Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΩΝ MEDIA...


MONO ΣΤΟ FIMOTRO
ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΩΤΗ
Λίστα με μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, μεταξύ των οποίων είναι γνωστοί επιχειρηματίες και ακόμα πιο γνωστοί μηντιάρχες παρέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, πριν από λίγο στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης. Σύμφωνα με τις ίδιες...
πληροφορίες, στις πρώτες θέσεις της λίστας φιγουράρουν πασίγνωστοι καναλάρχες, εκδότες, διαφημιστές και πολλοί ακόμα. Αυτή την στιγμή στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή βρίσκονται ο Γ. Παπανδρέου, ο Ε. Βενιζέλος και ο πρώην εισαγγελέας Ι. Διώτης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν οι μεγαλο-οφειλέτες, ειδικά οι μηντιάρχες θα λάβουν κλήση για να αρχίσουν τις αποπληρωμές των χρεών τους...
Read more...

Η ελληνική κρίση χρέους συμβάλλει στην οικονομική στασιμότητα στις ΗΠΑ λέει ο Ομπάμα

Παραμένει ψηλά η ανεργία


Ο Μπαράκ Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα
Ουάσιγντκον
Στους λόγους που η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ παραμένει αναιμική και η ανεργία σε υψηλά επίπεδα αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Η αβεβαιότητα για την αμερικανική κρίση χρέους, οι φυσικές καταστροφές, οι υψηλές τιμές των καυσίμων, οι περικοπές στον ομοσπονδιακό και σε πολιτειακούς προϋπολογισμούς αλλά και η κρίση στην Ελλάδα είναι αιτίες που συμβάλλουν στην οικονομική καχεξία στις ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων για την ανεργία τον Ιούνιο που ανέβηκε στο 9,2% ενώ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον οι διαπραγματεύσεις για το χρέος των ΗΠΑ και την αύξηση του ορίου δανεισμού δεν έχουν καταλήξει σε λύση, κάτι που επιτείνει την αβεβαιότητα.

Όπως μάλιστα προέβλεπε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, στο Κογκρέσο «δεν είναι κοντινή η συμφωνία για το ανώτατο όριο δανεισμού».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής οικονομολόγος στο Λευκό Οίκο, Όσταν Γκούλσμπι, επισήμανε ότι «τα μέλη του Κογκρέσου πρέπει να κάνουν μια εξισορροπημένη περικοπή δαπανών αλλά και να φροντίσουν, συγχρόνως, να τονωθεί στις ΗΠΑ η οικονομική ανάπτυξη».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πεπεισμένη πως Ελλάδα και Πορτογαλία «μπορούν να τα καταφέρουν» η Ά.Μέρκελ

«Βοηθάμε την Αθήνα με ανοικτή καρδιά»

Ως έμπρακτη απόδειξη της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης υπερασπίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος τα προγράμματα διάσωσης
Ως έμπρακτη απόδειξη της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης υπερασπίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος τα προγράμματα διάσωσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βερολίνο
Την βεβαιότητα ότι οι διασωθείσες Ελλάδα και Πορτογαλία «μπορούν να τα καταφέρουν» εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπερασπιζόμενη τα πακέτα στήριξης στις δύο χώρες ως έμπρακτη απόδειξη της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

«Βοηθάμε την Αθήνα με ανοικτή καρδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος σε συνέντευξή της σε γερμανικό κανάλι που μεταδόθηκε την Παρασκευή.

Η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε τις απόψεις που ακούγονται στη Γερμανία, και τροφοδοτούν εν μέρει και την αντίθεση της γερμανικής κοινής γνώμης στις ευρω-διασώσεις, πως τα ελληνικά δημοσιονομικά είναι ένα «βαρέλι χωρίς πάτο».

«Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν έχει καμία ελπίδα» δήλωσε, αναφέροντας πως «υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα επιτυχίας» από χώρες που χρειάστηκαν να εφαρμόσουν δύσκολα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό


Read more...

Από Δευτέρα ξεκινάει η «σκούπα» του Καμίνη για τους «Αγανακτισμένους»











Από Δευτέρα ξεκινάει η «σκούπα» του Καμίνη για τους «Αγανακτισμένους»
Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην πλατεία Συντάγματος, όπως υπογράμμισε
ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, σε συνάντηση που είχε με της ΓΕΣΕΒΕ, των ξενοδόχων και του εργατικού κέντρου.


Παράλληλα, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι η βία θα πρέπει να σταματήσει και να υπάρξει ομαλή συνύπαρξη της ζωής στην πόλη και του δικαιώματος διαδήλωσης.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του υπ. Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου ο οποίος έκανε λόγο για "τσαντίρια στην πλατεία Συντάγματος", ο δήμαρχος αρνήθηκε να κάνει σχόλια.

Νωρίτερα, συνάντηση και από κοινού επίσκεψη στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και κυρίως στην πλατεία Θεάτρου, είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Οι επικεφαλής των δύο βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διατύπωσαν τις διαπιστώσεις τους ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί βελτίωση στη ζωή της πλατείας Θεάτρου και εστίασαν στην εικόνα της πλατείας Συντάγματος, «την κεντρικής πλατείας» της Αθήνας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η οποία δεν είναι και η καλύτερη με τους σκηνίτες «Αγανακτισμένους».

Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας, είπε ο κ. Καμίνης, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Read more...

To μωσαϊκό της διαπλοκής για το C4I


newpost.gr
To μωσαϊκό της διαπλοκής για το C4I
Η υπόθεση της προμήθειας του συστήματος C4I, ενόψει (τότε) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν η δεύτερη «μεγάλη δουλειά» της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, μετά από τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ, που κόστισε ιδιαίτερα ακριβά στους έλληνες φορολογουμένους, με το «γαϊτανάκι» της παραλαβής να ακολουθεί και το σύστημα να μην χρησιμοποιείται ποτέ. Ποια ήταν τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης και πώς λειτουργούσε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ».

Το χρονικό της υπόθεσης C4I

Στα τέλη του 2001, αρχικά, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που ήταν συνολικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των Αγώνων ανέλαβε τη διενέργεια του διαγωνισμού για το σύστημα που προοριζόταν να διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2002. Πριν από την υποβολή προτάσεων υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις και πιέσεις αμερικανικών παραγόντων για ενσωμάτωση τριών ενδιαφερόμενων εταιρειών (Lockheed Martin, SAIC και TITAN). Τελικά αυτές οι προσπάθειες δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους, που υπολογιζόταν άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέχεια οι τρεις εταιρείες γίνονται δύο και ξεκινάει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων – προσφορών. Τα Χριστούγεννα του 2002 η TRS ανταποκρίθηκε, καταθέτοντας νέα προσφορά ύψους 405 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των 440 εκατομμυρίων ευρώ που ζητούσε αρχικά. Η SAIC, από την πλευρά της, κατέθεσε πρόταση 169,5 εκατομμυρίων ευρώ και άλλων 106 εκατ. ευρώ για δανεισμό (leasing) του συστήματος TETRA, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 275,5 εκατομμύρια ευρώ. Η επιτροπή όμως ανακάλυψε συγκαλυμμένα κόστη και υπολόγισε το σύνολο της προσφοράς της SAIC στα 317 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2003, η TRS ζητούσε 396 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η SAIC 378 εκατομμύρια. Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, το βράδυ ύστερα από... εκπτώσεις, οι προσφορές διαμορφώθηκαν: 320,5 εκατομμύρια ευρώ από την TRS και 320 εκατομμύρια ευρώ από την SAIC, με τη διαφορά τους δηλαδή να είναι μόλις 500.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε προϋπολογίσει κονδύλι ύψους 211 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, είχε ήδη «ξεφύγει».

Το Μάρτιο του 2003, είχε προηγηθεί προεπιλογή της εταιρείας, με την επιφύλαξη του τιμήματος, το οποίο δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ. Η κοινοπραξία της TRS με επιστολή της τελευταίας στιγμής, υποστήριξε ότι μπορούσε να εκτελέσει το έργο έναντι 268 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια κατεβάζει το τίμημα στα 255 εκατομμύρια ευρώ. Η SAIC αποδεχόμενη το τίμημα πριν προλάβει η αντίπαλος να αποφασίσει και παρά την ένσταση της τελευταίας.

Στις 13 Μαρτίου, συγκεκριμένα, σημειώθηκε το κλείσιμο της συμφωνίας. Στην κοινοπραξία υπό την Αμερικανική SAIC κατοχυρώθηκε τελικώς το έργο που αφορά στα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι 255 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αρχικές απαιτήσεις της SAIC ήταν 317.9 εκ. ευρώ και τελικά στις 13/3/2003 έκλεισε στα 254.9 εκ. ευρώ. Εκτός από την SAIC σημαντικό ρόλο στην κοινοπραξία διαδραματίζει και η SIEMENS, η οποία έχει αναλάβει την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας (integration).

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμφωνία έκλεισε με προσωπικές παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο τότε πρωθυπουργός με προσωπική του παρέμβαση και παράλληλη ακύρωση του διαγωνισμού, ενεργοποιεί το ΚΥΣΕΑ και αναθέτει το έργο στη... SAIC (!) με 255 εκ. Ευρώ!

Τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης και το «σύστημα ΠΑΣΟΚ»

Παρά την αναμφισβήτητη πλέον εισροή χρημάτων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του εγκαλεί συνεχώς την κυβέρνηση με ανεκδιήγητες υπεκφυγές. Που άνηκαν άραγε ο Σκαρπέλης, ο Μαντέλης και λοιπά ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς σχετικά με όλα τα ζητήματα της Siemens; Που ανήκαν τα περισσότερα μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ που ενεπλάκησαν με τις δοσοληψίες της Siemens; Ποιοι υπουργοί έδιναν από το 1994 τα «έργα» στη Siemens και την Ιντρακομ και εξασφάλιζαν όλες τις δουλείες στους εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές και μάλιστα με απόλυτα αδιαφανείς τρόπους (βλ. Σημίτη και Καστανίδη); Και πάνω από όλα που άνηκε ο επί χρόνια συνεργάτης και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Τρεπεκλής;

Γιώργος Τρεπεκλής

Ήταν το «πρόσωπο-κλειδί» στην περίφημη σύμβαση του C4I. Ο φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, και επικεφαλής της κοινοπραξίας της SAIC η οποία διαχειρίστηκε τη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Υποστηρίζεται επίσης ότι για την επιτυχία της Σύμβασης εισέπραξε προκαταβολικά 6.5 εκ. ευρώ. O εισαγγελέας κ. Αθανασίου, έχει ρωτήσει μάρτυρες να πουν τι υπηρεσίες μπορεί να προσέφερε ο κ. Τρεπεκλής που να δικαιολογούν αυτό το ιλιγγιώδες ποσό. Επίσης, υποστηρίζεται ότι ο Τρπεκλής, «άδειασε» τον Γιάννο Παπαντωνίου, με ένα μήνυμά του στον Δενδρινό της Siemens, στο οποίο έγραφε ότι ο πρώην υπουργός άμυνας παραπληροφορούσε τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για το σύστημα C4I.

Στις 13/2/08, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκαλύπτει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Τρεπεκλή, ήταν τότε ο σημερινός σύμβουλος του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου, Χάρης Παμπούκης. Μετά από έντονες αντιδράσεις και πιέσεις του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βορίδης επανορθώνει λέγοντας ότι «ο κ. Παμπούκης δεν διαψεύδει ότι συνεργάστηκε με τον κ. Τρεπεκλή, αλλά υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε συνεργασία στην υπόθεση της Siemens».

Μπαμπανάσης - HELLAS COM INTERNATIONAL

Ο Στέργιος Μπαμπανάσης είναι διδάκτωρ. Την περίοδο 1982 – 1985, διορίζεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Μεταξύ 1985 – 1989, εργάζεται στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως σύμβουλος. Την περίοδο 1993 – 1996, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ενώ μεταξύ 1994 – 2002, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας. Από το 1998 έως το 2004, ήταν μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Διπλωματικής Ακαδημίας. Τέλος, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLASCOM INTERNATIONAL.

Να σημειώσουμε ότι για τον κ. Μπαμπανάση, υποστηρίζεται ότι αν και τηρεί κάποιες αποστάσεις, κατά μία έννοια παραμένει ο άνθρωπος – κλειδί. Δύσκολα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάρει μια σημαντική απόφαση χωρίς να τον ρωτήσει.

Τον Μάρτιο 2005, ακούστηκε ότι θα γινόταν αποδεκτή η πρόταση του ΟΤΕ για πλήρη εξαγορά της HELLAS COM INTERNATIONAL. Ο ΟΤΕ θα δεχόταν να εξαγοράσει το υπόλοιπο 48.6% το οποίο ανήκει σε διαφορετικές επιχειρήσεις, ενώ τη μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν οι Siemens και η Ιντρακομ, οι οποίες ελέγχουν ποσοστό 15% η καθεμία. Σημειώνεται ότι παλαιότερα ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν μπορεί ο ΟΤΕ να συμμετέχει μαζί με τους προμηθευτές του σε εταιρεία.

Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της HELLASCOM κ. Μανιάτης (που έχει υπάρξει και πρόεδρος του ΟΜΕ – ΟΤΕ) πήρε τη πρωτοβουλία για τροποποίηση του καταστατικού έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να εγκαθιστά, λειτουργεί και συντηρεί τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις και στο εσωτερικό της χώρας. Αυτή η πρωτοβουλία δεν ήταν παρά μια ανοιχτή επιδίωξη για άδεια λειτοργίας ενός δεύτερου ΟΤΕ. Ζητούσε δηλαδή η HELLASCOM να δραστηριοποιείται και σε υπηρεσίες που είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΤΕ. Άξιο λόγου είναι ότι στις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις αντέδρασαν 4 παρατάξεις στον ΟΤΕ, ΠΛΗΝ της ΠΑΣΚΕ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση Δελτίου Τύπου του ΟΤΕ για τους κύκλους εργασιών το 2001, η εταιρεία Hellas Com International παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 161%.

Σκαρπέλης - Αθ. Κατσίκας - Γ. Αγραφιώτης - Δενδρινός - Γαργαρέτας - Ψαρρός - Μοσχοπαίδης

Η εφημερίδα «Το Παρόν» στις 6/7/08 καταγράφει τις διάφορες διαδρομές και τις περίεργες σχέσεις διαπλοκής που έχουν χρηματιστές που έχουν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο Siemens, στελέχη της γερμανικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο Δενδρινός, που μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, μαζί με ανθρώπους του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η TELEPASSPORT είναι η εταιρεία του Σκαρπέλη και του Γεωργίου των «μαύρων ταμείων», που και οι δύο θεωρούνται άμεσα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Siemens. Στην TELEPASSPORT, μέλος του Δ.Σ είναι και ο Ιωάννης Μιχ. Γιακουμάτος, που είναι συνέταιρος του κ. Σίμου Σιμούδη, που είναι συνέταιρος του κ. Αθανασίου Κατσίκα της MEGA TRUST. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κατσίκας ήταν μέλος του ΔΣ της Γενικής Τράπεζας.

Επίσης, ο κ. Κατσίκας είναι συνεταίρος με τον κ. Γ. Αγραφιώτη (που ήταν διευθυντής του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν ήταν υπουργός Άμυνας και στη συνέχεια Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, όταν πήγε ο Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που διεκπεραίωνε κάθε υπόθεση, εμπιστευτική ή μη), του κ. Γ. Αδαμόπουλου πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ και της κ. Βασιλικής Ανδρέου. Η κ. Ανδρέου ήταν μέλος του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας. Επίσης, στο ίδιο ΔΣ των εταιρειών του κ. Κατσίκα μετείχε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχιος Δαμιανάκης μαζί με τον κ. Καδδά. Μέλος του ΔΣ της Γενικής Τράπεζας υπήρξε ο κ. Αθ. Κατσίκας, ενώ θυγατρικών εταιρειών υπήρξε ο κ. Δαμιανάκης.

Τέλος, αναφερόμαστε στην αποκάλυψη περί συνύπαρξης μελών του ΔΣ της Siemens και του γνωστού στελέχους της εταιρείας κ. Δενδρινού με άνθρωπο του περιβάλλοντος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΔΣ της ίδιας εταιρείας που ασχολείται με τη επίβλεψη και διοίκηση προγραμμάτων. Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΑΒ (κρατική εταιρεία), κ. Ελ. Μοσχοπαίδης, βρίσκεται στο ΔΣ της εταιρείας (Ανώνυμης Εταιρείας Επίβλεψης και Διοίκησης Προγραμμάτων) στο οποίο μετέχουν ο κ. Δενδρινός (υπεύθυνος για το C4I) και ο κ. Μιλτιάδης Ψαρρός (μέλη και οι 2 του ΔΣ της Siemens). Αυτά τα άτομα πέρασαν από το εισαγγελικό γραφείο. Μαζί στο ίδιο ΔΣ και ο συνεργάτης του πρώην Υπουργού Άμυνας κ. Τσοχατζόπουλου, ο κ. Γαργαρέτας. Όπως είναι γνωστό ο κ. Ψαρρός φαίνεται ως ενδιάμεσος μεταξύ της μητρικής Siemens και της Siemens Ελλάς και ελλήνων αξιωματούχων, για να προωθήσει «μίζες» σχετικά με τη σύμβαση Siemens, το 2001, για τα αντιαεροπορικά συστήματα, Patriot.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Αγραφιώτης είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του «βαθέος ΠΑΣΟΚ», καθότι στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου. Απέτυχε να εκλεγεί στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάνει την επανεμφάνισή του στα γραφεία του κόμματος με μία δική του εταιρεία στατιστικών αναλύσεων και μηχανοργάνωσης. Έχει την προστασία του Π. Γερουλάνου, καθώς και του Ν. Αθανασάκη.

Read more...

Τέλη Αυγούστου ψηφίζεται ο νόμος-πλαίσιο, δεν τον αποδέχονται οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Ζητούν ριζική αναπροσαρμογή


Από τη συνάντηση της κ. Διαμαντοπούλου με τους προέδρους των ΤΕΙ
Από τη συνάντηση της κ. Διαμαντοπούλου με τους προέδρους των ΤΕΙ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συζητούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης οι πρόεδροι των ΤΕΙ, οι οποίοι κατέληξαν σε κείμενο που παρέδωσαν την Παρασκευή στην υπουργό Παιδείας. Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι δεν αποδέχονται το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και ζητούν από το υπουργείο να το αναπροσαρμόσει ριζικά σε συνεργασία με τη σύνοδο προέδρων. Ωστόσο, τονίζεται ότι υπάρχουν και θετικά σημεία, τα οποία όμως «χάνονται εξαιτίας των βασικών αυτών αδυναμιών».

Όλοι οι παράγοντες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βλέπουν θετικά την παράταση διαλόγου που δόθηκε, ώστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί τέλος Ιουλίου και να ψηφιστεί τέλος Αυγούστου. Υποστηρίζουν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να καταλήξουν σε κείμενο που θα έχει τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, μετά τη σύνοδό τους, τονίζουν την ανάγκη να παραμείνουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα στην σφαίρα της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουν ότι «το προσχέδιο που δόθηκε αφήνει τα ΤΕΙ με έναν αμφίβολο ακαδημαϊκό ρόλο. Μάλιστα, υπάρχουν και ενδείξεις υποβάθμισης. Κι αυτό γιατί δεν περιλαμβάνει μέτρα για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωσή τους με την οργάνωση ολοκληρωμένου τρίτου κύκλου σπουδών, με βάση την ευρωπαϊκή πρακτική, και θέτει σε δεύτερη μοίρα την έρευνα, η οποία αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης, πιστοποίησης και χρηματοδότησης».

«Δεν μάς έχουν γίνει γνωστές οι μεταβατικές διατάξεις για τον τρόπο εφαρμογής των προβλεπόμενων ρυθμίσεων και την αντιμετώπιση του υπηρετούντος επιστημονικού προσωπικού» συνεχίζουν οι πρόεδροι.

«Το προτεινόμενο σύστημα διοίκησης εντείνει τη γραφειοκρατία, δημιουργεί συνθήκες εσωτερικών συγκρούσεων, αρμοδιοτήτων και εξωθεσμικών παρεμβάσεων. Προτείνει να αναλαμβάνει η ΑΔΙΠ αρμοδιότητες τέτοιες, που διακυβεύουν την αξιοπιστία και το κύρος της ως Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας, αφού θα παρεμβαίνει σε θέματα χρηματοδότησης και χωροταξικής κατανομής των ΑΕΙ. Το ίδιο ισχύει και για το προτεινόμενο ΝΠΙΔ, το οποίο θα διαχειρίζεται κονδύλια πολλαπλάσια αυτών του προϋπολογισμού σε κάθε ΑΕΙ, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη νομιμοποίησης των αποφάσεών του από τα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων» προσθέτουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

Την ίδια ώρα, οι πρυτάνεις συνεχίζουν τις επαφές τους με τους πολιτικούς αρχηγούς, και την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Συγχρόνως, συνεδριάζει εκτάκτως η σύγκλητος του ΕΜΠ. Ήδη έχουν συνεδριάσει η σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το διοικητικού συμβούλιο των διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που απέρριψαν διατάξεις του νομοσχεδίου.

Πριν από την έναρξη της χρονιάς η ψήφιση

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Τα ΤΕΙ παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχουν διακριτό, αναβαθμισμένο και συγκεκριμένο ρόλο. Κατατέθηκαν σήμερα προτάσεις και ενστάσεις. Συμφωνήσαμε την επόμενη εβδομάδα να υπάρχουν πιο συγκεκριμένα κείμενα, τα οποία θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην τελική διαμόρφωση του κειμένου.

» Μετά από ένα χρόνο διαβούλευση στις προτάσεις του υπουργείου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, ζητήθηκε από την ακαδημαϊκή κοινότητα -και όχι μόνο-, χρόνος για ορισμένες παρεμβάσεις και προτάσεις στο προσχέδιο Νόμου».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάθεση και την ψήφιση του νομοσχεδίου, η υπουργός απάντησε: «Περιμένω την επόμενη εβδομάδα, τις επόμενες 10 ημέρες, προτάσεις. Θα ήθελα, όμως, να κάνω σαφές ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν στη Βουλή θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Ξαναχτύπησε» ο Βουλγαράκης

newpost.gr
«Ξαναχτύπησε» ο Βουλγαράκης
«Να το πούμε κι αυτό λοιπόν αφού δεν είναι σαφές: Άλλο πράγμα είναι να είσαι αρχηγός και άλλο να εισαι ηγέτης. Αρχηγός μπορεί να γίνει ο καθένας που φτιάχνει ένα κόμμα -έστω και στα χαρτιά! Τον ηγέτη τον επιλέγει ο λαός στις εκλογές. Λεπτή διαφορά,αλλα ουσιώδης»... Τάδε έφη Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός της ΝΔ μέσω Facebook και πάλι.

Επιμένει λοιπόν ο κ. Βουλγαράκης στις βολές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με φιλοσοφική ανάλυση αυτή τη φορά περί διαφοράς ηγέτη και αρχηγού. Μάλιστα, ήταν τέτοια η πρεμούρα του κ. Βουλγαράκη να δημοσιεύσει την αποψή του που έκανε την ανάρτηση από το κινητό του τηλέφωνο στο Facebook...

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο «χτύπημα» έλαβε χώρα χτες στο Facebook όταν ο κ. Βουλγαράκης έπειτα από καταιγισμό μηνυμάτων, όπως ο ίδιος ανέφερε, προέβη στη δημόσια έκφραση της βαθυστόχαστης άποψης για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς γενικότερα. Σύμφωνα με τον Βουλγαράκη, ο Κώστας Καραμανλής πρέπει – μετά τις εκλογές- να ξαναμαζέψει την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν γνωρίζει πως θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Όλα τα άλλα και όλοι οι άλλοι είναι λεπτομέρειες... ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αυτή την δήλωση, το πρώην στέλεχος της ΝΔ έθεσε επί τάπητος δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, διαβλέπει στις επικείμενες εκλογές την μη αυτοδυναμία της ΝΔ σε πιθανή νίκη της. Ταυτοχρόνως οραματίζεται την προσχώρηση παλιών στελεχών της ΝΔ στο νέο «Καραμανλικό» κόμμα, που (αυτός) ονειρεύεται για λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού. Αν και δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Βουλγαράκης έχει κουβεντιάσει την αποψή του με τον Κώστα Καραμανλή, δεν θα το θεωρούσαμε και ιδαίτερα πιθανό δεδομένων των «παγωμένων» σχέσεών τους εδώ και κάποια χρόνια.
Read more...

Εκλεισαν τα κεντρικά πρόσωπα για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων...



Πρόκειται για τον καθηγητή Μιχ. Σταθόπουλο και τον Κ. Μητρόπουλο ...
«Εκλεισαν» τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόεδρος θα είναι ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη κ. Μιχ. Σταθόπουλος.

Διευθύνων σύμβουλος ο κ. Κ. Μητρόπουλος, πρόεδρος της χρηματιστηριακής της... Eurobank και άλλοτε βασικός μέτοχος της εταιρείας συμβούλων Cantor AE.
Εκκρεμεί η πρόταση του πρόεδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, για την τοποθέτηση ενός μέλους κοινής αποδοχής στο ΔΣ του Ταμείου. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο κ. Ι. Μουρμούρας, καθητής μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

BHMA.



Read more...

TH ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ


Τις βασικές παραμέτρους του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα αναμένεται να καθορίσουν την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη συνεδρίαση του Eurogroup. Σύμφωνα με δημοσίευμα της...
γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το ύψος του νέου πακέτου, που θα έχει διάρκεια έως τα τέλη του 2014, θα διαμορφωθεί στα 110 δισ. ευρώ. Σε ενημερωτικό σημείωμα της Κομισιόν εν όψει της συνόδου του Eurogroup, αναφέρεται ότι σε συνέχεια των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (23-24 Ιουνίου) συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας, ώστε να καθοριστούν oι πτυχές για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε εθελοντική βάση. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες πτυχές και το εύρος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα αλλά και η πρόσθετη χρηματοδότηση από δημόσιες πηγές θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες. Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέρει ότι το ύψος του νέου πακέτου, που θα έχει διάρκεια έως τα τέλη του 2014, θα διαμορφωθεί στα 110 δισ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 70 με 80 δισ. ευρώ θα είναι το νέο δάνειο από ΕΕ-ΔΝΤ, 30 δισ. ευρώ τα εκτιμώμενα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα 15 από τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών. Σημειώνεται ότι ο αρχικός στόχος για τη συμμετοχή ιδιωτών ήταν τα 30 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι το Εurogroup που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου, συμφώνησε ότι οι βασικές παράμετροι του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας θα βασίζονται στην ισχυρή δέσμευση για εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης, καθώς και φιλόδοξων και συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων. Θα προβλεφθεί επίσης ευρεία τεχνική βοήθεια από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη. Στο ίδιο σημείωμα, επισημαίνεται ακόμη ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων έως τις 15 Ιουλίου και καλοσώρισαν την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές στην εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σημείωσαν με ικανοποίηση την υιοθέτηση από το ελληνικό Κοινοβούλιο των καθοριστικών νόμων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζεται στο σημείωμα της Επιτροπής. Τέλος, τονίζεται ότι το Eurogroup υιοθέτησε τη σχετική έκθεση της Επιτροπής, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης.
Read more...

Σύμβαση εργασίας στα ΕΛΠΕ με διετές πάγωμα μισθών και κατάργηση επιδομάτων...



Σε συμφωνία για την υπογραφή τριετούς σύμβασης εργασίας στα ΕΛΠΕ κάτεληξαν διοίκηση και εργαζόμενοι, στην οποία προβλέπονται μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς το 2011 και το 2012 και αυξήσεις το 2013 με την προϋπόθεση η κερδοφορία να ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης...

ένα «δοκιμαστικό» έτος, με μειωμένες αποδοχές, για τους νεοπροσληφθέντες και πάγωμα ή κατάργηση ορισμένων επιδομάτων.

Όπως αναφέρει το Reuters, που επικαλείται γνώση του κειμένου της συμφωνίας, η σύμβαση προβλέπει μηδενικές γενικές αυξήσεις για το 2011 και το 2012 και αύξηση 2,5%΄το 2013 εφόσον τα βασικά κέρδη EBITDA της επιχείρησης ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ. Πέρυσι τα κέρδη ήταν 501 εκατ. ευρώ.

Επίσης, οι 39 και 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα δεν θα αποζημιώνονται ως υπερωρία, ενώ σειρά επιδομάτων και παροχών, όπως το χρονοεπίδομα, εξαήμερη εκδρομή, επιδότηση κυλικείου παγώνουν ή καταργούνται. Οι νεοπροσληφθέντες της εταιρίας θα υποβάλλονται σε δοκιμαστική περίοδο ενός έτους και θα αμείβονται με το 60% των κανονικών παροχών.

Στις διαπραγματεύσεις, που οδήγησαν και σε αλλεπάληλες απεργίες, η πλευρά των εργαζομένων είχε ζητήσει αυξήσεις στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού ενώ η διοίκηση ζητούσε σύνδεση των αποδοχών με την παραγωγικότητα.

To Δημόσιο σκοπεύει να πωλήσει τον επόμενο χρόνο το ποσοστό του, ύψους 35,5%, στα ΕΛΠΕ, και ανέφεραν αναλυτές στο Reuters, οι αλλαγές αναμένεται να κάνουν ελκυστικότερη την επιχειρήση σε επενδυτές.

Διαπραγματεύσεις και... στο βάθος αποκρατικοποίηση

Η κυβέρνηση πιέζει τις επιχειρήσεις στις οποίες το Δημόσιο κατέχει σημαντικό ποσοστό να περικόψουν το κόστος μισθοδοσίας τους, σε εναρμόνιση με το γενικότερο κλίμα λιτότητας στην ελληνική οικονομία, προετοιμάζοντας το έδαφος για ιδiωτικοποιήση πολλών εξ αυτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι απολαβές στις ΔΕΚΟ είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, την στιγμή που οι πραγματικές, μέσες αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας συρρικνώθηκαν κατά 9,3% πέρυσι και αναμένεται να μειωθούν κατά 5% ακόμα φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σε ανάλογες κινήσεις στοχεύει και η διοίκηση του ΟΤΕ, που κάλεσε την Πέμπτη τους εργαζομένους του σε διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με στόχο περικοπές ύψους 300 εκατ. ευρώ συνολικά την επόμενη τετραετία. Για περικοπή του μισθολογικού κόστους πιέζει κυρίως η Deutsche Telekom.

«Η μείωση είναι απαραίτητη προκειμένου ο ΟΤΕ... να γίνει ανταγωνιστικός και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του» είχε αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως οι προτάσεις της διοίκησης συμπεριλαμβάνουν την άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν πριν το 2005 και αποτελούν το 75% του συνόλου του προσωπικού του ΟΤΕ και μηδενικές αυξήσεις, με πάγωμα της ετήσιας ωρίμανσης στο 2,2%.

Απαντώντας στην διοίκηση της εταιρίας με ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν αρνήθηκε να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά σημείωσε πως δεν πρόκειται «να υποκύψει σε μια άνευ όρων παράδοση στο όνομα του ανταγωνισμού και της πάση θυσία συνεχιζόμενης κερδοφορίας, μόνο μέσα από τη μείωση του μισθολογικού κόστους και τα δικαιώματα των εργαζομένων».



Read more...

Μεγάλα δικηγορικά γραφεία θα ελέγχουν τους φοροφυγάδες

newpost.gr
Μεγάλα δικηγορικά γραφεία θα ελέγχουν τους φοροφυγάδες
Δικηγορικά γραφεία επιστρατεύει η κυβέρνηση για να ελέγξει 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου, με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 150.000 ευρώ, καθώς πρώτη πρωτοβουλία του υπουργείου είναι πλέον η δραστική εκκαθάριση του ζητήματος των ληξιπροθέσμων οφειλών, που έχουν ανέλθει σε 41,1 δισ. ευρώ συνολικά.


Παράλληλα, αρχίζει ταχεία διαδικασία φορολογικού ελέγχου για τους φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις), που δεν εντάχθηκαν στην τελευταία περαίωση και έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή υψηλό κύκλο εργασιών.

Οι αποφάσεις αυτές, ελήφθησαν,σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Παντελή Οικονόμου, καθώς και των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του υπουργείου που εμπλέκονται σε ζητήματα δημοσίων εσόδων.

τόχος, όπως δηλώθηκε από το υπουργείο, είναι να αντιμετωπισθεί η υστέρηση στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων και να διαμορφωθούν νέοι μηχανισμοί, που θα διευκολύνουν στην επιτάχυνση του επιδιωκόμενου δημοσιονομικού αποτελέσματος,

Παράλληλα, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν και μια σειρά από μέτρα, τα οποία θα εισαχθούν στη Βουλή πριν από το νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, ως αναγκαία προγεφυρώματα από το υφιστάμενο προς το νέο σύστημα.

Τα μέτρα αυτά θα είναι σε συνδυασμό με τις διατάξεις που ήδη θεσπίστηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, στον οποίο περιλαμβάνεται η κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η ενίσχυση του ρόλου των τεκμηρίων διαβίωσης και το ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος και ελευθέρου επαγγέλματος.

Επίσης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι διατάξεις για το "φορολογικό πιστοποιητικό" που χορηγούν οι ορκωτοί ελεγκτές και τα λογιστικά γραφεία. Ειδικά για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου, οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές (με στοιχεία Ιουνίου 2011) από άμεσους και έμμεσους φόρους και από μη φορολογικά έσοδα ανέρχονται, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις, στο ποσό των 41,1 δις. ευρώ.

Οι οφειλέτες των ποσών αυτών, είναι περίπου 900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από τους 900.000 οφειλέτες, οι 892.000 οφείλουν ποσά έως 150.000 ευρώ, και από αυτούς οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις έως 3.000 ευρώ. Όλοι οι οφειλέτες (892.000 άτομα) που οφείλουν ποσά έως 150.000 ευρώ, έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δις. ευρώ. Τα υπόλοιπα 37 δις. ληξιπροθέσμων οφειλών αντιστοιχούν σε μόλις 14.700 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.

Σε αυτούς, τους 14.700 μεγαλοοφειλέτες, θα εστιαστεί αρχικά το υπουργείο. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εκκαθαρίσει αμέσως το ποια από τα νομικά πρόσωπα ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και άρα πρόκειται για συμψηφιστική στην πραγματικότητα εγγραφή, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει ή που βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης.

Οι οφειλέτες που θα απομείνουν- - υπολογίζονται σε περίπου 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα-, θα εξεταστούν κατ' απόλυτη προτεραιότητα με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων, δηλαδή δικηγόρων, λογιστών και ελεγκτών. Η επιλογή των οποίων, θα γίνει ταχύρυθμα, καθώς η αμοιβή τους θα κινείται σε επίπεδα που επιτρέπουν την εφαρμογή ταχύρυθμης διαδικασίας επιλογής και ανάθεσης στο πλαίσιο του Κοινοτικού Δικαίου.

Όσον αφορά στην περαίωση, για όσους δεν είχαν υπαχθεί σε αυτή, επειδή κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ανά άτομο ή λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών για τις εταιρίες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ταχεία διαδικασία ελέγχου των ανέλεγκτων χρήσεων. Ο έλεγχος θα διεξαχθεί, σχεδόν στο σύνολό του, με αυτοματοποιημένο τρόπο, με τη βοήθεια των συστημάτων και των διασταυρώσεων της ΓΓΠΣ.

Read more...

Στα 110 δισ. ευρώ το νέο πακέτο βοήθειας, στα 15 δισ. ευρώ πέφτει ο στόχος για τους ιδιώτες

Τα «αγκάθια» για τη στήριξη


(Φωτογραφία: Reuters )
Aθήνα
Το ύψος του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 110 δισ. ευρώ περίπου, όπως επισημαίνουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ωστόσο ο «πήχυς» για τη συμμετοχή των ιδιωτών φαίνεται ότι πέφτει στο ήμισυ του αρχικού στόχου.

Το συγκεκριμένο ποσό ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, δημοσίευμα που επιβεβαιώθηκε αργότερα από ευρωπαϊκές πηγές.

Έπειτα από δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης, οι πληροφορίες για την πρόοδο των διαβουλεύσεων είναι συγκεχυμένες.

Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή είπε στο Reuters ότι «δεν βρισκόμαστε και σε σημείο μηδέν, αλλά δεν απέχουμε και πολύ. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα καταλήξουμε σε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως τον θέλουν οι Γερμανοί».

Ο αρχικός (;) στόχος ήταν η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα να ανέλθει στα 30 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι έχει «ψαλιδιστεί» στα 15 δισ. ευρώ περίπου.

Από τα 110 δισ. ευρώ, το νέο δάνειο από ΕΕ-ΔΝΤ υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στα 60 με 70 δισ. ευρώ, ενώ τμήμα του πακέτου είναι και τα προσδοκώμενα έσοδα ύψους 30 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Η διάρκεια του νέου πακέτου θα είναι μέχρι τα τέλη του 2014.

Οι συζητήσεις με τις τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους έχουν διευρυνθεί, καθώς πλέον εξετάζονται τρόποι και για τη μείωση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF-συμμετέχει στις διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος) Τσαρλς Νταλάρα.

Ο κ. Νταλάρα μετά τη συνάντηση της Πέμπτης στη Ρώμη, δήλωσε ότι σημειώνεται «σημαντική πρόοδος» στις συζητήσεις καθώς έχουν επεκταθεί πέρα από την αντιμετώπιση της λήξης των ελληνικών ομολόγων τα επόμενα τρία χρόνια.

«Πιστεύω ότι σημειώνουμε σημαντική πρόοδο προς τον επαναπροσδιορισμό της προσέγγισης για το ελληνικό χρέος. Ερευνούμε ένα ευρύτερο πλαίσιο επιλογών που όχι μόνο θα αντιμετωπίζει τις βραχυπρόθεσμες χρηματικές ανάγκες αλλά επίσης εξετάζουμε ένα φάσμα τεχνικών για τη μείωση του χρέους», τόνισε.

Όπως ανέφερε, κάποιες από τις επιλογές που συζητούνται θα περιλαμβάνουν πιστωτικές ενισχύσεις, τεχνικές που προσφέρουν εγγυήσεις στους επενδυτές για την αποπληρωμή του κεφαλαίου ή για καταβολές μερικών τόκων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δήλωση του ότι ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που έλαβαν μέρος στις συζητήσεις εμφανίστηκαν θετικοί στις προτάσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους, αν και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν έχουν συμφωνήσει να στρέψουν την πολιτική τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση που παρουσίασαν σε άρθρο τους στους Financial Times Γερμανοί οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί υπό τον τίτλο «Έτσι απλά θα σώσουμε την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία η ΕΚΤ (ή ο EFSF ή τα κράτη της Ευρωζώνης) θα μπορούσε να αγοράσει μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων που κυκλοφορούν στην αγορά και να τα προσφέρει στην Ελλάδα στην τιμή κτήσης και όχι στην ονομαστική τους αξία.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη του 2014 λήγουν κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 97 δισ. ευρώ περίπου.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκια τους τίτλους αξίας 12 δισ. ευρώ περίπου, οι γερμανικές έχουν πει ότι θα συμμετάσχουν με 3,2 δισ. ευρώ. Η συμμετοχή των γαλλικών τραπεζών αναμένεται υψηλότερη σε σχέση με τις γερμανικές, ενώ από άλλες τράπεζες υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ περίπου.

Έτσι, ενδεχομένως η συνολική συμμετοχή των ιδιωτών να ξεπεράσει τα 15 δισ. και να διαμορφωθεί κοντά στα 20 δισ. ευρώ περίπου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Προανακριτική για Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τη Siemens

http://img.protothema.gr/91ADD8B58740DC6172AFDAB09A5DC852.jpgΣτη Δικαιοσύνη Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που υπογράφεται από 108 βουλευτές για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για την υπόθεση της Siemens. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν να παραπεμφθούν σε Προανακριτική οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ ζηοτύν να παραπεμφθούν στην τακτική δικαιοσύνη οι Τάσος Μαντέλης και Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι βουλευτές προτείνουν να αξιολογηθούν τα στοιχεία και οι κατηγορίες από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νέος νόμος περί ποινικής ευθύνης υπουργών, αλλά και να αποφανθεί για τυχόν παραγραφή των αδικημάτων ή αν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Οι τέσσερεις πρώην υπουργοί που κατηγορούνται είναι οι Αναστάσιος Μαντέλης και Άκης Τσοχατζόπουλος από το ΠΑΣΟΚ για παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης από τη ΝΔ για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπονται στην Προανακριτική Επιτροπή οι Γ.Αλογοσκούφης και Χρ.Μαρκογιαννάκης, ο πρώτος ως εποπτεύων υπουργός του ΟΤΕ και ο δεύτερος για την υπόθεση των C4I.

Για τους Ακ.Τσοχατζόπουλο (για τα εξοπλιστικά προγράμματα Patriot) και Τ.Μαντέλη (για προεκλογική χορηγία 200.000 μάρκων) εκφράζεται η άποψη ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος πρέπει να δικαστούν από την τακτική Δικαιοσύνη.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ προτείνει να αποσταλεί στη Δικαιοσύνη όλο το πορισματικό υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, ώστε να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για πράξεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, και για τα άλλα οκτώ πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονταν στο πόρισμα της, καθώς, όπως σημειώνεται, η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει, λόγω παρόδου αποσβεστικής προθεσμίας.

Ειδικότερα:

Για τον κ. Μαντέλη (πρόεδρος του ΟΤΕ 1985-1988, γγ του υπουργείου Βιομηχανίας 1993-1997 και υπουργός Μεταφορών 1997-2000): Κατηγορείται με το σκεπτικό ότι ενέκρινε τις «προγραμματικές συμφωνίες 8002» που τού υπέβαλε ο ΟΤΕ χωρίς να ελέγξει τις τιμές της αγοράς διακινδυνεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

«Ο προληπτικός έλεγχος της Προγραμματικής Συμφωνίας 8002 αποτελούσε υποχρεωτική ενέργεια για τον τότε αρμόδιο υπουργό Αν. Μαντέλη [...]. Η παράλειψη εποπτείας του τότε υπουργού μπορεί να συνδεθεί με τη διαδικασία, με την οποία εμβάσθηκαν σε λογαριασμό του 250.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα εφετών [...]. Είναι προφανές τα εμβάσματα στον λογαριασμό του αποτελούν παράνομα χρήματα που προέρχονται από τα 'μαύρα ταμεία' της Siemens» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Για τον κ. Αλογοσκούφη (υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών 2004-2008): Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι επί υπουργίας του «η Προγραμματική Συμφωνία και οι άλλες συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου συνεχίστηκαν κανονικά χωρίς κανένα έλεγχο των τιμών και των ρητρών στον ΟΤΕ με υπερτιμήματα περίπου 65%».

«Επί υπουργίας του το ελληνικό δημόσιο υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική απώλεια, αφού δύο φορές δεν διεκδίκησε, όπως όφειλε, τα υπερτιμήματα και δεν απαίτησε από τη Siemens τις νόμιμες αποζημιώσεις που αποκαλύφθηκαν από το σκάνδαλο [...]. Η συνολική περιουσιακή ζημιά στην οποία συνέβαλε η μη τήρηση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης από τον τότε υπουργό ανέρχεται κατά προσέγγιση στα 286.154.918 ευρώ» τονίζεται στην πρόταση.

Για τον κ. Μαρκογιαννάκη (υφυπουργός Δημόσιας Τάξης 2004-2006 και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα θέματα Δημόσιας Τάξης 2009 ), σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Παρά τις αρνητικές τεχνικές εκθέσεις μετά και από δοκιμές του συστήματος C4I, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα, επέστρεψε εγγυητικές επιστολές ύψους 11.158.065,14 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το σύστημα ήταν ακατάλληλο για τη συμβατική προβλεπόμενη χρήση [...].

» Ως υφυπουργός και υπουργός δεν διαχειρίστηκε σωστά και με επιμέλεια τη δημόσια περιουσία, η οποία του ήταν εμπιστευμένη, καθ' όσον οι εταιρίες SAIC και SIEMENS ωφελήθηκαν οικονομικά από τη συμπεριφορά του [...]. Δεδομένου ότι το σύστημα C4I ουδέποτε παραλήφθηκε, η περιουσιακή ζημία του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστο στα 254.999.999 ευρώ, δηλαδή το συνολικό τίμημα της σχετικής σύμβασης».

Για τον κ. Τσοχατζόπουλο δίνεται, μεταξύ άλλων, έμφαση στην κατάθεση του Ρ.Σίκατζεκ στον εισαγγελέα του Μονάχου και στους ανακριτές Ζαγοριανό και Αθανασίου, στους οποίους ανέφερε ότι «παρέδωσε 10 εκατ. ευρώ στους κκ Gebauer και Ψαρρό, που ήταν στελέχη της Siemens Ελλάς ως προμήθεια για τη σύμβαση των πυραύλων Patriot».

Τονίζεται επίσης ότι «το ίδιο αναφέρει στην απολογία του και άλλο στέλεχος της Siemens, ο Rainer Niedl, ο οποίος δηλώνει τα εξής: «Εκείνη την εποχή έτρεχε ένα έργο με τις ένοπλες δυνάμεις. Δεν επρόκειτο για επίσημο προϊόν της Siemens, όμως η τοπική εταιρεία ήθελε παρ' όλα αυτά να πάρει το έργο και ο Σικατσεκ το υποστήριζε. Για το κλείσιμο της σύμβασης ο στρατός ήθελε 'φακελάκι'».

«Πιθανολογείται διάπραξη παθητικής δωροδοκίας περί το έτος 1998 από τον τότε υπουργό διότι δεν είναι γνωστό αν το 'φακελάκι', όπως αναφέρεται στην παραπάνω κατάθεση, αφορά πολιτικό πρόσωπο ή αξιωματούχο» καταλήγει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

KKE: «Βάζουν το κερασάκι στην τούρτα της συγκάλυψης»

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βάζουν το κερασάκι στην τούρτα της συγκάλυψης και της συμπαιγνίας για το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, ολοκληρώνοντας το έργο απόκρυψης και της συνενοχής τους και του αντιδραστικού χαρακτήρα του συστήματος που και οι δυο υπηρετούν. Όλα αυτά όζουν τόσο πολύ που η σαπίλα δεν μπορεί να κρυφτεί.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ευθύνες και στα δύο κόμματα»

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παριστάνουν ότι τσακώνονται για το αν το σκάνδαλο της Siemens είναι 'πράσινο' ή 'γαλάζιο'. Ο ελληνικός λαός όμως γνωρίζει καλά ότι και οι δύο συνέπραξαν για χρόνια στο κουκούλωμα της παράνομης χρηματοδότησης των κομματικών τους ταμείων και στην μετατροπή του λαϊκού αιτήματος για διαλεύκανση και τιμωρία των υπευθύνων σε ένα μεγάλο φιάσκο».

Δημοκρατική Συμμαχία: «Η λογική των συμψηφισμών»

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπολύει η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens. Συγκεκριμένα, κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών και το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψη της υπόθεσης, «ώστε να μη μάθει ποτέ η ελληνική κοινωνία ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του 'μαύρου' πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημοσίων φορέων».

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συμμαχία χαρακτηρίζει αστήρικτη και προκλητική την πρόταση παραπομπής «που στήνουν τώρα».

«Αν νομίζουν ότι με τη μεθόδευση αυτή θα ξεγελάσουν τον κόσμο, που διαμαρτύρεται για την ανομία, κάνουν λάθος» καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα επί τάπητος στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpBhyphenhyphenXe5yKX6yyKuXT6RoqpKY580Hgj5AM3O-XPrRAxlpAHSNRmVOX6b_Qb2VhCb7-16JClE9RIOpej5vsgE-WxVXhQlYtXB7Erf-97PxRwqbV93G0jooanU8fauq5Ffk2nUDMJOjGbT4/s1600/0BA9A93F42A21B1DF137BB8C7AF128A7.jpgΕντατικές διαβουλεύσεις

Στα 110 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το νέο πακέτο στήριξης, ενώ ο στόχος για τη συμμετοχή ιδιωτών φαίνεται ότι πέφτει στα 15 από 30 δισ. ευρώ αρχικά
Στα 110 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το νέο πακέτο στήριξης, ενώ ο στόχος για τη συμμετοχή ιδιωτών φαίνεται ότι πέφτει στα 15 από 30 δισ. ευρώ αρχικά (Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )
Αθήνα
Με στόχο να καθορίσουν τις βασικές παραμέτρους του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, συναντώνται την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το ύψος του νέου πακέτου, που θα έχει διάρκεια έως τα τέλη του 2014, θα διαμορφωθεί στα 110 δισ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 70 με 80 δισ. ευρώ θα είναι το νέο δάνειο από ΕΕ-ΔΝΤ, 30 δισ. ευρώ τα εκτιμώμενα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα 15 από τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών.

Σημειώνεται ότι ο (αρχικός;) στόχος για τη συμμετοχή ιδιωτών ήταν τα 30 δισ. ευρώ.

Σε ενημερωτικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει της συνόδου του Eurogroup, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι, σε συνέχεια των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (23-24 Ιουνίου), συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας, ώστε να καθοριστούν oι πτυχές για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε εθελοντική βάση.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι συγκεκριμένες πτυχές και το εύρος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα αλλά και η πρόσθετη χρηματοδότηση από δημόσιες πηγές θα καθοριστούν τις «επόμενες εβδομάδες».

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι το Εurogroup που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου, συμφώνησε ότι οι βασικές παράμετροι του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας θα βασίζονται στην ισχυρή δέσμευση για εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης, καθώς και φιλόδοξων και συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων.

Θα προβλεφθεί επίσης ευρεία τεχνική βοήθεια από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη.

Στο ίδιο σημείωμα, επισημαίνεται ακόμη ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων έως τις 15 Ιουλίου και καλοσώρισαν την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές στην εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σημείωσαν με ικανοποίηση την υιοθέτηση από το ελληνικό Κοινοβούλιο των καθοριστικών νόμων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζεται στο σημείωμα της Επιτροπής.

Τέλος, τονίζεται ότι το Eurogroup υιοθέτησε τη σχετική έκθεση της Επιτροπής, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ



http://newpost.gr/var/thumbs/dikogirtis_300___.jpgΖωή μόλις 24 ωρών είχε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα εξέταζε τα φαινόμενα πολιτικής βίας και θα πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Θα συζητηθούν τελικά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς η Νέα Δημοκρατία, το...
ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση του Γ. Παπανδρέου. Το θέμα σύστασης της διακομματικής επιτροπής τέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την άποψη ότι δεν χρειάζεται νέα επιτροπή και ζήτησαν η συζήτηση για τη βία να ενταχθεί στην ατζέντα της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Την πρόταση του πρωθυπουργού απέρριψε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γ. Μιχελάκης. Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον πρωθυουργό για τις αντιρρήσεις των κομμάτων της Αριστεράς και ο Γ. Παπανδρέου συναίνεσε στην πρόταση για συζήτηση του θέματος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Read more...

"ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΡ#ΛΟ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΒΕΝΙΖΕΕΕΛΟ"...



http://b.vimeocdn.com/ps/996/996168_300.jpgΑπό το: karxarias
"Έκανες τη χώρα μας μπουρδ#λο, Βενιζέλο, Βενιζεεελο"... ήταν το σύνθημα που... δονούσε την ατμόσφαιρα από την συγκέντρωση κατά του Βενιζέλου χθες. " ΠαΣοΚ είναι εδώ, ενωμένο χουντικό" είναι το σύνθημα" ακούστηκε επίσης, όμως ο Παπαγιάννης το...
άλλαξε στο "Το... Μπατσκο είναι εδώ... Σωστός...
Read more...

Νίκος Παπανδρέου: Οι βουλευτές ζουν με τα λεφτά της Τρόικας! | kentrinews.gr


Νίκος Παπανδρέου: Οι βουλευτές ζουν με τα λεφτά της Τρόικας! | kentrinews.gr.
Σχολιο
οσοι με διαβαζουν στο διαλογος , εδω η αλλου , ξερουν οτι απο το 2004 γραφω για την αιχμαλωσια του ΓΑΠ απο το Πασοκ και τωρα επιβεβαιωνεται περιτρανα με λογια απο ενα Παπανδρεου που δεν θελει με το ζορι να παει στον παραδεισο ….


Read more...

Πλάκωσαν και οι Σκοπιανοί για την Χαλκιδική!

Μετά τους Τούρκους, που θέλουν να αγοράσουν νησιά


http://img.protothema.gr/4B6E993427F8B3A21183306BDAE9BDC2.jpg

Μετά τους Τούρκους που θέλουν να αγοράσουν ελληνικές νησίδες σε Ιόνιο και Αιγαίο, το ενδιαφέρον τους για την Χαλκιδική εκδήλωσαν οι … Σκοπιανοί.

Με προκλητικό τίτλο : «Οι «Μακεδόνες» θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής» σημερινό πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας «Ντβένικ» αναφέρεται στην πρόθεση κατοίκων της χώρας να αγοράσουν ακίνητα στο δημοφιλές θέρετρο της βόρειας Ελλάδας, όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της πρόσφατης αλλαγής του νόμου που έθετε εμπόδια σε αγορά γης από πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.

«Στην Ελλάδα έχει αλλάξει ο νόμος που απαγόρευε την αγορά ακινήτων, από πολίτες χωρών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αυτό σημαίνει πως οι «Μακεδόνες» πολίτες μπορούν πλέον ελεύθερα να αποκτήσουν για λογαριασμό τους, περιουσία στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου και κυρίως στη Χαλκιδική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα, που αποκαλεί προκλητικά την ελληνική Μακεδονία, «Μακεδονία του Αιγαίου».

Μέχρι πρότινος, για λόγους εθνικής ασφαλείας υπήρχαν περιορισμοί στην αγορά γης σε παραμεθόριες περιοχές στην βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου. Ο περιορισμός αυτός πλέον ισχύει σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και όχι στο νομό Χαλκιδικής και στην Θεσσαλονίκη.

Στο πρώην προξενείο της πρώην Γιουγκοσλαβίας!

Ιδιόκτητο ακίνητο που θα στεγάσει το Γραφείο Συνδέσμου στην Αθήνα, ουσιαστικά την πρεσβεία τους, απέκτησαν τα Σκόπια. Πρόκειται για το οίκημα που στέγαζε παλαιότερα το Προξενικό Γραφείο της πρώην Γιουγκοσλαβίας στην περιοχή των Αμπελοκήπων, δίπλα ακριβώς από την σημερινή πρεσβεία της Σερβίας.

Το κτίριο δόθηκε στα Σκόπια, μετά από συμφωνία μεταξύ των χωρών που προέκυψαν από τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, για τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.

Read more...

“Όχι” Τρισέ σε επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Αύξηση επιτοκίων στο 1,5% λόγω πληθωρισμών



http://img.protothema.gr/6C934B30D7A04768747506AC95201B1F.jpg

Η αύξηση των επιτοκίων θα συμβάλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού, δήλωσε ο Jean-Claude Trichet, εξηγώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση "πολύ σημαντική".



Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την απόφαση της ΕΚΤ για την αύξηση των επιτοκίων, ο Trichet ανέφερε ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ήταν ομόφωνη, ενώ τόνισε ότι όλες ανεξαιρέτως οι χώρες θα επωφεληθούν από τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ελλάδας, ο Trichet είπε:

"Αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι ότι απορρίπτουμε την επιλεκτική χρεοκοπία". Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, ότι η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών δεν είναι εφικτή, ο Trichet τόνισε ότι η θέση της ΕΚΤ δεν αλλάζει, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πρέπει να είναι εθελοντική, ενώ πρέπει να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός.

Ο Trichet ρωτήθηκε για τη βιωσιμότητα και τον αντίκτυπο των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, μετά τις συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας και δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε στο παρελθόν. "Τα οικονομικά προβλήματα θα διορθωθούν", υπογράμμισε.


Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr
Read more...

«Οδηγείτε την Ελλάδα στη χρεοκοπία»

Άρθρο- κεραυνός των New York Times για τους Ευρωπαίους ηγέτες



http://img.protothema.gr/6864628851ED0CA1C6989F2940186B84.jpg
Ευθύνες στους ηγέτες της Ευρώπης για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης αποδίδει η " New York Times ", με σημερινό κύριο άρθρο της, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι όλο και πιο πιθανή είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας, λόγω ακριβώς αυτής της πολιτικής που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Όπως τονίζεται, η χρεοκοπία της Ελλάδας, υπό το βάρος χρέους μισού περίπου τρισεκατομμυρίου δολαρίων θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας υποστηρίζει ότι δεν έχουν λάβει τη σωστή προσέγγιση στο θέμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποτραπεί μια ελληνική χρεοκοπία μέσω της μείωσης των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια και της ενίσχυσης των ρυθμών ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντί να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, η οποία από κοινού με φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, θα συνέβαλε στην εξοικονόμηση πόρων για πλήρη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, επικεντρώνονται σε περίπλοκα και αβέβαια σχέδια για να καλύψουν τις απώλειες των τραπεζών τους, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, με την παράθεση της άποψης ότι επιμένουν ενάντια σε κάθε λογική ότι ιδιώτες επενδυτές πρέπει να μετάσχουν εθελοντικά στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, προσποιούμενοι ότι η Ελλάδα δεν κινείται σταδιακά προς τη χρεοκοπία.

Στο κύριο άρθρο γίνεται αναφορά στην έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με νέα μέτρα λιτότητας και ότι παρόμοια μέτρα κατά το παρελθόν έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό, αλλά απειλούμενοι με τη διακοπή της παροχής δανείων από την Ε.Ε., οι Σοσιαλιστές (η ελληνική κυβέρνηση) δεν είχαν άλλη επιλογή (η αντιπολίτευση των συντηρητικών αγνόησε τις πιέσεις και ψήφισε κατά), επισημαίνοντας επίσης ότι σε αντάλλαγμα, η Ευρώπη θα εκταμίευε την επόμενη δόση δανείων διάσωσης και θα σχεδίαζε μία νέα μακροπρόθεσμη οικονομική στήριξη, ώστε η Ελλάδα να ανακάμψει και να ξεπληρώσει. Τα βραχυπρόθεσμα χρήματα, που χρειάζονταν επειγόντως οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες ώστε να παραμείνουν φερέγγυες, εγκρίθηκαν εύκολα. Η μακροπρόθεσμη βοήθεια που χρειάζεται απεγνωσμένα η Ελλάδα για να κρατήσει τις ελπίδες για ανάκαμψη ζωντανές, αναβλήθηκε για μετά τις διακοπές του Αυγούστου.

Στη συνέχεια, υποστηρίζεται ότι με την αναμονή δεν επιτυγχάνεται τίποτε. Σε δύο μήνες είναι πολύ πιθανό ότι το ελληνικό χρέος θα είναι μεγαλύτερο, οι επενδυτές ακόμη πιο συνετοί και τα επιτόκια υψηλότερα. Και οι εκλογές για την επανεκλογή, που κυριαρχούν στη σκέψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νίκολα Σαρκοζί, θα είναι ακόμη πιο κοντά, τονίζεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα χρέη της Ελλάδας θα συνεχίσουν να αυξάνονται, τα επιτόκια παραμένουν υψηλά και η οικονομία συρρικνώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Τέλος, στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, υπογραμμίζεται ότι αν δοθεί στην Ελλάδα αρκετός χρόνος και χρηματοδοτική ανάσα ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη, η χώρα μας μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της. Οι λιγότερες απαιτήσεις της Ευρώπης για λιτότητα, μαζί με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για το άνοιγμα της αγοράς εργασίας, μπορεί να δώσουν ώθηση για σημαντική ανάπτυξη, ώστε να αρχίσει η χώρα να μειώνει τα χρέη της. Η κ. Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζί και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, ωστόσο, δεν μιλούν καν για αυτή την προσέγγιση. Αντίθετα, επικεντρώνονται σε πολύπλοκα και αμφισβητήσιμα σχέδια για να μειώσουν τις απώλειες των τραπεζών. Επιμένουν στη λογική οι ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν εθελοντικά στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα πάντα με το κύριο άρθρο της εφημερίδας, ακόμη, προσποιούνται ότι η Ελλάδα δεν οδεύει αργά προς τη χρεοκοπία. Αυτή η προσέγγιση με κλειστά τα μάτια, δεν βοηθά τη χώρα και δεν θα αποτρέψουν τη χρεοκοπία, ούτε θα ελαφρύνουν τις συνέπειές της.

Read more...

Στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο μνημόνιο


newpost.gr
Στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο μνημόνιο
Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο έχει εγκριθεί από το Eurogroup και δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο Σάββατο.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων (νομοσχέδια , κ.λπ.), τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.

Μεταξύ αυτών, είναι η θέσπιση της "εργασιακής εφεδρείας" στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η "αποχώρηση" στη συνέχεια των υπαλλήλων, οι οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (θα αφορά και στις ΔΕΚΟ) που θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις (τουλάχιστον 25%) των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η περαιτέρω μείωση των ταμείων και η περικοπή επικουρικών συντάξεων, το όριο στις φοροαπαλλαγές, η "στοχοποίηση" μεγάλων εισοδημάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Διαβάστε το επικαιροποιημένο μνημόνιο εδώ.
Read more...

Τσοχατζόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ ληστεύει τους πολίτες»


newpost.gr
Τσοχατζόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ ληστεύει τους πολίτες»
Την πιο σφοδρή επίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σήμερα ο Ακης Τσαχατζόπουλος απαντώντας στην πρόθεση του κόμματός του να τον παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.

Ο κ.Τσαχατζόπουλος κάνει λόγο για ανηθικότητα αισχρότητα και γελοιοποίηση και κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη του σκανδάλου της siemens

Ο πρώην υπουργός αναφέρει αναλυτικά:

«Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση βαφτίζει «δημοσιονομική εξυγίανση» τη ληστεία σε βάρος των πολιτών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια καταγέλαστη πρόταση ως δήθεν «επιχείρηση κάθαρσης». Είναι κατάντια απέναντι σε κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία.
Αρκετά πια. Υπερέβησαν τα όρια της αισχρότητας, της υποκρισίας και της ανηθικότητας. Παρά τη γελοιοποίηση που υπέστησαν τα γνωστά παράκεντρα της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, όταν τον Ιανουάριο, με σημειώματα της τελευταίας στιγμής, υπαγόρευσαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens να συμπεριλάβει στο πόρισμά της και το όνομά μου, έρχονται τώρα με την κατάπτυστη πρότασή τους απέναντί μου, να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού.
Πέραν της ουσιαστικής ακύρωσης ακόμη και αυτού του δικού τους πορίσματος με τη γνωστή λογική της επιλεκτικής στοχοποιήσης, η πρόταση τους και το σκεπτικό της καθόσον με αφορά, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας, σκοπιμότητας, ατιμίας, αλλά και γελοιότητας, αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι προσωπικά ουδέποτε υπέγραψα οποιαδήποτε σύμβαση του Δημοσίου με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Συνειδητοποιεί άραγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την προσωπική ευθύνη που του φορτώνουν οι «παρακοιμώμενοι», για την πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου Siemens, εμπαιγμού των πολιτών και ευτελισμού των θεσμών;
Δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι στο θλιβερό κατήφορο που πανικόβλητοι βυθίζονται, χάνουν διαρκώς όχι μόνο το όποιο λαϊκό έρεισμα, αλλά ακόμη και την επαφή με την ίδια πραγματικότητα. Έτσι, δεν αντιλαμβάνονται ότι στην «αρένα» που έστησαν για άλλους, έχουν ήδη εισέλθει και οι ίδιοι».

Read more...

"Τσαντίρια" το κίνημα των Αγανακτισμένων!!!...



«Κάλεσμα» στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη να συμβάλλει ώστε η πλατεία Συντάγματος να …καθαρίσει από τις σκηνές και από τα πανό των αγανακτισμένων, απηύθυνε ο ... υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε και το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου τον κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΕΟΤ.

«Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια στο Σύνταγμα. Πεθαίνει ο τουρισμός μιας πόλης και το εμπόριό της. Να μπουν μπροστά σε αυτή την υπόθεση και ο κ. Καμίνης και ο κ. Κακλαμάνης (πρώην δήμαρχος Αθηναίων). Δεν είναι η Ελλάδα χώρα του τρίτου κόσμου και αυτοί που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία δεν εκείνοι που πάνε κάθε Κυριακή για να διαδηλώσουν», είπε ο κ. Παπαιωάννου.

Ερωτηθείς, ωστόσο, για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ χρησιμοποιούσαν ληγμένα χημικά, ο κ. Παπαϊωάννου προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις: «Δεν μπορώ να εκφέρω κρίση. Η Δικαιοσύνη ερευνά το θέμα και είναι η μόνη αρμόδια να καταλογίσει ευθύνες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στις επιθέσεις κατά των βουλευτών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, καλώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και ενέργειες. «Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι ο χειρότερος εχθρός της Δημοκρατίας. Δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα και νομοθετικές παρεμβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά. Έχουν καταγραφεί περισσότερο από 100 περιστατικά επιθέσεων κατά βουλευτών. Χρειάζεται να κατανοήσουν κάποιοι ότι τέτοια φαινόμενα όπου έχουν σημειωθεί έχουν οδηγήσει σε απεχθείς καταστάσεις» τόνισε.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Παπαιωάνου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, δηλαδή την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Επισήμανε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πολιτική Δικονομία, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ο κ. Παπαιωάννου ανέφερε ότι οι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει καθώς είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κάνει ακόμη αυτή τη μεταρρύθμιση.

Δεκτή η παρέμβαση στη Χάγη
Ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι η παρέμβαση που είχε κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χάγη για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έγινε δεκτή από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Θα ακολουθήσει η κατάθεση προτάσεων και η απόφαση αναμένεται περίπου μετά τα Χριστούγεννα.

Όσον αφορά για το αποκαλούμενο «μνημόνιο στη Δικαιοσύνη» ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μέτρα που μας επιβάλλει η τρόικα στη Δικαιοσύνη διότι -όπως είπε -«στο χώρο της δικαιοσύνης η κυβέρνηση είναι μπροστά από το μνημόνιο». Ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η τροικανοί ζήτησαν επίσπευση των φορολογικών δικών, ζήτημα που όπως όμως είπε «εμείς θα πρέπει να δούμε και από μόνοι μας».

Ο κ. Παπαιωάννου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Δικαιοσύνης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και επισήμανε πως στις προθέσεις του είναι να ανοίξει το διάλογο με τους δικαστικούς λειτουργούς και την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν. Τόνισε μάλιστα ότι προτίθεται ο ίδιος να επισκεφθεί τις ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων.

Τέλος, κάλεσε τους αθλητικούς εισαγγελείς να κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου και των «στημένων» αγώνων.
protothema.gr



Read more...

«Καρφιά» Λούκας κατά Πάγκαλου και Δαμανάκη...



Σαφείς αιχμές για τη φορολογική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση, αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις μελών του ΠΑΣΟΚ, άφησε η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, η κα Κατσέλη επικρίνοντας την... φορολογούμενη πολιτική που ακολουθήθηκε τόνισε ότι «αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο, τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα».

Παράλληλα, πέταξε σπόντα και για τις δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις για τα τανκς ή την επιστροφή στη δραχμή, τροφοδότησαν τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σημειώνεται ότι την δήλωση για τα τάνκσ την ειχε κάνει ο αντιπρόεδρός της κυβέρνησης Θ.Πάγκλαος, ενώ για την επιστροφή στη δραχμή είχε αναφερθεί η Επίτροπος της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη...
parapolitika.gr



Read more...

Για πολιτική δίωξή του κάνει λόγο ο Γ.Αλογοσκούφης στην υπόθεση Siemens...



Για «καθαρή πολιτική στοχοποίηση και δίωξη στα πλαίσια μιας άθλιας προσπάθειας κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού» έκανε λόγο την Πέμπτη ο Γιώργος Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Siemens.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ...

Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος λέει ότι ντρέπεται που αφιέρωσε 30 χρόνια στην πολιτική και κάνει λόγο για «αλητεία».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συλλογή υπογραφών από το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την εμπλοκή του, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στο θέμα του ΟΤΕ.

Απαντώντας σε όσα του καταλογίζονται για ελλιπή εποπτεία στην εφαρμογή των ρητρών στις συμβάσεις του Οργανισμού, ο κ. Αλογοσκούφης επικαλείται τη σαφήνεια της νομοθεσίας περί μη σχετικής αρμοδιότητας ή εποπτείας του ΟΤΕ από τους υπουργούς Οικονομικών.

«Η νομοθεσία είναι σαφής. Ουδεμία πράξη ή παράλειψη μπορεί να μου καταλογιστεί σε σχέση με τον ΟΤΕ, ο οποίος ως ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο διέπεται από τις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης και δεν υπάγεται στην εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών».

»Ουδεμία σχετική σύμβαση θα μπορούσα να έχω χειριστεί ή υπογράψει ή διαχειριστεί ή ελέγξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Ουδέποτε υπέγραψα, εκτέλεσα, διαχειρίστηκα ή έλαβα γνώση συμβάσεων του ΟΤΕ, με τη Siemens, καθώς δεν είχα καμία σχετική αρμοδιότητα. Αυτά ισχύουν τόσο για εμένα, όσο και για όλους τους υπουργούς Οικονομικών μέχρι και σήμερα».

Δηλώσεις Μαρκογιαννάκη

« Ντρέπομαι και λυπάμαι που αφιέρωσα 30 ολόκληρα χρόνια σε αυτό που λέγεται πολιτική [...] Η αθλιότητα που θα προκύψει σύντομα γύρω από αυτή την ιστορία θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα ντρέπονται για πολύ καιρό αυτοί οι οποίοι απεργάζονται αυτή την ιστορία» δήλωσε στον Real FM ο πρώην υπουργός της ΝΔ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα τον προτείνουν για παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή.

«Από ό,τι πιθανολογώ, θα μου βάλουν κάποια πράγματα για τα οποία κατηγορούνται και άλλοι συνάδελφοι μου της ΝΔ. Αυτοί βγαίνουν απ΄έξω τώρα και παραμένω μόνο εγώ. Αλλά, άλλο είναι το θέμα... Το πόρισμα κατατέθηκε Ιανουάριο. Γιατί έπρεπε να φτάσει Ιούλιος για να πάρουν αυτή την απόφαση; Γιατί θέλουν να με πάνε εν υποδικία σε εκλογές» είπε.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για συμψηφισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μίλησε με σκληρές εκφράσεις για την επιτροπή: «Θα δείτε ότι αυτή η επιτροπή ήταν επιτροπή συγκάλυψης κλεφτών, απατεώνων, αθλιοτήτων και στοχοποίησης των αθώων... Αυτή η επιτροπή ήταν μια επιτροπή ντροπής και από τώρα θα ακούσετε πολύ σκληρές εκφράσεις, μιλώ για πολιτική ατιμία, μιλώ για αθλιότητα, μιλώ για πολιτική αλητεία»
NEA



Read more...

«Συνενώσεις δυνάμεων» στο ΕΣΥ

Δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο, δεν απολύεται κανείς, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης
Αθήνα
«Η λειτουργική αναδιάταξη του ΕΣΥ δεν κλείνει κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Ορισμένα θα αλλάξουν αντικείμενο, αλλά δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς», ανέφεραν ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Τιμοσίδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για τη συνένωση των μονάδων υγείας.

«Δώσαμε παράταση στη διαβούλευση μέσω της 'ανοιχτής διακυβέρνησης', ώστε όσοι γιατροί θελήσουν να τοποθετηθούν επί του σχεδίου να το πράξουν. Την Κυριακή 17 Ιουλίου, ωστόσο, θα έχουμε απ’ όλους τους υπευθύνους των υγειονομικών περιφερειών της χώρας τις γραμμές των διατυπώσεων και στις 21 του μηνός, το κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα πάρει το δρόμο των υπογραφών και της δημοσίευσης στο ΦΕΚ για εφαρμογή», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κάθε αντιπρόταση που θα προτείνει τη διατήρηση νοσοκομείων περισσότερων από τα 83 προβλεπόμενα θα αντιμετωπιστεί με μεγάλη δυσπιστία», προσέθεσε ο υπουργός.

Στην πραγματικότητα, «δεν χρειαζόμαστε καταργήσεις δομών, αλλά συνενώσεις δυνάμεων και αυτό είναι το πολιτικό πρόταγμα που θα καθορίσει τη δουλειά μας», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προχωρά σε συνενώσεις δομών που θα δώσουν τη δυνατότητα αλληλοβοήθειας ανάμεσα σε νοσοκομεία, τόσο σε ιατρικό όσο και σε τεχνικό-διοικητικό επίπεδο και με ενιαίες προμήθειες υλικού.

Στόχος είναι -πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος- η βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΣΥ, αλλά και ο περιορισμός της σπατάλης πόρων, ενταγμένος στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Οι εξηγήσεις του υπουργού Υγείας δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν τη δυσπιστία της αντιπολίτευσης, που στάθηκε έντονα επιφυλακτική, κατά την πρώτη αυτή ενημερωτική συνεδρίαση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Η Αντιγόνη Φάκου στο επιτελείο του Η. Μόσιαλου...



Την Αντιγόνη Φάκου, πρώην δημοσιογράφο της ΝΕΤ, συμβασιούχο, που προσλήφθηκε στην κρατική τηλεόραση επί ΝΔ καιθεωρείται σκληρή ONNΕΔίτισσα σχεδιάζει να εντάξει στο επιτελείο του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η...

κυρία Φάκου, με ειδικότητα στο ελεύθερο ρεπορτάζ, εθεάθη τις τελευταίες ημέρες στον έκτο όροφο του κτηρίου πίσω από το Πάντειο πανεπιστήμιο, όπου στεγάζεται το γραφείο του κ. Μόσιαλου και γίνεται η καθημερινή (;) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και φυσικά οι φήμες ότι ο υπουργός Επικρατείας την ετοιμάζει για κεντρικό ρόλο, με θέση συμβούλου στο επιτελείο του δίνουν και παίρνουν. Κυρίως οι γνώστες της πιάτσας επισημαίνουν ότι η Αντιγόνη Φάκου προέρχεται και ανήκει στη ΝΔ – εξ ου και η πρόσληψή της στη ΝΕΤ επί γαλάζιας διακυβέρνησης. Να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Μόσιαλος είναι αποφασισμένος να συγκροτήσει πολυπληθές και ισχυρό (λέει) επιτελείο, έστω κι αν αυτό κοστίσει κάτι παραπάνω στο ελληνικό δημόσιο σε εποχές που κόβονται μισθοί και συντάξεις – τα καλά πράγματα άλλωστε πληρώνονται ακριβά, που λέει και ο σοφός λαός μας…

από opinionpost.gr



Read more...