Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία Παπανδρέου στην Ξάνθη «Το Κίνημά μας είστε εσείς»


«Το Κίνημά μας είστε εσείς. Όλοι και όλες που μοιραστήκαμε στο παρελθόν και μοιραζόμαστε ακόμα τις ίδιες αξίες. Δεν είναι υπόθεση ενός. Είναι υπόθεση όλων». Με αυτά τα λόγια ξεσήκωσε το πλήθος που παραβρέθηκε στην ομιλία του στην Ξάνθη ο Γιώργος Παπανδρέου.
gapkinima
Ο ίδιος υποστήριξε ότι μόνο η παρουσία του Κινήματος στη Βουλή θα επιβάλει τη συνεργασία για την πρόοδο με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην ΕΕ. «Κανένα κόμμα, το ξέρω από την εμπειρία μας, δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του», είπε, επιμένοντας στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων.
Σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική και επιλέγουν να απέχουν από τα κοινά, θύμισε ότι η πολιτική επηρεάζει τη ζωή μας, ακόμα και αν θέλουμε να είμαστε αμέτοχοι. «Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι», είπε, παίρνοντας ως παράδειγμα τα τραγικά γεγονότα στην γαλλική πρωτεύουσα όπου «άνθρωποι που έδιναν με τις πένες τους μάχες για ιδέες, σκοτώθηκαν από όπλα τρομοκρατών».
«Μια χώρα παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης, έχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών που θέλουν να επιβάλλον το φόβο», είπε, καλώντας τους πολίτες να μην σωπαίνουν και να μην αδιαφορούν μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. «Το δικό μας Κίνημα δεν δέχεται την παθητικότητα», είπε. « Στρατευόμαστε ενεργά έναντι όλων αυτών που θέλουν να επιβάλουν με τη βία και την τρομοκρατία, σε μια κοινωνία του φόβου, απολυταρχισμού , σκοταδισμού. Είναι ένας πόλεμος άνισος όταν κάποιοι μιλάμε με ιδέες και κάποιοι απαντάνε με όπλα», συνέχισε για να δηλώσει προς πολλές κατευθύνσεις ότι «κανένας φόβος δεν θα μας λυγίσει». Και έδωσε το σύνθημα : «Με όπλο τις αξίες μας, παλεύουμε για Ελευθερία, παλεύουμε για Δημοκρατία, παλεύουμε για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, όποιος κι αν είναι! Ό,τι κι αν πιστεύει! Όπου κι αν ανήκει! Αυτά λέει το Κίνημά μας!», είπε, προκαλώντας θερμό χειροκρότημα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας το όραμά του για την Μεταπελατειακή Ελλάδα και μαζί το σχέδιο του Κινήματος, έκανε λόγο για μία άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε τις δεσμεύσεις της πρώτης για επαναδιαπραγμάτευση και την εφαρμογή στη συνέχεια ενός προγράμματος σκληρής λιτότητας χωρίς αλλαγές στην χώρα, αλλά και τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής στο ευρώ, χωρίς όμως επίσης σοβαρές αλλαγές σε κράτος και δομές.
Ζήτησε αρραγές εθνικό μέτωπο που θα στηρίξει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και έκανε λόγο για μία μεγάλη Συμφωνία-Συμβόλαιο με τους εταίρους μας και τους λαούς των άλλων χωρών, το οποίο οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να αποφασίσουν με δημοψήφισμα. Υποστήριξε άλλωστε ότι «μόνο αν ο πολίτης αισθανθεί πραγματικά συμμέτοχος, θα παλέψει για την επιτυχία της Συμφωνίας»...
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: