Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μείον 30% στους μισθούς των υπουργών

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης



 
 




«Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο, σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα μεγάλο βήμα που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ κομμάτων για να «βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε περικοπή κατά 30% στο μισθό του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ζήτησε να περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων.

Παράλληλα, ζήτησε από τους υπουργούς «αλήθεια, σεμνότητα και όχι άσκοπη παρουσία στα κανάλια» και ξεκαθάρισε ότι η επικοινωνιακή διαχείριση θα πρέπει να συντονίζεται  κεντρικά.

Τόνισε ότι η εντολή του ελληνικού λαού προς τα κόμματα ήταν να συγκροτηθεί κυβέρνηση ευθύνης που θα προχωρήσει τις μεγάλες τομές και αλλαγές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της.

«Για πρώτη φορά εδώ και καιρό δημιουργούμε ελπίδα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι: «Θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα, να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά».

Κάλεσε τα κόμματα που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση να δείξουν την ίδια υπευθυνότητα που θα δείξει και η κυβέρνηση. «Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είπε: «Δε με νοιάζουν οι καλές προθέσεις αλλά το έργο και η αποτελεσματικότητα».

Read more...

Οι υπουργοί "θύματα"...περικοπών



Σκοτσέζικο ντουζ περίμενε τα μέλη της νέας κυβέρνησης που από τα χαμόγελα της ορκωμοσίας βρέθηκαν στο "πάγωμα" της πρώτης ανακοίνωσης περικοπών από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε περικοπές ύψους 30% για όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Read more...

Η κυβέρνηση "με τα πόδια" στη Βουλή


Τα μέλη της κυβέρνησης περπατούν, αυτή την ώρα, προς τη Βουλή.

Read more...

Φλωρίδης: «Έκανε τον κύκλο του το ΠΑΣΟΚ»...



Δεν μπορεί να προσκαλέσει τις δυνάμεις του κέντρου το ΠΑΣΟΚ για ένα νέο εγχείρημα, όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.
Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τον κύκλο του, σημειώνοντας ότι...
ο χώρος της κεντροαριστεράς χρειάζεται αναθεμελίωση με καινούρια υλικά.

Όσο για τη συγκυβέρνηση, ο κ. Φλωρίδης είπε πως περίμενε μεγαλύτερη, λέγοντας ότι «η συμμετοχή ή θα είναι συμμετοχή ή θα είναι υπεκφυγή», επαναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την παρέμβαση του Κώστα Σημίτη...

www.redalert.gr


Read more...

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση
Σε εξέλιξη είναι η ορκομωσία του νέου κυβερνητικού σχήματος στο Προεδρικό Μέγαρο. Αρκετά από τα μέλη της νέας κυβέρνησης προσήλθαν με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους. 

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε ότι: «Έχουμε ευθύνη και καθήκον να διορθώσουμε τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας». Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόσωπο» υπογραμμιζοντας ότι «το έργο μας είναι πολύ δύσκολο». Ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι «δε θα υπάρξει καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων». Ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ανέφερε ότι «η νέα κυβέρνηση έχει και το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό».

Ο κ. Ράπανος, ο κ. Μαυραγάννης και ο κ. Κούρκουλας δεν ορκίστηκαν σήμερα, ενώ ακολουθεί η συνεδρίαση για πρώτη φορά του Υπουργικού Συμβουλίου.

Read more...

Υπουργός με… πρόστιμο από την Επ. Κεφαλαιαγοράς...


euro2day.gr
Είναι όντως «έκπληξη» η ανάδειξη του κ. Γιώργου Βερνίκου σε υπουργικό θώκο (στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου) στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχει πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της χώρας, αλλά και την αποστασιοποίηση της από τα... κακώς κείμενα που οδήγησαν την Ελλάδα, ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Και είναι έκπληξη διότι η υπόθεση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του κ. Γιώργου Βερνίκου, «Βερνίκος Κόττερα», απασχόλησε επί μακρόν τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς, το 2009 και είχε ως κατάληξη την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στον ίδιο τον κ. Βερνίκο, αλλά και ισοϋψούς προστίμου στον κ. Γιώργο Λεβεντάκη (στον οποίο μεταβιβάστηκε από τον κ. Βερνίκο, ο έλεγχος της εταιρείας).

Η αιτιολογία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε συγκεκριμένα στις 09.12.2009 ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν διότι «με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Βερνίκου από αυτή, καθώς και τη μεταβίβαση από την εταιρία προς τον τελευταίο του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων».

Μάλιστα για το ίδιο θέμα, είχε τότε εκδοθεί ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Επενδυτών και Διαδικτύου η οποία ανέφερε τα εξής:
Αθήνα, 11 / 12 /2009
Αρ. Πρωτ : 220/2009

Επιστολή ΣΕΔ
Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
κ. Ανέστη Γαβριηλίδη
Κοινοποίηση:
Προς όλους τους Ιδιώτες Επενδυτές
Φορείς Κεφαλαιαγοράς
Όλα τα ΜΜΕ

Θέμα: Επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε μέλη Δ.Σ. των εταιρειών "Βερνίκος"-"Λεβεντάκης"

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε.» (μετέπειτα «Γ. Λεβεντάκης Textiles, Βαμβάκι, Νήμα, Ύφασμα, Συμμετοχές Α.Β.Ε.Ε.»)

Ο Σ.Ε.Δ. είχε πρωτοστατήσει στην αναβολή των γενικών συνελεύσεων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2004, και είχε ασκήσει έντονη κριτική στην διοίκηση της εταιρίας για τον νομιμοφανή, αλλά αντίθετο σε κάθε έννοια ηθικής, τρόπο που επέλεξε να εμφανίσει την ουσιαστική έξοδό της εταιρίας από το χρηματιστήριο, σαν επενδυτική ευκαιρία στον προβληματικό κλάδο της υφαντουργίας.

Ακόμα και μετά την «νόμιμη» απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο του 2004 καταγγείλαμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την «νομιμοφανή» ουσία της απόφασης και τις «ληστρικές» αποτιμήσεις εις βάρος των μετόχων μειοψηφίας, με βάση τις οποίες έγινε η «συμφωνία» μεταμόρφωσης της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε.» σε «Γ. Λεβεντάκης Textiles, Βαμβάκι, Νήμα, Ύφασμα, Συμμετοχές Α.Β.Ε.Ε.» και την οδυνηρή για κάποιους μετόχους κατάληξή της.

Ελπίζουμε ότι με αυτές μας τις ενέργειες, έως ένα βαθμό, βοηθήσαμε κάποιους Ιδιώτες Επενδυτές που είχαν κάνει το λάθος να εμπιστευθούν τη «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε», να διασώσουν ένα μέρος της περιουσίας τους.

Θέλουμε για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε σε όλους Επενδυτές την προσοχή με την οποία πρέπει να αξιολογούν τις επιλογές τους. Οι οικονομικές κυρώσεις που επεβλήθησαν από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποτελούν μόνο μια ηθική δικαίωση.

Το ατυχές γεγονός της μετάλλαξης στα μέσα του 2004, μιας υγιούς επιχείρησης ναυτιλιακού τουρισμού , σε υπερχρεωμένο εκκοκκιστήριο με αποτίμηση περίπου 50 εκ. ευρώ και χρέη άνω των 70 εκ. ευρώ στην Αγροτική τράπεζα, οι αναστολές διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας στις αρχές του 2005 και του 2006 και τέλος η διαγραφή της στα τέλη του 2007, είναι δυστυχώς μια σκληρή πραγματικότητα με τραγικές οικονομικές συνέπειες για τους Ιδιώτες Επενδυτές, που εκπροσωπεί ο ΣΕΔ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος....................Ο Γεν.Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος............Γιάννης Σαρρής


Σημειωτέον ότι το πρόστιμο αμφισβητείται δικαστικά από τον κ. Βερνίκο, χωρίς η υπόθεση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr, να έχει τελεσιδικήσει. Δεδομένου δε ότι αφορά χρονικό διάστημα, πριν από την απόκτηση της υπουργικής ιδιότητας εκ μέρους του κ. Βερνίκου, η υπόθεση θα συνεχίσει κανονικά τον δικαστικό της δρόμο, με μόνη διαφορά το γεγονός ότι ο κ. Βερνίκος φέρει πλέον και την υπουργική ιδιότητα.


Read more...

Η διακήρυξη της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης...



Στόχος της νέας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, που συστήνεται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι η αντιμετώπιση της κρίσης, η ανάπτυξη και η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης, σημειώνει στη διακήρυξή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η νέα κυβέρνηση διαθέτει... πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης:

Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.

Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι μικρότερη, με προοπτική να μειωθεί ακόμα περισσότερο, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.

Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου....


Read more...

Ο Μιχελάκης Γραμματέας της ΝΔ


Ο Γιάννης Μιχελάκης θα είναι ο διάδοχος του Ανδρέα Λυκουρέντζου στην θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας όπως μετέδωσε πριν από λίγο στο ΜEGA. Όπως είναι γνωστό ο κ. Λυκουρέντζος είναι εδώ και λίγες ώρες ο νέος Υπουργός Υγείας.enikos.gr

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δηλώσεις στα ξένα ΜΜΕ έκανε ο Αντώνης Σαμαράς έξω από το Προεδρικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε σε δύο λέξεις, την "ασφάλεια" και την "ανάκαμψη".
Η πρώτη δήλωση από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,  Μεταφορών και Δικτύων, Νότη Μηταράκη προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Νίκος Νικολόπουλος, νέος υφυπουργός Εργασίας μόλις έφτασε στο προεδρικό για την ορκωμοσία.Σε δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Νικολόπουλος που αναλαμβάνει στο Υπουργείο Εργασίας υπό τον Γιάννη Βρούτση, δεσμεύθηκε ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις.Η πρώτη δήλωση της νέας υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.Η δήλωση του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο.enikos.gr


Read more...

Οι "Ανεξάρτητοι" για την κυβέρνηση



«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση, την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη νέα κυβέρνηση και προσθέτει:
«Συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού.
Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στη Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με μνημονιακό Δούρειο Ίππο τον Φώτη Κουβέλη, να συνεχίσουν το προσυμφωνημένο σχέδιο της παράδοσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στη ηθική, οικονομική και φυσική εξόντωση των Ελλήνων.
Οι 20 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, θα δώσουν σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, μαζί με όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες των Κινημάτων, του Διαδικτύου, των Πλατειών, της ανεργίας και της κάθε δοκιμαζόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης και ελληνικής οικογένειας».enikos.gr

Read more...

Δήλωση της Λούκας Τ. Κατσέλη για τη νέα κυβένηση...



Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη έκανε την ακόλουθη δήλωση...
από το Γραφείο Τύπου.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν και δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει έντονα δεξιά χαρακτηριστικά και σαφή την επιρροή του τραπεζικού κατεστημένου. Από την προγραμματική συμφωνία των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων απουσιάζει...
οποιαδήποτε αναφορά προς την κατεύθυνση της ανατροπής της πολιτικής της αδιέξοδης λιτότητας. Η συμφωνία τους διαψεύδει τις προεκλογικές τους εξαγγελίες . Φαίνεται ότι λησμόνησαν πολύ γρήγορα τα περί «επαναδιαπραγμάτευσης» και «κοινωνικής δικαιοσύνης». Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση έχει λήξει πριν ακόμα ξεκινήσει… Σύντομα η Κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα των αδιεξόδων της ίδιας της πολιτικής του Μνημονίου...


Read more...

Η δήλωση του Καράογλου

''Η επανίδρυση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα εργαλείο ανάπτυξης και επίλυσης προβλημάτων για την ευρύτερη περιοχή'', δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, για την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου.

Διαβάστε τη δήλωση του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου:
''Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την ηγεσία του επανιδρυθέντος Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση Εθνικής συνεργασίας, με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα αυξάνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Με πλήρη επίγνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλείται να εργαστεί η σημερινή Κυβέρνηση, αισθάνομαι διπλή την τιμή που μου γίνεται και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και των Ελλήνων πολιτών.
Η επανίδρυση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα εργαλείο ανάπτυξης και επίλυσης προβλημάτων για την ευρύτερη περιοχή.
Το νέο Υπουργείο, το οποίο έχω την τιμή να αναλαμβάνω, θα διαδραματίσει το ρόλο που ιστορικά του αναλογεί για τη Μακεδονία και τη Θράκη μας''.

Read more...

ΚΚΕ:"Δεσμευμένη η συγκυβέρνηση"



Τη νέα κυβέρνηση σχολίασε το γραφείο Τύπου το ΚΚΕ.
"Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Read more...

Ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να διαγραφεί!



Ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να διαγραφεί!
Τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε με επιστολή του προς την ηγεσία του κόμματος ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, εξαπολύοντας βέλη κατά της Ιπποκράτους.

«Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, εσείς φύγατε», αναφέρει χαρακτηριστικά λέγοντας ότι στις δύο τελευταίες εκλογές δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ. «Αυτό το ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως το καταντήσατε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που οραματίστηκε και έφτιαξε ο ιδρυτής του, που κάποιοι από εσάς παρακαλάγατε να πεθάνει για να πάρετε την καρέκλα» δήλωσε.

Ο κ. Φωτόπουλος διέψευσε, παράλληλα, τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ επικαλείται, τέλος, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σχεδιάζει να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ και τονίζει: «Με σεβασμό του λέω ότι η ΠΑΣΚΕ είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη. Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι η ταμπέλα της. Πάνω από όλα είναι η ιστορία, οι αγώνες και τα μέλη της».

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: «Μνημονιακή κυβέρνηση»


«Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύνθεση της κυβέρνησης.
«Τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο  λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών. Ιδιαίτερα η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον… «πετυχημένο» δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης» καταλήγει η ανακοίνωση.enikos.gr

Read more...

ΛΑΟΣ:"Λυκόφως η κυβέρνηση"


Το νέο κυβερνητικό σχήμα σχολίασε με ανακοίνωση του ο ΛΑΟΣ.:

"Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης, δεν προξένησε ενθουσιασμό.
Αντιθέτως, προβληματίζει η μίξη Σημιτικών, αριστερών, Νεοδημοκρατών και ΠΟΛ.ΑΝ.
Απουσιάζουν οι Καραμανλικοί και η όποια πατριωτική δεξιά υπάρχει εντός Ν.Δ.
Δυστυχώς, δεν πρόκειται για λυκαυγές, αλλά για λυκόφως"enikos.gr

Read more...

Αναθεώρηση όρων της δανειακής σύμβασης και αλλαγή Κανονισμού της Βουλής

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



Αναθεώρηση όρων της δανειακής σύμβασης και αλλαγή Κανονισμού της Βουλής
Ο οδικός χάρτης, βάσει του οποίου θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση και οι κύριοι στόχοι της παρουσιάζονται στην διακήρυξη της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης που δόθηκε στο δημοσιότητα.

Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

«Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ.

Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.

Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι μικρότερη, με προοπτική να μειωθεί ακόμα περισσότερο, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.

Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου».http://newpost.gr

Read more...

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση

ΣΤΙΣ 20.00 Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση
Ανακοινώθηκε η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Αναλυτικά:

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς


Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Αθανασίου Χαράλαμπος

Υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τις δαπάνες Χρήστος Σταϊκούρας
Αναπληρωτης υπουργός με αρμοδιότητα τα έσοδα Μαυραγάνης Γιώργος

Υπουργός Εξωτερικών  Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας

Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Παναγιωτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Καράμπελας Παναγιώτης
Υφυπουργός Ελευσινιώτης Δημήτρης

Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης
Αναπληρωτής υπουργός: Καλογιάννης Σταύρος
Υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός Νότης Μηταράκης

Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος
Αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός Παπαγεωργίου Ασημάκης

Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός Ιωαννίδης Γιάννης
Υφυπουργός Παπαθεωδόρου Θεόδωρος

Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός Βολουδάκης Μανούσος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λυκουρέντζος
Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη
 
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης
Αν. υπουργός  Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης: Θεόδωρος Καράογλου

Υπουργός Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας

Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης
Υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος
 
Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

Ο κ. Ράπανος, ο κ. Μαυραγάννης και ο κ. Κούρκουλας δεν θα ορκιστούν σήμερα. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα ορκιστεί απόψε στις 19:00, ενώ στις 20:00 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά και το Υπουργικό Συμβούλιο.
Για πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Read more...

Στις 19:00 η ορκωμοσία



Στις 7 το απόγευμα ορκίζεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Read more...

ΔΗΜΑΡ: Συμφωνία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις στο δημόσιο

«Τη μείωση στο δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις»



 




Τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «Τη μείωση στο δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του δημοσίου».

Ερωτηθείς για τη δέσμευση έναντι της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε: «Νομίζω ότι και η τρόικα θα πάρει τα μηνύματα. Το βασικό που ήθελε η τρόικα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει μια συνοχή, θα είναι βιώσιμη, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Εκτιμάμε ότι αν δει και η τρόικα ότι υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, ότι κι εκείνη θα αλλάξει στάση σε μια σειρά κομβικά ζητήματα».

Στην παρατήρηση ότι ο κ. Γιούνκερ δεν έδειξε διατεθειμένος στις δηλώσεις του για ουσιώδεις αλλαγές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Μην στέκεστε μόνο στον κ. Γιούνκερ. Υπάρχουν και άτυπες ενημερώσεις από συνεργάτες του κ. Γιούνκερ που κάνουν λόγο ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης όρων του μνημονίου…».protothema.gr

Read more...

Γκάμπριελ: «Θανατηφόρα η δόση λιτότητας στην Ελλάδα»

Ο πρόεδρος του SPD ενοχοποιεί Μέρκελ και Σαρκοζί



 
 




«Μύδρους» κατά των χειρισμών της Γερμανίδας καγκελάριου και του τέως προέδρου της Γαλλίας εξαπολύει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι «η δόση λιτότητας που έδωσαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα είναι προφανώς θανατηφόρα».
Μιλώντας στη Hannoversche Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), υποστηρίζει: «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο».
Δεν διστάζει, μάλιστα, να παρομοιάσει κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες με κλεπταποδόχους, οι οποίοι, όπως λέει, θέλουν να επωφεληθούν από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.
Ο κ. Γκάμπριελ συμφωνεί επί της αρχής με το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα, αλλά επισημαίνει ότι ακόμη και το καλύτερο φάρμακο μπορεί να είναι θανατηφόρο, εάν η δόση είναι υπερβολική. «Η δόση λιτότητας που έδωσαν στην Ελλάδα είναι προφανώς θανατηφόρα» τονίζει.
Παράλληλα, προτείνει το πάγωμα ελληνικών λογαριασμών σε ευρωπαϊκές τράπεζες, «μέχρι οι κύριοι αυτοί να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει φόρο στην πατρίδα τους».
Ομολογεί πάντως, ότι ούτε στη Γερμανία υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, καθώς, όπως εκτιμά, «ενίοτε πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών στην Ευρώπη συμπεριφέρονται σαν κλεπταποδόχοι που θέλουν να επωφεληθούν κρυφά από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων».protothema.gr

Read more...

Πολιτική μηδενικής ανοχής στο θέμα των παράνομων μεταναστών προτείνει ο Φ.Κρανιδιώτης

«Ναι» στα κέντρα κράτησης


Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης
Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Η εγκληματικότητα και η παράνομη μετανάστευση θέλουν αντιμετώπιση με μια πολιτική μηδενικής ανοχής» δήλωσε την Πέμπτη στον Βήμα 99,5 ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Κληθείς να σχολιάσει τις διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων επί των προγραμματικών θέσεων της νέας κυβέρνησης, ο κ. Κρανιδιώτης είπε ότι στο θέμα των παράνομων μεταναστών «δεν πρέπει να βάλουμε 'νερό στο κρασί μας'» και εμφανίστηκε να συμφωνεί στο θέμα των κέντρων κράτησης.

Ο ο κ. Κρανιδιώτης επανέλαβε τη θέση του ότι θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα, στο οποίο ο λαός θα αποφασίσει για το θέμα. «Εκεί η απάντηση θα είναι συντριπτική για το πόσο πιο μπροστά και πόσο πιο σκληρή στάση θέλει ο λαός απ' όλα τα κόμματα για το ζήτημα αυτό» είπε.

«Είμαστε μία χώρα» συνέχισε «στην οποία συμβαίνει το εξής παράδοξο: να θεωρείται προοδευτική και αριστερή θέση το να είμαστε 'εμπάτε σκύλοι αλέστε'».

Ο κ. Κρανιδιώτης είπε ότι οι αιτήσεις ασύλου θα πρέπει να απαντώνται στον συντομότερο δυνατό χρόνο και μετά όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να απελαύνονται. Στο σημείο αυτό συμφώνησε με τη δημιουργία χώρων όπου θα κρατούνται όσοι παράνομοι μετανάστες δεν δηλώνουν τη χώρα καταγωγής τους. 

Κληθείς να ιεραρχήσει τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε ότι πρώτο πρόβλημα -πέραν της οικονομίας- είναι η ανεργία και ακολουθούν τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών και της εθνικής ασφάλειας. 

Τέλος, αναφερόμενος στις πληροφορίες για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση, ο κ. Κρανιδιώτης είπε ότι δεν έχει σημασία από ποιο κόμμα προέρχονται, αρκεί «να μπουν άνθρωποι που θα κάνουν τη δουλειά».

«Άσπρη γάτα, μαύρη, κόκκινη, μπλε, ό,τι να' ναι... αρκεί να πιάνει ποντίκια. [...] Μας ενδιαφέρει το πολιτικό προσωπικό να είναι αυτό που θα κάνει τη δουλειά, απ' όπου κι αν προέρχεται, ό,τι χρώμα και να έχει» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΔΕΗ


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά:
Αυτές τις μέρες η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Η διοίκηση της εταιρείας αδιαφορεί για την κατάσταση οικονομικής ανέχειας που βασανίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, και μάλιστα μέσα σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας προβλήματα διαβίωσης αλλά και επιβίωσης ακόμα και σε ασθενείς, άπορους και άνεργους.

Παράλληλα, παρανομεί αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε άμεσα τη διοίκηση της ΔΕΗ:

1. Να αναγνωρίσει ως πληρωμή ρεύματος το ποσό που παρανόμως (κατά σαφέστατη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα) έχει χαρακτηρίσει ως καταβολή για το χαράτσι.

2. Να αφαιρέσει από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της για τους πρώην συνδρομητές των ιδιωτικών εταιριών που πτώχευσαν την εξόφληση του χαρατσιού.

3. Να παγώσει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας και μέχρι να ασχοληθεί με το θέμα η νέα βουλή τις διακοπές ρεύματος σε ασθενείς, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας.

Η πρόσβαση σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πολιτικό ζήτημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια ανάλγητη και παρανόμως ενεργούσα διοίκηση μιας εταιρείας."

Read more...

Αυτοί είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης


"Κλείδωσαν" τα περισσότερα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση. Πολλές είναι οι "καραμπόλες", ενώ ακόμα και αυτή την ώρα γίνονται τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η σύνθεση του νέου υπουργικού σχήματος θα είναι η εξής...

Πρόεδρος της Βουλής                                           Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Υπουργός Οικονομικών                                         Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών                  Χρήστος Σταικούρας

Υπουργός Εξωτερικών                                          Δημήτρης Αβραμόπουλος

Υπουργός Εθνικής Άμυνας                                    Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη                        Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός                                                          Λευτέρης Οικονόμου  

Υπουργός Εσωτερικών                                         Ευριπίδης Στυλιανίδης

Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών                   Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού                      Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός                                                         Γρηγόρης Τσάλτας
Υφυπουργός                                                         Κώστας Τζαβάρας

Υφυπουργός Αθλητισμού                                     Πύρρος Δήμας

Υπουργός Υγείας                                                  Ανδρέας Λυκουρέντζος
Υφυπουργός Υγείας                                              Μάριος Σαλμάς

Υπουργός Δικαιοσύνης                                        Αντώνης Ρουπακιώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοιν. Ασφάλ.                 Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός                                                         Νίκος Νικολόπουλος

Υπουργός Επικρατείας                                         Δημήτρης Σταμάτης


Υπουργός Περιβάλλον\ντος και Κλιμ.αλλαγής     Ευάγγελος Λιβιεράτος


Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης               Αντώνης Μανιτάκης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης                         Αθανάσιος Τσαφτάρης
Υφυπουργός                                                        Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργός Ναυτιλίας                                            Κωστής Μουσουρούλης
Υφυπουργός                                                        Γιώργος Βερνίκος                    

Υπουργός Τουρισμού                                          Όλγα Κεφαλογιάννη

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος                                Σίμος Κεδίκογλου



Read more...

Άρχισαν τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά



 



Με το πολιτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης να έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί, η συνάντηση των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν σύντομη και αμέσως μετά άρχισαν τα τηλέφωνα στα πρόσωπα που αναμένεται να στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, τα χαρτοφυλάκια θα διανεμηθούν ως εξής:
 
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργος: Χρήστος Σταϊκούρας. Θα υπάρχει και υφυπουργός με αρμοδιότητα τις δαπάνες.
 
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
 
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργος: Γρηγόρης Τσάλτας
Υφυπουργός: Θόδωρος Παπαθεοδώρου
 
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
 
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
 
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
 
Υπουργείο Ναυτίλιας
Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης
 
Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης
 
Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Υφυπουργός: Μάριος Σαλμάς
 
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
 
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης

Υπουργείο Γεωργίας
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Περιβάλλοντος
Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος

Υπουργείο Εργασίας
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος εκλήθη και αυτή την ώρα βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καραμπόλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν συμφώνησε με τον διορισμό του κ. Κώστα Τζαβάρα ως υπουργού Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά πληροφορίες δεν αποδέχθηκε να τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Read more...

«Aνθρωπο της τελευταίας ευκαιρίας» χαρακτηρίζει το Paris Match τον Αντώνη Σαμαρά

Αποκλειστική συνέντευξη


Το εξώφυλλο του περιοδικού
Το εξώφυλλο του περιοδικού  


Αθήνα
Αποκλειστική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, ως πρωθυπουργού πλέον, δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό Paris Match, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως «άνθρωπο της τελευταίας ευκαιρίας».

Η νίκη του κόμματός μου, αναφέρει στη συνέντευξη, είναι η νίκη των Ελλήνων που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη και στο Ευρώ. 

«Ο κόσμος υποφέρει σε απίστευτο βαθμό. Η νίκη μας όμως δείχνει ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως» συνεχίζει.

Ο πρωθυπουργός συμπληρώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία, η οποία δημιουργεί τεράστιο ζήτημα κοινωνικής συνοχής, ακόμη και πολιτικής συνοχής.

«Κοιτάξτε όλα τα καταστήματα είναι κλειστά γύρω σας. [...] Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, δηλαδή την οικονομία και την κατανάλωση.

» Έτσι λέμε στους εταίρους μας: 'Ναι, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις του Κράτους, θα ενισχύσουμε το φορολογικό μας σύστημα. Σε αντάλλαγμα, χρειαζόμαστε τόνωση της οικονομίας, αμέσως.»

Σε ερώτηση για το τι προτίθεται να αναδιαπραγματευθεί, ο κ. Σαμαράς φέρνει για παράδειγμα το θέμα των ευρωομολόγων που θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας.

Μια πρόταση της Γαλλίας, όπως λέει, από την οποία θα κερδίσουν και άλλες χώρες.

Σε άλλη ερώτηση για το πόσο χρόνο δίνει στον εαυτό του (να παραμείνει στην κυβέρνηση), ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι μεταρρυθμίσεις κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.

«Θα δείξουμε όμως στους Έλληνες ότι έχουμε σχέδιο και είμαστε σοβαροί. Όταν οι πολίτες βλέπουν ότι πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, ακόμα και αν η προσπάθεια είναι δύσκολη, σε ακολουθούν.»

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς λέει: «Για πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα μίλησε πολύ, υπέστη πολλά, έκανε λίγα. Αυτή η περίοδος τελείωσε.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί (ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)...



Μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή, η λίστα με τα ονόματα των υπουργών έχει ως εξής:

- Ανάπτυξης και Υποδομών: υπουργός Κωστής Χατζηδάκης - υφυπουργοί Θανάσης Σκορδάς, Σταύρος, Νότης Μηταράκης

-Δημόσιας Τάξης: ... υπουργός Νίκος Δένδιας

-Εσωτερικών: υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης

-Μακεδονίας Θράκης: υπουργός Θόδωρος Καράογλου

-Παιδείας και Πολιτισμού: υπουργός Κώστας Αρβανιτόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Γρ. Τσάλτας, υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υφυπουργός Κώστας Τζαβάρας.

-Εθνικής Άμυνας: υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος

-Υγείας: υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, υφυπουργός Μάριος Σαλμάς

-Εξωτερικών: Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος

-Ναυτιλίας: Υπουργός Κώστας Μουσουρούλης - υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος

- Δικαιοσύνης: Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης

-Τουρισμού: υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη

- Αγροτικής Ανάπτυξης: υπουργός Τσαφτάρης - υφυπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος

- Εργασίας: Υπουργός Γιάννης Βρούτσης - Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος


Read more...

Πώς χάθηκε η έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ «ΦΡΟΥΡΙΟ»



Πώς χάθηκε η έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι
Η απώλεια της έδρας του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι, «προπύργιο» του κόμματος μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ισχυρίζονται από την Ιπποκράτους η στάση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η απόφαση του δημάρχου Ιεράπετρας- η υποψηφιότητα του οποίου είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, να κλείσει τον δήμο, διαμαρτυρόμενος για το νοσοκομείο Ιεράπετρας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές κράτησαν ουσιαστικά εκτός Βουλής τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την έδρα του κόμματος άρχισε όταν ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε τους οργανισμούς των νοσοκομείων στις 4 Μαΐου, έπειτα από διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων πως έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Με την ανακοίνωση της υπογραφής Λοβέρδου ξέσπασαν οι πρώτες αντιδράσεις αφού ο νέος υφισταμενος οργανισμός θα οδηγούσε σε κατάργηση θέσεων. Ο «ξεσηκωμός» συνεχίστηκε παρά τις ακόλουθες δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι θα υπάρξει εκτενής επανεξέταση του θέματος.

Μόλις μία εβδομάδα πριν τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη αλλά και τον δημάρχο Ιεράπετρας, κλείνουν το δήμο, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ακολούθως, ο υποψήφιος Μιχάλης Καρχιμάκης εξασφαλίζει τη δέσμευση του υπηρεσιακού υπουργού προς το δήμο και τους φορείς της Ιεράπετρας ότι θα ανακληθούν οι οργανισμοί των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας και συγκεντρώνει όλες οι υπογραφές των συναρμόδιων Υπουργών Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Ως μόνο εκκρεμότητα παραμένει η σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, παρεμβαίνει ο κύριος Κριτσωτάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ- με υπόδειξη του υποψηφίου βουλευτή από την Ιεράπετρα, κ. Δερμιτζάκη, στον υπουργό Υγείας, κ. Κίττα και ακυρώνουν τη δημοσίευση. Παρά την αρχική διαμαρτυρία του κ. Καρχιμάκη, οι καταγγελίες του πέφτουν στο κενό.

Η «δικαίωση» για τον πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έρχεται τελικά την επόμενη ημέρα των εκλογών όταν ο κ. Κριτσωτάκης επιβεβαίωσε την παρέμβαση του για να μη δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι οργανισμοί.
Ωστόσο, ήταν ήδη αργά αφού το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του τον «πράσινο» νομό του Λασιθίου. Έστω και αν συγκέντρωσε εκεί, το υψηλότερο ποοστό του σε όλη την Ελλάδα…

Γ.Κ
 http://newpost.gr

Read more...

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την πληρωμή προμηθευτών των νοσοκομείων

Ξεμπλοκάρουν τα εντάλματα


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Το πράσινο φως για την καταβολή οφειλών σε προμηθευτές ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία, άναψε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ξεμπλοκάρει τα εντάλματα πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, οι ανώτατοι δικαστές, με ψήφους 22 έναντι 13, έθεσαν για την
πληρωμή των επίμαχων ενταλμάτων και μία «κόκκινη γραμμή». Αποφάσισαν ότι οι δαπάνες για τις
απευθείας αναθέσεις προμηθειών δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια του Παρατηρητηρίου Τιμών.

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρό του Ιωάννη Καραβοκύρη, ξεπέρασε τον σκόπελο της αυστηρής τήρησης του κοινοτικού δικαίου κρίνοντας ότι επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση εφαρμογή των διατάξεων της νομοθεσίας για απευθείας ανάθεση υπό προϋποθέσεις των προμηθειών, καθώς το ζήτημα συνδέεται άμεσα με το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών λόγω της έλλειψης του αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι αρμόδιοι επίτροποι στα νοσοκομεία θα υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής και για απευθείας αναθέσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ



Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή, η συνάντηση των αντιπροσωπειών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να ολοκληρώσουν το τελικό κείμενο του προγραμματικού πλαισίου.
Το κείμενο θα βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, το μεσημέρι, για να δωσουν την τελική τους έγκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλείσει σχεδόν όλα τα κεφάλαια και αναμένονται να συμφωνηθούν οι τελικές διατυπώσεις.   

Read more...

«Ξεπαγώνουν» τώρα οι ασφαλίσεις για τις εισαγωγές στην Ελλάδα...



Του Χρήστου Κολώνα
Στην άρση του εμπάργκο στις ασφαλίσεις των εξαγωγικών πιστώσεων προς τη χώρα μας προχωρούν σταδιακά οι ξένοι μεγάλοι ασφαλιστικοί οίκοι. Η εκλογή νέας κυβέρνησης και οι προηγούμενες κινήσεις του υπηρεσιακού υπουργού Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρα να ασκήσει πιέσεις στις...
κυριότερες εξαγωγικές χώρες - μέλη της Ε.Ε. για να παράσχουν εγγυήσεις, έφεραν την ικανοποιητική εξέλιξη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας απάντησαν θετικά στην προτροπή της υπηρεσιακής κυβέρνησης να εγγυηθούν στους ασφαλιστικούς τους οίκους τις εξαγωγές τους προς τη χώρα μας.

Εμπιστοσύνη
Εκτιμήσεις της προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνας Σακελλαρίδη θέλουν σταδιακά όλες οι χώρες να αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην ελληνική αγορά και να αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη τους.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε απόφασή της σύμφωνα με την οποία επιτρέπει στους κρατικούς οργανισμούς ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων να καλύπτουν τα εμπορεύματα προς την Ελλάδα. Ο Γ. Στουρνάρας ανακίνησε αυτή την απόφαση, η οποία είχε ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο. Απέστειλε επιστολές στις κυριότερες χώρες που εξάγουν στην Ελλάδα.

ΟΟΣΑ
Η απόφαση της η Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ελήφθη τον Απρίλιο, έκανε γνωστό προς τα κράτη-μέλη ότι εξαιρεί την Ελλάδα από τα άρθρα 92-93 της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με τα οποία απαγορεύεται στους κρατικούς φορείς ασφάλισης να εγγυώνται τις ασφαλίσεις εισαγωγών-εξαγωγών σε εταιρείες της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά, Νέας Ζηλανδία, Ισλανδίας, Νορβηγίας και Ελβετίας, λόγω της δριμείας οικονομικής αναταραχής της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γ. Στουρνάρας είχε στείλει επιστολή και προς τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης και ζητώντας να εφαρμόσει το ίδιο, μετά και το «πάγωμα» των ασφαλίσεων προς την Ελλάδα από το γαλλικό οίκο Coface. Η τελευταία εταιρεία σημειώνεται ότι έχει διακόψει τις ασφάλειες εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενώ πιο πρόσφατη ήταν η απόφαση της γερμανικής Euler Hermes...
imerisia.gr


Read more...

Η επόμενη ημέρα της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ

«Χαρακώματα» στήνονται στο Κίνημα



 
 



Εάν διεκδικούσαν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έναν κάπως «κινηματογραφικό» τίτλο αυτός δεν θα ήταν άλλος από το «ο Βαγγέλης πήρε τ’ όπλο του», με την υποσημείωση ωστόσο που θα έβαζαν κάποιοι επιφυλακτικοί «κι αν πυροβολήσει τα πόδια του;».

Όλοι γνώριζαν ότι η επόμενη των εκλογών για ένα κόμμα, που έπεσε στο 12,4% - έστω κι αν απέφυγε τα χειρότερα, όπως προέβλεπαν πολλοί – δεν θα ήταν εύκολη. Λίγοι όμως περίμεναν ότι οι δυσκολίες και οι συγκρούσεις θα ξεκινούσαν από τις επιλογές του κόμματος για τον τρόπο συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση και τα πρόσωπα, που θα πρότεινε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε – συνεπικουρούμενος από στελέχη της νεώτερης γενιάς – να τηρήσει την προεκλογική του δήλωση, ότι δεν θα βάλει τα γνωστά πολιτικά πρόσωπα, που κυριάρχησαν την προηγούμενη περίοδο, στη νέα κυβέρνηση. Δεν ήθελε να τροφοδοτήσει μία κριτική ότι στο ΠΑΣΟΚ ανακυκλώνουν τα ίδια πρόσωπα και ότι ο μόνιμος στόχος είναι η καρέκλα. Υπάρχει βέβαια και η εκτίμηση ότι δεν θα ήθελε να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε προβεβλημένα στελέχη, που θα είχαν τη δυνατότητα, αξιοποιώντας την υπουργική τους θέση, να ενισχυθούν έναντι του αρχηγού και να αποτελέσουν πόλο εξουσίας εντός του ΠΑΣΟΚ. Και ότι δεν ήθελε να βάλει το ΠΑΣΟΚ «μέχρι το λαιμό» στη διακυβέρνηση, διακινδυνεύοντας έτσι να εισπράξει στο ακέραιο το πολιτικό κόστος μίας αποτυχία της.

Είτε είχε «αγαθές» πολιτικές προθέσεις, είτε σκοπιμότητα εσωκομματικών εκκαθαρίσεων, όπως του καταλογίζουν κάποιοι, ο κ. Βενιζέλος επέβαλε την άποψή του, κάνοντας το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση του κόμματος με τους δικούς του όρους και προφανώς με τους δικούς του ανθρώπους, κυρίως της νέας γενιάς.

Στην ολιγομελή κοινοβουλευτική ομάδα πέτυχε νέες συμμαχίες, καθώς οι αμιγώς «βενιζελικοί» μετά βίας φτάνουν σε διψήφιο αριθμό, ενώ στέριωσε ακόμα πιο πολύ τη συνεργασία του με τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίο επηρεάζει ένα ικανοποιητικά – για τα δεδομένα – αριθμό βουλευτών.

Από την άλλη όμως δεν είναι και λίγοι εκείνοι, που τον περιμένουν με άγριες διαθέσεις. Οι επιλογές του για το κυβερνητικό σχήμα θα κριθούν με αυστηρότητα και δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας, των υπουργών, που προτάθηκαν. Όπως επίσης και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή με χαρά και ενθουσιασμό οποιαδήποτε τοποθέτηση στην κυβέρνηση στελεχών, που απέτυχαν να εκλεγούν βουλευτές, αλλά προωθήθηκαν σε υπουργείο εξαιτίας της στενής τους σχέσης με τον πρόεδρο. Βουλευτές και στελέχη διαφόρων προελεύσεων διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν στη θέση της προσωποκεντρικής εξουσίας του Γιώργου Παπανδρέου, που τόσο κόστισε στο ΠΑΣΟΚ, να εγκαθιδρυθεί μία άλλη, από τη νέα ηγεσία.

Read more...

Αυτοί πάνε στα υπουργεία



Πιθανότατα σήμερα γίνεται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνηση και παρακάτω θα διαβάσετε όλα τα υποψήφια ονόματα για τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων.

Πρόεδρος της Βουλής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Υπουργός Οικονομικών: Βασίλης Ράπανος

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Ζαννιάς

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Χρήστος Σταικούρας

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Λευτέρης Οικονόμου

Υπουργός Εξωτερικών ή Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υπουργός Υγείας: Χριστόδουλος Στεφανάδης

Υπουργός Υποδομών: Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργός Δικαιοσύνης: Αντώνης Ρουπακιώτης

Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης

Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργός Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Ναπολέων Μαραβέγιας

Θέση στο υπουργικό συμβούλιο θα έχει και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος 

Κυβερνητικός εκπρόσωπος πιθανότατα αναλαμβάνει ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Πρόβλημα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσωπο που θα αναλάβει υπουργός Εργασίας.

Γραμματέας Υπουργικό Συμβουλίου: Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος: Μάκης Βορίδης

Δ/ντης Γραφείου Πρωθυπουργού: Κώστας Μπούρας

Πηγή: real.gr

Read more...

"Η Ομογένεια είναι εδώ"



Μηνύματα συμπαράστασης στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας στέλνουν στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τονίζοντας ότι «η Ομογένεια είναι εδώ για τη σωτηρία της Ελλάδας».
Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης και Πέτρος Γαλάτουλας, αντίστοιχα, τονίζουν ότι «οι ομογενείς περιμένουν από την κυβέρνηση της πατρίδας να εργαστεί με ενότητα, αποφασιστικότητα και τόλμη, ώστε να προχωρήσει σε ρίξεις με το παρελθόν, οδηγώντας την Ελλάδα σε μια καινούρια εποχή οικονομικής ανάκαμψης και δημιουργικότητας».
Ο συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, τόσο στη σχετική αναφορά του όσο και σε επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, απευθύνει θερμά συγχαρητήρια, «μαζί με τις ευχές για επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της πατρίδας» προσθέτοντας: «Προσδοκία όλων των Ελλήνων του εξωτερικού, που αποτελεί και πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση, είναι να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί μία λύση ευνοϊκή για τα συμφέροντα του τόπου μας, που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη, με ορατά αποτελέσματα και για το λαό της Ελλάδας. Η διασφάλιση των κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων, είναι άλλη μία σοβαρή παράμετρος, στην οποία έχετε δώσει δείγματα γραφής, ότι αποδίδετε ιδιαίτερη σημασία».enikos.gr

Read more...

Τελείωσε η σύσκεψη των τριών



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν επί ενός κειμένου αρχών το οποίο διαβίβασαν στον κ. Σαμαρά, στον κ.Βενιζέλο και στον κ. Κουβέλη για έγκριση , επισφραγίζοντας έτσι την πολιτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το κυριότερο θέμα που απασχόλησε την αποψινή συνεδρίαση αφορούσε το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου με επιδίωξη την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την διατύπωση ισοδύναμων μέτρων έναντι των προβλεπόμενων περικοπών.

Τα περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλείσει ωστόσο παραμένουν ανοικτά ακόμη τα κεφάλαια της εξωτερικής πολιτικής και του θεσμικού πλαισίου του πολιτικού συστήματος τα οποία θα απασχολήσουν αύριο το πρωί τον Ευ. Μεϊμαράκη και Χρ. Λαζαρίδη από τη ΝΔ, Κ.Σκανδαλίδη και Στ. Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτη και Σ. Παπαθανασίου, από τη ΔΗΜΑΡ, σε νέα συνάντηση τους στη Βουλή.

Με την εξειδίκευση και αυτών των κεφαλαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το προγραμματικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα διατυπωθούν οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...