Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

"Στη Θεσσαλονίκη ήρθαμε για δουλειά"

.nooz.grΤρία σημαντικά νομοσχέδια για επενδύσεις, ΟΣΕ και Δικαιοσύνη συζητά το υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει πρώτη φορά υπό τη νέα του σύνθεση στη Θεσσαλονίκη. Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων, με σταθερό, σοβαρό, διαφανές, αξιόπιστο περιβάλλον ευνομίας", για τον ΟΣΕ σημείωσε ότι "τολμάμε να τον αλλάξουμε, για να σταματήσουν οι μαύρες τρύπες, για να αποκτήσει η Ελλάδα ποιοτικές και αξιόπιστες σιδηροδρομικές υπηρεσίες", ενώ για τη Δικαιοσύνη υπογράμμισε ότι οι δίκες πρέπει να γίνονται σε εύλογο χρόνο.

"Ήρθαμε για δουλειά"


"Στη Θεσσαλονίκη ήρθαμε για να κάνουμε δουλειά", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση".

Σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, επισημαίνοντας ότι "κανένας ανασχηματισμός δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε μπορεί από μόνος του να δώσει λύσεις. Στόχος δικός μας είναι καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη, αποτελεσματικότερη λειτουργία για το κράτος. Η νέα δομή της κυβέρνησης έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα και εμπόδια, από την ανεπαρκή διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και να δώσει λύσεις, σε θέματα που χρειάζονται διυπουργική αντιμετώπιση".

"Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κρίση και καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και την ελπίδα ζωντανή", είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει "καμία λήξη συναγερμού. Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει και δεν επιτρέπεται η χαλάρωση".

Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε στους υπουργούς ότι είναι "είμαστε αντιεξουσιαστές της εξουσίας", καλώντας τους να ταυτιστούν με το πρόβλημα του πολίτη: "Είμαστε μέρος της λύσης, δημιουργούμε τις δομές για να δώσουμε λύσεις στους πολίτες". "Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών, όχι των υπουργείων μας. Δύναμή μας είναι οι δημιουργικές και οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. Να βάλουμε τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος σε όσα μας πλήγωσαν".

Δύο Διυπουργικές Επιτροπές

Τη συγκρότηση δύο Διυπουργικών Επιτροπών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός: Η πρώτη, είναι η Επιτροπή για Θέματα Ανάπτυξης και σε αυτή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολιτισμού και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις επενδύσεις. Η σύνθεση της Επιτροπής μπορεί να μεταβάλλεται κατά περίπτωση, ανάλογα με το θέμα που θα εξετάζει.

Η δεύτερη, είναι η Επιτροπή για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, την οποία συντονίζει η υπουργός Εργασίας και συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο ο Δ. Ρέππας, η Τ. Μπιρμπίλη, ο Π. Γερουλάνος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκη αναφέρεται στο νομοσχέδιο που προωθεί, όπου θα υπάρχουν ταχύτατες διαδικασίες για μεγάλες επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: