Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση ...
των συνομιλιών της κυβέρνησης με τους δανειστές. Οι τράπεζες έκλεισαν, οι Έλληνες πολίτες συνωστίζονται στα ΑΤΜ για να προλάβουν να πάρουν μόλις 60 ευρώ, η αγορά έχει «στεγνώσει» και τώρα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εκπέμπει «sos», αφού τα τρόφιμα για ασθενείς και προσωπικό τελείωσαν!


Το νοσοκομείο βρίσκεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης καθώς με έγγραφο που υπογράφουν η Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής και η Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας στις 2 Ιουλίου 2015, ενημερώνουν ότι λόγω έλλειψης ρευστότητας και ως εκ τούτου προμήθειας τροφίμων, το διαιτολόγιο τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού θα περιοριστεί. Ελπίζουν για μικρό χρονικό διάστημα...

http://fimotro.blogspot.gr/2015/07/blog-post_380.html


Read more...

H Deutsche Welle συγκρίνει τις διαδηλώσεις…


Φωτογραφίες από τις αποψινές συγκεντρώσεις ανέβασε η Deutsche Welle και αναρωτιέται αν είναι ενδεικτικές του αποτελέσματος της Κυριακής, τονίζοντας βέβαια, πως...
η συγκέντρωση υπέρ του «όχι» μοιάζει μεγαλύτερη…

Read more...

ΟΧΙ 47% - ΝΑΙ 46% ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


ΓΚΑΛΟΠ METRON ANALYSIS
Ανάλυση: Στράτος Φαναράς
Βρισκόμαστε ξαφνιασμένοι, αλλά όχι απρόσμενα, θα έπρεπε να το περιμένουμε, μπροστά στην κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Το διακύβευμα του...
δημοψηφίσματος στο οποίο καλούμαστε να τοποθετηθούμε με ένα ναι ή με ένα όχι, είναι έτσι κι αλλιώς ιστορικής σημασίας:

•    Η θέση της Ελλάδας θα αλλάξει ριζικά από τη Δευτέρα, σ’ αυτό τουλάχιστον συμφωνούν και οι δύο πλευρές, και οι υποστηρικτές του όχι και οι υποστηρικτές του ναι.

Όμως η πιο ιστορική εκλογική αναμέτρηση είναι ταυτόχρονα και η πιο σύντομη. Οδηγούμεθα στην κάλπη με την πλειοψηφία των πολιτών (πάνω από το 50%) να πιστεύει ότι ήταν λάθος αυτή η αναμέτρηση και ταυτόχρονα σχεδόν έναν στους τρεις να δηλώνει ότι δεν νοιώθει ενημερωμένος για το θέμα επί του οποίου καλείται να αποφασίσει.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι έκπληξη η διαφαινόμενη διαίρεση του εκλογικού σώματος, ανεξάρτητα από το ποιος θα επικρατήσει τελικά την Κυριακή στην κάλπη. Έτσι κι αλλιώς μέχρι αυτή την ώρα δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει μια ισχυρή πλειοψηφία προς τη μία  ή την άλλη κατεύθυνση.

Η εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου από την Κυριακή που επισημοποιήθηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μέχρι και πριν λίγες ώρες σήμερα, δεν μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε με άνεση την τελική έκβαση. Με τα δεδομένα που είχαμε στα χέρια μας μέχρι χθες θα λέγαμε ότι η τάση είναι αναμφισβήτητα υπέρ του Ναι. Όμως σήμερα η τάση αυτή ανακόπηκε και μάλλον και αντιστράφηκε. Αδυνατούμε λοιπόν να δώσουμε και δεν θα διακινδυνεύσουμε μια τελική εκτίμηση. Εξάλλου ποτέ άλλοτε δεν είχαμε την εμπειρία μιας τόσο σύντομης εκλογικής αναμέτρησης ούτε και από ερευνητικής πλευράς. Η μία ημέρα που απομένει μέχρι την κάλπη είναι κατά κυριολεξία το 1/6 αυτής της προεκλογικής περιόδου. Επομένως τίποτα δεν θα μας εκπλήξει την Κυριακή.

Το Ναι διήνυσε μία τεράστια απόσταση μέσα σε λίγες μέρες. Όμως έχει ακόμη δυνάμεις ή έφτασε στα όρια του;

Με αυτό το ερώτημα θα πάμε προς την κάλπη.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το parapolitika.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2015/07/47-46.html

Read more...

«Η Ελλάδα στην Ευρώπη της δημοκρατίας» «Περήφανο 'όχι' στα τελεσίγραφα» ζητά ο Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα


«Περήφανο 'όχι' στα τελεσίγραφα» ζητά ο Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να είμαστε ίσοι αντί ίσων στην Ευρώπη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στη διαδήλωση του Συντάγματος καλώντας τους πολίτες σε υπερήφανο «όχι» και απόρριψη εκβιασμών και τελεσιγράφων κόντρα στο κρεσέντο τρομοκρατίας και τρομολαγνείας. Ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα είμαστε ήδη νικητές, δήλωσε ο πρωθυπουργός ζητώντας ταυτόχρονα ένα απόλυτο «όχι» στον διχασμό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη», στη Θεσσαλονίκη Τους έδωσαν πανό «Μένουμε Σκλάβοι» και το κρατούσαν 20 λεπτά χωρίς να το καταλάβουν


sklavoi1


sklavoi2


Μπήκανε ως ...γιάπηδες στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, τους έδωσαν πανό που ανέγραφε «Μένουμε Σκλάβοι» και το πανό αναρτήθηκε για περίπου 20 λεπτά, χωρίς να γίνει αντιληπτό...
sklavoi11
Στο athens.indymedia.org αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο με τις φωτογραφίες που το υποστηρίζουν:
«Στις 2/7, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ομάδα συντρόφων/ισσων πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην φιέστα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ". Παρεισφρήσαμε στην συγκέντρωση τους με την ανάλογη γιάπικη αμφίεση και με περίσσιο δόλο "προτρέψαμε" τους παρευρισκόμενους να κρατήσουνε πάνω από τα κεφάλια τους, πανό 10 μέτρων που έγραφε: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ (με μια ευρωπαϊκή και μια ελληνική σημαία να καίγονται βλ. φωτο).
Η δράση αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού μετά την αποχώρηση μας, το πανό έμεινε αναρτημένο για πάνω από 20 λεπτά και καταχειροκτροτήθηκε με πάθος από τα φιλοευρωπαϊκά ζόμπι».
 http://www.matrix24.gr/

Read more...

Διέσχισε πεζός όλο το Σύνταγμα…


Πεζός από το Μέγαρο Μαξίμου, έφτασε στο Σύνταγμα ο πρωθυπουργός, όπου και μίλησε στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Ντυμένος...
απλά, με πουκάμισο, ο πρωθυπουργός αντάλλαξε χειραψίες με πολλούς από τους πολίτες που συνάντησε στο δρόμο, την ώρα που, στην πλατεία Συντάγματος, βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία γνωστών καλλιτεχνών υπέρ του «όχι»...

Read more...

Σήμερα τραγουδάμε…


για να ξεπεράσουμε τον φόβο…

Ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στην Δημοκρατία να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες.
Όλη η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα της στην…
Πλατεία Συντάγματος, είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει η κοιτίδα του Πολιτισμού.

«Ο Δίας άρπαξε την Ευρώπη. Δεν θα αφήσουμε να αρπάξουν την Ευρώπη από το δημοκρατικό της κεκτημένο»…

Read more...

Αυτοί που κλείνουν τις τράπεζες…


Μιλάνε για συμφωνία, αυτοί που κλείνουν τις τράπεζες, αυτοί που δεν έχουν συνομιλητές, είπε ο Γιώργος Καμίνης, στην ομιλία του, στην συγκέντρωση του «ναι» στο 
Καλλιμάρμαρο.

«Όλα αυτά, τους...
5 μήνες που είχαν μαζί τους το 70% του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Τελεσίγραφο μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε

Μας λένε τώρα ότι θα κλείσουν συμφωνία σε 48 ώρες, όταν ξέρουν ότι οι ευρωπαίοι σκέφτονται με αριθμούς…

Read more...

Πάνω από 3.000 στις Βρυξέλλες υπέρ του "όχι"...


Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του "όχι" πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Βελγικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με...
tweet του Πίτερ Σπίγκελ, περίπου 3.000 άνθρωποι σε συγκέντρωση στις Βρυξέλλες σε αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό και υπέρ του ελληνικού ΟΧΙ...


Read more...

Τα γυρνάει ο Τουσκ!..


Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα!..

Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τουσκ, για να προσθέσει πως...
η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής...

Read more...

Το αδιαχώρητο στο Σύνταγμα…


«Βούλιαξε» από κόσμο το μετρό στο Σύνταγμα, με τους υπεύθυνους να καλούν σε ψυχραιμία, καθώς δεν έλειψαν οι…
λιποθυμίες, κυρίως από ηλικιωμένους, που θέλησαν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση…

Read more...

Ποιοι προσπάθησαν να «μπλοκάρουν» την έκθεση του ΔΝΤ;..


Οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν να δοθεί στη δημοσιότητα το έγγραφο που αμφισβητεί τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Οι...
χώρες της Ευρωζώνης επιχείρησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να “μπλοκάρουν” τη δημοσίευση της Έκθεσης Βιωσιμότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που χαρακτηρίζει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, εκτιμά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για την επόμενη τριετία στα 52 δισ. ευρώ και ζητά να “κουρευτεί” το χρέος κατά 30%, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Επικαλούμενο πηγή, η οποία έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, το Reuters επισημαίνει ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με τη χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα 24ωρα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Οι Ευρωπαίοι αντέδρασαν, αλλά οι ΗΠΑ ως η ισχυρότερη φωνή εντός του ΔΝΤ, τάχθηκαν υπέρ της δημοσιοποίησης» αποκαλύπτει η συγκεκριμένη πηγή. Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι υποστήριξαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι η έκθεση θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα.

«Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση» παραδέχθηκε αξιωματούχος του ΔΝΤ, καθιστώντας σαφές ότι τα στοιχεία συνιστούν πραγματικότητα και δεν μπορούν να αποκρυφτούν...

Read more...

Μας παρουσιάζουν σαν ζητιάνους…


Φταίνε αυτοί, φταίμε και μεις…

Το χάσμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Κάπου στην πορεία βγήκαμε από το παιχνίδι, είπε ο Νίκος Αλιάγας, στην ομιλία του, στο Καλλιμάρμαρο.

Μας...
θέλουν στην Ευρώπη, αλλά μας παρουσιάζουν σαν ζητιάνους, τόνισε, ενώ απευθύνθηκε στο κοινό με το ερώτημα «νιώθετε ευρωπαίοι;»..

Read more...

Bloomberg: Νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα...


Bloomberg: Νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ακόμα και στην περίπτωση του «όχι»...ακόμα και στην περίπτωση του "όχι"...
Πηγές της Κομισιόν αποκαλύπτουν στο Bloomberg ότι η Ευρωζώνη θα εξετάσει στην πιθανότητα παροχής πρόσθετης...
οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ακόμα και αν επικρατήσει το "όχι".

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, θα εξεταστεί εκ νέου το αίτημα για παροχή νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ακόμα και αν η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφίσει "όχι".

Αυτό, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με τα πρόσφατα λεγόμενα του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ότι αν "οι έλληνες πουν όχι, θα εξασθενήσει δραματικά η ελληνική θέση", αλλά και του Γερούν Ντάισελμπλουμ που τόνισε ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι "εξαιρετικά δύσκολη η συμφωνία"...
newpost.gr

Read more...

Γεννηματά: Πράξη δειλίας και φόβου το δημοψήφισμα του Τσίπρα...


Γεννηματά: Πράξη δειλίας και φόβου το δημοψήφισμα του Τσίπρα"Ο κ. Τσακαλώτος ομολόγησε ότι επέλεξαν το Δημοψήφισμα συνειδητά και ψυχρά. Γιατί δεν είχαν την τόλμη και το σθένος να...
αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια συμφωνία και να την φέρουν στη Βουλή!", τόνισε η κ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά υπογραμμίζει ότι "ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας την εξαπάτηση, δήλωσε ότι θα φέρει συμφωνία σε 48 ώρες και θα εγγυηθεί το άνοιγμα των τραπεζών, τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι ένας Πρωθυπουργός αναξιόπιστος όπως αποδείχτηκε".

Ζητά "τέρμα τα ψέματα" και υπενθυμίζει ότι "το ΝΑΙ στην Ελλάδα, το ΝΑΙ στην Ευρώπη, το ΝΑΙ στο ευρώ, είναι ψήφος ΕΛΠΙΔΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα και κυρίως για τη νέα γενιά"...
protothema.gr

Read more...

Στο 1 δισ. ευρώ η ρευστότητα των τραπεζών...


Διασφαλισμένη έως την Δευτέρα...
Η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ και είναι διασφαλισμένη έως την Δευτέρα, μετέπειτα θα εξαρτηθεί από...
τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε η Λούκα Κατσέλη.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο ΥΠΟΙΚ με τη συμμετοχή των:

Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη
Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη
Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα
Υποδιοικητή της ΤτΕ Θ. Μητράκου
Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς Α. Θωμόπουλου
Προέδρου Β. Ράπανου και Δ/ντος Συμβούλου Δ. Μαντζούνη της Alpha Bank
Προέδρου Ν. Καραμούζη και Δ/ντος Συμβούλου Φ. Καραβία της Eurobank
Προέδρου I. Γαμβρίλη και Δ/ντος Συμβούλου Α. Αντωνόπουλου της Attica Bank
Προέδρου Λ. Κατσέλη και Δ/ντος Συμβούλου Λ. Φραγκαδιάκη της Εθνικής Τράπεζας 
Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσου...
thepressproject.gr

Read more...

ΚΚΕ: Η κοροϊδία της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο...


ΚΚΕ: Η κοροϊδία της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο"Η κοροϊδία ξεπερνάει κάθε όριο", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

"Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί της κυβέρνησης, συμβαδίζοντας με...
το ΔΝΤ, αναγορεύουν σε υπέρτατο στόχο για το λαό τη ρύθμιση του χρέους, που θα δικαιολογούσε μάλιστα, αν γινόταν και τα αντιλαϊκά μέτρα. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ζητάει νέο δάνειο 30 δισ. που θα συνοδεύεται με νέο μνημόνιο", τονίζει το ΚΚΕ και καταλήγει:

Θέλουν ο λαός, που δεν ωφελήθηκε απ’ τη διόγκωση του χρέους, να αποδεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα μιας νέας διαχείρισης του χρέους, που όποτε έγινε στο παρελθόν συνοδεύτηκε με τσάκισμα εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων...
newpost.gr

Read more...

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα για το δημοψήφισμα...


Νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το δημοψήφισμα της Κυριακής, απορρίπτοντας την...
προσφυγή των δύο πολιτών κατά της συνταγματικότητάς του.  
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά...
thepressproject.gr

Read more...

Ντέρμπι και από την «Αυγή»…


Απόλυτο ντέρμπι παραμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παρά τον επικοινωνιακό Αρμαγεδδώνα και...
τις προκλητικές πιέσεις εγχώριων και ευρωπαϊκών παραγόντων στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Αυτό δείχνει η έρευνα της Public Issue του Γιάννη Μαυρή, η οποία διενεργήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου σε δείγμα 1.053 ατόμων, για το site της "Αυγής".

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 0,5% το Όχι. Ωστόσο αν συνεκτιμηθεί στην πρόθεση ψήφου η πιθανή ψήφος των αναποφάσιστων, τα αποτελέσματα μεταβάλλονται οριακά μεν, αλλά αρκετά για να αλλάξει ο νικητής, καθώς το Ναι φαίνεται να προηγείται με 0,5%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το Όχι έχει 43%, το Ναι έχει 42,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 9%, δεν θα ψηφίσει το 3,5%, λευκό/άκυρο είναι 1% και δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν 1%. Στην πρόθεση ψήφου με πιθανή ψήφο των αδιευκρίνιστων το Όχι έχει 45%, το Ναι έχει 45,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 3,5%, δεν θα ψηφίσει το 4%, λευκό/άκυρο είναι 1,5% και δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν 0,5%.
Παράσταση νίκης υπέρ του Ναι

Σημαντικό στοιχείο για την τελική ψήφο αποτελεί η παράσταση νίκης, όπου το Ναι προηγείται με μικρή διαφορά σύμφωνα με το 31% και με μεγάλη διαφορά σύμφωνα με το 19%. Το Όχι προηγείται με μεγάλη διαφορά για το 25% και με μικρή διαφορά για το 14%. Χωρίς γνώμη είναι το 11%.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, ειδικά στα ηλικιακά, και στη θέση που έχουν στην απασχόληση. Στους άνδρες η κατάσταση είναι απόλυτα ισορροπημένη με Ναι και Όχι στο 44%, ενώ στις γυναίκες το Ναι έχει 41% και το Όχι 42%.

Παράλληλα η νέα γενιά και οι παραγωγικές ηλικίες στηρίζουν με συντριπτικά ποσοστά το Όχι. Στις ηλικίες 18-24 το Όχι έχει 71% και το Ναι 20%, στις ηλικίες 25-34 το Όχι έχει 59% και το Ναι 26%, στις ηλικίες 35-44 το Όχι έχει 34% και το Ναι 53%, και στις ηλικίες 45-54 το Όχι έχει 48% και το Ναι 36%. Το Ναι προηγείται στους άνω των 55 ετών: στους 55-64 το Όχι έχει 44% και το Ναι 47% και στους 65 και άνω το Όχι έχει 26% και το Ναι 56%.

Όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης, το Ναι προηγείται στην κατώτερη (43% με 34%) και ανώτερη εκπαίδευση (48% με 38%), ενώ το Όχι στη μεσαία (50% με 38%).

Ο πίνακας με βάση την απασχόληση δείχνει πως Όχι ψηφίζουν οι μισθωτοί ιδιωτικού (54% - 31%) και δημόσιου τομέα (58% - 31%), οι άνεργοι (51% - 26%) και οι φοιτητές (83% - 13%). Αντίθετα Ναι ψηφίζουν οι εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι (50% - 39%), οι συνταξιούχοι (55% - 31%), ενώ οι νοικοκυρές είναι απόλυτα μοιρασμένες (42%).
Μόνο η Αθήνα ψηφίζει Ναι

Όχι ψηφίζουν η Θεσσαλονίκη (39% - 44%) και η υπόλοιπη Ελλάδα (45% - 42%) και Ναι η Αθήνα ψηφίζει (45% - 40%). Ακόμη το Όχι προηγείται στις ημιαστικές περιοχές (47% - 40%), το Ναι στις αγροτικές περιοχές (44% - 40%) και ισοδυναμία υπάρχει στις αστικές (43%).

Ισορροπία υπάρχει και στο ερώτημα για το διακύβευμα του δημοψηφίσματος, γεγονός που δείχνει ότι δεν πέτυχε η επικοινωνιακή προσπάθεια να τεθεί το δίλημμα "Ναι ή Όχι στο ευρώ". Στην ερώτηση αν "το Όχι σημαίνει επιστροφή στη δραχμή και το Ναι παραμονή στο ευρώ" απαντούν: σίγουρα ισχύει 36%, μάλλον ισχύει 12%, ούτε / ούτε 1%, μάλλον δεν ισχύει 10%, σίγουρα δεν ισχύει 37%, ενώ δεν γνωρίζει το 4%.

Κριτήριο ψήφου δείχνει και η απάντηση στο ερώτημα ποιος ευθύνεται για την αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Η πλειοψηφία (41%) λέει οι δανειστές, ενώ η κυβέρνηση λέει το 39% και το 15% ρίχνει ευθύνες και στους δύο. Από την ανάλυση με βάση την κομματική ένταξη στη συγκεκριμένη ερώτηση προκύπτει ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ επιρρίπτουν την ευθύνη στους δανειστές, ενώ οι ψηφοφόροι Ν.Δ., Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση...

Read more...

Και πάμφτωχες και τσακωμένες;..


Ο Ηλίας στέλνει μήνυμα...

Με το δικό του μοναδικό τρόπο ο δήμαρχος Μαραθώνα στέλνει ένα μήνυμα εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, μέσω Διαδικτύου.

Κάνοντας μια...
έκκληση, ουσιαστικά, να επικρατήσει η ψυχραιμία, ο κ. Ψηνάκης πόσταρε μια εικόνα που παραπέμπει στη διαδικασία της κάλπης και την συνόδευσε με το εξής μήνυμα:

«Ρε παιδιά μην μπαίνετε στο τριπάκι της διχόνοιας. Οι τράπεζες κλείσανε, τα λεφτά τελειώσανε..Ψηφίστε ότι γουστάρετε και μην μανουριάζετε. Τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι Έλληνες ότι και να γίνει... Και πάμφτωχες και τσακωμένες...??? Δεν λέει...»...

Read more...

«Όχι» ή «Ναι» Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου


Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Από την Κυριακή έχει ξεκινήσει στο Εθνικό Τυπογραφείο η εκτύπωση των ψηφοδελτίων για το δημοψήφισμα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών.

Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα θα διαρκέσει η ψηφοφορία.

Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι:

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

»Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ

»Εγκρίνεται / ΝΑΙ»

Διαβάστε:



Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, τα ψηφοδέλτια είναι έντυπα, κατασκευάζονται από χαρτί λευκού χρώματος σε σχήμα ορθογώνιο, εκτυπώνονται με φροντίδα και ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και είναι ίδια για όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Επί του εντύπου ψηφοδελτίου αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα μαύρης απόχρωσης το ερώτημα ή τα ερωτήματα που έχουν τεθεί με το προεδρικό διάταγμα προκήρυξης του δημοψηφίσματος και παραπλεύρως οι απαντήσεις που δηλώνουν τη βούληση των εκλογέων, όπως αυτές διατυπώνονται με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα.

Ο ψηφοφόρος δηλώνει την προτίμησή του σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως της απαντήσεως που προκρίνει.

Τα έντυπα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν κανένα σταυρό λογίζονται ως λευκά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μπροστά,στην κόψη του ξυραφιού το "Ναι"...


-Τα ποσοστά
-Η αποχή
-Τα άκυρα
-Η αδιευκρίνιστη ψήφος...
 Η δημοσκοπική εικόνα που υπάρχει αυτή την ώρα στη μάχη του δημοψηφίσματος έχει ως εξής:
-"Οχι"...
43,2% 
-"Ναι" 43,8% το (στο 0,6% η διαφορά)
-Άκυρα 3,7%
-Αποχή 2,8%
-Αδιευκρίνιστη ψήφος 6,5%...

Read more...

Τσίπρας: Πείτε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τον εκβιασμό...


Δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ για "κούρεμα" του χρέους...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Η ώρα της ευθύνης και της δημοκρατίας έφτασε. Να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής. Ας προσέλθουμε όλοι στις κάλπες με ψυχραιμία και με επιχειρήματα και...
όχι τους εκβιασμούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός, στο ξεκίνημα του διαγγέλματος του.
Ο Αλεξης Τσίπρας  είπε, πως, το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά διαπραγμάτευση για μια καλύτερη συμφωνια.
Κάλεσε τον Ελληνικό λαό να πει ΟΧΙ στα τελεσίγραφα, τον εκβιασμό, την εκστρατεία του φόβου, αλλά και τον διχασμό. 
Χαρακτήρισε δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση, την έκθεση του ΔΝΤ για "κούρεμα" του χρέους.
«Χθες είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του ΔΝΤ. Έκθεση που αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση καθώς επιβεβαιώνει το αυτονόητο: ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ο μόνος τρόπος για να γίνει βιώσιμο είναι να κουρευτεί. Αυτή η θέση δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών στην ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά...

Read more...

ΥΠΟΙΚ: Δεν έχουν παγώσει οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ...



Δεν έχουν παγώσει οι διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομίας απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων, που...
υποστηρίζουν το αντίθετο και επιχειρούν να το συνδέσουν το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού διευκρινίζει τα εξής:

Είναι ψευδές ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες, γι' αυτή την εβδομάδα Επιτροπές Παρακολούθησης (ΕΠ.Πα.) των τομεακών και περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του ΕΣΠΑ. Οι Επιτροπές Παρακολούθησης έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 12 Ιουνίου και υλοποιούνται κανονικά. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ με σχετική επιστολή της ζήτησε την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Επιτροπών Παρακολούθησης καθώς δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για την αναβολή τους.

Την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώνονται σήμερα, όλες οι προγραμματισμένες Επιτροπές Παρακολούθησης των Προγραμμάτων, πλην της Στερεάς Ελλάδας. Οι ευθύνες της αναβολής αυτής βαραίνουν αποκλειστικά τον Περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα, από τις 29 Ιουνίου έως σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οι Επιτροπές Παρακολούθησης των περιφερειακών ΕΠ Κρήτης, Πελοποννήσου και Αττικής και των τομεακών ΕΠ Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση και Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη..

Οι προγραμματισμένες ΕΠ.Πα. διενεργήθηκαν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα για την ουσιαστική ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ. Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, η ενεργοποίηση των περιφερειακών και τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αποτελούν ευθύνη των αντίστοιχων Επιτροπών Παρακολούθησης και όχι της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, η οποία έχει συντονιστικό χαρακτήρα.

Είναι αυτονόητο ότι η αναβολή της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 ήταν επιβεβλημένη για τεχνικούς και μόνο λόγους, καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία 6 Ιουλίου 2015, την επόμενη δηλαδή ακριβώς της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Η αναβληθείσα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Read more...

Στις 21:00 η ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα...



Mε μία μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία οι πολιτές που τάσσονται κατά της υπογραφής της συμφωνίας που προτείνουν οι εταίροι θα πούνε το πρώτο «Οχι», δύο μέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής. Στη...
συγκέντωση θα απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στις 21:00...

Read more...

Η Ελλάδα πλήρωσε ομόλογο «σαμουράι» σε επενδυτές...


ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Η Ελλάδα πλήρωσε το κουπόνι κρατικού ομολόγου σε γεν, το οποίο ήταν εκτός του PSI το 2012, μεταδίδει το Reuters. To ύψος της πληρωμής ανήλθε στα...
3,8 εκατ. ευρώ.

Καταβάλαμε την πληρωμή για το κουπόνι, ανέφερε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μέσα στις επόμενες μέρες λήγει και δεύτερο ομόλογο «σαμουράι».

Ο 20ετης τίτλος, με κουπόνι 5,8%, πουλήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 1995 και ωριμάζει στις 14 Ιουλίου.

Η έκδοση ομολόγων «σαμουράι» από την Ελλάδα το 1995 έγινε σε ένα από τα διάφορα κύματα εκδόσεων σε γεν από κράτη και εταιρείας τις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Η παρατεταμένη περίοδος χαμηλών επιτοκίων της Ιαπωνίας δημιούργησε μια δραστήρια αγορά στα ομόλογα «σαμουράι» που χώρες όπως η Ελλάδα έσπευσαν να εκμεταλλευτούν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δύο ακόμα τέτοια ομόλογα που λήγουν τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2016 και αξίζουν 70 δισ. γεν.
newsbeast.gr

Read more...

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών...



Το Υπουργείο Παιδείας ανάρτησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής τα αποτελέσματα των υποψηφίων που εξετάστηκαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σύμφωνα με...
το υπουργείο, οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου λήγει την Παρασκευή 17/7/2015. 

Read more...