Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

"Κουνήθηκε" η Θεσσαλονίκη από ασθενή σεισμική δόνηση...

Το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο μετά της επτά, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 ρίχτερ, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο σεισμός είχε...
εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων και σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ήταν σύντομος, έγινε αισθητός από τους κατοίκους...
left.gr

Read more...

Από το απόγευμα της Τρίτης «Θρίλερ» με δύο αγνοούμενες τουρίστριες στη Σαμοθράκη


Φωτογραφία αρχείουΔύο Ελληνίδες, 24 ετών, αναζητά η Πυροσβεστική - Δεν απάντησαν στις κλήσεις της Ισπανίδας φίλης τους


Αγωνία επικρατεί στη Σαμοθράκη για τις δύο 24χρονες Ελληνίδες, που αγνοούνται από την Τρίτη.

Οι δύο γυναίκες έκαναν διακοπές στο νησί και πήγαν χθες το απόγευμα, με φίλες τους, για πεζοπορία στην περιοχή Άνω Μεριά.

Αργά το βράδυ, φίλη τους Ισπανίδα ενημέρωσε ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους. Όμως, αυτές δεν απαντούσαν στα κινητά τους και η κοπέλα αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές.

Οι αρμόδιες αρχές ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλο το νησί για τον εντοπισμό των δύο γυναικών.

Όπως είναι φυσικό, η αγωνία εντείνεται, όσο περνά η ώρα και οι δύο κοπέλες δεν έχουν εντοπιστεί.

Ελπίδα όλων είναι να εντοπιστούν και η περιπέτειά τους να λάβει αίσιο τέλος.
protothema.gr

Read more...

Τίτλοι τέλους για την Ελιά

Συνάντηση Βενιζέλου με επικεφαλής κινήσεων. Όλες οι διεργασίες ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. 
Του Γιάννη Πιτταρά
Με γοργούς ρυθμούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαμορφώνει τις συνθήκες για τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ ενόψει και του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης το Φθινόπωρο, επιχειρώντας να κινητοποιήσει όσες περισσότερες δυνάμεις μπορεί από τον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων που μετείχαν στο εγχείρημα της Ελιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους στην ελληνική εκδοχή της συνένωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς - κατά τα πρότυπα της ιταλικής Ελιάς - μεταφέροντας και τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλιου του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησε ανοιχτά με το να παραμείνει η Ελιά ως το βασικό όχημα που θα οδηγήσει την Δημοκρατική Παράταξη στις εκλογές.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα πρώτο βήμα που πέτυχε και πως τώρα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπέρα, με το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και παρουσίασε τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που θα μετάσχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη άλλων κινήσεων, υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς, πρόσωπα από την τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι από διάφορα κοινωνικά κινήματα και εκπρόσωποι από τον χώρο του συνδικαλισμού.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικός ότι θα εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις θεσμικής ισοτιμίας και ότι θα υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για όλους με "γενναιοδωρία και ευελιξία" στη βάση της αρχής «όποιος θέλει να προσφέρει, να έχει θέση να προσφέρει».
Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους επικεφαλής και τα στελέχη της Ελιάς να συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη για της 3ης Σεπτέμβρη που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η οργανωτική επιτροπή, προγραμματίζεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά περί τα τέλη Ιουλίου και στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραγωγικούς φορείς και με συγκεκριμένη θεματολογία, για το σχέδιο ανασυγκρότησης.
Στο τραπέζι της συνάντησης μπήκε ακόμα και το ζήτημα του διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ μετά και την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον Φώτη Κουβέλη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν μάλιστα ότι ο κ. Βενιζελος, έδωσε σχετική εντολή στον γραμματέα της ΚΟ ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα να κάνει τις αναγκαίες συνεννοήσεις με τον ομόλογό του στη ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.
 http://news247.gr/

Read more...

Μητσοτάκης: "Καμία απόλυση στο Δημόσιο από το 2015". Αλλά 6.500 θα φύγουν φέτος

Για τι δεσμεύθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αναποτελεσματική η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Τη δέσμευση ότι «από το 2015 δεν θα υπάρχει απόλυση» στο Δημόσιο ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Αναφερόμενος στους 6.500 δημόσιους υπαλλήλους που πρόκειται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μέχρι το τέλος του χρόνου, τόνισε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται «2.000 των οποίων οι συμβάσεις έχουν τελεσιδικίσει», αρνήθηκε ωστόσο να πει από ποιους φορείς θα είναι.
Θέλουμε ένα Δημόσιο να λειτουργεί με λιγότερα χρήματα και πιο αποτελεσματικά» είπε αναφερόμενος στους στόχους του, αλλά και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Εκτενή αναφορά όμως έκανε και στο θέμα των φόρων σημειώνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν ορισμένοι φόροι που είναι αναποτελεσματικοί και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Τον κώδωνα του κινδύνου όμως έκρουσε και στους φορείς που δεν κάνουν απογραφή του προσωπικού τους και των πληρωμών τους, παρά τις δύο προειδοποιήσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο.
Με τη δεύτερη προθεσμία να λήγει σήμερα, Τετάρτη, έκανε σαφές ότι δεν θα υπάρξει και τρίτη, αλλά και ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν.
«Αν σε κάποιο ΝΠΔΔ δεν απογραφούν οι υπάλληλοί του, να ξέρουμε πόσο πληρώνονται, Θα υπάρξουν πρόστιμα» είπε προσθέτοντας ότι «το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν είναι και τόσο ενιαίο» περιγράφοντας το λόγο που απαιτείται να γίνει η απογραφή, αφού όπως είπε υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν υπέρογκους μισθούς.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανέφερε, πρόκειται για υπαλλήλους φορέων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, που βρίσκονται κάτω από «δημοτικές ομπρέλες» τις οποίες προειδοποίησε ότι θα περικοπεί η χρηματοδότησή τους, αν δε γίνει η απογραφή.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ορθοπαιδική επέμβαση στο Ν. Μαζιώτη...

Θα χρειαστούν και νέες εγχειρήσεις, λένε οι γιατροί...

Η ορθοπαιδική επέμβαση στον Νίκο Μαζιώτη που διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι ώρες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε...
οστεοσύνθεση βραχιονίου, κατά την οποία οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυνθέσουν το οστό, που καταστράφηκε, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του από την πίσω πλευρά με φορά προς τα εμπρός.

Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί και νέα επέμβαση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο. Η εκτίμησή τους είναι ότι ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, θα νοσηλευθεί σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο κρατουμένων, κάτω από δρακόντεια φρούρηση, στον 8ο όροφο του νοσοκομείου...
πηγή newsbeast.gr

Read more...

Το Σεπτέμβρη "κληρώνει" το νέο κουστούμι...

"Ραντεβού τον Σεπτέμβρη" έδωσαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς αποφασίστηκε να αρχίσει τότε η...
επόμενη (5η κατά σειρά) αναθεώρηση του Μνημονίου, η οποία θα συνδεθεί και με τη νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την πρωινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι «υπάρχει μία λίστα με θέματα που θα πρέπει να επισπεύσουμε και ο Αύγουστος θα είναι μήνας σκληρής δουλειάς για εμάς».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Χαρδούβελης, φέρεται να είπε, αστειευόμενος, προς τους εκπροσώπους των δανειστών ότι «εμάς μας ενδιαφέρει να ανταποκρίνεται και η άλλη πλευρά, όταν στέλνουμε μηνύματα. Να έχουμε ανταπόκριση, να μην είναι όλοι διακοπές στις Βρυξέλλες. Θα είναι "αμερικανικός Αύγουστος"».

Ο συγκεκριμένος παράγοντας, χαρακτήρισε την ολιγοήμερη επίσκεψη της τρόικας ως «εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση. Δεν υπήρξαν τριβές, ήταν φιλικότατη η συζήτηση. Ήθελαν να έχουν μία αντίληψη για το πού βρισκόμαστε και συζητήσαμε την πορεία του Προγράμματος».

Η κυβέρνηση επιταχύνει τώρα για την ολοκλήρωση του 2ου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα, τα οποία συνδέονται με τη δεύτερη υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.

 
Πάντως, για την ελληνική πλευρά το κύριο «όπλο» της απέναντι στους δανειστές θεωρείται η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού («παρά τις τριβές», όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών), η οποία δίδει τη δυνατότητα να τεθούν προς την τρόικα ζητήματα ελάφρυνσης των πολιτών. Είναι, εν προκειμένω, χαρακτηριστικό, ότι ερωτηθείς ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, εάν τον Σεπτέμβριο θα τεθεί και το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων, απάντησε «έχουμε καιρό να τα πούμε ξανά».

Σε άλλη ερώτηση, για το εάν η τρόικα έθεσε ως «αγκάθια» τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια (π.χ. ένστολοι), δήλωσε λακωνικά «είδαμε όλη τη γκάμα των θεμάτων».

Σημειώνεται ότι, ίσως και αύριο, πιθανόν να υπάρξει και ανακοίνωση της τρόικας για την ολοκλήρωση της μίνι αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας...
enet.gr

Read more...

Φωτο και Βιντεο, από τον "Ευαγγελισμό"...



Περικυκλωμένο από κλούβες και δεκάδες αστυνομικούς είναι το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", οπου...
αυτή την ωρα, χειρουργείται ο Νίκος Μαζιώτης.
Δειτε τις φωτο και το βίντεο:



Read more...

Στη ΓΑΔΑ, ο ταξιτζής που μετέφερε τον Μαζιώτη...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να συλλάβει δύο ακόμη άτομα που φέρονται να είναι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη, ενώ αυτή την ώρα, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, ο οδηγός του ταξί που...
μετέφερε τον Νίκο Μαζιώτη.
 Ο ταξιτζής κρατείται, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση...

Read more...

Κλείνουν την τρύπα των αποζημιώσεων ΕΡΤ...



Ύστερα από έναν χρόνο το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε με ποιον τρόπο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ σε ό,τι αφορά τις ...
άδειες που δεν είχαν δοθεί. Με απόφαση που υπογράφει η ειδική διαχειρίστρια Αφροδίτη Γουγά δίνεται εντολή να εκταμιευθεί ποσόν 8.700.000 ευρώ για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω μη ληφθείσας άδειας τα έτη 2012 και 2013. Το ποσόν αυτό θα εκταμιευθεί από τα άγνωστα μέχρι σήμερα διαθέσιμα της περιουσίας της ΕΡΤ, τα οποία το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, ενώ δεν έχει απαντήσει ούτε στις ερωτήσεις των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

 http://www.typologies.gr/wp-content/uploads/2014/01/%CE%BA%CE%B1%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%95%CE%A1%CE%A41.jpg
typologies.gr

Read more...

Ανταλλαγή πυροβολισμών Σύλληψη Μαζιώτη μετά από συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας


Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες στο σημείο της συμπλοκής
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες στο σημείο της συμπλοκής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )



Αθήνα
Τον καταζητούμενο για τρομοκρατία Νίκο Μαζιώτη συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στις 12:35 της Τετάρτης, στη διάρκεια συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας. Κατά την ανταλλαγή πυρών, τραυματίστηκαν ο Ν.Μαζιώτης, ένας αστυνομικός και ελαφρά δύο τουρίστες.



Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον Ευαγγελισμό, όπου χειρουργήθηκε για οστεοσύνθεση βραχίωνα, καθώς τραυματίστηκε στον ώμο.

Ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο μηρό και νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκαν ελαφρά δύο τουρίστες -ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός. Ο Γερμανός επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιό του, ενώ ο Αυστραλός διακομίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για άλλους δράστες που ενδεχομένως διέφυγαν, ενώ κλιμάκια της εγκληματολογικής υπηρεσίας βρίσκονται στα σημεία της συμπλοκής για τη συγκέντρωση στοιχείων.

Για τα γεγονότα ενημερώθηκε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αυτήν την ώρα επισκέπτεται τον τραυματισμένο αστυνομικό, ενώ πρόκειται να μεταβεί και στον Ευαγγελισμό για να δει τους τραυματισμένους τουρίστες.

Ο υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και αναμένει τo αποτέλεσμα των ερευνών.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ενημερώθηκαν ότι υπάρχει ύποπτο άτομο μέσα σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς. Κατά τις πληροφορίες, την αστυνομία ειδοποίησε η υπάλληλος του καταστήματος που είδε ότι ο ύποπτος είχε πάνω του όπλο.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας σήμανε συναγερμός, καθώς ήδη υπήρχαν πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Υπό την καθοδήγηση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να διαπιστώσουν εάν ο ύποπτος είναι ληστής, ωστόσο ο Νίκος Μαζιώτης άνοιξε πυρ εναντίον τους και διέφυγε, μπαίνοντας σε ταξί.

Το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποίησε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή να σπεύσουν και τελικά το ταξί με τον Μαζιώτη έπεσε σε μπλόκο στην οδό Μητροπόλεως 44. Ο Νίκος Μαζιώτης βγήκε από το ταξί και συνέχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, που ανταπέδωσαν τα πυρά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Ν.Μαζιώτης έκανε χρήση χειροβομβίδας, που δεν εξερράγη.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπήρχε συνεργός του Μαζιώτη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι αστυνομικοί δέχονταν πυρά και από δεύτερο άτομο.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο Νίκος Μαζιώτης φορούσε περούκα.

Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ο οδηγός του ταξί, ο οποίος μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι έφυγε με το ταξί, καθώς ένας από τους δράστες τον απειλούσε με όπλο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...