Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Νέα ερωτήματα για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης...


Στοίχισαν 250.000 ευρώ τα καθίσματα για τα εγκαίνια και δόθηκαν με απευθείας ανάθεση; Πόσο πήγε τελικά το κόστος όλων των εκδηλώσεων; Έτσι αντιλαμβάνονται τη διαφάνεια στο υπ. Πολιτισμού; Και ...prive ξενάγηση για τους εκδότες!

.
Από τον Ορέστη Αυγερινό
.
Συνεχίζω να θέτω ερωτήματα για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης (που τόσο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε, κατά τις επίσημες δηλώσεις, εν όψει των εγκαινίων του) κι ας αποφεύγει να δίνει απαντήσεις ο καθηγητής κ. Παντερμαλής και οι παντός είδους άλλοι αρμόδιοι.
Ρωτώ λοιπόν: Αληθεύει ότι εν όψει των εγκαινίων δαπανήθηκαν 200-250.000 ευρώ για τα καθίσματα; Η προμήθειά τους έγινε με κάποιον διαγωνισμό ή με απευθείας ανάθεση; Και σε ποια ακριβώς εταιρεία;
Με την ίδια ευκαιρία: Θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος πόσο τελικά είναι το συνολικό κόστος όλων των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου; Εχουμε ξαναθέσει το ερώτημα, το ίδιο έκαναν στη συνέχεια και ορισμένες εφημερίδες αλλά απαντήσεις δεν δόθηκαν. Ετσι αντιλαμβάνονται τη διαφάνεια στο υπουργείο Πολιτισμού; Τότε ποια είναι η διαφορά από τις συμπεριφορές άλλων που έχουν χάσει προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία;
Το γεγονός ότι κλήθηκε η εκδοτική ελίτ της χώρας σε prive ξενάγηση στο Νέο Μουσείο δεν σημαίνει ότι "παραγράφονται" τα ερωτήματα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθούν.

http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: