Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Φέρουν «ευθύνη οι αμερικανικές τράπεζες»

nooz.gr
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί η Ελλάδα δικαστικά κατά αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών, που έπαιξαν ρόλο στην επιδείνωση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από το CNN αν η Ελλάδα έπεσε θύμα των αμερικανικών τραπεζών.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία κοινοβουλευτική έρευνα και ψάχνουμε να δούμε πώς τα πράγματα οδηγήθηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση και ποιες πρακτικές ήταν αρνητικές. Ανάλογες έρευνες γίνονται σε άλλες χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για αυτό το λόγο θεωρώ πως ναι... Ακούω τις λέξεις ΄΄απάτη΄΄ και ΄΄έλλειψη διαφάνειας΄΄. Οντως υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθυνης», απαντά, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν.

Επίσης, κληθείς να απαντήσει αν η Ελλάδα θα ακολουθούσε τη νομική οδό, ο κ. Παπανδρέου δηλώνει: «Δεν αποκλείω ακόμη και τη νομική οδό».

Ο πρωθυπουργός παραχώρησε τη συνέντευξη στην εκπομπή «Fareed Zakaria GPS».








Εξεταστική για την Οικονομία και αποκάλυψη σκανδάλων


Στο μεταξύ, δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει στόχο την αποκάλυψη όλων των σκανδάλων των υπουργών της ΝΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ταυτόχρονα με την αποκάλυψη ονομάτων φοροφυγάδων, όλοι οι υπουργοί άρχισαν να στέλνουν στο Μέγαρο Μαξίμου φακέλους και στοιχεία για όλα τα αδικαιολόγητα κονδύλια που έχουν εντοπίσει στα υπουργεία τους και στη συνέχεια να τα αποστέλλουν στον εισαγγελέα.

Το δημοσίευμα επικαλείται κυβερνητικές πηγές, οι οποίες εκτιμούν ότι η ροή στοιχείων από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή θα αρχίσει από τον επόμενο μήνα, στην πιο κατάλληλη στιγμή για το ΠαΣοΚ, αφού τότε θα ξεκινά τις εργασίες της και η εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατάρρευση της οικονομίας.

Το Βήμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να ξεκινήσουν οι εργασίες της νέας εξεταστικής επιτροπής στα τέλη Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: