Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

O Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης






ΔΗΛΩΣΗ


O Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαίθριους χώρους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά τον Υπουργό Οικονομικών ήρθε η σειρά του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ να εξαγγείλει σήμερα ξεχωριστά την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Διότι περί τακτοποίησης πρόκειται αφού –όπως ανέφερα σε δήλωσή μου την περασμένη εβδομάδα- νομιμοποίηση δεν μπορεί να γίνει. Στόχος μοναδικός να εξασφαλισθούν, όπως αναγνωρίζει ο Υπουργός στις δηλώσεις του, δύο δισ. ευρώ για τη «μαύρη τρύπα» των δημοσίων εσόδων.

Η τακτοποίηση αυτή αφορά την πλέον διαδεδομένη πολεοδομική παράβαση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφορά πάνω από το 90% των διαμερισμάτων.

Με καθαρά εισπρακτικά και ψηφοθηρικά κριτήρια και με μια έωλη νομικά διαδικασία, η Κυβέρνηση προχωρά σε αυτό που η ίδια ονομάζει τακτοποίηση, εξαπατώντας στην ουσία τους πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν στη συνέχεια να πληρώσουν επιπλέον τα πρόστιμα αυθαιρέτων που αναλογούν για τη νομιμοποίηση ή την εξαίρεση τους, και να καταστούν όμηροι μιας εκβιαστικής κυβερνητικής πολιτικής.

Η Κυβέρνηση κάνει χρήση ενός μαζικού φαινομένου παρανομίας –με ευθύνη του κράτους- επιθυμώντας να πετύχει την εισροή πόρων στα Ταμεία. Η πολιτική αυτή όμως θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην επόμενη γενιά αυθαίρετης δόμησης. Μια πολιτική που γυρίζει δεκαετίες πίσω τη χώρα μας που πνίγεται από την άναρχη οικιστική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική κατάρρευση!

Η ΝΔ μιλάει για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και πάλι στην πράξη διαλέγει την κατάλυση της νομιμότητας, τη διατήρηση του πολεοδομικού χάους, και την εξαπάτηση των πολιτών με στόχο να καλύψει τα ελλείμματα και τις αποτυχίες της. Πέντε χρόνια μετά, ακόμα δε φαίνεται να έχει καταλάβει τι συμβαίνει όταν πριονίζεις το κλαδί στο οποίο κάθεσαι…



Δεν υπάρχουν σχόλια: