Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Καθησυχάζει το ΚΕΛΠΝΟ για τα κρούσματα ελονοσίας...

Τα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι
Αναμενόμενη ως ένα βαθμό η εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων ελονοσίας, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Η εμφάνιση τέτοιων σποραδικών κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί και στο...
παρελθόν και ως ένα βαθμό είναι αναμενόμενη, όπου συνδυάζεται η παρουσία των ικανών διαβιβαστών-κουνουπιών με αυξημένους πληθυσμούς ατόμων από ενδημικές χώρες», επισημαίνουν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πάντως, ανέφεραν πως είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης της ελονοσίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπου συνδυάζεται η παρουσία των κατάλληλων διαβιβαστών (ανωφελών κουνουπιών) με την παρουσία ασθενών που προέρχονται από ενδημικές για την ελονοσία χώρες.

Στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, μετά από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης (1946–1960). Έκτοτε, καταγράφονται στην Ελλάδα ετησίως περίπου 20-50 περιστατικά που σχετίζονται -στη μεγάλη τους πλειονότητα- με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα (εισαγόμενα περιστατικά).  

Ωστόσο, από το 2009 έως το 2013 καταγράφονταν ετησίως κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης σε διάφορες περιοχές της χώρας: επτά  κρούσματα το 2009, τέσσερα  το 2010, 42 κρούσματα το 2011, 20 το 2012 και τρία  το 2013. Το 2014 δεν καταγράφηκε εγχώρια μετάδοση της νόσου σε καμία περιοχή της χώρας. Το 2015 καταγράφηκαν ξανά 6 εγχώρια κρούσματα ελονοσίας σε νέες και παλαιές περιοχές μετάδοσης.

Το 2016, έως 11 Αυγούστου, καταγράφηκαν συνολικά 65 κρούσματα, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα και τα 4 έχουν ενδείξεις  εγχώριας μετάδοσης. Τα εγχώρια κρούσματα καταγράφηκαν σε νέες περιοχές μετάδοσης, (Αχαϊα, Ηλεία, Θεσσαλονίκη), οι οποίες σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ευάλωτων περιοχών, δηλαδή, είναι αυξημένου κινδύνου για την μετάδοση της ελονοσίας.

Τα μέτρα πρόληψης

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) λαμβάνοντας υπόψη την οδηγία 2004/33/ΕΚ, το Π.Δ. 138/2005 σχετικά με ορισμένες τεχνικές απαιτήσεις για το αίμα και τα συστατικά του αίματος, το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι ενδημική για την ελονοσία χώρα, τις σχετικές συστάσεις των εμπειρογνωμόνων ECDC/WHO Ευρώπης πάνω στα θέματα ασφάλειας του αίματος από την ελονοσία καθώς και την απόφαση της «Ομάδας Εργασίας για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές» βάση της οποίας καθορίζονται οι επηρεαζόμενες από την ελονοσία περιοχές εφαρμόζει τα παρακάτω μέτρα ασφάλειας του αίματος και αιμοεπαγρύπνησης έναντι του πλασμώδιου της ελονοσίας.

Α. Μέτρα που αφορούν στις επηρεαζόμενες περιοχές:

Αποκλεισμός από την αιμοδοσία ατόμων που κατοικούν & εργάζονται στις ανωτέρω περιοχές.

Εγρήγορση των κλιμακίων αιμοληψίας των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας για τη λήψη ατομικού και οικογενειακού ιστορικού και αυστηρότητα για την τήρηση των Κανονισμών Επιλογής του Αιμοδότη.

Αναβολή για διάστημα 6 μηνών πληθυσμιακών αιμοληψιών στις επηρεαζόμενες περιοχές.

Β. Μέτρα, που αφορούν όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας:

Εγρήγορση όλων των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας για την εφαρμογή των κανονισμών επιλογής του αιμοδότη και παρακολούθηση της ιστοσελίδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: www.keelpno.gr , για τα επιδημιολογικά και κλινικο-εργαστηριακά δεδομένα κατά τη φετινή περίοδο μετάδοσης της ελονοσίας.

Αποκλεισμός από την αιμοδοσία επισκεπτών από τις επηρεαζόμενες περιοχές για διάστημα 6 μηνών μετά την επιστροφή τους.

Η επίσκεψη θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία διανυκτέρευση, συμπεριλαμβανόμενης της παραμονής στην επηρεαζόμενη περιοχή από τις πρώτες βραδινές έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο επισκέπτης μπορεί να γίνει αποδεκτός για αιμοδοσία νωρίτερα, εάν τα αποτελέσματα ανοσολογικής (IFΑT, ELISA) και γονιδιακής μοριακής δοκιμασίας (PCR) είναι αρνητικά για ελονοσία.

Άτομα με ιστορικό ελονοσίας μπορούν να αιμοδοτήσουν 3 έτη μετά τη λήξη της θεραπείας και την απουσία συμπτωμάτων. Μετά από αυτή την περίοδο, γίνονται αποδεκτοί για αιμοδοσία μόνον εφόσον τα αποτελέσματα ανοσολογικής (IFΑT, ELISA)  και γονιδιακής μοριακής δοκιμασίας (PCR) είναι αρνητικά για ελονοσία.

Γ. Μέτρα Αιμοεπαγρύπνησης

Οδηγίες προς τους αιμοδότες, εάν εμφανίσουν πυρετό αδιάγνωστης αιτιολογίας μετά την αιμοδοσία, να ενημερώσουν την Υπηρεσία, στην οποία αιμοδότησαν ανεξαρτήτως περιοχής.

Σε περίπτωση μετάδοσης ελονοσίας μετά μετάγγιση αίματος/συμπυκνωμένων ερυθρών εφαρμόζεται αναδρομικός έλεγχος και μελέτη ανιχνευσιμότητας για την αναζήτηση και επανεξέταση των αιμοδοτών που εμπλέκονται στη μετάγγιση των ληπτών.

Ελονοσία

Η ελονοσία είναι η πιο σοβαρή παρασιτική λοίμωξη και σημαντικό αίτιο θανάτου παγκόσμια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 300 - 500 εκατομμύρια άτομα προσβάλλονται κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ καταγράφονται πάνω από 1 εκατομμύριο θάνατοι λόγω της ελονοσίας.

Η νόσος ενδημεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν τη γεωγραφική και εποχική κατανομή της νόσου. Σε πολλές τροπικές περιοχές η νόσος μεταδίδεται όλο το έτος, ενώ στις εύκρατες περιοχές η μετάδοση σχεδόν διακόπτεται κατά τους ψυχρούς μήνες.

Ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης της νόσου είναι το τσίμπημα από κουνούπια που μεταφέρουν το πλασμώδιο στον άνθρωπο. Τα κουνούπια είναι πιο ενεργά κυρίως μεταξύ της δύσης και της ανατολής του ηλίου. Πιο σπάνια, η ελονοσία μπορεί να μεταδοθεί με μετάγγιση μολυσμένου αίματος ή με μολυσμένες σύριγγες και βελόνες.

Επίσης, σπανιότερα, η ελονοσία μπορεί να μεταδοθεί από κουνούπια, που μεταφέρονται από ενδημικές περιοχές με αεροπλάνα, και να εμφανιστούν έτσι κρούσματα ελονοσίας χωρίς επίσκεψη σε ενδημική περιοχή.

Η μετάδοση από τη μητέρα στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης είναι σπάνια.

Οδηγίες προς ταξιδιώτες στην Ελλάδα

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας του νοσήματος και των εφαρμοζόμενων μέτρων πρόληψης, θεωρεί ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελονοσίας σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Για το λόγο αυτό δεν συνιστά λήψη προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής έναντι της ελονοσίας, σε άτομα που σκοπεύουν να επισκεφθούν οποιαδήποτε περιοχή της χώρας στην οποία έχει εμφανισθεί κρούσμα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης της νόσου.

Τονίζει όμως την ανάγκη λήψης όλων των προτεινόμενων μέτρων για την ατομική προστασία  από τα κουνούπια, κατά την περίοδο κυκλοφορίας τους.

Read more...

«Ας το καταλάβει η Γερμανία» Γιώργος Παπανδρέου: «Στα όρια του κατακερματισμού η ΕΕ»


Γιώργος Παπανδρέου: «Στα όρια του κατακερματισμού η ΕΕ»
Η ορθή προοπτική της ΕΕ είναι εκείνη της περαιτέρω ολοκλήρωσης, με παραχώρηση περισσότερων δικαιοδοσιών στους ευρωπαίους πολίτες, τόνισε σε συνέντευξή του στην «Corriere della sera» ο πρώην πρωθυπουργός.  
Ρώμη, Ιταλία
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στα όρια του κατακερματισμού, η Γερμανία πρέπει να το καταλάβει», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della sera», ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση των Ματέο Ρέντσι, Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ στο νησί Βεντοτένε της Ιταλίας, τη Δευτέρα.

«H αυριανή συνάντηση στο νησί Βεντοτένε ελπίζω να ξεπεράσει το επίπεδο των δημοσίων σχέσεων και να μετατραπεί σε μια στιγμή βαθύτερου προβληματισμού, αλλά και σε ένα κάλεσμα σε δράση», δήλωσε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει επίσης ότι «το μανιφέστο του Βεντοτένε γράφτηκε από εξόριστους του φασισμού, όχι μόνον ως ένα σχέδιο για την ειρήνη, αφού ο Αλτιέρο Σπινέλι και οι υπόλοιποι που το συνέγραψαν, θεωρούσαν την Ευρώπη μια δύναμη για την ανθρωπότητα, ένα μοντέλο και ένα κοινωνικό σύμφωνο, με πνεύμα αλληλεγγύης, ενότητας και αμοιβαίου σεβασμού που παραμένει ζωντανό». «Και τα στοιχεία αυτά - προσθέτει - δεν πρέπει να τα ξεχάσει σήμερα κανείς, την ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εθνικιστική ρητορική, με τη συνεχή αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, με αμοιβαίες κατηγορίες».

«Είμαστε στα όρια ενός περαιτέρω κατακερματισμού της Ένωσης, αλλά δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να διαλυθεί με οργανωμένο τρόπο», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι η ορθή προοπτική είναι εκείνη της περαιτέρω ολοκλήρωσης, με παραχώρηση περισσότερων δικαιοδοσιών στους ευρωπαίους πολίτες. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νέα σχέδια εκτός από το νόμισμα, όπως κοινές επενδύσεις στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες, στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Στον δημοσιογράφο Φεντερίκο Φουπμίνι, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Γερμανία είναι αντίθετη στις επενδύσεις αυτές, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Σε όποιον δηλώνει αντίθετος, θέλω να πω το εξής: με αρνητικά ή μηδενικά επιτόκια, αυτή είναι η στιγμή κατά την οποία η Ευρώπη μπορεί να ετοιμάσει το μέλλον της και να χρηματοδοτηθεί. Ζούμε ακόμη με τις υποδομές του Ψυχρού Πολέμου».

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι «έχοντας αντιμετωπίσει ένα πρόγραμμα προσαρμογής - ιδίως λιτότητας - η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αλλά τις σωστές μεταρρυθμίσεις. Τα βαθύτερα προβλήματα της Νότιας Ευρώπης αφορούν τις δομές διακυβέρνησης, το έλλειμμα και το χρέος αποτελούν μόνον συμπτώματα. Η λιτότητα δεν πρόκειται να τα λύσει ποτέ».

Σχετικά με την Ιταλία, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι δεν θα ήταν, σήμερα, ο αδύναμος κρίκος, «αν η Ένωση ζητούσε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και λιγότερη λιτότητα, και αν είχε ακολουθήσει τη συμβουλή του Μάριο Ντράγκι». Γεγονός που σημαίνει «την αναγκαιότητα να κινηθεί η Ένωση, προς τη δημοσιονομική τόνωση, αφού η άρνηση της ανάγκης επενδυτικών σχεδίων, των διαδικασιών κοινής χρηματοδότησης, όπως είναι τα ευρωομόλογα, και της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης με μορφές ενιαίας ασφάλισης καθιστά τη Γερμανία, σε τελευταία ανάλυση, τον πραγματικό αδύναμο κρίκο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η Στεφανίδη, σημαιοφόρος ...


Η Στεφανίδη σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων...στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων...
Μπορεί να είχε εννοηθεί ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας θα ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Αγώνων, αλλά το χθεσινό χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη άλλαξε τα δεδομένα.

Οι.. 
άνθρωποι της ελληνικής αποστολής μη θέλοντας να πάρουν κάποια απόφαση που ίσως θα μπορούσε να δυσαρεστήσει κάποιον από τους δυο αθλητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κλήρωση μεταξύ των δύο χρυσών Ολυμπιονικών μας, Στεφανίδη και Πετρούνια (εφόσον η Άννα Κορακάκη έχει ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα). Σε αυτή βγήκε το όνομα της Κατερίνας Στεφανίδη η οποία τελικά και θα είναι εκείνη που θα κρατήσει την σημαία της χώρας μας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Aγώνων του Ρίο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αύριο Κυριακή 21 Αυγούστου, θα είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.»

Read more...

Πάνω από 1.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ...


Πάνω από 1.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ για 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
... για 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων...
Πάνω από 1.000 ευρώ θα θα κληθούν να πληρώσουν φέτος για τον ΕΝΦΙΑ περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής.

Από την...
τελική εκκαθάριση που θα γίνει το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα φανεί ότι το 8 έως 10% των ιδιοκτητών θα κληθεί να πληρώσει πάνω από το 30% του φετινού ΕΝΦΙΑ, δηλαδή περισσότερα από 800-850 εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεχόμενη αδυναμία αυτών των νοικοκυριών να καταβάλουν το φόρο που τους αναλογεί ουσιαστικά θα εγείρει αμφιβολίες για τον εισπρακτικό στόχο του φετινού ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται σε 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας πιέσεις σε ολόκληρο τον προϋπολογισμό.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώνεται σε ατομικό επίπεδο, θα υπάρξουν νοικοκυριά που θα κληθούν να πληρώσουν 3.000 έως 4.000 ευρώ, ποσά που πολλοί μεσαίοι αδυνατούν να καταβάλουν σήμερα, τουλάχιστον εμπρόθεσμα.

Με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

Read more...

Έρωτας, επιστήμη και μετάλλια...


Είναι από χθες τα ξημερώματα το χρυσό κορίτσι στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Η μόλις 26 χρονών Κατερίνα Στεφανίδη έκανε την Ελλάδα διάσημη στα πέρατα του κόσμου με το χρυσό μετάλλιο που κοσμεί πλέον το στήθος της. 

Η...
Στεφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα, και φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα. 

Η Ολυμπιονίκης ήταν από μικρή... πρωταθλήτρια, καθώς έσπασε τα Εθνικά σχολικά ρεκόρ κερδίζοντας το χρυσό στην Γυμνασιάδα του 2006. 
Μεγαλώνοντας έσπασε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικία της ενώ έσπασε και το Παγκόσμιο ρεκόρ νέων (κάτω των 18) με άλμα στα 4,37 μ. Η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήτανε στα 15 της όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Μαρακές όπου και κέρδισε με 4,30. Το 2007 στο Παγκόσμιο Νέων που έγινε στην Οστράβα έφτασε την δεύτερη θέση με 4,25μ. Το 2008 κέρδισε το χάλκινο με 4,25μ στο World Junior Championship στο Μπίντκος της Πολωνίας. 

Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς. 

Σε ηλικία 19 ετών ξεκινά να σπουδάζει Βιολογία, παράλληλα με τις συνεχείς προπονήσεις. 

To 2011, ήταν δεύτερη στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα (NCAA) κλειστού στίβου, με 4,40. Την ίδια χρονιά υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Pac-10 με ένα άλμα στα 4,28μ ενώ ήταν τρίτη στo Αμερικάνικο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου (NCAA) με 4.40 μ.Ήτανε δεύτερη στους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Οστράβα και τρίτη στην Πανεπιστημιάδα στο Σεντζέν, στην Κίνα με ισοφάριση του προσωπικού της ρεκό στα 4.45μ. Στη πρώτη της χρονιά σαν ενήλικας η Στεφανίδη έφτασε την τρίτη θέση στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα (NCAA) κλειστού στίβου (4.35).

Το 2012 έγινε ξανά πρωταθλήτρια στο Pac-12, που έγινε στο Όρεγκον με επίδοση 4,48μ. Ένα μήνα αργότερα έγινε πρωταθλήτρια στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στο Ντές Μοινες, στην Αιόβα με 4.45μ. Το ρεκόρ της σαιζόν έγινε στο Λίβερμορ της Καλιφόρνια με 4,51μ και επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2012, που είναι και το εθνικό ρεκόρ της Ελλάδος για κάτω των 23 ετών.

Το 2014 αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ο γάμος με τον Μιτς 

Η Στεφανίδη γνωρίστηκε με τον Μιτς Κρίερ, όταν είχε πάει σε αγώνες στην Αριζόνα και το 2015 παντρεύτηκαν. Οι δύο τους είναι αχώριστοι και περνούν μάλιστα τα καλοκαίρια τους στην Ελλάδα, καθώς η αθλήτρια έχει μεταδώσει την αγάπη της για την χώρα μας στον σύζυγό της.
Η ίδια παραδέχεται ότι ο Μιτς είναι αυτός που την βοήθησε να κυνηγήσει όλους τους στόχους της στη ζωή. 

Οι σπουδές

Στην παρούσα φάση, οι σπουδές της Κατερίνας έχουν μείνει πίσω, ωστόσο, η ίδια υποσχέθηκε να επανέλθει για να συνεχίσει το διδακτορικό της στην Νευροψυχολογία και να συνεχίσει την θητεία της ως βοηθός καθηγητή στην Αριζόνα.

Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα της Ψυχολογίας της Dr Τζίν Α. Μπρούερ και προπονείται υπο την καθοδήγηση του Ολυμπιονίκη Νίκ Χάισονγκ...

Read more...

Ματωμένος γάμος...


... με 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην Τουρκία.
BINTEO & ΦΩΤΟ...
Μακελειό στην Τουρκία, στην πόλη Γκαζιαντέπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία το βράδυ του Σαββάτου όταν σημειώθηκε έκρηξη σε γάμο πιθανότατα Κούρδων.

Οι τελευταίες...
πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 22, ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για 8, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης τουλάχιστον 94 είναι οι τραυματίες με ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πληροφίες για 100 τραυματίες.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν έκανε λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ ο κυβερνήτης του Γκαζιαντέπ ανέφερε ότι πρόκειται πιθανότατα για τρομοκρατικό χτύπημα. Ένας δεύτερος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. ο Σαμίλ Ταγιάρ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι για την έκρηξη πιστεύεται ότι ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος.

Για έκρηξη που είναι έργο βομβιστή-καμικάζι έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ.

Το σενάριο να πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστών ενισχύουν οι πληροφορίες όιι ο γάμος κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η επίθεση, ήταν γάμος Κούρδων οι οποίοι μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώνεται πως η Γκαζιαντέπ βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Φωτογραφίες από το Twitter



Τον Ιούλιο τρεις τζιχαντιστές σκότωσαν 44 ανθρώπους σε επίθεσή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. στην πιο αιματηρή τροποκρατική επίθεση το 2016 στην Τουρκία.

Βίντεο από την επίθεση που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο



Read more...

Ρίγη συγκίνησης με τη Στεφανίδη...


Ρίγη συγκίνησης με τη Στεφανίδη στην πρώτη θέση του βάθρου
... στην πρώτη θέση του βάθρου (BINTEO)..
Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε τα ξημερώματα της Κυριακής σε όλη την Ελλάδα η στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου για χάρη της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στο επί κοντώ γυναικών, στο στάδιο του Ρίο όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα του στίβου.

Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια...
γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα.

Η Κατερίνα έλαμπε από χαρά για τον θρίαμβό της καθώς χαμογελαστή χαιρέτισε τον κόσμο που την αποθέωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο. Στο άκουσμα του εθνικού ύμνου η Στεφανίδη ήταν φανερά συγκινημένη καθώς με τη σειρά της τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.



H Ελληνίδα πρωταθλήτρια λίγο μετά τις 2:20 τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε η πρώτη αθλήτρια που χαρίζει τέτοιες στιγμές στην Ελλάδα από το 2004 και τους αγώνες της Αθήνας.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, μάλιστα, θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδος). Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.

Η Στεφανίδη βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που τελείωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν πέταξε στα 4.85μ. παρά το γεγονός ότι όπως έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν, πάσχει από υψοφοβία.

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Ρίο που χάρισε στην Ελλάδα η Στεφανίδη αποτελεί την πέμπτη καλύτερη επίδοση ελληνικής αποστολής όσον αφορά τα χρυσά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αντίδρασή της όταν η Αμερικανίδα αντίπαλός της έχασε το τελευταίο άλμα

protothema.gr


Read more...

Ηλεκτρονικό φακέλωμα με ΑΦΜ για κάθε συναλλαγή...



Σε ταυτοποίηση των φορολογουμένων που χρησιμοποιούν «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», κάθε είδους κάρτες και e-banking για τις συναλλαγές τους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να κλείσει τα...
παράθυρα του νόμου και να εμπλουτίσει το «περιουσιολόγιο» με νέες πληροφορίες και στοιχεία για το οικονομικό προφίλ των πολιτών, ενισχύοντας έτσι το οπλοστάσιο των ελεγκτικών Αρχών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Με νομοθετική ρύθμιση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, υποχρεώνονται τα πάσης φύσεως πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών και ηλεκτρονικών πληρωμών να ταυτοποιήσουν τον χρήστη των συναλλαγών και να ονομαστικοποιήσουν το μέσο των συναλλαγών.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες, τα υποκαταστήματα των ξένων στην Ελλάδα και τα ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού χρήματος θα πρέπει να διατηρούν στα αρχεία τους αναλυτική λίστα με το ΑΦΜ του κάθε χρήστη, καθώς και του μέσου και της αξίας της συναλλαγής.

Τα στοιχεία αυτά θα περάσουν στην ενιαία πλατφόρμα του «Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Πληρωμών», από όπου με ένα απλό e-mail και σε χρόνο - εξπρές οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα αντλούν πληροφορίες για το εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ, τον τρόπο διαβίωσης και τις αγορές του κάθε φορολογούμενου.

Έτσι, ανά πάσα στιγμή οι ελεγκτικές Αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε διασταυρώσεις των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους από το μητρώο τραπεζικών πληρωμών με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, για να εντοπίζουν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος, φοροαποφυγής και φοροκλοπής, καθώς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Read more...