Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Και ο Αη Βασίλης ενάντια στα διόδια...


Aπό την Εθελοντική Ομάδα
Δράσης Ν. Πιερίας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, 24 Δεκεμβρίου 2010 συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς από πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών της Πιερίας κατά του απαράδεκτου και παράλογου καθεστώτος των διοδίων στη χώρα μας.
Για τρεις ώρες περίπου ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς έμεινε ανοιχτός, με τις μπάρες σηκωμένες και τα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί να καταβάλλουν το απαιτούμενο αντίτιμο. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έδιναν οδηγίες στους οδηγούς και εξηγούσαν, τι σημαίνει το «Δεν πληρώνουμε» που και πως σπρώχνουμε την μπάρα.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε μια ξεχωριστή νότα και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για τους διερχόμενους οδηγούς. Επικεφαλής της σημερινής εκδήλωσης, κεντρική φιγούρα της δράσης, υπήρξε ο ίδιος ο …Αη Βασίλης, ο οποίος παρά το φόρτο των ημερών, τήρησε την...
υπόσχεσή του και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ενημέρωσης των διερχόμενων οδηγών και έτσι στήριξε έμπρακτα το κίνημα κατά των διοδίων.
Καταστηματάρχες της Ν. Πιερίας έστησαν ένα μεγάλο τραπέζι με μεζέδες και ντόπιο κρασί και δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί, ιδίως φορτηγών αυτοκινήτων, στους οποίους εκτός από το έντυπο της δράσης «Δεν πληρώνουμε» προσφέρθηκε και ένα μικρό γεύμα από τους βοηθούς του Αγίου.
Η κατάληψη μάλλον ήταν η τελευταία γι αυτή τη χρονιά, όχι όμως και η τελευταία για τον αγώνα των ενεργών πολιτών της Πιερίας. Στα άμεσα σχέδιά τους βρίσκονται η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος όπως και καταλήψεις διαρκείας, οι οποίες μάλιστα υπήρξαν αντικείμενο των σημερινών συζητήσεων μεταξύ των διαδηλωτών.
Μαζί με τις ευχές μας, τις οδηγίες για το σπρώξιμο της μπάρας και δέκα φωτογραφίες της σημερινής δράσης.
Χρόνια Πολλά
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε
Χαιρετάμε ευγενικά τον υπάλληλο, τον προσπερνάμε και σταματάμε το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα .
Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός και όχι προς τα πάνω.
Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.
Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).


Read more...

Έστειλε υποπλοίαρχο να τής αγοράσει κουρτίνες

του Παναγιώτη Σουρέλη

Ελπίδα Τσουρή


http://img.protothema.gr/
Σαν να μη ζει στην Ελλάδα της κρίσης, της μείωσης μισθών και συντάξεων και των απολύσεων, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ξόδεψε μια περιουσία (του Δημοσίου βεβαίως) για έπιπλα και υπολογιστές

Τη χλιδή της συναδέλφου της Αννας Νταλάρα φαίνεται ότι ζήλεψε η Ελπίδα Τσουρή, η οποία ξόδεψε μια περιουσία για τη δημιουργία του νέου της γραφείου. Την ώρα που η υφυπουργός Εργασίας χαράμιζε 7.000 ευρώ μόνο και μόνο για να βάλει «αριστοκρατικό» πάτωμα στο γραφείο της (αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» στις 28 Νοεμβρίου) και σύμφωνα με πληροφορίες η ανακαίνιση αναμένεται να ξεπεράσει τελικά τις 40.000 ευρώ, η ομόλογός της στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας την «ανταγωνίζεται», δίνοντας απλόχερα -από το ταμείο του υπουργείου φυσικά- περισσότερες από 55.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του νέου της γραφείου στο κτίριο του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι. Μάλιστα, η κυρία Τσουρή έφτασε στο σημείο να στείλει υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος για να διαλέξει τις κουρτίνες του γραφείου της!

Μόνο τα έπιπλα του νέου γραφείου της κυρίας Τσουρή κόστισαν 30.000 ευρώ. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαία έπιπλα. Τα προμηθεύτηκε από την εταιρεία «Δρομέας», μία από τις μεγαλύτερες και επώνυμες της χώρας μας, η οποία χαρακτηρίζεται από κάποιους «Mercedes του επίπλου», ίσως και επειδή είναι ο επίσημος προμηθευτής εξαρτημάτων αλουμινίου της γνωστής γερμανικής εταιρείας. Ο «Δρομέας» έχει αναλάβει από το 2009 τον εξοπλισμό όλων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την κατασκευή και εγκατάσταση της βιβλιοθήκης του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου της Ιρλανδής κομισάριου Γκέγκεν Κουίν. Φημίζεται για τους εξαιρετικής ποιότητας δερμάτινους καναπέδες της και τα VIP γραφεία της, η αξία των οποίων αγγίζει τις 3.000 ευρώ. Η κυρία Τσουρή φαίνεται ότι «σήκωσε» ολόκληρη έκθεση της εταιρείας, αφού το κόστος του νέου της γραφείου έφτασε τις 29.963 ευρώ. Ακόμη, η υφυπουργός ξόδεψε 20.273 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό και 3.000 ευρώ για ηλεκτρικά είδη, ενώ υπέγραψε και απόφαση για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών για τις ανάγκες της Γεννικής Γραμματείας ύψους 11.299 ευρώ. Το υψηλό κόστος του νέου γραφείου της κυρίας Τσουρή έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Νίκου Νικολόπουλου. Ο βουλευτής Αχαΐας ζήτησε να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το γραφείο της υφυπουργού, καθώς και τα σχετικά τιμολόγια, ενώ διερωτήθηκε γιατί η υφυπουργός δεν στεγάστηκε στο ολοκαίνουριο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, η κυρία Τσουρή είναι πολύ πιθανό να στεγαστεί τελικά στην Ακτή Βασιλειάδη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι θα απογίνουν τα καινούρια έπιπλα, οι υπολογιστές και τα ηλεκτρικά είδη, καθώς πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο κτίριο.
Το γούστο ενός υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος φαίνεται ότι εκτίμησε η νέα υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, καθώς του ανέθεσε να διαλέξει τις κουρτίνες που ήδη κοσμούν το γραφείο της! «Πειραιάς σήμερα την 22/11/2010 ο υπογεγραμμένος Υποπ/ρχος Λιμενικού Σώματος Μ.Τ: (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του «Πρώτου Θέματος») ως εκπρόσωπος του ΥΘΥΝΑΛ/’ΠΛΣ-Γ, περιελθών διάφορα καταστήματα και εργαστήρια για την προμήθεια κουρτινών, προς κάλυψη αναγκών γραφείου κ. Υφυπουργού στο κτήριο της Γρ. Λαμπράκη 150, βρήκα συμφερότερη τιμή στο πιο κάτω κατάστημα...», αναφέρει ο υποπλοίαρχος στην αναφορά που παρέδωσε στην υπηρεσία του μόλις ολοκλήρωσε... με επιτυχία την αποστολή του. Τουλάχιστον αποδείχθηκε οικονομικός, αφού οι κουρτίνες κόστισαν 550 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ...

27.000 ευρώ για το γραφείο του γ.γ.

Ιδιαίτερες απαιτήσεις είχε όμως και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος ξόδεψε περισσότερες από 27.000 ευρώ για το νέο του γραφείο. Τα έπιπλα στοίχισαν περίπου 13.000 ευρώ, ενώ η εγκατάσταση των ηχομονωτικών και θερμομονωτικών κουφωμάτων ανήλθε στις 7.000 ευρώ.
Ακόμη, προμηθεύτηκε τηλεφωνικές συσκευές και φαξ αξίας 2.500 ευρώ, μοκέτα και άλλα είδη γραφείου αντί 2.300 ευρώ, μία τηλεόραση, μία καφετιέρα και ένα ψυγείο προς 1.000 ευρώ, ενώ 1.200 ευρώ στοίχισε η μετακόμιση. Δηλαδή, για το νέο γραφείο της υφυπουργού και του γενικού γραμματέα σπαταλήθηκαν περίπου 90.000 ευρώ.
Σύμφωνα με μεσίτες, με το ποσό που δόθηκε για τον εξοπλισμό των δύο γραφείων μπορεί κάποιος να αγοράσει έναν επαγγελματικό χώρο περίπου 60 τ.μ. και μάλιστα όχι σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο, αλλά ακόμη και σε όροφο ενός εμπορικού κέντρου.
Και ας μην έχει τη θέα της θάλασσας του Πειραιά, την οποία θα ατενίζει η κυρία Τσουρή από το νέο, σύγχρονο και πανάκριβο γραφείο της.

Read more...

«Η Ελλάδα είναι φτωχή αλλά έχει πολλούς πλούσιους»


«Αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε αυτό, ότι χρειαζόμαστε την συνεργασία κάθε μορφής, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ζάππειο.

Αναφερόμενος για τις δυσκολίες της Ελλάδας, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε: «Ο τόπος μας έχει γνωρίσει πολλές φορές δυσκολίες και πολλές φορές αδιέξοδα. Βρήκε όμως την δύναμη μέσα από την παράδοση του, μέσα από τις αρχές του και τις αξίες στις οποίες στηρίζεται ο Έλληνας, να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες».

«Εύχομαι να οπλιστούμε με υπομονή, με αγάπη αλλά κυρίως με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε ότι «είναι αλήθεια αυτό που έχει λεχθεί και επικρατεί και στο εξωτερικό σε συζητήσεις, η Ελλάδα μπορεί να είναι φτωχή χώρα αλλά έχει πάρα πολλούς πλουσίους».
«Επομένως είναι η ώρα τώρα οι πολύ πλούσιοι να δείξουν αυτό που ταιριάζει σε έναν Έλληνα», ανέφερε ακόμη ο κ. Ιερώνυμος.

Επίσης, μιλώντας για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο των συσσιτίων κ.α., μεταξύ άλλων τόνισε: «Η γραμμή μας είναι όσο μπορεί η Εκκλησία να βοηθήσει σήμερα, τους ανθρώπους που υποφέρουν».

Κλείνοντας, ο Μακαριώτατος ερωτηθείς για την εκκλησιαστική περιουσία, έκανε λόγο για έναν μύθο που κρατάει χρόνια.

«Όλοι μιλούν για μεγάλη περιουσία της Εκκλησίας, αυτός ο μύθος που λέγεται είναι άνθρακας. Έχει όμως απέραντη περιουσία μέσα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλα μέρη η οποία δυστυχώς είναι δεσμευμένη και αναξιοποίητη».





Read more...

ΝΕΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΜΜ


Νέες κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας, εξήγγειλαν για μετά τα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία.
Έτσι, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου δε θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας...

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου θα τραβήξουν χειρόφρενο 12 -4 το απόγευμα.
Τέλος, στις 10 Ιανουαρίου τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα 11- 4 το απόγευμα.
Read more...

«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Τα μέλη της εμφανίζονταν ως αστυνομικοί και υπέκλεπταν στοιχεία

tovima.gr

Αστυνομικά... μπλόκα σε δρόμους πραγματοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» προκειμένου να ελέγχουν δελτία ταυτοτήτων ανυποψίαστων πολιτών και να χρησιμοποιούν στη συνέχεια τα στοιχεία τους για να νοικιάσουν γιάφκες ή άλλα καταλύματα. Ακόμη πιθανολογείται ότι είχαν προσβάσεις σε νοσοκομεία ή ασφαλιστικούς φορείς, γι' αυτό και εξασφάλιζαν Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία ανακύπτουν από την έρευνα που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σχετικά με τις συνθήκες ενοικίασης του πολυτελούς διαμερίσματος των 100 τετραγωνικών μέτρων... με τζάκι στην οδό Κάσου 3 στο Χαλάνδρι από τα μέλη της οργάνωσης Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και ένα ακόμη άγνωστο άτομο. Οι Γ. Τσάκαλος και Π. Αργυρού είχαν συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου 2010 για την αποστολή των δεμάτων βομβών.

Την κατοικία αυτή ανακάλυψε την Τετάρτη το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ. και όπως διαπιστώθηκε ο ένας εκ των ενοικιαστών εμφανίστηκε με το όνομα «Δεμέτης Σταμάτης», που αντιστοιχεί στα στοιχεία μίας από τις 30 περίπου πλαστές ταυτότητες που είχαν βρεθεί σε φορητή ηλεκτρονική μνήμη που είχε κατασχεθεί των αντιεξουσιαστών Κωνσταντίνου Σακκά και Αλέξανδρου Μητρούσια, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 4 Δεκεμβρίου 2010 έξω από «γιάφκα» στην οδό Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη. Μαζί τους είχαν συλληφθεί οι Δημήτρης Μιχαήλ, Χρήστος Πολίτης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Στέλλα Αντωνίου χωρίς ως σήμερα να έχουν συνδεθεί με τη δράση οποιασδήποτε ένοπλης οργάνωσης.

Οπως προέκυψε λοιπόν από την περαιτέρω έρευνα, πριν από μερικούς μήνες μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που εμφανίζονταν ως αστυνομικοί σταματούσαν σπουδαστές έξω από τα ΤΕΙ Αιγάλεω και τους ζητούσαν να τους επιδείξουν την ταυτότητά τους!

Ετσι φαίνεται λοιπόν να αντέγραψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ανυποψίαστου 22χρονου σπουδαστή Δεμέτη Σταμάτη. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο «ΒΗΜΑ on line» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «τα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” επέλεγαν από μεγάλες παρέες φοιτητών ή σπουδαστών να σταματήσουν άτομα της ίδιας ηλικίας με αυτούς ώστε να μη γίνεται αντιληπτή η πλαστογράφηση των στοιχείων». Ο Δεμέτης Σταμάτης δεν είχε αντιληφθεί μέχρι προ μερικών εβδομάδων ότι αυτός ο έλεγχος στο Αιγάλεω δεν ήταν από αστυνομικούς. Εως ότου βρέθηκαν τα στοιχεία του στην κατοχή των Κ. Σακκά και Αλ. Μητρούσια. Με το τρυκ του υποτιθέμενου αστυνομικού μπλόκου έχουν υφαρπάξει τα στοιχεία ταυτότητας κι άλλων ατόμων. Ανάμεσα σε αυτούς και μίας νεαρής κοπέλας. Τα... αστυνομικά μπλόκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν απλωθεί σε όλη την Αθήνα, ενδεικτικό της αποφασιστικότητας αλλά και της άνεσης δράσεων των συγκεκριμένων υπόπτων...

Επιπλέον σημαντικά νέα στοιχεία ανακύπτουν από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην κατοικία του Χαλανδρίου. Μέσα στο σπίτι φαίνεται να βρέθηκαν πολλά υλικά μεταμφίεσης και διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι τα τρία άτομα που ενοικίασαν το σπίτι προ πενταμήνου εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Ιταλία που υποτίθεται ότι είχαν έλθει για μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα προκειμένου τάχα να δώσουν εξετάσεις και σε ελληνικά πανεπιστήμια. Οπως προέκυψε στην πορεία της έρευνας, το σπίτι δεν ενοικιάστηκε με το όνομα «Δεμέτης Σταμάτης» αλλά με τη χρήση μιας άλλης ταυτότητας και άλλου ονόματος που δεν συγκαταλέγεται στη λίστα των 30 κλεμμένων ταυτοτήτων που είχαν βρεθεί στο USB των Σακκά και Μητρούσια. Ηδη πραγματοποιείται έρευνα για να διαπιστωθεί πώς τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης υφάρπαξαν τα στοιχεία και του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. Παραμένει άγνωστο γιατί οι ενοικιαστές του σπιτιού είχαν προγραμματίσει να μη μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τέλος, εκείνο που έχει εντυπωσιάσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι η πολυτέλεια του διαμερίσματος στην οδό Κάσου 3. Οπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «ίσως είναι το πιο ακριβό και πολυτελές κατάλυμα που έχουν ενοικιάσει ποτέ ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση και κατέβαλαν ενοίκιο 1.100 ευρω τον μήνα. Γεγονός που μας πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τον τρόπο χρηματοδότησης των ενόπλων οργανώσεων...».




Read more...

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών

Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε τελικά την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για τις 29 και 30 του μηνός η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πάντως, τα μέλη της ΟΣΥΠΑ, τα οποία αντιδρούν για τις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής, στην ΥΠΑ, δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους κινητοποιήσεων, τους οποίους δεν προσδιόρισαν

Εάν η απεργία πραγματοποιηθεί κινδυνεύουν με «μπλακ-άουτ» τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Επηρεάζονται μόνο οι πτήσεις εσωτερικού, δεδομένου ότι δεν συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν πρόκειται συνεπώς να υπάρξει πρόβλημα στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό στα διεθνή αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ αντιδρούν στις μετατάξεις πιλότων και μηχανικών, που προβλέπονται από τον νόμο για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.
Read more...