Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η Εκκλησία δεν θέλει προστάτες, διαμηνύει στη Χρυσή Αυγή ο Αρχιεπίσκοπος

Καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής».

«Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του» λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο «πρόσωπο» έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.

Σε απάντησή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Ουδέποτε η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε τον ρόλο του προστάτη της Εκκλησίας. Είναι θλιβερό η Ιεραρχία να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή, συμπλέοντας έτσι με άθεους και βλάσφημους πολιτικούς, που ανήκουν σε μυστικές εταιρίες, σκοτεινές λέσχες και δόγματα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗ «Σφήνα» Βενιζέλου για Συλλογική Σύμβαση και επίδομα γάμου



http://newpost.gr/post/163893/sfina-venizeloy-gia-syllogiki-sumvasi-kai-epidoma-gamoy/ 
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις ΗΠΑ, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα όσο και με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, διατυπώνοντας την αντίθεσή του σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της τρόικας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το επίδομα γάμου. Το απόγευμα επίκειται συνομιλία του επικεφαλής του Κινήματος και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.


Διπλό «όχι» σε ΕΣΣΕ και επίδομα γάμου

Με αυτή τη μη αναμενόμενη ενέργεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚάλλος ένας εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων δεν αποδέχεται τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με την ΕΣΣΕ και το επίμαχο επίδομα. 

Ήδη, σε όλους τους τόνους και με επίσημη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της, ηΔΗΜΑΡ έχει αποσαφηνίσει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τις τροποποιήσεις στο «χάρτη» των εργασιακών, ενώ εξ αρχής έχει εμφανιστεί κατηγορηματικά αντίθετη στην περικοπή του επιδόματος γάμου. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έπειτα από την προτελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είχε καταστήσει σαφές ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά δεν αποσπούν την έγκρισή του, και με δεδομένο ότι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τα εργασιακά και οι αποκρατικοποιήσεις δημιουργούν ενστάσεις, ανέλαβε τη σημερινή πρωτοβουλία, προκαλώντας πάντως ερωτηματικά. 

Τα κίνητρα του τηλεφωνήματος

Λαμβανομένης υπόψη της άτεγκτης στάσης της ΔΗΜΑΡ, η οποία εκ των πραγμάτων δημιουργεί ρήγματα στην κυβερνητική συνοχή, έστω και αν από την Αγίου Κωνσταντίνου ξεκαθαρίζουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου επιδέχεται διπλής ερμηνείας. 

Καθώς η τηλεφωνική κλήση από τις ΗΠΑ, για τις οποίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε μόλις εχθές, καταδεικνύει τον «επείγοντα» χαρακτήρα της, το βασικό ερώτημα που ανακύπτει είναι το τι την κατέστησε αναγκαία σήμερα. 

Έτσι λοιπόν, πέρα από το ουσιαστικό περιεχόμενό της, η πρωτοβουλία της επικοινωνίας αναδεικνύει την πρόθεση του κ. Βενιζέλου να επιβεβαιώσει αυτό που διαρρεόταν εχθές από την Ιπποκράτους, ότι δηλαδή ο εγγυητικός και σταθεροποιητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι αναντικατάστατος. 

Τώρα, αν ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει την ανάληψη πρωτοβουλιών για τα εργασιακά και το επίδομα γάμου, για να μην αφήσει τη ΔΗΜΑΡ να μονοπωλεί τον «φιλοκοινωνισμό» του κεβερνητικού σχήματος ή γιατί όντως πιστεύει ότι με πολιτική διαβούλευση στο υψηλότατο επίπεδο -κάτι που άλλωστε εξ αρχής αποτελούσε θέση του- υπάρχει περιθώριο να υπάρξουν ευμενέστερες των «σημερινών» ρυθμίσεις, αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί.http://newpost.gr

Read more...

Η απάντηση της Κανέλλη στον Παναγιώταρο

 Η απάντηση της Κανέλλη στον Παναγιώταρο

Με ένα τραγούδι απάντησε η Λιάνα Κανέλλη στη δηλωση του Ηλια Παναγιωταρου ότι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης "δεν είναι Έλληνας", μέσω της εκπομπής της στον Real Fm.
Η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε ότι και η ίδια γράφοντας στον Ριζοσπάστη, αφιέρωσε, πριν από τρία χρόνια ένα κομμάτι στον τότε παίκτη του Ολυμπιακού, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.
''Πριν από τρία χρόνια, πριν μπει στη ζωή μας ο ρατσισμός σαν μοδίτσα και πριν πλακώσουν και οι μοδίστρες να ράβουν κουστουμάκια για ρατσιστές'', τόνισε.
Αφού διάβασε απόσπασμα της συνέντευξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή «Μακελειό» στο κανάλι «Extra 3», η Λιάνα Κανέλλη έδωσε την απάντησή της μέσω του τραγουδιού, ''εκ περιτροπής'', του Μανώλη Χατζημανώλη.

Ακούστε το ηχητικό



enikos.gr

Read more...

Παναγιώταρος:Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας

Παναγιώταρος:Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας
Για ακόμα μία φορά προκαλεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, δηλώνοντας ότι ο γνωστός μπασκετμπολίστας, ο οποίος έχει τιμήσει την φανέλα με το εθνόσημο, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης "δεν είναι Έλληνας".
Ο διάλογος του Ηλία Παναγιώταρου με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Μακελειό» στο κανάλι «Extra 3» την περασμένη Δευτέρα είναι χαρακτηριστικός.

Ο διάλογος του Ηλία Παναγιώταρου με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Μακελειό» στο κανάλι «Extra 3», την Δευτέρα είναι χαρακτηριστικός.
- Αν στο κόμμα σας ερχόταν μία Ελληνίδα έγχρωμη ή ένας Ελληνας έγχρωμος που ήταν Ελληνας αλλά ήταν το χρώμα του σκούρο. Θα τον παίρνατε στο κόμμα;
«Τι εννοείτε σκούρο; Ηλιοκαμένος;».
- Να ήταν μαύρος. Χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος είναι Ελληνας με ελληνική ταυτότητα. Ο Σχορτσιανίτης.
«Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Ελληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Ελληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Ελληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».
- Είσαστε ρατσιστές ή απλώς πολεμάτε τους λαθραίους όπως λέμε;
«Το να πιστεύεις στη διαφορετικότητα των φυλών δεν είναι κακό πράγμα».
- Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το δόγμα της Αρίας Φυλής.
«Προς θεού. Πώς θα γίνει δηλαδή; Πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων; Δηλαδή, να μην μπερδεύουμε το πεκινουά με το λαμπραντόρ. Εμείς θεωρούμε ότι ο Θεός τα έπλασε έτσι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Τιμή τους και καμάρι τους που είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Δε θεωρούμε ότι είναι Ελληνες. Δεν είναι βασικά».
- Εσείς κυνηγάτε τους λαθραίους ή όλους;
«Εμείς δεν τους κυνηγάμε. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Ελληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα».

Πηγή:radar.gr

Read more...

ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΥΣ» ΤΗΣ ΔΕΗ «Φέρτε πίσω τα λεφτά του ελληνικού λαού»



http://newpost.gr/post/163778/ferte-piso-ta-lefta-toy-ellinikou-laou/ 
Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει από την καταγγελία του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλουγια έξτρα αμοιβές ύψους 3.500 ευρώ/ μήνα που συνεχίζουν να λαμβάνουν προκλητικά τα στελέχη τηςΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο στις αρχές Ιουλίου 2012 αποκαλύφθηκε ότι « ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, Κ. Θέος, αμφότεροι κολλητοί και συνεργάτες του Γ. Α. Παπανδρέου, οι λοιποί τέως και νυν αναπληρωτές διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΔΕΗ αλλά και οι Γενικοί Διευθυντές της ΔΕΗ είχαν θεσπίσει με απόφασή τους και για τον εαυτό τους, την περίοδο ΠΑΣΟΚ, extra αμοιβή με ποσό 3.500 ευρώ το μήνα για τον καθένα τους, ως "οικογενειακό βοήθημα’’, ενώ αντίστοιχο "οικογενειακό βοήθημα’’ ύψους 3.500 ευρώ ελάμβαναν και όλα τα διορισμένα μέλη και διευθυντικά στελέχη των διοικήσεων των θυγατρικών της ΔΕΗ». 

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση, όταν το θέμα έλαβε δημοσιότητα, ανακοίνωσε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο του Δημοσίου να καταψηφίσειστην γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ το άρθρο που προέβλεπε αυτό το επίδομα. Παράλληλα είχε εκδοθεί απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκρινε τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος παράνομη, με αποτέλεσμα όσοι το έπαιρναν πάνω από δύο χρόνια να υποχρεούνται να το επιστρέψουν εντόκως στην επιχείρηση. 

Το θέμα αυτό είχε αποκαλύψει και το newpost.gr τονίζοντας ότι το ζήτημα είχε αναλάβει να διευθετήσει ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ Αργύρης Οικονόμου, ο οποίος από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν το διευθέτησε αλλά έρχεται και σε αντίθεση με την σχετική εντολή που ο ίδιος έλαβε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Για ακόμη μία φορά ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ ακολουθώντας λάθος χειρισμούς σε μείζονα πολιτικά ζητήματα εκθέτει την κυβέρνηση και δη τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ τον λογαριασμό των οικογενειακών βοηθημάτων που υπερβαίνει τα 3 εκ. ευρώ, τον πληρώνουν για άλλη μια φορά οι καταναλωτές, οι οποίοι θα κληθούν στο προσεχές διάστημα να επωμισθούν μία ακόμη αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να ελεγχθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ και όσοι δεν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε θέματα μισθολογικά να υποστούν τις συνέπειες του νόμου, που σημαίνει την άμεση απομάκρυνση από τη θέση τους. Ωστόσο και αυτή η πρωθυπουργική εντολή, όπως φαίνεται, δεν έχει υλοποιηθεί από τα στελέχη του. 

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο «επειδή ο πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του, πλέον πολιτικά έκθετοι και ανακόλουθοι με όσα μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχαν διακηρύξει, έχουν μία και μοναδική διέξοδο διαφύλαξης της πολιτικής τους αξιοπρέπειας, διότι διαφορετικά θα θεωρηθούν στα μάτια της κοινής γνώμης πολιτικοί συνεργοί στην παρανομία: να απαιτήσουν την άμεση εξόφληση των παρανόμως ληφθέντων και να αποπέμψουν τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και τις διοικήσεις των θυγατρικών τους, σύμφωνα με όσα στις 9.8.2012 ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, ότι δηλαδή θα ζητείται η άμεση απομάκρυνση από τη θέση τους όσων διοικητών ΔΕΚΟ δεν συμμορφώνονται με τη μισθολογική νομοθεσία». 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νικολόπουλος καταθέτει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών: 

1.Επεστρεψαν οι Πρόεδροι των Θυγατρικών της ΔΕΗ (ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Ιωάννης Τσιπουρίδης, ΔΕΔΔΗΕ Γεώργιος Κόλλιας, ΑΔΜΗΕ Σπυρίδων Βάσσος, ΛΑΓΗΕ Γρηγόριος Αντωνόπουλος ), οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΔΕΗ Απόστολος Μπαράτσης, ΝικόλαοςΧατζηαργυρίου, Ουρανία Αικατερινάρη, Κωνσταντίνος Θέος, Ηρακλής Μενεγάτος και οι Γενικοί Διευθυντές της ΔΕΗ Γεώργιος Αγγελόπουλος, Ιωάννης Κοπανάκης, Λάζαρος Καραλάζος, Γεώργιος Τριανταφύλλης, Νικόλαος Αραβαντινός, Παναγιώτης Νικολακάκοςκαθώς και ο Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΗ Αργύρης Οικονόμου αλλά και όλοι όσοι άλλοι ελάμβαναν παράνομα μηνιαίο οικογενειακό επίδομα 3.500 ευρώ από την ημερομηνία που επεβλήθηκε ως ανώτατο πλαφόν ο μισθός του γενικού γραμματέα μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 το επίδομα αυτό; 

2.Αν όχι, παρακρατήθηκε το απαιτούμενο ποσό από τη μισθοδοσία τους τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2012; Γιατί αυτό δεν έγινε; Μήπως γιατί, όπως φημολογείται, υπήρξε υψηλή πολιτική διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια; Θα παρακρατηθεί μετά την ερώτησή μου το σχετικό ποσό από την τρέχουσα και τις επόμενες μισθοδοσίες; 

3.Δεδομένου ότι η τριετής θητεία της Διοίκησης της ΔΕΗ λήγει στο τέλος του 2012, πως και πότε θα επιστραφούν τα παρανόμως καταβληθέντα οικογενειακά επιδόματα, αφού αυτά ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον καθένα λήπτη και δεν θα μπορούν πλέον να παρακρατούνται από τη μισθοδοσία της ΔΕΗ; Θα ληφθούν διασφαλιστικά μέτρα από τη ΔΕΗ; 

4.Έχει ζητήσει η Διοίκηση της ΔΕΗ την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων οικογενειακών επιδομάτων απ’ τους κ.κ. Μπαράτση, τριανταφύλλη και Χατζηαργυρίου που δεν εργάζονται πλέον στη ΔΕΗ; Έχουν αυτά επιστραφεί; Πως και πότε θα επιστραφούν; Μέσω ποιάς διαδικασίας, αφού αυτοί δεν μισθοδοτούνται; Έχουν ληφθεί διασφαλιστικά μέτρα; Ποια είναι τα παραπάνω πρόσωπα και τι έχει λάβει ο καθένας τους; Να κατατεθεί σχετική κατάσταση με τα ονόματα και το παρανόμως ληφθέν ποσό. 

5.Ποιο είναι το συνολικό ποσό που πρέπει να επιστραφεί και δεν έχει επιστραφεί από το σύνολο των ως άνω παράνομων ληπτών; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και αντίστοιχες καταστάσεις. 

6.Θα αποπέμψει άμεσα ο Πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, τους Προέδρους των Θυγατρικών της ΔΕΗ (ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ κλπ) και τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους της ΔΕΗ σύμφωνα με όσα φέρεται στις 9.8.2012 να ανακοινώνει, ότι δηλαδή θα ζητείται η άμεση απομάκρυνση από τη θέση τους όσων διοικητών ΔΕΚΟ δεν συμμορφώνονται με τη μισθολογική νομοθεσία; 

7.Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Κυβέρνηση για τις άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως τα ΕΛΠΕ, η ΛΑΡΚΟ, η ΔΕΠΑ κλπ, που, όπως καταγγέλλεται, συμβαίνουν ανάλογα; Αληθεύει ότι και εκεί ακολουθούνται ανάλογες πρακτικές συγκάλυψης και ότι και στις διοικήσεις αυτές κυβερνητικό στέλεχος έχει δώσει διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγούν και δεν θα επιστραφούν αντίστοιχα αχρεωστήτως καταβληθέντα;http://newpost.gr/post/163778/ferte-piso-ta-lefta-toy-ellinikou-laou/

Read more...

Θεσσαλονίκη Σαμαράς: Το «όχι» στον φασισμό είναι αιώνιο

Με ένα ταξίδι στην ελληνική ιστορία και αναφορές στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης προσπάθησε ο Αντώνης Σαμαράς να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα και στο παρελθόν κατάφερε να ξεπεράσει χρεοκοπία, ταπείνωση και διεθνή έλεγχο.

Μιλώντας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι Ελληνες σήμερα δίνουν αγώνα για να αποτινάξουν τα δεσμά της υπανάπτυξης και της υπερχρέωσης. «Τώρα οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της λιτότητας, ώστε να μην έχουμε ανάγκη από μνημόνια και δανειστές» είπε χαρακτηριστικά.

«Οσοι μας είχαν ξεγραμμένους και ένας ένας οι μεγάλοι ηγέτες ποντάρουν σήμερα στην επιτυχία μας», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Θα τα καταφέρουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και ενότητα». Ο μόνος εχθρός είναι η διχόνοια. «Σήμερα δεν λείπουν σημάδια διχασμών από εκείνους που ονειρεύονται την καταστροφή», σημείωσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι το «όχι» στον φασισμό είναι αιώνιο και ότι ο πατριωτισμός δεν είναι μίσος για όλους τους άλλους.

«Σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη και πολύ ισχυρότερη από σήμερα, αν μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι» τόνισε.

Read more...

Νέο μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας με την αλλαγή κριτηρίων από τον ΟΑΕΔ

Μείωση δικαιούχων και ποσών


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Νέες μειώσεις θα υποστούν τα επιδόματα ανεργίας από 1/1/2013 βάσει των διευκρινήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος, αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα που παρέσχε με εγκύκλιό του ο ΟΑΕΔ.

Βάσει αυτών για το επίδομα ανεργίας ο Οργανισμός θα εξετάζει πόσα ημερήσια επιδόματα έχει εισπράξει ο δικαιούχος από το 2009. Εφόσον προκύψει ότι έχει εισπράξει περισσότερα από 450, τότε σταματά την επιδότηση.

Μείωση επέρχεται και στα ποσά που εισπράτει ο δικαιούχος ως δώρα Χριστούγεννα-Πάσχα. Και ακολουθεί νέο ψαλίδι το 2014.
Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450.
Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Για την οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων τονίζεται πως για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6).

Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου-έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).

Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Για την οικονομική ενίσχυση Πάσχα οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κάθειρξη 4 ετών στον Μπερλουσκόνι

Κάθειρξη 4 ετών στον Μπερλουσκόνι
Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων για φοροδιαφυγή καταδικάστηκε από ιταλικό δικαστήριο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας υποχρεούται να επιστρέψει 10 εκ. ευρώ στο δημόσιο. Η καταδίκη του καβαλιέρε αφορά στην πολύκροτη υπόθεση φοροδιαφυγής σχετικά με την απόκτηση των δικαιωμάτων του καναλιού Mediaset, η οποία απασχολεί την ιταλική δικαιοσύνη από το 2006.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Μπερλουσκόνι έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση και μάλιστα δύο φορές, δεδομένου ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν σε πρώτο βαθμό.
«Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι", δήλωσε ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλμπάνο.

Read more...

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...


Σε χειμωνιάτικους ρυθμούς μπαίνουμε και επίσημα την 28η Οκτωβρίου, αφού από τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα.
Στις 04.00 το πρωί, οι δείκτες των ρολογιών ...
θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03.00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Read more...

EΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή εξέδωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία, θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, καθώς, επίσης, ενισχυμένοι...
νότιοι άνεμοι. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα: Αύριο Σάββατο 27/10/2012, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα βαθμιαία ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι και θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ στα πελάγη. Την Κυριακή 28/10/2012 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν το βράδυ στην Κεντρική Στερεά. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα 29/10/2012 από το απόγευμα, ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενίσουν, όμως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που θα εξασθενίσουν σταδιακά την Τρίτη. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Read more...

Διαπραγμάτευση μέχρι τέλους για τα εργασιακά μετά το «όχι» της ΔΗΜΑΡ

Σε αναζήτηση κοινού τόπου


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Ανοικτό μέχρι την ύστατη ώρα φαίνεται πως θα είναι το θέμα της ψήφισης των εργασιακών, καθώς η ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα μέχρι το τέλος, χωρίς να κλείνει την πόρτα της κυβερνητικής συνεργασίας.

Η ΔΗΜΑΡ, όπως αναφέρει το Mega, εκφράζει αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, ώστε να μην περιληφθούν τα εργασιακά στην συμφωνία.

«Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχθεί τις προτάσεις της τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις. Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικα που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας» είπε ο γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής, Σπύρος Λυκούδης.

Την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρα δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάθεση των μέτρων στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας.

Κατά πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ πρότεινε είτε να αποσυρθούν τα εργασιακά, είτε να αποσυρθούν προσωρινά έως το τέλος 2013, οπότε θα υπάρξει ούτως ή άλλως επικαιροποίηση του μνημονίου, είτε -τέλος- να έρθουν σε ξεχωριστό άρθρο προκειμένου το κόμμα του κ. Κουβέλη να μπορεί να ψηφίσει «παρών».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε οδηγία να εξαντληθεί κάθε χρονικό περιθώριο συμφωνίας με την ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά μέχρι το αργότερο την Δευτέρα.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ τηρεί στάση αναμονής, διατηρώντας τις δικές του επιφυλάξεις, όπως στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της ενημέρωσης της Ολομέλειας της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στις 31 Οκτωβρίου το Eurogroup για την Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών


Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου  τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη «επιβεβαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί άλλες συνεδριάσεις».

Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή δεν αναμένεται ότι θα υπάρχει το έδαφος για να ληφθούν αποφάσεις, σύμφωνα με αρκετές ευρωπαϊκές πηγές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την συνεδρίαση του EuroWorking Group τη Δευτέρα.

«Θα πρέπει τότε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα» επιβεβαίωσε μια από τις πηγές αυτές.

Στόχος των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση του EuroWorking Group τη Δευτέρα είναι να δουν αν υπάρχουν οι συνθήκες για την καταβολή άμεσα της βοήθειας στην Ελλάδα και να σκεφτούν τα μέσα για να χορηγηθεί στην Αθήνα μια παράταση δύο ετών προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δημοσιονομική της προσαρμογή.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί» υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

To Euroworking Group θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και πρέπει να επέλθει συμφωνία για το πακέτο των μέτρων, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά και σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση του κεφαλαιακού κενού που θα υπάρξει από την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στερείται σοβαρότητας η προσπάθεια σύνδεσής μου με τη λίστα Λαγκάρντ, λέει ο Γ.Παπανδρέου...





Κάποιοι προσπαθούν να καταστήσουν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας τις αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η οποία εκδόθηκε με αφορμή την.. προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

«Η προσπάθεια αυτή στερείται κάθε σοβαρότητας» σημειώνεται.

Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων, που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20.

» Η προσπάθεια ορισμένων να καταστήσουν τη γνωστή σαν ‘λίστα Λαγκάρντ’ αντικείμενο συναντήσεων του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση, προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και τη μικροκομματική εκμετάλλευση.

» Μοναδικό μέλημα του Γιώργου Παπανδρέου ήταν, και είναι, η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς».
  in.gr


Read more...

ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΠΟΝΗ-ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Tης Έρρικας Βαλιάνου
(από το : crime.gr)
Θέλουν δεν θέλουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπονης και Σπύρος Μουζακίτης πρέπει να στείλουν τώρα τη «λίστα Λάγκαρντ» με τα 1991 ονόματα στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της...
Βουλής, με εντολή του Αρείου Πάγου. Και μάλιστα, σύμφωνα με την παραγγελία που τους έδωσε σήμερα ο προϊστάμενος τους, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, θα πρέπει να κάνουν ένα πρώτο ξεδιάλεγμα και να στείλουν στη Βουλή μόνο τα πολιτικά πρόσωπα και όχι άλλα πρόσωπα που πιθανώς περιλαμβάνονται και τα στοιχεία προστατεύονται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Επίσης, ο κ. Παντελής δίνει εντολή να στείλουν στη Βουλή και οποιαδήποτε άλλη λίστα υπάρχει στα χέρια τους με φοροφυγάδες σε βάρος των οποίων γίνεται ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση από το ΣΔΟΕ για τους ίδιους που περιλαμβάνονται στη λίστα ή για συγγενικά τους πρόσωπα. Όπως είναι η λίστα με τα 36 ονόματα που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό από το 1974 μέχρι σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «Πόθεν έσχες». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Θανάσης Νάκος, την είχε ζητήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς, πλην όμως εκείνοι του αρνήθηκαν λέγοντας πως αυτή την ώρα την επεξεργάζονται και όλα τα στοιχεία είναι υπό διερεύνηση. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παντελής στην έγγραφη παραγγελία του προς τους οικονομικούς εισαγγελείς επισημαίνει ότι «δεν παραβλάπτει σε τίποτε τις έρευνές τους με το να στείλουν τη λίστα στη Βουλή». Επιπροσθέτως δε τους παραθέτει σχετικές διατάξεις του νόμου σύμφωνα με τον οποίο είναι υποχρεωμένοι για πολιτικά πρόσωπα (πρωθυπουργούς , αρχηγούς κομμάτων,υπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές, πρώην και νυν, αρχηγούς κομμάτων) να ενημερώσουν τη Βουλή.

Read more...

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΕΚΑ


Να μειώσουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ζητά από τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ ο υφυπουργός... Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου στις επιστολές του προς τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ επισημαίνει το υψηλό ενεργειακό κόστος για τις ελληνικές βιομηχανίες, που αποτελεί τροχοπέδη στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν εν μέσω οικονομικής ύφεσης, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό και επομένως βιώσιμες.

«Προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία τους με συνακόλουθη την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, τόσο στις ίδιες όσο και σε ολόκληρους κλάδους», ζητά από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ να εξετάσουν τη δυνατότητα μείωσης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου
αντίστοιχα, συνυπολογίζοντας και τις σχετικές αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού, με τις Διοικήσεις της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το κόστος τιμολόγησης  προς τους οικιακούς καταναλωτές.

Read more...

O Άκης, ο δημοσιογράφος και οι μπίζνες με τα όπλα...



kourdistoportocali 
Για τις υπόγειες διαδρομές «μαύρου χρήματος» του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος αναφέρει στο ημερολόγιό του και ονόματα δημοσιογράφων έχει ήδη χυθεί αρκετό μελάνι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν... έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας οι ταυτότητες των εκπροσώπων των ΜΜΕ που είχαν κομβικό ρόλο στις μίζες του πρών υπουργού Άμυνας.

Το μείζον αυτό ζήτημα επανέρχεται σήμερα, με ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες στο κελί του Άκη στον Κορυδαλλό και το οποίο περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο στα «Νέα».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται ο Ακης παρακολουθούσε ένα βράδυ στην τηλεόραση ένα τοκ σόου. Και εκεί που άκουγε τους ομιλητές ήρεμος, ξαφνικά άλλαξε «χρώμα» και κυριολεκτικά άρχισε να ωρύεται.

Όχι, ο πρώην υπουργός δεν άκουσε να τον κατηγορεί κάποιο πολιτικό πρόσωπο.

Στο πάνελ της εκπομπής, μετείχε και ένας δημοσιογράφος, «φίλος» του Άκη, ο οποίος φέρεται να έχει ευεργετηθεί υπέρ του δέοντος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο δημοσιογράφος είχε συστήσει την εποχή της παντοδυναμίας του Ακη, εταιρεία με την οποία έκανε - και αυτός- προμήθειες εξοπλισμών για τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι ύβρεις που εκτόξευσε ο Ακης, ακούγοντάς τον να τον καταγγέλλει ως μία από τις αιτίες της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, δεν περιγράφονται. Μάρτυρες αναφέρουν πως οι φωνές του πρώην υπουργού ακούστηκαν σε όλο τον Κορυδαλλό.

Και μπορεί, το θέμα να έχει εξαντληθεί από τα μέσα ενημέρωσης, όμως μήπως, ήρθε η ώρα, o πρώην υπουργός να δώσει επισήμως στοιχεία και ονόματα στις εισαγγελικές αρχές;
http://newpost.gr/post/163760/eksallos-o-akis-me-ton-dimosiografo-synetairo-toy-/


Read more...

Κ.Μητσοτάκης : "Να υποχωρήσουν οι Γερμανοί, όχι ο Κουβέλης" ...



Στη Βουλή βρέθηκε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν απέφυγε να μιλήσει με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα.

Προκάλεσε μάλιστα έκπληξη, όταν...
ερωτηθείς αν θα υποχωρήσει ο κ.Κουβέλης απάντησε αυθόρμητα: Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;".

"Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση. Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα. Το καράβι δεν θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι" είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης έδειξε ανήσυχος πάντως για το επόμενο στάδιο λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι τι θα γίνει τώρα αλλά τι θα γίνει μετά και κρίως αν η Ελλάδα θα καταφέρει να γίνει ανταγωνιστικό κράτος. Έριξε μάλιστα τα βέλη του στους κυβερνώντες δεν λένε τα πράγματα με το όνομά τους. "Αντ' αυτού ακούμε για κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικό κράτος και να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε. Και αυτό η πολιτική ηγεσία οφείλει να το πει καθαρά στους πολίτες" είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.
πηγη parapolitika.gr


Read more...

Ετοιμάζουν ....Αντι - Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ !...



Ποιος είναι ο πιτσιρικάς Νίκος Τριανταφύλλου που τον προωθούν να γίνει... αντι-Τσίπρας...
Είναι πολιτικό «παιδί» του Αλέκου Αλαβάνου και τον προορίζουν να γίνει ένας νέος Τσίπρας σε ακόμη πιο ριζοσπαστική βερσιόν, διατεθειμένος να τα πει έξω από τα δόντια για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κάποιοι...
στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν μακριά ισχυρίζονται ότι ο Νίκος Τριανταφύλλου προορίζεται από τους ακραίους αριστερούς του κόμματος που συμμετέχουν στο Αριστερό Ρεύμα (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέκος Καλύβης κ.ά) να τον χρησιμοποιήσουν για επικεφαλής νέου κόμματος το οποίο θα μπορούσε να προκύψει μετά το εαρινό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν στο Συνέδριο, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει την φιλο-ευρωπαϊκή του πορεία και διευρύνει τα πολιτικά «ανοίγματα» προς την κεντροαριστερά τότε ενδέχεται να προκληθεί σχίσμα, οι αντι-ευρωπαιστές του Αριστερού Ρεύματος να αποχωρήσουν και επικεφαλής του νέου σχήματος να τεθεί ο Νίκος Παπατριανταφύλλου, ο νέος αντι-Τσίπρας.
Σε αυτό το σενάριο, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, θα χωρούσαν οι ακραίοι αριστεροί του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ θα υπήρχε χώρος και για τμήματα του ΚΚΕ με το οποίο μοιράζονται τις ίδιες απόψεις.
Κλειδί στις εξελίξεις ο Αλαβάνος
Σε αυτό το νέο πολιτικό σχήμα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το οποίο θα έχει σαφή αντι-ευρωπαική τροχιά και θα τίθεται ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να συμμετάσχει και ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής». Ο πρώην ηγέτης της αριστεράς δραστηριοποιείται έντονα εσχάτως επαναφέροντας την θεωρία του για το Σχέδιο Β', ζητώντας δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Είχε αποχωρήσει από τον Συνασπισμό με εκκωφαντικό τρόπο το 2010 δημιουργώντας δικό του πολιτικό σχήμα με τίτλο «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής».
Νέα γενιά επαναστατών
Ο Νίκος Παπατριανταφύλλου κινείται σε αυτή την τροχιά. Εγινε γνωστός πριν από ένα μήνα όταν επελέγη από τους ριζοσπαστικά αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπήσει το Αριστερό Ρεύμα στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού. Εκεί ουσιαστικά ξύπνησαν οι γνωστοί εφιάλτες του κόμματος και αναμετρήθηκαν οι δυνάμεις μεταξύ ευρωπαϊστών και ευρωσκεπτικιστών, με βασικό θέμα την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ. Αντί του Παναγιώτη Λαφαζάνη που μιλούσε ως τώρα στα κομματικά όργανα μίλησε ο Νίκος Παπατριανταφύλλου και επανέφερε τις απόψεις του Αριστερού Ρεύματος για το δημόσιο χρέος (μιλούν ακόμη και για μονομερή διαγραφή του και αναστολή πληρωμών), τη σχέση με την ευρωζώνη (υποστηρίζουν ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εφαρμόσει την πολιτική του ανεξαρτήτως του τι λένε οι ευρωπαίοι εταίροι) και τις συμμαχίες του κόμματος (μιλούν για συνεργασία με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Δεν το κρύβει ότι είναι επαναστάτης και μαρξιστής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Αποφοίτησε το 1992 από τη Γερμανική σχολή και εγγράφηκε στο Οικονομικό του Α.Π.Θ. Το 1996 πήρε δίπλωμα στο πιάνο από το London College of Music με καθηγητή του και το 2001 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από το 1995 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα, όπου αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση. Το Μάη του 2006 εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Α' Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού.
Είναι κρατιστής
Υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας ο Νίκος Παπατριανταφύλλου είναι υπέρ της κρατικοποίησης των τραπεζών. Στο περιοδικό Μαρξιστική Φωνή έγραψε πριν από μια εβδομάδα :
«Το ισχυρό τραπεζικό κεφάλαιο, όχι μόνο ενισχύθηκε σε βάρος της κοινωνίας που συστηματικά αφαίμαξε, όχι μόνο απαλλάχθηκε από σημαντικές υποχρεώσεις, όχι μόνο ανακεφαλαιοποιείται διατηρώντας στα χέρια του την ιδιοκτησία των τραπεζών, αλλά προχωρά και σε μια γιγάντια συγκέντρωση, που δημιουργεί συνθήκες στενού ολιγοπωλίου, σε ένα τραπεζικό σύστημα που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζεται από πρακτικές "καρτέλ".
Ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους των δύο τραπεζών, για το εργασιακό τοπίο. Ευνόητη, αφού η μεγάλη αλληλοκάλυψη δικτύου και υπηρεσιών θα οδηγήσει, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργικής συγχώνευσης, σε οικονομίες κλίμακας. Δηλαδή, στο κλείσιμο καταστημάτων (περίπου 20%) και συγκέντρωση υπηρεσιών. Συνέπεια θα είναι η μείωση των θέσεων εργασίας.
Και καταλήγει :
Η διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών, παρά τον πακτωλό ενισχύσεων και της ανακεφαλαιοποίησης με δημόσιο χρήμα και με πρόσθετο δανεισμό της χώρας, αποτελεί έτσι κι αλλιώς ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο σε βάρος της κοινωνίας...Η μόνη διέξοδος για ένα τραπεζικό σύστημα που θα λειτουργεί με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, βρίσκεται στην πλήρη υπαγωγή του υπό δημόσιο, κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, με πρώτο βήμα την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών...
|iefimerida.gr


Read more...

Απλήρωτη εργαζόμενη του ΠΑΣΟΚ πούλησε την εγκυκλοπαίδειά της για να ζήσει!



http://newpost.gr/post/163497/apliroti-ergazomeni-toy-pasok-poulise-tin-egkyklopaideia-tis-gia-na-zisei/ 
Ένα κείμενο, στο οποίο αποτυπώνεται με το πιο γλαφυρό τρόπο, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζομενοι στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες δημοσίευσε στο Διαδίκτυο η εργαζόμενη στο κόμμα, Ουρανία Καργούδη.

Η κυρία Καργούδη περιγράφει με δραματικούς τόνους την οικονομική της κατάσταση, αποκαλύπτοντας πως αναγκαστηκε να πουλήσει είκοσι τόμους της αυθεντικής εγκυκλοπαίδειας «Ήλιος», την οποία χαρακτηρίζει συλλεκτικό κομμάτι, έναντι μόλις 200 ευρώ.

Η δημοσιογράφος, που εργάζεται στην Ιπποκράτους από το 2005, επισημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν και καταβλήθηκε κανονικά ο μισθός για τελευταία φορά, έχουν πληρωθεί μόνο τα δώρα και υποστηρίζει πως τον τελευταίο χρόνο βιώνει έναν «Γολγοθά».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό της κυρίας Καργούδη το οποίο δημοσιεύεται στο aixmi.gr:

«Μόλις πούλησα την εγκυκλοπαίδεια Ήλιος, την πλήρη σειρά, την αυθεντική, δηλ την έκδοση του '60,20 τόμοι. Στην αγορά εκτιμάται ως συλλεκτικό κομμάτι. 

Στα 200 ευρώ, αφού εκτός από μερικές βλάβες στο δέσιμο, η κατάσταση της εγκυκλοπαίδειας μου ήταν άριστη.

Υποθέτω πως πολλοί άλλοι έχουν αναγκασθεί – τα τελευταία δυόμισι χρόνια – να αποχωρίζονται αγαπημένα αντικείμενα, δεν θέλω δηλαδή να σας αφηγηθώ το προσωπικό μου δράμα, ας μην υπερβάλλουμε. 

Άλλωστε, η αιτία είναι κοινή για όλους που αναγκάσθηκαν σε τέτοιους αποχωρισμούς, ο εξής ένας, δεν βγαίνουν οικονομικά.

Εγώ ανήκω στην κατηγορία των μακροχρόνια απλήρωτων, ο τελευταίος μισθός που μου καταβλήθηκε στην ώρα του ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011. 
Εκτοτε πήρα: 

- τον Δεκέμβριο του 2011, μισθό και δώρο, η καταβολή του δώρου και λίγο force κίνηση από την εργοδοσία , πάει αυτόφωρο όπως είναι γνωστό. 

- στις 18 Μαρτίου του 2012 άλλαξε η διοίκηση της επιχείρησης. Αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη και χάριν μιάς συγκεκριμένης ρύθμισης αποδέσμευσε μέρος της επιχορήγησης που λαμβάνει η επιχείρηση. Έτσι, εξοφλήθηκε το 2011. 

Εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή οι διπλές εκλογές, Μάιο και Ιούνιο ανέτρεψαν σχεδιασμούς και δεσμεύσεις της εργοδοσίας για κανονική ροή της μισθοδοσίας. 

Αντ΄αυτού, κατά διαστήματα, η επιχείρηση – στης οποίας τα ταμεία η εισροή πόρων είναι εδώ και μήνες μηδενική – κατέβαλε στους περίπου 200 εργαζομένους, 500 ευρώ αδιακρίτως. 

Το τελευταίο 500-άρικο κατεβλήθη στα μέσα Ιουλίου ,στη θέση του επιδόματος αδείας. 

Εφτασε η ώρα της αποκάλυψης, εργάζομαι στο ΠΑΣΟΚ από το 2005 ως επαγγελματίας δημοσιογράφος. 

Ο Γολγοθάς ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, όταν ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Πεπόνης, μπλόκαρε στην ΑΤΕ τους λογαριασμούς του κόμματος. 

Το αιτιολογικό, ο επισφαλής δανεισμός του κόμματος αφού οι προηγούμενες από τη σημερινή διοικήσεις υποθήκευαν έναντι δανείων, επιχορηγήσεις προσεχών ετών. 

Ο βασιλεύων, μέχρι πρότινος δικομματισμός, παρόλα αυτά, ήταν μια ικανή εγγύηση αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εναλλασσόταν στην κυβέρνηση και σε ποσοστά που κυμαινόταν από 37 -38% μέχρι και 44%. 

Αλλά το βασικό δεν είναι η παρέμβαση του κ. Πεπόνη – με την ευκαιρία σημειώνω ότι εκτός από την ασφυξία στα κομματικά ταμεία είναι άγνωστη η δικαστική εξέλιξή της – αλλά η γενική αποστράγγιση του κρατικού ταμείου . 
Δεν θα ζητούσα εύκολα από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο να μου προσφέρει τη φιλοξενία του στο aixmi .gr για να πω τον πόνο μου του απλήρωτου εργαζόμενου, έτσι γενικά και αόριστα. 

Άλλωστε η επιθετικότητα της κοινής γνώμης για το πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς και την πολιτική, έχει αποδειχθεί ένας καλός μύλος που τα αλέθει όλα, περιλαμβανομένων και των απλήρωτων εργαζομένων στα κόμματα, οι οποίοι συλλήβδην είναι άχρηστα κομματόσκυλα.

Αφορμή και αιτία για να ζητήσω αυτή τη φιλοξενία είναι η ανάγκη μου να μοιραστώ με κάποιους ,κάπως , έναν απίστευτο θυμό που με έχει καταλάβει, ιδίως το τελευταίο διάστημα. 

Το διάστημα δηλαδή που οι μεγαλοπασόκοι εμφανίζονται αγωνιούντες και έτοιμοι, άλλος να ξαναστήσει την Κεντροαριστερά, άλλος την καταρρέουσα ελληνική Σοσιαλδημοκρατία, άλλος -πιο προχωρημένος αυτός –να επαινέσει τον κεντροδεξιό Σαμαρά και να δηλώσει διαθεσιμότητα προς ενίσχυσή του κι άλλος να διαφωτίσει ξένα κοινά για την ελληνική εμπειρία.

Θυμός μεγάλος με κατέλαβε για την ευκολία με την οποία μεγαλοπασόκοι κλείνουν τους λογαριασμούς τους με το ΠΑΣΟΚ που τους έδωσε χώρο πολιτικό, ιδεολογικό, τελικά υπαρξιακό. 

Και ούτε που περνάει από το μυαλό τους πως όταν η ΕΥΔΑΠ απειλεί την Ιπποκράτους με διακοπή υδροδότησης, απειλεί, συμβολικά, την ίδια τους την πολιτική υπόσταση, το κύρος τους, αφού σαν χρεοκοπημένοι και κακοπληρωτήδες  και αφερέγγυοι εργοδότες καταγράφονται στην αγορά και την πολιτική  πιάτσα. Που, τελικά, την κοπάνησαν».http://newpost.gr/post/163497/apliroti-ergazomeni-toy-pasok-poulise-tin-egkyklopaideia-tis-gia-na-zisei/

Read more...

Βεβαιότητα από τα γερμανικά ΜΜΕ για την «λύση» για την Ελλάδα «Κούρεμα» και επιμήκυνση αλλά με ανταλλάγματα …

Την βεβαιότητά τους πως η τελική λύση για το «ελληνικό πρόβλημα» θα είναι πολιτική και πάντως θα προέλθει από πολύ πιο … δραστικές αποφάσεις σε σχέση με την ακολουθούμενη ως σήμερα «συντηρητική» προσέγγιση μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαδοχικών δόσεων προς τη χώρα μας, εκφράζουν ορισμένα από τα πλέον έγκριτα Μέσα Ενημέρωσης στη Γερμανία.

Τελευταίο, χρονικά, το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung που εκτιμά ως «αναπόφευκτο» ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Η γερμανική εφημερίδα, σε άρθρο της με τίτλο «Τι δεν είπαν δυνατά οι ειδικοί», το οποίο τη διετή επιμήκυνση στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας, τονίζει πως «αυτό που οι ειδικοί δεν λένε φωναχτά είναι το ότι η παράταση για την Αθήνα δεν αλλάζει το γεγονός πως η Ελλάδα θα χρειαστεί σύντομα ένα άλλο κούρεμα για να καταστεί ανεκτή αυτή η οικονομική επιβάρυνση. Και αυτή τη φορά οι δημόσιοι δωρητές θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάποια από τα κεφάλαιά τους».

Η αρθρογράφος Christiane Schlötzer που υπογράφει το άρθρο δηλώνει ξεκάθαρα πως «αυτό (Σ.Σ: το νέο «κούρεμα») δεν είναι μια φθηνή λύση, αλλά μια εθνική πτώχευση θα ήταν πολύ πιο ακριβή».

Είχε προηγηθεί πάντως δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times Deutschland, βάσει του οποίου «η Ελλάδα θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει πιθανότατα η ίδια το χρηματοδοτικό κενό από 16 έως 18 δισ. ευρώ που θα προκύψει από τη διετή παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Οι  FTD εκτιμούν πως πλέον για την Ελλάδα «το φρέσκο χρήμα δεν είναι από εδώ και πέρα αναγκαίο», αλλά διαπιστώνουν πως προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος, έχει τεθεί ξανά σε συζήτηση η επαναγορά των κρατικών ομολόγων με χαμηλότερο επιτόκιο, η πιο αργή αποπληρωμή των δανείων και η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας». (διαβάστε εδώ)

Αλλά και η αγγλική έκδοση των Financial Times κυκλοφόρησε την Πέμπτη με τίτλο: «Ζητούν από την Ελλάδα να προσλάβει ξένους τεχνοκράτες».

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται στην πολυαναμενόμενη δόση που θα διασφαλίζει διετή παράταση του ελληνικού προγράμματος με πρόσθετη χρηματοδότηση 16-18 δισ. ευρώ και τονίζει πως η γερμανική κυβέρνηση ζητά την «υποχρεωτική» πρόσληψη ξένων ειδικών για να βοηθήσουν στην Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της.
 
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα των FT, τα μέτρα επιβολής διεθνούς ελέγχου στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι περισσότερο προωθημένα σε σχέση με το παρελθόν. Τα μέτρα αυτά υποστηρίζονται, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, από τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το νέο σχέδιο για την Ελλάδα προβλέπει επίσης την αυτόματη και οριζόντια μείωση των δημοσίων δαπανών, εάν η χώρα μας αποκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα.(διαβάστε εδώ)http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=232411

Read more...