Κυριακή 30 Μαΐου 2010

«Εβλεπα τη διαφθορά»

nooz.gr
«Εχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για τις μίζες των πολιτικών», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στο Βήμα της Κυριακής.

«Η αποτυχία του ΠαΣοΚ, που ήταν και αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004, οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μετεβλήθη σε συνενοχή», σχολιάζει στη συνέντευξή του, προσθέτοντας: «Εγώ όταν μιλούσα επί κυβερνήσεως Σημίτη για τη διαφθορά δεν μιλούσα κατ΄ ανάγκην για διαφθορά κομματικών στελεχών. Εβλεπα τη διαφθορά. Την ακουμπούσα. Ερχόταν και μ΄ έβρισκε, με την έννοια ότι τα θύματα της διαφθοράς διαμαρτύρονταν».

Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται στον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «κυβερνούσε από καθ΄ έδρας», καλώντας τον να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι, αφού ορισμένες υποθέσεις από το σκάνδαλο δείχνουν προς την κατεύθυνση Μαξίμου.

Επίσης, εξαπολύει πυρά στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι επιδίωξή του είναι να διαλύσει το κράτος και να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου: «Οταν κανείς σκέφτεται τον υποκειμενικό παράγοντα αυτής της εξέλιξης με το σημερινό ΚΚΕ με τους γραφειοκράτες υπαλληλίσκους του Περισσού και την κυρία Παπαρήγα σε ρόλο επαναστατικού ηγέτη, είναι γελοία πράγματα».

«Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τον Θ. Πάγκαλο και αυτός το αισχρό ψέμα και τη συκοφαντία για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Τους ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δεν τρομάζει από προβοκάτσιες και απειλές», αντέδρασε το ΚΚΕ.

«Όταν από τις εκλογές του 2007, μαζί ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Καρατζαφέρης οργάνωναν τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ ήταν πολλοί εκείνοι που δεν καταλάβαιναν το λόγο, σήμερα είναι ελάχιστοι. Συκοφαντούν και απειλούν το ΚΚΕ γιατί έχουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα, της δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

«Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για το προβοκατόρικο ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης», αναφέρει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: