Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ωρες αγωνίας στον Έβρο...


 


ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Δραματική είναι η κατάσταση στο νομό Έβρο. Οι παραποτάμιες περιοχές από την Ορεστιάδα μέχρι και τις Φέρες παραμένουν σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Η στάθμη του ποταμού διατηρείται εδώ και μια εβδομάδα πολύ πάνω από...
τα όρια συναγερμού. Φράγματα έχουν σπάσει, σπίτια κοντά στην κοίτη του Έβρου έχουν εκκενωθεί και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει. 

Οι πληροφορίες από τη Βουλγαρία είναι ανησυχητικές, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις στη γειτονική χώρα καταλήγουν στον Έβρο και από εκεί στην Ελλάδα.
Οι κάτοικοι του νομού έχουν μάθει να ζουν με τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου, ωστόσο φέτος η υπερχείλιση δεν έχει προηγούμενο. 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι περιοχές Βύσσα, Κυπρίνος, Ορεστιάδα, Τρίγωνο, Διδυμότειχο, Μεταξάδες, Ορφέας, Σουφλί, Τυχερό και Φέρες στο νομό 'Εβρου μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης στο υπουργείο Εσωτερικών. 



Το αίτημα διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν πλημμυρίσει περίπου 100.000 στρέμματα από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις, τόσο στον ποταμό 'Εβρο, όσο και στον Ερυθροπόταμο.

Οι υπηρεσίες των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων δίνουν «μάχη» για να προστατευθούν οι κατοικήσιμες περιοχές και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.



Οι ζημιές σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο δεν μπορούν ακόμα να αποτιμηθούν, καθώς πρέπει να υποχωρήσουν τα νερά του ποταμού. Μεγάλο πλήγμα υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής που είδαν όλη τη φετινή σοδειά να «πνίγεται» από τα νερά.

Πλημμύρισε το Ορμένιο

Χθες έσπασε ένα ακόμα ανάχωμα στο χωριό Ορμένιο με αποτέλεσμα οι αρχές να αποφασίσουν προληπτική εκκένωση των σπιτιών του οικισμού που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής που το ανάχωμα έσπασε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αγροτική έκταση και το νερό να κινηθεί απειλητικά προς το χωριό, όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στην περιοχή.



Χθες το απόγευμα συνεδρίασε, εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του και δόθηκαν οδηγίες στους κατοίκους των παρέβριων περιοχών για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, λόγω της αύξησης των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καλούνται όσοι έχουν αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες σε παρέβριες περιοχές να τις εγκαταλείψουν άμεσα και οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να μην εξέρχονται του δικτύου και να μην πλησιάζουν πλημμυρισμένες εκτάσεις.



Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για το ενδεχόμενο να σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που θα είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ακόμα και κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν καθημερινά και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, κλείνουν τμηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

Η Πολιτική Προστασία, οι τεχνικές υπηρεσίες Περιφέρειας, η Πυροσβεστική, η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό και ετοιμότητα, σε περίπτωση που κληθούν να παρέμβουν για απεγκλωβισμό ατόμων.
 


Read more...

Σε ανοιχτό «πόλεμο» οι «παπανδρεϊκοί» με τους «βενιζελικούς»...




Εισηγήσεις ως και για …διαγραφές!...
«Μπαρούτι» μυρίζει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τα δύο «στρατόπεδα» να έχουν ήδη σχηματιστεί και τους «πυροβολισμούς» να πέφτουν πλέον «βροχή» εκατέρωθεν. 
Για πρώτη φορά χθες, θέση πήρε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ως τότε επιχειρούσε να μην εκτίθεται, κρυπτόμενος πίσω από...
τις δηλώσεις των «πιστών» του στελεχών. Προκληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει τα εσωτερικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε», θέτοντας –στα λόγια βεβαίως- εκτός κόμματος τον Γιώργο Παπανδρέου. Την ίδια  ώρα, δεχόταν εισηγήσεις από στελέχη του κόμματος να διαγράψει βουλευτές που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, ζητώντας μάλιστα πίσω τις …έδρες τους!
Είχε προηγηθεί η δήλωση Μωραΐτη με την οποία έκανε λόγο για «δραπέτευση» της κυβέρνησης δια της επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, «τυχοδιωκτικά μυαλά» που προωθούν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, παίζοντας την χώρα στα ζάρια και συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα συνοδευθεί από αλλαγή ηγεσίας, όταν η Χαριλάου Τρικούπη «απάντησε» με σκληρό τρόπο χωρίς να τον κατονομάσει.
Στη σχετική ανακοίνωση γινόταν λόγος για «δύο-τρία στελέχη» που «επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης» και «ασεβούν» σε βάρος των συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ και του ελληνικού λαού.
Υπέρ της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ πάντως μέσα από ένα συνέδριο που θα κινητοποιήσει όλες τις ανενεργές δυνάμεις του χώρου τάχθηκε ο Φίλιππος Σαχινίδης, εκτιμώντας ότι οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από τις ευρωεκλογές και μετά δεν ενεργοποιούν τις πολιτικές δυνάμεις που ήταν με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από αυτό. Ο πρώην υπουργός μάλιστα, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν θα κατέβαινε υποψήφιος με άλλο κόμμα στις επικείμενες εκλογές…
Ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε από την πλευρά του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, που μιλώντας σε εκδήλωση υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για ‘οβιδιακές μεταμορφώσεις’ του κόμματος, από το ΠΑΣΟΚ στην Ελιά και κατόπιν στην Δημοκρατική Παράταξη και τώρα πάλι πίσω στο ΠΑΣΟΚ.
«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση σχεδόν ανυπαρξίας, στην χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε», είπε, σημειώνοντας ότι με μία πολύ συγκεκριμένη επιλογή της ηγεσίας του, «δεν υπάρχει κόμμα, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».
Ερωτηθείς και εκείνος αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, υποστήριξε ότι αυτό είναι ένα ‘μεγάλο ζήτημα’. «Αν προκηρυχθούν εκλογές, θα δούμε τι προτάσεις υπάρχουν και ο καθένας θα αποφασίσει», είπε, σημειώνοντας πως το κριτήριο για το αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα είναι να υπάρξει ΠΑΣΟΚ, όπως ζητά η κοινωνία. «Δεν υπάρχει σήμερα ΠΑΣΟΚ που να εκφράζει τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο και αυτό πρέπει να το ξαναφτιάξουμε», είπε με νόημα.
Για ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από κάποιους στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κόμματος μίλησε στην ίδια εκδήλωση ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, σημειώνοντας πάντως ότι «παρ’ όλα αυτά, σε εμάς δεν ταιριάζει η μιζέρια και η ηττοπάθεια. Εμείς ξαναπιάνουμε το νήμα», κάνοντας λόγο για μία μεγάλη ευκαιρία «να κοιτάξουμε στα μάτια την Ιστορία και να δηλώσουμε παρόν» στον νέο κύκλο οραμάτων και στην επανεκκίνηση για τη γενικευμένη αναγέννηση του κινήματος και της χώρας.
Αντίθετα, στο «βενιζελικό στρατόπεδο», το ένα μετά το άλλο τα στελέχη περί την ηγεσία προκαταλάμβαναν διασπάσεις και προβλήματα που θα κριθούν από τον λαό. «Δεν υπάρχει πρόθεση διαγραφών, όμως ο κάθε πολιτικός αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και ασφαλώς έχει το δικαίωμα της αποχώρησης», υποστήριζε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας με νόημα ότι «όποιος αποχωρήσει δημιουργεί πρόβλημα, προξενεί διάσπαση και θα κριθεί από τον λαό».
«Δεν διαγράφουμε κανέναν», έλεγε στο ίδιο ύφος η Εύη Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας όμως ότι  «αν κάποιος θέλει να φύγει, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε», και απαντώντας στον Θάνο Μωραΐτη πως «αν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας θα το πουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ», αφού «δεν είναι ώρα τώρα να παίζουμε τον Ιζνογκούντ».
«Όποιος θέλει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, είναι δική του επιλογή και ευθύνη», σχολίαζε και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, παραδεχόμενος ως ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ότι «αν ο κ.Παπανδρέου θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να λύσουμε τις διαφορές μας ή να αφηγηθούμε την περπατησιά μας στο μέλλον, χρεώνεται πολλά πράγματα», σχολίαζε ο Παναγιώτης Ρήγας.
matrix24.gr

Read more...

Σχέδιο κοινής πορείας ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ...


tsipraskouvelis18

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ με σκοπό κοινή κάθοδο στις εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών". Η συνεργασία τους επιταχύνεται, λόγω των...
ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και του ενδεχομένου να έχουμε πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Από εκεί και πέρα, το πιο πιθανό σενάριο, είναι ο Φώτης Κουβέλης και στελέχη της ΔΗΜΑΡ να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και ο κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, είναι αυτός που αποτρέπει τη σύμπραξη των δύο κομμάτων, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται πολύ σύντομα οι εξελίξεις.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στη λίστα Επικρατείας που θα καταρτίσει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης θα αποτελέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Read more...

Financial Times: Τι έκανε ο Βενιζέλος, ενώ ο Παπανδρέου κοιμόταν στο αεροπλάνο…


BELGIUM-EU-SUMMIT
“Η αμερικανική εφημερίδα αποκαλύπτει το πως οι Ευρωπαίοι «ξήλωσαν» τον Γιώργο Παπανδρέου”
Το παρασκήνιο της κρίσιμης συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών με το Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες, το Νοέμβριο του 2011, «ξετυλίγουν» οι Financial Times, σε αφιέρωμα «στα...
χρόνια που άλλαξαν για πάντα την Ευρώπη». Eντύπωση κάνει η αναφορά στα δάκρυα της Μέρκελ που έτρεχαν στα μάγουλά της ενώ φώναζε «είναι αδικία… εγώ δεν θέλω να αυτοκτονήσω».
Με τίτλο «Ήταν το σημείο που η ευρωζώνη θα μπορούσε να είχε εκραγεί – Πώς σώθηκε το ευρώ», η εφημερίδα αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης Παπανδρέου για δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας εκτιμούσε πως η πίεση του δημοψηφίσματος θα υποχρέωνε πολιτικούς αντιπάλους και αμφισβητίες να πάρουν θέση και να ταχθούν υπέρ της διάσωσης ως μοναδική σανίδα σωτηρίας για τη χώρα.
To άρθρο ξεκινά με αναφορά στα δάκρυα της Μέρκελ και σημειώνει «Προς κατάπληξη σχεδόν όλων στην αίθουσα, η Άγκελα Μέρκελ άρχισε να κλαίει. «Das ist nicht fair». Αυτό δεν είναι δίκαιο, είπε οργισμένη η Γερμανίδα καγκελάριος με τα μάτια της να βουρκώνουν. «Ich bringe mich nicht selbst um». Δεν θα αυτοκτονήσω. Για όσους ήταν μάρτυρες αυτού του ξεσπάσματος στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων στο γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο των Καννών, ήταν αρκετά σοκαριστικό να βλέπουν τον πιο ισχυρό ηγέτη της Ευρώπης με το μεγαλύτερο συναισθηματικό έλεγχο να ξεσπά σε δάκρυα.Οι παρευρισκόμενοι όμως μεταφέρουν ότι η σκηνή ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτη για τους δύο άνδρες που είχαν προκαλέσει την οργή της: ο ένας καθόταν δίπλα της, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, και ο άλλος στην άλλη άκρη του τραπεζιού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.»

Ούτε «εντός», ούτε «εκτός» γνώριζαν για το δημοψήφισμα
Οι FT σημειώνουν ότι η ανακοίνωση της απόφασής του προκάλεσε έκπληξη στο ΠΑΣΟΚ και στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς είχε συμβουλευθεί μόνο έναν στενό κύκλο συνεργατών του. Ούτε κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες θυμούνται να είχαν έγκαιρη ενημέρωση από τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε -όπως αναφέρουν- το είχαν εκλάβει ως σοβαρό ενδεχόμενο.
Πηγές σημειώνουν ότι ο Σαρκοζί όταν άκουσε τις προθέσεις του τότε Έλληνα πρωθυπουργού «εξερράγη». Αρχικά σκέφτηκε να του προτείνει να αποσύρει την πρότασή του, στη συνέχεια όμως αποφάσισε να αποδεχθεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος, όχι όμως με διακύβευμα το μνημόνιο, αλλά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Το «πηγαδάκι» Σαρκοζί- Μέρκελ
Ακολούθησαν συζητήσεις του Γάλλου προέδρου με την Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία συνεργάτες της, όπως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έλεγαν ότι ίσως θα ήταν καλύτερα για την ευρωζώνη αν η Ελλάδα αποχωρούσε, πολύ δε περισσότερο οικειοθελώς μέσω ενός δημοψηφίσματος. Την ημέρα που ο Σαρκοζί συνάντησε τον Παπανδρέου στις Κάννες, στο περιθώριο της συνόδου του G20, είχε μοιράσει ένα έγγραφο με έξι σημεία, που κατέληγε στην πρόταση για δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ. Αξιωματούχος που ήταν παρών εξηγεί ότι «το σκεπτικό ήταν να στριμωχτεί ο Παπανδρέου στη γωνία».

Η επίθεση Σαρκοζί στον Παπανδρέου
Ο Σαρκοζί εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι είχε «προδώσει» τους εταίρους του που είχαν στηρίξει την Ελλάδα. Ελάχιστα αντέδρασαν οι υπόλοιποι ηγέτες στα όσα είπε ο Γάλλος πρόεδρος, αν και ο κ. Παπανδρέου αργότερα είπε πως η καγκελάριος ήταν στο πλευρό του. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξεπλάγη από τη σφοδρότητα της επίθεσης Σαρκοζί, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χαρακτηρίζει «επιθετική» και «όχι ευγενική» τη θέση του Γάλλου ηγέτη, αναφέρουν οι FT. Σημειώνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν φανερά κουρασμένος και τη διαπραγμάτευση από ένα σημείο και μετά ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος «που πάντοτε είχε βλέψεις για την πρωθυπουργία».
Το «μυστικό» τηλεφώνημα του Μπαρόζο στον Σαμαρά
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρξε και επικοινωνία του πρόεδρου της Κομισιόν Ζοσέ Μπαρόζο, με τον Αντώνη Σαμαρά, τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος «ήθελε να αποφύγει το δημοψήφισμα». Ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Μπαρόζο ότι ήταν πια διατεθειμένος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το ΠΑΣΟΚ, «κάτι που απέφευγε επί μήνες ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο ίδιος την πρωθυπουργία». Ο κ. Μπαρόζο κράτησε κρυφή, από Σαρκοζί και Μέρκελ, αυτή τη συνομιλία, αλλά ήταν εκείνος που πρότεινε τον Λουκά Παπαδήμο ως πιθανό επικεφαλής μίας κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Οι «τελευταίες» λέξεις του Σαρκοζί στον Έλληνα πρωθυπουργό
Στο τέλος της επίμαχης συνάντηση με τον Παπανδρέου, ο Σαρκοζί τού είπε να επιστρέψει στην Αθήνα και να λάβει μία απόφαση, ενώ ο Μπαρόζο έπιασε τον κ. Βενιζέλο και του είπε ότι το δημοψήφισμα έπρεπε να «σκοτωθεί». Ο τότε υπουργός Οικονομικών συμφώνησε άμεσα. Στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, όπως γράφει το δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι «τα πράγματα τελικά δεν είχαν πάει τόσο άσχημα όσο φοβόταν», προκαλώντας την απορία του υπουργού οικονομικών.
Τι συνέβη στο αεροπλάνο, ενώ ο Παπανδρέου κοιμόταν
Και ενώ στο αεροπλάνο ο Γιώργος Παπανδρέου κοιμόταν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή να συνταχθεί μία δήλωση για να διανεμηθεί με την προσγείωση, η οποία αναφερόταν στην «ιστορική κατάκτηση» της ελληνικής συμμετοχής στην ευρωζώνη, που ουσιαστικά αποκήρυττε το δημοψήφισμα. Όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι FT «το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου ήταν νεκρό. Το ίδιο και η πρωθυπουργία του».


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ... 

Read more...

Παπαμιμίκος: Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ...





«Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ», δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει...
ταύτιση με τον κυβερνητικό εταίρο.
Ο Παπαμιμίκος εκτιμά, παράλληλα, πως, ο Σταύρος Δήμας θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά τονίζει πως η Ν.Δ. είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.
«Επισπεύδουμε την προεδρική εκλογή γιατί η τρόικα σκλήρυνε τη στάση της εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλούσε η αντιπολίτευση. Και όπως γνωρίζετε καλά, η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή, όσο ποτέ άλλοτε, σταθερότητα και αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ», αναφέρει στη συνέντευξή του.
Ερωτηθείς τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαμιμίκος εκτιμά ότι η χώρα δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές. «Πιστεύουμε ότι δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Δεν τις θέλουν οι πολίτες και δεν τις χρειάζεται η χώρα. Από την πλευρά μας, πάντα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.»
Ξεκαθαρίζει δε ότι σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα διακοπεί. «Η προγραμματική συμφωνία που έχουμε με το ΠΑΣΟΚ ταυτιζόταν με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής τετραετίας. Προφανώς, αν πάμε σε πρόωρες εκλογές, ολοκληρώνεται αυτόματα. Μπορεί να συνεργαζόμαστε εδώ και 2,5 χρόνια, ωστόσο δεν ταυτιζόμαστε», ξεκαθαρίζει.

Read more...

Τσίπρας στο Ηράκλειο: "Η στρατηγική μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση...



 ...είναι ταυτόχρονα ριζοσπαστική, ρεαλιστική και υλοποιήσιμη".
Ολοκληρη η ομιλία. 
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ... 
"Αν συνεχίσουν έτσι τα κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη, όχι μόνο δε θα περιορίσουν αλλά θα φουσκώσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική μας", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις παρεμβάσεις παραγόντων του εξωτερικού στα εσωτερικά της χώρας, μιλώντας σε μια ...
ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα στο Ηράκλειο.


Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Ηράκλειο Κρήτης το Σαββάτο, στο Ξενοδοχείο Ατλαντίς, στο πλαίσιο των περιφερειακών συσκέψεων του κόμματος.


Ολόκληρη η ομιλία
Φίλες και φίλοι,
Επιτρέψτε μου να χαιρετίσω στο πρόσωπό σας την ανυπότακτη Κρήτη.
Την Κρήτη των επαναστάσεων, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της εθνικής αντίστασης.
Τη Κρήτη του περήφανου αγώνα για τη λευτεριά.
Και ξέρετε, η αναφορά σε παλιούς αγώνες και παλιές θυσίες δεν γίνεται από τη μεριά μου τουλάχιστον, για λόγους τυπικούς.
Γίνεται για λόγους πολύ ουσιαστικούς.
Στις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας, έχει σημασία να θυμόμαστε από που ερχόμαστε.
Από ποια ιδανικά κινούμαστε.
Με ποιους είμαστε.
Και ποιους έχουμε απέναντι.
Γιατί μπορεί οι εποχές να αλλάζουν, οι άνθρωποι να αλλάζουν, αλλά αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια διατηρούν ακέραια τη σημασία τους.
Είναι κινητήρια δύναμη στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Φίλες και φίλοι
Ζούμε ιστορικές στιγμές.
Μια νέα σελίδα ανοίγεται μπροστά στην πατρίδα μας.
Κι αυτό γιατί η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει.
Τρομοκρατούν και γαβγίζουν τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας.
Αλλά μάταια.
Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει.
Η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου δεν είναι παρά ένας σπασμός πριν το τέλος.
Όπως σπασμός πριν το τέλος είναι και η ξέφρενη κινδυνολογία με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού.
Που όχι μόνο θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης.
Αλλά και έφτασε στην κινδυνολογική του έξαρση να απειλεί τους Έλληνες με το χάος.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, ΕΔΩ...

Read more...

«Προσπάθεια παρερμηνείας» «Μιλώ για συνεννόηση όχι για παζάρια» λέει η πλευρά Παπανδρέου


«Μιλώ για συνεννόηση όχι για παζάρια» λέει η πλευρά Παπανδρέου
Ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  Intime )
«Δεν ζητάω κυβέρνηση ειδικού σκοπού» διευκρινίζει ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου. Παράλληλα διαψεύδει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.Αθήνα

Σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού, μιλά με σκληρή γλώσσα για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση Παπανδρέου στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και σε άλλες πλευρές.

«Είναι αλήθεια ότι, οι καθαρές θέσεις δημιουργούν πρόβλημα σε όσους έχουν συνηθίσει να φυτοζωούν στη θολούρα» υποστηρίζει και προσθέτει: «Αρκετοί έκαναν πώς δεν κατάλαβαν. Γιατί; Για να μπορούν να την ερμηνεύουν όπως θέλουν και να της αποδίδουν όποιον χαρακτήρα και όποια σκοπιμότητα τους βολεύει».

Ο Γιώργος Ελενόπουλος ζητά από όσους παρερμηνεύουν την δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού«αντί να εκτίθενται, καλό θα ήταν να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό, γιατί δεν αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

Υποστηρίζει πως η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, «δεν χρειάζεται ερμηνείες, είναι σαφής και καθαρή» και σημειώνει: «Για συνεννόηση και ευρύτερη συναίνεση μιλά ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι για παζάρια».

Συνεργάτες του, διευκρίνιζαν επίσης ότι «έγιναν διάφορες ερμηνείες της πρότασης Παπανδρέου, όπως για παράδειγμα ότι εννοεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ερμηνείες οι οποίες δεν προέρχονταν από την Χ. Τρικούπη».

Τέλος, ο υπεύθυνος Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού διαψεύδει δημοσίευμα, που αναφέρεται σε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα: «Θα ήταν χρήσιμο σε κάποιους, αντί να μοιράζουν στους αναγνώστες τους "χάντρες και καθρεφτάκια", να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες τους πριν προχωρήσουν σε δήθεν βαρύγδουπες αποκαλύψεις. Ένα τηλεφώνημα αρκεί» καταλήγει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής Με τα ίδια όπλα οι επιθέσεις σε ισραηλινή πρεσβεία - οικία γερμανού πρέσβη


Φωτ. Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC 

17 φωτογραφίες

Οι κάλυκες των καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της πρεσβείας κατά του Ισραήλ «μίλησαν». Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, τα όπλα  ήταν τα ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί πέρυσι στην επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη.

Επισήμως δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση του Δεκεμβρίου του 2013 στην οικία του γερμανού πρέσβη είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Η ίδια ομάδα είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στο Ψυχικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, πιθανότατα προς τα στενά του Ψυχικού.

Στο σημείο εντοπίστηκαν 54 κάλυκες. Τα πυρά άκουσε ο σκοπός που είχε βάρδια και η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή. 
©2014 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ για την επίθεση:
»» Επίθεση με καλάσνικοφ κατά της πρεσβείας του Ισραήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα αναμένεται κλιμάκο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ισραήλ, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για το χτύπημα στην πρεσβεία.
Σε ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας στο twitter αναφέρεται: «Χτες η Πρεσβεία του Ισραήλ δέχθηκε επίθεση. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. στον χειρισμό της υπόθεσης».

»» Β. Κικίλιας: Μας βρίσκουν απέναντι εκείνοι που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να διαταράξουν τις σχέσεις μας με το Ισραήλ»

»» Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ
»» Τι λέει το ΥΠΕΞ του Ισραήλ για την επίθεση
    Στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός, καθώς μέσα σε 48 ώρες στην Αθήνα έχουν σημειωθεί δύο τρομοκρατικές επιθέσεις. Τα ξημερώματα της Τετάρτης στο στόχαστρο μπήκε το υποκατάστημα της Eurobank στο Χαλάνδρι, ωστόσο η βόμβα δεν εξερράγη.

      Newsroom ΔΟΛ

      Read more...