Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ANOIΞΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ Ε9 ΣΤΟ TAXISNET...


Διαθέσιμη στο κοινό είναι πλέον στο Taxisnet η δυνατότητα αλλαγής στοιχείων του Ε9 βάσει των οποίων εκδόθηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2014...
Συγκεκριμένα, μπαίνοντας με τους κωδικούς του στην ηλεκτρονική πύλη www.gsis.gr και επιλέγοντας την υποβολή δηλώσεως Ε9, ο φορολογούμενος βρίσκει στις διαθέσιμες ενέργειες στα αριστερά του την επιλογή για δημιουργία τροποποιητικής δήλωσης.


Όπως αναγράφεται στην αρχική σελίδα του Taxisnet, επίσης από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έγινε ανακοίνωση για την έναρξη των εφαρμογών:

«Άνοιγμα» Εφαρμογών Ο.Π.Σ. Περιουσιολογίου (Δ.ΗΛΕ.Δ / Γ.Γ.Δ.Ε.)

•Τροποποιητικών Δηλώσεων Εν.Φ.Ι.Α. έτους 2014 και Αρχικών Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2014 για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

•Αρχικών Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 ετών 2011 έως και 2013 για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

•Αρχικών και Τροποποιητικών Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2010 για φυσικά πρόσωπα.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/anoi-9-taxisnet.html

Read more...

''Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ''...

''ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ'', ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ...
Τα περί εμπλοκής του Γιώργου Καρατζαφέρη στο σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά, σχολίασε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας...
παράλληλα τους λόγους που απέστειλε εξώδικο προς την εφημερίδα «Αυγή» μαζί με τον Θανάση Πλεύρη.


Οσον αφορά στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ξαφνιάστηκε και ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα, τόσο εκείνος όσο και ο κ. Πλεύρης. «Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό έχει άλλη εξήγηση», είπε στο Βήμα FM, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ είναι ένοχη και όχι η αναμενόμενη που θα είχε εάν δεν είχε τίποτα να φοβηθεί.

«Ολοι ξέραμε ότι είναι πλούσιος. Ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι είναι φτωχός. Ποτέ δεν τον ρωτήσαμε για offshore ούτε μας είπε ποτέ να είμαστε πιο διακριτικοί για τις offshore με τις ερωτήσεις στη Βουλή», δήλωσε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως ναι μεν -αν όλα αυτά ισχύουν- θα μπει ταφόπλακα στο ΛΑΟΣ, αλλά το θέμα είναι πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα πάει φυλακή και μάλιστα για πολλά χρόνια.

«Αν αληθεύει. Αν αποδειχθούν όλα αυτά στο δικαστήριο, το θέμα δεν θα είναι και δεν είναι πολιτικό. Θα πάει φυλακή», δήλωσε σχετικά. «Είναι όμως και ο γιος του που θα κινδυνεύσει. Ο γιος του δεν ανακατεύτηκε ποτέ και σε τίποτα. Θα είναι μία τραγωδία», σημείωσε.

Αναφορικά με το δημοσίευμα, που κατηγορεί τους δύο πολιτικούς ότι ως βουλευτές του Γιώργου Καρατζαφέρη έχουν καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», ενώ -μεταξύ άλλων- σημείωσε πως δεν θα έστελνε το εξώδικο εάν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε να δώσουν εξηγήσεις για το αν γνώριζαν τι υπέγραφαν και να επεκταθεί η έρευνα του πόθεν έσχες στους δύο βουλευτές.

«Τώρα μου έκαναν έλεγχο, ας μου ξανακάνουν 100 φορές. Δε θα βρουν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας πως «εγώ δεν έχω offshore στο εξωτερικό και έχω παραιτηθεί από το δικαίωμα του απορρήτου. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν και να δω τι θα γίνει εάν γίνουν κυβέρνηση».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_128.html

Read more...

«Δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω» «Η Ελλάδα επιστρέφει» δηλώνει ο Σαμαράς μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς 

Αθήνα
Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη δηλώνει ο πρωθυπουργός με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και υποσχέθηκε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει όλους τους Έλληνες.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη είναι γεγονός!

»Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,  η Ανάκαμψη άρχισε ήδη για την Ελληνική οικονομία. Και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ' ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι.

»Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από 6 επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη Ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς.

»Όσοι, λοιπόν, αμφισβητούσαν την Ανάκαμψη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

»Σας υπόσχομαι σήμερα ότι η Ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Αυτό, άλλωστε, προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

»Κι από την Ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω.

»Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η Ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει»!

Αύξηση 1,7% κατέγραψε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας σε ετήσια βάση στο τρίμηνο Ιουλίου–Σεπτεμβρίου 2014. Σε σύγκριση με το β' τρίμηνο 2014 αυξήθηκε κατά 0,7%.

Μάλιστα, βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη όχι το γ' τρίμηνο, αλλά ήδη από το δεύτερο, οπότε σε ετήσια βάση ανέκαμψε κατά 0,4%. Στο α' τρίμηνο 2014 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε τελικά κατά μόλις 0,4%.

Διαβάστε αναλυτικά:


«Μετά από επτά χρόνια ύφεσης η Ελλάδα επανέρχεται από το 2014 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι θετικές προβλέψεις για το 2015 γίνονται πολύ πιο σίγουρες. Αυτή  η στατιστική διαπίστωση συνδέεται  άμεσα με τις μεγάλες αγωνίες των πολιτών για προστασία  και αύξηση των θέσεων εργασίας. Συνδέεται με νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και δουλειές, βελτίωση του εισοδήματος, αλλαγή του κλίματος, ανάκτηση της θέσης της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά. Αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη και ενθαρρυντική απόδειξη πως βγαίνουμε από το μνημόνιο και αλλάζουμε φάση ως χώρα. Πως οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
1Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «η ανάκαμψη για την οποία επιχαίρει ο κ. Σαμαράς δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σταθεροποίηση στη μνημονιακή στασιμότητα και την κοινωνική εξαθλίωση, ύστερα από τόσα χρόνια καταστροφικής πολιτικής, με απώλεια 25% του ΑΕΠ και πάνω από 1,5 εκατομμύρια ανέργους».
«Είναι πλέον προκλητικός ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος σε έξι εκατομμύρια Έλληνες που ζουν στα όρια της φτώχειας, λόγω της δικής του πολιτικής, να μιλά για ανάπτυξη. Δεν πείθει πλέον ούτε τους δικούς του βουλευτές» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών, αποδεικνύουν ότι το περιεχόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην οποία ορκίζονται ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι από χέρι αντεργατικό, αντιλαϊκό» σχολίασε το ΚΚΕ.
«Εκτός από την αλήθεια των αριθμών υπάρχει και η αλήθεια της κοινωνικής πραγματικότητας. Με την ανεργία να καλπάζει, την κοινωνική συνοχή βαθιά τραυματισμένη και την οικονομία εγκλωβισμένη στο τέλμα της ύφεσης κανείς δεν δικαιούται να κομπάζει ή να πανηγυρίζει» εκτίμησε η ΔΗΜΑΡ.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Ακης: Eισαι «πρακτοράκι» και «γελοίος»...


    Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου με «χαρακτηρισμούς» 
    Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου...
    Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου που αφορά το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών.
    Η ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και του...
    Στέλιου Γκαρίπη, συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, όταν ο δικηγόρος υπεράσπισης του πρώην υπουργού Λ. Κοτσαλής υπέβαλλε στο δικαστήριο ένσταση σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί - δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος - το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.
    Ένσταση που αν γίνει  δεκτή από το δικαστήριο – αν και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψή της – τότε θα πάψει η ποινική δίωξη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η δίκη θα συνεχιστεί μόνο για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.
    «Ή θα παρανομήσετε, ή θα αφήσετε τον Τσοχατζόπουλο να φύγει ελεύθερος» είπε στο δικαστήριο ο έταιρος των συνηγόρων του πρώην υπουργού Ι. Παγορόπουλος κλείνοντας την αγόρευσή του.
    Τότε παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα. «Να κάτσει εδώ να δικαστεί, να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Γκαρίπης.
    Στο σημείο αυτό ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Γκαρίπη «πρακτοράκι» και «γελοίο». Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη 18 Νοεμβρίου προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί επί της ενστάσεως που κατέθεσε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού.

    enikos.gr 

    Read more...

    Το ΣτΕ «αδειάζει» την κυβέρνηση για τις αντικειμενικές αξίες!...


    To ΣτΕ ζητά από το ΥΠΟΙΚ την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών 
    Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε έξι μήνες, να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.
    Προηγήθηκε προσφυγή από...
    τον πρόεδρο της "Δράσης", Θόδωρο Σκυλακάκη, στελέχη και φίλους του κόμματος.
    Αναλυτικά το ΣτΕ αναφέρει ότι:

    «Διαπιστώνει ότι η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλομένη από το άρθρο 41.1 του Νόμου 1249 του 1982 έκδοση αποφάσεως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών της χώρας.

    Αναβάλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως και τάσσει στη Διοίκηση εξάμηνη προθεσμία από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη ενέργεια».

    Η απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με τη Δράση «θα δώσει οικονομική ανακούφιση σε εκατομμύρια πολίτες που φορολογούνται με τρόπο παράλογο σε περιουσία που ουσιαστικά δεν έχουν. Αποτελεί ταυτόχρονα δικαίωση της επίμονης εκστρατείας της Δράσης για την παράλογη φορολογία των ακινήτων».

    «Αποδεικνύεται ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή. Αυτά έκανε η Δράση και με τα ελάχιστα μέσα και την περιορισμένη κάλυψη που είχε, πέτυχε σήμερα μια μεγάλη νίκη για την οποία είμαι υπερήφανος. Αν οι πολίτες μας δώσουν περισσότερη δύναμη, θα κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς» σχολίασε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

    Read more...

    Το Βίντεο που σε φέρνει πιο κοντά στην Αμφίπολη...


    Το Βίντεο που σε φέρνει πιο κοντά στην Αμφίπολη-Η μεγαλοπρέπεια του τύμβου  
     Oι σφίγγες, το εντυπωσιακό δάπεδο, οι Καρυάτιδες, το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης: Η μεγαλοπρέπεια του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, απεικονίζεται στην...
    παρακάτω εντυπωσιακή τρισδιάστατη αναπαράσταση: 
     

    Πηγή: Orthodox Saints

    Read more...

    Προβάδισμα 4,8% του ΣΥΡΙΖΑ...


    ...στη δημοσκόπηση της Metron...

    Προβάδισμα 4,8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου δίνει το...
    εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

    Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,3% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 26,5%.

    Δείτε την πρόθεση ψήφου:

    Νέα Δημοκρατία: 26,5%

    ΣΥΡΙΖΑ: 31,3%

    ΠΑΣΟΚ: 5,3%

    ΑΝΕΛ: 3,8%

    Χρυσή Αυγή: 5,8%

    ΚΚΕ: 6,1%

    Ποτάμι: 10%

    ΔΗΜΑΡ: 1,6%

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,2%


    Άλλο κόμμα: 7,4%...
    parapolitika.gr

    Read more...

    Υπεγράφη η σύμβαση για το Ελληνικό...


    Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. στη...
    Lamda Development, ολοκληρώνοντας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, με επιτυχία "μια απαιτητική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλίδες ασφαλείας για το Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας".

    Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης πώλησης, στο τίμημα των 915 εκατ. ευρώ προστίθεται και επιπλέον ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που δεσμεύεται να καταβάλλει η εταιρία για την υλοποίηση των απαραιτήτων έργων σε επίπεδο υποδομών.

    Μετά την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή...
    topontiki.gr

    Read more...

    Πόρισμα-καταπέλτης ΑΣΕΠ: Παράνομες οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον δήμο Δραπετσώνας


    ΑΣΕΠ: Παράνομες οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον δήμο Δραπετσώνας
      (Φωτογραφία:  Intime )
    Αθήνα

    Σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΠ, οι 27 υπάλληλοι «κατασκεύασαν» με ψευδή στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεών τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει Το Έθνος.

    Η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

    Το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις στους υπευθύνους. Η απόφαση του ΑΣΕΠ διαβιβάστηκε στον δήμο προκειμένου να προχωρήσει στην ανάκληση των παράνομων προσλήψεων.

    Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνείται να διακόψει την εργασιακή σχέση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και συνεχίζει να τους απασχολεί.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης αναμένεται να κοινοποιήσει την απόφαση του ΑΣΕΠ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου η αρμόδια ελεγκτική αρχή να ζητήσει τη διακοπή της καταβολής των μισθών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Ηλεκτρισμένο κλίμα στα ΑΕΙ Φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ


    Φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ
    Οι φοιτητές βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

    Θεσσαλονίκη
    Τεταμένο είναι το κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, λόγω του lockout στα Πανεπιστήμια που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές και υλοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν καταλήψεις εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

    Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε Νομική και ΕΜΠ, το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φοιτητές μπήκαν στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου, στον τελευταίο όροφο του οποίου στεγάζεται η πρυτανεία, έβγαλαν έξω τους φύλακες και πραγματοποιούν κατάληψη στο ισόγειο του κτιρίου.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε...


    Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης (Chairman of the European Union Military Committee - EUMC), εξελέγη το απόγευμα της Πέμπτης...
    ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγόςΜιχάλης Κωσταράκος.


    Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού είναι ίσως η πρώτη φορά που Έλληνας αξιωματούχος αναλαμβάνει την ηγεσία ενός ευρωπαϊκού οργάνου με αυξημένη ισχύ.

    Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στις Βρυξέλλες. Πέραν του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, υποψήφιοι ήταν επίσης ένας Ισπανός ναύαρχος και ένας Φιλανδός αντιστράτηγος.

    Ο στρατηγός Κωσταράκος κέρδισε την πλειοψηφία, καθώς ψήφισαν υπέρ του 20 από τα συνολικά 27 μέλη. Η θητεία του νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ ως νέου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ θα είναι τριετής με ανάληψη καθηκόντων τον Νοέμβριο του 2015.

    Τα θερμά του συγχαρητήρια στον αρχηγο ΓΕΕΘΑ για την εκλογή του εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.



    Παράλληλα σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας κάνει λόγο για «αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ένόπλων  Δυνάμεων της χώρας μας» εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο Στρατηγός Κωσταράκος θα εργαστεί παραγωγικά και αποτελεσματικά για την οικοδόμηση μίας νέας στρατηγικής για την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

    Read more...

    Είστε μια ντροπή – Φύγετε!...


    Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει. Τώρα. Έπρεπε να είχε φύγει από χτες! Γιατί;

    • Γιατί... την φορολεηλασία οθωμανικού τύπου, την αρπαγή μισθών και συντάξεων τα βάφτισε«πατριωτισμό».  
    • Γιατί το χαράτσι το βάφτισε «αλληλεγγύη».
    • Γιατί το συμφέρον των πολυεθνικών που χαίρουν φοροασυλίας είτε μέσω Καραγιώργη Σερβίας είτε μέσω Λουξεμβούργου και γιατί τα εξωδικαστικά κουκουλώματα υποθέσεων τύπου «Ζήμενς» τα βάφτισε «εθνικό συμφέρον».
    • Γιατί την απόλυση και την ανεργία τα βάφτισε«εφεδρεία».
    • Γιατί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την εξυπηρέτηση συμφερόντων του εκάστοτε «ενός μειοδότη» τα βάφτισε «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
    • Γιατί την αιθαλομίχλη της ανέχειας, την επιστροφή της χώρας στην εποχή των μαγκαλιών και τις χιλιάδες αυτοκτονίες τα βάφτισε «σωτηρία».
    • Γιατί τον εξανδραποδισμό του βασικού – κατ’ ευφημισμό – «μισθού»,  την εκμετάλλευση των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» και την υπαγωγή της εργασιακής νομοθεσίας στην εποχή των ειλώτων τα βάφτισε «ανάπτυξη».
    • Γιατί την είσοδο στα Μνημόνια την βάφτισε «ευλογία» και γιατί την αέναη παραμονή στην Κόλαση την βαφτίζει σαν «έξοδο από το Μνημόνιο».

        Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Οι λόγοι που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να φύγει είναι τόσοι όσοι:

    • Τα εκατομμύρια των άνεργων.
    • Τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά του λαού που έγιναν μετανάστες.
    • Οι εκατοντάδες χιλιάδες των γερόντων που τους βούτηξαν τις συντάξεις και δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους.
    • Τα χιλιόμετρα των άστεγων και των υποσιτισμένων πίσω από τα καζάνια των συσσιτίων.

    Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου ΜπογιόπουλουΕΔΩ...

    Read more...

    "Κερκόπορτα" για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο...


    Την "κερκόπορτα" για απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου ανοίγει απόφαση του ΑΣΕΠ για...
    27 υπαλλήλους του Δήμου Δραπετσώνας.

    Πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι είχαν προσληφθεί το 2004 με τα κριτήρια του "Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου" (ΠΔ 164/2004). Σύμφωνα με την απόφαση 590 του Γ' Τμήματος του ΑΣΕΠ που αποκαλύπτει σήμερα το "Εθνος" οι μονιμοποιήσεις είναι παράνομες, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι αυτοί όχι μόνο να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης αλλά και της επιστροφής των μισθών που έχουν εισπράξει.

    Η απόφαση, αναφέρει η εφημερίδα, αποτελεί "πιλότο" για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

    Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν εκατοντάδες υπάλληλοι που θα πάρουν το δρόμο απόλυσης και οι οποίοι θα προστεθούν σε εκείνους που θα φύγουν από το δημόσιο προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 5.500 αποχωρήσεων, δέσμευση που υπάρχει προς την τρόικα.

    Οι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι επίσης με ποινικές διώξεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τους υπεύθυνους από την πλευρά του Δήμου που εν γνώσει τους ενέκριναν τις μονιμοποιήσεις.

    Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάλληλοι με συμβάσεις που απείχαν μεταξύ τους περισσότερους από 12 και με τη συνέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίστηκε και άλλη σύμβαση από το πουθενά, ή βεβαίωση απασχόλησης και άλλα έγγραφα που επί της ουσίας "ανακαλύφθηκαν" μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η μονιμοποίηση των υπαλλήλων με παράνομο τρόπο...
    newsbeast.gr

    Read more...