Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνες με τον Κανονισμό της Βουλής, λέει ο Ευ.Μεϊμαράκης


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Απάντηση στην αντιπολίτευση για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έδωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι οι κοινοβουλευτικοί κανόνες δεν παραβιάζονται. «Αν κάποιες πολιτικές παρατάξεις ή κάποιοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει περισσότερο χρόνο στη συζήτηση αυτών των νομοσχεδίων είναι θέμα προσωπικό και όχι παραβίασης του κανονισμού» επισήμανε.

Τη Δευτέρα επικυρώνονται επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου από την Ολομέλεια της Βουλής. Η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει το γεγονός ότι συζητούνται με διαδικασίες κατ' επείγοντος και έχει αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την Επίδαυρο που βρέθηκε για τον εορτασμό της 191ης επετείου της Α' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, απαντώντας σε ερώτηση για το αν δημιουργείται πρόβλημα με πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που επικυρώνει η Βουλή, σημείωσε: «Η κυβέρνηση έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Ο κανονισμός τηρείται απολύτως, με ευλάβεια και νομίζω ότι οι κοινοβουλευτικοί κανόνες δεν παραβιάζονται. Από 'κει και πέρα αν κάποιες πολιτικές παρατάξεις ή κάποιοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει περισσότερο χρόνο στη συζήτηση αυτών των νομοσχεδίων είναι θέμα προσωπικό και όχι παραβίασης του κανονισμού».

Σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και το πόσες κάλπες θα στηθούν στη Βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι αυτό θα το αποφασίσει η διάσκεψη των προέδρων την Τρίτη και πρόσθεσε ότι από τις συνεννοήσεις που έχει κάνει με τα κόμματα πιστεύει ότι στο τέλος θα ομοφωνήσουν. 

Σε άλλη ερώτηση, για το αν πρέπει, στο πλαίσιο ανάκτησης της αξιοπιστίας των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος, να τοποθετηθούν τόσες κάλπες όσες και οι προτεινόμενοι από τα κόμματα, υπογράμμισε: «Η συζήτηση  προκύπτει γιατί ο κανονισμός δεν είναι απολύτως σαφής. Εάν ήταν σαφής δεν θα είχαμε ζήτημα, γι' αυτό ακριβώς συγκάλεσα τη διάσκεψη των προέδρων, που είναι το ανώτατο όργανο, θα ζητήσω και τη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής και πιστεύω ότι μέσα από τις συζητήσεις που έχω κάνει θα πετύχουμε ομόφωνη απόφαση, τέτοια που
δεν θα αμφισβητείται τίποτα, ούτε το αποτέλεσμα, ούτε η διαδικασία». 

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Για την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος πρέπει να γίνουν πολλά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει κατ' αρχήν αυτό να μπει στον δημόσιο διάλογο. Πιστεύω ότι τώρα που τα θέματα της οικονομίας και τα εργασιακά έχουν βρει τον δρόμο τους, όχι έχουν λυθεί, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να κάνουμε, αλλά θεωρώ ότι στον δημόσιο διάλογο μπορούν να μπουν και τα θέματα τα θεσμικά και των κανόνων που θα οργανώσουν καλύτερα το κράτος. Θα οργανώσουν καλύτερα τη διαφάνεια, θα τη θωρακίσουν και θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση της
ποιότητας ζωής των Ελλήνων».

Τέλος, για την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε: «Νομίζω πως είναι ομόφωνη αντίληψη ότι απαιτούνται να γίνουν αλλαγές και πιστεύω ότι μέσα από τον δημόσιο διάλογο θα πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συνεννόηση έτσι ώστε να είναι μια διάταξη που να εκφράζει όλους». 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αλλαγές προέδρων Νέες διοικήσεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τις θυγατρικές εταρείες


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώνεται η τοποθέτηση νέων διοικήσεων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ ΑΕ) και στις θυγατρικές εταιρίες (ΚΕΚ ΕΛΤΑ, ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ).

Οι νέοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι είναι οι εξής:

  • ΕΛΤΑ ΑΕ: Νέος Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ.Κωνσταντίνος Μελαχροινός.
  • ΚΕΚ ΕΛΤΑ: Νέος Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ.Χαράλαμπος Κόκκινος
  • ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ: Νέος Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ.Ορέστης Μεσοχωρίτης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ» Παραδέχεται ο Παπαντωνίου ότι οι μισές καταθέσεις στην HSBC είναι δικά του χρήματα



paradexetai-o-papantonioy-oti-oi-mises-katatheseis-stin-HSBC-einai-dika-toy-xrimata 
Τα αλλάζει όλα ο πρώην υπουργος Γιάννος Παπαντωνίου σχετικά με το λογαριασμό της συζύγου του στην ελβετική τράπεζα HSBC.


Σύμφωνα με τη Real News, o επίμαχος λογαριασμός περιείχε κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές. Η εφημερίδα συμπληρώνει πως ο πρώην υπουργός παραδέχεται ότι τα μισά χρήματα από το 1,3 εκατ. ευρώ του λογαριασμού είναι δικά του. 

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννος Παπαντωνίου παραδέχεται ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της κυρίας Κουράκου, έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ενώ το υπόλοιπο 50% προήλθε από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος με την σύζυγό του σε ελληνικές τράπεζες, αλλά και από την μητέρα του, Ευαγγελία Παπαντωνίου. Άλλωστε και στο υπόμνημά του προς την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, ο πρώην υπουργός είχε παραδεχθεί ότι μόνο το ένα μέρος των χρημάτων προερχόταν από τον πρώην σύζυγο της κας Κουράκου. 
«Ήδη στο σημείο αυτό, δηλώνει ότι μέρος των χρημάτων της συζύγου μου που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως, στην ΑLPHA BANK», γράφει ο κ. Παπαντωνίου. 

Κατά το δημοσίευμα, όπως λέει ο υπουργός, η σύζυγός του προχώρησε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι αυτά τα ποσά προσανατολίζονται προς ενίσχυση του λογαριασμού στην Ελβετία.
Οπως υποστηρίζει, το μόνο που γνώριζε είναι ότι η σύζυγός του έκανε αναλήψεις για τα δυο της παιδιά από καταθέσεις του πρώτου της γάμου, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέριες αφού εκείνη την περίοδο ως υπουργός οικονομικών, όπως λέει, ήταν πολύ απασχολημένος.

«Το συγκεκριμένο ποσό είχε συγκεντρωθεί από χρήματα του πρώην συζύγου της γυναίκας μου, προσωπικά χρήματα της ίδιας, χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από πρόσωπα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, αλλά και από χρήματα που ήταν κατατεθειμένα σε κοινούς μας και δηλωθέντες λογαριασμούς, από τους οποίους έγιναν οι σχετικές αναλήψεις», γράφει στο υπόμνημά του ο πρώην υπουργός. 

Σε ο,τι αφορά την περίπτωση της μητέρας του ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι αγνοούσε πως τα χρήματα που διέθετε ταξίδεψαν στην Ελβετία.  Τα χρήματα, όπως διευκρινίζει, αφού συγκεντρώθηκαν από τις τρεις διαφορετικές πηγές, κατατέθηκαν το 2000 σε τρεις δόσεις στηνHSBC. Η κυρία Κουράκου παρέμεινε δικαιούχος, λόγω του ότι τα παιδιά ήταν ανήλικα.  Όταν ενηλικιώθηκαν, τα χρήματα επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα με βάση τον νόμο 3842/201, ώστε - σύμφωνα με τον πρώην υπουργό - να πληρωθούν ανάλογοι φόροι. Έκτοτε, το όνομα της συζύγου του, όπως ο ίδιος επισημαίνει, αφαιρέθηκε από το λογαριασμό, γι' αυτό και δεν υπήρχε περίπτωση να δηλωθεί το ποσό αυτό στο πόθεν έσχες. 
http://newpost.gr

Read more...

ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ...


Αναδρομικό "μαχαίρι" στις διπλές συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς από αδυναμία του συστήματος δεν εφαρμόστηκε, η παρακράτηση στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης...
που έπρεπε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2010.
 Σύμφωνα με το Mega, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περικοπούν μόνον οι κύριες συντάξεις από 1.400 ευρώ και άνω. Έτσι, είναι πολύ πιθανό οι συνταξιούχοι που λάμβαναν δύο συντάξεις, να υποστούν αναδρομικά μειώσεις της τάξης του 12%, ενώ από την 1η Απριλίου θα υπάρξει νέος υπολογισμός των συντάξεων προκειμένου να αρθούν οι αδικίες και να εφαρμοστεί σωστά το σύστημα περικοπών που ισχύει και για τις κύριες.
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Ο Λουκάς και τ΄αδέλφια του ψάχνονται για νέο κόμμα!...





kourdistoportocali

Από τον Θέμη Δαγκλή 

Τη Δευτέρα το βράδυ, όταν οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα αγωνιούν να μάθουν τι είπε ο κ. Τσίπρας στον Σόιμπλε και τανάπαλιν, ο Λουκάς Παπαδήμος θα ... βραβεύεται από το ΙΟΒΕ παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του παρ’ ολίγον υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός μάλιστα θα μιλήσει για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2012 δημοσίως επ’ αφορμή της απονομής του Αριστείου του Ιδρύματος, η είδηση όμως δεν βρίσκεται εκεί. Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι στην εκδήλωση θα βρίσκονται σύσσωμοι οι «παπαδημικοί» και ότι ενδεχομένως, αυτή η εκδήλωση να αποτελεί προoίμιο για τα άλλα που έρχονται, είναι πλέον επίμονες οι φήμες ότι οι «παπαδημικοί» ψάχνονται να κινηθούν.

Βεβαίως, ο αυτοαποκαλούμενος εκσυγχρονιστικός/μεταρρυθμιστικός χώρος είναι περιορισμένος, κατακερματισμένος και διεκδικείται, ιδιαίτερα στην Κεντροαριστερά. Ο Ανδρέας Λοβέρδος με το κακόηχο ΡΙΚΣΣΥ έχει ήδη αποτολμήσει το βήμα. Το ίδιο και ο Γιώργος Φλωρίδης με τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο».

Στο χώρο κινούνται και οι κινήσεις «Π80», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Μπροστά», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β» με βασικό γνώμονα την αποτροπή «ιμπεριαλιστικών» σχεδίων προβεβλημένων πολιτικών. Υπάρχει και ο Ηλίας Μόσιαλος με τη «Δυναμική Ελλάδα». Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να κινούνται και μάλιστα από κοινού η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, κάτι που αποτελεί είδηση. Πρόσφατα μάλιστα είδαν από κοινού τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Στην Κεντροδεξιά αντίθετα τα πράγματα είναι χλωμά. Το κόμμα Τζήμερου έχει διαλυθεί, η Δράση εξακολουθεί μεν να υπάρχει αλλά σε αδράνεια, η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου παραμένει χωρίς ειδικό βάρος.

Όσο και αν στο χώρο και ιδιαίτερα στις κινήσεις, των οποίων δεν ηγούνται πολιτικά πρόσωπα κυριαρχεί η άποψη ότι αν δημιουργηθεί νέο κόμμα σε αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχουν πολιτικοί, το παν θα εξαρτηθεί από το αν και πως αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, που υπάρχουν θα καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Από άποψη δυναμικής ο εκσυγχρονιστικός/μεταρρυθμιστικός χώρος δεν αντέχει περισσότερα του ενός κόμματα και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και ένα αμιγώς εκσυγχρονιστικό κόμμα θα έχει τύχη. Συνομιλίες όλων με όλους γίνονται. Ο μόνος πάντως που προσπαθεί να επιταχύνει τις διεργασίες είναι ο Λοβέρδος, ο οποίος θεωρεί το νέο κόμμα να είναι έτοιμο εντός εξαμήνου. Αν αρχίσουν όμως να κινούνται οι «παπαδημικοί», είναι πιθανόν να επιταχυνθούν κάποιες εξελίξεις…


Για τους Διαμαντοπούλου και Ραγκούση ιδιαίτερη σημασία έχει τι θα κάνει ο Λοβέρδος και αν θα συμπαραταχθεί στο σχέδιο δημιουργίας μιας σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

http://newpost.gr/post/182800/diergasies-sto-paraskinio-gia-allagi-toy-politikou-skinikou--/
Θεμης Δαγκλης


Read more...

Ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ...




Πόσο θα κοστίσει στους καταναλωτές η νέα λυπητερή...
Από 8,6 έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με... τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10- 12%.

Οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού συνοδεύονται από διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο διαμορφώνεται σε επίπεδα 42% χαμηλότερα από το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων, καθώς και από την υιοθέτηση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι πιθανό στο πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου. Επίσης στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από το ΥΠΕΚΑ:
- Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.), από 177,76 ευρώ πέρυσι διαμορφώνεται τώρα στα 194,04 (αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%). Ο ίδιος καταναλωτής με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχει έκπτωση από 37 έως 45 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.

- Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 235,69 ευρώ ανεβαίνει στα 257,35 ευρώ (αύξηση 21,66 ευρώ ή 9,19%). Με το ΚΟΤ η έκπτωση φθάνει επίσης στα 37-45 ευρώ.

- Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 2000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 313,39 ευρώ διαμορφώνεται στα 340,43 ευρώ (αύξηση 27,04 ευρώ ή 8,62%).

- Για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 19,89 ευρώ ή 10,95% (από 181,54 σε 201,43 ευρώ).

- Για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 4000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός φθάνει στα 725,45 ευρώ από 659,7 (αύξηση 65,74 ευρώ ή 9,96%).

- Για αγροτικό πελάτη με μηνιαία κατανάλωση 1400 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 14,98 ευρώ ή 12,7% (από 117,67 σε 132,65 ευρώ).
- Και για βιομηχανικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 5000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 82,83 ευρώ ή 10,2% (από 806,51 σε 889,35 ευρώ).

Αναμένεται επίσης ο καθορισμός από τη ΔΕΗ των αναλυτικών τιμολογίων (χρέωση ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, κλιμάκια, κλπ).

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ προβλέπουν ότι θα εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου.
3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο.
4. Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχου του ΚΟΤ είναι:
- Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα δύο τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.500 kWh.
- Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.700 kWh.
- Άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα δύο τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.500 kWh. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας .
- Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.700 kWh.
- Άτομα που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης: Άτομα, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών και με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ με τετραμηνιαία κατανάλωση έως και 2.000 kWh. Σε περίπτωση υπέρβασης του προηγούμενου ορίου, χωρίς να απεντάσσονται από το ΚΟΤ, το υπόλοιπο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης πέραν των 2.000 kWh δεν θα επιδοτείται μέσω ΚΟΤ.
Το ΥΠΕΚΑ σημειώνει ότι οι αναπροσαρμογές που έγιναν ήταν οι χαμηλότερες δυνατές, λαμβάνοντας υπόψη:
- Τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι οικιακοί καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις.
- Τη δυνατότητα περαιτέρω μειώσεων των λειτουργικών δαπανών των δραστηριοτήτων παραγωγής- εμπορίας της ΔΕΗ. Το ΥΠΕΚΑ καθόρισε με Υπουργική Απόφαση στο ποσό των 2.890 εκατομμυρίων ευρώ τις προς ανάκτηση δαπάνες της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης. Περιέκοψε δηλαδή επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ από το αντίστοιχο ποσό στην εισήγηση της ΡΑΕ.
- Την υποχρέωση της Ελλάδας για τη σύνδεση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος της παραγωγής και διάθεσης και την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, όπως προβλέπει και η Ευρωπαϊκή Οδηγία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.
- Το γεγονός, ότι από το 2013 και μετά η ΔΕΗ υποχρεούται από Ευρωπαϊκή Οδηγία να αγοράζει το σύνολο των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων. Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση λόγω CO2 ανέρχεται στο 5%.


Read more...

Πρώην δήμαρχος με λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ- Από «κόσκινο» οι τραπεζικοί λογαριασμοί 105 τοπικών αρχόντων



proin-dimarxos-me-logariasmo-3-ekat-eyroapo-koskino-oi-trapezikoi-logariasmoi-105-topikon-arxonton 
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλα 105 δήμαρχοι, πρώην νομάρχες, περιφερειάρχες, και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος της Κυριακής.


Οι διαδικασίες για το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών και ελέγχου του πόθεν έσχες έχουν ήδη κινηθεί καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό.
Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν οτι στους τραπεζικούς λογαριασμού δεκάδων αιρετών βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώθηκαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πρώην δημάρχου στη Φθιώτιδα με «ακάλυπτο» στην εφορία τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ. Στο λογαρισμό πρώην νομάρχη της Πελοποννήσου βρέθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ και σε λογαρισμό νομαρχιακού συμβούλου στη Μακεδονία εντοπίστηκαν καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, μετά απο εισαγγελική παραγγελία, ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων μεταξύ προμηθευτών και 7 δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Τα ευρήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.

Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.
http://newpost.gr/

Read more...

Λουκέτο στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού...





Λουκέτο στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, γνωστή και ως VIP, ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το γεγονός ότι ακόμη και στην κοινωνία του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος δεν είναι όλοι ίσοι, προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και... από τους υπαλλήλους του, οι οποίοι κάνουν λόγο για κρατουμένους δύο ταχυτήτων.

Όπως αποκαλύπτουν στο «Πρώτο Θέμα» εργαζόμενοι στις φυλακές, πριν από τα Χριστούγεννα ξεκίνησε μια διαδικασία προκειμένου να διαλυθεί η πτέρυγα των επωνύμων και οι περίπου 60 κρατούμενοι της να μεταφερθούν στην Ε’ πτέρυγα.
Η ΣΤ’ θα ανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει άτομα που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα, στην οποία όμως, οι κρατούμενοι δεν θα απολαμβάνουν διαφορετικά προνόμια από τους κρατουμένους στις άλλες πτέρυγες.

Όλοι όσοι από τους σημερινούς κρατούμενους της συγκεκριμένης πτέρυγας κατηγορούνται για αδικήματα του λεγόμενου «λευκού κολλάρου», θα παραμείνουν στα κελιά τους και οι υπόλοιποι θα διασπαστούν σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.


Read more...

Λίστα... Θεοχάρη Εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν 24.710 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού


Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρης
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στα δίχτυα του «Μεγάλου Αδελφού» έχουν πέσει 24.710 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, οι οποίοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν, έως το τέλος Ιανουαρίου, την προέλευση κεφαλαίων ύψους 6,9 δισ. ευρώ και ότι τα δήλωσαν στην εφορία.

Διαφορετικά θα κληθούν όχι μόνο να καταβάλουν πρόσθετους φόρους, που υπολογίζονται σε 2,85 δισ. ευρώ, αλλά και να αντιμετωπίσουν τον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

«Η διαδικασία για τον εντοπισμό και κυρίως την είσπραξη των φόρων τέτοιων περιπτώσεων μπορεί να αποτελέσει πιλότο για τον έλεγχο όλων των φορολογουμένων που εμφανίζονται σε μία σειρά από λίστες που ελέγχει το ΣΔΟΕ, όπως η λίστα Λαγκάρντ, ή άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο νέος γγ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

«Όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν, ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή» διαμηνύει ο κ. Θεοχάρης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μικρές υλικές ζημιές Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου


Από την εμπρηστική επίθεση στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου
Από την εμπρηστική επίθεση στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου σημειώθηκε στις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου στο Λόφο του Στρέφη.

Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κ. Γιώργου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους, και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, αλλά εν τω μεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές.

Για την νέα εμπρηστική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.

Δηλώσεις Σ.Κεδίκογλου

Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει:

«Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».
Παράλληλα, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι «έχουν ευθύνη όσοι διαχωρίζουν τη βία σε καλή και κακή» και εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις εμπρηστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών υποδαυλίζουν τη βία.
«Έχουν ευθύνη όσοι εκθειάζουν ορισμένες μορφές πολιτικής βίας, έχουν ευθύνη όταν μιλούν για λιντσαρίσματα πολιτικών αντιπάλων, έχουν ευθύνη όταν λένε ότι τα λοστάρια είναι οικιακά σκεύη, γιατί από εκεί μέχρι να φτάσεις σε πράξεις σαν τις χθεσινοβραδινές η απόσταση δυστυχώς είναι μικρή» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Καταδικάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό».

«Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση».
Η ΝΔ καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι 'η αναρχία είναι δημοκρατία', βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».
Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, σημειώνει ότι «η χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας» και την καταδικάζει «με τον σαφέστερο τρόπο και προειδοποιεί όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».
«Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός μας, η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Καμία περίπτωση χαλάρωσης» Eίμαστε ανοικτοί σε όσους θέλουν μεταρρυθμίσεις, λέει ο Αντώνης Σαμαράς


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εθνικό προσκλητήριο για συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων στο πλαίσιο στήριξης της μεταρρυθμιστικής, όπως την χαρακτηρίζει, προσπάθειας απευθύνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους».

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι γλιτώσαμε τη «δραχμοφοβία», αλλά τηρεί χαμηλούς τόνους προειδοποιώντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.

Αν και θεωρεί ότι ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε, χτυπάει το καμπανάκι λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση στην προσπάθεια, γιατί υφίσταται ο κίνδυνος να «ξανακυλήσουμε».

Επίσης, προτάσσει την ανάγκη για ενότητα, υπομονή, σκληρή δουλειά και συνθήκες πολιτικής σταθερότητας.

Προβλέπει ότι η ανάκαμψη θα φανεί στα τέλη του 2013 και μιλά για δύσκολη χρονιά, αν και διευκρινίζει ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Ασκεί σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, ειδικά τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση της βίλας Αμαλίας, και αφού τον κατηγορεί ότι λειτουργεί ως «περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας», ζητεί υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Μιλάει για το μέτωπο κατά της διαφθοράς, λέγοντας ότι «είμαστε ακόμη στην αρχή της επιχείρησης 'κάθαρση'».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση με Σόιμπλε τη Δευτέρα Υπέρ της ομαλοποίησης των σχέσεων με το Βερολίνο ο Αλ.Τσίπρας


«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν» λέει ο Αλ.Τσίπρας
«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν» λέει ο Αλ.Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο, Γερμανία
Γέφυρες επικοινωνίας με την γερμανική κυβέρνηση και τον γερμανικό πολιτικό κόσμο επιχειρεί να χτίσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο και τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων» ανάμεσα «στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας με τον θεσμικό της ρόλο» και της κυβέρνησης της Γερμανίας, μιας χώρας που διαδραματίζει «καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις».

Για τη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος, που επιβάλει αυτή την ομαλοποίηση των σχέσεων:

«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ' αρχάς».

Στην ερώτηση αν θα ήταν διατεθειμένος να συναντήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας απαντά καταφατικά, αναγνωρίζοντας όμως ότι αυτό δεν θα είναι και τόσο εύκολο.

«Η καγκελάριος συναντάται μονάχα με ομότιμούς της. Θέλαμε να αποκτήσουμε μια επαφή, μια επικοινωνία φυσιολογική για να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα που δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Από εκεί και πέρα εάν στο μέλλον υπάρξει αυτή η δυνατότητα, εγώ δεν θα έχω καμία αντίρρηση» λέει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...