Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Σταθάκης: «Με λίγη καλή θέληση απ' όλες τις πλευρές θα έχουμε συμφωνία»...


Σταθάκης: «Με λίγη καλή θέληση απ' όλες τις πλευρές θα έχουμε συμφωνία»

«Πιεσμένο αλλά ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς και να κλείσει έγκαιρα η β' αξιολόγηση ο υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκης.

«Με...
λίγη καλή θέληση απ' όλες τις πλευρές θα έχουμε συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπ. Ενέργειας βγαίνοντας απ' την πρώτη συνάντηση το πρωί στο γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των θεσμών. Σε αυτή συμμετείχαν μαζί με τον κ. Σταθάκη οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ αργότερα στις 6 το απόγευμα το κουαρτέτο θα αντιμετωπίσει η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε πάντως ότι το πρόγραμμα των συναντήσεων, για το οποίο συζητούσαν σήμερα απ' τις 11 το πρωί οι υπουργοί και οι επικεφαλής των θεσμών αλλάζει και αντί για συζητήσεις μίας εβδομάδος (έως τις 21 Νοεμβρίου) τελικώς θα διαρκέσουν εννέα ημέρες. «Στόχος είναι το Euroworking Group στις 28 Νοεμβρίου» προκειμένου να υπάρξει επικύρωση της συμφωνίας ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Αν και όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης στη συνάντηση αυτή δεν μπήκαν στην ουσία κανενός θέματος αλλά έμειναν στα διαδικαστικά, έδειξε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των θεσμών στα θέματα ενέργειας λέγοντας πως «από σήμερα θα έχουμε διαδοχικές συναντήσεις για τα θέματα αυτά».

 newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: