Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΠΑΣΟΚ: «Δεν νοείται ο πρωθυπουργός να δηλώνει κουρασμένος»

http://www.kathimerini.gr

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για πρωθυπουργό και δημοσκοπήσεις.

«Εκείνο που μας αφορά όλους, ως πολίτες, είναι η δήλωση του πρωθυπουργού περί 'κούρασης'», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τοποθετούμενος επί δημοσιεύματος χθεσινής εφημερίδας.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει λιγότερο είναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός μετά τις επόμενες εκλογές, αν και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Δεν νοείται, ο πρωθυπουργός μιας χώρας να δηλώνει κουρασμένος, δεν έχει την πολυτέλεια η χώρα να έχει έναν πρωθυπουργό, ο οποίος να δηλώνει κούραση. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα».

«Αυτή η ομολογία εξηγεί την απραξία της κυβέρνησης, (ενώ) γι' αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι πράγματι ελέγχθη (από τον πρωθυπουργό) και αυτό μας κάνει να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο», σημειώσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ερώτημα «αν η φερόμενη ως δήλωση του πρωθυπουργού (περί κούρασης) μπορεί να επισπεύσει τις εξελίξεις», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «όποιος ζητά εκλογές, προετοιμάζεται και γι' αυτές».

Ερωτηθείς για το αν το Κίνημα αντιμετωπίζει, ως ενδεχόμενο, «να μην είναι ο κ. Καραμανλής αντίπαλος του κ. Παπανδρέου στις επόμενες εκλογές», ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις εκλογές όποιον και αν έχουμε απέναντί μας».

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα περί της εμφάνισης του κ. Καραμανλή ως «καταλληλότερου πρωθυπουργού» στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε τα αντίστοιχα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις του κ. Σημίτη. Είπε ότι «το ερώτημα έχει απαντηθεί» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη «δημοσκοπική στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ, αν και φαίνεται ότι έχει κατακτήσει μια απόσταση ασφαλείας από την ΝΔ», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις στις δημοσκοπήσεις» και ότι τα αποτελέσματα κρίνονται από την κάλπη». Επισήμανε δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πανηγύρισε, ούτε πανηγυρίζει από τα δημοσκοπικά αποτελέσματα» και πρόσθεσε ότι «θα κριθούμε από το αν θα πείσουμε τους Έλληνες πολίτες».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για ευρωεκλογές

«Οι ευρωεκλογές, εκ των πραγμάτων, αποκτούν κρίσιμο χαρακτήρα και ο κόσμος θα κληθεί να αποφασίσει αν είναι υπέρ ή κατά της πολιτικής της ΝΔ, αλλά και να αποφασίσει για το τι Ευρώπη θέλουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την κρίση «αποτέλεσμα των επιλογών των συντηρητικών κυβερνήσεων» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να αποφασίσουν αν η χώρα θα έχει ισχυρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αν θα προχωρήσουμε σε μια λογική «πράσινης ανάπτυξης», αν θα υπάρχει δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, αν θα έχουμε κράτος πρόνοιας ή θα συνεχιστεί η σημερινή αναλγησία και αν θα έχουμε ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος ή το σημερινό αυταρχικό και σπάταλο κράτος ανομίας».

«Έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι οι πολίτες θα καταψηφίσουν την πολιτική της ΝΔ και θα αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: