Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Λ. Κατσέλη: Διπλή ντροπή όσα συνέβησαν στην Ακρόπολη


Διπλή ντροπή χαρακτήρισε όσα συνέβησαν χθες στην Ακρόπολη η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη «Είναι διπλή ντροπή. Ντροπή ότι μένουν άνθρωποι απλήρωτοι, ντροπή και οι σκηνές που είδαμε χθες. Είμαι σίγουρη ότι μπορούν να βρίσκονται πάντοτε δίαυλοι επικοινωνίας, από όλους τους ιθύνοντες ώστε να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πληρωθούν, εάν πραγματικά δικαιούνται αυτή την πληρωμή, και όταν φτάνουμε σε τέτοιες σκηνές, κάποιοι φταίνε. Όχι μόνο στην πολιτική αλλά στην κοινωνία πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να επιλύουμε τα προβλήματα», μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η Υπουργός Εργασίας τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Αυτή τη στιγμή με την υλοποίηση του προγράμματος, δεν προβλέπεται επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους. Είμαι υπέρ των ρυθμίσεων γενικά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δύσκολη, εάν χρειαστεί και αν μπορεί να γίνει καλό θα είναι να γίνει». Τόνισε ακόμη ότι για όσο διάστημα διαρκεί η ύφεση θα αυξάνεται η ανεργία και γι αυτό το υπουργείο έχει σχεδιάσει μια σειρά μέτρων και δράσεων για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας.

«Η ανεργία θα αυξάνει και αυτό είναι το βαρύ τίμημα της ύφεσης που ξεκίνησε από το 2007 - 2008 και συνεχίζεται και έχει βαθύνει αυτή τη χρονιά, με όλο το πρόγραμμα περιστολής δαπάνης το οποίο γίνεται. Η ανεργία θα αυξάνει, και να το πούμε καθαρά στον κόσμο, όσο η οικονομία βρίσκεται στην ύφεση, όσο δεν έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάκαμψης και μάλιστα υψηλούς. Αυτό θα γίνει όπως εκτιμούμε από το τέλος του 2011 και μετά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περισώσουμε όσο μπορούμε περισσότερες θέσεις εργασίες αυτές τις δύσκολες χρονιές, το 2010 και το 2011. και αυτό γίνεται με ένα πλέγμα μέτρων και δράσεων. Από τον ΟΑΕΔ από τα ο Υπουργείο Εργασίας και από όλα τα Υπουργεία μαζί. Στηρίζοντας ουσιαστικά τις ίδιες τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Προσπαθούμε δηλαδή να διατηρήσουμε 400 με 600 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αυτός είναι ο στόχος για το 2010» είπε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: