Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πέντε χώρες της G20 εκφράζουν στήριξη στο ελληνικό πρόγραμμα εξυγίανσης

nooz.gr
Πέντε χώρες της Ομάδος G20-η Νότιος Κορέα, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία-εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξή τους στο σχέδιο δημοσιονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η Ελλάδα και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να πράξει το ίδιο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για το στιβαρό οικονομικό πρόγραμμα που είναι έτοιμη να εφαρμόσει η Ελλάδα με την οικονομική βοήθεια των μελών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ», αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομικών των πέντε αυτών χωρών σε κοινό ανακοινωθέν τους που εκδόθηκε από την Όταβα.

«Το σύνολο των μέτρων αξίζει της συμπαράστασης της διεθνούς κοινότητας», τόνισαν οι υπουργοί στο ανακοινωθέν, το οποίο έρχεται να εκφράσει τις προεδρεύουσες, τις προεδρεύσασες και τις μέλλουσες να προεδρεύσουν χώρες στην Ομάδα των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών του κόσμου.

«Η αποφασιστική και ομοιόμορφη εφαρμογή του προγράμματος από την ελληνική πλευρά, παράλληλα με την έκτακτη βοήθεια των μελών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα και θα επωφελήσει την αξιοπιστία των αγορών», τονίζουν οι πέντε υπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: