Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η Λυμπεράκη αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο του Ποταμιού (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Αντιγόνη Λυμπεράκη με τον Σταύρο ΘεοδωράκηΗ Αντιγόνη Λυμπεράκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη
“ Απάντηση για το τι πραγματικά πρεσβεύει το Ποτάμι έδωσε η υποψήφια με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με απόψεις που θα συζητηθούν  ”
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 12:50
Απάντηση για το τι πραγματικά πρεσβεύει το Ποτάμι έδωσε η υποψήφια με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με απόψεις που θα συζητηθούν. 

«Το Ποτάμι δεν είναι ένα ιδεολογικό κόμμα», μπερδεύοντας την πολιτικοποίηση και τις ιδεολογίες με την κομματικοποίηση, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «ένα σύγχρονο κόμμα δεν μπορεί να είναι ένα ιδεολογικό κόμμα». 

Η υποψήφια με το Ποτάμι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστήριξε ότι «ξέρετε, οι ιδεολογίες είναι πολύ χρήσιμα πράγματα, αλλά με την ιδεολογία δεν μπορείς να βρεις λύσεις σε καθημερινά και πρακτικά προβλήματα». 

Με λίγα λόγια, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, «τελείωσε» με μια και μόνη συνέντευξη το θέμα των ιδεολογιών. 

Δείτε το video και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:
 

http://www.periodista.gr/


Read more...

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Έλλη Στάη, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο TheTOC.gr.

Ο επικεφαλής του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, live στην Ελλη Στάη, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.
Ο κ. Παπανδρέου θα απαντήσει και σε ερωτήματα που θα τεθούν μέσω twitter με τοhashtag #GAPtocs.
http://www.thetoc.gr/


Read more...

Καραμανλής; Ποιος Καραμανλής;...


Βίντεο...

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει από χθες το video από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου όπου ένας πεισμωμένος Γιώργος Παπανδρέου καλεί κάποιον που λέγεται «Καραμανλής» να...
δώσει εξηγήσεις.

Το είδα και το ξαναείδα:

Ομολογώ ότι κάτι μου θυμίζει το όνομα αλλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω ακούσει ποτέ να λένε κάτι γι' αυτόν τα ελληνικά ΜΜΕ, δεν θυμάμαι να έχουν αναδείξει κάποια πτυχή της συμμετοχής του στην καταστροφή της χώρας...

parapolitiki.com

Read more...

Οι 6 δεσμεύσεις του Αλέξη…


Πανικόβλητο κήρυκα του διχασμού, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Αντώνης Σαμαρά, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο...
προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κατηγορώντας την ηγεσία της ΝΔ για απελπισμένες κραυγές και ότι «ονειρεύεται νέους γύρους εμφυλίου».

Για την επόμενη ημέρα ο κ. Τσιπρας σημείωσε ότι δεν διαθέτει μαγικό ραβδί για να επαναφέρει σε λίγες μέρες όσα οι προηγούμενοι κατέστρεφαν τόσα χρόνια. «Δεν υποσχόμαστε αυτόματες και μαγικές λύσεις» τόνισε και παρουσίασε έξι συγκεκριμένες δεσμεύσεις:

Πρώτη δέσμευση: ο αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
Αγώνας κοινός με τους λαούς του Νότου αλλά και με τους λαούς και τους εργαζόμενους ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερη δέσμευση: εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους. Εγγύηση για τις καταθέσεις. Για αξιοπρεπείς συντάξεις. Για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Εγγύηση για σταθερότητα και σιγουριά σε αυτόν το τόπο.

Τρίτη δέσμευση: Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Τέταρτη δέσμευση: Δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι λαθρέμποροι και οι φοροφυγάδες. Αυτοί που γεμίζουν τις λίστες τύπου Λαγκάρντ και οι οποίοι μέχρι σήμερα παρέμειναν ανενόχλητοι. Για αυτούς νοιάζεται και αυτούς προστατεύει ο κος Σαμαράς.

Πέμπτη δέσμευση: Τέλος στην διαπλοκή. Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Τέλος στις εξυπηρετήσεις που ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα παρείχε απροκάλυπτα στον εαυτό του και στους φίλους του.

Έκτη δέσμευση: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Με την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης...

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ




Ε, μην το δουν και οι άλλοι και το αντιγραψουνε....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Read more...

Υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθηνών με το "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών"

Γεννήθηκα στη Λαμία στις 4 Απριλίου 1970. Φοίτησα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σεραφείμ, ένα μικρό χωριό, με γλυκύτατους ανθρώπους, και στο Γενικό Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Μώλου Φθιώτιδας. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Πατρών και ασχολήθηκα με την εκπαίδευση μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, παρακολουθώντας μαθήματα Προγραμματισμού και Δικτύων στα ΤΕΙ Πειραιά.
Είμαι παντρεμένη 1992 και έχω 2 παιδιά.
Ασχολούμαι με την εκπαίδευση από το 1995.
Το επάγγελμά μου, η μεγάλη μου αγάπη για τα παιδιά και κατανοώντας επίσης και γνωρίζοντας την αξία των πρώτων σχολικών χρόνων αλλά και των σχολικών εμπειριών στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των ανθρώπων και στη μετέπειτα πορεία τους, με οδήγησαν να ασχοληθώ με το Γονεϊκό Κίνημα. Διετέλεσα Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 22ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, 52ου Δημοτικού Σχολείου, 67ου Γυμνασίου και 19ου Γενικού Λύκειου και Γραμματέας της Ένωσης Γονέων 4ης Δημοτικής Κοινότητας. Ακόμα συμμετείχα στις Σχολικές Επιτροπές των Σχολείων της περιοχής μου, 48ο Γυμνάσιο και 75ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Φιλίας Κάτω Πατησίων.
Από το 2004 μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με την Ιδιωτική Εκπαίδευση.
Θα προσπαθήσω λοιπόν να βάλω το δικό μου λιθαράκι, ώστε να γίνει η ζωή μας στην Αττική, και κυρίως των κατοίκων που ζούμε στο Κέντρο της Αθήνας, πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη. Για το λόγο αυτό, το Μάιο συμμετείχα στις Περιφερειακές Εκλογές με την Παράταξη "Αττική-Γιάννης Σγουρός-μόνο με έργο".
Πάντα πίστευα ότι ο
πρωταγωνιστικός ρόλος των πολιτών και η οργανωμένη παρουσία τους με
δημιουργικές προτάσεις ενισχύουν το θεσμό της δημοκρατίας.

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ


Read more...

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, αύριο, στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου (Πεδίον Άρεως), στις 6 το απόγευμα


Read more...

Ομιλία στα Ιωάννινα Γ.Παπανδρέου: Ελληνικό Σχέδιο με την υπογραφή του λαού


Δημοψήφισμα με το οποίο ο λαός θα επικυρώνει την όποια συμφωνία με τους εταίρους, στη βάση ενός Ελληνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων ζήτησε από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.
papandreou
Με στόχο την είσοδο του Κινήματος στη Βουλή, εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του, μπροστά στον ενθουσιασμό των πολιτών που τον υποδέχθηκαν στην Ήπειρο.
«Επιχείρησαν τα πάντα. Να κακοποιήσουν το όνομά μας. Να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας. Να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας. Ποιος μπορεί να κάμψει όμως αυτό το πάθος; Ποιος μπορεί να φιμώσει τις αξίες; Ποιος μπορεί να σταματήσει τη δύναμη των πολιτών; Κανείς!», είπε, «Στις 25, φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο!».
«Μόνοι μας θα αλλάξουμε τα πράγματα ή μόνοι μας θα καταστραφούμε.


 Γι’αυτό και το δικό μας Κίνημα μιλά για το Ελληνικό Σχέδιο για το μέλλον. Ένα Ελληνικό δικό μας Σχέδιο, για Θεσμούς που λειτουργούν που διασφαλίζουν τη συμμετοχή την ασφάλεια κάθε πολίτη και με τον πολίτη συμμέτοχο.
 Σχέδιο αληθινά πατριωτικό, που κανείς δεν χρειάζεται να μας επιβάλλει. 

 Για να πάψουν οι πολίτες να νιώθουν ότι κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για αυτούς. 
Για να γίνει η εμπιστοσύνη στο Κράτος ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
«Όταν μαζί με πολλούς συντρόφους σηκώσαμε το βάρος μιας επαπειλούμενης χρεοκοπίας – αναλαμβάνοντας βάρος που δεν μας αναλογούσε – το έκανα για την πατρίδα, χωρίς να υπολογίζω το κεφάλι μου», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος για να προσθέσει: «Δεν φυγομάχησα, δεν κρύφτηκα, δεν πέταξα την καυτή πατάτα σε άλλον, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια».
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι κάθε ψήφος στο «Κίνημα», είναι και ψήφος για ευρύτερες συναινέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο, αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό πλαίσιο.
«Μόνο η παρουσία του Κινήματος μας στη Βουλή, θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο. Κανένα κόμμα, το ξέρω από την εμπειρία μας, δεν μπορεί να κυβερνήσει σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, μόνο του. Το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες, ευρύτερες συναινέσεις. Αλλά, βέβαια, πάντα σε ένα προοδευτικό πλαίσιο και μόνο. Η χώρα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα. Όχι θολά νερά για να μας αγαπάνε όλοι. Στο Κίνημα μας, ξέρουμε ποιοι είμαστε», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Διαβάστε την ομιλία του κ. Παπανδρέου εδώ
Αύριο στις 6 το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθήνα. Η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση θα γίνει στον Πανελλήνιο στο Πεδίον του Άρεως.

Read more...

Δάκρυσε μέχρι και ο… Θουκυδίδης!


Βενιζέλος: Με αδίκησε η ιστορία…

Μας σπάραξε πάλι την καρδιά, με τα παραπονεμένα λόγια (που ‘ναι τα – πολιτικά – τραγούδια του).

Είπε πως τον αδίκησε η ιστορία. Και «αυτό λέγεται ανισότητα».

«Εμείς…
βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας που είχε φέρει η ΝΔ, και αυτή κρύφτηκε. Και μείναμε εμείς να ακούμε τις βρισιές και τις επικρίσεις 
για το μνημόνιο».

Καημένε Βαγγέλη!..

Read more...

Κατερίνα Μπέρδου - Υποψήφια Βουλευτής Έβρου




Κατερίνα Μπέρδου - Υποψήφια Βουλευτής Έβρου
Δικηγόρος, υπ. Διδάκτωρ ΔΠΘ
Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μετά τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έκανε μεταπτυχιακό στο Εμπορικό-Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Κάρντιφ της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 2009 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη.
Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό και έχουν έναν γιο. Ζει στην Αλεξανδρούπολη και έχει καταγωγή από Σαμοθράκη.
Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τομέα έρευνας το Ναυτικό Δίκαιο. Από τον Ιανουάριο του 2013 είναι βοηθητικό προσωπικό στον Τομέα Δικαίου Επιχειρήσεων και Εταιρειών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.
Διετέλεσε μέλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης την περίοδο 2010 έως 2011 από όπου και παραιτήθηκε.
Υπήρξε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από το οποίο διαφοροποιήθηκε το 2012 μαζί με την μαζική αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας.
Σήμερα είναι υποψήφια βουλευτής στον νομό Έβρου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που ίδρυσε στις 3 Γενάρη 2015 ο Γιώργος Παπανδρέου.

Read more...

Χρήστος Αηδόνης: Να ξαναφτιάξουμε την Προοδευτική Παράταξη – Συνέντευξη στο «Καρφί»


aidonisΤου Γιώργου Γερόπουλου
Στοίχημά μας είναι ένα νέο σχέδιο με προοδευτικό προσανατολισμό, που θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζει ο Χρήστος Αηδόνης, υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Σημειώνει ότι στον αγώνα για την επαναδημιουργία της δημοκρατικής παράταξης «σε κανέναν δεν λέμε αντίο γιατί θα ξανασυναντηθούμε», ενώ κατηγορεί τον Ευ. Βενιζέλο ότι «το κόμμα του εξελίχθηκε σε συνιστώσα της ΝΔ».
Τι διαφορετικό φέρνετε στην πολιτική ζωή; Ή πρόκειται για ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από προσωπικό γινάτι;
Έχει αποδειχθεί ότι οι μεγάλες κρίσεις αναδιατάσσουν το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Οι συντεταγμένες που συγκρότησαν το χθες είναι σε αποδόμηση και ένας νέος πολιτικός χάρτης σχηματοποιείται πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας. Θα μπορούσα να πω ότι είμαστε στη στιγμή εκείνη που πρέπει να ξεπεράσουμε το παρελθόν και, για να συμβεί αυτό, πρέπει να σταματήσουμε να το αναπολούμε. Το περιβάλλον που υπάρχει σήμερα είναι γεμάτο ψευδαισθήσεις.
Από τη μια πλευρά ο κυβερνητικός σχηματισμός κατασκευάζει «ευτυχισμένα» σενάρια, επικεντρώνοντας τη στρατηγική του στην έξοδο προς τις αγορές με σκοπό να πείσει την κοινωνία ότι η περίοδος της δοκιμασίας έλαβε τέλος.
Και από την άλλη οι νέοι πολιορκητές της εξουσίας υπόσχονται λαγούς και πετραχήλια, που απλώς θα αποδειχθούν για άλλη μια φορά υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι η πραγματική οικονομία ασφυκτιά και βιώνει τη χρεοκοπία της και μόνο ένα αναπτυξιακό σοκ μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Η δική μας πρωτοβουλία, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, υποστηρίζει την ανάγκη για τη δόμηση μιας παραγωγικής Ελλάδας. Απαιτείται μια νέα συλλογική αφύπνιση για την οικοδόμηση μιας Ελλάδας που θα στηριχθεί στους δικούς της παραγωγικούς πυλώνες, στις δικές της δυνάμεις, που είναι ανεξάντλητες. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι επιλογές που υπήρχαν ήταν συγκεκριμένες και η σύγκρουση με το χθες αναπόφευκτη. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα αποτελεί ένα γινάτι, απλώς αδυνατούν να κατανοήσουν το μέγεθος των προβλημάτων και τις απαντήσεις που απαιτούν. 
Ποιος είναι ο εκλογικός σας στόχος; Αρκεί η είσοδος στη Βουλή ή θέλετε ρόλο ρυθμιστή;
Πιστεύουμε ότι μπορούμε και ο στόχος μας δεν μπορεί να αρκείται σε μια απλή είσοδο στο κοινοβούλιο. Εξάλλου, αυτό που εγώ συναντώ στην κοινωνία δεν έχει καμία σχέση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που προσπαθούν να μας πείσουν για απίθανα πράγματα. Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, αφού αυτοδυναμίες δεν θα υπάρχουν.
Εσείς με τον Σαμαρά ή με τον Τσίπρα θα συνεργαστείτε;
Ο λαός που είναι κυρίαρχος θα καταγράψει τη βούλησή του στις επερχόμενες εκλογές. Και πιστεύω ότι θα αρνηθεί νέες αλαζονικές ηγεμονίες, που θα μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Απαίτηση του λαού είναι η εθνική συνεννόηση και πιστεύω ότι αυτό θα είναι και η τελική του καταγραφή. Το στοίχημά μας είναι ένα νέο σχέδιο με προοδευτικό προσανατολισμό, που θα αφήσει την ύφεση στο παρελθόν, θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνικής συνοχής και θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Γιατί ο κεντροαριστερός να ψηφίσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και όχι κάποιο άλλο κόμμα της Κεντροαριστεράς;
Το κόμμα του κ. Βενιζέλου έχει εξελιχθεί σε συνιστώσα της ΝΔ. Έχει χάσει κάθε πολιτικό χαρακτήρα για να αποτελεί έναν πόλο συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η δημοσκοπική του καθίζηση. Όταν χάνεις το πολιτικό σου στίγμα, είναι πολύ λογικό να βιώνεις την πολιτική εγκατάλειψη από τις κοινωνικές δυνάμεις τις οποίες εκπροσωπούσες στο παρελθόν. Από την άλλη μεριά το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη πιστεύω ότι αποτελεί ένα ευκαιριακό καταφύγιο και δεν μπορεί να είναι το νέο πολιτικό όχημα για τον μετασχηματισμό της δημοκρατικής παράταξης. Πήραμε μια πρωτοβουλία, γιατί πιστεύουμε ότι ήταν απόλυτη η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου φορέα στον δημοκρατικό χώρο. Στόχος μας είναι η επαναδημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που από το 45% έφθασε στα δημοσκοπικά ποσοστά του 4%. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε την παράταξή μας πίσω και αυτό θα κάνουμε.
Τι μέλλει γενέσθαι και τι θα πράξετε μετά τις εκλογές για την ενότητα του προοδευτικού χώρου;
Είμαστε στο τέλος μιας αδιέξοδης διαδρομής που επέλεξε η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που κλείνει τον κύκλο της. Μπροστά μας υπάρχει μια νέα αρχή, μια νέα προσπάθεια, μια νέα αφετηρία. Εμείς λέμε ότι ξεκινάμε και καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη μαζί σε αυτόν τον αγώνα. Δεν λέμε αντίο σε κανέναν, γιατί είναι σίγουρο ότι θα ξανασυναντηθούμε.
http://www.tokarfi.gr/

Read more...

Από τη Χούντα Σαμαρά στη Χούντα Τσίπρα;



Κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές με τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει πλέον ως στόχο του την αυτοδυναμία, αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του...ΚΚΕ.

Έχω μια απορία προς του φανατικούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ: αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 36% λόγω του συγκεκριμένου εκλογικού συστήματος, θα έχουμε επιτέλους Δημοκρατία στη χώρα;

Τόσα χρόνια ακούμε και διαβάζουμε ότι δεν έχουμε Δημοκρατία, ότι κυβερνά η θλιβερή μειοψηφία του 35% κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού κι άλλα τέτοια παλαβά. Μιας και η Δημοκρατία είναι πάνω από όλα, γιατί δεν μας υπόσχονται ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι η απλή αναλογική και μας υπόσχονται ότι θα είναι η κατάργηση του Μνημονίου;

Πρώτα η Οικονομία και μετά η Δημοκρατία; Τι να τις κάνουμε τις αυξήσεις σύντροφοι όταν θα συνεχίσουμε να μην έχουμε...Δημοκρατία και θα μας κυβερνά το 36%; Η κατάρα είναι γαϊδάρα...
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/apo-ti-xounta-samara-sti-xounta-tsipra.html#sthash.CFOQLZnL.dpuf

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Η συζήτηση ξεκίνησε σήμερα
  • Margarita Dima
    Margarita Dima
    Όραμα μου είναι: Να μπορέσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι αξίες εκείνες, όπως η ισονομία, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη που ενώ όλοι συμφωνούν πριν τις εκλογές, ότι πρέπει να ισχύουν κατά την διακυβέρνηση της χώρας, ξεχνιούνται γρήγορα μετά όταν έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Kαι τούτο βέβαια γιατί η υλοποίηση τους, η πράξη, έχει δυσκολίες, έχει κόστος, το οποίο δύσκολα αναλαμβάνουν. Οι σημερινοί νέοι, που ζουν αυτήν την πραγματικότητα, γνωρίζουν ότι πρέπει να παλέψουν πολύ για ν’ ανοίξουν τον δρόμο, ώστε κάποια πράγματα που θα πρέπει να είναι αυτονόητα, δεν θα έπρεπε ακόμα και σήμερα να είναι το ζητούμενο. Γιατί ποιος πολίτης σήμερα πιστεύει ότι η ισονομία έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα μας. Τα παραδείγματα άπειρα σ’ όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Η κρίση ανέδειξε κατά τον πιο κραυγαλέο τρόπο την ανισοκατανομή στην αντιμετώπιση της είτε από την πλευρά της οικονομικής επιβάρυνσης, είτε από την πλευρά της δικαιοσύνης, είτε και από την πλευρά της απασχόλησης. Όσον αφορά την αξιοκρατία, ποιος πολίτης και ειδικότερα ποιοι νέοι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα βρουν σήμερα μια θέση στον ήλιο επειδή διαθέτουν τα προσόντα εκείνα που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες στους διαφόρους κλάδους απασχόλησης είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα; Η πράξη αντιθέτως, καθημερινά το διαψεύδει με αποτέλεσμα να φέρνει την απογοήτευση. Για να το διαπιστώσει κανείς δεν έχει παρά να παρακολουθήσει τις διάφορες πράξεις που δημοσιεύονται στον ημερήσιο τύπο και τα διάφορα έντυπα που κυκλοφορούν. Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, ποιος αμφισβητεί ότι δεν θα ήταν καλύτερη αν αυτή υπηρετούσε ένα αυστηρά σχεδιασμένο και ορθολογικά οργανωμένο εθνικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες της χώρας οι οποίες συνεχώς μεταβάλλονται. Ειδικότερα, όσον αφορά τα έσοδα, αν η οικονομική επιβάρυνση ήταν ανάλογη με τις δυνατότητες όλων των πολιτών και η διαχείριση είσπραξης και ο απαιτούμενος έλεγχος αυτών ασκείτο από έμπειρο και προ πάντων ακομμάτιστο προσωπικό με ταυτόχρονη βελτίωση, βέβαια, του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού. Όσον αφορά τις δαπάνες, ποιος αμφισβητεί ότι και ο τομέας αυτός χρειάζεται ένα νοικοκύρεμα με συνεχή αξιολόγηση κάθε δαπάνης, έτσι ώστε κάθε πίστωση του προϋπολογισμού να καλύπτει δαπάνες που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και κατ’ επέκταση της απασχόλησης με συνέπεια τη μείωση της ανεργίας, την μείωση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τη βελτίωση του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών με την αύξηση των εξαγωγών. Όμως πέρα από τις διαπιστώσεις στο τι πρέπει να γίνει, υπάρχουν κυρίως αυτοί που θα υλοποιήσουν αυτές τις προσαρμογές και αυτές πρέπει να γίνουν χωρίς συγκρούσεις, χωρίς εντάσεις. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει αυτοί που διεκδικούν να έχουν λόγο στη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών πέραν από τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες που πρέπει να διαθέτουν, να μπορούν να εμπνέουν, να υπηρετούν ένα κοινό όραμα, να είναι δηλαδή όπως αναφέρει ο Μπέρναντ Σω ‘’γενναίοι.’’ Και αυτοί δεν μπορεί να είναι, παρά νέοι άνθρωποι. Γιατί αυτοί και μπορούν και θέλουν και τολμούν να εφαρμόσουν, αναλαμβάνοντας οποιοδήποτε κόστος.
    Με εκτίμηση, Μαργαρίτα Δήμα Γεωπόνος MSc Υποψήφια Βουλευτής Περιφέρεια Αττικής

Read more...

Η ομιλία Παπανδρέου στα Ιωάννινα...

Παρακολουθήστε ζωντανά την προεκλογική ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου από...
τα Ιωάννινα

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Read more...

Δείτε τα ποσά Πόσα χρήματα έλαβαν τα κόμματα για τις εκλογές Κρατική χρηματοδότηση για τις προεκλογικές ανάγκες.


parliament
Τα κόμματα, που συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έλαβαν συνολικά 6.000.000 ευρώ  στο πλαίσιο της εκλογικής χρηματοδότησης με βάση την ισχύ τους στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σημειώνεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικού, Δικαιοσύνης και Οικονομικών έχει ανασταλεί κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα έχουν λάβει:
1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1.494.429,04
2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ 1.412.927,91
3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) 527.264,56
4. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 322.484
5. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 268.478,16
6. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 252.850,66
7. Ελιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 78. 120,72
[Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) -
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα -
Δυναμική Ελλάδα - Μεταρρυθμιστική Αριστερά -
ΝέοιΜεταρρυθμιστές - ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 - Πρωτοβουλία Β']
8. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 64.344,76
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΜΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ,
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 33.707,86
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Συνέντευξη: Ο Χρήστος Αηδόνης μιλά αποκλειστικά στο neolaia.gr!



kinima
Ο Χρήστος Αηδόνης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εκλέγεται βουλευτής από το 2004 στο Ν. Δράμας έως και σήμερα.Διατέλεσε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.

Μας μιλά για το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα, το χρέος, το σύστημα Υγείας και τη μάχη των εκλογών:Στις εκλογές 2015, κατεβαίνει ως υποψήφιος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Α΄ Αθήνας.
1. Τι ήταν εκείνο που σας έκανε να αποχωρήσετε από το ΠΑΣΟΚ; Έπαψε να σας εκφράζει ως κόμμα και αν ναι, γιατί;
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχασε το ηθικό του πλεονέκτημα. Αυτό ανέφερα και στην επιστολή της παραίτησης μου , όταν επέλεξα να ανεξαρτητοποιηθώ απο την Κ.Ο του ομάδα.
Οι στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας του αλλοίωσαν τα πολιτικά του χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να αποκοπεί απο τις παραδοσιακές του αξίες , από τις ρίζες του, από τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας. Κατάντησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ μια συνιστώσα της Ν.Δ. Δυστυχώς για όλους εμάς η μετατόπισή του ήταν τόσο μεγάλη που στο τέλος δεν το αναγνωρίζαμε. Δεν μας θύμιζε τίποτα από το κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου που πιστέψαμε, που ακολουθήσαμε, που αγαπήσαμε.Και για να το πώ όσο πιο απλά γίνεται. Κανείς απο μας δεν έφυγε απο τον χώρο. Ο χώρος μετακινήθηκε αλλού. Είναι βέβαιο πως στο πολύ κοντινό μέλλον όλοι εμείς που αγαπήσαμε την παράταξη θα ξανασυναντηθούμε.
2. Το ΚΙΝΗΜΑ τι νέο πιστεύετε ότι έχει να προσφέρει ως πρόταση στον ελληνικό λαό;
Τι Κίνημα μας φιλοδοξεί να εκφράσει όλους του Έλληνες και τις Ελληνίδες, να προωθήσει νέες κοινωνικές συμμαχίες και να επαναφέρει στο προσκήνιο ξεχασμένες αξίες, εμπνέοντας και ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες των πολιτών. Οι δύο βασικοί πυλώνες στήριξης αυτής της πολιτικής είναι η Δικαιοσύνη και η Δημιουργία. Τα δύο αυτά συστατικά αποτελούν την προμετωπίδα των επιλογών μας για το νέο.
Στρατηγικό μας σχέδιο. Στόχος είναι να εκφράσουμε καθαρά και να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα δράσης για την αναγέννηση της χώρας. Ενα σχέδιο αλλαγών και προόδου.
Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε την χώρα και τους πολίτες με θεσμούς και λειτουργίες που δεν θα της επιτρέψουν την επιστροφή στο παρελθόν.
3. Συγκεκριμένα, για το «φλέγον» ζήτημα της εποχής, το χρέος ποιες είναι οι προτάσεις του Κινήματος;
Καταρχήν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το χρέος είναι αποτέλεσμα ενός φαύλου συστήματος διακυβέρνησης, όπου άνθισε η κακοδιαχείρηση, η κατασπατάληση, το πελατειακό κράτος, ο υπερδανεισμός, με αποκορύφωμα την πενταετία 2004-2009 της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον κ.Καραμανλή , που μας έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της εθνικής καταστροφής. Την συγκεκριμένη περίοδο το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε από τα 180 δισ. στα 300 δισ., με ετήσιο έλλειμμα για το 2009 στα 36 δισ. και με παράλληλη κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.Αυτά τα στοιχεία που σήμερα δεν αμφισβητούνται απο κανέναν, να θυμίσω ότι το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε το 15,6 του ελλείμματος του 2009 με την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ , αποτελούσα τον οδικό χάρτη μιας προδιαγεγραμμένης πορείας προς τον γκρεμό.Αυτά ως καταγραφή και ιστορική αναδρομή
Σήμερα λοιπόν χρειάζεται άμεση στροφή και αλλαγή πλεύσης προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση και δυναμική της χώρας. με μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών σε ετήσια βάση μέσω της επιμήκυνσης των ελληνικών ομολόγων για 70 έτη,με μηδενισμό του περιθωρίου στα επιτόκια των ομολόγων, με σταθεροποίηση των ετήσιων τόκων, με πρόσθετη παράταση της περιόδου χάριτες των αποπληρωμών των επίσημων δανείων καθώς και την ανταλλαγή μέρους των ομολόγων με άλλα που θα έχουν ρήτρα, ανάπτυξης και θα αποπληρώνονται όσο πάει καλύτερα η οικονομία.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει η οικονομία, η παραγωγή, το εμπόριο και φυσικά χωρίς αυτό να προϋποθέτει την εξολόθρευση της Ελληνικής κοινωνίας
4. Μιας και έχετε επιτελέσει στο παρελθόν (2010-2011) υφυπουργός Υγείας κ, αρμόδιος σε θέματα Δημόσιας Υγείας , Διατροφής και Άθλησης και έχετε -προφανώς- ενδότερη θεώρηση των συγκεκριμένων κλάδων σε κρατικό επίπεδο, ποιά πιστεύετε ότι είναι τα προβλήματα μείζονος σημασίας που αντιμετωπίζουν διαχρονικά, και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης; Τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να κάνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για αυτά;
Πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα , οτι η Δημόσια Υγεία είναι επένδυση για τη διατήρηση και βελτίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας. Ως Δημόσια Υγεία θεωρούμε το σύνολο των οργανωμένων δραστηριοτήτων της πολιτείας και της κοινωνίας, που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και αποβλέπουν στην πρόληψη νοσημάτων, στην προστασία και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Με γνώμονα τα παραπάνω, το κίνημα μας πιστεύει, ότι οι πολιτικές και οι δράσεις στον τομέα αυτό θα πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση, της παρακολούθησης της υγείας του πληθυσμού καθώς και των παραγόντων που την επηρεάζουν, της προστασίας και προαγωγής της υγείας και της πρόληψης ασθενειών, του σχεδιασμού και της αξιολόγησης των υπηρεσιών υγείας, της προάσπισης των αναγκών υγείας των διαφόρων ομάδων του πληθυσμού.
Σημαντικό στοιχείο δε στην διατήρηση ενός καλού επιπέδου δημόσιας υγείας είναι και η σωστή ενημέρωση των πολιτών στις ευεργετικές για τον οργανισμό διαστάσεις, που έχει η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση.
Με τέτοιες πολιτικές προασπίζουμε και επιτυγχάνουμε την καλή υγεία των πολιτών, κάνοντας ταυτόχρονα και οικονομία κλίμακας στις σχετικές δαπάνες, εν αντιθέσει με το σήμερα που χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό περικόπτουν τους προϋπολογισμούς σε βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
5. Στο σημερινό «ρευστό» πολιτικό σκηνικό , που βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, υπάρχει μεγάλο πλήθος κόσμου που είναι αναποφάσιστοι σχετικά με την ψήφο τους, και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, τόσο σε πολλά από τα -επί χρόνια- υπάρχοντα κόμματα, όσο και σε πολλά από τα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, τι θα ήταν αυτό που θα συμβουλεύατε τον Έλληνα πολίτη να χρησιμοποιήσει ως κριτήριο ώστε να επιλέξει αφενός κόμμα και αφετέρου τους υποψηφίους του;
Ο Έλληνας πολίτης έχει αποδείξει ότι και κρίση έχει και αλάνθαστο κριτήριο στις επιλογές του, κυρίως δε σε κρίσιμες περιόδους όπως η σημερινή. Ως εκ τούτου δεν μου επιτρέπεται να δίνω συμβουλές, ούτε να νουθετώ κανέναν. Θα τον παρακαλούσα όμως να σκεφτεί πολύ καλά, με την ωριμότητα και την υπευθυνότητα, που έτσι κι αλλιώς διαθέτει, να μην παρασυρθεί απο ψευτοδιλλήματα και τεχνητές πολώσεις, αλλά να κάνει τις επιλογές του στην βάση ρεαλιστικών και βιώσιμων πολιτικών, αποφεύγοντας και το αποτυχημένο saccses story του κ. Σαμαρά, αλλά και τους ψεύτολεονταρισμούς του κ.Τσίπρα.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο, δεν πρόκειται να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις των αλλαγών που ζούμε ή επέρχονται, δεν πρόκειται να υπερβεί την κρίση και να ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, συθέμελα, στη βάση αρχών και αξιών για μία σύγχρονη λειτουργική δημοκρατία.
Στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ αυτό πιστεύουμε , αυτό ζητάμε και γι αυτό θα αγωνισθούμε.
6. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που ο ίδιος πρεσβεύετε ως άνθρωπος, και μπορεί να εμπνεύσει τον κάθε ψηφοφόρο, ώστε να επιλέξει να σας τιμήσει με την ψήφο του;
Νομίζω ότι δεν θα ήταν κομψό να πω τι πιστεύω εγώ για τον εαυτό μου. Θεωρώ όμως ότι η μέχρι τώρα στάση μου στην πολιτική ήταν απολύτως συνεπής με τις πράξεις μου. Επίσης όσοι με γνωρίζουν λένε ότι η συμμετοχή μου στα κοινά δεν με αλλοίωσε, δεν άλλαξε καμία πτυχή του εαυτού μου.
Είμαι ένας άνθρωπος φύση και θέση δημοκράτης, που πιστεύω σε έναν αξιακό κώδικα ελευθεριών και τοποθετούμε απέναντι σε ποικίλες μορφές ανισότητας που στερούν θεμελιώδη δικαιώματα και δυνατότητες των πολιτών.
Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά βάσει των οποίων πολιτεύομαι, τα οποία ταυτόχρονα αποτελούν για μένα και στάση ζωής.
Επιμέλεια: Ράνια Στρατάκη
http://www.neolaia.gr/2015/01/19/sinteyksi-xristos-ahdonis-apokleistika-sto-neolaia/

Read more...

Η εκδήλωση του Κινήματος στην Αθήνα Αύριο στις 6 το απόγευμα στον Πανελλήνιο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γ. Παπανδρέου


Αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο  Γυμναστήριο του Πανελληνίου στο Πεδίον του Άρεως (Ευελπίδων 2 και Μαυροματαίων). θα μιλήσει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ <>
Η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στον Πανελλήνιο  είναι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος  στην Αθήνα.

Read more...

Με στόχο την τρίτη θέση…


moraitis
Ανεβάζει τον πήχη των εκλογών για το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ο υποψήφιος βουλευτής του στην ΄Β Αθηνών Θάνος Μωραΐτης.
 Παρατηρώντας -και ορθά- ότι ποτέ οι δημοσκοπήσεις δεν μπόρεσαν να...
καταγράψουν σε πρώτη φάση τη δύναμη των νέων κομμάτων, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, εκτιμά ότι «το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε αυτές τις εκλογές θα είναι η μεγάλη έκπληξη». Ο ίδιος μάλιστα, δηλώνοντας (Alpha 9.89) ότι επιθυμία των στελεχών του Κινήματος είναι τη Δευτέρα των εκλογών να είναι ισχυροί, ώστε το Κίνημα να παίξει καθοριστικό ρόλο ως πόλος σταθερότητας, θέτει ως στόχο την τρίτη θέση. «Μπορούμε να το πετύχουμε», λέει, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να γίνουν ‘παρακολούθημα’ και ‘πατερίτσα’ κανενός.

Απόδειξη; «Ο Παπανδρέου απέδειξε ότι μπροστά στη σωτηρία της χώρας όχι μόνο την καρέκλα του δεν υπολογίζει, αλλά δεν υπολογίζει τίποτα», είπε. Και, μεταξύ μας, αυτό τουλάχιστον του πιστώνεται…
 matrix24.gr

Read more...

Οκτακομματική βουλή και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ...




...με 4 μονάδες βλέπει ο "Guardian"...
Με τις ελληνικές εκλογές της Κυριακής ασχολείται ξανά ο Guardian που σε ένα αναλυτικό άρθρο του με γραφήματα και πίνακες αναλύει τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά στοιχεία.

Με πέντε βασικά...
γραφήματα η βρετανική εφημερίδα υπολογίζει τον μέσο όρο του ποσοστού που θα λάβει κάθε κόμμα το βράδυ των εκλογών, τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυτοδυναμία, την επιλογή των Ελλήνων προς το ευρώ, την αύξηση της ανεργίας και του χρέους.

Τα πρώτα δύο γραφήματα καταγράφουν τα ποσοστά που έχουν λάβει όλα τα κόμματα από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις. Οι αναλυτές του Guardian έφτιαξαν το μέσο όρο όλων των γκάλοπ και βγάζουν, τελικά, μια βουλή οκτώ κομμάτων με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 4% από τη ΝΔ), τρίτο το Ποτάμι και οριακά εντός βουλής τους ΑΝΕΛ και το κόμμα Παπανδρέου.




Παράλληλα, με το δεύτερο γράφημα, δείχνει τη συσχέτιση του συνολικού ποσοστού που θα λάβουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής με την αυτοδυναμία που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

«Αν γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας θα είναι ο νεώτερος πρωθυπουργός της χώρας, μόλις 40 ετών, όταν ο μέσος όρος από το 1974 είναι τα 64 χρόνια. Επιπλέον θα γίνει ο έκτος πρωθυπουργός από το 2005, οπότε και έγινε καγκελάριος της Γερμανίας η Άνγκελα Μέρκελ. Η Ελλάδα κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων αλλαγών σε πρωθυπουργούς αυτή τη στιγμή στην Ευρωζώνη.




Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Guardian η πτώση των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης θα είναι αισθητή σε αυτές τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής του, έτσι όπως αυτή χτίστηκε το 1980 και εντεύθεν, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είδε το 17% του 2012 να ανεβαίνει στο 27% τους επόμενους μήνες και τώρα να βρίσκεται σταθερά μπροστά.

Πτώση βλέπει για τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ΑΝΕΛ που αν μπουν στη βουλή, θα είναι με ένα οριακό ποσοστό. Αντιθέτως βλέπουν το Ποτάμι να λαμβάνει περίπου το 7% των ψηφοφόρων και το «Κίνημα» του Γ. Παπανδρέου επίσης να βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο.

Ευρωζώνη, χρέος και ανεργία

Σύμφωνα με το άρθρο, οι εκλογές έχουν εμπλακεί περισσότερο με την οικονομία και λιγότερο με την πολιτική.

Στο γράφημα για την υποστήριξη της Ελλάδας προς το ευρώ φαίνεται καθαρά πως πριν από τα χρόνια της κρίσης, μόλις το 50% ήθελε το κοινό νόμισμα. Τα επόμενα χρόνια το ποσοστό υπέρ του ευρώ αυξήθηκε.





Στα άλλα δύο γραφήματα καταγράφεται η πορεία της ανεργία και του χρέους.

Όπως σημειώνει το άρθρο πολλά από τα προβλήματα των Ελλήνων έμειναν εκτός μεταρρυθμίσεων. Η διαφθορά δεν χτυπήθηκε, η φοροδιαφυγή παραμένει ένας άλυτος γρίφος, ενώ δεν χτυπήθηκε μόνο η μεσαία τάξη, αλλά και ανώτερα στρώματα.




«Η Ελλάδα έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τη λιτότητα. Άντεξε έξι χρόνια ύφεσης, το ήμισυ των νέων είναι χωρίς δουλειά, ενώ 200.000 έφυγαν για κάποιο ξένο κράτος σε αναζήτηση ευκαιριών. Στο μεταξύ, οι τηλεοπτικές άδειες είναι τζάμπα, οι στρατιωτικές δαπάνες είναι από τις υψηλότερες χωρών του ΝΑΤΟ, το ασφαλιστικό είναι προβληματικό, ενώ στο χώρο της υγείας παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις», αναφέρει ο Guardian.




«Έτσι, δεν είναι έκπληξη ότι επικρατέστερος να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος λέει πως θα καταργήσει τη λιτότητα και ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από τα μνημόνια που έθεσε η Τρόικα», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Read more...