Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τρύπα 1,56 δισ. ευρώ στα έσοδα, στα 12,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο εξάμηνο

Δυσκολεύει η εξίσωση για αποφυγή νέων μέτρων


  (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Στα 12,477 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου. Το ίδιο ισχύει και για το πρωτογενές έλλειμμα που ανήλθε σε 3,317 δισ. ευρώ.

Βεβαίως λένε οι ειδικοί η εικόνα θα ήταν εντελώς διαφορετική αν δεν είχε κηρυχθεί αυτή η σιωπηρή στάση πληρωμών σε ό,τι αφορά υποχρεώσεις του Δημοσίου.

Αντίθετα εκτροχιασμό και εμφανή υστέρηση ύψους 1,56 δισ. ευρώ εμφανίζουν τα έσοδα, τη στιγμή που για την κυβέρνηση αποτελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της η ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2012.

Την απόκλιση στα έσοδα το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει πρωτίστως στην υστέρηση των εισπράξεων Φόρου Εισοδήματος κυρίως λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας, στις μειωμένες εισπράξεις από φόρους συναλλαγών, λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και τέλος στην υστέρηση των εισπράξεων από άμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών και λοιπών άμεσων φόρων.

Αναλυτικά τα στοιχεία του υπουργείου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.477 εκατ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 3.317 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 14.878 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5.267 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 23.191 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου (24.754 εκατ. Ευρώ) κατά 1.563 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 21.688 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012, παρουσιάζοντας απόκλιση κατά 1.153 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου (22.841 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012.

H ως άνω απόκλιση οφείλεται, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου- πρωτίστως στην υστέρηση των εισπράξεων Φόρου Εισοδήματος (κατά 909 εκατ. ευρώ) κυρίως λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 έως τις 31 Ιουλίου 2012 και τις 8 Ιουνίου 2012 αντίστοιχα, στις μειωμένες εισπράξεις από φόρους συναλλαγών (απόκλιση κατά 527 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου) λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και τέλος στην υστέρηση των εισπράξεων από άμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών και λοιπών άμεσων φόρων.

Τμήμα της ανωτέρω απόκλισης από τους στόχους εξαμήνου καλύφθηκε από τις εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, τις εισπράξεις από φόρους στην περιουσία καθώς και από τη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών έμμεσων φόρων μέσω της εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων.

To ποσό των συνολικών επιστροφών είναι αυξημένο κατά 206 εκατ. ευρώ ,σε σχέση με το ποσό των επιστροφών που εμφανίστηκε στα προσωρινά στοιχεία Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012, λόγω της λογιστικοποίησης της επιστροφής Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) στη ΔΕΗ.

Τα Έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώθηκαν σε 1.503 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 1.913 εκατ. ευρώ.

Η απόκλιση από τους στόχους εξαμήνου κατά 410 εκατ. ευρώ οφείλεται σε καθυστερήσεις πληρωμών από Ευρωπαϊκά Κοινοτικά Ταμεία που αναμένεται να καλυφθεί στους επόμενους μήνες.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν στα 35.668 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3.964 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (39.632 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού 2012.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τόσο στον περιορισμό των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού που είναι μειωμένες κατά 2.338 εκατ. ευρώ, αλλά και στην μείωση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1.626 εκατ.

Ειδικότερα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες λόγω κυρίως των πρωτογενών δαπανών (1.505 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου), των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα (191 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου) και των δαπανών για τόκους σε καθαρή βάση (451 εκατ. ευρώ χαμηλότερη από το στόχο) σε σχέση με τις προβλέψεις του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού έως τον Ιούνιο 2012 παρουσιάζονται στο ίδιο ύψος με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται ότι σχεδόν όλες οι επιμέρους κατηγορίες σημείωσαν μείωση με εξαίρεση τις δαπάνες για τόκους που παρουσίασαν αύξηση (σε καθαρή βάση) κατά 2.151 εκατ. ευρώ ως μέρος της ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Διαβρωμένη η ηγεσία του ΔΝΤ»

Παραίτηση-βόμβα στελέχους του Ταμείου με επιστολή κόλαφο:



 




Για «διαβρωμένη ηγεσία » στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει λόγο πρώην ανώτατο οικονομικό στέλεχος του οργανισμού και σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος που επιμελείται τα μνημόνια του ευρωπαϊκού νότου.

«Αδειάζοντας» τους πάντες στην επιστολή παραίτησής του, ο Πήτερ Ντόιλ κατηγόρησε το ΔΝΤ για «αποτυχία πρώτης γραμμής» σε ότι αφορά την καθυστέρησή του στην αντιμετώπιση του παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στην επιστολή παραίτησής του με ημερομηνία 18 Ιουνίου προς το ΔΝΤ – το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN- υποστηρίζει επίσης πως αισθάνεται ντροπή που εργάστηκε εκεί.

Ο Ντόιλ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους έπειτα από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο πόστο του.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα , ο Ντόιλ κάνει λόγο για «ανικανότητα» , «αποτυχία» αλλά και «καταστροφικούς διορισμούς σε ότι αφορά την διεύθυνση του ΔΝΤ , τα τελευταία δέκα χρόνια .

Ο Ντόιλ, πρώην σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, το οποίο έχει επιφορτιστεί με τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας επισημαίνει ακόμα ότι η καθυστέρηση του οργανισμού να προειδοποιήσει αναφορικά με την αναγκαιότητα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ήταν μία «αποτυχία πρώτης γραμμής».

Για τις καυστικές δηλώσεις του Ντόιλ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχόλιο από το ΔΝΤ.

Read more...

Τα Ταμεία «έφαγαν» έως και 70% το κονδύλι της χρονιάς

Ο προϋπολογισμός το εξάμηνο



 
 




Ξεπέρασε τελικά και το 1,5 δισ. ευρώ η απόκλιση σε σχέση με τους στόχους την οποία καταγράφουν τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού στο α΄ εξάμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, εισπράχτηκαν 909 εκατ. ευρώ λιγότερα από φόρο εισοδήματος, κυρίως λόγω των απανωτών παρατάσεων που δόθηκαν στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα. Συνολικά στο εξάμηνο τα καθαρά έσοδα του  προϋπολογισμού  ανήλθαν σε 23,11 δισ. ευρώ έναντι στόχου 24,7δισ. ευρώ. Καταγράφεται δηλαδή υστέρηση της τάξης των 1,56 δισ ευρώ.

Υστέρηση της τάξης των 434 εκατ ευρώ καταγράφουν και οι εισπράξεις απο τον ΦΠΑ που ωφελείται στην πτώση του τζίρους και την  έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων

Στο μέτωπο των δαπανών καταγράφεται μεγάλη συγκράτηση, καθώς το δημόσιο πλήρωσε 4 δισ. λιγότερα από το προγραμματισμένο: συνολικά δαπάνησε 35,66 δισ. ευρώ έναντι στόχου 39,632 δισ.

Για να επιτύχει αυτό όμως, το υπουργείο «κατακρεούργησε» τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1,6 δισ. ενώ «πάγωσε» και όλες τις άλλες πληρωμές –πλην μισθών και συντάξεων- κατά 2,4 δισ.

Παρόλ’ αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία  αντλούν διαρκώς και περισσότερες επιχορηγήσεις για να πληρώνουν συντάξεις, κοντεύοντας να εξαντλήσουν το ετήσιο κονδύλι τους από τα μέσα του έτους:

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2012 εκταμιεύτηκε:

-το 71,4% της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς τον ΟΓΑ

-το 69,7% της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς το ΙΚΑ

-το 68,7% της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς τον ΕΟΠΥΥ

-το 60,4% της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς το ΝΑΤ

-το 53,3% της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς τον ΟΑΕΕ

-το 67,5% της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς το ΤΑΠ-ΟΤΕ

-το 56,1% της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς τον ΟΑΕΔ.

Με αυτά τα δεδομένα, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού συγκρατήθηκε σε επίπεδα κατά περίπου 2,4 δισ. ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με τον στόχο (12,4 δισ. ευρώ, αντί για 14,8 δισ. ευρώ). Εξαιρουμένων των δαπανών τόκων, το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι μεν αρνητικό, αλλά το  πρωτογενές έλλειμμα, συγκρατήθηκε στα -3,3 δισ. ευρώ έναντι -5,2 δισ. ευρώ.

Read more...

Τέλος η ρευστότητα από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Από τις 25 Ιουλίου



 
 



Αυξάνονται οι πιέσεις για τις ελληνικές τράπεζες μετά την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει, από τις 25 Ιουλίου, να δέχεται «την προσκόμιση ελληνικών κρατικών ομολόγων ως ενέχυρων για αναχρηματοδότηση, λόγω της λήξης του προγράμματος επαναγοράς διαπραγματεύσιμων χρεογράφων που έχουν εκδοθεί ή είναι πλήρως εγγυημένα από το ελληνικό κράτος».

Με δυο λόγια από την επόμενη Τετάρτη σταματά η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ. Και ως μόνη πηγή άντλησης ρευστότητας για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απομένει ο έκτακτος μηχανισμός της Τράπεζας της Ελλάδος (Emergency Liquidity Assistance - ELA).

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, «λόγω της λήξης, στις 25 Ιουλίου 2012, του σχήματος επαναγοράς τους, τα ομόλογα που εκδόθηκαν ή φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα καταστούν προσωρινά μη επιλέξιμα για χρήση ως ενέχυρο σε πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος». Όπως αναφέρει πάντως στη σχετική της ανακοίνωση η κεντρική τράπεζα, «μετά την αξιολόγηση της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, θα επανεξεταστεί και η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις».

Πρακτικά δηλαδή η ΕΚΤ ασκεί με τη σειρά της πίεση προς την ελληνική πλευρά, ενόψει και της εκπεφρασμένης πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, αφού ρητά συνδέει την περαιτέρω χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με την αξιολόγηση της Τρόικας, από την οποία εξάλλου θα κριθεί και η … «τύχη» του προγράμματος προσαρμογής, ήτοι η «τύχη» της περαιτέρω διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα.

Read more...

Να... αγιάσουν τα χέρια του Βαγγέλα!



Να... αγιάσουν τα χέρια του Βαγγέλα!
Η λίστα με τα ονόματα αλλά και τους μισθούς όλων των προέδρων των Ανεξαρτήτων Αρχών βρίσκεται στα χέρια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να του παραδώσουν τους καταλόγους προκειμένου να τους μελετήσει. 
Ο πληροφοριοδότης μου επιμένει ότι ο Βαγγέλας δεν πρόκειται να ασχοληθεί μόνο με τα ονόματα αλλά κυρίως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι οι μισθοί των εν λόγω προέδρων και στελεχών των Ανεξαρτήτων Αρχών.

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι στις προθέσεις του προέδρου είναι να μειώσει δραματικά τους μισθούς. Αλλά Βαγγέλας είναι αυτός μπορεί να τους ζητήσει να... πληρώνουν κιόλας!

Και καλά κάνει... ν’ αγιάσουν τα χεράκια του!

Τ.Χ
 http://newpost.gr

Read more...

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με εξεταστική για την SIEMENS

Α. Τσίπρας «Η υπογραφή του σχεδίου από τον κ. Υπουργό Οικονομικών… θα αποτελέσει πράξη καθ’ όλα παράνομη



 
 




Το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μες επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Μάλιστα, στο κείμενο, που υπογράφεται από τον κ. Αλέξη Τσίπρα και ακόμα 6 βουλευτές του κόμματος, επισημαίνεται προς τον κ. Στουρνάρα ότι «Η δε τυχόν υπογραφή του σχεδίου από τον κ. Υπουργό Οικονομικών… θα αποτελέσει πράξη καθ’ όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος» αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να ζητήσει ακόμα και εξεταστική επιτροπή.

Ειδικότερα, το κείμενο αναφέρει:

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών, η υπόθεση SIEMENS, παραμένει πρώτο θέμα της επικαιρότητας, με αδιαμφισβήτητες και διαρκείς πολιτικές, οικονομικές, ποινικές και αστικές προεκτάσεις. Προ ολίγων ημερών δημοσιοποιήθηκε η κλήση ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης 11 κορυφαίων στελεχών της SIEMENSAG, κατηγορουμένων για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το σκάνδαλο SIEMENS επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί με την σκανδαλώδη ψήφιση, αμέσως πριν την προκήρυξη των εκλογών της 6ηςΜαίου 2012, από 164 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., ενός ανυπόγραφου «σχεδίου συμβιβασμού». Πρόκειται για το άρθρο 324 Ν. 4072/11-4-2012 με τίτλο «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος- Νέα εταιρική Μορφή- Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α86).

Με το άρθρο αυτό «εγκρίνεται το σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών SIEMENSAG και SIEMENSAE» και «παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράψει την συμφωνία συμβιβασμού» (δημοσιευθείσα εν σχεδίω και ανυπόγραφη στο Φ.Ε.Κ.).

Καθεαυτή η ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου «συμφωνίας» επισύρει βαρύτατη ευθύνη για τη συγκάλυψη των ευθυνών όσων ενέχονται στο σκάνδαλο και προέρχονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η δε τυχόν υπογραφή του σχεδίου από τον κ. Υπουργό Οικονομικών επί τη βάσει της προπεριγραφόμενης παράνομης και άκυρης εξουσιοδότησης, από βουλευτές κομμάτων που είναι τα ίδια ενεχόμενα στο σκάνδαλο, θα αποτελέσει πράξη καθ’ όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Και αυτό, όχι μόνο διότι, σε μια τόσο κρίσιμη και οδυνηρή στιγμή για τη χώρα, και ενώ ο λαός δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης,  το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δις ευρώ (σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής) αποδεχόμενο σε πλήρη ικανοποίησή του φερόμενες παροχές υποτιθέμενου ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ σε… είδος, αλλά και διότι εκχωρεί στην SIEMENS πληροφορίες για το νομικό χειρισμό της υπόθεσης από την Εταιρία HoganLovellsInternationalLL.P., με παραίτηση από τη ρήτρα εμπιστευτικότητας και δικηγορικού απορρήτου, προκειμένου να… πληρωθεί η άνω εταιρία- νομική σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου από τη SIEMENS!

Αμφότερες δε οι ανωτέρω ενέργειες είναι πρόδηλο ότι λειτουργούν επ’ ωφελεία προσώπων που είναι υπόλογα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, συνιστώντας έτσι, αθέμιτη απόπειρα παρέμβασης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση.

Ενόψει των ανωτέρω επερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1)    Υπεγράφη το ανωτέρω σχέδιο από οποιοονδήποτε από τους διατελέσαντες Υπουργούς Οικονομικών από την ημέρα δημοσίευσης του Φ.Ε.Κ. μέχρι σήμερα και, σε θετική περίπτωση, πότε και από ποιον Υπουργό; Σε αρνητική περίπτωση, ο κ. Υπουργός Οικονομικών έχει την πρόθεση να υπογράψει το ανωτέρω σχέδιο, το οποίο θα οδηγήσει σε απώλεια τουλάχιστον 2 δις ευρώ; Ή έχει την πρόθεση να διεκδικήσει από τη SIEMENS τη θετική και αποθετική ζημία και την ηθική βλάβη που προκάλεσε αυτή στο Ελληνικό Δημόσιο;

2)    Έχει εκτελεσθεί από το Ελληνικό Δημόσιο ή από τη SIEMENS οποιοδήποτε τμήμα του σχεδίου αυτής της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι αυτή ουδέποτε κυρώθηκε; Σε θετική περίπτωση, ποιες συγκεκριμένες πράξεις έχουν γίνει σε εκτέλεσή της, και ποια όργανα της Διοίκησης ή της Κυβέρνησης έχουν εγκρίνει την εκτέλεση τους; Πρόκειται να ληφθούν μέτρα για την άμεση ανάκληση των πράξεων αυτών ως παρανόμων;

3)    Ενόψει της πρόσφατης κλήσης σε απολογία ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης 11 κορυφαίων στελεχών της SIEMENS, για ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αναφορικά με την σύμβαση 8002 SIEMENS – OTE,  θα εξετασθεί ποιο τμήμα του δημοσίου χρέους προέκυψε από παράνομες συμβάσεις με τη SIEMENS και θα επιδιωχθεί η διαγραφή του, όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον;

4)    Συναφώς προς τα ανωτέρω, με δεδομένο ότι η υπόθεση SIEMENS παραμένει κορυφαίο σκάνδαλο, που προξένησε τεράστια οικονομική ζημία στο Δημόσιο και, επομένως, στον ελληνικό λαό, τα δε εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν. Δ. επιχείρησαν τη συγκάλυψή του, με αποκορύφωμα την ανωτέρω διάταξη, που συνιστά απόπειρα κοινοβουλευτικού ξεπλύματος, προτίθενται οι κκ. Υπουργοί να προασπίσουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου με την δημόσια, διαφανή και δικαστική διεκδίκηση αποκατάστασης του πραγματικού ύψους της ζημίας, με την αποκάλυψη όλων των ενεχομένων προσώπων, όποιο αξίωμα και εάν κατέχουν αυτά σήμερα και με την αποτροπή οποιασδήποτε άμεσης ή έμμεσης παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης;

Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με τους επικεφαλής του ΔΝΤ και της ΕΚΤ

Συμφώνησαν να συναντηθούν


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Το ραντεβού Σαμαρά με τον Μάριο Ντράγκι φαίνεται πως «κλειδώνει» για μετά τον Αύγουστο, ενώ νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ιδού το ΦΕΚ που επιβεβαιώνει τις σχέσεις οικογένειας Μπόμπολα και οικογένειας Τσοχατζόπουλου...



fimotro.blogspot
ΤΟΝ ΥΙΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΖΗΓΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ...
Αυτό είναι το ΦΕΚ που επιβεβαιώνει ότι ο δημοσιογράφος - εκδότης που μεταβίβασε μετοχές στον υιό Τσοχατζόπουλο, είναι ο Φώτης Μπόμπολας. Αυτόν εννοούσε ο Ζήγρας στην κατάθεσή του στον ανακριτή όταν...
μίλησε για "μεγαλοεκδότη".
Θα επανέλθουμε...


Read more...

Η κυβέρνηση Παπαδήμου απέρριψε πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση!

ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ...



Η κυβέρνηση Παπαδήμου απέρριψε πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση!
Όπως σημείωσε σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου είχε αρνηθεί να εξετάσει πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και πέραν του 2014. Αυτό το γεγονός προκύπτει από την έκθεση του Μαρτίου που συνέταξε η Τρόικα.


«Επειδή η επιμήκυνση έχει γίνει της μόδας τώρα τελευταία, ως διεκδίκηση της τρικομματικής κυβέρνησης, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην έκθεση του ΔΝΤ του περασμένου Μαρτίου, στη σελίδα 18, παρ. 21, προκύπτει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και πέραν του 2014 και η κυβέρνηση απέρριψε αυτή την πρόταση, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα κλόνιζε την αξιοπιστία της χώρας και την αφοσίωσή της στους στόχους του συμφώνου σταθερότητας», δήλωσε, με επικριτικό τόνο για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ο κύριος Παπαδημούλης.
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής της Β’ Αθηνών τόνισε, αφήνοντας αιχμές για το ρόλο που επέλεξε να έχει ο Φώτης Κουβέλης μετεκλογικά αλλά και εκτοξεύοντας  «φαρμακερά βέλη» περί αλλοπρόσαλλης στάσης προς τους κυρίους Βενιζέλο, Σαμαρά και Στουρνάρα, «έρχονται λοιπόν σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με “αντικαταστάτη” του κυρίου Παπαδήμου, τον κύριο Κουβέλη και εμφανίζουν ως δική τους διεκδίκηση την επιμήκυνση, την οποία απέρριψαν πριν από 5 μήνες, μετά από πρόταση του ίδιου του ΔΝΤ. Και για να ολοκληρωθεί ο “λογικός” παραλογισμός, έχουμε και το “δόγμα Στουρνάρα” που πρεσβεύει ότι προϋπόθεση για να συζητήσουμε στο μέλλον την αλλαγή του Μνημονίου, είναι η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του».

Read more...

Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, για να ελέγξει τη νομιμότητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...



"Mέλη της "Χρυσής Αυγής" κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από επιθέσεις εναντίον οικονομικών μεταναστών"...

Τον γύρο του κόσμου κάνει το ρεπορτάζ του Associated Press με καταγγελίες μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσα σε τρεις μήνες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 300 επιθέσεις εναντίον οικονομικών μεταναστών που... ζουν στη χώρα μας. Δημοσιεύματα υπάρχουν την Παρασκευή σε μεγάλες ξένες εφημερίδες, όπως η Washington Post, αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή, οι γερμανικοί Financial Times υποστηρίζουν πως ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ακτιβιστών στο Associated Press, πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής. «Οι ακτιβιστές συνδέουν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών με την άνοδο που σημείωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οποία χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική εναντίον τους και χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς της αντιπάλους ως νεό-ναζί. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, αλλά το κόμμα αρνείται οποιαδήποτε σχέση» μεταδίδει το Associated Press.

Το πρακτορείο φιλοξενεί, μάλιστα, δηλώσεις ενός 40χρονου άνδρα από την Ινδία ο οποίος καταγγέλλει ότι το βράδυ της Τρίτης ομάδα 20 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε Ινδούς και Πακιστανούς μετανάστες στο Μενίδι.

«Ήταν περίπου 10 το βράδυ κι εγώ βρισκόμουν έξω (από το σπίτι) κι έτρωγα γιατί είχε πολλή ζέστη. Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 20 άνδρες, ίσως και περισσότεροι. Όλοι φορούσαν κουκούλες. Άρχισαν να μας χτυπούν» καταγγέλλει ο 40χρονος, ο οποίος βρίσκεται κι εργάζεται στη χώρα μας τα τελευταία 12 χρόνια.

«Ήταν σαν να ήθελαν να μας σκοτώσουν» προσθέτει, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του.

Στο ίδιο τηλεγράφημα υπάρχουν δηλώσεις και του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. «Πρόκειται για φασιστικές συμμορίες και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Κατέστρεψαν τα πάντα -τηλεοράσεις, ψυγεία, πόρτες και παράθυρα» λέει ο Τζαβέντ Ασλάμ, σημειώνοντας ότι επιθέσεις έγιναν σε συνολικά επτά σπίτια.

Το Associated Press αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη έκθεση για την ξενοφοβική βία στην Ελλάδα της οργάνωσης Human Rights Watch, στην οποία διαπιστώνεται η απροθυμία των διωκτικών και των δικαστικών αρχών να αποτρέψουν τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών, αιτούντων πολιτικό άσυλο και προσφύγων.

Το πρακτορείο σημειώνει, δε, ότι η αστυνομία δεν έχει καταγεγραμμένα στοιχεία για τις ρατσιστικές επιθέσεις, με το αιτιολογικό ότι πολλές φορές το κίνητρο των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστο.


Read more...

Αδειάζουν τον Τειρεσία -Πληρώνεις, βγαίνεις αυτομάτως...



Με τη μισή Ελλάδα να βρίσκεται ήδη στη μαύρη λίστα του Τειρεσία η κυβέρνηση αποφάσισε υλοποιώντας τη σχετική προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων να ξεκινήσει αμέσως ο διάλογος προκειμένου να αδειάσει η... σχετική λίστα τόσο από επιχειρήσεις όσο και από μεμονωμένους πολίτες, εφόσον φυσικά έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα στον Τειρεσία παραμένουν ανεξαρτήτως της πληρωμής επί δύο χρόνια όσοι είχαν εγγραφεί για επιταγές, συναλλαγματικές, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και για τρία χρόνια όσοι έχουν εγγραφεί για διαταγές πληρωμής.

Το αποτέλεσμα είναι άνθρωποι που έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους να αποκλείονται από τη δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού με τις αντίστοιχες συνέπειες ειδικά εάν πρόκειται για επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση, στο διάλογο που θα πραγματοποιηθεί με τις τράπεζες αναμένεται να θέσει στο τραπέζι σειρά προτάσεων μεταξύ των οποίων είναι αφενός η αύξηση του ποσού για το οποίο γίνεται η εγγραφή στον Τειρεσία και σήμερα ανέρχεται μόλις στα 1.000 ευρώ και αφετέρου η άμεση έξοδος όσων πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Η διαβούλευση θα γίνει από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, ο οποίος στη συνέχεια θα αναλάβει να συντάξει και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σημειώνεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ταχθεί υπέρ της αναστολής των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους μπήκαν στη λίστα την τελευταία διετία.
iefimerida


Read more...

Άνοιξε η Χαλυβουργία με... εισαγγελέα, αντεγκλήσεις και ΜΑΤ

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΟΘΗΚΕ Η ΛΥΣΗ


http://newpost.gr
Άνοιξε η Χαλυβουργία με... εισαγγελέα, αντεγκλήσεις και ΜΑΤ
Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων παραμένει το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, το οποίο το πρωί κατόπιν εισαγγελικής εντολής άνοιξε, μέσα σε κλίμα έντασης, έπειτα από 9 μήνες κινητοποιήσεων. Οι έξι απεργοί που συνελλήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους απαγγέλθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.  

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η πορεία των απεργών στην Χαλυβουργία. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 17.30 από τη γέφυρα Ασπροπύργου και κατέληξε στο εργοστάσιο της εταιρείας όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, Γ. Σιφωνιός, τόνισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί πιο αποφασιστικά, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση και ζήτησε την απόσυρση της αστυνομίας από το εργοστάσιο.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση απαντά ότι θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου και εξηγεί ότι: «Την παρέμβαση της αστυνομίας στη Χαλυβουργία ζήτησαν «πάνω από 100 εργαζόμενοι».

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος». Συνεχίζοντας τόνισε: «Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Έλληνες για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς τονίζοντας ότι, «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται».

Το ΠΑΜΕ με σκληρή ανακοίνωσή του κατά της διοίκησης της Χαλυβουργίας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την καταστολή των κινητοποιήσεων. «Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ' το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα», τονίζει και προσθέτει «Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους αλλά αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Τα επεισόδια στη Χαλυβουργία, οι τραυματισμοί και οι συλλήψεις 
Η μονάδα άνοιξε στις 5.30 σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Η κατάσταση έξω από το εργοστάσιο ήταν από νωρίς τεταμένη, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι εμπόδιζαν όσους ήθελαν να εργαστούν να μπουν μέσα. Ωστόσο, περίπου 50 άτομα εισήλθαν τελικά στο χώρο του εργοστασίου.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, έγιναν επεισόδια με συγκεντρωμένους, έξω από την πύλη της μονάδας, επικεφαλής των οποίων ήταν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Σιφωνιός.  Σύμφωνα με καταγγελίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε στο κεφάλι ο διευθυντής προσωπικού της μονάδας Α.Σ., ο οποίος πάντως παραμένει μέσα στο χώρο του εργοστασίου.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν έξι απεργοί με τον εισαγγελέα να ασκεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Εναντίον των έξι απεργών απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης βίας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης (που προ μηνών είχε κρίνει παράνομη τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης). Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ για την υπόθεση θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν αρχίσει απεργία το Νοέμβριο του 2011, μη δεχόμενοι μείωση των αποδοχών τους και μειωμένο ωράριο. Εκτοτε η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε απολύσεις, η ανάκληση των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα κατά την εννεάμηνη κινητοποίηση.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η διοίκηση είχε διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει όλη την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου.

Δεν κλείνει η Μονάδα Ασπροπύργου

Νωρίτερα, να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της Μονάδας Ασπροπύργου, αποφάσισε η Διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν ότι μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας.


Σχετικές φωτογραφίες:



1819679.jpg1819681.jpg1819684.jpg

Read more...

Τρόικα: Ζητάει νωρίτερα τον προϋπολογισμό του 2013


Τρόικα: Ζητάει νωρίτερα τον προϋπολογισμό του 2013
Ένα μήνα νωρίτερα ζητάει από την κυβέρνηση η τρόικα να ετοιμάσει τον προϋπολογισμό του 2013.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από την ελληνική πλευρά να υποβάλλει τον Σεπτέμβριο, αντί του Οκτωβρίου, τον προϋπολογισμού του επόμενου έτους προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για πιθανή παράταση του μνημονίου. Βασική προϋπόθεση ωστόσο, θα είναι να έχουν «τρέξει» μέχρι τότε όλες οι φετινές υποχρεώσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες στο ραντεβού που θα έχουν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να του θέσουν το ζήτημα της επίσπευσης της διαδικασίας κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2013.


Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να ανατεθούν στην ελληνική πλευρά επιπλέον υποχρεώσεις, καθώς είναι ορατό πλέον το σενάριο της αστοχίας του φετινού ελλείμματος λόγω ύφεσης και αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα ζητηθεί από το υπουργείο Οικονομικών μία τροποποίηση των βασικών προβλέψεων του τρέχοντος προϋπολογισμού.moneypost.gr

Read more...

Πρώτη δουλειά οι... διορισμοί...



Έπιασαν δουλειά οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής. Αν και η Ολομέλεια του Σώματος δεν έχει ακόμα συγκληθεί (κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει την προσεχή Δευτέρα) έγιναν όμως οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων.

Η ... ΣΤ΄ αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, διόρισε μία μετακλητή, το ίδιο έπραξε και ο Γ΄ αντιπρόεδρος κ. Χ. Μαρκογιαννάκης, μόνον που διόρισε συνολικά τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής (με διάρκεια θητείας μία προεκλογική περίοδο) κ. Β. Πολύδωρας διόρισε και αυτός έναν μετακλητό υπάλληλο.

Αυτά με τους αντιπροέδρους της Βουλής. Έχουμε όμως διορισμούς και από τα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε και αυτός μετακλητούς, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Π. Καμμένου. Όλες τις αποφάσεις διορισμών υπογράφει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης.
BHMA


Read more...

Στην αντεπίθεση ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία Ζήγρα

Μιλά για σκευωρία, προαναγγέλλει μηνύσεις


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Επίθεση κατά του ανακριτή της υπόθεσης εξαπολύει ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τρεις ανακοινώσεις του που διανεμήθηκαν μέσω του πολιτικού γραφείου του. Ο πρώην υπουργός καταγγέλλει τον ανακριτή και προαναγγέλλει την υποβολή μηνύσεων σε βάρος των «πρωταγωνιστών της σκευωρίας» που στήθηκε σε βάρος του και σε «βάρος αθώων πολιτών».

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας την περίοδο της υπουργικής θητείας του, με αφορμή την απολογία Ζήγρα, αναφέρεται και πάλι σε «ανήθικη πρακτική» του ανακριτή της υπόθεσης, Γ.Μαλλή, και κάνει λόγο για «στοχευμένες συνεργασίες» του δικαστικού λειτουργού με κατηγορούμενους.
Αναφέρει επίσης ότι ο ανακριτής αποδέχθηκε αντί απολογίας του Νίκου Ζήγρα «ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως 'κατηγορητήριο' εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών».
Αποδίδει επίσης στον ανακριτή «προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου» και θεωρεί ότι ο κ. Μαλλής «εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του».
Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι έχει δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να καταθέσουν μηνύσεις ενάντια στους «πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».
Στις ανακοινώσεις του ο κατηγορούμενος επανέρχεται στο θέμα της κράτησης της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, και προειδοποιεί «ότι σε περίπτωση που προκύψει προσωπική ζημία στην υγεία της γυναίκας μου» ο ανακριτής θα έχει τραγικές ευθύνες που «θα βαρύνουν εκείνον αποκλειστικά και για τις οποίες να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί τη δίκαιη απάντηση της Δικαιοσύνης».
Τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε «σιωπηρή άρνηση» του κ. Μαλλή να καλέσει -στην υπόθεση των υποβρυχίων- τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας της περιόδου 1998-2002, όπως ζήτησε διά των συνηγόρων του πρόσφατα.
«Νομίζουν, αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ότι έτσι θα κρύψουν τις ενοχές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συμφώνησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν και όλους τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας ξεχωριστά φέρει για όλη την περίοδο των καθυστερήσεων και προβλημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα».
Παράλληλα, διά του συνηγόρου της, η Βίκυ Σταμάτη προαναγγέλλει προσφυγές στην Δικαιοσύνη εναντίον του συγκατηγορουμένου της Νίκου Ζήγρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...