Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΦΟΡΩΝ...


Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Υπό καθεστώς φοροπολιορκίας θέτει δημοσίους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες το φορολογικό νομοσχέδιο βάζοντας μαχαίρι σε φοροαπαλλαγές, αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων και επιδομάτων και καθιερώνοντας σκληρά τεκμήρια για όλους. Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει την καθιέρωση ταμειακών μηχανών στο...
σύνολο της αγοράς και την επέκταση του ΦΠΑ σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, άμισθους υποθηκοφύλακες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ερμηνευτές έργων τέχνης και ιδιωτικά θεραπευτήρια, ενώ επιβάλλει την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων σε όλους τους επαγγελματίες.
Παράλληλα οι αρχικοί σχεδιασμοί για σχετικά ήπια τεκμήρια διορθώνονται με αυξήσεις των τεκμαρτών εισοδημάτων και σύνδεση του τεκμηρίου των ακινήτων, πλην της επιφάνειας, και με την αντικειμενική αξία. Εφεξής η εφορία, ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία που έχει κάθε φορολογούμενος στην κατοχή του (πλην των συνταξιούχων που εξαιρούνται) θα «ράβει κοστούμι» φορολογητέου εισοδήματος προσθέτοντας τα τεκμαρτά εισοδήματα από ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, πισίνες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και βοηθητικό προσωπικό στο σπίτι. Αν το δηλούμενο εισόδημα είναι χαμηλότερο του τεκμαρτού, η φορολόγηση θα γίνεται με βάση το τεκμαρτό ώστε να εντοπιστούν έχοντες και κατέχοντες που επί σειράν ετών κατάφερναν να ξεγελούν την εφορία δηλώνοντας εισοδήματα... πείνας.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: