Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σοκαρισμένοι συμμαθητές και καθηγητές Θρήνος στο σχολείο των 16 μαθητών που χάθηκαν στη μοιραία πτήση


Θρήνος στο σχολείο των 16 μαθητών που χάθηκαν στη μοιραία πτήση
Συγκλονισμένοι οι συμμαθητές των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία πτήση   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βερολίνο, Γερμανία
Οι μαθητές και καθηγητές του λυκείου της μικρής γερμανικής πόλης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο οποίο φοιτούσαν οι 16 έφηβοι που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, ξέσπασαν σε κλάματα όταν συνειδητοποίησαν ότι οι συμμαθητές τους και δύο καθηγητές τους είναι μεταξύ των θυμάτων.

Οι μαθητές της πρώτης λυκείου επέστρεφαν στη Γερμανία, αφού πέρασαν μία εβδομάδα σε πόλη κοντά στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών.

Ο δήμαρχος της μικρής γερμανικής πόλης Χάλτερν αμ Ζε, ο Μπόντο Κλίμπελ, δήλωσε ότι τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα στο σχολείο ότι ένα αεροπλάνο από τη Βαρκελώνη είχε χαθεί και οι μαθητές άρχισαν να ψάχνουν μόνοι τους περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του αεροσκάφους.

«Και μετά, όταν το αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε και δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τους φίλους τους και τους συμμαθητές τους μέσω των κινητών τους, τότε υπέθεσαν ότι συνέβη το χειρότερο», σημείωσε ο Κλίμπελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, καθώς προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι είναι αρκετά πιθανό το αεροπλάνο να μην προσγειωθεί στο Ντίσελντορφ», πρόσθεσε. «Τότε τα μαθήματα ακυρώθηκαν».

Πολλοί από τους μαθητές του λυκείου Γιόζεφ Κένιγκ Γκιμνάζιουμ της Χάλτερν αμ Ζε επέστρεψαν το απόγευμα στο σχολείο τους κρατώντας κεριά για να θρηνήσουν για τον χαμό των συμμαθητών τους.

«Είναι η πιο ζοφερή ημέρα στην ιστορία της πόλης αυτής», σχολίασε ο Κλίμπελ, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά κάποιοι από τους γονείς των μαθητών πήγαν στο αεροδρόμιο και κάποιοι άλλοι στο σχολείο. «Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να φανταστεί κανείς».

Ο Κλίμπελ σημείωσε ότι το λύκειο θα είναι ανοικτό την Τετάρτη, όμως δεν θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα. «Θα είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να μιλήσουν για αυτό το φοβερό πράγμα που συνέβη», εξήγησε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Read more...

El Mundo: Βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus που συνετρίβη...


El Mundo: Βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus που συνετρίβη Βρέθηκε το ένα από τα μαύρα κουτιά του Airbus Α320 που συνετρίβη στις Αλπεις, σύμφωνα με...
πληροφορίες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

Στο σημείο κάνουν έρευνες 300 πυροσβέστες, 300 στρατιώτες, 10 ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη. Ομως το γεγονός ότι αρχίζει να πέφτει ο ήλιος δυσκολεύει τις προσπάθειές τους. Ηδη έχουν εκφραστεί φόβοι για κάποιο ατύχημα αν τα ελικόπτερα συνεχίσουν να πετούν, στο σκοτάδι, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα...
iefimerida.gr

Read more...

Στρατούλης: Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων...


Τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επανέλαβε σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων που...
τον επισκέφθηκε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ.Στρατούλης επανέλαβε, επίσης, ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δημοσίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτωχοποίησης των συνταξιούχων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις 35-50% και λεηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να μπει τέλος στην αντιασφαλιστική καταστροφή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση λόγω της λεηλασίας των αποθεματικών και της κατάργησης του κοινωνικού πόρου από την προηγούμενη κυβέρνηση...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"Διαπραγματεύεστε με το Eurogroup όχι την Γερμανία"...


«Διαπραγματεύεστε με το Eurogroup όχι την Γερμανία»"Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα" τόνισε ο Ζ. Γκάμπριελ μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα...


Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Γερμανία, αλλά με το Eurogroup, ξεκαθάρισε μετά τη...
συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος έκανε λόγο για εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων και υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι και η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της. 

«Αυτό που βιώνουμε είναι, δόξα τω Θεώ, μια εξομάλυνση των σχέσεων Γερμανίας - Ελλάδας. Δεν μιλάμε για γερμανοελληνική διαφορά, αλλά για το πώς μπορούμε στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να θεωρείται γερμανοελληνική διαφορά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την σταθερότητα της Ελλάδας και του συνόλου της Ευρωζώνης», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και ανέφερε ότι με τον κ. Τσίπρα συζήτησε σχετικά με τα μέτρα που «είναι απαραίτητα ώστε η Ελλάδα να μπει πάλι σε φάση ανάπτυξης». 

Είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι «η Γερμανία κι η υπόλοιπη Ευρωζώνη θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό προϋποθέτει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τους συμφωνηθέντες στόχους και τα προγράμματα», επεσήμανε και διευκρίνισε ότι η συζήτηση δεν αφορούσε την λίστα μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση. 

«Αυτό συζητείται ακόμη στην ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω ότι πρέπει προπάντων να συζητηθεί στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν είμαστε εταίροι στις διαπραγματεύσεις, αλλά μέλη του Eurogroup. Οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν με το Eurogroup. Δεν πρόκειται για γερμανοελληνικές διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε. 

Τέλος, αναφερόμενος στο αεροπορικό δυστύχημα στην Γαλλία, ο κ. Γκάμπριελ εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα, έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή και σημείωσε ότι το θέμα συζητήθηκε και στην συνάντηση με τον κ. Τσίπρα...
newsbeast.gr



Read more...

Τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για την Ελλάδα την Τετάρτη...


Τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για την Ελλάδα την Τετάρτη
Σύμφωνα με το "Bloomberg"...
Την Τετάρτη συνεδριάζει, όπως μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο "Bloomberg", το  Euro Working Group.

Τα μέλη της ομάδας τεχνοκρατών που προετοιμάζει το Εurogroup θα πραγματοποιήσουν...
τηλεδιάσκεψη με επίκεντρο την Ελλάδα.

protothema.gr 


Read more...

Παρέλαση με κόσμο...




ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Επιτέλους! Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσει (χωρίς κάγκελα και πάνοπλους αστυνομικούς) την μαθητική παρέλαση, που...
βρίσκεται σε εξέλιξη.
Για πρώτη φορά, στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη είναι χαραγμένοι και οι θαλάσσιοι αγώνες του έθνους.

Δειτε φωτο & βιντεο από την μαθητική παρέλαση:







Read more...

«Παράθυρο» από Βαλαβάνη για αύξηση του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη...


«Παράθυρο» από Βαλαβάνη για αύξηση του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη
 Την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
«Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν...
παραδείγματος χάρη η Μύκονος και η Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή», υπογράμμισε η κυρια Βαλαβάνη, μιλώντας στην εκπομπή του Παπαδάκη.

Όσον αφορά σε πιθανή αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα, υπογράμμισε ότι τα τσιγάρα είναι πρόβλημα, καθώς οι ειδικοί φόροι είναι ήδη στο 88%. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φορολόγηση του πετρελαίου, τονίζοντας ότι η υπερβολική αύξηση των φόρων οδήγησε ήδη σε περιβαλλοντική καταστροφή. 

Αναφορικά με τις αλλαγές στο φόρο εισοδήματος, σημείωσε ότι «θα φέρουμε στο δεύτερο μισό του έτους τους όρους για το φόρο εισοδήματος που θα πληρωθεί το 2016». Είπε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις προσθέτοντας ότι «εκφράζονται σκέψεις να υπάρχει επιβράβευση για όλους».

Σε σχέση με το μαύρο χρήμα, δήλωσε ότι «υπάρχει μαύρο χρήμα στην οικονομία, είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό. Θα πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα, με μια τροποποίηση εθελοντική της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, να δηλωθεί αυτό. Να μπει ενιαίος φόρος – που δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι 15%».

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις αντιδράσεις των δανειστών, υπογράμμισε ότι «δεν ήθελαν ρύθμιση, ήθελαν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό».

Read more...

Παραίτηση του Στεφάν Ουΐλκι από το ΤΧΣ...





Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον υπουργό Οικονομικών ο Στεφάν Ουΐλκι, μη εκτελεστικό μέλος του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Όπως...
επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΤΧΣ, η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Read more...

O Ντάισελμπλουμ ζητά κατεπείγουσα εξέταση...



... του ελληνικού αιτήματος για το 1,2 δισ. του ΤΧΣ...
Με επιστολή του προς τον EFSF και τον επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητεί την κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού ζητήματος για το 1,2 δισ ευρώ που...
εκ παραδρομής στάλθηκε στον Προσωρινό Μηχανισμό Διάσωσης απ' το ΤΧΣ, όπως αποκαλύπτουν Bloomberg και ΜΝΙ.



Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG.

Με βάση της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, το ΤΧΣ είχε χρησιμοποιήσει τα μετρητά (1,2 δισ. ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ) και στη συνέχεια τα ομόλογα του EFSF. Οπότε τα ομόλογα που έπρεπε να επιστραφούν θα μπορούσαν να είναι λιγότερα κατά 1,2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη τηρούν στάση συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς εκτιμούν ότι η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας.
πηγη newmoney.gr

Read more...

Αθώος για την κατηγορία της απιστίας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου


papakonstantinou-630x400
Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά πλειοψηφία.
Νωρίτερα το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώος για την κατηγορία της απιστίας αλλά ένοχος για το πλημμέλημα της νόθευσης εγγράφου.
Σύμφωνα με την πλειοψηφούσα άποψη είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα και δεν απεδείχθει ζημιά του δημοσίου για αυτό και κρίθηκε αθώος για την (πολύ σοβαρή) κατηγορία της απιστίας.
Τι έγινε στη δίκη
Επειτα από λίγες συνεδριάσεις, καθώς οι μάρτυρες κατηγορητηρίου αλλά και υπεράσπισης δεν ήταν πολλοί, οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου όπου παραπέμφθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως «δράστης» απόπειρας απιστίας αλλά και νόθευσης εγγράφου, αποφάσισαν ότι ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου.
Η εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή και για τα δύο αδικήματα
Σημειωτέον ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα, υποστηρίζοντας ότι κανένας άλλος πλην του ίδιου δεν είχε κίνητρο να σβήσει τα ονόματα των συγγενών του.
Είτε για να τους προσκομίσει οικονομικό όφελος, είτε για να μην βλάψει το δικό του πολιτικό προφίλ, αφού ως υπουργός του μνημονίου θα αποκαλυπτόταν ότι οι δικοί του άνθρωποι είχαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα, την στιγμή που εκείνος έκανε συνεχείς περικοπές και έπαιρνε σκληρά για τους πολίτες μέτρα…
Η εισαγγελέας ήταν κατηγορηματική πως τα ονόματα σβήστηκαν από τον υπολογιστή του υπουργού Οικονομικών και πως ούτε ο Γ. Διώτης, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν κίνητρο να προβούν σε μία τέτοια πράξη. Όσο για την απόπειρα απιστίας, η κ. Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και αυτό το αδίκημα διεπράχθη αφού η λίστα έμεινε στο συρτάρι του Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν έδωσε εντολή για περαιτέρω έλεγχο ως όφειλε, λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργός.
Τι υποστήριξαν οι συνήγοροί του
Από την πλευρά του ο Γιώργου Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή του δηλώνοντας ότι δεν έκανε ο ίδιος την διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του και πως πάλεψε με νύχια και με δόντια, όσο ήταν υπουργός, προκειμένου να πατάξει την φοροδιαφυγή. Οι συνήγοροί του στάθηκαν στις αμφιβολίες που έχει γεννήσει το γεγονός ότι ο επόμενος επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτης κατέστρεψε το στικάκι που του είχε δώσει ο κατηγορούμενος από το περιεχόμενο του οποίου θα μπορούσαμε να δούμε εάν είχε 2059 ή 2062 ονόματα, δηλαδή θα μπορούσαμε να δούμε εάν ο Παπακωνσταντίνου το είχε δώσει στον Διώτη με διαγραφή των ονομάτων ή «γεμάτο» όπως δηλαδή ήρθε την δεύτερη φορά από την Γαλλία.
Στάθηκαν ακόμη στο γεγονός ότι από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε στα usb αλλά και στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών δεν κατέστη δυνατόν να φανεί ποιος πάτησε το πλήκτρο delete στους συγγενείς του Γ. Παπακωντνανίνου.
Εθεσαν ακόμη και το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων, αντιτασσόμενοι σε αυτό που είπε ο Αρειος Πάγος. Οτι δηλαδή η βουλή της μίας ημέρας δεν μπορεί να λογιστεί ως σύνοδος.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Τα μηνύματα των κομμάτων για την εθνική επέτειο...

Τις δικές τους ανακοινώσεις για την φετινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση στο μήνυμά της αναφέρει: «Η Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς... άλλη μια επέτειος, ένα ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα, αλλά μια κομβική στιγμή, μια ζώσα απόδειξη του όταν οι λαοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να αρνηθούν προδιαγεγραμμένες μοίρες, πορείες που εμφανίζονται ως μονόδρομοι, καταστάσεις και καθεστώτα που φαίνονται σαν αμετακίνητα και αιώνια, τότε κανένας, όσο ισχυρός κι αν μοιάζει, δεν μπορεί να τους κρατήσει υποτελείς. Το 1821, την εποχή της Παλινόρθωσης του Παλαιού Καθεστώτος, κανένας δεν περίμενε ότι στην Ελλάδα θα ξεσπούσε η μόνη μαζική, λαϊκή ευρωπαϊκή επανάσταση της εποχής της, η οποία στο τέλος θα νικούσε. Κι όμως, αυτό συνέβη. Διότι η Ιστορία δείχνει ότι η καθεστηκυία τάξη δεν είναι αιώνια, κι ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Οφείλουμε να θυμόμαστε, αυτές τις μέρες, ότι η Ελληνική Επανάσταση, παιδί του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, είχε ως πρόταγμα την ελευθερία, την ισονομία, την ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση, τη λαϊκή κυριαρχία. Και, ταυτόχρονα, ότι δεν ήταν ένα γεγονός τοπικής σημασίας, αλλά διέθετε ένα πανευρωπαϊκό και οικουμενικό μήνυμα, τόσο σημαντικό, που οδήγησε τους προοδευτικούς ανθρώπους της εποχής, όχι μόνο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, αλλά και να έρθουν στην Ελλάδα να αγωνιστούν και να θυσιαστούν για χάρη των ιδανικών που εξέφραζε. Σε μία εποχή έξαρσης τού ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του νεοφασισμού και του εθνικισμού, αλλά και σε μια εποχή όπου η νεοφιλελεύθερη λιτότητα προβάλλεται ως δήθεν “μόνη εναλλακτική”, δεν μπορούμε παρά να τα θυμόμαστε όλα αυτά. Γιατί ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια είναι πάντα επίκαιρος. Γιατί οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν και μπορούν να χαράξουν μια διαφορετική πορεία , στον αντίποδα των μνημονίων της εξαθλίωσης. Γιατί η προσπάθεια της νέας ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί σύμβολο ελπίδας για όλη την Ευρώπη και για τους λαούς της που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Γιατί σήμερα, η οικοδόμηση μιας άλλης Ελλάδας, σε μια άλλη Ευρώπη, δεν είναι μόνο αναγκαία, αλλά είναι και εφικτή». ΑΝ.ΕΛΛ.: «Δεν υπολογίζουμε αντιξοότητες και εμπόδια των εχθρών» «Η σημερινή διπλή γιορτή γεμίζει τις καρδιές μας δύναμη και πάθος για την προάσπιση και την διατήρηση της ελευθερίας μας. Απαιτήθηκαν αγώνες και θυσίες αιώνων για την απόκτηση της πολυπόθητης λευτεριάς. Η σημερινή εθνική γιορτή είναι και γιορτή του Ευαγγελισμού, της χαρμόσυνης είδησης του ερχομού του Μεσσία Χριστού στη γη. Αυτή την ημέρα διάλεξε το έθνος για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του τούρκικου ζυγού. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός με ατράνταχτη θέληση για λευτεριά ακολούθησε τους πρωτεργάτες οπλαρχηγούς και έγινε ποτάμι ορμητικό έτοιμο να παρασύρει στο διάβα του κάθε αντίσταση του Τούρκου δυνάστη. Ο ξεσηκωμός του 1821 δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι κορυφαία στιγμή της πορείας του έθνους μας. Απόδειξε περίτρανα πως ο λαός μας ξέρει να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί. Το μήνυμα του 1821 σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Μονιασμένοι είμαστε ακαταμάχητοι. Δεν υπολογίζουμε αντιξοότητες και εμπόδια των εχθρών μας. Τιμώντας σήμερα τους ήρωες του 1821 ας δώσουμε την υπόσχεση πως εμείς οι νεότεροι θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων. Μνήμονες της ιστορικής μας αποστολής και εμείς σήμερα, θα στρέψουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν για να το ερευνήσουμε και θα εξετάσουμε την περίοδο του 1821, όχι σαν μια απλή θύμηση των γεγονότων αλλά για να επισημάνουμε τις ευθύνες από τις υποθήκες των προγόνων μας, για να αντλήσουμε διδάγματα, μα και για να σταθούμε ευλαβικά, με τη σκέψη μας, μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των ηρωικών νεκρών, που ξανάφεραν τη λευτεριά στη χώρα που τη γέννησε. Σήμερα όλοι οι Έλληνες, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την πνευματική και πολιτική παράδοση στην οποία στηρίχθηκε η επανάσταση του 1821, που δεν εξετάζεται μόνο σαν Στρατιωτικό γεγονός πανευρωπαϊκής ακτινοβολίας αλλά και σαν πνευματικός αγώνας ενός λαού που πιστεύει στην αξία της ιδέας και υπηρετεί σε όλες τις εποχές, τις ακατάλυτες αρχές της ελευθερίας και της αρετής. Ευλαβείς προσκυνητές λοιπόν τώρα, ατενίζουμε τους προγόνους μας με υπερηφάνεια, γιατί κρατήσαμε μέχρι τώρα αυτά που μας παρέδωσαν δίνοντας την υπόσχεση ότι είμαστε έτοιμοι και στο μέλλον να υποστούμε κάθε θυσία για να υπερασπιστούμε τα όσια και τα ιερά της φυλής και να διαφυλάξουμε και διατηρήσουμε κάθε σπιθαμή του Ελληνικού χώρου. Να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας και να καταπολεμήσουμε τη διχόνοια κάνοντας πράξη την ομόνοια, την ενότητα και την αδερφοσύνη. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία. Ζήτω το Έθνος». ΝΔ: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» «Η διπλή γιορτή της Χριστιανοσύνης και της Εθνεγερσίας του 1821 εκπέμπει μηνύματα αρχών και ιδανικών, διδάγματα πίστης και εθνικής αυτοπεποίθησης. Στις δύσκολες μέρες που διατρέχουμε, δεν υπάρχει ούτε χρόνος για χάσιμο, ούτε χώρος για πειραματισμούς. Συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον αγώνα για σταθερότητα και ασφάλεια, για την οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή». ΠΑΣΟΚ: «Ανάγκη για εθνική ενότητα και αυτοσυνειδησία» «Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου μας υπενθυμίζει την ανάγκη για εθνική ενότητα και αυτοσυνειδησία. Αυτός ο στόχος προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια, ακέραιη ιστορική μνήμη και υψηλό πατριωτικό φρόνημα». «Αντιθέτως υπονομεύεται από το δημαγωγικό ψεύδος, την επιλεκτική και αλλοιωμένη μνήμη, τις εθνικιστικές μεγαλοστομίες εσωτερικής κατανάλωσης. Ας αφιερώσουμε τη φετινή επέτειο στην περίσκεψη γύρω από αυτά τα θεμελιώδη στοιχεία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. ΚΚΕ: «Δυνάστες του λαού το κεφάλαιο και η εξουσία του» «Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι η πάλη των λαών, οι λαϊκές εξεγέρσεις κι επαναστάσεις ενάντια στις ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις αποτελούν τη δύναμη που κινεί την ιστορία προς τα μπρος και μπορούν να νικήσουν αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αναφέρει ότι το 1821 οι δυνάστες του λαού ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία, οι φεουδάρχες Έλληνες και Τούρκοι και η Ιερή Συμμαχία, ενώ σήμερα είναι το κεφάλαιο και η εξουσία του, οι διεθνείς του συμμαχίες, οι σύγχρονες «Ιερές Συμμαχίες» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ η εργατική τάξη είναι ο φορέας της κοινωνικής εξέλιξης. «Όπως το 1821 η ανερχόμενη τότε αστική τάξη ηγήθηκε στον αγώνα για την ανατροπή των ιστορικά ξεπερασμένων φεουδαρχικών σχέσεων, για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και για τη δημιουργία του δικού της κράτους, έτσι και σήμερα η κοινωνική εξέλιξη και πρόοδος, απαιτεί η εργατική τάξη να τεθεί επικεφαλής μιας συμμαχίας με τα άλλα καταπιεζόμενα στρώματα, που θα ανατρέψει το ξεπερασμένο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και θα οικοδομήσει μια νέα κοινωνία με εργατική-λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «αυτό είναι το σύγχρονο νόημα και μήνυμα του «1821», με βάση το οποίο η εργατική τάξη, ο λαός, το κίνημα, πρέπει να προσεγγίσει και να «γιορτάσει» την επέτειο της επανάστασης και το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τα καλέσματα για «εθνική ομοψυχία» που απευθύνουν στον λαό, το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί τους, χθεσινοί και σημερινοί κυβερνώντες». Το ΚΚΕ αναφέρει ότι όπως κρύβεται πως ούτε το 1821 υπήρχε «εθνική ομοψυχία», καθώς «υπήρχαν και τότε Έλληνες που εχθρεύονταν την επανάσταση, υπερασπίζονταν το παλιό κοινωνικό καθεστώς, την εξουσία του Σουλτάνου και την Ιερή Συμμαχία, γιατί αντλούσαν προνόμια απ' αυτό» έτσι και σήμερα «κρύβουν ότι δε μπορεί να υπάρξει "εθνική ομοψυχία" σε μια κοινωνία που υπάρχουν τάξεις με αντιτιθέμενα συμφέροντα, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι». Το ΚΚΕ εγκαλεί τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «εκμεταλλεύεται την επέτειο του 1821, παρουσιάζοντας ως "εθνική υπόθεση" τη στήριξη της κυβέρνησης στις αντιλαϊκές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με την ΕΕ» και ότι επιδίδεται σε προσπάθεια χειραγώγησης του λαού και μετατροπής του «σε χειροκροτητή της δήθεν "περήφανης" διαπραγμάτευσης». «Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι και η τωρινή αναγορεύει σε εθνικό στόχο τη διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ζητώντας από τον λαό να συνεχίσει τις θυσίες του για να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος. «Η εργατική τάξη, ο λαός, οργανώνοντας τον αγώνα και τη συμμαχία του μπορεί να κατακτήσει και να βαδίσει σ' έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με τον λαό στην εξουσία» τονίζει το ΚΚΕ καταλήγοντας ότι «αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης κι αξιοπρεπούς στάσης του ελληνικού λαού που τιμά πραγματικά την ιστορία και τις αγωνιστικές του παρακαταθήκες». Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Στα 972 εκατ. ευρώ η τρύπα στα φορολογικά έσοδα στο τέλος Φεβρουαρίου


money
Πρωτογενές πλεόνασμα 1,24 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 1,41 δισ. ευρώ και υστέρηση εσόδων κατά 967 εκατ. ευρώ δείχνουν τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον Φεβρουάριο 2015.
Τα φορολογικά έσοδα υστερούν έναντι του στόχου κατά 13,9% ή 972 εκατ. ευρώ, εικόνα ωστόσο που η κυβέρνηση έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα αλλάξει άμεσα με την ένταξη των οφειλετών στις νέες ρυθμίσεις.
Την κατάσταση σώζει σε μεγάλο βαθμό η υπερσυγκράτηση των δαπανών, αλλά και άλλες πηγές εσόδων όπως πχ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξου και η απόκλιση έναντι του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος παραμένει -παρά την υστέρηση στα έσοδα- μικρή.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στα 194 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 70 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία αναλυτικά
Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον Φεβρουάριο 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 194 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.238 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.063 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.411 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 7.790 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 967 εκατ. ευρώ ή 11,0% έναντι του στόχου.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.293 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.173 εκατ. ευρώ ή 13,9% έναντι του στόχου.
Υστέρηση 13% στα φορολογικά έσοδα
Το σύνολο των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 6.536 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 972 εκατ. ευρώ ή κατά 13,0% έναντι του στόχου. Η υστέρηση οφείλεται:
1. Στους άμεσους φόρους που την περίοδο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 ανήλθαν στα 2.751 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας απόκλιση από το στόχο -643 εκατ. ευρώ ή -19,0%. Ειδικότερα, σημαντική υστέρηση έναντι του στόχου είχαν:
α. Ο Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 221 εκατ. ευρώ ή 17,2%,
β. Οι φόροι στην περιουσία κατά 78 εκατ. ευρώ ή 10,3%,
γ. Οι άμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 349 εκατ. ευρώ ή 46,8%.
2. Οι έμμεσοι φόροι διαμορφώθηκαν στα 3.784 μειωμένοι κατά 329 εκατ. ευρώ ή 8,0% έναντι του στόχου.
2α) O ΦΠΑ:
i. Πετρελαιοειδών είχε απόκλιση -57 εκατ. ευρώ ή -16,7%,
ii. Λοιπών είχε απόκλιση -220 εκατ. ευρώ ή -10,0% από τον στόχο,
iii. Καπνού υπερέβη το στόχο κατά 24 εκατ. ευρώ ή 36,9%
2β) Οι φόροι κατανάλωσης:
i. Ο ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων αυξήθηκε κατά 12 εκατ. ευρώ ή 1,8% έναντι του στόχου,
ii. Οι λοιποί ΕΦΚ ήταν μειωμένοι κατά 58 εκατ. ευρώ ή 13,8%
iii. Τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων αυξήθηκαν κατά 32 εκατ. ευρώ.
2γ) Οι έμμεσοι φόροι ΠΟΕ ήταν μειωμένοι κατά 48 εκατ. ευρώ ή 21,2%.
Τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα υπερέβησαν το στόχο κατά 143 εκατ. ευρώ ή 18,0%.
Στην κατηγορία των μη τακτικών εσόδων, τα έσοδα καταργηθέντων ειδικών λογαριασμών ήταν μειωμένα κατά 115 εκατ. ευρώ ή 70,2%, ενώ τα έσοδα προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης υπερέβησαν το στόχο κατά 42 εκατ. ευρώ.
Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 608 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 145 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (463 εκατ. ευρώ).
Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 496 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 206 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Υπερσυγκράτηση δαπανών
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 7.984 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 843 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (8.827 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.746 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 731 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 591 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 70 εκατ. Ευρώ.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 623 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 7,5%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 29 εκατ. για δαπάνες εκλογών, και 27 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας.
Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 238 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 112 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (350 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 369 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ο Μ. Γλέζος ζήτησε συζήτηση για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς...


  ... της Ελλάδας που λήστευσε το Γ΄ Ράιχ (BINTEO)...
 Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος πήρε το λόγο προ ημερησίας διατάξεως και ζήτησε να...
διεξαχθεί συζήτηση για τη ληστεία των αρχαιολογικών θησαυρών της Ελλάδας από το Γ΄ Ράιχ, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Απαντώντας στον Μανώλη Γλέζο, η Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι θα συνεννοηθεί με τους συντονιστές των πολιτικών παρατάξεων για να οριστεί η μέρα της συζήτησης.

Read more...

Βουτιά θανάτου επί οκτώ λεπτά για το αεροπλάνο της Germanwings που συνετρίβη στις Άλπεις (φωτορεπορτάζ)


aeros2
Βουτιά θανάτου επί οκτώ λεπτά πραγματοποιούσε το αεροσκάφος της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άτομα.
Δύο βρέφη, 16 μαθητές από τη Γερμανία και δύο συνοδοί δάσκαλοι είναι ανάμεσα στα θύματα. Σύμφωνα με την γερμανική αεροπορική εταιρεία, θυγατρική της Lufthansa, στο αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντύσελντορφ βρίσκονταν 144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος.
aero
Συντρίμμια του εντοπίστηκαν στο Ντιν-λε-Μπεν, στις γαλλικές Άλπεις, σε ύψος 2.000 μέτρων, σε μία περιοχή όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.
Γάλλος πρωθυπουργός
Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο κατάφερε να προσγειωθεί κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, αλλά ότι δεν βρέθηκε κανένας επιζών. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο» σχετικά με τα αίτια της συντριβής, δήλωσε ο Βαλς μιλώντας στην γαλλική Εθνοσυνέλευση, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία. Δικαστική έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει σχετικά με το δυστύχημα.
k2
Ο δήμαρχος της πόλης Χάλτερν αμ Ζέε στη Γερμανία επιβεβαίωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 16 μαθητές και δύο καθηγητές σχολείου της περιοχής, οι οποίοι επέστρεφαν από σχολική εκδρομή στην Ισπανία.
Το σχολείο Γιόζεφ-Κένινγκ έκλεισε και οι καθηγητές έστειλαν τους μαθητές στα σπίτια τους.
Η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά ότι 45 Ισπανοί επέβαιναν στο αεροσκάφος, ενώ η πλειοψηφία των επιβατών ήταν γερμανοί πολίτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Germanwings, 67 Γερμανοί είναι ανάμεσα στα θύματα. Η εταιρεία τονίζει ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τούρκοι πολίτες.
k6
Ο βασιλιάς της Ισπανίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Τουρκία, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο της Καταλονίας 24 ώρες αναφέρει ότι στη λίστα των επιβατών υπάρχουν 39 τούρκικα ονόματα, χωρίς να είναι γνωστό εάν όλα ανήκουν σε τούρκους πολίτες.
Ο Φρανσουά Ολάντ
Όπως είπε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, φαίνεται ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαιναν Γάλλοι. Στις γαλλικές Άλπεις, κοντά στο σημείο της συντριβής, βρίσκονται 210 αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ομάδα εκπαιδευμένων στις αναρριχήσεις αστυνομικών. Άλλοι 350 αξιωματικοί θα μεταβούν στο σημείο.
t6
Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος της Germanwings Τόμας Βίνκελμαν μίλησε για το πώς εξελίχθηκε η τραγωδία: Το αεροπλάνο έφυγε από την Βαρκελώνη στις 10:01 το πρωί (τοπική ώρα) με προορισμό το Ντύσελντορφ.
«Στις 10:47 σταμάτησε το ταξίδι του και το ύψος στο οποίο βρισκόταν και ξεκίνησε μία καθοδική πορεία. Η πορεία αυτή διήρκεσε συνολικά οκτώ λεπτά. Η επικοινωνία ανάμεσα στο αεροπλάνο και στο γαλλικό πύργο ελέγχου σταμάτησε στις 10:53. Το αεροπλάνο τότε συνετρίβη» είπε ο εκπρόσωπος.
k8
Φαίνεται πως μέσα σε λίγα λεπτά το αεροσκάφος έπεσε από τα 38.000 στα 6.000 πόδια. Τη στιγμή που διεκόπη η επικοινωνία, το αεροσκάφος βρισκόταν στα 6.000 πόδια.
«Δεν έχουμε καμία ξεκάθαρη ένδειξη γιατί ξεκίνησε η κάθοδος» είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να μην ξεκινήσει μία διαδικασία φημολογίας. «Πρέπει να βρούμε τι ακριβώς συνέβη το συντομότερο δυνατόν» είπε.
Σύγχυση
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το εάν το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αρχικά, ο υφυπουργός Μεταφορών της Γαλλίας είπε ότι οι πιλότοι είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου, κάτι που διέψευσε αργότερα η γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία είπε ότι η πτώση ύψους του αεροσκάφους και το γεγονός ότι χάθηκε η επικοινωνία έκαναν τον πύργο ελέγχου να θέσει το αεροσκάφος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
k4
«Έρχονται και σε εμάς αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δεν είμαστε βέβαιοι εάν το αεροπλάνο εξέπεμψε όντως σήμα κινδύνου» είπε ο Τ. Βίκελμαν.
Ο εκπρόσωπος της Germanwings είπε ότι ο τελευταίος έλεγχος ρουτίνας του αεροσκάφους έγινε χθες, Δευτέρα, στο Ντύσελντορφ, ενώ πλήρης έλεγχος του αεροπλάνου είχε γίνει το καλοκαίρι του 2013.
Πρόσθεσε ότι ο πιλότος είχε δέκα χρόνια εμπειρίας με αεροσκάφη της Germanwings και της Lufthansa και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσεων με αεροσκάφη τύπου Airbus.
k5
Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και είπε ότι από σεβασμό σε αυτές δεν θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η λίστα επιβατών.
Το αεροσκάφος είχε παραδοθεί στη Lufthansa το 1991
Στο σημείο της συντριβής μεταβαίνει ομάδα εμπειρογνωμόνων της Lufthansa, της Germanwings και της Airbus. Παράλληλα, αξιωματούχοι από τη Γαλλία και τη Γερμανία σπεύδουν στο σημείο. Ήδη στην περιοχή έχει φτάσει ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ. Την Τετάρτη θα μεταβεί στο σημείο και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν κάποιες ημέρες πριν ανασυρθούν όλες οι σοροί. Μετεωρολόγος ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή θα χειροτερεύσουν μέσα στις επόμενες ώρες. Η πτήση 4U9525, απογειώθηκε, σύμφωνα με την ισπανική AENA, στις 08:55 από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με 144 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.
k3
Στις 10:45 έφτασε σε ύψος 38.000 ποδιών και μόλις ένα ή δύο λεπτά αργότερα ξεκίνησε η καθοδική πορεία του αεροσκάφους. H επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ πετούσε βορειοανατολικά της Ντιν και συνετρίβη κοντά στην περιοχή Μπαρσελονέτ, στις γαλλικές Άλπεις (σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ιταλία).
t1
Ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με γάλλους, γερμανούς και ισπανούς αξιωματούχους, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια.  Σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μπερναντέν Μιχάν, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συντριβή του αεροσκάφους είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας.
Το Στέιτ Ντιμπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι εξετάζει εάν στο αεροσκάφος βρίσκονταν αμερικανοί πολίτες.
http://lykavitos.gr/

Read more...