Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Θα τους κρίνει η Ιστορία… Στην πρόταση που κατέθεσε προ ημερών, επανέρχεται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης. Όχι για να την επανακαταθέσει, αλλά για να καταγράψει την …απόρριψή της.


ragkousis
«Αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και το ΠΑΣΟΚ, εντελώς ειλικρινά και καλοπροαίρετα προχώρησα σε μία δημόσια πρόταση, δίχως την παραμικρή παρασκηνιακή μεθόδευση, που αντλεί το πολιτικό και ηθικό της έρεισμα από την καταστατική και πολιτική τάξη καθώς και από το ιστορικό προηγούμενο, για το ΠΑΣΟΚ, του 2007. Πρότεινα το απολύτως αυτονόητο σε περίπτωση λαϊκής, εκλογικής αποδοκιμασίας του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Πρότεινα την εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση των μελών αμέσως μετά τις εκλογές, παράλληλα με ένα Συνέδριο νέας αρχής», λέει.
Και όμως, παρατηρεί ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με αυτό που του επιτάσσει η ιστορική, πολιτική και παραταξιακή του ευθύνη, όχι μόνον δεν αποδέχτηκε να συνομολογήσει το αυτονόητο, όχι μόνο δεν φρόντισε να υπαινιχθεί το αυτονόητο, αλλά κατά κυριολεξία έσπευσε και το απέκλεισε. Θυμίζει μάλιστα, ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του, τις τελευταίες καθοριστικές 48 ώρες, ανακοίνωσε, πως για το καθημαγμένο και κακοποιημένο ΠΑΣΟΚ το μόνο που αποδέχεται είναι η πραγματοποίηση ενός "φιλολογικού" μετεκλογικού Συνεδρίου και ...τέλος.
«Δυστυχώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις τα σημερινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με εκκωφαντικό τρόπο σιώπησαν. Ή μάλλον δημοσίως μίλησαν, αλλά μόνον για την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα διεκδικήσουν τη βουλευτική τους έδρα», λέει, εξηγώντας για ποιον ακριβώς λόγο γίνεται όλη αυτή η …απελπισμένη προσπάθεια ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποτρέψουν τον Γιώργο Παπανδρέου από το να δημιουργήσει νέο κόμμα.
«Αυτό που συμβαίνει, αν δεν αλλάξει, είναι ιστορικά εγκληματικό, είναι πολιτικά αποτρόπαιο», λέει, προειδοποιώντας για το επίσης αυτονόητο : «Θα τους κρίνει η ιστορία. Θα τους αξιολογήσει ο λαός».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δημοσκόπηση της Metron Analysis Προβάδισμα 6,8 μονάδων για το ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 6,8 μονάδων διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.
dimoskopisi_13
Δείτε αναλυτικά την εκτίμηση ψήφου των κομμάτων:
Νέα Δημοκρατία: 26,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 32,9%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
ΑΝΕΛ: 4,7%
Χρυσή Αυγή: 6,3%
ΚΚΕ: 6,8%
Ποτάμι: 8,5%
ΛΑΟΣ: 2,8%
Άλλο κόμμα: 7,2%
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η Βρετανία εξοφλεί χρέη του 18ου αιώνα...



... και η Γερμανία μας χρωστάει το κατοχικό δάνειο!...
Μία αναπάντεχη είδηση έρχεται από τη Βρετανία. Ο Τζόρτζ Όσμπορν, καγκελάριος του Τμήματος Διαχείρισης Χρέους (Exchequer), ανακοίνωσε ότι το 2015 η χώρα του θα αποπληρώσει μέρους του χρέους της από τον...
Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι προτίθεται να εξοφλήσει τα ομόλογα για χρέη που συσσωρεύτηκαν κατά τον 18o και 19ο αιώνα!


Με ένα συνολικό χρέος κοντά στα 1,4 τρις στερλίνες ο δανεισμός της Βρετανίας ήταν τεράστιος διαμέσου των αιώνων. Έστω με μεγάλη καθυστέρηση, εξόφλησε πλήρως το δάνειο που είχε λάβει από τις ΗΠΑ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον Φεβρουάριο θα εξοφληθούν τα Εθνικά Πολεμικά Ομόλογα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, αξίας 218 εκ. στερλινών και τον Μάρτιο τα ομόλογα που κατέχουν 158.000 άτομα από πολεμικό δάνειο του 1932 συνολικής αξίας 1,9 δισ. στερλίνες…

Η αναλγησία των Γερμανών…

Έναντι αυτής της πολιτικής ευαισθησίας των Βρετανών, έστω και καθυστερημένα, απέναντι στους δανειστές τους, κράτη και πολίτες, εμείς οι Έλληνες, τα θύματα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην αναλγησία των Γερμανών.

Όταν εγκατέλειψαν την Ελλάδα, μετά την ήττα στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, άφησαν πίσω μια χώρα κατεστραμμένη και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Και ένα μεγάλο χρέος από το δάνειο που έλαβαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, με εξαναγκασμό, για να καλύψουν τις ανάγκες των στρατευμάτων στην Ελλάδα και στην εκστρατεία στην Αφρική!

Όμως η ηττημένη και κατεστραμμένη από τον Πόλεμο Γερμανία σήμερα, με την οικονομική της ισχύ, κυβερνά την Ευρώπη των νικητών! Και αρνείται κάθε συζήτηση για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου. Ή έστω και σταδιακή εξόφληση του θα ανακούφιζε τον Ελληνικό λαό από τις δραματικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που η ίδια η Γερμανία επέβαλε.

Όταν στον Πόλεμο οι Γερμανοί ανάγκασαν την Ελλάδα να τους δανείσει για να καλύψουν τις δαπάνες κατοχής του Λαού της που πέθαινε από την πείνα δεν υπήρχε δυνατότητα άρνησης. Μας είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο…

Όταν μετά την κρίση του 2008 η Ελλάδα αναγκάστηκε, το 2010, να προσφύγει σε δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Ενωση η Γερμανία επέβαλε το δικό της δόγμα: «Λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε»!

Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά;

Την απάντηση έχει δώσει ο Γερμανός καθηγητής, Albert Ritschf, στο Spiegel: «Απολύτως αδικαιολόγητη».Και εξηγεί: «Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.

»Εζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας.Τη σημερινή οικονομική ανεξαρτησίας της και τη θέση του Δασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ,οι οποίες μετά τον Α΄και Β΄Πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά.Αυτό δεν το θυμάται κανείς».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Λίστα με 477 διασωθέντες έστειλαν οι Ιταλοί στις Ελληνικές Αρχές...


Λίστα με 477 διασωθέντες έστειλαν οι Ιταλοί στις Ελληνικές ΑρχέςΚάνουν λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 11 αγνοούμενους...


Και το αλαλούμ καλά κρατεί! Λίστα με 477 επιβάτες του Norman Atantic οι οποίοι έχουν διασωθεί έχει αποστείλει και στις ελληνικές αρχές η ιταλική ακτοφυλακή. Οι...
νεκροί, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των Ιταλών, οι οποίοι έχουν ανασυρθεί είναι εννέα, ενώ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα τα οποία είχαν εντοπίσει. Η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει μάλιστα ότι οι αγνοούμενοι «είναι τουλάχιστον έντεκα».

Λόγω των καιρικών συνθηκών συνεχίζει να μην είναι εφικτή η ρυμούλκηση του Norman Atlantic στο ιταλικό λιμάνι του Πρίντεζι. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι πυροσβέστες του Πρίντεζι και του Μπάρι οι οποίοι είχαν επιβιβασθεί σε δυο ρυμουλκά την περασμένη Κυριακή «ζητούν να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα, διότι είναι εξαντλημένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».

«Θα ήθελα να μπορούσα να είχα σώσει όλους τους επιβάτες», δήλωσε την ίδια στιγμή, ο καπετάνιος του Norman Atantic Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στην Γένοβα.

Ο Τζιακομάτσι, στον οποίο έχει κοινοποιηθεί κλήση σε απολογία για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και τραυματισμό πρόσθεσε: «Είμαι πολύ κουρασμένος, μην με αποκαλείτε ήρωα, οι φιλοφρονήσεις δεν μου αρέσουν, δεν χρησιμεύουν. Τώρα έχω ανάγκη από ξεκούραση»...

Read more...