίτλοι του τέλους και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα την αναζητήσουν να επιστρέψει, ακόμα και αν η πρόβλεψη της ότι το Σεπτέμβρη η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει άτακτα επαληθευτεί.

Το κύκνειο άσμα της κ. Παπανδρέου ήταν μια λακωνική περιγραφή του τι έγινε τα τελευταία χρόνια: «η ΝΔ κατέστρεψε τη χώρα και εμείς την αποτελειώσαμε». Ως κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε μια συμβολή σε αυτό, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη.

Το περιβάλλον του Γιώργου αντέδρασε με τις συνήθεις οργισμένες μεγαλοστομίες, έμπλεες οργής. Ωστόσο αν κάτι απομένει σαν παρακαταθήκη από τη Βάσω για το ΠΑΣΟΚ είναι η υπόδειξη της στο Γιώργο να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του, γιατί όσο δεν την κάνει παραμένει βαρίδι για το κόμμα. Σ’ αυτό, έχει απόλυτο δίκιο…



Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Γενικός του Καμμένου ο Γιαννάκης

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ορίζεται και επικεφαλής της Επιτροπής εκλογικού αγώνα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, στο twitter του.

.enikos.gr


Read more...

Κομμένο το Επικρατείας για τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ

Νέα πρόσωπα ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος


Κάτι η ανασφάλεια που προκαλούν οι δημοσκοπήσεις, κάτι η απροθυμία ορισμένων να έρθουν αντιμέτωποι με τη λαΪκή δυσαρέσκεια, το αποτέλεσμα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος να δεχθεί πολλά αιτήματα από κορυφαίους προκειμένου να τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έμμεσα ή άμεσα. Την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα στελέχη την έδωσε ο Δημήτρης Ρέππας. Μιλώντας στο protothema.gr ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επισημάνε την ανάγκη όλοι οι κορυφαίοι να εκτεθούν σε λίστες με σταυρό. Για να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να τους κρίνουν. Για να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν την προτίμηση ή την αποδοκιμασία τους. Ο ίδιος αποφάσισε να είναι υποψήφιος στη Β´ Αθηνών, εγκαταλείποντας μετά από πολλά χρόνια το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας. Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναζητεί νέα στελέχη. Σε ότι αφορά στο συνωστισμό κορυφαίων στη λίστα της Ά Αθηνών, το πρόβλημα λύθηκε με τον ορισμό της Φώφης Γεννηματά στη θέση του εκπροσώπου Τύπου.

Όλοι στα ψηφοδέλτια για να μας κρίνει ο λαός

Την ανάγκη όλοι οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ να μπουν σε λίστες με σταυρό επισημαίνει με δήλωσή του στο tokarfi।gr ο υπουργός Εσωτερικών Δημήτρης Ρέππας. Ουσιαστικά συμβουλεύει τους συναδέλφους του να αποφύγουν τη σιγουριά του Επικρατείας. Ο ίδιος θα εκτεθεί στη Β´ Αθηνών.
protothema.gr

Read more...

Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Γλυφάδα- Έφοδος σε γιάφκα οπλοστάσιο στην Αρτέμιδα



Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Γλυφάδα- Έφοδος σε γιάφκα οπλοστάσιο στην Αρτέμιδα

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην οδό Προμηθέως στη Γλυφάδα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο αυτοκίνητο κοντά σε τράπεζα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ανταπέδωσαν στα πυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί.


Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία οπλοστάσιο

Καλάσνικοφ, εξαρτήματα όπλων και σφαίρες εντόπισε η Ασφάλεια σε άδεια πολυκατοικία
, αξιοποιώντας πληροφορίες. Η επιχείρηση που πραγματοποιείται από το πρωί στην περιοχή οδήγησε τις Αρχές στον εντοπισμό «γιάφκας» στην Αρτέμιδα της Αττικής.

Τα όπλα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας η οποία ήταν υπό ανακατασκευή.

Το γεγονός ότι πραγματοποιείται από την Ασφάλεια και όχι από την Αντιτρομοκρατική «δείχνει» ότι μάλλον συνδέεται με ποινικές υποθέσεις।

http://newpost.gr


Read more...

Δεμένα τα πλοία Μεγάλη Τρίτη - Μεγάλη Τετάρτη

Ταλαιπωρία για τους εκδρομείς του Πάσχα


Μέσα στις γιορτές το Πάσχα αποφάσισαν να «ξανακτυπήσουν» οι ναυτεργάτες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη, όταν αρχίζει η έξοδος των ταξιδιωτών του Πάσχα.

Η ΠΝΟ κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, γεγονός που θα πυροδοτήσει το κλίμα τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Οι ναυτεργάτες ζητάνε να αποσυρθούν όλες οι τροπολογίες που τους αφορούν όπως για τον Οίκο Ναύτου, το εφάπαξ, τους περιηγητικούς πλόες και να επανεξετασθούν μετά τις εκλογές.

Στην ουσία της υπόθεσης είναι ότι το μεγάλο πλήγμα θα το δεχθεί η ακτοπλοία και όχι η κυβέρνηση αφού οι επιχειρήσεις περιμένουν το Πάσχα για να πάρουν μία οικονομική ανάσα.

Πλήγμα μεγάλο θα δεχθεί και η οικονομία των νησιών που προετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα να υποδεχθεί τουρίστες. Αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις κυρίως από τους νησιώτες που βλέπουν να βρίσκονται όμηροι συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν
Read more...

«Όργιο ρουσφετιών»

«Το όργιο υπουργικών και βουλευτικών ρουσφετιών και τροπολογιών την τελευταία στιγμή, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων γελοιοποίει το κοινοβούλιο και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Όσο συνεχίζεται έχουν τεράστια ευθύνη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δ. Παπαδημούλης.


Read more...

Βοήθειά μας! ...



Περί κατώτερου μισθού και τρόικας...

Θανάσης Μαυρίδης

Οι μισθοί των Ελλήνων είναι συγκρίσιμοι με εκείνους των Βούλγαρων και των Πορτογάλων εργαζομένων; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι «ναι» και ότι οι μισθοί θα έπρεπε να...

είναι οι ίδιοι. Το ίδιο φαγητό καταναλώνουμε, τα ίδια πράγματα ποθούμε, τις ίδιες ώρες εργαζόμαστε. Με την ίδια λογική, όμως, θα έπρεπε και ο μισθός του Έλληνα, του Πορτογάλου και του Βούλγαρου εργαζόμενου να είναι ο ίδιος με εκείνος του Γερμανού!

Η τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο τους κατώτερους μισθούς. Για την ακρίβεια κάποια στελέχη προσπαθούν να κρύψουν την δική τους ανικανότητα πίσω από έναν πόλεμο που έχουν κηρύξει κατά ενός ανύπαρκτου εχθρού.

Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να πούμε ότι η πολιτική της μείωσης των κατώτερων μισθών δεν εξυπηρετεί κάποιον ιδιαίτερα. Επίσης, οι συγκρίσεις μοιάζουν να έχουν κάποια σχέση με την λογική, αλλά αυτό, τελικά δεν συμβαίνει. Η αγοραστική αξία των 100 ευρώ στην Ελλάδα δεν είναι η ίδια με την αντίστοιχη στην Βουλγαρία. Ούτε καν στην Γερμανία! Τα προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα σε πολύ ακριβότερες τιμές. Κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη κινητοποιήσει τα κατά τα άλλα ευαίσθητα στελέχη της τρόικας.

Πίσω από αυτή την ιστορία, όμως, κρύβεται μία από τις μεγαλύτερες απάτες των καιρών μας. Πολυεθνικές φοροδιαφεύγουν και ταυτόχρονα πουλάνε πανάκριβα τα προϊόντα τους στις χώρες εκείνες που έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Ο κατώτερος μισθός είναι μία ένδειξη. Όχι όμως και η αποκλειστική για το μισθολογικό κόστος. Το ερώτημα δεν είναι πόσο πληρώνεται ένας ανειδίκευτος εργάτης, αλλά πόσο καταρτισμένο είναι το προσωπικό και πόσο τελικά κοστίζουν οι υπηρεσίες του. Κι η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι εξακολουθούν και προσφέρουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει σοβαρές επενδύσεις στον τομέα της Παιδείας και της επιμόρφωσης. Μπορεί οι εργαζόμενοι άλλων χωρών να μας ξεπεράσουν, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν οι βουλγάρικες επιχειρήσεις που θα σάρωναν την Νοτιοανατολική Ευρώπη και όχι οι ελληνικές.

Εκτός κι αν αυτό είναι τελικά το «πρόβλημα». Το γεγονός ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή ακόμη και σήμερα! Αλλά αυτά είναι σενάρια συνωμοσίας και καλό είναι να τα αποφύγουμε. Ωστόσο, αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Και πολύ περισσότερο ποιος τους το ζήτησε! Όσο λάθος είναι να ορίζεται ο κατώτερος μισθός από το κράτος και αυτός να μην είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά τόσο λάθος είναι να μετατρέψουμε την αγορά εργασίας σε ζούγκλα. Σε κάθε πάντως περίπτωση η τακτική της τρόικας είναι ακατανόητη και αντίθετη στις βασικές φιλελεύθερες αξίες της Ευρώπης.



capital.gr



Read more...

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, διευκρινίζει ο Π.Καψής

Ξεκαθαρίζει το τοπίο


(Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Τη Μεγάλη Εβδομάδα, και αφού ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι ο κ. Καψής ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει πριν και μετά τις εκλογές, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για χαλάρωση, αλλά ούτε και για υπερβολές.

«Δε θα πρέπει να δημιουργηθεί η αίσθηση στον κόσμο ότι τα δύσκολα πέρασαν» δήλωσε ο κ. Καψής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι καμία τροπολογία δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή εάν δεν εγκριθεί πρώτα από το πρωθυπουργικό γραφείο, «ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο της βιομηχανίας τροπολογιών».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ύφεση 5% και ανεργία στα επίπεδα του 20% «βλέπει» για το 2012 ο ΙΟΒΕ

Και αναθεώρηση προϋπολογισμού


(Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Πρόβλεψη για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 5% το 2012 και παραμονή της ανεργίας σε ανοδική τροχιά, με ηπιότερο ρυθμό απ' ότι πέρυσι, στην περιοχή του 20% εκτιμά το ΙOBE στην τριμηνιαία έκθεσή του.

Επίσης, αναφέρει ότι η αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού θεωρείται επιβεβλημένη λόγω της δυστοκίας στη συλλογή εσόδων και της μεγάλη ύφεσης.

Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών παραχωρεί αυτή την ώρα στα, γραφεία του συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της τριμηνιαίας έκθεσης για την ελληνική οικονομία.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Λοβέρδος σε Αράπογλου: "Είσαι τσούχτρα, είσαι κακιά"!...



Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε στη Βουλή τη διαγραφείσα βουλευτή Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υγείας.


Η κόντρα μεταξύ των δυο στελεχών του ΠΑΣΟΚ άρχισε προ ημερών, όταν ... με αλλεπάλληλες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε ταχθεί κατά τις επιστροφής στο κόμμα των βουλευτών που είχαν καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η παρέμβαση του κ. Λοβέρδου είχε θεωρηθεί άκομψη από τη βουλευτή Θεσσαλονίκης κυρία Χρύσα Αράπογλου, η οποία δεν έχασε την ευκαιρία να καυτηριάσει τη στάση του.

"Απο ό,τι ξέρω την Κυριακή ψηφίσαμε πρόεδρο και όχι αναπληρωτή πρόεδρο", σχολίασε σκωπτικά η κυρία Αράπογλου στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Οι ημέρες κύλισαν, ώσπου οι δρόμοι των δυο στελεχών του ΠΑΣΟΚ διασταυρώθηκαν στη Βουλή. Στη θέα της κυρίας Αράπογλου ο υπουργός Υγείας μετατράπηκε σε μαινόμενο ταύρο..

seleo.gr



Read more...

Παπακωνσταντίνου: Θέμο, πότε θα μάθουμε τι απέγινε η βαλίτσα με τα 5.5 δις?...


Αντεπίθεση μετά από νέο δημοσίευμα της εφημερίδας του Αναστασιάδη...
Παραθέτω μια ακόμα ανακοίνωση διάψευσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετική με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος:

Για άλλη μια Κυριακή, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» συνεχίζει τη γνωστή εκστρατεία λάσπης και... συκοφαντίας κατά του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.Ας θυμίσουμε για άλλη μια φορά τα κίνητρα της εφημερίδας: οι γνωστές φορολογικές εκκρεμότητες του εκδότη της Θέμου Αναστασιάδη.

Ας θυμίσουμε, επίσης ότι ο...


...Υπουργός ΠΕΚΑ έχει ασκήσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμηση.

Το ερώτημα, όμως, που τίθεται εύλογα από κάθε καλόπιστο Έλληνα πολίτη είναι πόσο ακριβώς χρόνο χρειάζεται η Δικαιοσύνη, ώστε να αποφασίσει αν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες ή να μπει στο αρχείο μια φορολογική υπόθεση.

Είναι τρεισήμισι χρόνια ένας εύλογος χρόνος, για να μάθουν οι Έλληνες πολίτες την αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη με τη γνωστή βαλίτσα με τα περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ;Μέχρι τότε, είναι βέβαιο ότι ο κύριος Αναστασιάδης θα συνεχίσει κάθε Κυριακή να βάλλει μέσα από την εφημερίδα του κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σχόλιο: Συμφωνώ λέξη προς λέξη με τον κ.Παπακωνσταντίνου αν και θα είχε αξία και μια δική του μαρτυρία για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ του Κομιστή, καθώς ήταν για 1,5 χρόνια ο πολιτικός προϊστάμενος των αρμόδιων υπηρεσιών.

parapolitiki.com



Read more...

Αιχμές από Κατσέλη στο twitter



Read more...

Προκλητική αφίσα κατά της Ελλάδας...




Με το black humor, που διακρίνει τους Άγγλους, από την εποχή της Αποικιοκρατίας:
οι περισσότεροι Γερμανοί κατέχουν ένα δεύτερο ακίνητο. Λέγεται Ελλάδα.
Η...

αφίσα κυκλοφορεί παντού αυτό τον καιρό, στο Λονδίνο...



Read more...

Στελέχη της Ακροδεξιάς συνοδεύουν ηλικιωμένους σε τράπεζες!

Στελέχη της Ακροδεξιάς συνοδεύουν ηλικιωμένους σε τράπεζες!
Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν τους κατοίκους της να αναζητούν προστάτες και να στρέφονται στη Χρυσή Αυγή, κυρίως για να νιώσουν ασφάλεια.



Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, από «προβληματικές» γειτονιές του κέντρου, απευθύνονται στη Χρυσή Αυγή, ζητώντας προστασία.

Ομάδες νεαρών, μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης περιπολούν σε περιοχές του κέντρου και, σε αρκετές περιπτώσεις καλούνται να συνοδεύσουν ηλικιωμένα άτομα σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες!

«Προστατεύουμε τον Έλληνα που νιώθει απροστάτευτος στο κέντρο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», λέει ο Ηλίας Παναγιώταρος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, κόμματα της Αριστεράς και αντιρατσιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι εν λόγω περίπολοι δεν περιορίζονται στην προστασία ηλικιωμένων, αλλά πολλές φορές επιτίθενται σε μετανάστες, παράνομους και μη.

Στον Άγιο Παντελεήμονα και στον Κολωνό, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να μιλούν ανοιχτά για τις προθέσεις τους ενόψει των εκλογών। «Αντί να καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή, ας κάτσουμε να σκεφτούμε τους λόγους που οι κάτοικοι του κέντρου στρέφονται στην Ακροδεξιά, λέει ένας κάτοικος, καταγγέλλοντας την ανεπάρκεια του ελληνικού συστήματος αστυνόμευσης και την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής.
http://newpost.gr

Read more...

Καταργούνται όλα τα κοινωνικά επιδόματα και αντικαθίστανται από ένα

Έκθεση-σοκ για …μη παροχές και για νέο «Γολγοθά» έως το 2016!


Έως και 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα χάσουν άμεσα περίπου 1,7 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, από τις πάσης φύσεως κοινωνικές παροχές και οικογενειακά επιδόματα που θα περικοπούν από φέτος κιόλας. Σε άμεσο κίνδυνο τίθενται τα επιδόματα που λαμβάνουν άνεργοι και οικογένειες με παιδιά. Και αυτά είναι μέρος μόνο από τα συνολικά 11,5 δισ. ευρώ που πρέπει να περικοπούν συνολικά από τις κρατικές δαπάνες μέχρι και το 2016, με άξονα την έκθεση αξιολόγησης δαπανών που συντάσσει το ΚΕΠΕ και θα δοθεί στη δημοσιότητες τις επόμενες μέρες ή ώρες.

Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα που βρίσκονται στην χώρα μας, επιμένουν ότι τα τελευταία χρόνια είχαν αυξηθεί σημαντικά οι πάσης φύσεως κοινωνικές παροχές που χορηγούν Ταμεία και Οργανισμοί (πλην συντάξεων). Για το λόγο αυτό πιέζουν για να μειωθούν στα επίπεδα ...προ της εισαγωγής του ευρώ.

Στις διαβουλεύσεις που διεξάγονται, η κυβέρνηση συμφώνησε να περικοπεί 1%-2% του ΑΕΠ από τα προγράμματα κοινωνικών παροχών (δηλαδή 2,2 ως 4,4 δισ.) εν όψει της κατάρτισης του νέου τριετούς μεσοπρόθεσμου προϋπολογισμού 2013-2016 (πέραν δηλαδή και της «επίσημης» διάρκειας του Μνημονίου)! Αποδέχτηκε όμως και ότι, αν κριθεί εφικτό ή αναγκαίο, οι περικοπές θα ξεκινήσουν και από το β΄εξάμηνο του 2012.

«Επίδομα φτώχειας»
Το τι θα κοπεί και από πού, θα εντοπίσει η μελέτη που ετοιμάζει το ΚΕΠΕ και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Στόχος της μελέτης είναι να επιλεγούν οι πλέον «ανώδυνες» περικοπές, που δεν θα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού, τις βασικές λειτουργίες του κράτους ή την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Το υπουργείο Οικονομικών όμως έχει ήδη θέσει και τα πεδία όπου θα γίνουν οι περικοπές. Η επανεξέταση των κοινωνικών προγραμμάτων, που αποτελεί έναν από τους έξι βασικούς τομείς των περικοπών, γίνεται υπό το βλέμμα των ελεγκτών που θεωρούν ότι το σύστημα κοινωνικών παροχών στη χώρα μας είναι χαώδες και αναποτελεσματικό. Ζητούν να καταργηθούν όλα τα κοινωνικά προγράμματα και στη θέση τους να καθιερωθεί ένα και μοναδικό, που θα το λαμβάνουν όμως μόνον οι πάμφτωχοι!

Σύμφωνα με τους απεσταλμένους της Τρόικα, οι παροχές αυτές όχι μόνον κατανέμονται άνισα ως σήμερα (π.χ. ανάλογα με το Ταμείο που ανήκει ο δικαιούχος) αλλά έχουν και λάθος στόχευση (π.χ. το 60% των οικογενειακών παροχών καταλήγει σήμερα στις τσέπες του 40% του πληθυσμού που διαθέτει το υψηλότερο εισόδημα).

Όσοι εργαζόμενοι δηλώνουν «υψηλό» εισόδημα, θα χάσουν εντελώς τα επιδόματα που λαμβάνουν. Η μελέτη του ΚΕΠΕ θα προσδιορίσει τι δυνατότητες εξοικονόμησης υπάρχουν και ποια από τα υπάρχοντα προγράμματα δεν κρίνονται αναγκαία και μπορούν να καταργηθούν. Θα εξετάσει και τι μορφή θα πρέπει να έχει αυτό το νέο «ενιαίο» επίδομα, που πρέπει να λειτουργεί με βάση ένα σύστημα «ελάχιστου εισοδήματος», ώστε να επιδοτούνται μόνο το 20% του πληθυσμού που ζει με το χαμηλότερο ετήσιο εισόδημα.

Το νέο σύστημα θα αφήνει «εκτός νυμφώνος» όμως και όσους πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων, που θα τους ανεβάζει τεχνητά το διαθέσιμο εισόδημα.

«Επίδομα εργασίας» για… ανέργους
Σε άμεσο κίνδυνο μπαίνει έτσι και τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και όσα δεν είχαν ως τώρα εισοδηματικό κριτήριο.

Η Τρόικα προτείνει ένα μέρος από τις περικοπές των επιδομάτων (0,5%-1% του ΑΕΠ, δηλ. περίπου 1-2 δισ. ευρώ) να "επανεπενδύονται" σε προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης των ανέργων, αντί να δίδεται απλά μια σταθερή εισοδηματική παροχή.

Οι δανειστές θεωρούν αναγκαία αυτή τη βίαιη περικοπή των επιδομάτων, που δεν μπορούν πλέον να χρηματοδοτούνται από άλλες εισφορές σε εποχές ανεργίας και μείωσης των εισοδημάτων.

«Λουκέτα», απολύσεις, περικοπές σε συντάξεις και Υγεία
Η έκθεση δαπανών αποσκοπεί στην ανακατανομή των διαθεσίμων πόρων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπουργεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ), ώστε να μπορεί αυτός να λειτουργεί από φέτος κιόλας με 3 δισ. λιγότερα σε σχέση με πέρυσι (57,2 δισ. το 2012 έναντι 60,4 δισ. το 2011). Σύμφωνα με την εντολή ανάθεσης στο ΚΕΠΕ, η έκθεση αυτή, θα επικεντρώνεται:

1) στο συνταξιοδοτικό σύστημα: η Τρόικα προτείνει νέες περικοπές συντάξεων, με στόχο να υπάρξει εξοικονόμηση 1%-2% του ΑΕΠ (2-4 δισ. ευρώ). Προτείνει να μπουν στο στόχαστρο όσοι δηλώνουν υψηλά εισοδήματα από άλλες πηγές, αλλά και όσες συντάξεις δεν έχουν ακόμα περικοπεί όπως άλλες ως τώρα.

2) στην αναδιοργάνωση δαπανών στα υπουργεία και

3) στην αναδιάταξη δαπανών των τοπικών αυτοδιοικήσεων (δήμοι, περιφέρειες). Η Τρόικα ζητά επανεξέταση των κυβερνητικών λειτουργιών επειδή θεωρεί ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι πλήρως κατακερματισμένη, οι δομές της παρουσιάζουν επικάλυψη, ενώ στερείται συντονισμού και μηχανοργάνωσης. Περιμένει να εξοικονομηθούν 1%-3% του ΑΕΠ (2 έως 6 δισ.) από την αναδιάρθρωση υπηρεσιών, το κλείσιμο και τη συρρίκνωση φορέων, την εξωτερική ανάθεση καθηκόντων, αλλά και τον εντοπισμό πλεονάζοντος προσωπικού (υποχρεωτικά τουλάχιστον 15.000 αποχωρήσεις μέσα στο 2012 όπως έχουν δεσμευτεί οι ελληνικές αρχές).

4) στις αμυντικές δαπάνες που είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη -χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την αμυντική ικανότητα της χώρας,

5) στον "εξορθολογισμό" των φαρμακευτικών δαπανών

6) καθώς και στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Επιπλέον, με κυβερνητική απαίτηση, η έκθεση δαπανών του ΚΕΠΕ θα δίνει συστάσεις για περικοπή κρατικών δαπανών από αντιπαραγωγικούς τομείς με χαμηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία, και χρήση τους για ενίσχυση κινήτρων για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και την αναθέρμανση των τοπικών οικονομιών και της εθνικής Οικονομίας।
protothema.gr

Read more...

Μ. Γλέζος: Ανιστόρητη η δήλωση του Γερμανικού ΥΠΕΞ...



Την έντονη δυσφορία του για την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την...

Γερμανία», εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος.

«Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, προσθέτοντας ότι «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται».


prezatv.blogspot.com



Read more...

Παπανδρέου: Σκληρή απάντηση στην εφημερίδα «To Παρόν» ...



"Oύτε η Goldman Sachs ούτε κανείς άλλος προσέφερε δάνεια ύψους 50 δις ευρώ στην Ελλάδα! Αυτά δεν ανήκουν απλώς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι απολύτως ψευδή και διακινούνται σκοπίμως" ...

Σκληρή απάντηση προς την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» εξέδωσε το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας που έκανε λόγο για συναντήσεις του ίδιου του πρώην πρωθυπουργών αλλά και υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με...

στελέχη της Goldman Sachs και τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, δημοσιεύει σήμερα δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες περί συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στα τέλη του 2009, με στελέχη της Goldman Sachs, όπως και περί συναντήσεων με τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Αφού σημειωθεί ότι, δεν πρόκειται περί νέων πληροφοριών, όπως σκοπίμως αναφέρεται στο δημοσίευμα προκειμένου να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις περί αποκαλύψεων, και αυτό, γιατί και η συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε σε δημόσιο χώρο έχει δημοσιοποιηθεί και γιατί ο ίδιος ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει δηλώσει κατ´ επανάληψη σε συνεντεύξεις του ότι συζητούσε τότε με πολλούς παράγοντες της παγκόσμιας κοινότητας τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, εξηγώντας αναλυτικά τι ακριβώς αναζητούσε, τονίζεται ότι:

Πρώτον, τέτοιες συναντήσεις ήταν πολλές και συχνές. Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε μαραθώνιο συναντήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, σε στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεύτερον, κανείς δεν μοιράζει χρήματα, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τους δικούς τους λόγους. Και πολύ περισσότερο, ούτε η Goldman Sachs ούτε κανείς άλλος προσέφερε δάνεια ύψους 50 δις ευρώ στην Ελλάδα! Αυτά δεν ανήκουν απλώς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι απολύτως ψευδή και διακινούνται σκοπίμως.

Τρίτον, τον μύθο αυτό, περί πολλών χρημάτων που, δήθεν, μας έδιναν από τη Ρωσία, την Κίνα και τον Αραβικό κόσμο, και εμείς δεν τα παίρναμε(!), έχουν πλάσει και αναπαράγουν κατά διαστήματα, κάποια συγκεκριμένα ΜΜΕ. Μόνο που την ίδια ώρα σκοπίμως αποσιωπούν, για παράδειγμα, το γεγονός ότι, την ίδια περίοδο, η ηγεσία της Ρωσίας μας συμβούλευε όχι μόνο σε συναντήσεις άλλα και με δημόσιες δηλώσεις, να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ. Και ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθετε πάντα το αίτημα για αγορά ελληνικών ομολόγων, σε αυτό δεν ανταποκρίθηκε άλλος παρά μόνο η ηγεσία της Κίνας, που δημοσίως δεσμεύτηκε για αγορά 5 δις ευρώ, κάτι που και έκανε. Γνωρίζει βέβαια ο Ελληνικός λαός ότι, ακόμα και αυτές οι χειρονομίες καλής θέλησης και εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το δυσθεώρητο χρέος και το έλλειμμα.

Τέταρτον, ο μύθος αυτός μπορεί να φαίνεται καλός, αλλά «δεν βγάζει δράκο».

Πέμπτον, οι εμπνευστές και διακινητές του έχουν έναν διπλό στόχο. Από τη μια, να βγάζουν από το κάδρο των ευθυνών, όσους πραγματικά ευθύνονται για το πρόβλημα. Τον κ. Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη, να καλλιεργούν κλίμα πολιτικής ομηρίας για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Γιατί; Γνωρίζουν αυτοί από «γραμμάτια».

Έκτον, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η άποψη των εμπνευστών του μύθου για την Goldman Sachs. Πρέπει η χώρα να συνεργάζεται μαζί της ή όχι. Γιατί σήμερα κατηγορούνται πολλοί για συνεργασία μαζί τους στην διαχείριση του χρέους. Μάλιστα αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Το ρωτούμε, γιατί οι ίδιοι οι εμπνευστές του μύθου μας έχουν ενημερώσει σε άλλες περιπτώσεις για το κακό που έχει κάνει η ίδια εταιρεία στη χώρα.

Ας σταθεροποιηθούν επιτέλους. Με «δυο μέτρα και δυο σταθμά» δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη χώρα.

Ποιος ξέρει, μπορεί οι πολιτικοί τους φίλοι να χρειαστούν κάποια στιγμή βοήθεια για τη χώρα. Να μην γνωρίζουν τι τελικά να κάνουν;»



smartpost.gr



Read more...