Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Υπέρ έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα ο βέλγος υπουργός Οικονομίας

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομίας Ντιντιέ Ρέιντερς, έκρινε ότι θα ήταν "καλή επιλογή" η σύγκληση αυτή την εβδομάδα συνόδου των χωρών της ζώνης του ευρώ σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα.

"Το να υπάρξει ένας συντονισμός των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ για ένα ζήτημα που αγγίζει τόσο πολύ τη ζώνη του ευρώ, μου φαίνεται καλό πράγμα" ανέφερε ο κ. Ρέιντερς.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι "ελπίζει" σε μια συμφωνία όσον αφορά ένα μηχανισμό βοήθειας προς την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, κατά τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

"Πιστεύω ειλικρινά ότι όσο πιο σύντομα είναι και καλύτερα. Ελπίζω ότι, αφού ο φάκελος έχει σταλεί στους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων αυτό θα καταστεί δυνατό, με την ευκαιρία αυτής της συνόδου. Σε αντίθετη περίπτωση, πιστεύω ότι οι υπουργοί Οικονομίας των χωρών που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ πρέπει να ξανασυναντηθούν πολύ σύντομα", πρόσθεσε ο βέλγος υπουργός Οικονομίας.

Ο βέλγος αξιωματούχος τάχθηκε εξάλλου σαφώς υπέρ ενός μηχανισμού που θα προβλέπει συντονισμένη βοήθεια των χωρών της ζώνης του ευρώ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να βοηθηθεί η Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης. "Δεν αποκλείω καθόλου μια χρηματοπιστωτική παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου" δήλωσε ο κ. Ρέιντερς μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Πιστεύω ότι εάν μπορέσουμε να προσανατολιστούμε (και να εργαστούμε) προς μια συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία είναι σαφέστατο ότι η ζώνη του ευρώ είναι η κινητήρια δύναμη ενός μηχανισμού βοήθειας και όπου το ΔΝΤ θα επέμβει ως τεχνική βοήθεια και ως χρηματοδότηση, τότε μπορούμε ίσως να πετύχουμε μια ευρωπαϊκή συναίνεση", εκτίμησε καταλήγοντας ο βέλγος υπουργός Οικονομίας.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: