Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Βροχή και απουσία διαδηλωτών «έπνιξαν» την πορεία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ



- Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο - Μικροένταση με εκπαιδευτικούς και ΜΑΤ στον Άγνωστο Στρατιώτη- Πάνω από 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή

Ματαιώθηκε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της μικρή συμμετοχής του κόσμου, η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το Πεδίον του Άρεως μετά τις 11.

Ωστόσο, με περισσότερους από 10.000 διαδηλωτές ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 από την Ομόνοια η πορεία του ΠΑΜΕ η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή. Μάλιστα, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι: «Αγωνιζόμαστε για την προστασία των ανέργων, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις, για τις συλλογικές συμβάσεις, για να σταματήσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να πάψει η φοροληστεία του λαού μας, για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν επίσης πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και μαθητές, ενώ ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία με κλούβες των ΜΑΤ στη Βασ. Σοφίας. Μάλιστα, λίγο μετά τη 1 σημειώθηκε μικροένταση όταν εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ προσπάθησαν να απομακρύνουν τα κάγκελα στον Άγνωστο Στρατιώτη με αποτέλεσμα  να κινητοποιηθούν τα ΜΑΤ.














H πορεία του ΠΑΜΕ





Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές με το δημόσιο

Mετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα και οι συναλλαγές σε δημόσιες υπηρεσίες και οι μετακινήσεις των επιβατών λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, στα Ταμεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές κ.ά. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας που διαμαρτύρεται κυρίως για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.



Ταλαπωρία και για το επιβατικό κοινό. 
Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε στις 09:30, ενώ είναι ακινητοποιημένοι είναι ΟΣΕ και προαστιακός. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ κανονικά κινούνται ηλεκτρικός, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας - αεροδρόμιο).

Δεμένα είναι και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ. Με στάση εργασίας 10 πμ έως 3μμ λαμβάνουν μέρος στην απεργία οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ.




Ματαιώσεις και αλλαγές πτήσεων από Aegean και Olympic Air

Παράλληλα, υπάρχουν και πολλά προβλήματα στις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της AEGEAN www.aegeanair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: