Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ


Ρεπορτάζ : Γιάννης Σαραντάκος

Η κομματική βάση της ΝΔ και τα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας αναδεικνύονται, έως αυτή την ώρα, ως τον... μεγαλύτερο αντίπαλο του πρωθυπουργού εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής συνειδητοποιεί ότι η απόφασή του για πρόωρες εκλογές βρήκε και εξακολουθεί να βρίσκει αντίθετο ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων της... Νέας Δημοκρατίας και γι αυτό θέτει ως άμεση προτεραιότητά του τη συσπείρωση της βάσης. Η εικόνα που παρουσιάζει από το βράδυ της Τετάρτης, όποτε και έγινε επίσημη αναγγελία των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία είναι χαοτική. Η ηττοπάθεια κυριαρχεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις των υπουργών, ενώ στην κοινοβουλευτική ομάδα το κλίμα είναι ακόμη πιο «βαρύ». Οσον αφορά την κομματική βάση, είναι χαρακτηριστικό ότι το τηλεφωνικό κέντρο της ΝΔ στη Ρηγίλλης κατακλύζεται από τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας μελών νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος.
ΔημοσκοπήσειςΕάν δε -όπως σημειώνουν υπουργοί που ήταν αντίθετοι στις πρόωρες εκλογές- οι δημοσκοπήσεις εξακολουθήσουν να εμφανίζουν τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 6%, τότε η κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο.
Το κλίμα της ηττοπάθειας προσπάθησε να ανατρέψει ο κ. Καραμανλής τόσο με την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο (το οποίο μετέτρεψε σε επιτροπή εκλογικού αγώνα καθιστώντας συνυπεύθυνους τους υπουργούς) όσο και με τη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Στην ομιλία του προς τους υπουργούς, τους κάλεσε να δώσουν τον αγώνα ψυχωμένα και με ενιαίο πολιτικό λόγο.
«Ξέρω» -υπογράμμισε- «ότι έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη. Και πρέπει όλοι να τα δώσουμε όλα. Συντονισμένα, συλλογικά, με μια ψυχή. Λάθη, αστοχίες, αβασάνιστες τοποθετήσεις δεν συγχωρούνται. Κλειδί για την επιτυχία είναι να δώσουμε τον αγώνα συντεταγμένα, με ενιαίο λόγο. Και πάνω απ όλα ψυχωμένα.
Μπορούμε να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε!». Ακόμη επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να παρουσιάσουν ειλικρινά στους πολίτες τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν. «Θέλω να απευθυνθούμε με ειλικρίνεια σε όλους τους πολίτες, που, ξεκινώντας από άλλες πολιτικές αφετηρίες, ψήφισαν εμάς.
Θέλω να απευθυνθείτε, με ειλικρίνεια, στις νεοδημοκράτισσες και τους νεοδημοκράτες», επεσήμανε. «Δώσαμε μαζί» -κατέληξε- «πολλούς και δύσκολους αγώνες. Κερδίσαμε σημαντικές νίκες. Περάσαμε όμως και δύσκολες στιγμές. Καταστάσεις που μας πίκραναν και τους πίκραναν. Υποθέσεις που μας πλήγωσαν και τους πλήγωσαν. Σε όλα αυτά βάζουμε οριστικό τέλος».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: