Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Οι εργαζόμενοι Λαναρά ξεκίνησαν το ...χορό!


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΒΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
.
Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
,
Οι εκλογές είναι πάρα πολύ κοντά σε πείσμα των «τσάτσων και ρουφιάνων»!!
Η παρούσα κυβέρνηση είναι ουσιαστικά μια Υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Οι ολιγαρχικοί, οι τραπεζίτες, και οι υπηρεσίες καταστολής είναι πιθανόν να προχωρήσουν σε «παρέκκλιση πολιτεύματος» για να διασωθούν. «Λοιμός και λιμός» σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι Λαναρά ξεκίνησαν το ...χορό!!
Η οικονομική κατάσταση της χώρας μέρα με την μέρα επιδεινώνεται. Το 80 % του λαού είναι υπερχρεωμένο. Κάθε μήνα κατατίθενται εκατό αιτήσεις κατάσχεσης σπιτιών. Τα ελληνικά επιτόκια αυξάνονται ενώ το ευρωπαϊκό επιτόκιο έχει φτάσει σε χαμηλό επίπεδο. Η διαφορά επιτοκίου καταθέσεων και...

δανεισμού στην Ελλάδας έχει φτάσει σε αστρονομική διαφορά , μια ελληνική πρωτοτυπία σε παγκόσμιο επίπεδο!! Ο τουρισμός έχει φτάσει στο κατώτατο επίπεδο της εικοσαετίας. Οι νεοσκλάβοι υπερχρεωμένοι των ληστρικών τραπεζών έχουν μόνο μια διέξοδο...τις εκλογές. Ανεργία, πείνα, φτώχεια , αρρώστιες, μαρασμός. Όλοι στις επάλξεις έως την τελική νίκη.
Σε πείσμα των καιρών και των καιροσκόπων οι εργαζόμενοι του Λαναρά απ΄ όλη την Ελλάδα βρίσκονται για δεύτερη βδομάδα στην Αθήνα, έχοντας στρατοπεδεύσει με σκηνές έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Απέναντί τους είναι διμοιρίες Ματ ενώ πριν λίγες μέρες είχαμε και την δημοκρατική διαδήλωση των δημοκρατικών αστυνομικών. Παλεύουν για να ξανανοίξουν τα εργοστάσια του ομίλου, για να ξαναπιάσουν δουλειά οι πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι και να πληρωθούν τους μισθούς τεσσάρων μηνών.
Απέναντί τους βρίσκονται οι ληστρικοί τραπεζίτες (Eurobank, Αlphabank, Eθνική και Εμπορική) που εκβιάζουν ότι για να δώσουν τα υπόλοιπα 16 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση από τον Σεπτέμβρη, απαιτούν να κλείσουν όλα τα εργοστάσια εκτός από δύο (και να μείνουν μονάχα 250 εργαζόμενοι την επιχείρηση). Οι ληστρικοί αχόρταγοι τραπεζίτες που τσέπωσαν 28 δις ευρώ από δικά μας χρήματα που απλόχερα τους χάρισε ο Αλογοσκούφης, να εκβιάζουν και να πετάνε στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.
Υπάρχει μονάχα μία ρεαλιστική λύση. Να κοινωνικοποιηθούν τώρα όλα τα εργοστάσια του ομίλου χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στον Λαναρά και στους τραπεζίτες. Είναι από τα λίγα εργοστάσια με κάθετη παραγωγή στην Ελλάδα, που παίρνουν δηλ. βαμβάκι και βγάζουν έτοιμα υφάσματα και ρούχα για τις ανάγκες των εργαζόμενων, για τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Να αναγκαστούν οι τράπεζες να δώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια, χωρίς να χαθούν οι θέσεις εργασίας. Ακόμη περισσότερο να απαιτήσουμε να κρατικοποιηθούν κάποιες τράπεζες για να μπορέσουν να στηρίξουν τον πολίτη. Οι τραπεζίτες, οι ολιγαρχικοί και οι υπηρεσίες καταστολής είναι πιθανόν να προχωρήσουν σε «παρέκκλιση πολιτεύματος» για να διασωθούν.
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον διέξοδος των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση!! Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, η μοναδική μας ελπίδα, είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σιγουριά , ενθουσιασμό, πίστη και ήθος!! Όσο αργούν οι εκλογές τόσο μεγαλώνει η διαφορά. Στόχος μας: νίκη, αυτοδυναμία και διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων για τις μεγάλες αλλαγές. Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση. Αγέρωχα νιάτα περήφανα γηρατειά κρατάτε ψηλά τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Η νίκη είναι δική σας!!!
Στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, καλούμε όλα τα έντιμα ιστορικά στελέχη να συμβάλουν στην νίκη στις επικείμενες εκλογές!!!
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
www.koutsoukos-anastasios.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: