Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Έρχονται στην Ελλάδα για το προσφυγικό...


Έρχονται στην Ελλάδα για το προσφυγικό οι υπ. Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας
...οι υπ. Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας...

Η Γαλλία και η Γερμανία αντιμετωπίζουν από κοινού την "πρόκληση" που συνιστά η άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη και έχουν τις...
ίδιες προτεραιότητες, τόνισε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

"Όσον αφορά τα μεταναστευτικά ζητήματα (...) αντιμετωπίζουμε μαζί αυτήν την πρόκληση", είπε ο Καζνέβ ο οποίος συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.

Με την ευκαιρία αυτή, "όταν αναφερόμουν στη γαλλική ατζέντα, είχα την εντύπωση ότι μιλούσα για τη γερμανική, αφού έχουμε τους ίδιους (στόχους) στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να περιορίσουμε τη ροή (μεταναστών) και να υποδεχτούμε με αξιοπρέπεια εκείνους που το χρειάζονται", συνέχισε.

Ο Γάλλος υπουργός, μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ θα επισκεφθούν την Ελλάδα στις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

"Ορισμένες παραλίες ελέγχονται από μαφιόζικες οργανώσεις και όχι από την αστυνομία. Το έργο της ακτοφυλακής θα έπρεπε να είναι η επιτήρηση της τάξης όμως είναι ένα έργο που είναι δύσκολο για την Ελλάδα να το αναλάβει μόνη της", υπογράμμισε ο ντε Μεζιέρ εκφράζοντας την επιθυμία για "μια νέα αποστολή της Frontex" που θα έχει την εντολή να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές.

Read more...

Ιρανικό ενδιαφέρον για εξαγορά των ΕΛΠΕ...



Το υπουργείο πετρελαίου του Ιράν θα στηρίξει τις ιρανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε σχέδιο εξαγοράς των ΕΛΠΕ δήλωσε ο υφυπουργός πετρελαίου του Ιράν Amir Hossein Zamaninia, σύμφωνα με το...
ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.


Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 35,48% των μετοχών των ΕΛΠΕ και η Paneuropean που ελέγχεται από την οικογένεια Λάτση ελέγχει το 42,57%. Το υπόλοιπο βρίσκεται στα χέρια Ελλήνων και ξένων ιδιωτών και θεσμικών.

Αντιπροσωπεία του Ιράν με επικεφαλής τον υφυπουργό πετρελαίου κ.Amir Hossein Zamaninia βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και συζήτησαν αφενός το θέμα της διευθέτησης του χρέους των ΕΛΠΕ προς την ιρανική εταιρεία πετρελαίου και την εξαγωγή ιρανικού πετρελαίου στην Ελλάδα.

Τα ΕΛΠΕ χρωστούν στην ιρανική εταιρεία πετρελαίου (NIOC) ένα ποσό που κυμαίνεται από 550 έως 755 εκ. δολάρια σύμφωνα με διαφορετικούς Ιρανούς επισήμους.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΝIOC και τα ΕΛΠΕ συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα για την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν. Πρόκειται για το πρώτο deal του είδους με ευρωπαϊκή εταιρεία μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Η Ελλάδα και το Ιράν θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας στο τομέα της ενέργειας όταν ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας επισκεφθεί την Τεχεράνη τον επόμενο μήνα σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού πετρελαίου κ.Amir Hossein Zamaninia.

Η Ελλάδα εισήγε 120 χιλ. βαρέλια την ημέρα το 2011 πριν την επιβολή των διεθνών κυρώσεων σύμφωνα με τον IEA (International Energy Agency).

Πηγή: ΕΡΤ

Read more...

Χιλιάδες στην ελληνική πλευρά των συνόρων Η ΠΓΔΜ κλείνει ξανά το σημείο διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη


Η ΠΓΔΜ κλείνει ξανά το σημείο διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Θεσσαλονίκη
«Ασφυξία» έχει δημιουργηθεί και πάλι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας έκλεισαν από το μεσημέρι της Τετάρτης το σημείο διέλευσης των προσφύγων.
Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, ειδοποιήθηκαν το μεσημέρι ότι στην ΠΓΔΜ απαγορεύτηκε η είσοδος προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη με την αιτιολογία ότι έχει «μπλοκάρει» το αντίστοιχο σημείο στη Σερβία.
Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξαναρχίσει η ροή προσφύγων, ενώ ήδη στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής, βρίσκονται 1.000 άνθρωποι και άλλοι τόσοι περίπου, σε βενζινάδικο όπου τους αποβιβάζουν τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η Κομισιόν στέλνει τελεσίγραφο τριών μηνών στην Ελλάδα...


Η Κομισιόν στέλνει τελεσίγραφο τριών μηνών στην Ελλάδα για τον έλεγχο των μεταναστών ...για τον έλεγχο των προσφυγων...
Με το φάσμα της de facto εξόδου από την Συνθήκη Σένγκεν βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα που για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια διατρέχει τον κίνδυνο αποπομπής από μια ευρωπαϊκή δομή, αυτή τη...
φορά τον κοινό ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης διακίνησης προσώπων και προϊόντων. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κολεγίου των Επιτρόπων της Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις προέβη σε δηλώσεις επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει παραμελήσει σημαντικά τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της. 

Ο κ. Ντομπρόφσκις πρόσθεσε ότι την Δευτέρα στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ οι υπουργοί ζήτησαν από την Κομισιόν την σύνταξη μιας έκθεσης προόδου για την Ελλάδα. 

Αν η έκθεση της Κομισιόν υιοθετηθεί απ' τα κράτη μέλη -ακόμη και με αυξημένη πλειοψηφία- η Ελλάδα θα έχει τρεις μήνες για να διορθώσει την κατάσταση στα εξωτερικά της σύνορα με βάση το άρθρο 19α της συνθήκης Σένγκεν. 

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα δώσει το πράσινο φως στην Κομισιόν να συντάξει μια λίστα με προτάσεις και συστάσεις προς τις ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε να διωρθωθούν οι αδυναμίες του ελληνικού συστήματος. Έπειτα η Ελλάδα θα έχει μια περίοδο τριών μηνών για να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Επιτροπής.

Εάν η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την κατάσταση σε διάστημα τριών μηνών, τότε η Κομισιόν μπορεί να προτείνει την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα ελληνικά σύνορα, μέτρο που μπορεί να παραταθεί για ανώτατο χρονικό όριο μέχρι και δύο έτη (άρθρο 26). Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει την έξοδο της Ελλάδας από τον ενιαίο χώρο Σένγκεν, έστω και για διάστημα δύο ετών με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά σύνορά της. 


Ντομπρόφσκις: Υπάρχουν σοβαρότατες αδυναμίες

Κατηγορηματική ήταν η έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής που συζητήθηκε στο κολλέγιο των Επιτρόπων που μόλις ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Βαλντίς Ντομπρόβσκις, υπάρχουν «σοβαρότατες αδυναμίες».

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Λετονό Αντιπρόεδρο, η έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής βρίσκει πως η Ελλάδα «δεν καταφέρνει να εκπλήρωσει τις υποχρεώσεις της» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Συνθήκη του Σένγκεν και υπάρχουν «σοβαρότατες αδυναμίες» στο μεταναστευτικό οικοδόμημα της χώρας που πρέπει να «αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές Αρχές». Η έκθεση παρατηρεί επίσης πως οι ελληνικές αρχές δεν ταυτοποιούν επαρκώς τους μετανάστες και ότι  Ελλάδα αμελεί τις υποχρεώσεις της. 

Η έκθεση αυτή ζητήθηκε και από κράτη-μέλη που επιθυμούν να επεκτείνουν τους συνοριακούς τους ελέγχους για άλλα δύο χρόνια, καθώς δέχονται μεγάλες μεταναστευτικές ροές που εισέρχονται στην Ευρώπη κυρίως από την Ελλάδα.

protothema.gr

Read more...

"Δείτε από τι γλίτωσαν οι συντάξεις των Ελλήνων"...


Το "Χωνί" απαντά στον Βρούτση (ΒΙΝΤΕΟ)...
Κατά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, το βράδυ της Τρίτης, στο σημείο που εκείνος αναφερόταν στις προεκλογικές δηλώσεις Βρούτση (του Σεπτεμβρίου) για το πώς θα...
μπορούσε ο επόμενος υπουργός να εξασφαλίσει αυτό το 1% επί του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό, ο Γιάννης Βρούτσης, που καθόταν στα μπροστινά έδρανα του κοινοβουλίου, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν έχει κάνει ποτέ αυτές τις δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ακούστηκε να λέει: «Στο Χωνί τα διαβάσατε;»


Το ΧΩΝΙ του απαντά: Και τώρα, κύριε Βρούτση, δείτε το βίντεο με τις δικές σας δηλώσεις το Σεπτέμβριο. Το συγκεκριμένο βίντεο βρίσκεται, ήδη, σ” όλα τα mail box ΟΛΩΝ των βουλευτών όλων των κομμάτων, για να καταλάβουν ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ τόσο την αξιοπιστία σας όσο και το… από τι γλίτωσαν οι συντάξεις των Ελλήνων.





Read more...

Από Φεβρουάριο οι φορολογικές δηλώσεις...


Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2016, που θα διαρκέσει μέχρι 30 Απριλίου, ενώ η καταβολή των φόρων θα γίνει...
σε τρεις δόσεις, έως τα τέλη των μηνών Μαΐου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από την 1η Φεβρουαρίου, χρονοδιάγραμμα το οποίο κρίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες εφικτό στον βαθμό που δεν υπάρξουν ανατροπές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών (έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία), ενώ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έχει ετοιμαστεί και το νέο έντυπο Ε1, στο οποίο οι αλλαγές είναι οριακές σε σχέση με πέρυσι. Σημαντική τροποποίηση που εισάγεται φέτος είναι η προσαρμογή του Ε1 στα δεδομένα του συμφώνου συμβίωσης

Read more...

Καμμένος: Aπόδοση ποινικών ευθυνών...


Καμμένος: Απόδοση ευθυνών σε όσους διέλυσαν τα Ταμεία... σε όσους «διέλυσαν τα ταμεία».
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Την απόδοση ποινικών ευθυνών σε «εκείνους που διέλυσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία» ζήτησε, χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας, πως, «δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι».

Ο κ. Καμμένος κατέθεσε πρόταση να...
 θεσπιστεί φόρος επί των τραπεζικών συναλλαγών έως 1,5%, ώστε να εξασφαλιστούν έσοδα για το Ασφαλιστικό σύστημα και να μειωθούν οι εισφορές που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες,  καλώντας τον Γ. Κατρούγκαλο να την εξετάσει.

Αναφερόμενος στο αγροτικό, ζήτησε να διαχωριστούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, από ιδιωτικούς υπαλλήλους με αγροτικό εισόδημα και τους επιχειρηματίες αγρότες.

Περνώντας στο μέτωπο των ελευθέρων επαγγελματικών, επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος ελέγχου των εισοδημάτων τους, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι το 70% των μηχανικών δηλώνει ως εισόδημα κάτι λιγότερα από 2000 ευρώ.
Δείτε το Βιντεο:


Read more...

Την πάτησε ο Κυριάκος...


...με τις «αναλήθειες και ανακρίβειες» του "ΒΗΜΑτος"...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, για να χτυπήσει τον Κατρούγκαλο, αναφέρθηκε εκ νέου στο δημοσίευμα του "ΒΗΜΑτος" που έκανε λόγο για δήθεν διορισμούς που υποσχόταν ο υπουργός Εργασίας με προμήθεια 12%.
Μόνο που...
η εφημερίδα «Το Βήμα», πριν από μερικές ημέρες είχε παραδεχτεί πως έγραφε «ανακρίβειες και αναλήθειες».

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε παρουσιαστεί από το ΒΗΜΑ, αλλά και από άλλα μέσα ενημέρωσης, κανάλια και ιστοσελίδες, ως «μέγα σκάνδαλο», με τη ΝΔ μάλιστα, και προεξέχοντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητάει την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ή την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.  
«Φαίνεται πως δεν έχετε πληροφορηθεί πως οι συκοφάντες μου ανακάλεσαν»,  του απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που του ζήτησε περισσότερη σοβαρότητα και καλύτερη πληροφόρηση καθώς τώρα δεν είναι απλά ένας βουλευτής, αλλά πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Read more...

58η η Ελλάδα...


Στη 58η θέση η Ελλάδα, στη λίστα της διαφθοράς, ανάμεσα σε 168 κράτη - Media
...στην κατάταξη 168 κρατών για τη διαφθορά... 

Οι αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις ανησυχούν την μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια η οποία, στην ετήσια έκθεσή της για τη διαφθορά στον κόσμο που...
δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, επισημαίνει ιδιαίτερα τις περιπτώσεις της Βραζιλίας ή της Μαλαισίας.

«Όλες οι BRICS (ακρωνύμιο των πέντε αναδυόμενων οικονομικών δυνάμεων Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), οι πιο υποσχόμενες χώρες της παγκόσμιας οικονομίας, προκαλούν ανησυχία και έχουν βαθμολογίες κάτω από το 50 στον δείκτη μας», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρόμπιν Χόντες, διευθύντρια έρευνας στη μκο που έχει την έδρα της στο Βερολίνο.

Κάθε χρόνο, η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International, TI) συντάσσει μια «Έκθεση για την αντίληψη περί της διαφθοράς», μια αξιολόγηση (που αφορά φέτος 168 χώρες) σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, στο πλαίσιο της οποίας οι χώρες κατατάσσονται από την πιο διεφθαρμένη μέχρι την πιο ενάρετη. 

Στον φετινό κατάλογο της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση συγκεντρώνοντας 46 βαθμούς. 

Φέτος η Βραζιλία "είναι η χώρα που κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στην κατάταξη: έπεσε κατά 5 βαθμούς και 7 θέσεις και καταλαμβάνει τώρα την 76η θέση", υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Το σκάνδαλο Petrobas και η πολιτική θύελλα που προκάλεσε είχαν "τεράστιες επιπτώσεις", υπογράμμισε η Ρόμπιν Χόντες.

Η δημόσια πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας φέρεται ότι δωροδοκούσε επί χρόνια τουλάχιστον 25 βουλευτές, έξι γερουσιαστές και τρεις κυβερνήτες, κυρίως της κυβερνητικής παράταξης. Στην κυβέρνηση βρίσκεται το αριστερό Κόμμα των Εργαζομένων (PT).

Η Ρωσία είναι αυτή που βρίσκεται στη χαμηλότερη θέση μεταξύ των BRICS (119η) Κατατάσσεται στον κατάλογο μετά την Κίνα (83η), την Ινδία (76η) και τη Νότια Αφρική (61η).

Στην Ασία, οι κατηγορίες για διαφθορά που διατυπώθηκαν σε βάρος του πρωθυπουργού Νατζίμπ Ραζάκ τραβηξαν επίσης την προσοχή της μκο.

Το 2015, η Μαλαισία (54η, -4 θέσεις) "οπισθοχώρησε και πάλι (στην κατάταξη) και η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει το γεγονός πως, μολονότι ελήφθησαν ορισμενα μέτρα, η ιδέα να χτυπηθούν οι ρίζες της διαφθοράς δεν συνοδεύεται από επαρκή πολιτική βούληση", εξηγεί η Σαμάνθα Γκραντ, συντονίστρια της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ασία.

Χθες, Τρίτη, ο γενικός εισαγγελέας της Μαλαισίας απέρριψε τις υποψίες για διαφθορά σε βάρος του Ραζάκ εκτιμώντας ότι η κατάθεση 627 εκατομμυρίων ευρώ στον προσωπικό λογαριασμό του δεν είχε σχέση με παράβαση καθήκοντος, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας "προσωπικής δωρεάς" της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας.

Συνολικά "τα δύο τρίτα των 168 χωρών που αξιολογήθηκαν το 2015 παίρνουν βαθμό κάτω του 50", υπογραμμίζεται στην έκθεση.



Η Σκανδιναβία επικεφαλής, η Γουατεμάλα σημειώνει πρόοδο

Οι χειρότεροι μαθητές είναι εξίσου η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία (8 βαθμοί), στις οποίες η διαφθορά υπερβαίνει αυτή στο Σουδάν (165ο, 15 βαθμοί) και το Αφγανιστάν (166ο, 11 βαθμοί), ενώ το Ιράκ (161ο, 16) και η Συρία (154η, 18) δεν απέχουν πολύ.

Αντιθέτως η Σκανδιναβία μονοπωλεί τις πρώτες θέσεις του καταλόγου: η Δανία είναι επικεφαλής (91 μονάδες), μπροστά από τη Φιλανδία (90) και τη Σουηδία (89).

Παρά τη διαπίστωση ότι η μεγάλη πλειονότητα των χωρών έχουν βαθμό κάτω από τη μέση, το 50, η Διεθνής Διαφάνεια αναφέρει με ικανοποίηση "ότι ο αριθμός των χωρών που κατάφεραν να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους ήταν μεγαλύτερος απ' αυτόν των χωρών η βαθμολογία των οποίων σημείωσε πτώση" κατά το 2015.

"Το 2015 ήταν επίσης μια χρονιά που οι πολίτες βγήκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαφθοράς", υπογράμμισε σε ανακοινωσή του ο πρόεδρος της μκο, ο Περουβιανός Χοσέ Ουγκάς, ο οποίος βλέπει στο γεγονός αυτό ένα "ισχυρό σήμα".

Απ' αυτή την άποψη, η οργάνωση επικαλείται ως παράδειγμα τη Γουατεμάλα. "Οι άνθρωποι διαδήλωσαν, εκφράσθηκαν με σθένος κατά της διαφθοράς που άγγιζε την κυβέρνηση στο σύνολό της και ο πρόεδρος βρίσκεται πλέον στη φυλακή", υπογράμμισε η Χόντες.

Αρχάριος στην πολιτική, ο πρώην κωμικός ηθοποιός Τζίμι Μοράλες εξελέγη πέρυσι έπειτα από μια ιστορική κινητοποίηση που κορυφώθηκε με την παραίτηση, μερικές ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο της 6ης Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια με την προφυλάκιση του προέδρου Ότο Πέρες, ενός 64χρονου απόστρατου στρατηγού που βρισκόταν στην εξουσία από το 2012.

Η κινητοποίηση του κόσμου "μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά", καταλήγει αισιόδοξη η Ρόμπιν Χόντες.

Read more...