Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ...


Ρεπορτάζ : Γιάννης Αντύπας

Την πόρτα της εξόδου δείχνει το ΠΑΣΟΚ στους καρεκλοκένταυρους του κέντρου και των τοπικών κοινωνιών, που περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα για να εφορμήσουν στο κράτος.
«Βλέπουμε σε όλη τη χώρα ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν κάποτε κρατικές θέσεις και οι οποίοι ετοιμάζονται να επανακάμψουν», παραδέχθηκε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Λοιπόν», προσέθεσε, «εμείς λέμε το πολύ απλό: θα κριθούν όλοι...
εκ του μηδενός και μια γενική αρχή -εγώ δεν λέω ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση από τη γενική αρχή, αλλά ξεκινάμε με μια γενική αρχή- «ουδείς στη θέση που κατείχε και πριν»».
«Νομίζω πως το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος απέναντι στους πολίτες, αυτούς τους 50 ανθρώπους, γιατί τόσοι είναι σε κάθε κοινωνία και οι οποίοι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι απλώς κάποιοι καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν τις ίδιες θέσεις και δεν θα είναι αυτοί οι οποίοι θα εκφράσουν το καινούργιο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές», ξεκαθάρισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, «χτίζοντας» πάνω στη σχετική αποστροφή του Γ. Παπανδρέου στην Τρίπολη.
Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε αν «δεν υπάρχει άλλος κόσμος να πάει σε αυτή τη θέση που να έχει τα ίδια και περισσότερα προσόντα;» και ενίσχυσε την τοποθέτησή του: «Αρα, λοιπόν, είναι ένα σήμα το οποίο στέλνουμε σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν παρεξηγήσει αυτή τη στιγμή την κατάσταση και νομίζουν ότι η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι μια ευκαιρία απλώς για να ξανακάτσουν στις ίδιες καρέκλες»!
«Δεν τίμησαν»Μετά τη συνέντευξη του Γ. Παπακωνσταντίνου στον «Flash 96» το θέμα κυριάρχησε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Βλέπουμε φαινόμενα ανθρώπων οι οποίοι στο παρελθόν δεν τίμησαν απαραίτητα την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», απάντησε στα σχετικά ερωτήματα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιπποκράτους και προσέθεσε πως «θέλουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε φαινόμενα, κάποιοι να αρχίσουν να μοιράζουν στους εαυτούς τους και σε άλλους καρέκλες».
Στη συνέχεια διευκρίνισε πως «μιλάμε για τη στελέχωση του κράτους» εξαιρώντας κατά κάποιον τρόπο τις θέσεις υπουργών και υφυπουργών. Στο πλαίσιο αυτό, απέρριψε και τη λογική του εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος με βάση την αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου:
«Είναι πίσω μας αυτή η περίοδος. Δεν μας απασχολεί. Δεν υπάρχουν δύο διαφορετικές ομάδες στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει το συντεταγμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο διεκδικεί την εμπιστοσύνη του Ελληνα πολίτη». Στη βάση αυτής της τοποθέτησης υπενθύμισε, βέβαια, πως «η σύνθεση της κυβέρνησης αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού».
«Υπάρχει μια στελεχιακή διάταξη αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ» προσέθεσε, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα σχηματίσει μετά από την -ελπίζουμε- νίκη μας και αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές την κυβέρνηση, με βάση τη στελεχιακή διάταξη και την άποψη που θα σχηματίσει τη συγκεκριμένη στιγμή, για τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας της νέας κυβέρνησης. Τελεία και παύλα»!
Ακολούθως έστειλε ένα επιπλέον μήνυμα σε όσους γυρίζουν στις γειτονιές και υποστηρίζουν πως θα είναι υπουργοί.
«Ουδείς και ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Αρα λοιπόν, όλα θ αξιολογηθούν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Στο θέμα παρενέβη και ο Θ. Πάγκαλος: «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι -και πιστεύω ο Γιώργος Παπανδρέου θα δείξει σε αυτό το θέμα μεγάλο πείσμα και μεγάλη επιμονή- όλες οι θέσεις να καλυφθούν με αξιοκρατικά κριτήρια, χωρίς κομματισμό, για την καλύτερη δυνατή απόδοση. Το κράτος δεν ανήκει στο κυβερνών κόμμα, το κράτος ανήκει σε όλους τους Ελληνες».
«Ενας είναι ο εχθρός, ο εφησυχασμός» είναι το σλόγκαν που κυκλοφορεί, πλέον, στους ορόφους της Ιπποκράτους. Εκτός από τα φαινόμενα αλαζονείας η αξιωματική αντιπολίτευση αφορίζει και την υπερβολική σιγουριά.
«Καμία δημοσκόπηση δεν αντικαθιστά το αποτέλεσμα της κάλπης, προχωράμε χωρίς ίχνος αλαζονείας, χωρίς ίχνος εφησυχασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η «γραμμή» που διανέμεται στα στελέχη μέσω του κειμένου του «βασικού σχολιασμού».
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταβάλλει συνεχή προσπάθεια να πείσει τα στελέχη της ότι η μάχη δεν έχει κριθεί. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν καθημερινά στις περιφέρειές τους τα κεντρικά στελέχη που τις έχουν «χρεωθεί», αυτές είναι και οι οδηγίες προς όλους τους υποψηφίους, που δίνουν τη μάχη του σταυρού και έχουν συμφέρον να αυξηθεί η συμμετοχή.

fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: