Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ...

http://pressmme.blogspot.com
Μια πολύ σημαντική αποκάλυψη σχετικά με το θέμα της Siemens έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Τάσος Τέλλογλου, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η Καθημερινή στο σημερινό της φύλλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σειρά αιτημάτων προς τον ανακριτή και προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο υπέβαλε πρώην στέλεχος της Siemens που είναι κατηγορούμενος για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την σύμβαση 8002 του 1997 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

Ο κατηγορούμενος, που έχει κληθεί σε απολογία από τον 4ο Ειδικό ανακριτή κ. Ζαγοριανό στις 12 Μαΐου, ζητά δια του συνηγόρου του την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να προσδιοριστεί αν και πόση ζημιά υπέστη ο ΟΤΕ από την επίμαχη σύμβαση.
Ζητά επίσης την χορήγηση εγγράφων από την δικογραφία αλλά και την κήρυξη απαράδεκτης της διαδικασίας καθώς η μη γνώση του για όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του στερεί - όπως αναφέρει - το δικαίωμα του να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εαυτό του. Τέλος αιτείται την παύση της δίωξης του με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς όπως τονίζει ο ΟΤΕ δεν ανήκει στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αφού εισήχθη το 1996 στο χρηματιστήριο.
Αίτημα προς τον ανακριτή για την χορήγηση εγγράφων που δεν του έχουν κοινοποιηθεί υπέβαλε σήμερα διά του συνηγόρου του και πρώην στέλεχος του ΟΤΕ που επίσης κατηγορείται για την επίμαχη σύμβαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: