Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τέλος ο Βενιζέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


venizelos
Ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί οριστικά από την ηγεσία του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση του, ενώ απέρριψε και το σενάριο διαρχίας κάνοντας λόγο για αστειότητες.
Αν και εκφράστηκαν κάποιες διαφορετικές απόψεις σχετικά με το διαδικαστικό χαρακτήρα του έκτακτου Συνεδρίου, κατέληξαν στο να είναι μόνο πολιτικό και προγραμματικό και όχι να περιλαμβάνει εκλογή οργάνων. Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε τον πολιτικό χαρακτήρα του Συνεδρίου και ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται η εκλογή οργάνων. Υπέρ του χρονοδιαγράμματος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ εκφράστηκε η άποψη από τον Κώστα Σκανδαλίδη ότι πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα στα μητρώα και εκλογή οργάνων.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε τόσο το Πολιτικό Συμβούλιο, όσο και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να στηρίζουν ανιδιοτελώς τα οργανωτικά στελέχη που έχουν το κύριο βάρος της προετοιμασίας. Είναι, όπως είπε, ένα σχήμα θα προτείνει να συγκροτήσει τη Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Εθνική Επιτροπή θα το εγκρίνει αυτό στην πρώτη Σύνοδό της το επόμενο Σάββατο. Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή συνέδρων και μετά για την άμεση εκλογή του νέου Προέδρου.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το συνέδριο για τις 15, 16 και 17 Μαΐου είναι ένα συνέδριο που σύμφωνα με το καταστατικό είναι έκτακτο και θα είναι πολιτικό, αξιακό, προγραμματικό και επανέλαβε ότι ολοκληρώνεται αμετάκλητα η θητεία του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δεν ανανεώνεται. Σημειώνεται ότι τα μόνα ex officio μέλη του συνεδρίου θα είναι τα μέλη της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής.
Επόμενος στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι το άνοιγμα του νέου αυθεντικού ηλεκτρονικού μητρώου, “με σεβασμό σε όλα τα ιστορικά μέλη μας τα οποία θα προσκληθούν να ανανεώσουν και να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στο ΠΑΣΟΚ”.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Έπεσαν οι μάσκες: Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ


Germany Greece Varoufakis
Ήταν θέμα… χρόνου οι μάσκες έπεσαν και ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα μιλάμε για μία μεγαλοπρεπή… πλήρη κυβίστηση!
Πλέον, ακόμα και οι πλέον σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι που δεν διαπραγματεύονταν με την Τρόικα, αλλά με τους «θεσμούς», που έσκιζαν τα μνημόνια, άρχισαν να αλλάζουν τη ρότα τους.
Ο λόγος φυσικά για τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, το Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, ο οποίος αφού είδε ότι δεν τα καταφέρνει με την «δημιουργική ασάφεια» πέρασε στη «δημιουργική σαφήνεια» ανακοινώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων, προκειμένου να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη με τους εταίρους και τους δανειστές, ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι, «η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα βήματα και ότι θα αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της».
Οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη έγιναν σε οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στη λίμνη Κόμο, της Ιταλίας.
Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψή του ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έως τις 12 Απριλίου σχετικά με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αναφέρει το Reuters.
Συμπλήρωσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει κάνει όλα τα βήματα εκείνα και θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της ενώ η κυβέρνηση δεν θα παραβιάσει μονομερώς τους κανόνες.
«Η λογική των αντιπαραθέσεων και των αντιπάλων συμμαχιών του 20ου αιώνα ανήκει στο παρελθόν. Ως Ευρώπη, τις τελευταίες δεκαετίες, θελήσαμε να εγγυηθούμε ένα νέο σημείο εκκίνησης, υιοθετώντας μια νέα λογική, εκείνη της συνεργασίας, κυρίως μέσα στην Ευρώπη, αλλά και εκτός των συνόρων της», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ Αμπροζέτι, που διεξάγεται στο Κόμο.
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφερόμενος στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, ο υπουργός σημείωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και την ευρωπαϊκή κοινωνία, τις ερχόμενες εβδομάδες, και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία που πετύχαμε τον περασμένο Φλεβάρη. Όλοι μας έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου και ελπίζουμε να το πράξουμε και νωρίτερα, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, και για να τεθούν οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη. Στο τέλος της ενδιάμεσης αυτής περιόδου, τον Ιούνιο, θα έχουμε ένα συμβόλαιο ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προβλήματα που πλήττουν την ελληνική κοινωνία, αλλά με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται από τους οικονομολόγους «συμβατά κίνητρα». Από τη στιγμή που η δυνατότητά μας να αποπληρώσουμε το χρέος εξαρτάται από τη δυνατότητά μας να αναπτυχθούμε, η μακροπρόθεσμη πρότασή μας προς τους εταίρους μας, είναι όχι μόνον ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα που έχουν δανείσει, σε ο,τι αφορά την ονομαστική τους αξία, αλλά θα τους καταβληθεί ένα συνολικό ποσό που θα υπερβαίνει την ονομαστική αυτή αξία. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε το χρέος μόνον με αναφορά στην ονομαστική αξία, αλλά να επιστρέψουμε περισσότερα χρήματα, με αναφορά στην καθαρή τους αξία. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπογραφεί ένα είδος συμβολαίου».
Σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός οικονομικών πρόσθεσε ότι «ελπίζω η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εγγυηθεί την ίδια ευελιξία του 2012», ότι «η Ελλάδα δεν ζητά βοήθειες εκτός Ευρώπης» και ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθυστερήσει την εφαρμογή κάποιων προεκλογικών εξαγγελιών. Δεν είμαστε λαϊκιστές, τα μέτρα του προγράμματός μας αφορούν μόνον όποιον βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας», ολοκλήρωσε ο υπουργός οικονομικών».
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Λίγο κρασί, λίγο Ακρόπολη και το αγόρι μου»...


Η αποτυχημένη φωτογράφιση του ζεύγους Γιάννη Βαρουφάκη-Δανάης Στράτου για το «Paris Match»...

Λίγο life style αισθητική του 90, λίγο αισθητική διαφημιστικής καμπάνιας άλλων εποχών, λίγο κιτς και τελικά ένα αποτέλεσμα γλυκερά ειδυλλιακό, το οποίο, σαν να έχει επίτηδες πρωταγωνιστές τη...
Μπάρμπι και τον Τζον-Τζον σε μία ωραία ταράτσα νεοκλασικού της Αθήνας, αδικεί κατάφωρα την προσωπικότητα και των δύο, χωρίς καν να καταφέρνει να μεταδώσει ως αυθεντικό το μήνυμα που μεταφέρει: Αυτό της κανονικότητας ενός ζεύγους που ζει αρμονικά, φωτεινά και φυσιολογικά κάπου στη μεγάλη μας σκοτεινή πόλη.

Στις φωτογραφίες του ζεύγους του Γιάννη Βαρουφάκη (συγγνώμη αλλά εγώ έχω τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς λόγους να εξακολουθήσω να γράφω το «Γιάννης» με δύο «ν») και της Δανάης Στράτου στο Paris Match αναφέρομαι. Τις φωτογραφίες που καταφέρνοντας να παραδοθούν πλήρως και άνευ όρων στο σύνηθες «περιβάλλον» του γνωστού γαλλικού περιοδικού όταν φλερτάρει με την προβλέψιμη κοσμικότητα και το διεθνές τζετ-σετ… Που καταφέρνοντας να παραδοθούν πλήρως και άνευ όρων σε μία ανέμπνευστη άποψη ανθρώπων του marketing για διαφημίσεις περασμένων ετών… κατάφεραν επιπλέον να ισοπεδώσουν την υπόσταση δύο ανθρώπων που έχουν προσωπικότητα.

Εκείνη εξ όσων γνωρίζω από το πολιτιστικό ρεπορτάζ δεν είναι καθόλου μία Μπάρμπι μ΄ένα πράσινο φόρεμα και ξεκάλτσωτες μαύρες γόβες η οποία κρέμεται στο λαιμό του αγαπημένου της. Είναι μία αυθύπαρκτη εικαστικός που συνήθως φοράει τζην και μποτάκια και όταν χρειάστηκε ταξίδεψε μ΄ένα σάκο στον ώμο στις πληγείσες περιοχές του κόσμου στο πλαίσιο της δουλειάς της. Εκείνος πάλι δεν χρειάζεται άλλες συστάσεις. Τις έχει δώσει μόνος του όχι μόνον τώρα που ως υπουργός Οικονομικών έχει κάνει δεκάδες δεκάδων συνεντεύξεις, αλλά και παλαιότερα.

Δεν ξέρω αν είναι η «θεωρία των παιγνίων» ή και των παιδίων (παίζει) αυτή η ποπ συμπεριφορά που κόμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην πολιτική επιλέγοντας να είναι λίγο ο εαυτός του και πολύ περισσότερο ένας ρόλος - με άλλους όρους κάτι ανάλογο κάνει νομίζω κι ο Κώστας Ζουράρις. Θυμάμαι άλλωστε ότι από τότε που ο Βαρουφάκης πρωτοεμφανίστηκε στον ελληνικό Τύπο είχε την ικανότητα να είναι πολύ-συμμετοχικός, πανταχού παρών στα ΜΜΕ και κάποτε συνειδητά «προκλητικός»- πράγμα καθόλου κακό αν στοχεύεις στη διάδοση των μηνυμάτων σου. Όμως ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα, πολλώ δε μάλλον τα Μέσα.

Συνεπώς αναρωτιέμαι: αυτή η φωτογράφιση «λίγο κρασί, λίγο Ακρόπολη και το αγόρι μου» τί κόμισε σ΄ εκείνους; Όχι τί κόμισε στην Ελλάδα. Προσωπικά θεωρώ γελοία την απαίτηση οι πολιτικοί να εμφανίζονται με μία (υποκριτική) μιζέρια και ένα σύννεφο μελαγχολίας στο βλέμμα ως απόδειξη συμμετοχής στα ελληνικά δεινά. Το ίδιο γελοία μου φάνηκαν τα σχόλια όσων «ζούμαραν» στο φωτογραφημένο από το «Paris Match» τραπέζι του ζευγαριού και εξανέστησαν διότι-λέει-το χταπόδι, τα ψάρια, το λευκό κρασί δεν είναι ένδειξη λιτού βίου. Ούτε και το να κατεβάζεις τον πήχυ των μικρών σου απαιτήσεων από τη ζωή είναι ένδειξη υγείας, όπως δεν είναι και το χταπόδι απόδειξη μεγίστης πολυτέλειας. Εκτός κι αν αποδεχόμαστε αμαχητί τη μοίρα και τη μιζέρια μας.

Δεν είναι το χταπόδι και το κρασί το θέμα. Το θέμα είναι αυτή η δια της πίσω πόρτας επιστροφή του life style στην πολιτική με διαφημιστικούς όρους περασμένων και ξεχασμένων ετών, πράγμα που έως τώρα καθόλου δεν ωφέλησε τον ίδιο το Βαρουφάκη. Φαντάζομαι πώς ούτε την Δανάη Στράτου θα ωφελήσει. Διότι όταν πείθεις τα Μέσα ότι είσαι ένα είδος ποπ σταρ (ή κατά περίσταση και ενός πιο ζόρικου, ροκ σταρ), έρχεται γρήγορα ο καιρός που τα Μέσα σε αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμο προϊόν. Είναι τότε που ξεσκίζουν το περιτύλιγμά σου και σε κάνουν μία χαψιά, αλέθοντας στην ίδια μπουκιά μαζί με το χταπόδι και τις ιδέες και τα επιχειρήματά σου. Κρίμα δεν είναι;..

Ναταλί Χατζηαντωνίου

Read more...

Τέσσερις τροπολογίες για την ανθρωπιστική κρίση ΚΚΕ: Δωρεάν ρεύμα για τις φτωχές οικογένειες και δωρεάν περίθαλψη για όλους


Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες υπέρ αδυνάτων στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.
kke
Προβλέπουν:
- Τη διαγραφή οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος.
- Την παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.
- Τη διαγραφή χρεών των σχολικών επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση).
Ως προς την πρόταση διαγραφής οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο 50% της μέσης ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης. Επίσης, επισημαίνει ότι την τελευταία περίοδο, τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τους λαϊκούς καταναλωτές γνώρισαν απανωτές σημαντικές αυξήσεις, που έχουν καταστήσει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε πανάκριβη πολυτέλεια.
Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους και χωρίς προϋποθέσεις, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει μία τέτοια ρύθμιση επιτακτική στις παρούσες συνθήκες, δηλαδή με 1,5 εκατομμύρια άνεργους, με χιλιάδες ασφαλισμένους να αδυνατούν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους να αδυνατούν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Για την πρόταση παροχής ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές, το ΚΚΕ επισημαίνει όλες τις έρευνες που δείχνουν ότι μεγεθύνεται διαρκώς ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης παραλαβής Παπούλιας: Σας εύχομαι μία ευθεία προεδρική θητεία - Παυλόπουλος: Μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη


Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο προεδρικό μέγαρο.
pakpap
Δείτε όσα δήλωσαν οι κ. κ. Παπούλιας και Παυλόπουλος:
K. Παπούλιας:
Πολύ σημαντικό για μένα να σας υποδέχομαι ύστερα από δύο προεδρικές θητείες και να σας παραδίδω τη σκυτάλη. Είμαι βέβαιος πως θα είστε ένας ιδανικός πρόεδρος.
Ο τόπος του προεδρικού είναι οικείος για σας. Υπηρετήσατε δύο προέδρους της δημοκρατίας.
Υπήρξατε εξαίρετος υπουργός και δάσκαλος και μάλιστα δάσκαλος της θεωρίας των θεσμών.
Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη περίοδο η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή τα προβλήματα είναι πολλά όπως επίσης πολλά είναι και τα διακυβεύματα με πρώτιστο αυτό της εθνικής συνεννόησης.
Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ότι μπορείτε για να δημιουργηθεί ένα στέρεο θεμέλιο εθνικής συνεννόησης.
Σας εύχομαι μια ευθεία προεδρική θητεία.
Π. Παυλόπουλος:
Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή το ότι σας διαδέχομαι στην προεδρία της Δημοκρατίας. Οφείλω όχι μόνο ως νέος ΠτΔ αλλά και ως Έλληνας πολίτης να σας αναγνωρίσω ότι ασκήσατε τα καθήκοντά σας με έναν άψογο τρόπο.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να φεύγει κανείς από την προεδρία της Δημοκρατίας με αυτά τα εφόδια.
Αυτή η μεγάλη τιμή έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε μια μεγάλη ευθύνη. Οφείλουμε όλες οι μεγάλες δυνάμεις να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της κρίσης. Είναι ανάγκη να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες που πλήττουν την κοινωνία μας, την ανεργία και τη φτώχεια και κυρίως την ανεργία των νέων.
Με δικά μας λάθη οι προηγούμενες γενιές ωθήσαμε τους νέους στο σημερινό πρόβλημα.
Ο αγώνας ξέρω ότι θα είναι δύσκολος αλλά πρέπει να είναι κοινός όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ο αγώνας που δίνει η Ελλάδα για το λαό της είναι και για όλη την Ευρώπη. Η παγκόσμια κρίση επηρεάζει όλο τον πλανήτη ολοένα και περισσότερο. Την οδηγεί σε βήματα προς τα πίσω πάνω στους μεγάλους άξονες.
Κύριε πρόεδρε σας εύχομαι μακροημέρευση και εύχομαι αυτός που θα διαδεχθεί εμένα να πει αυτά τα οποία σας είπα κι εγώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος


bouli-orkomosia-paulopoulou
Με τη φράση «Άξιος! Άξιος!» οι βουλευτές υποδέχθηκαν το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έδωσε το νενομισμένο όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του
Το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, την Πρόεδρο της Βουλής, καθώς επίσης και από υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, και τον Αρχιεπίσκοπο.
Τα συγχαρητήριά τους θα υποβάλλουν επίσης η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων Διπλωματικών Αποστολών, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Είναι ντροπή και να το λέτε»...


Το ξέσπασμα οργής του Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες
Το ξέσπασμα οργής του Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες...
Με αφορμή τη δήλωση-σοκ της Παναρίτη (ότι κάποιοι στο Brussels Group πρότειναν να μην πληρώσει η Ελλάδα μισθούς και συντάξεις για έναν, ή δύο μήνες), κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι...

το περιστατικό αυτό δεν έγινε μέσα στη συνεδρίαση, αλλά στο περιθώριο των επαφών στις Βρυξέλλες, παρουσία του Γ. Βαρουφάκη.

«Είναι ντροπή και να το λέτε» φέρεται να ήταν η απάντηση του Βαρουφάκη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές...


Read more...

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει δίλημμα με μισθούς και συντάξεις...


Το υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαιώνει πως τόσο η ηγεσία του όσο και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα...
πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον.

«Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας.  Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις  της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε...
left.gr

Read more...

Δάσκαλος του Γρηγορόπουλου ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής...


Δάσκαλος του Γρηγορόπουλου ο νέος γενικός γραμματέας της ΒουλήςΤον Γιώργο Θαλάσση, επέλεξε για νέο γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Γιώργος Θαλάσσης, διαδέχεται τον Θανάση Παπαϊωάννου, ο οποίος...
διατέλεσε γενικός γραμματέας δύο Προέδρων, του Φίλιππου Πετσάλνικου και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.    

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Θαλάσσης, υπήρξε επί χρόνια διευθυντής στο ιδιωτικό σχολείο στο οποίο πήγαινε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και ο Νίκος Ρωμανός.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Θαλάσσης είχε καταθέσει στην δίκη των δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς τον είχε μαθητή, ενώ είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό...
enikos.gr

Read more...

Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης Την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για την κατάργηση των φυλακών Δομοκού


Την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για την κατάργηση των φυλακών Δομοκού
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού (τύπου Γ'), με ρύθμιση σε πολυνομοσχέδιο που θα δώσει στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα παραβατικά ανήλικα άτομα, την αποφυλάκιση ατόμων της τρίτης ηλικίας και ασθενών κρατουμένων, τους χρηστές ναρκωτικών ουσιών, κ.λπ.
Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα καταργηθούν και θα διατηρηθεί μια μικρή πτέρυγα ασφαλείας, ενώ και στα άλλα καταστήματα κράτησης θα δημιουργηθούν τμήματα υψίστης ασφαλείας για ορισμένες περιπτώσεις κράτησης καταδικασθέντων.
Ακόμη, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τον αποκλεισμό της φυλάκισης ανηλίκων από 15 έως 18 ετών, εκτός περιπτώσεων που απειλούνται με ισόβια, ευνοϊκά μέτρα ταχύτερης απόλυσης κρατουμένων και ειδικά μέτρα για ασθενείς, υπερήλικες και άτομα με αναπηρίες.
Τέλος, θα περιλαμβάνει ευνοϊκά μέτρα που θα διευκολύνουν την επιλογή της απεξάρτησης από ναρκωτικά αντί της κοινής φυλάκισης, καθώς και άλλες συναφείς διατάξεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Independent»: Αυτές είναι οι 4 επιλογές της Ελλάδας και καμία δεν είναι καλή


Independent
Τις επιλογές της Ελλάδας αναλύει σε άρθρο του στη βρετανική Independent ο πρώην τραπεζίτης και νυν συγγραφέας Satyajit Das, υποστηρίζοντας πως στην τελική όποια κι αν ακολουθήσει, δεν θα είναι καλή.
Οι επιλογές για την Ελλάδα είναι πλέον σαφείς:
Στην πρώτη εξ αυτών, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει υπαναχωρήσεις: στην ωριμότητα των δανείων, ιδιαίτερα των βραχυπρόθεσμων επεκτείνοντας τον χρόνο αποπληρωμής τους, κάνει παραχωρήσεις στα επιτόκια, το χρέος μπορεί να αντικατασταθεί από ομόλογα και ένα κουπόνι που συνδέεται με την ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να υποστηρίζει τις ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και η μισητή Τρόικα μετονομάζεται, για να απομακρυνθεί η απεχθής σχέση με το παρελθόν.
Παρά την μείωση της αξίας του χρέους, η ΕΕ και οι δανειστές αποφεύγουν μια πολιτικά δύσκολη υποτίμηση της αξίας του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι έχει εκπληρώσει την εντολή του λαού να σταθεί απέναντι στην ΕΕ και τη Γερμανία και ανακτάται ξανά η Ελληνική κυριαρχία και υπερηφάνεια.
Στην πραγματικότητα, έχουν σημειωθεί μικρές αλλαγές. Υπό αυτό το σενάριο, η Ελλάδα και η ΕΕ θα βρεθούν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέσα σε 6-12 μήνες, αντιμετωπίζοντας τα ίδια θέματα.
Στη δεύτερη επιλογή, η Ελλάδα χρεοκοπεί αλλά παραμένει στη ζώνη του ευρώ (Δεν είναι σαφές το πώς ένα χρεοκοπημένο έθνος μπορεί να παραμείνει εντός του ευρώ).Οι ελληνικές τράπεζες καταρρέουν εάν η ΕΚΤ αποφασίσει την απόσυρση της χρηματοδότησης. Η φυγή κεφαλαίων επιταχύνεται, απαιτώντας έλεγχο των κεφαλαίων. Η ελληνική κυβέρνηση μένει χωρίς προφανή πηγή χρηματοδότησης, εκτός από ένα παράλληλο νόμισμα.
Η ανταγωνιστική θέση της Ελλάδας παραμένει αμετάβλητη δεδομένου ότι χρησιμοποιεί το ευρώ. Η ΕΕ και οι δανειστές σημειώνουν σημαντικές απώλειες στα δάνειά τους.
Στην τρίτη επιλογή, η Ελλάδα χρεοκοπεί και εγκαταλείπει το ευρώ, επιστρέφοντας στη νέα δραχμή. Υπάρχει βραχυπρόθεσμο χάος. Η δραστηριότητα στην Ελλάδα καταρρέει. Η ΕΕ και οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα όπως και στην δεύτερη επιλογή. Επιπλέον, το ευρώ αποσταθεροποιείται.
Η τρίτη επιλογή επιτρέπει στην Ελλάδα να ανακτήσει τον έλεγχο του νομίσματος και των επιτοκίων της. Η απότομη υποτίμηση της νέας δραχμής βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα, για παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού. Η ικανότητα της κεντρικής τράπεζας για τη δημιουργία και τον έλεγχο της προσφοράς χρήματος βοηθά στην αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών της.
Μια φτηνή νέα δραχμή, εφόσον λάβει την κατάλληλη διαχείριση, μπορεί να αναστρέψει την φυγή κεφαλαίων, όπως η απειλή της απώλειας της αγοραστικής δύναμης. Το υποτιμημένο νόμισμα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και με τον καιρό η Ελλάδα ανακτά την πρόσβαση στις αγορές, όπως έκανε η Ρωσία το 1998. Το κόστος, βέβαια, είναι το βιοτικό επίπεδο. Αρχικά θα υπάρξει εξάρθρωση, αλλά ενδέχεται να επακολουθήσει ισχυρή ανάκαμψη.
Η τέταρτη επιλογή συνεπάγεται ότι η Ελλάδα θα υποκύψει στις απαιτήσεις της ΕΕ συνεχίζοντας την λιτότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι σε θέση να διαχειριστεί την αντίδραση εναντίον της παραχώρησης σχετικά με την βραχυπρόθεσμη παράταση. Αλλά εξίσου, ο κυβερνών συνασπισμός μπορεί να καταρρεύσει, προκαλώντας εκλογές.
Εναλλακτικά οι Έλληνες μπορούν να στραφούν προς την φασιστική και λυσσαλέα αντι-Ευρωπαϊκή Χρυσή Αυγή. Μια επιστροφή σε στρατιωτικό καθεστώς, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν.
Ενα Grexit θα προκαλέσει φυγή κεφαλαίων και από άλλα ευάλωτα έθνη. Η πρόσβαση στην αγορά για τα εν λόγω κράτη θα μειωθεί και το κόστος του δανεισμού θα αυξηθεί. Το ευρώ θα γίνει ασταθές. και αν ισχύσει αυτό που λέγεται πως θα εξελιχθεί σε γερμανικό μάρκο, τότε η Γερμανία θα χάσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητάς της.
Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα αρχίσει μια ολόκληρη κερδοσκοπία γύρω από το ποιος θα την ακολουθήσει. Μα, ακόμη και αν παραχωρηθούν κάποια πράγματα στην Ελλάδα, αμέσως τα ίδια θα ζητήσουν και χώρες με τα δικά της αντίστοιχα προβλήματα. Άρα και πάλι υπάρχουν τριγμοί στην Ευρωζώνη.
Επομένως, στην πραγματικότητα δεν έχουν μείνει και πολλές επιλογές στην Ελλάδα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Μ. Γλέζος: O Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία»...



Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση...
«Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, μετά τη συνάντησή του με τον Αλεξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες. 
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εξέφρασε εμπιστοσύνη στην...
«κυβέρνηση του λαού» και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο  Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».

 «Πιστεύω ότι θα λυθεί η διαφορά απόψεων. Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του. Όπως σημείωσε ο κ. Γλέζος, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική και απο καρδιάς συζήτηση, τονίζοντας ότι ο Μ. Γλέζος δεν είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγωνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους προέδρους της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και δήλωσε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα».


Read more...

Θερμός εναγκαλισμός, Τσίπρα-Γλέζου...


 Στις Βρυξέλλες.
Δείτε τις φωτογραφίες...
Τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ.
Μόλις ο Μ. Γλέζος είδε τον Αλ. Τσίπρα, έσπευσε να...
τον αγκαλιάσει. Οι κάμερες και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τον θερμό εναγκαλισμό, ενώ ακολούθησε σύντομη συζήτηση των δύο αντρών...



πηγη protothema.gr

Read more...

Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης Παππάς...



Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποφυλακίζεται στις 29 Μαρτίου, μέρα συμπλήρωσης του 18μήνου προσωρινής κράτησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. 
Οι περιοριστικοί όροι που του επιβάλλονται είναι...
της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης να κινείται μόνο εντός Αττικής, παράδοσης διαβατηρίου, διανυκτέρευσης μόνο στην οικία του, απαγόρευση μετακίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, τρείς φορές τον μήνα εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.
 Ανάλογα βουλεύματα αναμένεται να εκδοθούν σύντομα και για τον Ν. Μιχαλολιάκο όπως και τον Γ. Λαγό.
πηγη capital.gr

left.gr

Read more...

Η αβεβαιότητα πλήττει την οικονομία Έκκληση Γ. Στουρνάρα να μην χαθούν οι θυσίες των τελευταίων ετών


Έκκληση Γ. Στουρνάρα να μην χαθούν οι θυσίες των τελευταίων ετών
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας  

Αθήνα
Στον κίνδυνο να χαθούν οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και η European Real Estate Society (ERES).
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αβεβαιότητα στην οικονομία και στην ελληνική αγορά και ξεκαθάρισε πως η μακροοικονομική σταθερότητα είναι απαραίτητη συνθήκη για να αυξηθούν όλες οι αξίες, και ειδικά η αγορά ακινήτων.
«Η αβεβαιότητα αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας και την μεγαλύτερη απειλή να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα», ανέφερε.
Ο ίδιος τόνισε πως τα δύο τρίμηνα του 2014, η ελληνική οικονομία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία σε ετήσια βάση στην ευρωζώνη, ενώ τόσο το 2013 όσο και το 2014, τα μεγάλα δίδυμα ελλείμματα του παρελθόντος που αποτέλεσαν τα βασικά αίτια της κρίσης, δηλαδή το πρωτογενές έλλειμμα του κράτους και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, είχαν μετατραπεί ήδη σε πλεονάσματα σημείωσε.
«Η Ελλάδα, όπως και στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας της και επιτέλους να μετατραπεί σε μια χώρα φιλική στις επενδύσεις», τόνισε.
Ελληνικό- Περιφερειακά Αεροδρόμια
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εστίασε στις επενδύσεις σε οικιστικά και σε επαγγελματικά ακίνητα, ξενοδοχειακές μονάδες, αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία υψηλών προδιαγραφών, λέγοντας πως μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να προσελκύσουν με τη σειρά τους νέες παράπλευρες και συμπληρωματικές επενδύσεις.
«Η ταχεία δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως η ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι συμφωνίες αυτές όχι μόνο προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και θα δώσουν ένα άμεσο θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και τις αγορές», ανέφερε.
Κοκκινα δάνεια
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στα προβληματικά δανειακά χαρτοφυλάκια ακινήτων, λέγοντας ότι εξαιτίας του ύψους των εν λόγω συσσωρευμένων προβληματικών στοιχείων στο ενεργητικό των τραπεζών, η οικονομική ανάπτυξη, αν και αποτελεί τον κατ’ εξοχήν μηχανισμό για την αποκλιμάκωσή τους, στην παρούσα συγκυρία στην Ελλάδα δεν μπορεί από μόνη της να δρομολογήσει την οριστική επίλυση του οξέος προβλήματος. Στη βάση αυτή πρότεινε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως αυτών που έλαβαν οι Ιρλανδία και Ισπανία, όπου δημιουργήθηκαν εταιρείες ειδικού σκοπού για τη διαχείριση προβληματικών στεγαστικών δανείων.
«Η αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος των επισφαλών στοιχείων ενεργητικού απαιτεί ένα ισορροπημένο μίγμα κινήτρων ώστε να αποφεύγονται καταχρηστικές πρακτικές από το δανειστή και παρελκυστικές από τον οφειλέτη», τόνισε, προσθέτοντας πως ο Κώδικας Δεοντολογίας που εκπονήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί έναν οδικό χάρτη στην κατεύθυνση επωφελών ρυθμίσεων, οι οποίες θα πρέπει να σχεδιαστούν προσεκτικά ώστε να έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και να μη μεταθέτουν το πρόβλημα στο μέλλον.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαμαρτύρονται για τις φυλακές τύπου Γ Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τη Νομική Αθηνών


Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών προχώρησε το πρωί σε κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ.
antiex
Φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο κτήριο επί της οδού Σόλωνος και ζητούν την απελευθέρωση  των μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ζητούν, επίσης, την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, καθώς και «την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA)», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αντιεξουσιαστές εισήλθαν στο κτήριο περί τις οκτώ το πρωί κρατώντας ρόπαλα και ζητώντας από τους παρόντες να αποχωρήσουν.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα για την ομιλία του στον ΟΟΣΑ «Δεν έχουν αίσθηση των διεθνών διαδικασιών»


Άστραψαν και βρόντηξαν στο ΠΑΣΟΚ ακούγοντας τον πρωθυπουργό να ξεδιπλώνει το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο για την χώρα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
pasokXT1
«Η ομιλία του κ.Τσίπρα στον ΟΟΣΑ δείχνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών», λένε, παρατηρώντας μόνο ένα «επικοινωνιακό παιχνίδι», πίσω από το οποίο κρύβεται απουσία σχεδίου για την χώρα, και στο οποίο μάλιστα εκτιμούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εντάξει και τον ΟΟΣΑ.
Παρατηρώντας ότι τις τελευταίες 50 ημέρες επιδεινώνονται όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα αποδυναμώνεται η διεθνής θέση της χώρας, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντί να κερδίσει χρόνο –όπως διατείνεται- χάνει πολύτιμο εθνικό χρόνο.
«Στα σοβαρά νομίζουν ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα μπορούσε να υποκαταστήσει την αξιολόγηση της τρόικας (θεσμών!) και τις τελικές αποφάσεις του Εurogroup ; Στα σοβαρά νομίζουν ότι η αξιολόγηση του ΔΝΤ για την εκταμίευση των δικών του δόσεων θα μπορούσε να υποκατασταθεί από τον ΟΟΣΑ;», ρωτούν μεταξύ άλλων στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και πως δεν θα έπρεπε καν να παρουσιάζονται ως εφικτά στους πολίτες.
Στην Χαριλάου Τρικούπη  μάλιστα, αναρωτιούνται αν στην κυβέρνηση γνωρίζουν τον κύκλο των χωρών που μετέχουν στον ένα και τον άλλο οργανισμό ή απλά αντιφάσκουν μέσα στην ‘μυθολογία’ τους για δήθεν διεθνείς συμμαχίες.
Ακόμα πιο σφοδρή κριτική όμως, ασκούν προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως με την επίσημη δήλωσή του χθες ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, αποκλείει την εκταμίευση χρημάτων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς την Ελλάδα, όπως τουλάχιστον ορίζει το ίδιο το καταστατικό λειτουργίας του ΔΝΤ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αποκάλυψη – σοκ: Η κυβέρνηση σκέφτεται να μην πληρώσει για δύο μήνες μισθούς στο Δημόσιο;


Resizer
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη και βασικό μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα Έλενα Παναρίτη.
Όπως αναφέρει το capital.gr  “όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες” φαίνεται οτι οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα με παράξενο τρόπο… Τότε φαίνεται ότι χρειάζεται ομοψυχία και δύναμη από την ελληνική πλευρά, υποστηρίζει η σύμβουλος του Υπ. Οικονομικών.
Αυτά ανέφερε η σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων.
Η αναφορά της κ. Παναρίτη, έγινε με αφορμή την κριτική που άσκησε για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι δανειστές την ελληνική κρίση.
“Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες“, σημείωσε η σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ.
Αυτό βεβαίως που δεν ξεκαθάρισε η Παναρίτη είναι εάν η Κυβέρνηση, σκέφτεται ως επιλογή την ολιγόμηνη στάση πληρωμών μισθών στο Δημόσιο, σε περίπτωση που υπάρχει πλήρες αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.
http://lykavitos.gr/

Read more...