Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Συντονισμένη διατλαντική δράση κατά κερδοσκόπων

Με το βλέμμα στη Σύνοδο του G20, συντονισμένη διατλαντική δράση κατά κερδοσκόπων, επιχειρείται, τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και μάλιστα αυτό πιστοποιήθηκε κατά τη συνάντηση Γ.Παπανδρέου, Μπάρακ Ομπάμα.

Στο δημοσίευμα του BBC, αναφέρεται ότι «η Ελλάδα χαιρετίζει την υποστήριξη Ομπάμα για κερδοσκόπους» και μάλιστα ο Πρόεδρος Barack Obama "απάντησε θετικά" στις εκκλήσεις του Γ.Παπανδρέου για την καταστολή της δράσης των κερδοσκόπων της αγοράς, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Λευκό Οίκο.


Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, ενημέρωσε τον κ. Ομπάμα για την πρωτοβουλία που έλαβε από κοινού με τους κ.κ. Γιούνκερ, Σαρκοζί και Μέρκελ κατά της κερδοσκοπίας και του ζήτησε να συνδράμει και η Αμερική στην προσπάθεια αυτή μέσω της G20, κάτι για το οποίο ο κ. Ομπάμα τον διαβεβαίωσε ότι θα το κάνει.

Στην οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν αιτήθηκε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ,αφενός και αφετέρουμ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, συζήτησε με τον αμερικανό Πρόεδρο την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για δράση κατά των κερδοσκόπων, προσθέτοντας ότι ο Μ.Ομπάμα, ήταν πολύ θετικός.


Η Βρετανική εφημερίδα Financial Times, έχει σήμερα σχετικό δημοσίευμα, με τίτλο: Γαλλία-Γερμανία προωθούν άμεσα μέτρα στα CDS. "Ο γαλλογερμανικός άξονας αυξάνει τις πιέσεις για να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση άμεση δράση στην επόπτευση των αγορών sovereign debt markets, στον απόχο της κρίσης του ελληνικού χρέους".
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: