Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

«Αναγκαία η αλλαγή πορείας» Βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για τις φωτιές «βλέπει» το ΠΑΣΟΚ



Eurokinissi
«Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες» τονίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου




Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου για τις καταστροφικές πυρκαγιές, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για τον τόπο. Έκανε λόγο για ανικανότητα του κράτους, για αναξιόπιστο πρωθυπουργό και επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για συνολική αλλαγή πορείας.

«Από τον πρωθυπουργό αναμένουμε να ακούσουμε τα αυτονόητα για αποζημιώσεις και αναδάσωση, αλλά από εκεί και πέρα ο κ. Κ.Καραμανλής δεν έχει καμία αξιοπιστία να πει ότι δεν θα ξαναδούμε αυτά που είδαμε», δήλωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

Διαπίστωσε μάλιστα «χαώδη απόσταση» μεταξύ των λεγομένων από την κυβέρνηση και όσων «είδαμε και ζήσαμε».

«Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι το 2004 υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ «υποκλίνονταν μπροστά στο έργο που είχε συντελεστεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και μιλούσαν για ελληνικό μοντέλο κατάσβεσης πυρκαγιών».

«Τι συνέβη έκτοτε και πού είναι το πόρισμα για τις πυρκαγιές του 2007; Ήταν θεωρίες συνωμοσίας ή ανικανότητα του κράτους», διερωτήθηκε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο 2007.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σειρά παραλείψεων αναφέρονται και στην Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Θα έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε για την ‘επόμενη μέρα’», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ήδη το εξαιρετικά κακό προηγούμενο του 2007 και μία κυβέρνηση που στέλνει λάθος μηνύματα που ευνοούν την καταπάτηση εδαφών».

Ερωτηθεί αν το ΠΑΣΟΚ ζητεί παραιτήσεις υπουργών είπε ότι «εδώ που έχουμε φτάσει είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνολική αλλαγή πορείας.

«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αλλαγή πορείας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και τότε τη λύση δίνει ο λαός».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

«Έχουμε πει, αναφερόμενοι σε άλλα θέματα και κυρίως στην οικονομία, ότι κάθε μέρα με αυτή την κυβέρνηση είναι μία μέρα χαμένη, τα δε τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν πόσο αλήθεια είναι αυτό. Είναι επικίνδυνοι για τον τόπο», δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές και λόγω των πυρκαγιών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπρησμών, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «το μυαλό όλων πηγαίνει εκεί, τα οικονομικά κίνητρα είναι μεγάλα, δεν θα ήθελα όμως να κάνω σαφή τοποθέτηση επ’ αυτού».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: