Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Έκκληση από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για την Ελλάδα

nooz.gr
Έκκληση προς τη Γερμανία και τη Γαλλία να μην κωλυσιεργούν πλέον με την οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη, γεγονός που βλάπτει τόσο την πιθανότητα της Ελλάδας να ανακάμψει όσο και την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) Πολ Νίρουπ Ρασμούσεν, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΣΚ.

Ειδικότερα, σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την οικονομική κρίση και αναφερόμενος ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας, ο Π. Ρασμούσεν τόνισε ότι η ΕΕ έχει τη δυνατότητα, με την υπάρχουσα Συνθήκη, να δημιουργήσει ένα μηχανισμό για δανεισμό με δίκαια επιτόκια χωρίς «οι Γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ».

Σε ότι αφορά γενικότερα την οικονομική κρίση στην ΕΕ, ο Π. Ρασμούσεν σημείωσε ότι είναι ώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και επεσήμανε ότι οι χώρες που θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο είναι η Γαλλία και η Γερμανία. Σύμφωνα με τον Π. Ρασμούσεν, η εμμονή που διατυπώνεται αυτή την περίοδο για περικοπή των δημοσίων δαπανών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα των απώλεια 4.5 εκατ. θέσεων εργασίας έως το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: