Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας να αναστείλει μέχρι νεωτέρας την έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα που υπήρχαν έως χθες το πρωί. Το Δικαστήριο ανέβαλε την παράδοση του κ. Χριστοφοράκου έως ότου αποφανθεί επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και της... προσφυγής αντισυνταγματικότητας, που κατέθεσαν οι συνήγοροί του. Οι τελευταίοι επικαλούνται μάλιστα αστοχίες και παραλείψεις των ανακριτικών αρχών, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι ο πελάτης τους δεν θα έχει «δίκαιη δίκη» στην Ελλάδα.
Η χθεσινή εξέλιξη ανέτρεψε πλήρως τον προγραμματισμό των ελληνικών δικαστικών αρχών, εκπρόσωποι των οποίων ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν χθες το πρωί για το Μόναχο, προκειμένου να παραλάβουν τον εκζητούμενο και παραμένει άγνωστο πόσο θα καθυστερήσει η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου η αναβολή θα είναι ολιγοήμερη, ωστόσο όλα θα κριθούν από το τι θα αποφασίσει το Συνταγματικό Δικαστήριο επί των ασφαλιστικών μέτρων.
Στην περίπτωση που τα κάνει δεκτά και προχωρήσει στην εξέταση της προσφυγής αντισυνταγματικότητας, τότε η καθυστέρηση θα είναι μεγαλύτερη.
Τέλος, η ανατροπή του σκηνικού πυροδότησε στην Αθήνα νέα φάση οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: