Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Παπανδρέου προς δημόσιους λειτουργούς: Να βάλουμε όλοι πλάτη

Μήνυμα προς όλους αλλά κυρίως προς τους "δημόσιους λειτουργούς", κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά σε τελωνειακούς και εφοριακούς έστειλε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η πατριωτισμός σημαίνει να βάλουμε όλοι πλάτη.

"Πατριωτισμός σημαίνει να βάλουμε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση. Ζητούμε το αυτονόητο, να συμβάλουν όλοι ισότιμα στην προσπάθεια που κάνουμε. Πατριωτικό καθήκον η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής"..."Θέλω επίσης να τονίσω ότι ο δημόσιος λειτουργός απαιτείται να δώσει πρώτος το παράδειγμα, από τον πολιτικό μέχρι τον δημόσιο υπάλληλο. Δεν ανέχεται πλέον η κοινωνία την ανισότητα και την αδικία, όπως να πληρώνει κάτω απ’ το τραπέζι για υπηρεσίες που δικαιούται. Δεν μπορεί να υπάρχουν τελωνειακοί, εφοριακοί ή οποιαδήποτε κατηγορία υπαλλήλων, που με τις πράξεις τους να μη συμβάλουν και αυτοί στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, στην ευνομία και στην έξοδο της οικονομίας από την κρίση " τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη χορήγηση ιθαγένειας.

"Ή αλλάζουμε όλοι, ή βουλιάζουμε όλοι, και το δεύτερο δεν θα το επιτρέψουμε", επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή μάστιγα κοινωνικής αδικίας και τόνισε πως οι πολίτες δεν ανέχονται πλέον την ανισότητα και την αδικία. "Δεν υπάρχει για εμάς η λέξη ήττα. Θα κερδίσουμε όλοι δουλεύοντας μαζί και συλλογικά", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: