Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 'ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ'


Περισσότερες και πιο προνοητικές οικονομικές πολιτικές για την Ελλάδα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γιώργος Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας τους εταίρους μας ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει βιώσιμη, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση...

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί η οικονομία μας βιώσιμη και δικαιότερη», δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «η ελληνική περίπτωση έχει αναδείξει την ανάγκη για περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παράλληλα, ζήτησε τη «θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», που θα συμπληρώνεται από τη λειτουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

«Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για την αντιμετώπιση ενός αδιαφανούς τμήματος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη και χάραξη πανευρωπαϊκών πολιτικών, λέγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε απλώς δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και πόρους, οι οποίοι θα επενδυθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας».

«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν διαθέτουμε πανευρωπαϊκές πολιτικές», πρόσθεσε, αναφέροντας ως παραδείγματα την επιβολή φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, τους «πράσινους φόρους» και τα ευρωομόλογα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι αυτές οι προτάσεις πρέπει «να συζητηθούν και να αποφασιστούν τώρα», κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

Κι αυτό, όπως διευκρίνισε, προκειμένου «να μας επιτρέψουν στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μια
πράσινη οικονομία, να κάνουμε τις ευρωπαϊκές οικονομίες ανταγωνιστικές, να αντιμετωπιστεί το κρατικό χρέος μέσω της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και να σχεδιάσουμε κοινωνικά δίκαιες πολιτικές για τους πολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: