Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Δεν θα «μιλήσει» το μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους...



Ρώσοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δεν μπόρεσαν να λάβουν πληροφορίες από το μαύρο κουτί του ρωσικού βομβαρδιστικού, το οποίο...
καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα τέλη Νοεμβρίου.
Ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης φέρεται να έχει καταστραφεί, όπως σημείωσε Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος τη Δευτέρα.
Η κατάρριψη, η οποία σύμφωνα με την Τουρκία έγινε εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και σύμφωνα με τη Ρωσία εντός του συριακού, έχει οδηγήσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις στη χειρότερη κρίση τους εδώ και πολλές δεκαετίες.

Read more...

Ούτε οι Σοσιαλιστές θα στηρίξουν κυβέρνηση Ραχόι...



Την απόφασή τους να ψηφίσουν αρνητικά στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή), σε περίπτωση που ο Μαριάνο Ραχόι σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας του...
κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος ανακοίνωσαν οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία.
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE), το οποίο έχασε σχεδόν 7% της δύναμής του σε σχέση με τις εκλογές του 2011, εκτιμά ότι θα μπορούσε να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, καθώς, όπως λέει, «αποτελεί τη μόνη εναλλακτική στο Λαϊκό Κόμμα».

Ουσιαστικά απευθύνεται στο αριστερό Podemos και στο κεντρώο Ciudadanos, ζητώντας στη στήριξή τους για κυβέρνηση συνεργασίας που θα αποκλείσει την Κεντροδεξιά από την διακυβέρνηση της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πάμπλο Ινγλέσιας των Podemos είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι «Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, οι Podemos δεν πρόκειται να επιτρέψουν ούτε ενεργητικά ούτε παθητικά τον σχηματισμό κυβέρνησης από το Λαϊκό Κόμμα», κάνοντας γνωστή την απόφαση του του κόμματός του να μην επιτρέψει στο κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι να σχηματίσει κυβέρνηση. 

tvxs.gr

Read more...

Κτήρια καταρρέουν σε δευτερόλεπτα...


... από τόνους λάσπης στην Κίνα.
-91 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα βιομηχανικά κατάλοιπα και τα κατεστραμμένα κτήρια.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο...
Ένα βίντεο αποτυπώνει τον τρομακτικό τρόπο με τον οποίο η βιομηχανική λάσπη, που προκλήθηκε από κατολίσθηση στην πόλη Σενζέν της Κίνας την Κυριακή, ισοπέδωσε 33 κτίρια, θάβοντας πολλά από αυτά κάτω από χώμα.

Τουλάχιστον...
91 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμια και τους τόνους λάσπης, ενώ ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα. Το νέο βιομηχανικό ατύχημα έγινε τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν, οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, στοιχίζοντας την ζωή τουλάχιστον 160 ατόμων.

Το δυστύχημα έγινε όταν ένας σωρός από λάσπη έπεσε πάνω σε πολυώροφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκο Χενγκτάγιου, στην βορειοδυτική νέα επαρχία Γκουανμίνγκ την Κυριακή το πρωί, τα οποία ενώ κατέρρεαν έστελναν ποτάμια χώματος στον αέρα.

Read more...

Πού θα κριθεί η μάχη της 10ης Ιανουαρίου...


Που στοχεύουν, Βαγγέλης-Κυριάκος.
BINTEO...
Τη στρατηγική τους για το δεύτερο και τελικό γύρο της αναμέτρησης για την ηγεσία στη ΝΔ χαράσσουν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της πρώτης Κυριακής, που επικράτησαν των αντιπάλων τους. Οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύουν στους...
ψηφοφόρους των άλλων δύο διεκδικητών, του Απόστολου Τζιτζικώστα, που ήλθε τρίτος και του Άδωνι Γεωργιάδη, που κατετάγη τέταρτος, αλλά με σημαντικό ποσοστό, πιθανόν διψήφιο.

Ο κ. Μεϊμαράκης, που φαίνεται ότι θα κινηθεί κάπου λίγο πιο πάνω από το 40% δείχνει να είναι το φαβορί έναντι του κ. Μητσοτάκη, το ποσοστό του οποίου εκτιμάται ότι θα κινηθεί γύρω στο 30%. Η διαφορά πάντως, εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, αν και θεωρείται σημαντική, δεν εξασφαλίζει απόλυτα την επικράτηση του πρώην, μεταβατικού προέδρου. Ο κ. Μεϊμαράκης θέτει ως πρώτο στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του, έναντι του κινδύνου “χαλάρωσης” στο β' γύρο, ενώ επιδιώκει τη διεύρυνση της επιρροής του για δύο λόγους: πρώτον, για να είναι όσο το δυνατόν πιο αδιαμφισβήτητη η επικράτησή του και η ηγετική του παρουσία. Και δεύτερον, για να δώσει μία νέα δυναμική στη ΝΔ, ενόψει των μεγάλων πολιτικών μαχών με την κυβέρνηση, κόβοντας παράλληλα και την όποια όρεξη παραγόντων εντός της ΝΔ για τυχόν διασπαστικές κινήσεις.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει στη δυναμική που παρουσίασε η υποψηφιότητά του, η οποία ανέτρεψε τα προγνωστικά και πλασαρίστηκε δεύτερη, πολύ πάνω από τα ποσοστά που προβλέπονταν. Στόχος του είναι τώρα να αναδείξει ως κεντρικό διακύβευμα το αίτημα για ανανέωση, που είναι εμφανές και ισχυρό και στη βάση της ΝΔ.

Το ερώτημα είναι εάν και πώς θα “μετρήσουν” οι διαχωριστές πολιτικές και ιδεολογικές γραμμές, που εμφιλοχωρούν στην παράταξη. Εάν για παράδειγμα οι ψηφοφόροι των κυρίων Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, που θεωρούνται της λαϊκής δεξιάς, προτιμήσουν τον θεωρούμενο ως πιο “κοντινό” σε αυτό το στίγμα κ. Μεϊμαράκη, ή θα επιλέξουν και στο β' γύρο με βάση την πρόθεσή τους να αναδειχθεί στην ηγεσία ένα πρόσωπο της νέας γενιάς, καθώς αυτό το αίτημα φάνηκε να μέτρησε στην αρχική τους επιλογής.

Άλλο σημείο επί του οποίου θα γίνει η μάχη του β' γύρου είναι η αντιπολιτευτική στρατηγική που θα επιλέξει ο νέος αρχηγός και η στάση του απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρείται πιο ανοιχτός στις συναινετικές διαδικασίες, ενώ ο κ. Μητσοτάκης πιο συγκρουσιακός.

Και οι δύο πάντως φαίνεται να επιθυμούν την επανάληψη της μεγάλης συμμετοχής, καθώς αυτό ήταν το στοιχείο που αναπτέρωσε το ηθικό της παράταξης τις τελευταίες ώρες και έδειξε τη δυνατότητα ανασυγκρότησης και προβολής εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης. 


protothema.gr

Read more...

Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Τσίπρα «ρίχνει μαύρο» στη Διαύγεια...


Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Τσίπρα «ρίχνει μαύρο» στη Διαύγεια
«Η κυβέρνηση Τσίπρα "ρίχνει μαύρο" στη δι@ύγεια», καταγγέλλει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας, πως, «με νομοθετική διάταξη καταργεί την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο πληθώρας δαπανών στο... Υπουργείο Εξωτερικών. (άρθρο 108 στο Ν/Σ για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου)».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, η κυβέρνηση «επικαλείται δήθεν ιδιαιτερότητα αυτών των δαπανών που άπτεται της ασφάλειας της χώρας. Όμως, ως συνήθως, ψεύδεται η κυβέρνηση Τσίπρα.

Διότι στο άρθρο 2 παρ.4 του Ν.3861 έχουμε εξαρχής εξαιρέσει όλες τις δαπάνες των οποίων η δημοσιότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα κι ασφάλεια της χώρας.

Επομένως, άλλες δαπάνες επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν, που δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Δαπάνες όμως, για τις οποίες ευθέως πλέον γεννάται το ερώτημα: "Πώς τις υλοποίησαν ή τις ανέλαβαν από την ώρα που δεν τις είχαν αναρτήσει στο διαδύκτιο";

Προφανώς έχουν διαπράξει ήδη την παραβίαση του Ν.3861 έχοντας πραγματοποιήσει παράνομες δαπάνες. Ποιες άραγε;

Προφανώς επιλέγουν και τώρα να διαχειριστούν στο σκοτάδι τα χρήματα των Ελλήνων. Όπως νομοθέτησαν και την Άνοιξη για δαπάνες στου υπουργείου Οικονομικών».
ragkousis

Read more...

Toυς τέλειωσαν...


Απόφαση σοκ - Οκτώ χρόνια εκτός ποδοσφαίρου Μπλάτερ και Πλατινί
Οκτώ χρόνια εκτός ποδοσφαίρου, Μπλάτερ και Πλατινί...
Με οκτώ χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, τιμωρήθηκαν ο Σεπ Μπλάτερ και ο Μισέλ Πλατινί.
 Η...
Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ανακοίνωσε ότι οι ποινές τίθενται άμεσα σε ισχύ. 

Read more...

Πράσινο φως για την εκταμίευση Κομισιόν: Έκλεισαν οι εκκρεμότητες, πριν τα Χριστούγεννα η απόφαση για τη δόση


Κομισιόν: Έκλεισαν οι εκκρεμότητες, πριν τα Χριστούγεννα η απόφαση για τη δόση
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Βρυξέλλες
Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), για να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, από τις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.
Σύμφωνα με την ίδια, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.
«Εφόσον η αξιολόγηση των θεσμών είναι θετική, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να συνεδριάσει πριν από τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση του εναπομείναντος ενός δισεκατομμυρίου» δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.
Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές πως έκλεισε και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, που αφορούσε στην υπογραφή Υπουργικής Απόφασης για την περικοπή δαπανών στις διαγνωστικές εξετάσεις.
Η εκκρεμότητα προκάλεσε την εμπλοκή στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επαφές με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Τσίπρας: «Παλαιστίνη» εφεξής σε όλα τα δημόσια έγγραφα


Τσίπρας: «Παλαιστίνη» εφεξής σε όλα τα δημόσια έγγραφα
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Σε όλα τα δημόσια έγγραφα θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «Παλαιστίνη» και όχι «Παλαιστινιακή Αρχή», ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελλάδα, ο έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Όταν ο χρόνος κριθεί κατάλληλος, η Ελλάδα θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα. Ώς τότε, εμείς θα κρίνουμε πώς η Ελλάδα θα παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του Παλαιστινιακού ζητήματος».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζήτησαν για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ως γέφυρας διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα «δεσμεύεται ενεργά για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών που θα διασφαλίζει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου, ενιαίου εδαφικά, ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα, ενός κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ». Τόνισε επίσης τη σημασία «που αποδίδουμε στον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και τον σεβασμό του ιστορικού status quo των Ιερών Τόπων».

Συμπλήρωσε ότι είχαν την ευκαιρία από κοινού να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να υπογραμμίσουν την επιτακτική ανάγκη να αρχίσει μια ουσιαστική, αξιόπιστη ειρηνευτική διαδικασία, με ξεκάθαρο όμως πολιτικό ορίζοντα. Μια διαδικασία που, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, θα δώσει ξανά ελπίδα στον παλαιστινιακό λαό, αλλά και στον ισραηλινό λαό, για ένα καλύτερο αύριο για την ειρηνική συνύπαρξη δύο λαών στην ίδια περιοχή.

Ακόμη, είπε ότι τόνισαν στο πλαίσιο αυτό «τη σταθερή και ισχυρή υποστήριξή μας στο πρόσωπο του προέδρου Αμπάς, ενός ανθρώπου που είναι σε θέση να προωθήσει δυναμικά αυτή τη διαδικασία».

Υπογράμμισαν παράλληλα τη σημασία που έχει για την περιοχή η δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού επί τη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Πρόσθεσε ότι συμφώνησαν πως η Ελλάδα ως ευρωπαϊκή και ως μεσογειακή χώρα, και πέρα της παραδοσιακής φιλίας που έχει με τον παλαιστινιακό λαό, έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει σχέσεις με χώρες στην ευρύτερη περιοχή, και ιδιαίτερα σχέσεις με το Ισραήλ, έχει τη δυνατότητα να παίζει εποικοδομητικό ρόλο γεφύρωσης των διαφορών πάντοτε στα πλαίσια της προσπάθειας να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

Για την απόφαση για χρήση του όρου «Παλαιστίνη» από το σύνολο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, έκανε λόγο για ενέργεια και μήνυμα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι από εδώ και στο εξής σε όλα τα δημόσια έγγραφα του ελληνικού κράτους θα χρησιμοποιείται ο όρος «Παλαιστίνη» και όχι ο όρος «Παλαιστινιακή Αρχή».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η επίσκεψη του προέδρου της Παλαιστίνης θα συνδυαστεί με το ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου, που είναι ομόφωνο και που τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.

Αμπάς: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία

«Ο λαός μας και τα εδάφη μας χρειάζονται υπεράσπιση από τη διεθνή κοινότητα για έχουμε ελευθερία και δημοκρατία, όπως έχουν και οι άλλοι λαοί» δήλωσε Μαχμούντ Αμπάς. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή και επίλυση του Παλαιστινιακού» είπε και ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Υπογράμμισε ότι εκτιμά βαθύτατα τη στήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό και ευχαρίστησε τα κόμματα για το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής.
Στη συνέχεια, χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο πλευρών και για τη δημιουργία διϋπουργικής επιτροπής. «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τα δεινά του λαού της Παλαιστίνης και την κατοχή της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς» είπε και υπογράμμισε την ανάγκη για ειρήνευση, για την ακύρωση της κατοχής και του εποικισμού, για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων από τους Ισραηλινούς και για την επιστροφή στην Παλαιστίνη των προσφύγων.
Θέλουμε ειρήνευση με τους γείτονες μας, Ισραηλινούς, με τα σύνορα του 1967, τόνισε και υπογράμμισε ότι η συνέχιση της κατοχής και του εποικισμού δεν μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. Ανέφερε επίσης ότι η Παλαιστίνη στηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να χτυπηθεί η τρομοκρατία και οι πηγές της.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Αρχηγός αποφασίζει, ο Πυρηνάρχης διατάσσει...


Από αριστερά, ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος και ο περιφερειάρχης Πειραιά Ι. Λαγός
Ηταν λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 2013 όταν ο Χρήστος Παππάς επισκέφτηκε τον Πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία καταγράφεται σε βίντεο, δεν παρέλειψε να εκθειάσει το τοπικό τάγμα εφόδου. Αυτό που...
έπειτα από 8 μήνες θα δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα.

«Να πω ότι η Τοπική η δική σας στέκεται στην πρωτοπορία του αγώνα. Η Νίκαια, και δεν το λέω για κολακεία, όλοι οι συναγωνιστές το ίδιο είμαστε, όλοι αγωνιζόμαστε, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται. Η Νίκαια, λοιπόν, οι λαϊκοί μαχητές της Χρυσής Αυγής, τα παιδιά με τα παντελόνια παραλλαγής πόλης και τις μπλούζες τις μαύρες “Χρυσή Αυγή”, όπου τους ζητήθηκε να δώσουν μάχιμο “παρών”, είτε στις εκλογές, είτε σε δύσκολες καταστάσεις, Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο ήταν οι πρώτοι στη μάχη. Γι’ αυτό σας αξίζουν τα εύσημα. Ετσι να συνεχίσετε και το 2013. Γιατί αυτό σημαίνει χρυσαυγίτης», είπε ο Παππάς και στη συνέχεια δέχτηκε μια ερώτηση με μεγάλο ενδιαφέρον.

«Πιστεύουμε αρκετοί ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά είναι μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάει την Ελλάδα και παριστάνει το πολιτικό κόμμα για να περάσει νόμιμα κάποιες αλλαγές», ανέφερε παριστάμενος υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η απάντηση, αφού ο Παππάς επιβεβαιώνει πλήρως τον συνομιλητή του:

«Εχω ένα προνόμιο, θείο δώρο θα το έλεγα. Θέλεις η θεία πρόνοια; Θέλεις η τύχη; Θέλεις οι συγκυρίες; Να είμαι χρυσαυγίτης από τα γεννοφάσκια μου. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η Χρυσή Αυγή πραγματικά δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα. Είναι λαϊκό κίνημα! Λαϊκό εθνικιστικό κίνημα. Ο όρος αυτός δεν είναι καινούργιος. Υπάρχει και αν έχεις παρακολουθήσει την εφημερίδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 υπάρχει από τότε και πριν ακόμα βγει η εφημερίδα. Αυτό ήταν το όραμά μας. Να γίνει ένα λαϊκό εθνικιστικό κίνημα όπως ήδη έχει συμβεί».

Ναι, ο όρος «λαϊκός εθνικισμός» δεν είναι καινούργιος. Δεν είναι παρά μια παράφραση της λέξης «εθνικοσοσιαλισμός» και χρησιμοποιείται από τη Χρυσή Αυγή για να αποδώσει με πιο καλυμμένο τρόπο την ίδια ιδεολογία, αυτή του ναζισμού.

Και βέβαια η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα», αλλά μια στρατιωτικά δομημένη ναζιστική οργάνωση πάνω στο πρότυπο των χιτλερικών Ταγμάτων Εφόδου, των SA, και συγκροτείται με βάση την ιεραρχία και την πειθαρχία.

Ο Παππάς είναι ξεκάθαρος ότι «στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία και τα αξιώματα του Κοινοβουλίου». Και συνεχίζει: «Πειθαρχία λοιπόν και ισχύει για όλους. Από τα ανώτερα στελέχη έως και τον τελευταίο και τον πιο πρόσφατο φίλο μας».

Αλλωστε είναι ο ίδιος που τρεις μήνες μετά (23.4.2013) θα εκδώσει με εντολή του Μιχαλολιάκου και σχετική εγκύκλιο, την οποία έχει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 δημοσιεύσει στο βιβλίο με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη» ο Δημήτρης Ψαρράς.

Λέει λοιπόν η εγκύκλιος ότι «η περαιτέρω επιτυχής πορεία του κινήματος θα εξαρτηθεί από την συμπαγή, αρραγή και καλά δομημένη οργανωτική του μορφή. Συνεπώς, από τούδε και στο εξής, όλες οι διαδικασίες θα προωθούνται μέσα από τα διοικητικά όργανα, χωρίς καμία παρέκκλιση. Θα θεωρείται επομένως παράπτωμα και θα επισείει τις ανάλογες κυρώσεις η νοοτροπία καθώς και οι ενέργειες ελαχίστων οι οποίοι κινούνται εξωθεσμικά και χρησιμοποιούν το όνομα του Αρχηγού ή ισχυρίζονται ότι ήλθαν σε απ’ ευθείας συνεννόηση με τον Αρχηγό. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τα όργανα του κινήματος σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του Εθνικισμού και να εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία».

Την ιεραρχική αυτή δομή της ναζιστικής οργάνωσης ομολογεί με εξαιρετικά αναλυτικό τρόπο ο ίδιος ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης σε ομιλία του στα γραφεία του Πυρήνα Σαλαμίνας στις 21 Ιανουαρίου 2013. Στο βίντεο από την ομιλία αυτή που φέρνει στο φως σήμερα η «Εφ.Συν.», ο Πατέλης εξηγεί ότι «η ιεραρχία στον εθνικισμό είναι το άλφα και το ωμέγα. Ετσι ώστε να μην επικρατεί αναρχία. Διαφέρουμε από όλους τους άλλους και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Ενας υποστηρικτής, δόκιμο μέλος, ή ακόμα και μέλος πρέπει να σέβεται την ιεραρχία και να αναφέρεται στους πιο πάνω από αυτόν. Παραδείγματος χάριν στην τοπική σας ο αμέσως από πάνω σας είναι κάθε υπεύθυνος τομέα και αμέσως μετά βέβαια ο πυρηνάρχης σας.

»Εκεί πρέπει να αναφέρεστε σε κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί κι έπειτα ο πυρηνάρχης στον εκάστοτε περιφερειάρχη, όπως εν συνεχεία ο περιφερειάρχης στον αρχηγό μας. Συνήθως οι ανώτεροι στις θέσεις κορυφής αποκαλούνται "προϊστάμενοι" κι έχουν περισσότερη δύναμη από τους υφιστάμενους στη βάση της δομής τους. Η ιεραρχία επιβάλλει σεβασμό και υπακοή στον ανώτερο και κανονίζει τις μεταξύ τους υπηρεσιακές σχέσεις. Οποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τη σοβαρότητα της λέξεως δυστυχώς δεν κάνει για τη Χρυσή Αυγή».

♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.

Read more...